Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :) - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-08, 10:41   #3931
Nicole`_
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
wyniki jutro będą, mam nadzieje że dobre będą.
NICOLE 75 g, jeszcze potem poszłam do innego laboratorium zrobić toxoplazmoze i różyczkę. Więc jestem podziurawiona, na szczęście siniakow nie ma.
Przyjechałam do domu a teściowa naszykować a mi buraki marchew i pietruszkę na barszcz i ziemniaki na drugie danie. Ale mam z nią dobrze Tośka mi szaleje aż brzuch skacze
Trzymam kciuki za wyniki

Też będę miała 75g, obawiam się jak nie wiem, że nie dam rady tego wypić, zwymiotuje albo coś

Fajnie, że teściówka dba o Ciebie
Stary 2015-04-08, 10:47   #3932
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Witam się po swiętach pewnie ze 3 kg cięższa nie wchodzę na wagę bo się boje

W pierwszy dzień świat wyprawialiśmy mojej ami urodzinki udały sie super w drugi niestety bylismy u teściowej i jeszcze bardziej nie lubię siostry mojego Tż jaka ta dziewucha jest rozwydrzona.

Jutro mam wizytę stresuję się bardzo i jestem podekscytowana bo mam nadzieje wkońcu poznać płeć i coś kupić bo poza koszem mojżesza nie mam nic. Cała rodzinka twierdzi ze napewno bedzie chłopczyk
aa to tym bardziej trzymam kciuki
Stary 2015-04-08, 10:54   #3933
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
no tak, zapomniałam, że mogę zwrócić
Takie zwykłe bluzeczki
Super te bluzeczki, w naszym h&m są leginsy do kompletu Kojarzę szare w żółte gwiazdeczki

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Jutro mam wizytę stresuję się bardzo i jestem podekscytowana bo mam nadzieje wkońcu poznać płeć i coś kupić bo poza koszem mojżesza nie mam nic. Cała rodzinka twierdzi ze napewno bedzie chłopczyk
Wierzę, że się stresujesz, ale nie ma co, na pewno będzie dobrze! Trzymam kciuki żeby maluszek pokazał się w całej okazałości
Stary 2015-04-08, 10:55   #3934
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
jak tam u was ze zdrówkie?
ja dalej walcze z katarkiem
ja też od jakiegoś czasu mam katar, przez niego często mi krew z nosa leci
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja tez bym pojechała zwłaszcza, ze uwielbiam podróże i zawsze sie gdzies jeździło...
...w tym roku bedzie nam bardzo brakować takiego wypadu gdzies do ciepłych krajów, prawdopodobnie zostaje nam nasze morze... Chociaz nawet nie wiem czy to w tym roku...
też bym chętnie jechała gdzieś za granicę, ale w lipcu jedziemy na Hel jednak jeszcze
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to normalne że w 21 tyg nie czuje ruchów? Dwa kopniecia dziennie, czasem wcale. Martwię się. Jak wasze dzieciaczki? Kopia mocno?
Myślę, że nie masz się co martwić, teraz pewnie będziesz czuła coraz więcej i mocniej Ja jestem bardzo szczupła więc czuję już od jakichś dwóch tygodni, z dnia na dzień częściej i mocniej
Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Roxana tak mnie zainspirowała mebelkami a nie umiałam się zebrać żeby coś szukać że wczoraj pół dnia latałam po sklepie i wyszperałam prawie wszystko do pokoiku Mai. Mebelki już poskręcane, w połowie poukładane.... Jeszcze dodatki muszę wyszperać, Maja uwielbia konie i chce mieć takie jakieś ozdoby + czarno-białe pasy więc muszę się wysilić i wyszperać coś ciekawego....

Roxana- teraz powinnaś przyjechać na kawkę i choć patrzeniem pomóc mi to ogarnąć hihi

Pokaże Mai jak tylko z przedszkola wróci... Pewnie w 7 niebie będzie jak zobaczy tyyyle buziek i to wszystkie dla niej hehehe

A tego juz jej nie powiem hhaha ... Bo zamiast mnie będzie mala na wizażu siedziała i zrobi tu meksyk buźkowy

ja mam teraz wszystko inaczej niż w poprzedniej ciąży.... Mogłabym tylko narzekać, spać, jeść i leżeć... A w poprzedniej ciąży wstawalam tak wcześnie że do DDTVN miałam wszystko porobione, łącznie z obiadem... Jak mi się to udawało???? Teraz cały czas coś widzę że mam do roboty...

jak nie boli to się nie zastanawiać
Ja mam caly brzuch mega twardy , nic się nie da zrobić tylko leżeć ...

o, dzięki, wyszukać muszę jeszcze coś do kołyski może akurat,...

nie powiem, świetnie ci się udało. Gratuluję udanego zakupu, teraz niech się sprawuje dobrze

dostalam już przed świętami... Oj... Zwrot za Maję, internet - wszystko kupuję za to dla Mai...

nie znam dokładnie jak to prawnie wygląda... ale jak Cię ,,dojadą,, to kilka tysięcy kary możesz dostać... Oni już nie sprawdzają każdego po kolei... Bo to my mamy pilnować swoich rozliczeń... Ale jak będziesz potrzebowała rozliczenie z urzędu wykaz zarobków np teraz żeby wziąć becikowe to już nie dostaniesz bo się nie rozliczyłaś... Proponuję sobie tego przypilnować kochana, moja ciotka dwa lata temu dostała karę za nie wykonanie korekty... Wiedziała że zwrotu nie dostanie więc olała. Nie pamietam ile to było chyba 500zł

no 1200zl na dziecko , ja odliczałam tez internet - można 680zl

dobrze- niech się rozmnażają... Moj synuś musi mieć wybór w pannach

a tu cię zagnę
Moj TZ ma inny adres zameldowania - u swoich rodziców. I dostał zwrot z podatku w zeszłym roku chyba cale 15zł... Ale nie odebrał... I wysyłali za nim listy polecone że ma wstawić się do wyjaśnienia, kazali pisma pisać itd... Masakra

Przy wpisywaniu dziecka do Pita jest taka rubryka do której wpisujesz za jakie miesiące należy Ci się zwrot... I chyba powinnyśmy zaznaczyć od sierpnia do grudnia- tak mi się wydaje... I to będzie stosunkowo pomniejszone z 1200zł /czy jakos tak/ o miesiące które sie nie należy.

beaciorq - co za wredne babska są to ja tego nie ogarniam. Ważne że dzidziuś zdrowiutki i wszystko gra... Jak nie było kobitek w ciąży to mogłaś ją wytargać za kudły i pokazać brzuch - i tak miałaś pierwszeństwo!

mój mały od kąd siadłam przy lapku a siedzę od 8-30 i was nadganiam kopie niemiłosiernie... Cały czas hasa... Czuję bez przerwy... Policzyłam z wrażenia właśnie 10sekund 4 kopniaki - i tak od godziny
Zależy jaka Ty jesteś... Może jeszcze nie czas żebyś czuła mocno. Ja szczupła bardzo i już w 15tc czulam ruchy delikatne smyrania, teraz kopie jak poparzony ...
Na pewno jest ok skoro je czujesz...
oj tam, oj tam, zapraszamy
Cytat:
przyszła właśnie
mój mnie tak denerwuje ( no ale zacznijmy od tego co mnie nie denerwuje ) , że szkoda gadać
ja muszę usiąść i pozapisywać sobie co ile czego mam na pierwsze miesiące i nie kupować już, bo na co mi tyle tego... siostra też wiecznie coś w lumpku kupuje dla nas i trochę już tego mam

Takie zwykłe bluzeczki

bardzo ładne

Witam się z rana
Czekam dzisiaj na kuriera bo zamówiłam parę rzeczy dla siebie a oprócz tego i ja będę musiała się wybrać na jakieś zakupy bo dziwnym trafem lodówka zrobiła się dziś pusta

25.08.2015
jusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 10:59   #3935
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wyniki

Też będę miała 75g, obawiam się jak nie wiem, że nie dam rady tego wypić, zwymiotuje albo coś

Nie jest to złe ale ja lubię słodkie. Możesz wziąć cytrynę choć ja nie potrzebowałam potem wzięłam lyczek wody żeby z buzi ten smak wypłukać. I jakoś przeżyłam. Oczywiście musiałam już wejść a jakaś babcia mnie nie chciała wpuścić mimo, że siedziałam pod drzwiami cały czas. Ale pani z laboratorium wyszła i powiedziała aby nie dyskutowała ja mam wejść teraz
Noo fajna jest
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 11:01   #3936
mms_22
Zakorzenienie

Witam się w przedpołudnie

Za mną ciężka noc... poszłam spać coś ok 23, a obudziłam się już 3.50 na siku i później zero snu... masakra jakaś...
ale w sumie nie ma tego złego, bo przynajmniej sobie leżałam i przez dłuższą chwilę cieszyłam się kopniaczkami

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
mms o ktorej wizytujesz jutro ?
o 15.40 a Ty? (jeśli mi znów coś umknęło, to przepraszam )

Cytat:
Dziewczyny czy to normalne że w 21 tyg nie czuje ruchów? Dwa kopniecia dziennie, czasem wcale. Martwię się. Jak wasze dzieciaczki? Kopia mocno?
Jeszcze się "rozkopie" u mnie też tak zaczął konkretne kopniaki dawać między 20-21 tc przez święta nawet się martwiłam, bo kopał zdecydowanie lżej i rzadziej, ale pewnie dlatego, że ja się dużo ruszałam i mogłam nie "zauważyć" ruchów... a kiedy masz wizytę? chociaż na pewno wszystko jest ok, tylko Dzidziuś się tak ułożył, że słabo czujesz jak się rusza...

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 11:03   #3937
Mirabelka_90
Zadomowienie

Witam się i ja
W końcu wstałam;d Ostatnio mam z tym problemy. A tu pogoda śliczna, więc pewnie koło 12 na spacerek jak już będzie grzało
Leżałam przed chwilą w wannie i tak się przyglądałam jaki mój brzuch jest dziwny. od góry do pępka jest płaściutki a później nagle takie wybrzuszenie;d Pewnie Fifi się tak ułożył dziwnie Ja za tydzień idę na wizytę, ale tylko ciśnienie, waga, mocz i tętno Małego . Następne usg dopiero pod koniec maja
Czy któraś z Was kupowała może te najzwyklejsze białe body z F&F? Bo zastanawiałam się czy nie kupić i takich. Ale nie wiem jak z ich jakością bo są taniutkie bardzo...
dd1dd śliczne te bluzeczki. Takie słodziutkie
Jak ja Wam zazdroszczę remontów i tego że już teraz się przeprowadzacie i urządzacie. U nas dalej nic nie wiadomo.. Może w lipcu się zwolni to wymarzone mieszkanko..
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 11:07   #3938
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Nie jest to złe ale ja lubię słodkie. Możesz wziąć cytrynę choć ja nie potrzebowałam potem wzięłam lyczek wody żeby z buzi ten smak wypłukać. I jakoś przeżyłam. Oczywiście musiałam już wejść a jakaś babcia mnie nie chciała wpuścić mimo, że siedziałam pod drzwiami cały czas. Ale pani z laboratorium wyszła i powiedziała aby nie dyskutowała ja mam wejść teraz
Noo fajna jest

powiem Wam, że panuje coraz większa znieczulica wśród ludzi...

chociaż nie powiem, ja jak ostatnio wyszłam z badań (tych nieszczęsnych na których się pomylili) to jakiś sympatyczny Dziadziuś widząc, że ściągam płaszcz z wieszaka, niemal się rzucił na mnie i wytargał mi ten płaszcz z rąk tylko po to, żeby pomóc mi go ubrać potem przy płaceniu spadła mi karta ciąży na ziemię i ze 3 osoby (w tym dziecko) rzuciły się, żeby mi ją podać ale ich uprzedziłam tak więc ja osobiście na razie nie spotkałam się z podłym zachowaniem, ale zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszyscy ludzie będą tak pomocni a już zwłaszcza starsze babeczki, które na ulicy mogą stać i dyskutować godzinami, a w poczekalni 5 min nie poczekają....

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-04-08 o 11:09
mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 11:17   #3939
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
powiem Wam, że panuje coraz większa znieczulica wśród ludzi...

chociaż nie powiem, ja jak ostatnio wyszłam z badań (tych nieszczęsnych na których się pomylili) to jakiś sympatyczny Dziadziuś widząc, że ściągam płaszcz z wieszaka, niemal się rzucił na mnie i wytargał mi ten płaszcz z rąk tylko po to, żeby pomóc mi go ubrać potem przy płaceniu spadła mi karta ciąży na ziemię i ze 3 osoby (w tym dziecko) rzuciły się, żeby mi ją podać ale ich uprzedziłam tak więc ja osobiście na razie nie spotkałam się z podłym zachowaniem, ale zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszyscy ludzie będą tak pomocni a już zwłaszcza starsze babeczki, które na ulicy mogą stać i dyskutować godzinami, a w poczekalni 5 min nie poczekają....
zebys wiedziala te babcie są czasem gorsze niz młodzież...
Stary 2015-04-08, 11:27   #3940
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Witam mamusie
Roxana tak mnie zainspirowała mebelkami a nie umiałam się zebrać żeby coś szukać że wczoraj pół dnia latałam po sklepie i wyszperałam prawie wszystko do pokoiku Mai. Mebelki już poskręcane, w połowie poukładane.... Jeszcze dodatki muszę wyszperać, Maja uwielbia konie i chce mieć takie jakieś ozdoby + czarno-białe pasy więc muszę się wysilić i wyszperać coś ciekawego....

Roxana- teraz powinnaś przyjechać na kawkę i choć patrzeniem pomóc mi to ogarnąć hihi

..
cieszę się, że Cię zainspirowałam

co do koników.. to fajnie wypadają te plakaty... i tu masz np z konikiem https://www.littleroom.pl/produkty/d...t-cowgirl.html

tu masz tapetę w biało-czarne pasy https://www.littleroom.pl/produkty/n...kid110513.html ... ale dość drogo wyjdzie pewnie, lepiej samemu wziąć białą i czarną farbę i jak się ma troszkę talentu to pomalować

----
a ja wczoraj zamówiłam w h&m to... pobrałam też ze dwie rzeczy rozmiar 50 w razie czego...

i tak stwierdziłam... że w końcu musiałabym coś poszukać nie różowego
i nadal poszukuję ciuszka na wyjście ze szpitala

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-04-08 o 11:41
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 11:48   #3941
fiona27
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Ale sie wq!!!!
Naczekalam sie u lekarki prawie 2h ale nie to mnie tak zezloscilo bo to norma ze zazwyczaj tyle sie czeka, no ale juz mi sie robilo slabo i niedobrzr ale słuchajcie miała byc juz moja kolej bo wyszla jedna babka z gabinetu przede mną, no to ja wstaje i zamierzam wchodzić, a tu babsztyl się wpycha przede mnie, co przyszedł przed 20 minutami no to pytam się głośno jakim cudem ona wlazi przede mna skoro dopiero co przyszla a ja tu kwitne 1,5h ? To babsko z rejestracji mowi ze ta pani miala termin przede mna! To ja mowie ze mnie to nie obchodzi mogla sie nie spozniac na swój termin GODZINĘ(!) Ze ja sobie tez przyjde tak nastepnym razem i sobie wejde bez czekania. I wyobraźcie sobie ze weszla ta baba wredna! Normalnie myslalqm ze tam wybuchne, skoczylo mi ciśnienie zrobilo mi sie slabo i zaczelam sie dusić nie moglam zlapac powietrza i wyobraźcie sobie ze NIKT sie nie spytal czy wszystko ok a w poczekalni bylo 7 osob. Pewnie gdybym tam zeszła to wychodzac by omijali moje zwloki.
Nie wiem, oswieccie sie jesli sie myle ale to chyba loiczne ze jak ktos rozwala kolejke to nie wchodzi od razu tylko po osobie, po której przyszedl.

Z tego wszystkiego to nawet nie potrafie sie cieszyć ze moj maly siusiorek(na 100%) wazy 420g i jest zdrowy tak sie zdenerwowala,m ze dalej mi sie chce plakac z tej sytuacji
Gratuluję syneczka
Emocję pewnie już opadły, ale też bym się wku.....

Cytat:
Nie dziękuje :-D w ogóle to ja sobie ubzduralam ze dziś jest 8 i poszłam na to usg, ide do rejestracji a babka, że dziś 7 masakra taki budyń

Moje też dzisiaj cały dzień szaleje to pewnie za sprawą coli i słodyczy, które zjadłam przed rzekomym usg.
Dobra jesteś
Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość

Nie wiem jak wy ale ja sie juz nie moge czerwca doczekać . Wtedy zaczne kompletować wyprawkę , prac ubranka szykować kącik dla Młodej .. A to jeszcze prawie 2 miesiące.. jajko zniose chyba
A mi zeszło ciśnienie na kompletowanie wyprawki, bo przecież mam tyle czasu jeszcze . Toć to dopiero 25 tc( od jutra)

Cytat:
Trzymam kciuki za wyniki

Siostra męża jest farmaceutką i mówiła, że jest glukoza o smaku cytrynowym, więc warto zapytać w aptece.

mms, jess kciuki za wizyty dziewczyny

Kurcze kupiłam paczkę chipsów paprykowych, bo już parę dni za mną chodziły i chyba zjem całą paczkę tak mi smakują

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

roxana ciuszki piękne, a zwłaszcza te spodenki, aż zerknę na nie czy też nie kupić

dd1dd bluzeczki też bardzo mi sie podobają
Stary 2015-04-08, 11:49   #3942
Nicole`_
Zakorzenienie

Roxana, sama czaję się na kilka z tych rzeczy A w jakim rozmiarze teraz kupujesz te ciuszki?
Stary 2015-04-08, 11:51   #3943
fiona27
Zakorzenienie

Ciekawe kiedy zaczną się wyprzedaże w sklepach, ale to pewnie czerwiec, lipiec, gdzie to jeszcze, bo wtedy można kupić za połowę ceny.
Stary 2015-04-08, 11:55   #3944
Isabelle_26
Raczkowanie

Hej wam witam się po świętach.. Przeleciało, niby dużo nie zjadłam, ale non stop uczucie pełnego i ciężkiego brzucha.. Mąż wczoraj pojechał rano z powrotem do Holandii a mnie ogarnęła taka niemoc od wczoraj i taka jakaś słaba jestem i w ogóle do kitu ;/
Młoda już dzisiaj w szkole, koniec laby a dzieć od kilku dni ładnie szaleje i mamusie po pęcherzu kopie, łobuziak

Pogoda w miarę, pochmurno ale ciepło 10st, wczoraj było słonko ale chłodniej. Ciekawe czy faktycznie będzie w weekend te 20st

Cytat:
Dziewczyny czy ja cos ominęłam (bo ciagle mam takie wrażenie) czy tak faktycznie jest, prosze o pomoc
Płci jeszcze nie znają:
Jess922
martulka0991
dd1dd
Isabelle_26
magdowe
asienka_182
Aliczka88
Molise

Zgadza sie czy cos pominęłam ??
Zgadza się moje nie chciało ukazać się w pełnej krasie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Ale sie wq!!!!
Naczekalam sie u lekarki prawie 2h ale nie to mnie tak zezloscilo bo to norma ze zazwyczaj tyle sie czeka, no ale juz mi sie robilo slabo i niedobrzr ale słuchajcie miała byc juz moja kolej bo wyszla jedna babka z gabinetu przede mną, no to ja wstaje i zamierzam wchodzić, a tu babsztyl się wpycha przede mnie, co przyszedł przed 20 minutami no to pytam się głośno jakim cudem ona wlazi przede mna skoro dopiero co przyszla a ja tu kwitne 1,5h ? To babsko z rejestracji mowi ze ta pani miala termin przede mna! To ja mowie ze mnie to nie obchodzi mogla sie nie spozniac na swój termin GODZINĘ(!) Ze ja sobie tez przyjde tak nastepnym razem i sobie wejde bez czekania. I wyobraźcie sobie ze weszla ta baba wredna! Normalnie myslalqm ze tam wybuchne, skoczylo mi ciśnienie zrobilo mi sie slabo i zaczelam sie dusić nie moglam zlapac powietrza i wyobraźcie sobie ze NIKT sie nie spytal czy wszystko ok a w poczekalni bylo 7 osob. Pewnie gdybym tam zeszła to wychodzac by omijali moje zwloki.
Nie wiem, oswieccie sie jesli sie myle ale to chyba loiczne ze jak ktos rozwala kolejke to nie wchodzi od razu tylko po osobie, po której przyszedl.

Z tego wszystkiego to nawet nie potrafie sie cieszyć ze moj maly siusiorek(na 100%) wazy 420g i jest zdrowy tak sie zdenerwowala,m ze dalej mi sie chce plakac z tej sytuacji
O matkoo!! Co za baby wstrętne, wrrr normalnie aż się nóż w kieszeni otwiera u mnie tak jest że są dwie położne na zmianę w rejestracji, jedna jest super fajna, pilnuje wg zapisów kolejność, zawsze informuje kto jest za kim i że np jeszcze ktoś może dojść a druga to kolejką w ogóle się nie przejmuje, jak kto przyjdzie tak wchodzi, chociaż się nieraz baby pytają kto na którą godzinę był zapisany i potem nieraz niemiła gadka jest a położna ma to w nosie.. masakra... No ale dobrze że synuś duży i zdrowiutki

Cytat:
przyszła właśnie
mój mnie tak denerwuje ( no ale zacznijmy od tego co mnie nie denerwuje ) , że szkoda gadać
ja muszę usiąść i pozapisywać sobie co ile czego mam na pierwsze miesiące i nie kupować już, bo na co mi tyle tego... siostra też wiecznie coś w lumpku kupuje dla nas i trochę już tego mam

Takie zwykłe bluzeczki
Piękne są, a ta z serduszkiem mnie najbardziej urzekła

Ja od wczoraj próbuje coś zdziałać z moją mgr-ką, ale przez to moje lipne samopoczucie kiepsko mi to idzie ;/ nic muszę się jakoś spiąć, za 2.5tyg ostatnie zaliczenia a do końca maja pracę do dziekanatu trza oddać...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
a ja wczoraj zamówiłam w h&m to... pobrałam też ze dwie rzeczy rozmiar 50 w razie czego...

Piękne, a ten króliczek boski

Jess, Mms kciuki za dzisiejsze wizyty

A tak w ogóle to zaczął się u mnie dziś 22tc za tydzień zacznę 6miesiąc... leci ten czas
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:05   #3945
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Siostra męża jest farmaceutką i mówiła, że jest glukoza o smaku cytrynowym, więc warto zapytać w aptece.
Kocham Cię za tę informację Będę szukać, jeszcze mam trochę czasu, jakoś pod koniec kwietnia będę szła na to nieszczęsne badanie

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Ciekawe kiedy zaczną się wyprzedaże w sklepach, ale to pewnie czerwiec, lipiec, gdzie to jeszcze, bo wtedy można kupić za połowę ceny.
W h&m zaczynają się w czerwcu... myślisz, że ta małe ciuszki z kolekcji wiosna/lato też będą poprzeceniane? Ja nie wiem, bo nigdy na to nie zwracałam uwagi, w końcu pierwszy raz kupuję ubranka dziecięce Czy raczej inny towar wrzucają na przeceny?

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to zaczął się u mnie dziś 22tc za tydzień zacznę 6miesiąc... leci ten czas
Mi też strasznie czas ucieka....
Stary 2015-04-08, 12:09   #3946
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

co do koników.. to fajnie wypadają te plakaty... i tu masz np z konikiem https://www.littleroom.pl/produkty/d...t-cowgirl.html

tu masz tapetę w biało-czarne pasy https://www.littleroom.pl/produkty/n...kid110513.html ... ale dość drogo wyjdzie pewnie, lepiej samemu wziąć białą i czarną farbę i jak się ma troszkę talentu to pomalować

----

ale śliczności echhh ... Pamiętam jak dla Mai takie cudenka kupowałam... no ale cóż... Teraz chłopiec więc nie szaleję ... buuuu

Maja Cię pokocha za to co znalazłaś... Jej... Pokażę jej jak przyjdzie z przedszkola.
Co do malowania ścian, to tak od dekoracji domu zawsze byłam ja... Pasy i różne takie malowałam. Ale teraz nie mam siły na to... Znalazłam taki materiał w Ikei identyczny jak ta tapeta żałuję że nie kupiłam już bo zrobiłabym jej zasłonki z niego. Muszę pojechać jeszcze raz...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:11   #3947
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Też nad tym myślałam wtedy to nie byłoby żal kupować
Stary 2015-04-08, 12:11   #3948
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Roxana ale śliczniuśne te ubranka .. zazdroszczę Ci że mozesz juz kupowac ..

A co do glukozy to ja nie bede robic . gin mi nie dał skierowania a ja sie specjalnie nie prosiłam wiec jednak jej uniknę
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:13   #3949
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
W tym roku powinien być to 30 czerwiec... Ja z tej branży więc łatwo mi wyliczyć... Pierwszy wtorek lipca zawsze... W tym roku wypada na 7lipca więc to za poźno będzie .. Na bank rzucą wszystko wcześniej..
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:15   #3950
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
W tym roku powinien być to 30 czerwiec... Ja z tej branży więc łatwo mi wyliczyć... Pierwszy wtorek lipca zawsze... W tym roku wypada na 7lipca więc to za poźno będzie .. Na bank rzucą wszystko wcześniej..
A te najmniejsze też przeceniają?
Stary 2015-04-08, 12:17   #3951
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Roxana, sama czaję się na kilka z tych rzeczy A w jakim rozmiarze teraz kupujesz te ciuszki?
tak 56/62 przewaznie kupuje wszystko.. czasami cos na 68.
w h&m pobrałam dwie rzeczy w rozmiarze 50 i reszte 56 bo wiem, ze wychodza troszke wieksze te ciuszki

Cytat:
ale śliczności echhh ... Pamiętam jak dla Mai takie cudenka kupowałam... no ale cóż... Teraz chłopiec więc nie szaleję ... buuuu

Maja Cię pokocha za to co znalazłaś... Jej... Pokażę jej jak przyjdzie z przedszkola.
Co do malowania ścian, to tak od dekoracji domu zawsze byłam ja... Pasy i różne takie malowałam. Ale teraz nie mam siły na to... Znalazłam taki materiał w Ikei identyczny jak ta tapeta żałuję że nie kupiłam już bo zrobiłabym jej zasłonki z niego. Muszę pojechać jeszcze raz...
a ja zas nie mam talentu... ja mysle , tz wykonuje

Cytat:
Roxana ale śliczniuśne te ubranka .. zazdroszczę Ci że mozesz juz kupowac ..

A co do glukozy to ja nie bede robic . gin mi nie dał skierowania a ja sie specjalnie nie prosiłam wiec jednak jej uniknę
ja bym jednak nie odpuszczała tej glukozy mam dwie znajome co to zawsze twierdzily, ze z tym problemow miec nie beda.. a badanie wykazalo co innego
wolalabym nie bagatelizowac cukrzycy ciazowej

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:18   #3952
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Pogoda do kitu
Śniło mi się dzisiaj, że byłam już w takich nerwach, że nie znam płci no to poszłam na krew i z morfologii mi wyszło, że będzie chłopak już któryś raz śni mi się chłopak

Wczoraj miałam płaczliwy dzień, hormony buzują chyba

Mi dzisiaj mają przyjść bluzeczki z h&m ale na 62-68 uwaga dla dziewczynki wiem jestem głupia ale tak mnie nosi jak czegoś nie kupię jak będzie chłopak to sprzedam szwagierce siostry

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Hehe to ma zabawę młody
Mnie bolą kolana kilka dni
Ja też nie mogę się doczekać czerwca wtedy też wszystko kupujemy
Mi też się śni chłopak
Ja mam dzisiaj zły dzień, posprzeczałam się z Ł i taki humor do dupy

Cytat:
Myślę, że nie masz się czym jeszcze przejmować, ale jak w następnym tygodniu nie poczujesz to idź do lekarza skonsultować to. Być może masz łożysko na przedniej ścianie i dlatego kopniaki są mało odczuwalne.

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Witam się w przedpołudnie

Za mną ciężka noc... poszłam spać coś ok 23, a obudziłam się już 3.50 na siku i później zero snu... masakra jakaś...
ale w sumie nie ma tego złego, bo przynajmniej sobie leżałam i przez dłuższą chwilę cieszyłam się kopniaczkami

o 15.40 a Ty? (jeśli mi znów coś umknęło, to przepraszam )

Jeszcze się "rozkopie" u mnie też tak zaczął konkretne kopniaki dawać między 20-21 tc przez święta nawet się martwiłam, bo kopał zdecydowanie lżej i rzadziej, ale pewnie dlatego, że ja się dużo ruszałam i mogłam nie "zauważyć" ruchów... a kiedy masz wizytę? chociaż na pewno wszystko jest ok, tylko Dzidziuś się tak ułożył, że słabo czujesz jak się rusza...
Ja na 14, ale byłam się zapytać dziś, żeby być pewna o której i nawet nie spojrzała do zeszytu tylko od razu powiedziała 14, więc pewnie wszystkie kobiety na tą godzinę zapisują i będzie czekanie

Cytat:

----

Ejjj ! Ten ostatni komplet też mam w koszyku, jest przepiękny

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-04-08 o 12:20
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:22   #3953
kasperka
Zakorzenienie

Jess mms trzymam kciuki za wizyty

Roxi piękne rzeczy wybrałaś

U nas na h&m online juz poprzecenianych jest kilka rzeczy...
Np.set 5cio częściowy kosztuje 10€ , wczesniej kosztowal 19,95€...
Albo dwupak piżamek przeceniony z 14,99 na 10€
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:24   #3954
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Jess mms trzymam kciuki za wizyty

Roxi piękne rzeczy wybrałaś

U nas na h&m online juz poprzecenianych jest kilka rzeczy...
Np.set 5cio częściowy kosztuje 10€ , wczesniej kosztowal 19,95€...
Albo dwupak piżamek przeceniony z 14,99 na 10€
I tak nas kuszą tymi przecenami

Ja się w tym zakochałam
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0255626001.html

A orientujecie się dziewczyny, czy te 20% można wykorzystać jednorazowo? Ja mam np 2 takie i się zastanawiam, czy mogę przy jednych zakupach wykorzystać oba i mieć 40% zniżki ??

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-04-08 o 12:28
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:27   #3955
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się w tym zakochałam
No właśnie Jestem zmuszona zamówienie złożyć

Mam juz ten set w koszyku
Przeceniony jest u nas na 10 euro

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-04-08 o 12:30 Powód: Blad
Stary 2015-04-08, 12:28   #3956
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Może dostaniesz na następnej wizycie

Cytat:
W h&m chyba zawsze szybciej trochę, prawda?

Cytat:
tak 56/62 przewaznie kupuje wszystko.. czasami cos na 68.
w h&m pobrałam dwie rzeczy w rozmiarze 50 i reszte 56 bo wiem, ze wychodza troszke wieksze te ciuszki

ja bym jednak nie odpuszczała tej glukozy mam dwie znajome co to zawsze twierdzily, ze z tym problemow miec nie beda.. a badanie wykazalo co innego
wolalabym nie bagatelizowac cukrzycy ciazowej
Dokładnie taki sam plan zakupowy mam Na 50 kupię dosłownie kilka ciuszków, coś na wyjście ze szpitala i kilka bodziaków. Wiem, że to będzie na tydzień-dwa, ale to nic A może coś na przecenach właśnie?

Badania z glukozą też bym nie omijała mimo wszystko... naprawdę naprawdę NIE CHCĘ go robić, ale zrobię... lepiej mieć takie rzeczy pod kontrolą.
Stary 2015-04-08, 12:29   #3957
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
No właśnie Jestem zmuszona zamówienie złożyć
Nie czuj się winna rozgrzeszam Cię
Stary 2015-04-08, 12:31   #3958
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się w tym zakochałam

A orientujecie się dziewczyny, czy te 20% można wykorzystać jednorazowo? Ja mam np 2 takie i się zastanawiam, czy mogę przy jednych zakupach wykorzystać oba i mieć 40% zniżki ??
Nieee, nie ma takich cudów Ale fajnie by było Na 100% przysługuje Ci tylko zniżka 20%.

Ten komplet mi się też podoba Ja ZAKOCHAŁAM się w tym:

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0261225002.html
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0261225005.html

Tak mi się to podoba, że chyba wezmę i jeden i drugi kolor
Stary 2015-04-08, 12:31   #3959
magdowe
Zadomowienie

[QUOTE=Jess922;50961991]I tak nas kuszą tymi przecenami

Ja się w tym zakochałam

jaki śliczny
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:33   #3960
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie czuj się winna rozgrzeszam Cię
Absolutnie nie czuję się winna
Wręcz przeciwnie...Mam wyrzuty sumienia, że tak mało ciuszków mam

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Nieee, nie ma takich cudów Ale fajnie by było Na 100% przysługuje Ci tylko zniżka 20%.

Ten komplet mi się też podoba Ja ZAKOCHAŁAM się w tym:

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0261225002.html
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0261225005.html

Tak mi się to podoba, że chyba wezmę i jeden i drugi kolor
Sliczne obydwa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości