|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LVI
Cytat:
Niedawno czytałam w gazecie artykuł, jak to koleś wyprowadził psa na spacer. Jakaś nastolatka spytała, czy może pogłaskać, bo jej się spodobał pies spokojnie siedzący obok pana. Pan się zgodził. Laska pogłaskała i pies odgryzł jej pół twarzy
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-04-08 o 11:14 |
|
|
|
|
#1172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bosh...
Jak się mówi - spieszyć czy śpieszyć? Pilnie mi to potrzebne , dobijam się do aileenn, ale nie otwiera ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||
|
|
|
#1173 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edit: o popa
|
||||||
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie dla tego,żaden mnie jeszcze nie upierdzielil ![]() Albo pan nie znal reakcji swojego psa( to idiota dla mnie), albo laska rzucila się na psisko z łapami i je poprostu przestraszyła....rzadko kiedy pies atakuje bez powodu. Zgoda, czasem sie zdarza,że pies ma że sie tak wyrażę nierowno pod sufitem, ale to wyjątkowa rzadkość....piest atakuje przedewszystkim ze strachu.W samoobronie( nie od dziś wiadom,ze najlepszą obroną jest atak ). Może bać się obcego czlowieka, a może i wlaściciela...to drugie jest spowodowane agresją wlaściciela w stosunku do psa. I glownie dlatego sie słyszy w tv,że zły pies pogryzł biednego wlaściciela...tylko już się nie mowi,że wlaściciel znęcał się nad psem, uczył go bycia agresywnym......a, znęcanie to nie tylko glodzenie i okładanie kijem...a to , że zaatakował przy wlaścicielu pozornie spokojny pies obcą osobę....to wina tylko i wyłącznie właściciela. Bo każdy, ale to każdy właściciel powinien przynajmniej częsciowo przewidzieć, jak pies moze zachować sie w okreslonej sytuacji, widzieć jak reaguje...żaden pies nie atakuje bez ostrzeżenia, nawet jeśli nie szczeka , nie warczy...napina mieśnie, spina się, zmieniają się żrenice....pokazuje co ma zamiar zrobić dosłownie calym ciałem...Mnie niesamowicie w☠☠☠☠ia, jak jakaś pinda sąsiadka jedna z druga przyłazi do mnie na podworko po coś, a dziecko się usiłuje z psami bawić, a ta sie cieszy bo mile pieski. I nie wytlumaczysz takiej,że pies mimo że teraz się bawi za chwilę może dziabnąć malucha, bo go dziecko za ogon szarpnie, wsadzi mu palec w oko , nadepnie na łapę...albo przypadkiem przewroci, czy klem zawadzi bo to duży i silny pies....żadnych kontaktow dzieci z psami, bez bacznej obserwacji wlaściciela psa. W wakacje przyjeżdza do domu obok siostrzeniec, 7 latek, i Kajtek go pokochal ( mix Amstaffa), dziecko szalało z nim niesamowicie, ale nigdy bez mojego udziału, bez kontroli i bez bacznej obserwacji i ewentualnego stopowania jednego i drugiego. Sorry,że się tak rozpisalam, ale malo co mnie tak irytuje,ja gazetowe/medialne określenia, że pies zaatakował biednego człowieka/właściciela bez powodu. Psy nie atakują bez powodu, zazwyczaj atak jest spowodowany ludzka glupotą. |
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam:
http://www.dzienniklodzki.pl/artykul...warz,id,t.html W artykule obok wypowiadał się jakiś specjalista i przestrzegał, że obcemu zwierzęciu nie należy nigdy ufać i zawsze trzeba zachować ostrożność edit: No cóż, nie zgodzę się, że ataki psów to zawsze wina włąścicielil u nas na podwórku były od zawsze duże psy, mieliśmy i owczarki i rottweilera i zawsze były dobrze ułożone i nikomu krzywdy nie zrobiły. Ale raz mieliśmy takiego, co nie reagował na komendy, atakował ludzi i warczał na nas, choć był wychowywany identycznie jak wszystkie inne przed nim i po nim. Poszedł do uśpienia, był zbyt niebezpieczny i nieprzewidywalny
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-04-08 o 11:23 |
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Joł joł baru !
Snad przed umycia guowy Cytat:
Z Bakiem mam kłopot ,bo nie wiem... Czy on sie mydli bo mam go z patyczka a nie z psurkniecia? Jak kłade patykiem to się mydli , jak chlustłam z fiolki to się nie zmydla, a co stanie się jak będzie z psiurknięcia?
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeczytałąm ten artykul. Nie widzę tu żadnej winy psa. Tylko tej laski i właściciela. Obcego psa gaskamy tylko na bezpieczną odległość wyciągniętej ręki i bacznie przy tym obserwujemy. Bez gwałtownych ruchow ![]() Ja na takie durne pytania typu czy mogę pogłaskać/ czy gryzie, odpowiadam analogicznie - nie, bo pies cie nie zna/ jeszcze nikogo nie ugryzł
|
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na dodatek myślenie że dziecko może szarpac pasa booootoooo Dziecko Ostatnio na spacerze wnuczka sąsiadki chciała pogłaskać moją sunię ... Tzn widziałam że chce pogłaskać tylko się boi. Dziewczynka ok 2,5 roku. Powiedziałam że może pogłaskać pieska tylko musi podjeść , ja przytrzymam kaganiec żeby pies obracając się nie zdzielił jej w twarz . Dziewczynka podeszła pogłaskała i wszystko git. I pomimo tego że znam psa ,wiem że nie jest agresywny, cały czas obserwowałam czy psu to nie przeszkadza i czy nie zdradza oznak zdenerwowania.
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale że zakończenie podsyca ciekawość co dalej, to i pewnie obejrzę jak dokręcą Poza tym chcę znać cały mejkap Anderson - moja kolorystyka i formuły. Cytat:
Dobra to dziś bury dzień, może pomyślę nad próbkamy? |
||
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama mam na ręku długa szramę. Do dzisiaj pamiętam, jak chciałam, żeby nasz owczarek mi łapę podał jak byłam mała. Grzecznie podał, tylko ja tej wielkiej łapy nie udźwignęłam
|
|
#1183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i pytania migrenowca ... Bardzo słodki jest? I benzoesowy?---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() Trzymam kciukasy Za wyjazd .Potem będzie już z górki ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cały czas o ten sam, Betty buduje napięcie , zupełnie jak w Hanibalu---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
A ja od razu pomyslałam że to A moja wyobraźnia przedstawiła mi obraz bociana lecącego obok ...---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
A ja obejrzałam w końcu Intersteler i Oculus ... Nawet moga być ale bez przesady.
"Chcę być pomylona , pomyleni mają w głowie Słoneczko ..." Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2015-04-08 o 11:49 |
||||
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 Da się, nawet na końcu se popłakałam. Chociaż to raczej przez nastrój po babci, bo po niej nie płakałam boooo trzeba było innych pocieszać
|
|
#1186 |
|
Nindżopesz
|
Ja się wypowiem, że do 2/3 fajne a potem zrobił się Kosmiczny Coelho i poczułam się rozczarowana. Ale obejrzeć warto.
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenna deprecha?
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. I dobrze zrobiłaś. Znam to i poniekąd to zrozumiałe, takie oczekiwania wobec młodszych, ktoś musi Ale trzeba spuścić powietrze. A przynajmniej warto.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-04-08 o 12:07 |
|
|
|
|
#1189 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Boże drogi... |
||
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się najbardziej podoba tłumaczenie zakończenia, że od momentu pobudki w szpitalu na stacji i spotkanie z podstarzałą córką to tylko wytwory umierającego umysłu. Bo ta końcówka to bajka i nie podobałą mi się wcale jak na film sf ![]() nii, tró
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-04-08 o 12:43 |
|
|
|
|
#1192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 Kurde najgorsze jest to że jak już weszłam w rolę twardziela to wyjść z niej nie mogę... I potem nawet jak chcę se poryczeć to już nie mogę bo nie wiem , moment minął? A emocje zostały do wypłakania i czekają na najmniej odpowiedni moment No ale w zamian za wyryczenie się zaczęłam lunatykować , krzyczeć przez sen i mieć koszmary co noc...![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
2
|
|
#1193 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ale to prawda. Nie czekaj na niego, sam przyjdzie. A nawet jeśli nie przyjdzie to też się nie frustruj tym, ja tak robiłam i to straszne jest. Znam chęć uwolnienia się z tej matni, znam wszystko oprócz lunatykowania. Ja nie szukałąm pomocy u fachowca, postanowiłam przeczekać. Trochę pomogło, bo momenty przyszli po mnie kilka razy pękłam tak przeraźliwie, że aż sie wystraszyłam tego. No ale żyję. Jakoś. I staram się cieszyć, że nie mam się gorzej. Nic na siłę. Poważnie mówię. A zioła nic nie pomagają na sen? W sensie an spokojny sen? Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-04-08 o 12:38 |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 Nie frustruję się tym , znam mechanizm, wiem co i jak . Wiem nawet czemu ta blokada występuje i wiem że kiedyś puści ![]() niesamowite jest to że nic potem nie pamiętam(co też jest normalne)ale dziwaczność tego co robię jest dziwna. Np Obudziłam męża dziuganiem go palcem w plecy , zapytał mnie co robię , odpowiedziałam że szukam guzika nie przerywając dziugania , on spytał się jakiego guzika, ja odpowiedziałam że takiego, po czym położyłam się i już nic nie odpowiedziałam . Rano negatyw miał używanie a ja szok , bo nic nie pamiętałam ... Ogólnie mam wrażenie że dopiero teraz zaczynam wychodzić z szoku mam, takie wrażenie ![]() A właśnie miałam sobie kupic i zapomniałam valused?
"Chcę być pomylona , pomyleni mają w głowie Słoneczko ..." Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2015-04-08 o 12:47 |
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze, idzie ku lepszemu ![]() tylko jeszcze muszę trochę poczekać, zanim będę mieć pewność
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Neska - to dobrze że znasz mechanizmy i wiesz, że to norma.
Fajnie że Negatyw rozładowuje to wszystko po ludzku Trzymaj się. |
|
|
|
#1198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę się wypisać Świadomość że normą są stany psychiczne które mnie dotykają, bardzo pomaga, bo nie wpadam w żadną panikę i nie mam dodatkowych zmartwień typu o matko co się dzieje ... A Negatyw... hm zabija mnie czarnym humorem przez duże "H" ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
|
#1199 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

Bosh...
Pilnie mi to potrzebne
, dobijam się do aileenn, ale nie otwiera 

A na dodatek myślenie że dziecko może szarpac pasa booootoooo Dziecko 

A moja wyobraźnia przedstawiła mi obraz bociana lecącego obok ...
? Dziś bym może łykła
I dobrze zrobiłaś. Znam to i poniekąd to zrozumiałe, takie oczekiwania wobec młodszych, ktoś musi
Ale trzeba spuścić powietrze. A przynajmniej warto.