|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4981 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 555
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Nie jestem pocz±tkuj±c± w³osomaniaczk±, ale ci±gle zagubion±. Moje w³osy - kiedy¶ sk³onne do loków, pó¼niej fal, a teraz krzywofal? Metody CG siê nie sprawdza³y (po kilku propozycjach nie mia³am ju¿ na nie si³y), ale nie sprawdza³am ich wszystkich. Czy gdzie¶ mogê liczyæ na pomoc? Jestem jakby nowa i nie bardzo wiem, w jakim temacie zawitaæ.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4982 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Witam po ¦wiêtach
![]() Iwonsia,piêkne loki ![]() Wrzucam swoje sprzed kilku dni.Kurcze musze je odpowiednio pocieniowaæ bo siê dziwnie uk³adaj±.Dó³ siê roluje,góra szybka opada ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2015-04-07 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Chwalilam sie ostatnio, ze w ogole nie mam puchu - tak sie nachwalilam, ze dzis wstalam z jednym wielkim puchem na lbie
![]() Czy po plukance z siemienia da sie wyprostowac wlosy? Sandrek: temat dobry, ale z wlosami tak naprawde jedyna opcja jest testowanie na sobie. Dziewczyny czy wy widzicie roznice w zaleznosci od tego ile czasu trzymacie maski? Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-04-07 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 059
|
Ja dzi¶ znowu wgniot³am we w³osy ¿el lniany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Konto usuniête
|
A ja jestem tak leniwa, ze kupilam juz siemie lniane, a wciaz nie chce mi sie z niego zelu zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 736
|
Cytat:
Ja swoje w³osy wolê ¶cinaæ sama.
![]() |
#4987 |
Konto usuniête
|
A w czym przechowujecie taki zel?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4988 |
Zakorzenienie
|
Tylko niestety próbujê wszystkiego, a efektów nie ma.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama ¶cinasz z ty³u?A jak to robisz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 | |||||||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Witam fale i loczki po ¶wiêtach
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piêknie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4992 |
Zakorzenienie
|
Ja te¿ sie witam .
![]() Wygonilam ju¿ mê¿a do pracy to bêdê miala czasu dla Was ![]() Ja od razu z pytaniem, jak rozczesuje w³osy palcami po myciu cholernie skrzypia, jakby miala z kilo sody w nich. O czym¶ to swiadczy? Czego¶ za duzo/malo?
#4993 |
Wtajemniczenie
|
Dziêkujê!
Umówi³am siê na ciêcie.Wizyta ju¿ w ten pi±tek.Idê do Paw³a Mlonki.To podobno mistrz polski we fryzjerstwie,wiec powinien umiec ci±æ i krêcio³ki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4994 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 439
|
Cytat:
![]()
Blog o ¿yciu w Walii z przymru¿eniem oka: #23. Cieszê siê ze z³ej pogody i wrzucam moje motywuj±ce linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Wtajemniczenie
|
Dziêki
![]() U¿ywam wielu polecanych tutaj na forum masek i szamponów ale najbardziej pasuje mi seria z baobabem YR i od¿ywka joanna len jako b/s a stylizator ¿el revlonu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4996 |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
myszka2020 - ja po lnianym mia³am typowe siañsko, jak po hennie albo ¼le dobranym humektancie. Fruwacze suche mam po palmowym i omega 6. Po kokosie jak za du¿o to te¿ niedobrze, ale jest ok jak mam suszê, ¿eby nawil¿yæ. Mam wra¿enie, ¿e mi rozmiêkcza i rozgumia w³osy na d³u¿sz± metê... no nie wiem, bêdê go jeszcze testowaæ. Nie mam ukochanego oleju póki co
![]() Jednak zmiany s± bo rok temu po kokosie by³a susza jak teraz po lnianym, a teraz ten efekt jest pozytywny bo zamiast wzmagaæ przesusz to go zmniejsza ![]() I jestem w szoku bo nie wiem jak ale mam ciemniejsze w³osy :O zamiast takiego wyp³owia³ego br±zu ³adny ciemny. Skapnê³am siê ostatnio jak susza siê zrobi³a bo zawsze wtedy mia³am okropnie wygl±daj±ce w³osy, a teraz takie ciemniejsze by³y, ¿e wizualnie mimo sucho¶ci by³y ok. Mo¿e po prostu naturalki odrastaj± ju¿ ciemniejsze, bardzo mi siê podoba. Do tego ruszy³y ze wzrostem, nie mogê siê doczekaæ a¿ bêd± do ramion. |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpowied¼: Sandra - maruda, a fale - niezdecydowane. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 234
|
Hej wszystkim zakrêconym
![]() kiedy¶ bardzo udziela³am siê na tym forum, jednak pó¼niej brak³o czasu i straci³am w±tek ![]() ![]() Zawsze ¿a³owa³am, ¿e nie mamy tych wspania³ych amerykañskich kosmetyków do krêcio³ów(uwielbiam ogl±daæ youtubowe filmiki i recenzje dziewczyn zza oceanu) I ostatnio natknê³am siê na kosmetyki SheaMoisture na allegro i w sklepie internetowym premiumusa.pl (jest tam linia Hibiscus&coconut, któr± zachwycaj± siê wszystkie vlogerki na youtube) dlatego postanowi³am spróbowaæ i zamówi³am szampon z tej serii oraz Curl Enchancing Smoothie. Bardzo BARDZO polecam dziewczyny ![]() Szampon nie zawiera ¿adnych detergentów a ca³kiem ³adnie siê pieni i zostawia w³osy tak nawil¿one, ¿e grzebieñ bez ¿adnej odzywki siê po nich ¶lizga ![]() Smoothie stosowane jako od¿ywka b/s i stylizator jednocze¶nie zostawia w³oski niezwykle nawil¿one i krêc± siê jak szalone! (trzeba uwa¿aæ jedynie by nie nak³adaæ na ca³± d³ugo¶æ w³osów i w ma³ej ilo¶ci, bo obci±¿a) Kosmetyki choæ drogie, s± niesamowicie wydajne! U¿ywam ju¿ 2 miesi±ce, a nie zu¿y³am nawet 1/5 opakowania Smoothie(a u¿ywam go i jako deep treatment i jako b/s i jako stylizator - ta wydajno¶æ wynika z du¿ego opakowania i z faktu, ¿e bardzo ³atwo przedobrzyæ przy moich w³osach 3a/3b i u¿ywam naprawdê malutko, a efekt spektakularny) Obecnie czekam na Curl&style milk, które zamówi³am, nie mog±c siê oprzeæ ;p Je¶li która¶ by chcia³a zdam dok³adniejsz± relacjê ze stosowania tej linii, mo¿e zamieszczê zdjêcia w codzienniku podczas weekendu Pozdrawiam wszystkie krêcio³y ![]()
Edytowane przez insanecurls Czas edycji: 2015-04-08 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 353
|
Pierwszy raz jak robi³am to w wysokiej szklance, takiej ¿ebym mog³a rêke w³o¿yæ i do lodówki, a wczoraj do plastikowego zamykanego opakowania bodajze po jakis sledzikach
![]() Tylko wlasnie sama nie wiem czy moze byc w plastiku i zamkniety ![]() A ja dzisiaj przychodzê z problemem, nie moim na szczê¶cie ![]() Siostra mi marudzi ¿e ma okropne w³osy (15 lat) nigdy nie farbowa³a, nie prostowa³a ani nic. Myje pewnie najzwyklejszym szamponem i czasami daje od¿ywke ¿eby je rozczesaæ (czyli tak jak ja kiedy¶ ![]() A teraz sedno sprawy; w³osy ma dziwne w dotyku, szorstkie, tak jakby siê przeje¿d¿a³o po trawce od do³u któr± mo¿na sie skaleczyæ, baaardzo dziwne w dotyku a¿ sama nie umiem tego opisaæ. Od do³y w³osy s± w miare okej, prostawe, lekkie fale za to u góry...puch, szopa. Mam zdjecia, niestety zlej jakosci. Co jej doradzic? Co powinno pomoc na ta szopkê na gorze? Zawsze mia³a piekne proste wlosy, nagle zaczely sie wywijac i "tak" wygladac. Edytowane przez karllii Czas edycji: 2015-04-08 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#5000 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Zakorzenienie
|
Myszka to co, atakowaæ je jeszcze proteinami i emolientami?
#5002 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
A ja siê obrazi³am na w³osy.
Mam dosyæ. ZAWSZE znajduje czas na oleje lub kremy Zaaaawsze jest maska, od¿ywka z czym¶ ekstra minimum 30 minut, zabezpieczenie koñcówek olejkiem z silikonem, porz±dne kosmetyki i farbowanie tylko odrostu, ¿eby jak najmniej niszczyæ. I tak lipa! ![]() Tak mi siê cholery rozdwajaj±, ze mnie nerwica strzela. Co miesi±c siadam na dwie/trzy godziny i tnê niemal w³os po wlosie a na ka¿dym bia³a kulka albo rozdwojenie na milion kawa³ków. :/ No¿yczki fryzjerskie, o w³osy dbam a one co podrosn± to muszê ci±æ! Nosz grrr. Poradzono mi mocniejsze ciêcie... i tak by³o to samo. ;/ a w³osów posz³o z 7 cm. Tracê zupe³nie motywacjê. Dzi¶ mi siê ich nawet myæ nie chce i tak siedzê 18 h w oleju.
![]() |
#5003 |
Zakorzenienie
|
Joanka nie pozwalam Ci traciæ motywacji! Ty tu jestes dla mnie jedn± z przodowniczek i najpiekszych lokow wiêc g³owa do góry!
![]()
![]() |
#5004 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
InsaneCurls, kope lat!
![]() ![]() Cas zapuscic zurawia do CurlMarta, powiadasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5005 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 353
|
Cytat:
Haha, wlasnie chcialam jej powiedziec o wszytskim, ale nie wiem czy zalapie, mlode to jeszcze i nie wiadomo co ma w glowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5006 |
Konto usuniête
|
Hormony maja ogromny wplyw na wlosy
![]() Joanku nie poddawaj sie! Ja zawsze daje olej lub maske plus odzywki, a i tak cierpie na ciagly przesusz. Wlosy to takie wrednie bestie, ktore jak sie na co upra to nie ruszysz. |
![]() ![]() |
![]() |
#5007 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Heh
![]() Co do hormonów stojê tu ¿ywym przyk³adem co siê mo¿e porobiæ! ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#5008 |
Moderator
|
Joanku kochana, a Ty wiesz ¿e w³os po w³osie nie powinno siê podcinaæ bo s± wtedy rozdwojenia jeszcze gorsze?
![]() karliii - mo¿e byæ przez dorastanie, czêsto siê w³osy wtedy zmieniaj± i zaczynaj± byæ takie twarde i niesforne. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-04-08 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Wtajemniczenie
|
Oj tak,hormony maj± du¿y wp³yw na w³osy.Do tej pory moja rodzina prawi mi z³o¶liwe komentarze,¿e moje loki nie s± w pe³ni naturalne...bo kiedy¶ takich nie mia³am
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Moderator
|
Mam pytanko odno¶nie olei - mam olej kokosowy o takim sk³adzie:
hydrogenated coconut oil, parfum, coumarin czy uwodorniony olej kokosowy ró¿ni siê w dzia³aniu od nieuwodornionego? Mam od¿ywkê ze zwyk³ym kokosem i ona mi ca³kiem nie¼le s³u¿y, a ten olej mam wra¿enie ¿e nie za bardzo no i nie wiem teraz o co biega. Wziê³am ten bo ma³e opakowanie i niedrogie ale chyba lepiej czysty kokos kupiæ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.