|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Ja stwierdzilam ze kupie jedne z rossmana a drugie z biedry
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
też chciałam rosski ale podobno nie są najlepsze....sztywne i uczulają....
tescowe są super (tesco loves baby) - tzn tak słyszałam i czytałam ponoć świetna "podróba pampków
|
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Industria, kurcze nie wiem jak wyglądają dwójki
One kosztuja 31,99 na pewno a te stare 29,99. Ale ostatnio była promocja i za 49,99 można było kupić dwie paczki zapakowane w taki karton z wiosennymi motywami.
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam tesco u siebie :P
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie kilogramami opisanymi na opakowaniu zupelnie nie sugeruje. Zawsze zmienialam na wiekszy rozmiar jak widzialam ze ciasne a kg nijak sie do tego mialy. Aktualnie najlepsze to z przedzialow 15+, 16-30, zaleznie od firmy a dziecko 14kg. Jeszcze z tego co pamietam to huggisy 2 byly stosunkowo male w porownaniu z innymi 2, dady wieksze niz pampersy wiec tez sporo roznic, jak w rozmiarach ciuchow. 2 sa wyzsze niz 1, szersze, dla noworodka moga byc niewygodne i za duze, wszystko bedzie przelatywac, chyba ze pulchniejsze nozki i brzuch bedzie miec. Nie przewidzimy. Mi tez kolezanki nagadaly ze 1 uzywa sie tylko w szpitalu a stosunkowo dlugo uzywalismy. A pieluch idzie tyle ze zdazymy wyprobowac wszystkie firmy, rodzaje itp.
|
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie waga mniej więcej się sprawdziła, nie pamiętam ile czasu przed porodem było usg ale wtedy ważyła ok 2900-3000 a urodziła się 3100
![]() Jedynek trochę poszło u nas. Teraz gin powiedział że nie wróży większej cory więc chyba kupię dwie paczki 1. Rossmanowskie miałam ale to tak od trójek. |
|
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Mi się wydaje, że trzeba eksperymentować. U nas ostatnio byli znajomi z 3 tygodniową corka i bardzo chwalili daddy chociaz na początku używali pampersa
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jak zwykle u kaz dęgo co innego i nie ma się co sugerować aż tak bardzo jak miały inne mamy
![]() U mnie bez zmian. Nerki bolą, brzuch boli. trochę jestem zła bo na urologa musze czekać do jutra, powinien przyjść po południu. myślałam, że trochę szybciej się zjawi i dowiem się co i jak :/ stresuje się, że tak długo czekam..nie znam się no ale nerki przecież są ważne. . Jeszcze w ciąży. . No nic. Byle do jutra. Dziewczyny a czy stacjonarnie można gdzieś kupić materac? W smyku /tesco /innym dzieciowym sklepie? Szuuu ale Ci zazdroszczę ![]() przez tę moja 3,5 cm szyjkę i jej skracanie nici z Wiecie co, jestem tak głodna po tym szpitalnym jedzeniu, że szok ![]() jak byłam na położnictwie w tym samym szpitalu to byłam totalnie najeDozna. Patologia to jednak patologia dziwne bo to ta sama kuchnia...dobrze ze po porodzie będę dobrze karmione
|
#820 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
U mnie ciągle bóle brzucha poniżej pępka I na środku i po bokach.. Mam nadzieję, ze z szyjką wszystko ok. Jutro mam wizytę...Cytat:
Ja byłam bardzo spuchnięta w poprzedniej ciąży i wszyscy mi mówili (lekarze, położne), że nic nie pomoże. Dopiero po porodzie samo zeszło wszystko.Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy teraz też tak będzie...Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() Ja będę mieć takie dokładne. I już się nie mogę doczekać A to dopiero 29 kwietnia.mnie też dziś swędzi... Rośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Masija w auchanie widzialam pianka-kokos
Trzymaj sie tam kochana oby do jutra
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście to http://www.rossnet.pl/Produkt/Hipp-B...,6085,nowosc14 wygląda fajnie dla takiego troszkę większego dziecka. Co myślicie?
|
|
|
|
#824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wylatuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Byle do jutra
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym urologiem to niepoważne, to na co dzień go nie ma w szpitalu że tyle musisz czekać? przecież jesli chodzi o nerki to trzeba szybko reagować Cytat:
|
||
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#828 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale specjalnie się do niego udałam, bo jest ponoć jednym z lepszych specjalistów w skali europejskiej. U mnie w rossku tez na zielone jest promocja. Wczoraj kupiłam paczkę i jeszcze dziś tż wyślę. Ja z karta rossne zapłaciłam 16.5 zł Ja używałam 1 przez jakiś miesiąc, a paczka starczla na 4 dni, więc trochę tego poszło. Cytat:
![]() Mi przepadła ostatnio wizyta u diabetologa i przełożyli mi dopiero na 21.04 :/ zdarzają mi się jakieś niewielkie przekroczenia 2-3 razy w tygodniu i sama nie wiem już z czego się biorą:/ nie wiem czy mi nie będzie chciała dać insuliny:/
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Masija gin ostatnio chwalił ze mam bardzo długa szyjke i ma ok 3 cm więc nie przejmuj się aż tak bardzo
Na tym etapie ciąży jest ok ![]() Mam nadzieję ze będę pamiętać o tej fotce jutro, postaram się. U nas najlepiej na poczatku sprawdziły się Dady 1, są inne niż pozostale. No ale u każdego dziecka co innego się sprawdza dlatego kupię paczkę pampkow i paczkę dad no i zadecyduje po porodzie czego uzywac. |
|
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
Dzisiaj koncze 30 tydzien, jeszcze 10 tyg, ale ten czas szybko leci. Bylam dzis na szczepieniu na krztusiec. Dlugo sie zastanawialam czy szczepic sie czy nie ale w koncu zdecydowalam, ze sie zaszczepie. Zwlaszcza , ze w ciagu ostatnich 2 lat zachorowalnosc wzrosla, kilka przypadkow smiertelnych wsrod noworodkow. Nie jest to szczepienie obowiazkowe ale zalecane dla kobiet w ciazy pomiedzy 28-34 tyg. Dostalam tez gratisowy porodowy pakiet, w nim byly miedzy innymi pampersy 1, wydaje mi sie ze ten rozmiar jest w sam raz na poczatek. Ja mam zamiar zaczac z "supermarketowymi" pampkami i zobacze jak sie sprawdza. |
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupujecie w końcu otulaczki? bo ten Hubi u którego kompletuję zamówienie ma takie: http://allegro.pl/motherhood-rozek-b...249406871.html i zastanawiam się czy dorzucic do zamówienia
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
ja taki mam tylko że wylicytowałam używke ....chyba za 9 zł czy coś koło tego
|
|
|
|
#833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tam są 43 szt. Wiec kosztowały mnie 0.38 zł za szt. tylko, że mam dodatkowo rabat rossne 8%. Chyba na początku jak się zakłada kartę jest 3%? Dady kosztują 14.99 za 28 szt (wiec wychodzi 0.53 zł). Bardzo się oplacily te pampersy
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam rabacik 3% na razie Industria ale ci się cena trafiła! |
|
|
|
|
#835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko nie wiem czy przypadkiem odbiór nie jest w empiku ![]() My materac kupilismy właśnie w zwyklym stacjonarnym sklepie dzieciowym
|
|
|
#836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
On dojezdza tutaj o ijutro ma być. Cytat:
dziekiOoo super. Popatrzę na pewno. Dzieki
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() rozumiem, jasne
|
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam ![]() Tak mi okropnie ciąży brzuch.. wejdę po schodach i sapię jak lokomotywa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

ponoć świetna "podróba pampków

zaczęłam aż płakać z bólu.....złapałam dziwną pozycję i powoli jakby zaczęło puszczać ale za to zrobiłam się biała i myślałam, że zemdleję....poszłam potem spać....na szczęście ustąpiło wszystko i mała rusza się (szaleje normalnie)
Ciekawe czy teraz też tak będzie...