Dziewczyna w ciąży zmusza mnie do abstynencji. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-09, 11:27   #61
201701121500
Konto usunięte

Dot.: Dziewczyna w ciąży zmusza mnie do abstynencji.

Cytat:
Napisane przez Rolnik_sam_w_dolinie Pokaż wiadomość
No właśnie, sęk w tym, że takie postawienie sprawy znowu daje władzę w jej ręce. "Może jeszcze się jej zachce i przyjdzie koza do woza" - czyli znowu: on bezradny, nic nie może, czeka aż ona zmieni zdanie, wszystko zależy od niej.
No do seksu jej nie zmusi.
Ale ja już pisałam co może.
201701121500 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 11:29   #62
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Kochones swoją drogą, ale i zrozumienie paniki, która często towarzyszy kobiecie w ciąży, też by się przydało. No i zrozumienie jej fobii, której miał świadomość i na którą się do tej pory godził. Bo to w zasadzie jest jego problem i wina, że nie przewidział związkowej sytuacji odcięcia od seksu (a powodów może być milion przez całe wspólne życie) i nie wziął pod uwagę tego tematu już na początku związku.
Godził się z automatu, bez seks był. Żadne nie pomyślało (?) o tym, co będzie, jak seksu nie będzie (przecież nie tylko ciąża to może spowodować). Zrozumienie kobiety w ciąży - no spoko, ale i faceta też należy zrozumieć. Potem się dziwić, że tyle par rozpada się "w okolicach" ciąży. Ona nie dała mu wyboru i to jest niefajne.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 11:29   #63
Rolnik_sam_w_dolinie
BAN stały

Jest jeszcze libido tej drugiej osoby i jej potrzeby. Oraz szeroka oferta agencji towarzyskich.
Rolnik_sam_w_dolinie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 11:34   #64
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Jest jeszcze libido tej drugiej osoby i jej potrzeby. Oraz szeroka oferta agencji towarzyskich.
Niestety, wchodząc w związek musimy się liczyć z tym, że nie zawsze będziemy uprawiać seks w takiej samej częstotliwości i konfiguracjach jak na początku. I tyle. Jeśli ktoś nie jest w stanie tego zrozumieć, to niech lepiej w związki nie wchodzi.
Stary 2015-04-09, 11:36   #65
Rolnik_sam_w_dolinie
BAN stały

Cytat:
Niestety, wchodząc w związek musimy się liczyć z tym, że nie zawsze będziemy uprawiać seks w takiej samej częstotliwości i konfiguracjach jak na początku. I tyle. Jeśli ktoś nie jest w stanie tego zrozumieć, to niech lepiej w związki nie wchodzi.

Jest dokładnie odwrotnie, zwłaszcza w wypadku rocznego spadku libido. Niech nie wchodzi w związek ktoś, kto wymaga wierności w takiej sytuacji.
Stary 2015-04-09, 11:37   #66
201701121500
Konto usunięte

Cytat:
Jest dokładnie odwrotnie, zwłaszcza w wypadku rocznego spadku libido. Niech nie wchodzi w związek ktoś, kto wymaga wierności w takiej sytuacji.
Dobrze się czujesz?
Stary 2015-04-09, 11:41   #67
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Współczuję poglądów i współczuję Twojej ewentualnej partnerce - żyć ze świadomością że zawsze trzeba służyć seksem, bo inaczej jaśnie pan pójdzie na bok jest przerażające. I trąci przemocą psychiczną, wykorzystaniem seksualnym.
Stary 2015-04-09, 11:43   #68
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Nikt nikogo w związku na siłę nie trzyma. Zamiast zdradzać można się rozstać lub powiedzieć partnerce pewne rzeczy wprost i umówić się np. na związek otwarty.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 11:47   #69
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
No w przypadku spadku libido niestety wszystko zależy od osoby, u której ten spadek nastąpił. Akurat tutaj nie ma nic dziwnego.
No właśnie. Tak jak nie jest to dziwne, że na początku ciąży na seks można nie mieć po prostu ochoty. Ja teraz jestem w 8 tygodniu, nic nie mogę jeść, bo mam zerowy apetyt, jest mi niedobrze, zwłaszcza wieczorami, cały czas chce mi się spać, miewam zmienne nastroje. Kurczę, naprawdę, takie samopoczucie nie nastraja pozytywnie. Może dziewczyna Autora ma podobny problem? Może potrzebuje zrozumienia, wsparcia? Inna sprawa, że mogłaby to po prostu facetowi powiedzieć, a nie ściemniać i kręcić, że "wiesz, jacy teraz są lekarze", bo to nie jest w porządku w żadnym wypadku.

Ta dwójka po prostu nie umie ze sobą rozmawiać, ot co.

No, chyba że pani jest z tych, co to jedynie chcą faceta na dziecko złapać, a potem już tyle - no ale z tego co zrozumiałam - dziecko było planowane?

verumka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 11:56   #70
Rolnik_sam_w_dolinie
BAN stały

Cytat:
Współczuję poglądów i współczuję Twojej ewentualnej partnerce - żyć ze świadomością że zawsze trzeba służyć seksem, bo inaczej jaśnie pan pójdzie na bok jest przerażające. I trąci przemocą psychiczną, wykorzystaniem seksualnym.
Ja współczuję twoim rodzicom, że ponieśli porażkę wychowawczą. I polonistce z liceum, bo nie nauczyła czytać ze zrozumieniem. Nigdzie nie pisałem, że kobieta ma służyć seksem, to jej ciało. Ale jeśli jej libido spada na rok, to jest to jej problem i facet nie ma obowiązku być wierny.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Nikt nikogo w związku na siłę nie trzyma. Zamiast zdradzać można się rozstać lub powiedzieć partnerce pewne rzeczy wprost i umówić się np. na związek otwarty.
Żeby to było takie proste. Rozstanie to często ogromne straty emocjonalne i finansowe. Dzieci z rodzin rozbitych często same nie potrafią rodziny przy sobie zatrzymać.
Stary 2015-04-09, 12:03   #71
201701121500
Konto usunięte

Cytat:
Ale jeśli jej libido spada na rok, to jest to jej problem i facet nie ma obowiązku być wierny.

A ciebie to przepraszam na podwórku między królikami chowali czy między ludźmi jednak? Wierność w standardowym monogamicznym związku jest jednym z fundamentów. Brzydkiego słowa używasz - obowiązek - ale niech będzie w twoim języku, owszem MA OBOWIĄZEK. Co ja czytam w ogóle...
Stary 2015-04-09, 12:04   #72
Rolnik_sam_w_dolinie
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Inachis Pokaż wiadomość

A ciebie to przepraszam na podwórku między królikami chowali czy między ludźmi jednak? Wierność w standardowym monogamicznym związku jest jednym z fundamentów. Brzydkiego słowa używasz - obowiązek - ale niech będzie w twoim języku, owszem MA OBOWIĄZEK. Co ja czytam w ogóle...
Nie rżyj. Dorośnij.
Stary 2015-04-09, 12:06   #73
201701121500
Konto usunięte

Cytat:
Nie rżyj. Dorośnij.
A ty zmień dilera.
Stary 2015-04-09, 12:10   #74
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja współczuję twoim rodzicom, że ponieśli porażkę wychowawczą. I polonistce z liceum, bo nie nauczyła czytać ze zrozumieniem. Nigdzie nie pisałem, że kobieta ma służyć seksem, to jej ciało. Ale jeśli jej libido spada na rok, to jest to jej problem i facet nie ma obowiązku być wierny.
Jeśli wszedł w związek z wymaganiem wierności to owszem, ma obowiązek być wierny. Naginanie zasad do własnego widzimisię jest krzywdzące dla partnera i tyle.

I niestety, twierdząc że brak seksu zwalnia z obowiązku wierności właśnie taki dajesz przekaz - będzie seks albo będzie zdrada. Czyli zmuszasz do seksu, albo do zaakceptowania zdrady. A to jest owszem, przemoc.

A mój polonista ma się dobrze, dziękuję, pozdrowię.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:

Cytat:
Nie rżyj. Dorośnij.
Ale poziom dyskusji starajcie się zachować.
Stary 2015-04-09, 12:11   #75
Rolnik_sam_w_dolinie
BAN stały

Cytat:
Jeśli wszedł w związek z wymaganiem wierności to owszem, ma obowiązek być wierny. Naginanie zasad do własnego widzimisię jest krzywdzące dla partnera i tyle.

I niestety, twierdząc że brak seksu zwalnia z obowiązku wierności właśnie taki dajesz przekaz - będzie seks albo będzie zdrada. Czyli zmuszasz do seksu, albo do zaakceptowania zdrady. A to jest owszem, przemoc.
[/COLOR][/COLOR]
Rozumiem, że groźba rozstania to też przemoc. Albo seks, albo rozwód. Istny nacisk i przemoc. Takie rozumowanie nie broni się niestety - seks w życiu większości ludzi jest bardzo ważny. Jego brak prowadzi do frustracji i rozkładu relacji. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to znaczy że niewiele rozumie.
Stary 2015-04-09, 12:13   #76
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Zdrowy związek to taki, w którym ludzie świadomie decydują się na wspólne życie, które bywa przewrotne i pojawiają się choroby, wypadki itd. Relacja, w której partnerzy chcą się wspierać w ciężkich momentach. Nie wyobrażam sobie sytuacji gdy moje libido jest zerowe lub gdy nie jestem w stanie uprawiać seksu i mój mężczyzna radośnie mnie zdradza bo to moja wina. Jak rozumiem - choroba to również problem tylko i wyłącznie chorującego?
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 12:15   #77
201701121500
Konto usunięte

Cytat:
Ale poziom dyskusji starajcie się zachować.
Dopsz.
Cytat:
Rozumiem, że groźba rozstania to też przemoc. Albo seks, albo rozwód. Istny nacisk i przemoc. Takie rozumowanie nie broni się niestety - seks w życiu większości ludzi jest bardzo ważny. Jego brak prowadzi do frustracji i rozkładu relacji. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to znaczy że niewiele rozumie.
Problemy się rozwiązuje albo związek się kończy i szuka szczęścia gdzie indziej. A nie się przyzwolenie na łajdactwo stosuje.
Stary 2015-04-09, 12:19   #78
Rolnik_sam_w_dolinie
BAN stały

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5097477 7]Zdrowy związek to taki, w którym ludzie świadomie decydują się na wspólne życie, które bywa przewrotne i pojawiają się choroby, wypadki itd. Relacja, w której partnerzy chcą się wspierać w ciężkich momentach. Nie wyobrażam sobie sytuacji gdy moje libido jest zerowe lub gdy nie jestem w stanie uprawiać seksu i mój mężczyzna radośnie mnie zdradza bo to moja wina. Jak rozumiem - choroba to również problem tylko i wyłącznie chorującego?[/QUOTE]

Nie masz sobie wyobrażać tej sytuacji, ponieważ empatyczny partner nie będzie cię o tym informował. Nie zaspokajasz go, z własnej winy czy nie, on miesiącami nie może na nic liczyć. Trudno. Jest to bardzo przykre, ale lepiej żeby miał skok w bok i dzięki temu był dla ciebie milszy, a w życiu bardziej wyluzowany i spełniony, niż narastająca frustracja miałaby wam zniszczyć związek. To byłaby jego tajemnica do której ma prawo moim zdaniem.
Stary 2015-04-09, 12:19   #79
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Rozumiem, że groźba rozstania to też przemoc. Albo seks, albo rozwód. Istny nacisk i przemoc.
W przypadku sytuacji niezależnej od osoby odmawiającej seksu? Choroby, ciąży? Tak, takie ultimatum to jest przemoc.

Można odejść, bo się nie jest w stanie w takim związku być. Ale rzucać "albo seks, albo odejdę", "albo seks, albo zdrada" to podłość.

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5097477 7]Nie wyobrażam sobie sytuacji gdy moje libido jest zerowe lub gdy nie jestem w stanie uprawiać seksu i mój mężczyzna radośnie mnie zdradza bo to moja wina. [/QUOTE]
Dokładnie.
Stary 2015-04-09, 12:20   #80
Azhaar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciekx Pokaż wiadomość
Bo czasem się nie myśli, ze akurat ta dziewczyna będzie tą na całe życie, oboje wolni, fajna ładna dziewczyna, mówi coś że nie akceptuje masturbacji, dzieci nie mamy, seks jest bardzo udany, urozmaicony, to kto w takich momentach myśli co kiedy będzie.
Że CO, przepraszam???

Jak to się ,,nie myśli"?? KAŻDY mysli!

A jakby Ci powiedziała, że nie chce dzieci, a Ty chcesz, to też byś o tym nie myślał, bo problem będzie ,,kiedyś"??

Jakbym ja spotkała faceta, który nie akceptuje masturacji i powiedział że swoją była nakrył na masturbacji i dlatego z nią zerwał, to nawet nie miałby co liczyć na nastepną randkę. A jakbym się dowiedziała o tym przy dłuższym stażu związku to zaciągnęłabym do seksuologa.

No zlituj się. Wlazłeś w związek z kobietą o jakichś nienormalnych poglądach, na własne zyczenie. Albo akceptujesz jej warunki, czyli zwyczajnie się nie masturbujesz (wiedziałeś od początku, więc powinieneś się tego trzymać), albo z nią zrywasz.

I w ogóle największą bzdurą jaką widziałam w tym wątku jest stwierdzenie ,,jak ją zdradzi, to będzie jej wina". No niby z której strony?? Ona od początku powiedziała mu, jakie ma oczekiwania. On na nie przystał. Jeżeli teraz stwierdza że zwiazek mu nie odpowiada, to się partnera zostawia, jakkolwiek boleste by to nie było, a nie zdradza na lewo i prawo, jako rozwiazanie problemu. Aż nie wierzę, że w ogóle padło takie stwierdzenie...

Edytowane przez Azhaar
Czas edycji: 2015-04-09 o 12:23
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 12:21   #81
Rolnik_sam_w_dolinie
BAN stały

Cytat:
Dopsz.

Problemy się rozwiązuje albo związek się kończy i szuka szczęścia gdzie indziej. A nie się przyzwolenie na łajdactwo stosuje.
Tak może jest w zakonie karmelitanek i w teorii (bo w teorii wszystko jest proste). W moim słowniku nie ma takiego pojęcia jak łajdactwo seksualne.
Stary 2015-04-09, 12:22   #82
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
Nie masz sobie wyobrażać tej sytuacji, ponieważ empatyczny partner nie będzie cię o tym informował. Nie zaspokajasz go, z własnej winy czy nie, on miesiącami nie może na nic liczyć. Trudno. Jest to bardzo przykre, ale lepiej żeby miał skok w bok i dzięki temu był dla ciebie milszy, a w życiu bardziej wyluzowany i spełniony, niż narastająca frustracja miałaby wam zniszczyć związek. To byłaby jego tajemnica do której ma prawo moim zdaniem.
Nie wierzę w to co czytam.

Mam nadzieję że informujesz przynajmniej partnerkę o swoich poglądach w tej sprawie?

Edytowane przez bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Czas edycji: 2015-04-09 o 12:24
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 12:22   #83
Konto usunięte

Cytat:
Całe szczęście mój partner jest zgoła inny i w przyszłości ślubując mi wierność da mi pewność, że nawet gdy zachoruję na nowotwór będzie obok mnie. Niezależnie od tego czy moja wagina będzie sprawna i chętna.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 12:27   #84
elvegirl
po drugiej stronie szafy

BTW, bo przegapiłam:
verumka - gratulacje
Stary 2015-04-09, 12:29   #85
Rolnik_sam_w_dolinie
BAN stały

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5097492 0]Całe szczęście mój partner jest zgoła inny i w przyszłości ślubując mi wierność da mi pewność, że nawet gdy zachoruję na nowotwór będzie obok mnie. Niezależnie od tego czy moja wagina będzie sprawna i chętna.[/QUOTE]

W wypadku nowotworu myślę, że trudno byłoby zdradzać, głównie dlatego że wtedy partner takiej osoby jest załamany i nie ma ochoty na seks. Ale z drugiej strony wielu ludzi jest w stanie przysięgać wierność a potem w tym wytrwać w razie czego. Ja uważam, że robią sobie krzywdę.
Stary 2015-04-09, 12:29   #86
201701121500
Konto usunięte

Cytat:
Tak może jest w zakonie karmelitanek i w teorii (bo w teorii wszystko jest proste). W moim słowniku nie ma takiego pojęcia jak łajdactwo seksualne.
Serio, ja odpadam z tej dyskusji.
Miłego dnia.

Idę do mojego prostego, pełnego teorii życia.
Stary 2015-04-09, 12:34   #87
Maciekx
Przyczajenie

Cytat:

Mnie zdrady nie interesują, już bym wolał rozstać się i poszukać nowej partnerki. Tak samo nie wyobrażam sobie jakbym ja zachorował albo wyjechał a ona w tym czasie się puszczała bo ja aktualnie nie mogę!

Fakt zgodziłem się, że będąc z nią nie będę masturbował się, ale mieliśmy fajny seks, a w razie czego, sądziłem, że zaspokoi mnie ręką albo ustami!
O długich rozłąkach typu pobyt w szpitalu nie myślałem, zbyt odległa to przyszłość dla mnie była, nawet nie wiedziałem, że ten związek będzie na stałe.
Dziecko NIE planowane, antykoncepcja była!
Maciekx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 12:36   #88
quench
Are you talking to me?!

A w ogóle rozmawiałeś z nią szczerze? Pytałeś jak się czuje? Czy ma mdłości, nadwrażliwość na zapachy, czy w ogóle odczuwa potrzebę seksu? W ciąży, zwłaszcza w pierwszym trymestrze, libido bardzo często spada praktycznie do zera i nie jest to żadna tajemnica. Tak działa gonadotropina komówki To, że kobieta teraz deklaruje brak ochoty na seks, nie znaczy, że ten stan utrzyma się przez całą ciążę.

Pogadaj z nią szczerze o swoich potrzebach seksualnych, poczytajcie razem artykuły w necie, możesz też z nią pójść na wizytę u ginekologa.
Dbaj też o nastrój; kolacja we dwoje, świece, erotyczny masaż by kobietę też pobudzić.

BTW. Najsmutniejsze w tym wątku jest to, że Waszym problemem nie jest seks, a raczej brak szczerej i otwartej rozmowy. Ty Autorze, tak naprawdę nie wiesz, dlaczego konkretnie dziewczyna nie chce uprawiać seksu (niskie libido, złe samopoczucie, obawa o rozwój ciąży?) a ona też nie widzi potrzeby przedstawienia Ci swoich odczuć.
Stary 2015-04-09, 12:39   #89
Maciekx
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
A w ogóle rozmawiałeś z nią szczerze? Pytałeś jak się czuje? Czy ma mdłości, nadwrażliwość na zapachy, czy w ogóle odczuwa potrzebę seksu? W ciąży, zwłaszcza w pierwszym trymestrze, libido bardzo często spada praktycznie do zera i nie jest to żadna tajemnica. Tak działa gonadotropina komówki To, że kobieta teraz deklaruje brak ochoty na seks, nie znaczy, że ten stan utrzyma się przez całą ciążę.

Pogadaj z nią szczerze o swoich potrzebach seksualnych, poczytajcie razem artykuły w necie, możesz też z nią pójść na wizytę u ginekologa.
Dbaj też o nastrój; kolacja we dwoje, świece, erotyczny masaż by kobietę też pobudzić.

BTW. Najsmutniejsze w tym wątku jest to, że Waszym problemem nie jest seks, a raczej brak szczerej i otwartej rozmowy. Ty Autorze, tak naprawdę nie wiesz, dlaczego konkretnie dziewczyna nie chce uprawiać seksu (niskie libido, złe samopoczucie, obawa o rozwój ciąży?) a ona też nie widzi potrzeby przedstawienia Ci swoich odczuć.
Tak pytałem o samopoczucie, na początku miała mdłości, wymioty, starałem jej pomóc, a co do przyczyny braku seksu, to stwierdziła, że z obawy o dziecko! Nie ciągnąłem tego tematu, nie wiedziałem, że libido może tak spaść.
Maciekx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 12:45   #90
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maciekx Pokaż wiadomość
Tak pytałem o samopoczucie, na początku miała mdłości, wymioty, starałem jej pomóc, a co do przyczyny braku seksu, to stwierdziła, że z obawy o dziecko! Nie ciągnąłem tego tematu, nie wiedziałem, że libido może tak spaść.
Polecam przyszłemu tatusiowi poczytać i dowiedzieć się co nieco o ciąży. Ułatwi to w przyszłości wiele spraw.

Ponadto pogadaj z dziewczyną.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości