|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dziewczyna w ciąży zmusza mnie do abstynencji.
Cytat:
Ale ja już pisałam co może. |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
Jest jeszcze libido tej drugiej osoby i jej potrzeby. Oraz szeroka oferta agencji towarzyskich.
|
|
|
|
|
#64 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Niestety, wchodząc w związek musimy się liczyć z tym, że nie zawsze będziemy uprawiać seks w takiej samej częstotliwości i konfiguracjach jak na początku. I tyle. Jeśli ktoś nie jest w stanie tego zrozumieć, to niech lepiej w związki nie wchodzi.
|
|
|
#65 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jest dokładnie odwrotnie, zwłaszcza w wypadku rocznego spadku libido. Niech nie wchodzi w związek ktoś, kto wymaga wierności w takiej sytuacji. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Współczuję poglądów i współczuję Twojej ewentualnej partnerce - żyć ze świadomością że zawsze trzeba służyć seksem, bo inaczej jaśnie pan pójdzie na bok jest przerażające. I trąci przemocą psychiczną, wykorzystaniem seksualnym.
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
Nikt nikogo w związku na siłę nie trzyma. Zamiast zdradzać można się rozstać lub powiedzieć partnerce pewne rzeczy wprost i umówić się np. na związek otwarty.
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta dwójka po prostu nie umie ze sobą rozmawiać, ot co. No, chyba że pani jest z tych, co to jedynie chcą faceta na dziecko złapać, a potem już tyle - no ale z tego co zrozumiałam - dziecko było planowane? |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Żeby to było takie proste. Rozstanie to często ogromne straty emocjonalne i finansowe. Dzieci z rodzin rozbitych często same nie potrafią rodziny przy sobie zatrzymać. |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ciebie to przepraszam na podwórku między królikami chowali czy między ludźmi jednak? Wierność w standardowym monogamicznym związku jest jednym z fundamentów. Brzydkiego słowa używasz - obowiązek - ale niech będzie w twoim języku, owszem MA OBOWIĄZEK. Co ja czytam w ogóle... |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I niestety, twierdząc że brak seksu zwalnia z obowiązku wierności właśnie taki dajesz przekaz - będzie seks albo będzie zdrada. Czyli zmuszasz do seksu, albo do zaakceptowania zdrady. A to jest owszem, przemoc. A mój polonista ma się dobrze, dziękuję, pozdrowię. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#75 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
Zdrowy związek to taki, w którym ludzie świadomie decydują się na wspólne życie, które bywa przewrotne i pojawiają się choroby, wypadki itd. Relacja, w której partnerzy chcą się wspierać w ciężkich momentach. Nie wyobrażam sobie sytuacji gdy moje libido jest zerowe lub gdy nie jestem w stanie uprawiać seksu i mój mężczyzna radośnie mnie zdradza bo to moja wina. Jak rozumiem - choroba to również problem tylko i wyłącznie chorującego?
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Dopsz.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5097477 7]Zdrowy związek to taki, w którym ludzie świadomie decydują się na wspólne życie, które bywa przewrotne i pojawiają się choroby, wypadki itd. Relacja, w której partnerzy chcą się wspierać w ciężkich momentach. Nie wyobrażam sobie sytuacji gdy moje libido jest zerowe lub gdy nie jestem w stanie uprawiać seksu i mój mężczyzna radośnie mnie zdradza bo to moja wina. Jak rozumiem - choroba to również problem tylko i wyłącznie chorującego?[/QUOTE]
Nie masz sobie wyobrażać tej sytuacji, ponieważ empatyczny partner nie będzie cię o tym informował. Nie zaspokajasz go, z własnej winy czy nie, on miesiącami nie może na nic liczyć. Trudno. Jest to bardzo przykre, ale lepiej żeby miał skok w bok i dzięki temu był dla ciebie milszy, a w życiu bardziej wyluzowany i spełniony, niż narastająca frustracja miałaby wam zniszczyć związek. To byłaby jego tajemnica do której ma prawo moim zdaniem. |
|
|
|
|
#79 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Można odejść, bo się nie jest w stanie w takim związku być. Ale rzucać "albo seks, albo odejdę", "albo seks, albo zdrada" to podłość. [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5097477 7]Nie wyobrażam sobie sytuacji gdy moje libido jest zerowe lub gdy nie jestem w stanie uprawiać seksu i mój mężczyzna radośnie mnie zdradza bo to moja wina. [/QUOTE] Dokładnie.
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to się ,,nie myśli"?? KAŻDY mysli! A jakby Ci powiedziała, że nie chce dzieci, a Ty chcesz, to też byś o tym nie myślał, bo problem będzie ,,kiedyś"?? Jakbym ja spotkała faceta, który nie akceptuje masturacji i powiedział że swoją była nakrył na masturbacji i dlatego z nią zerwał, to nawet nie miałby co liczyć na nastepną randkę. A jakbym się dowiedziała o tym przy dłuższym stażu związku to zaciągnęłabym do seksuologa. No zlituj się. Wlazłeś w związek z kobietą o jakichś nienormalnych poglądach, na własne zyczenie. Albo akceptujesz jej warunki, czyli zwyczajnie się nie masturbujesz (wiedziałeś od początku, więc powinieneś się tego trzymać), albo z nią zrywasz. I w ogóle największą bzdurą jaką widziałam w tym wątku jest stwierdzenie ,,jak ją zdradzi, to będzie jej wina". No niby z której strony?? Ona od początku powiedziała mu, jakie ma oczekiwania. On na nie przystał. Jeżeli teraz stwierdza że zwiazek mu nie odpowiada, to się partnera zostawia, jakkolwiek boleste by to nie było, a nie zdradza na lewo i prawo, jako rozwiazanie problemu. Aż nie wierzę, że w ogóle padło takie stwierdzenie... Edytowane przez Azhaar Czas edycji: 2015-04-09 o 12:23 |
|
|
|
|
|
#81 |
|
BAN stały
|
Tak może jest w zakonie karmelitanek i w teorii (bo w teorii wszystko jest proste). W moim słowniku nie ma takiego pojęcia jak łajdactwo seksualne.
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam nadzieję że informujesz przynajmniej partnerkę o swoich poglądach w tej sprawie? Edytowane przez bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 Czas edycji: 2015-04-09 o 12:24 |
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
po drugiej stronie szafy
|
BTW, bo przegapiłam:
verumka - gratulacje
|
|
|
#85 |
|
BAN stały
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5097492 0]Całe szczęście mój partner jest zgoła inny i w przyszłości ślubując mi wierność da mi pewność, że nawet gdy zachoruję na nowotwór będzie obok mnie. Niezależnie od tego czy moja wagina będzie sprawna i chętna.[/QUOTE]
W wypadku nowotworu myślę, że trudno byłoby zdradzać, głównie dlatego że wtedy partner takiej osoby jest załamany i nie ma ochoty na seks. Ale z drugiej strony wielu ludzi jest w stanie przysięgać wierność a potem w tym wytrwać w razie czego. Ja uważam, że robią sobie krzywdę. |
|
|
|
|
#86 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mnie zdrady nie interesują, już bym wolał rozstać się i poszukać nowej partnerki. Tak samo nie wyobrażam sobie jakbym ja zachorował albo wyjechał a ona w tym czasie się puszczała bo ja aktualnie nie mogę! Fakt zgodziłem się, że będąc z nią nie będę masturbował się, ale mieliśmy fajny seks, a w razie czego, sądziłem, że zaspokoi mnie ręką albo ustami! O długich rozłąkach typu pobyt w szpitalu nie myślałem, zbyt odległa to przyszłość dla mnie była, nawet nie wiedziałem, że ten związek będzie na stałe. Dziecko NIE planowane, antykoncepcja była! |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Are you talking to me?!
|
A w ogóle rozmawiałeś z nią szczerze? Pytałeś jak się czuje? Czy ma mdłości, nadwrażliwość na zapachy, czy w ogóle odczuwa potrzebę seksu? W ciąży, zwłaszcza w pierwszym trymestrze, libido bardzo często spada praktycznie do zera i nie jest to żadna tajemnica. Tak działa gonadotropina komówki
To, że kobieta teraz deklaruje brak ochoty na seks, nie znaczy, że ten stan utrzyma się przez całą ciążę.Pogadaj z nią szczerze o swoich potrzebach seksualnych, poczytajcie razem artykuły w necie, możesz też z nią pójść na wizytę u ginekologa. Dbaj też o nastrój; kolacja we dwoje, świece, erotyczny masaż by kobietę też pobudzić. BTW. Najsmutniejsze w tym wątku jest to, że Waszym problemem nie jest seks, a raczej brak szczerej i otwartej rozmowy. Ty Autorze, tak naprawdę nie wiesz, dlaczego konkretnie dziewczyna nie chce uprawiać seksu (niskie libido, złe samopoczucie, obawa o rozwój ciąży?) a ona też nie widzi potrzeby przedstawienia Ci swoich odczuć.
|
|
#89 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ponadto pogadaj z dziewczyną. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

życia.
To, że kobieta teraz deklaruje brak ochoty na seks, nie znaczy, że ten stan utrzyma się przez całą ciążę.