Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-09, 15:22   #4261
Anev0
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
placków tez dawno nie jadlam

wlasnie leci program o facecie w USA co ma 3 żony kurrrr** no sorry przegięcie! wszystkie o sobie wiedzą.. kazdej z nich dzieci narobił ja pierr...
Nie 4 żony
http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...wiadomosc.html chyba TLC leciało paranoja

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 15:31   #4262
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Hej
U nas w końcu pierwszy dzień słoneczko świeci, ale nadal zimno... Niech już robi się wiosna bo oszaleję.

mnie też maluszek obudził kopniakami... i szaleje bez przerwy...
Ja kupuje Hippa oliwkę, szampon, żel i balsam, Hugies chusteczki nawilżane , Sudocrem do pupy, Alantan ,,na wszelki wypadek,, , Octenisept na pępek w sprayu, coś na sutki muszę znaleźć bez konieczności mycia przed karmieniem, choć i tak będę myła pierś ,,przed,, to jak zostanie odrobina gdzieś maści to nie będę się stresowała że zaszkodzę maluszkowi... Chyba tyle...
Ja też Hippa będę używać, mama jest teraz w Niemczech i tam mi kupiła wszystko, a do pupci linomag, na sutki mam jakiś krem od siostry, ale właśnie napisane jest, żeby przemywać pierś przed karmieniem.

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Ja dzisiaj w pracy siedzę jak na szpilkach. O 16 mam wizytę i strasznie sie denerwuje całą noc nie spałam nie wiem dlaczego przed każda wizyta się tak nakrecam i panikuje czy wszystko ok.
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Ma być jeszcze coś niego, widziałam na rossnecie biało - turkusowa czy biało-zielona

Moje dzisiejsze usg też tak wyglądało... 2 minuty i po sprawie tak ten lekarz zmierzył ze wyszło ponad 2 tygodnie różnicy w wielkości główki w stosunku do kości udowej. W sensie że tak rozbieżne terminy porodu. Wiem że dzieci nie są idealne ale nie wierze ze taka różnica. Byłam 2 tyg prywatnie i było kilka dni różnicy.
Mi nawet nie powiedział ze ręce i nogi są. Nie lubię tego lekarza bo u niego wizyta to max 5 minut trwa i za każdym razem wciska spiralę i wylicza ile co miesiąc na podpaski wylicza. Niestety ta do której chodzę na wizyty późno przyszła a sporo kobiet czekało na wizyty.

Dowiedziałam się tylko ze mała bardzo ruchliwa bo przykładając usg miała główkę na dół i wciągu tej chwili odwróciła się do góry a potem znów na dół. Już się boję co będzie po porodzie
No to sobie pooglądałaś
Mój wczoraj robił identycznie jak Twoja córcia, nie dało się go uspokoić

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
A ja chcę w tym miesiącu kupić wszystko dla siebie w sensie do szpitala i nie tylko. Teraz rozglądam się za koszulami ciążowymi i do karmienia . Jak urodzę to w szpitalu musze mieć jakiś mniejszy rozmiar, bo przecież brzuch opadnie, ale właśnie jaki rozmiar hmmm .... No i czy kupić na ramiączka czy na krótki rękaw ? A Wy jakie kupujecie ?

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Brzmi to jak karkówka z Pomysłu na .... wiecie te gotowe przyprawy i do folii Szybkie i smaczne.
Ja mam po siostrze koszule, wszystkie z krótkim rękawem, chyba nie chciałabym na ramiączkach, no nie wiem
Stary 2015-04-09, 16:07   #4263
Nicole`_
Zakorzenienie

Dziś po kąpieli obejrzałam sobie moją cerę przy świetle dziennym i szczerze mówiąc przeraziłam się... okropnie wyglądam! Zatkane pory, jakieś pojedyncze pryszcze (a nigdy takiego problemu nie miałam). W ogóle zmarszczki jakieś mi wyszły, skórki suche... no dramatycznie wyglądam

Za to paznokcie mam takie, że nie mogłam ich spiłować. Urosły mi dramatycznie, z 5mm do spiłowania miałam i stępiłam pilnik. Były tak twarde, że nie chciałam ich obcinać, bo prędzej by się połamały. Grube, twarde, szok! Piękne są

Na obiad wymyśliłam dziś ziemniaczki, mizeria i mielony smażony. Do tego kefir. Dawno nie jedliśmy, a ja wszystkie produkty mam w domu i nie muszę gnać do sklepu
Stary 2015-04-09, 16:14   #4264
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

Uf, ogarnelam sie jakos i wybrałam do tego endo dzisiaj, czekam na wizytę wlasnie...

No i humor tez lepszy, wczoraj sie posprzeczalismy z TŻ tak fest... Fest... I dzisiaj cały poranek przeryczalam... Ale juz jest dobrze, porozmawialiśmy, wyjaśniliśmy i jest w porządku atmosfera oczyszczona ufffff...

No i obiadu dzisiaj nie gotowałam bo był foch wiec TŻ mnie zabrał do restauracji

Pozniej ogarne klub

Nicole tez mam cerę tragiczna (nie wiedziałam ze mozna mieć gorsza niż miałam przed ciąża), włosy wypadają, przetłuszczają sie... A paznokcie po ściągniętych żelach sa IDEALNE !! Długie, twarde... Szok

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-04-09 o 16:16
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 16:22   #4265
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Uf, ogarnelam sie jakos i wybrałam do tego endo dzisiaj, czekam na wizytę wlasnie...

No i humor tez lepszy, wczoraj sie posprzeczalismy z TŻ tak fest... Fest... I dzisiaj cały poranek przeryczalam... Ale juz jest dobrze, porozmawialiśmy, wyjaśniliśmy i jest w porządku atmosfera oczyszczona ufffff...

No i obiadu dzisiaj nie gotowałam bo był foch wiec TŻ mnie zabrał do restauracji

Pozniej ogarne klub

Nicole tez mam cerę tragiczna (nie wiedziałam ze mozna mieć gorsza niż miałam przed ciąża), włosy wypadają, przetłuszczają sie... A paznokcie po ściągniętych żelach sa IDEALNE !! Długie, twarde... Szok
To dobrze, że już wszystko dobrze. No i obiadek w restauracji

A czy możecie polecić jakiś krem z filtrem dla maluszków? W sumie i tak na słońce nie będziemy ich wystawiać, ale tak czytam, że mimo wszystko trzeba buziaczki i odkryte części ciałka smarować.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 16:56   #4266
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
a ja nie wyobrażam sobie wyjazdu i mieszkania za granicą... Na szczęście nie ,,wegetuję,, ale i tak mojego TZ ciągnie żeby wyjechać... Była w UK 5 lat... Mówi że zupełnie inne życie, lepsza płaca i w ogóle...
Ja potrzebuję mieć rodzinę koło siebie, mieć do kogo buzię odezwać... Ale gdybym faktycznie miała tu biedę klepać z dwójką dzieci to bym się pewnie zastanawiała.
Choć nie wiem czy TZ nie będzie chciał wyjechać na jakiś czas bo widzę że się rozgląda za pracą i CV wysyła za granicę...
My wyjechaliśmy mając po 20-25 lat nie będąc małżeństwem, ale gdyby nie ten wyjazd na pewno nie miałabym tego co mam teraz tzn domu. A jakbym miała mieszkanie to do końca życia musiałabym spłacać kredyt na niego, więc dziękuję bardzo Było bardzo ciężko, bo pracowaliśmy po 2 etaty, ale opłacało się .

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Dziś po kąpieli obejrzałam sobie moją cerę przy świetle dziennym i szczerze mówiąc przeraziłam się... okropnie wyglądam! Zatkane pory, jakieś pojedyncze pryszcze (a nigdy takiego problemu nie miałam). W ogóle zmarszczki jakieś mi wyszły, skórki suche... no dramatycznie wyglądam

Za to paznokcie mam takie, że nie mogłam ich spiłować. Urosły mi dramatycznie, z 5mm do spiłowania miałam i stępiłam pilnik. Były tak twarde, że nie chciałam ich obcinać, bo prędzej by się połamały. Grube, twarde, szok! Piękne są

Na obiad wymyśliłam dziś ziemniaczki, mizeria i mielony smażony. Do tego kefir. Dawno nie jedliśmy, a ja wszystkie produkty mam w domu i nie muszę gnać do sklepu
U mnie to samo. Na twarzy cera okropna z zaczerwieniami i huk wie czym jeszcze
Paznokci jeszcze nigdy nie miałam, aż w tak złym stanie jak teraz. W poprzedniej ciąży wszystko było na odwrót.
Stary 2015-04-09, 17:00   #4267
martulka0991
Zadomowienie

Jawitam sie ponownie juzpo pracy dobrze ze to tylko 3h bo dluzej bym chyba nie wytrzymala :-P pogoda dzis super, tylko spacerowac ;-) pranko ladnie wyschlo na dworze, teraz tylko prasowac ale to zostawie na inny dzien dzis juz nie mam ochoty... Jutro mam zamiar posprzatac troche mieszkanie po tym rozgardiaszu ale jak wyjdzie zobaczymy... ;-) mialam isc na krzywa cukrowa po swietach ale stwierdzilam ze przez ostatnie dni objadlam sie wszystkim tak ze wyniki moga byc niekoniecznie w porzadku ;-) wiec odczekam chyba jeszcze tydzien dwa i dopiero sie wybiore ;-)

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Co do kremow dla dzieciaczkow na dwor to moja siostra uzywala w zimie i w lecie bambino tego w metalowej puszecce. A ja ostatnio w biedronce zauwazylam ze sa juz kosmetyki dla dzieci z firmy dada i schodza jak cieple buleczki, nie wiem czy ludzie wyprobowuja czy sa dobre i dlatego znikaja...
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 17:14   #4268
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
W większości sh ciuszki są wycenione za szt, ale czasami, to aż przesadzają, bo widziałam bodziaki po 8-10 zł fakt piękne, markowe i niezniszczone, ale za tą cenę można kupić nowe np w pepco czy na wyprzedaży .

Z tymi ubrankami też Ci się udało
Ja z kolei wolałabym dać 10 zł za używane body (jeżeli są dobrej firmy i nie zniszczone) niż za nowe, które są gorsze jakościowo...
I tu nie chodzi o to, że jedne mają taką metkę, a drugie nie, i nie o to, że jedne szybciej się zniszczą, a drugie po kilku praniach będą wyglądać jak nowe, ale głównie chodzi o to, że te np z next, gerbera, oldnavy itp mają lepszą bawełnę, więc tym samym są przyjemniejsze dla skóry dziecka

Oczywiście nie mam nic do ubranek z Pepco, bo sama się tam pewnie wybiorę ale gdybym miała wybierać, to zrobiłabym tak, jak opisałam wyżej

Cytat:
A ja chcę w tym miesiącu kupić wszystko dla siebie w sensie do szpitala i nie tylko. Teraz rozglądam się za koszulami ciążowymi i do karmienia . Jak urodzę to w szpitalu musze mieć jakiś mniejszy rozmiar, bo przecież brzuch opadnie, ale właśnie jaki rozmiar hmmm .... No i czy kupić na ramiączka czy na krótki rękaw ? A Wy jakie kupujecie ?
Ja normalnie nosiłam rozm S, a nawet i XS. Jesli chodzi 0 wyprawkę do szpitala, to mam zamiar kupić :
- jedną (jak najkrótszą) koszulę rozpinaną przynajmniej do połowy w rozm L - do porodu (i tak się później nie będzie pewnie do niczego nadawała, więc wolę wziąć za dużą, żeby była wygodna)
- jedną koszulę w rozm M (raczej będę szukała z tych na ramiączkach)
- ze 2 piżamki dwu-częściowe (koszulka na ramiączkach + spodenki) też w rozm M
no i jakiś fajny cienki bawełniany szlafrok - też muszę kupić, bo w domu mam tylko takie ciepłe (za grube jak na lipiec/sierpień) i koronkowe, w których głupio bym się czuła w szpitalu

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Taki sklep bym chciała w PL
http://oldnavy.gap.com/browse/catego...department=166

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 17:33   #4269
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Nie 4 żony
http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...wiadomosc.html chyba TLC leciało paranoja
O właśnie dokładnie to to .. no paranoja dokładnie

Cytat:

U mnie paznokcie brzydkie cara brzydka sucha bardziej niż zwykle i delikatna ale mam dobre kosmetyki i jakoś się ratuje hihi

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość

Pozniej ogarne klub

Ojej to dobrze ze juz sobie wyjaśniliscie no włosy tex mi wypadają bardzo a tyle lykam tabletek z witaminami ah dzieci wysysaja z nas wszystko

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość

A czy możecie polecić jakiś krem z filtrem dla maluszków? W sumie i tak na słońce nie będziemy ich wystawiać, ale tak czytam, że mimo wszystko trzeba buziaczki i odkryte części ciałka smarować.
Ja do opalania od 6 miesiąca dopiero używałam z babydream a teraz dla marcelka z dm taki spray krem . A do 6 miesiąca właśnie Nivea bambino albo my mamy bebe. Tez dobry

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Ja z kolei wolałabym dać 10 zł za używane body (jeżeli są dobrej firmy i nie zniszczone) niż za nowe, które są gorsze jakościowo...
I tu nie chodzi o to, że jedne mają taką metkę, a drugie nie, i nie o to, że jedne szybciej się zniszczą, a drugie po kilku praniach będą wyglądać jak nowe, ale głównie chodzi o to, że te np z next, gerbera, oldnavy itp mają lepszą bawełnę, więc tym samym są przyjemniejsze dla skóry dziecka

Oczywiście nie mam nic do ubranek z Pepco, bo sama się tam pewnie wybiorę ale gdybym miała wybierać, to zrobiłabym tak, jak opisałam wyżej

Ja normalnie nosiłam rozm S, a nawet i XS. Jesli chodzi 0 wyprawkę do szpitala, to mam zamiar kupić :
- jedną (jak najkrótszą) koszulę rozpinaną przynajmniej do połowy w rozm L - do porodu (i tak się później nie będzie pewnie do niczego nadawała, więc wolę wziąć za dużą, żeby była wygodna)
no i jakiś fajny cienki bawełniany szlafrok - też muszę kupić, bo w domu mam tylko takie ciepłe (za grube jak na lipiec/sierpień) i koronkowe, w których głupio bym się czuła w szpitalu

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Mam podobny plan co do piżam. tylko ze na szlafrok za ciepło ja biorę taki sweterek cienki długi na wiązanie w pasie ze sobą.
Stary 2015-04-09, 17:37   #4270
springtime
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]springtime, a jak Twoje maluszki ? Czytasz, a nic nie piszesz

Jeszcze pytanko . Jakie kupujecie butelki ? Tak myślę nad medela calm, bo sprawdza się przy karmieniu mieszanym w razie jakbym musiała dokarmiać, albo dawać mleczko odciągnięte, to dziecko dzięki tej butelce nie odsunie się od piersi, bo imituje ssanie z piersi. Z drugiej strony też podobno przeciekają i dziecko jak już się zassie to się krztusi.... każdy pisze co innego.
Witam się po świętach

Tak czytam i czytam i nie mogę was nadrobić Większość czasu jestem zalogowana, a nie ma mnie przy kompie
Maluchy tak rozrabiają, że nie dają mi spać, budzę się w nocy przez ich harce Położę się na lewym boku to lewy bobcio się wierci, jak na prawym to prawy rozrabia, jak na plecach to razem W dodatku mam coraz większy problem z kręgosłupem. Ciężko mi się nawet w łóżku ułożyć, żeby nie bolał. Ogólnie czuję się już jak kulka, mam wrażenie, że tylko sie toczę. Brzuszek rośnie w oczach, aż zaczęłam się obawiać co będzie później

Na razie dostałam dwie buteleczki z aventu, ale sama jeszcze nie czytałam co najlepsze Pewnie i tak chodzi o rodzaj smoczka, chociaż widziałam gdzieś butelkę na wzdęcia z tommy tippee z właśnie jakimś dobrym smoczkiem imitującym pierś. Muszę się zacząć tym interesować mocniej.

Cytat:
Moja cera też w kiepskim stanie, dzisiaj zakupiłam sobie kurację z witaminą C, może się coś polepszy

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość

Sama jestem ciekawa czym można maluszki smarować w lecie idąc na spacer?

Cytat:

no i jakiś fajny cienki bawełniany szlafrok - też muszę kupić, bo w domu mam tylko takie ciepłe (za grube jak na lipiec/sierpień) i koronkowe, w których głupio bym się czuła w szpitalu [COLOR="Silver"]
Ja dostałam dwie koszule od przyjaciółki do porodu rozmiar L (oby starczyły na mój olbrzymi w przyszłości brzuszek) i dokupiłam jedną M oraz szlafrok za grosze na allegro właśnie cienki z bawełny.Bardziej, żeby coś narzucić na siebie niż dla samego szlafroka. O taki

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i podejrzanych płci
W poniedziałek mam połówkowe, więc po badaniach też zaczynam szaleć z zakupami Mam już upatrzony wózek i pewnie zamówię go w ciemno, ponieważ na żywo go nie zobaczę nigdzie, a jako że jest to nowość tegoroczna, zamówienie trwa do 2 miesięcy. Jak mi się nie spodoba mogę go odesłać, więc ryzykuje Zastanawiam się też nad przewijakiem i co powiecie na ten? Chciałabym jakiś z szafką albo komodą i w rozsądnej cenie. Ktoś może widział na żywo albo użytkował?
Stary 2015-04-09, 17:44   #4271
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość

Ja dostałam dwie koszule od przyjaciółki do porodu rozmiar L (oby starczyły na mój olbrzymi w przyszłości brzuszek) i dokupiłam jedną M oraz szlafrok za grosze na allegro właśnie cienki z bawełny.Bardziej, żeby coś narzucić na siebie niż dla samego szlafroka. O taki
o widzisz, bardzo fajny właśnie czegoś takiego szukam Jak nie kupię nic w przyszłym tyg, to może też sobie ten zamówię

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 18:07   #4272
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Co do ubranek to też racja

No właśnie ja z tych co noszą S, a czasami też XS, więc mnie przekonałyście do zakupu M i też mam zamiar kupić rozpinane z przodu Jedna koszula do porodu- już mam i dwie do szpitala

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Springtime ja miałam komodę z przewijakiem taką klasyczną i polecam. Ta Twoja jakoś mi się nie widzi
Stary 2015-04-09, 18:43   #4273
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Co do ubranek to też racja

No właśnie ja z tych co noszą S, a czasami też XS, więc mnie przekonałyście do zakupu M i też mam zamiar kupić rozpinane z przodu Jedna koszula do porodu- już mam i dwie do szpitala

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Springtime ja miałam komodę z przewijakiem taką klasyczną i polecam. Ta Twoja jakoś mi się nie widzi
M spokojnie wystarczą, moja M jakaś wielka mi się wydaje, a L od przyjaciółki to już w ogóle worki wielkie.

A możesz napisać mi jakie miałaś wymiary tej komody? Pytam, ponieważ najpierw chciałam dokupić samą komodę i na to przewijak dać, ale wydaje mi się, że ona za krótka będzie (chodzi mi o głębokość tylko 50 cm, a przewijaki są na 70cm). Chciałabym mieć przewijak do siebie, ponieważ najprawdopodobniej komoda będzie pomiędzy łóżeczkami. Chyba, że coś w tym stylu byłoby akurat pomiędzy łóżeczka?

Aaaa i muszę się pochwalić: pomalowałam kołyskę Zeszło mi kilka dni i już byłam zła i zmęczona, ale jakoś się udało

Edytowane przez springtime
Czas edycji: 2015-04-09 o 18:55
springtime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 19:39   #4274
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A nie możesz do innego lekarza?

To był właśnie inny lekarz , ale mój robi tak samo. Jak mi robił genetyczne to musiał się posiłkować plakatem na ścianie bo nie wiedział jak zmierzyć przyzierność karkową .. A to ordynator.. także ten

Nic na to nie poradze .. jak TŻet dostanie wypłatę pójdę prywatnie do jednej z najlepszych lekarek w województwie żeby wszystko dokładnie posprawdzała .. Innego wyjścia nie ma ..ehh .

Zrobiłam sobie listę co muszę kupić , resztę mam .
..tetrówki sztuk 10
..wkładki laktacyjne
..podpaski
..majtki jednorazowe
..smoczek
..2 butelki
..laktator
..krem do pupy
..pampersy
..chusteczki nawilżane
..materacyk do łóżeczka
..klapki pod prysznic
..2 koszule nocne
..coś do kąpieli dla Młodej

Myślę że w 200 zl sie zmieszcze
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 19:46   #4275
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
To był właśnie inny lekarz , ale mój robi tak samo. Jak mi robił genetyczne to musiał się posiłkować plakatem na ścianie bo nie wiedział jak zmierzyć przyzierność karkową .. A to ordynator.. także ten

Nic na to nie poradze .. jak TŻet dostanie wypłatę pójdę prywatnie do jednej z najlepszych lekarek w województwie żeby wszystko dokładnie posprawdzała .. Innego wyjścia nie ma ..ehh .

Zrobiłam sobie listę co muszę kupić , resztę mam .
..tetrówki sztuk 10
..wkładki laktacyjne
..podpaski
..majtki jednorazowe
..smoczek
..2 butelki
..laktator
..krem do pupy
..pampersy
..chusteczki nawilżane
..materacyk do łóżeczka
..klapki pod prysznic
..2 koszule nocne
..coś do kąpieli dla Młodej

Myślę że w 200 zl sie zmieszcze
200zł z laktatorem? No to fajny plan, ale chyba troche jednak więcej wydasz
Stary 2015-04-09, 19:48   #4276
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość

No ja tez tak mysle, same pampersy kosztują... Dwie koszule najzwyklejsze to ok 30zl (bo najtańsze na all widziałam chyba za 17zl/szt) a gdzie cala reszta

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-09, 19:52   #4277
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Zapomnialam o laktatorze , myślę że 300 zl to max , laktator za 40 zl juz kupię . Porównując z pierwsza ciażą gdzie na wszystko ( bez wozka fotelika i łóżeczkabo bo dodstaliśmy ) wydałam ponad tysiąc złotych to teraz to pikuś
Stary 2015-04-09, 19:55   #4278
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
M spokojnie wystarczą, moja M jakaś wielka mi się wydaje, a L od przyjaciółki to już w ogóle worki wielkie.

A możesz napisać mi jakie miałaś wymiary tej komody? Pytam, ponieważ najpierw chciałam dokupić samą komodę i na to przewijak dać, ale wydaje mi się, że ona za krótka będzie (chodzi mi o głębokość tylko 50 cm, a przewijaki są na 70cm). Chciałabym mieć przewijak do siebie, ponieważ najprawdopodobniej komoda będzie pomiędzy łóżeczkami. Chyba, że coś w tym stylu byłoby akurat pomiędzy łóżeczka?

Aaaa i muszę się pochwalić: pomalowałam kołyskę Zeszło mi kilka dni i już byłam zła i zmęczona, ale jakoś się udało
Myślę, że ten jest lepszy od tego pierwszego
Ja nie mam miejsca na komodr, wiec bede miec zwykly przewijak na łóżeczko nakładany

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Zapomnialam o laktatorze , myślę że 300 zl to max , laktator za 40 zl juz kupię . Porównując z pierwsza ciażą gdzie na wszystko ( bez wozka fotelika i łóżeczkabo bo dodstaliśmy ) wydałam ponad tysiąc złotych to teraz to pikuś
40zł ? to koniecznie pokaż później go
no wydatki napewno się zminimalizowały jak masz wszystko po synku
Stary 2015-04-09, 20:02   #4279
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:

Ręczny BabyOno na allegro tyle kosztuje , mnie inny wypaśny nie jest potrzebny
Stary 2015-04-09, 20:14   #4280
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

moja cera też wygląda strasznie ale paznokcie ładne jak i u Ciebie i rzęsy w końcu jakieś takie ładne
Stary 2015-04-09, 20:17   #4281
fiona27
Zakorzenienie

Niespodziewajka to dużo nie wydasz na wyprawkę Ja sobie obliczyłam, że muszę wydać ponad tysiaka nie licząc wózka i fotelika i mając łóżeczko po synku.

Podjęłam decyzję, ze kupię laktator medela swing nowy, a póżniej go sprzedam i połowę odzyskam Ale mężowi nie powiem ile kosztował
Stary 2015-04-09, 20:18   #4282
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Niespodziewajka to dużo nie wydasz na wyprawkę Ja sobie obliczyłam, że muszę wydać ponad tysiaka nie licząc wózka i fotelika i mając łóżeczko po synku.

Podjęłam decyzję, ze kupię laktator medela swing nowy, a póżniej go sprzedam i połowę odzyskam Ale mężowi nie powiem ile kosztował
A ile kosztuje? Ja się w laktatorach nie orientuje w ogóle
Stary 2015-04-09, 20:21   #4283
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
A ile kosztuje? Ja się w laktatorach nie orientuje w ogóle
+/- 500zł

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-09, 20:25   #4284
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
ja też wszystkie sprzęty,wózek, fotelik zostawię, będą czekać na drugie dziecko także druga wyprawka mnie myślę dużo nie wyniesie
Cytat:

a jednak wezmę mini a jak z tym wyborem rozmiaru lejka jest?bo widzę, że dają wszędzie 24mm, a jak nie będzie dobry
Stary 2015-04-09, 20:33   #4285
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja też wszystkie sprzęty,wózek, fotelik zostawię, będą czekać na drugie dziecko także druga wyprawka mnie myślę dużo nie wyniesie

a jednak wezmę mini a jak z tym wyborem rozmiaru lejka jest?bo widzę, że dają wszędzie 24mm, a jak nie będzie dobry
To można dokupić na pewno inny rozmiar

Swinga można kupić już za 450 zł, no wiem wcale nie tanio, ale tak się napaliłam na niego, że mam nadzieję, że się nie rozczaruję póżniej. Ze sprzedażą takich na gwarancji raczej nie ma problemów póżniej, więc kasę po części odzyskam
Stary 2015-04-09, 20:36   #4286
Jess922
Zakorzenienie

No droga "przyjemność" ale rozumiem zapotrzebowanie
Ja też zamierzam wszystko zostawic po 1 dziecku
Stary 2015-04-09, 20:37   #4287
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Swinga można kupić już za 450 zł, no wiem wcale nie tanio, ale tak się napaliłam na niego, że mam nadzieję, że się nie rozczaruję póżniej. Ze sprzedażą takich na gwarancji raczej nie ma problemów póżniej, więc kasę po części odzyskam
ja też liczę, że się sprawdzi moje znajome miały i bardzo zachwalały a ze sprzedażą w ogóle problemu nie ma... u nas się rozchodzą jak ciepłe bułeczki

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-09, 20:38   #4288
moniska139
Zadomowienie

Fiona27 tez czasem wolę pewne zakupy przemilczeć; )
Pojechałam zatankować gaz do auta mówię facetowi że do pełna a po chwili może pan przestać tankować bo sobie przypomniałam że na koncie nie mam pieniędzy dobrze ze wyszło ok 30 zł bo wstyd normalnie.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 20:39   #4289
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

No można dokupić to wiem ale jak trafić, żeby był dobry najlepiej mieć taką miarkę jak pokazują w ofertach sprzedaży no nic zobaczymy

Na pewno jakaś sumka Ci się ładna zwróci
Stary 2015-04-09, 20:44   #4290
fiona27
Zakorzenienie

[/COLOR]
Cytat:
No droga "przyjemność" ale rozumiem zapotrzebowanie
Ja też zamierzam wszystko zostawic po 1 dziecku
Ja też wszystko trzymam po synku do tej pory, a już minęło prawie 5 lat
Mimo tego i tak muszę kupić np materac, bo boję się tych robaków w nim, z fotelika byłam nie zadowolona, to też muszę kupić, a spacerówka dojechana konkretnie i nie nadająca się na moje podmiejskie dołki i kolejny zakup potrzebny Do tego duperelki, laktator, bo miałam ręczny, który jest do dooopy , więc sumując muszę sporo kupić

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-04-09 o 20:46
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości