Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-09, 15:28   #2101
ruskaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9

iii za wizyty i

Co do pole dance to też się wybieram po porodzie myślałam ogólnie żeby rozszerzyć swoje umiejętności i zrobić szkolenie z tego, bo po ciąży to już w ogóle muszę masę szkoleń zrobić jak będę chciała do pracy wrócić coby być na czasie bo jednak te kilka msc przerwy a nowości w uj

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 15:30   #2102
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Olimpia dobrze, że zostajesz w domu, masakra

Co do ćwiczeń po porodzie, to przez połóg czyli 6 tygodni nie powinno się wykonywać ćwiczeń fizycznych. Tkanki ogólnie goją się 3 miesiące - w tym czasie powstaje i przebudowuje się blizna w każdej warstwie, a nie pełnowartościowa tkanka taka jak przedtem - dlatego w tym czasie można odczuwać częściej dolegliwości, czy po CC czy po SN. Ale to 6 tygodni to takie minimum.
Drugą sprawą jest karmienie piersią - nie powinno się odchudzać podczas karmienia piersią, bo podobno uwalnia się dużo toksyn - tak jak z potem, tak i do mleka, więc drastyczne odchudzanie i dużo ćwiczeń są niewskazane. Przynajmniej tak jest w książkach o kp.
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 15:56   #2103
maartussss
Zadomowienie

Myko tak, ja pytałam o tą kondycję najbardziej się boję, że ręce za słabe będę miała..ale mam nadzieję, że jakoś się to wyćwiczy powoli..

Jagodowa dzięki, też spróbuję z moim żelazkiem

Iluzja szybko zleci i będziesz mogła zacząć

Ruska za wizytę
Stary 2015-04-09, 16:10   #2104
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Olimpia dobrze, że zostajesz w domu, masakra

Co do ćwiczeń po porodzie, to przez połóg czyli 6 tygodni nie powinno się wykonywać ćwiczeń fizycznych. Tkanki ogólnie goją się 3 miesiące - w tym czasie powstaje i przebudowuje się blizna w każdej warstwie, a nie pełnowartościowa tkanka taka jak przedtem - dlatego w tym czasie można odczuwać częściej dolegliwości, czy po CC czy po SN. Ale to 6 tygodni to takie minimum.
Drugą sprawą jest karmienie piersią - nie powinno się odchudzać podczas karmienia piersią, bo podobno uwalnia się dużo toksyn - tak jak z potem, tak i do mleka, więc drastyczne odchudzanie i dużo ćwiczeń są niewskazane. Przynajmniej tak jest w książkach o kp.
Okres połogu się wg. mojego lekarza powinno tylko spacerować z dzieckiem. Ewentualnie można stosować ten pas poporodowy, ale nie po CC.

Po 6-ciu tygodniach mówi, że jeśli on uzna, że wszystko jest dobrze pogojone, to można wprowadzić lekkie ćwiczenia fizyczne. Jakieś treningi to zalecałby aby zaczekać do 10 tygodni po porodzie.

No i mówił właśnie o tym o czym piszesz, że ćwicząc trzeba uważać aby nie robiły się tzw "zakwasy" bo wtedy ten wytwarzany kwas mlekowy przechodzi także do mleka matki i nie jest to dobre.

A z odchudzaniem to wiadomo: głodówki i diety cud na bok. Jedynie zdrowe i racjonalne odżywianie wchodzi w grę i to nie na poziomie 1000kcal (choć i bez KP to jest przy zdrowej diecie za mało).
Stary 2015-04-09, 16:10   #2105
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Maja ta trzecia też się dobrze prezentuje, ale mi mimo wszystko się 1 najbardziej podoba
Cytat:
Maja opcja 1 w kremie
Loluska mi też beżowy miś
zamówiłam nr 1 dzieki..do tego pościel i 2 komplety poszewek 60x60 i dziekuję..po kasie najgorsze,że dostawa 10 dni roboczych..:/

Cytat:
Rany, zjadłam na śniadanie jajecznicę i zgagę mam taką, że nie wiem co z sobą począć... Siedzę, nie mogę leżeć, a jak siedzę to mi mało nerka nie pęknie, tak mnie boli.

Mąż zamówił nianię elektroniczną!

Truskawka, wg mnie nie masz za bardzo innego wyjścia niż nie-stanie, bo takie spadki na stojąco to tzw niedociśnienie ortostatyczne, po prostu serducho ciężko ma w ciąży. Łatwo o omdlenie, więc lepiej być zawsze z kimś...
Ja miewałam 80/50 bez ciąży, na szczęście bez omdleń.

Lily a leżysz?
niania fajna,ale droga:p ja też muszę się rozejrzeć za jakąs:/

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Właśnie mi przypomniałaś, że muszę nianię oddać bratu do przeglądu. Dostaliśmy nianię, ogólnie jakościowo dobrą, ale mówi koleżanka, że była zamknięta rok w pudełku i nie działa dźwięk, i nie wie dlaczego, że jak zepsuta to żebyśmy wywalili, ale, że może da się to ogarnąć. A brat się specjalizuje w branży elektroniczno -podzespołowej, to powiedział, że luknie co z tą nianią.

Co do tego ciśnienia, żeby to kurde było przy staniu tylko to luz. Ale mi się to w każdej pozycji zdarza. Czy stoję, czy siedzę, czy leżę. Dziś sobie normalnie spokojnie siedziałam i nagle takie uczucie słabości, że nawet mówić mi ciężko było bo tlenu brakowało. Normalna lipa.

Powiem o tym mojemu doktosiowi, ale myślę, że skoro to szybko wraca do normy to większych powodów do obaw chyba nie ma.
ja tak mam jak mały się wypina i uciska mi na coś..momentalnie zatyka mnie w piersiach i nie mogę złapać oddechu aż słabo mi się robi..ale nie mam ciśnieniomierza,więc nie wiem czy przy tym leci w dół..

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Nie chce mi sie wstawiac do klubu wiec daje tu
Moj bęben , 37t2d
jaka Ty piękna jesteś fiu fiu

Dostałam miniaturki zdjęć z sesji, muszę wybrać 20 albo więcej za dopłatą i dopiero wtedy dostanę do końca obrobione i piękne to się pochwalę wtedy
Ale na niektórych zdjęciach mam taką minę,że

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 16:20   #2106
truskawkaxx
Zadomowienie

Olimpia - no co za baba z tej teściowej... Współczuję

A co do latania po CC... Moja sąsiadka niby się super czuła i sobie właśnie latała od razu to po czasie się okazało, że nie dość, że szwy jej się rozeszły i miała dużą bliznę, (to akurat 2 tyg po cc ją tata mój na IP wiózł) to jeszcze jakieś mięśnie tam w brzuchu się nie tak poschodziły i ciężko jej było pozbyć się pociążowej "oponki"? Coś w ten deseń, tak jej to lekarz przynajmniej wytłumaczył.

Więc ja myślę, że lepiej jednak nie ryzykować i po żadnym porodzie czy SN czy CC nie zgrywać superbohaterki, tylko dać organizmowi czas na dojście do siebie.
Stary 2015-04-09, 16:23   #2107
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Byłam w mydlarni u Św. Franciszka i wydałam ponad 2 stówy
zawzięłam się i stwierdziłam, że na tą buzię wymieniam wszystkie kosmetyki, bo lato się zbliża a ja mam masakrę
Kupiłam mydło wardi shan, olejek jojoba na noc, krem na dzień nawilżający i płyn micelarny oby mi się buzia ładna zrobiła
Teraz szukam naturalnego czyli chyba mineralnego podkładu, ale kurna kryjącego i to dobrze, polecasz coś ?

Aaa no i ja po wizycie. Nie ważyła małego, zrobi to 4 maja na tym usg co do porodu będzie mierzone itp..
Szyjka 3,3 cm nosz kurna trzyma jak szalona cholera! ja się nie chcę przeterminować wybrałam datę 5.05 albo 15 i tak ma kurna być! Serduszko ślicznie biję no i ten brzuszek jest większy i 4 maja sprawdzi dokładnie jak się powiększa czy dużo... ale mówiła, że lepiej większy niż mniejszy Powiedziała, że bardzo zgrabnie i wyglądam i od początku ciąży 11 kg na + więc według niej super no to ok :P
Co do ciśnienia to mam kontrolować, bo jest ono co jakiś czas ale mówiła, że to normalne na tym etapie ciąży takie wzrosty.
Bo właśnie mam tak samo jak Truskawka i to od miesiąca gdzieś i zawsze w kościele albo np jak leżę więc nie przy wysiłku tyle, że mam wzrost ciśnienia, serce wali jak szalone, duszno, ledwo oddycham itp ale to raz na czas mam i kontrolować.

Wizyty
USG 4.05 godz 19.30 ( chyba też będzie 3d skoro sprawdzi wagę, wymiary itp)
Wizyta 7.05 godz 11.40
za wizytę
Co do zakupów, jakie masz to mydło? Na przebarwienia czy na trądzik? I jaki krem? Z morza martwego?
Na pewno musisz dać czas swojej buzi, żeby przestawiła się na kosmetyki naturalne Przez kilka pierwszych dni, tygodni cera może (ale nie musi) zacząć się oczyszczać i coś więcej się pojawi, ale przetrwaj to bo warto Co do minerałów ja sama dopiero zaczęłam z nimi przygodę więc nie mam porównania. Kupiłam matujący podkład z annabelle minerals i kocham go od samego początku Udało mi się trafić z odcieniem, pięknie się stapia ze skórą, jedna już warstwa bardzo ładnie wyrównuje koloryt i matuje No ogólnie jak na razie nie zauważyłam minusów
Odcieni jest dużo i są też podkłady w wersji kryjącej więc zerknij na stronkę:

http://www.annabelleminerals.pl/sklep/11-kryjacy

I jeśli się już zdecydujesz to polecam dokupić do nakładania pędzel, ja zamówiłam u nich Flat Top i również mogę gorąco polecić Wybierając odcień szukałam wspomagałam się zdjęciami z blogów:

https://www.google.pl/search?q=podk%...ed=0CAYQ_AUoAQ

Niestety nie trafiłam z korektorem. Ogólnie na twarz na pojedyncze zmiany, blizny czy przebarwienia genialny, ale bardziej zależało mi na zakryciu cieni pod oczami. Wzięłam niestety zbyt jasny Ale następnym moim zakupem będzie na pewno ciemniejszy korektor i róż do policzków

maja
Ja kilka zdj z naszej sesji widziałam na aparacie i też z niektórych śmialiśmy

Posiedziałam trochę na słoneczku, oby pogoda już taka została

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 16:30   #2108
truskawkaxx
Zadomowienie

A ja się dodzwoniłam do mojego gienia na komórkę i powiedział, że jak z tym ciśnieniem to się zdarza raz na kilka dni i mija po kilku minutach to się nie martwić. Najpewniej dziecko już duże na coś nacisnęło, jakiś ucisk na naczynia był. Natomiast jakby się nasilało, trwało dłużej to przyjechać na oddział.

No i dodał, że mnie sobie w poniedziałek dokładnie poogląda

Lubię mojego gienia W dodatku mam go na NFZ, a jest super lekarzem z powołania Oby więcej takich
Stary 2015-04-09, 16:38   #2109
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Ruskaa, Loluśka ja polecam Everyday Minerals https://www.everydayminerals.com/store/ używam od 2008r, z przerwami - bo przez jakiś czas nie wysyłali do Polski. Lubię ich naturalny wygląd, te najlepiej tolerowała moja skóra (po innych miałam zdecydowanie dużo wyprysków) no i gama kolorów jest super, dodatkowo zamawiasz darmowe próbki w różnych kolorach i formułach i masz baaaardzo duże porównanie. To jest jedyny podkład idealnie do mnie dopasowany, mam dużo żółtych tonów przy jasnej cerze i wszystko co w zwykłych sklepach jest na mnie: za różowe, za pomarańczowe albo za ciemne. A tak to idę w dział dla Azjatek i jest git
Do nakładania też polecam Flat Top, też akurat z EDM.
Płatność kartą albo można zamawiać przez internetowe polskie sklepy - raz zamawiałam tak ich cienie i było spoko, na pewno szybciej (z usa to 3 tygodnie).
Generalnie jestem wieloletnią fanką EDM
Stary 2015-04-09, 16:46   #2110
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się dodzwoniłam do mojego gienia na komórkę i powiedział, że jak z tym ciśnieniem to się zdarza raz na kilka dni i mija po kilku minutach to się nie martwić. Najpewniej dziecko już duże na coś nacisnęło, jakiś ucisk na naczynia był. Natomiast jakby się nasilało, trwało dłużej to przyjechać na oddział.

No i dodał, że mnie sobie w poniedziałek dokładnie poogląda

Lubię mojego gienia W dodatku mam go na NFZ, a jest super lekarzem z powołania Oby więcej takich
Fajny gin I ciesze się że cię uspokoił

myko
dzięki za opinię no ja tak jak mówię póki co jestem zachwycona tymi z AM i do tego ogromny plus że są jest to produkt polski więc póki wad sie nie doszukam zostanę przy nich

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 16:52   #2111
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Fajny gin I ciesze się że cię uspokoił

myko
dzięki za opinię no ja tak jak mówię póki co jestem zachwycona tymi z AM i do tego ogromny plus że są jest to produkt polski więc póki wad sie nie doszukam zostanę przy nich
jasne tak tylko mówię że polskie to duży plus, a z resztą edm nie są idealne dla wszystkich - wiem, że stracili sporo klientów, gdy zmienili formułę i dodali jeszcze jeden tlenek, ale nie pamiętam jaki. mi akurat spasował. z minerałami jest tak, ze trzeba próbować na własnej skórze
Stary 2015-04-09, 16:52   #2112
scotasia
Wtajemniczenie

Ruska za wizytę. Ciężarnej nie dogodzisz, jedne narzekają na za długie szyjki, inne, że za krótkie i trzeba leżeć

Olimpia brak słów do teściowej.... w życiu by taka baba mojego dziecka już nie oglądała

My dziś zaliczyliśmy bilans dwulatka. Takie tam pitu pitu, naczytałam się, że badanie powinno trwać min 30min A u nas niecałe 10,z czego większość czasu próbowaliśmy ustawić młodego do mierzenia

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 16:54   #2113
truskawkaxx
Zadomowienie

A ja się dalej edukuję w kwestii ułatwiania sobie porodu

A więc wyczytałam, że mam se masować krocze. Dobrze, poświęcę tą chwilę dziennie.

Pić herbatę z liści malin. Że można już od 36tc. 2 filiżanki dziennie przez tydzień. Tydzień przerwy i znowu 2 filiżanki dziennie. A i na porodówkę ze sobą zabrać do porodu i po porodzie.

Łykać olej z wiesiołka (od 37tc) 3 kapsułki dziennie.

Można dorzucić siemię lniane. Reguluje trawienie i poprawia coś tam ze śluzówką i czymś tam. 2 łyżki do żarełka dziennie.

No i dużo lamowania

Poza tym ja polecam dużo modlitwy, dobrego nastawienia i ćwiczenia oddychania. Podobno prawidłowe oddychanie redukuje ból i przyśpiesza akcję.

Jak się przeterminuję a do tego będę rodzić bardzo długo to będę doświadczalnie wiedzieć, że to wszystko wielkie gie dało:P A tak to mam tą nadzieję i wiarę, że faktycznie te naturalne wspomagacze pomogą Nie tyle przyśpieszyć, co usprawnić i skrócić sam poród.
Stary 2015-04-09, 16:56   #2114
scotasia
Wtajemniczenie

Truskawka a Tobie kiedy ten szew z szyjki ściągną?

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 16:59   #2115
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Truskawka a Tobie kiedy ten szew z szyjki ściągną?
w 37 tc. Gienio mówi, że potem mogę rodzić na całego

Choć jego zdaniem założenie mi tego szewku to takie mocno na wyrost było:P Choć jak mówi, czasami lepiej dmuchać i na zimne. Dlatego dość szybko zniósł mi zakaz seksów i w sumie nic złego się nie dzieje. Szyjka drobna i miękka, ale trzyma i kanał zamknięty. (przynajmniej tak było 2 tygodnie temu, zobaczymy w poniedziałek).

Ja tam się nie obrażę jak w 38tc urodzę:P 27 kwietnia mamy rocznicę ślubu to by nam dzidzia zrobiła mega surprajsa :P

Edytowane przez truskawkaxx
Czas edycji: 2015-04-09 o 17:02
truskawkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 17:00   #2116
ruskaa
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za opinie

A wiec mydlo mam wardi shan na tradzik, woda micelarna z jasminem z lorient, krem nawilzajacy tez z lorient i olejek jojoba to na noc bede uzywac wiec juz sie konkretnie zaopatrzylam
Teraz tylko podklad mineralny ale taki zeby przykryl te syfki i blizny...
No i musze cos kupic do ciala po porodzie coby te blizny po operacji na brzuchu ladnie wygladaly

Olimpia wspolczuje tesciowej

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-04-09, 17:04   #2117
truskawkaxx
Zadomowienie

Ruska kusisz mnie tymi zakupami :P A właśnie wypłata na konto wpłynęła
Stary 2015-04-09, 17:07   #2118
maartussss
Zadomowienie

Truskawka dobrze, że zadzwoniłaś do doktorka i się uspokoiłaś przynajmniej
A co do "przyspieszaczy" porodu, to ja robiłam wszystko co tylko się dało, a i tak się przeterminowałam prawie dwa tyg, także moja teoria jest taka, że jak dzidzia gotowa, to sama się zacznie wypychać na świat

Myko zapomniałam pisać, że super niania

Scotasia u nas podobnie na bilansie.. młodego ustawić do mierzenia, to masakra jakaś A w ogóle jakbyś chciała to w Lidlu od dziś są fajne bluzeczki.. kupiłam takie: http://www.lidl.pl/catalogmedia/pl/a...07926_03_f.jpg
Stary 2015-04-09, 17:12   #2119
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ruska za wizytę. Ciężarnej nie dogodzisz, jedne narzekają na za długie szyjki, inne, że za krótkie i trzeba leżeć

Olimpia brak słów do teściowej.... w życiu by taka baba mojego dziecka już nie oglądała

My dziś zaliczyliśmy bilans dwulatka. Takie tam pitu pitu, naczytałam się, że badanie powinno trwać min 30min A u nas niecałe 10,z czego większość czasu próbowaliśmy ustawić młodego do mierzenia
Haha wlasnie! Ciezarnej nie dogodzisz ale na tym etapie juz by sie mogl porod zblizac a tu szyjka piekna

Cytat:
Ruska kusisz mnie tymi zakupami :P A właśnie wypłata na konto wpłynęła
Polecam
Haha no ja ponad 200zl wydalam
Ale kurna biore sie za siebie ostro dziecko mnie jeszcze bardziej motywuje zeby byc sexi mama

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-04-09, 17:17   #2120
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Melduje się po wizycie. Szyjka trzyma. Serduszko pięknie bije. Ogólnie dziś nie rodze A to czy jutro czy za tydzień to nie może mi powiedzieć bo to zalerzy od dziecia
Zrobił mi badanie gbs za 4 dni wyniki do odebrania
Następna wizyta jeżeli szybciej nie zdążę urodzić 23.04 o godz 14

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 17:25   #2121
irenka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie. Szyjka trzyma. Serduszko pięknie bije. Ogólnie dziś nie rodze A to czy jutro czy za tydzień to nie może mi powiedzieć bo to zalerzy od dziecia
Zrobił mi badanie gbs za 4 dni wyniki do odebrania
Następna wizyta jeżeli szybciej nie zdążę urodzić 23.04 o godz 14

Dziewczyny jestem po fryzjerku, mam świeżutką farbę no i torba spakowana do szpitala, zmobilizowałam się bo coś mnie dzisiaj często okresowo tak brzuch pobolewa...

Aha jak się spakowałyście do szpitala w jedną czy 2 torby, kurcze nie dałam rady w jedną, moja jest większa a malutkiej mniejsza. Do pierwszego porodu szłam z jedną chyba była dużo większa...???
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 17:27   #2122
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Truskawka dobrze, że zadzwoniłaś do doktorka i się uspokoiłaś przynajmniej
A co do "przyspieszaczy" porodu, to ja robiłam wszystko co tylko się dało, a i tak się przeterminowałam prawie dwa tyg, także moja teoria jest taka, że jak dzidzia gotowa, to sama się zacznie wypychać na świat
Ja nie liczę tyle na przyśpieszenie porodu co na wzmocnienie mięśni macicy, poprawę tam ogólnie nawilżenia i w efekcie może nieco krótszy poród A jak dodatkowo by przyśpieszyło to to taki bonus

Szara myszka - gratki za wizytę Już niedługo będzie to rodzenie ! A jak się u nas zacznie to na całego

P.s Zajrzyjcie dziewczyny do klubu w wolnej chwili. Takie małe śledztwo przeprowadziłam i ogół musiałby się wypowiedzieć
Stary 2015-04-09, 17:39   #2123
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Martuś Tż wybierał. Ja to się tak znam na tej elektronice, że mi było obojętne, a on akurat gadżeciarz, więc musiał mieć jakąś fajną nie powiem, ja bym wybrała tak o 2/3 tańszą, ale niech ma poczucie, że coś wybrał dziecku niech płaci, jak chce. szczerze mówiąc to nie wiem, czy akurat ja się nią będę umiała obsługiwać

Szara za wizytę!
Rusia gapa ze mnie, przecież Ty też po wizycie!

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

kurde, znowu zakup impulsywny koszulę sobie kupiłam, bo wszystkie czekają na szpital, a w domu śpię jak sierota
http://allegro.pl/show_item.php?item=5225791925
Stary 2015-04-09, 17:39   #2124
maartussss
Zadomowienie

Truskawka a no chyba, że tak ja to bym chciała, żeby był jakiś magiczny sposób na to, żeby chociaż kilka dni przed terminem urodzić a tak to czuję, że będę przeterminowana trochę..

Myko ja też się zupełnie nie znam na takich gadżetach, ale myślę, że Twój mąż wiedział co wybierał wyglądowo jest super. i jeszcze z kamerką więc jest czego zazdraszczać

Loluska z ciekawości przejrzałam te zdjęcia z podkładem AM i jestem zachwycona czy on na prawdę tak pięknie wyrównuje kolor? Ja jestem piegusem + jeszcze mam jakieś pojedyncze wypryski, więc dla mnie marzeniem jest znaleźć taki podkład, który wszystko ładnie przykryje
Stary 2015-04-09, 17:44   #2125
truskawkaxx
Zadomowienie

myko - to jest myśl Ja ostatnio spałam w koszulce Tż, bo miałam wyjście, że albo tak albo na golasa

Za to za sprawą Tż fikuśnej bielizny, piżamek, gorsecików i kij wie czego mam całą szufladę:P A poczciwej kurde pidżamy flanelowej się nie dorobiłam i śpię w byle czym, póki jest czyste
Stary 2015-04-09, 17:47   #2126
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Dzień dobry po południu.
Wróciłam z zakupów, kupiłam sobie podkład i krem na naczynka. <3
Jutro przyjdą flanelki dla Małej i jedziemy po łóżeczko

i się załamałam wyglądem tej nogi, bo jest gorzej niż było -.-'

W ogóle to była położna i pomogła mi ułożyć listę rzeczy potrzebną do szpitala, także jak tylko kupię koszule i klapki to idę się pakować

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 17:49   #2127
moniisia90
Wtajemniczenie

Myko - ładna koszula

kurcze, ale mam dziś dzień... raz jest wszystko ok a raz boli mnie głowa, chwyta straszna zgaga i robi mi się niedobrze.... nie wytrzymam ze sobą chyba

aa i gadałam z kumpelą która rodziła 3 tyg temu i umówiłam się z nią na przyszły tydzień także zobacze to jej maleństwo i podpytam o poród
podobno dziś idą na pierwszy spacer, ale nie dziwię się,pierwszy tydzień spędzili w szpitalu a potem pogoda nie dopisywała zbytnio...
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 18:15   #2128
Nadzieja87
Zakorzenienie

dziewczyny gratuluje udanych wizyt

olimpia, ta Twoja teściowa bije na głowę wszystkie teściowe z kawałów...no nie możliwa kobieta a no i witamy z powrotem

wiecie co? stwierdziłam ze młody jest tak nisko ze jak próbuje sie po cos schylić to czuje opór w pachwinach

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

monisiaaaa? a to dziecko Twojej koleżanki to nie czasem Antoś?
Stary 2015-04-09, 18:16   #2129
Sylvie_91
Raczkowanie

Nie spałam całą noc, to przespałam pół dnia ala:
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny
Sylvie_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 18:18   #2130
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość

[/COLOR]monisiaaaa? a to dziecko Twojej koleżanki to nie czasem Antoś?
hehe czyżby znowu internet był za mały?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości