|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Cytat:
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2015-04-09 o 18:02 |
|
|
|
|
#3362 |
|
Rozeznanie
|
Betti nie cytuje bo na tel nie lubię za dużo klikac ;-)
Plan porodu to świstek 3 strony i są tam punkty jak chciałbyś żeby wyglądał twój prod w każdej fazie np jaka pozycja, jakie gadżety typu piłki wanna, jakie sposoby łagodzenia bólu i inne takie. Podobno bierzesz to ze sobą i szpital "musi to respektować" ale jak dla mnie to pic na wodę fotomontaż ;-) z reszta położną mówiła podobnie ;-)
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz nam wygodnie z dwoma, zresztą zawsze mówimy sobie co kupujemy a odnośnie allegro to i tak mężowi maile przychodzą więc widział w trakcie i się nabijał "właśnie kupiłeś pojemniki na pokarm"itp tylko łączna kwota to i mnie zaskoczyła ![]() No ale cóż trzeba to trzeba
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Betti Pani G Ci da pizame ale dzis sie jej mysialam uszukac no szoooook
|
|
#3365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie wkurzyłam
![]() chciałam sie zapisać na usg 3d/4d na przyszły pon i co, gin ma dyżur w szpitalu i moze mnie przyjać o 21... buuu
|
|
#3367 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() -------------------------------------------- Wlasnie sobie zerknelam w internecie na wyniki tej krzywej: Glukoza na czczo 84,60 mg/dl 70,00 99,00 Glukoza po 1 godz. 105,00 mg/dl Glukoza po 2 godz. 138,60 mg/dl Tylko nie ma norm do tych dwoch, a ja nie moge znalezc nigdzie, jestem slepa i guuupia Pomozecie?
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Brzydkie rzeczy przyszły mi na myśl, ale będzie trochę jak z horroru
Cytat:
![]() wczoraj wam pisałam, ze się doigrałam i brzuch boli, oj jak cierpiałam, położyłam się na boczku i usnęłam w ubraniu tż mnie obudził i przebrał a rano wstałam z bólem głowy. Ale wniosków nie wyciągnęlam bo się znów dziś objadłam, nie nadąża mój organizm za moimi ostatnimi zachciankami!
|
|
#3369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No bo wiesz agunineczka ja to mam nadzieję, że we wtorek lekarz mi powie, że łożysko się ładnie podniosło, nie muszę brać żadnych sterydów, urodzę naturalnie, dziecko dostanie 10/10 i po 2-3 dniach będziemy w domu buahhaha jakie marzenia a tak serio to są drogawe, ale właśnie przez to, że ładne to je na pewno w domku też wykorzystam latem a do porodu u nas w szpitalu to dają swoją |
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po 1 h -180 mg po 2h - 153 mg
Moje 2900 g i 49 cm szczęścia. 04.07.2015 http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png Edytowane przez Aviskowa Czas edycji: 2015-04-09 o 19:20 |
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko podobno trzeba omijać okolice kostek i stóp, bo te rejony masowane, wywołują skurcze.Ja się szykuję, żeby chodzić też tu, bo to taki relaks. W ogóle mam taki wielki brzuch! Z synkiem miałam połowę tego, co teraz! Co do piżam w szpitalu, to trzeba wietrzyć krocze po sn, a po cc wszystko uciska w ranę, więc koszula to naprawdę dobry pomysł
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to w ogóle jak oglądałam porody stwierdziłam, że najlepiej to bym chciała rodzić nago ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- allegro uzaleznia: 3,5zł i 4zł
|
|
|
#3376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę wam się pochwalić jaki dobry dzień dziś miałam mimo tych bóli po objadaniu się. Rano odwiedził mnie kurier z paczką z h&m z m.in sukienusią marynarską dla córci, potem pojechałam z tż zwrócić panele po remoncie, początkowo był stres, że nie przyjmą zwrotu bo już ich nie mają na stanie a to 2,5m to już się gotowałam! Ale wzięli więc radość, potem w H&m znalazłam sobie super spodnie w obniżce za 60zł znowu radość. Potem w kfc byliśmy to samo w sobie jest radość ale panu się pomyliło zamówienie więc dostaliśmy ekstra twistera mega radość szukałam spacerówki dla syna i w dzieciowym sklepie mieli model, który w necie mi się podobał na stronie smyka a w stacjonarnych go nie mają i nam przypasił, po powrocie sprawdziłam jego cenę na smyku i 100zł tańszy więc też radość, że nie wzięłam tam na miejscu. No jeszcze miałam dziś kilka radostek ale już was nie przytłaczam tym szczęściem moim jak przestanę dawać znaki życia to znaczy, że w dzisiejszej kumulacji trafiłam dużą sumkę
|
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, pewnie przepadnę bez wieści!!!
|
#3379 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz wykapalam dzieciaki teraz leżą w piżamach oglądają krainę lodu i mam nadzieje ze niedługo zasna bo młoda dała mi dziś popalić... Najpierw skakała po łóżku czego jej nie wolno wiec sie wkurzylam bo ma 4 lata i udaje ze nie rozumie pozniej wlazila mi na komodę przebiła młodemu balona itp wiec moje nerwy sa na granicy... I na dodatek jestem głodna ale wole poczekać bo jak pójdę do kuchni to pewnie zaraz wstana z łóżka. Tak ze na dziś mam juz serdecznie dość wszystkiego.
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3381 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny musze sie Wam wyzalic strasznie, bo dzis mialam kiepski dzien...
Rano jak wiecie nie moglam sie dodzwonic do poradni diabetologicznej, a w poleconej termin na 28 kwietnia. Udalo mi sie w koncu dodzwonic do innej i bardzo mile panie zarejestrowaly mnie na jutro na 10. Tylko, ze nie uznaja skierowania od prywatnego ginekologa, wiec musialam isc do lekarza pierwszego kontaktu. Pobieglam do przychodni, gdzie oczywiscie juz miejsc nie bylo do zadnego lekarza, ale zapytalam moja pania dr, czy mnie przyjmie i sie zgodzila, tylko zebym sie zarejestrowala. No i tu sie zaczely schody, bo pani w rejestracji sprawdza w systemie i jej wyskakuje, ze nie mam uprawnien do ubezpieczenia! Ja wielkie oczy, bo place te cholerne skladki co miesiac (dzialalnosc gospodarcza)! Ona mowi, ze nie wie, ale nie jestem ubezpieczona wg nFZ! Ale, ze spokojnie mnie przyjmie, tylko musze od nowa deklaracje wypelniac, a to wyjasnic w ZUSie. Czekajac jeszcze w poczekalni, bo oczywiscie milion starszych pan na wizyte... dodzwonilam sie do ZUsu, a tam pani mowi, ze z poczatkiem grudnia zostalam wyrjestrowana z ubezpieczenia!!! Jak to? Przeciez place skladki i nie wyrejestrowywalam sie. A kwestie zusowskie zalatwia ksiegowa i moze ona sie pomylila! Jezu! Dzwonie do ksiegowej, ona mowi, ze wszystkie papiery sa w porzadku i w grudniu owszem wyrejestrowywala mnie i w tym samym momencie mnie rejestrowala od nowa ( bo raz sie spoznilam jeden dzien z wplata i mi za jeden miesiac przepadlo chorobowe i dlatego musiala taki zabieg zrobic...) no ale, ze ma wszystkie dokumenty i potwierdzenia przyjecia ich przez system zus... Skierowanie do poradni dostalam na szczescie... Zobaczymy czy mnie jutro przyjma, a wczesniej lece do zusu wyjasniac. Przy czym zadzwonilam jeszcze raz do zusu i pani przeanalizowala wszystko i mowi, ze owszem wplynely dwa dokumenty o rejestracji i wyrejestrowaniu, ale ten, ktory zostal ostatni w systemie, to ten o wyrejestrowaniu!!!! Bo zostaly wyslane razem i w takiej kolejnosci je system przyjal!!! Co za absurd! Przeciez nie mogli mnie zarejestrowac jeszcze raz, skoro bylam juz zarejestrowana, a potem wyrejestrowac! To nielogiczne! Ale pani na to, ze tak zostaly dokumenty przetworzone i ona nic na to nie poradzi, a takie dokumenty trzeba wysylac w dwoch paczkach!! Wiec ja do szefowej biura ksiegowosci, a to kobita w goracej wodzie kapana i oczywiscie one zadnej winy swojej nie maja w tym, ze nigdzie nie jest napisane, ze trzeba osobno wysylac i, ze tyle lat tak wysylaja i jest dobrze! MASAKRA!!!! I najbardziej mnie boli bezsilnosc! Bo nie wiem co mi jutro w tym zusie powiedza, a nie ma w tym zadnej mojej winy! A nie jestem ubezpieczona ani ja, ani moja corka, ani maz, pomimo, ze place grzecznie. I nie wiem jak to bedzie z uznaniem chorobowego i macierzynskim! Jakis absurd! Mam nadzieje, ze stana na wysokosci zadania i mi to skoryguja, ale z nimi nigdy nic nie wiadomo! A ile przy tym wszystkim nerwow! No i mam jeszcze nadzieje, ze jak wezme wszystkie dokumenty, to jutro w poradni nie beda mi robic klopotow z przyjeciem, bo juz sie w ogole zalamie... Ech,,, A co do norm krzywej cukrzycowej, to tych po godzinach nie pamietam, ale jest chyba tak, jak pisaly dziewczyny, ale ta naczczo jest teraz 92. Bo pol roku temu zmienili normy... ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- I przepraszam za taki dlugi wywod, ale musialam to z siebie wyrzucic, bo plakac mi sie chce! |
|
|
|
#3382 |
|
Raczkowanie
|
kindo7, współczuje, niestety znam takie przypadki z tym ze robili problemy z zasiłkami, jak jutro wszystko się ustali to poproś o potwierdzenie na piśmie o tzw. przywróceniu do ubezpieczenia chorobowego od tego i tego dnia.
|
|
|
|
#3383 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za rade! Bede chciala wszystko na pismie, bo to jest skandal!
|
|
|
|
#3384 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
Natetitka gratuluję udanego dnia
chyba każdy po kryjomu marzy o tak dużej wygranej a ile za to ubranek można było by kupić![]() Ja zamówiłam sobie wkłady niemieckiej firmy hartmann i u mnie sprawdziły sie doskonale.Myslałam że będę krwawić długo i dlatego zaopatrzyłam jak w jak największe/najdłuższe wkłady.I faktycznie były ogromne że nie musiałam martwić się o przeciekanie,zrolowanie itp.Sa na kleju i nie przesuwają się. Ja najgorsze krwawienie miałam przez pierwsze 2 dni a potem to już lekkie.Ale po cc zazwczaj tak jest bo większość odsysają przy zaszywaniu. U mnie dziś straszne burze od wczoraj w nocy,dwa razy tak gruchnęła że obudziłam się z Lilianą a ta zaczeła płakać.Cały dzień ściany deszczu z przerwami a niedaleko nas przeszło tornado Uciekam spać bo rozsadza mi głowę cały dzień i czuję się jakbym miała grype.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#3386 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj po tej krzywej caly dzien czulam sie fatalnie, az do pracy nie poszlam, chyba mi ta glukoza zaszkodzila
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawet nie wiem co napisac... mam nadzieje, ze wszystko sie wyjasni... daj znac jak to sie rozwiazalo... Cytat:
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2015-04-10 o 06:14 |
|||
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Nie chcesz wywietrzyć krocza?
kindo7,trzymaj sie i daj znać, jak poszło, przecież musi sie to jakoś wyjaśnić, płacisz tyle miesięcy na darmo? To skoro nie jesteś zarejestrowana, to niech oddają kasę echhh nie lubię zusu.....
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2015-04-10 o 08:30 |
|
|
|
#3388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym była jedynym żywicielem rodziny to bym już z głodu umarła
7.07.2015 Edytowane przez onagory Czas edycji: 2015-04-10 o 08:35 |
|
|
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry.
Wczoraj padlam o 22. Spalam tyle godzin a czuje sie zmeczona. Wczoraj ukladalam rzeczy w szafie Marysi. Nawet nie wiedzialam, ze tyle ich mama. Przesadzilam z ciuszkami. Rozmiaru 62 mam dla 3 noworodkow. Co polecacie na skurcze lydek ??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

na jednym oszczędności na domek, drugie moje co miesiąc puste bo teraz wydaje wszystko na allegro
i też co miesiąc puste... jak my żyjemy

buuu