|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
A pokazałam wczoraj tżowi rożek i żałuję - jemu podobają się najbardziej szare powtorki z turkusem, a ja chciałam domki, i jak tu żyć?
|
|
|
|
#2252 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli zaczną mi wypadać to zostanę łysa, bo lwią grzywą to ja nie dysponuję ![]() Aaaaa.... wam nie pisałam jak mnie w święta ciotka wkur.... zdenerwowała. Spotkanie rodzinne no i ciotka ta jedna akurat nie wiedziała, że chcemy córce dać Oliwia. No i pyta, ja jej grzecznie odpowiadam a ta tyradę zaczyna: no weź przestań tak BRZYDKO chcesz dziewczynkę nazwać? U nas w bloku jedna taka jest i wołają na nią OLIWA, okropnie... Na co ja jej, że poza Oliwia, Oliwka i Oli ewentualnie Liwia ja żadnej innej formy nie znam, chyba, że złośliwą, a poza tym właśnie TAKIE imie nam się podoba i to nasza sprawa... Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego inni ludzie w ogóle uważają, że mają prawo wypowiedzieć się o wyborze imienia? Jedyne co powinni zrobić to PRZYJĄĆ DO WIADOMOŚCI, a swoją ocenę sobie trzymać głęboko w zadku. To mnie wkurza prawie tak samo mocno jak "żałowanie" Tż, że nie spłodził syna.
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez. Zwlaszcza ze moja mama miała z tym problemy
i tak się zastanawiam co można brać i stosować żeby chociaż trochę zapobiec albo ograniczyć?
|
#2255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2256 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Myko
W rodzinie TŻ lubią komentować. Jak się z nimi spotykasz to gorzej niż Jacyków i Horodyńska :P Co do szpilek, kupiłam koturny 4 cm, ale tak dawno szpilek nie miałam, że mówią do mnie: 'załóż mnie'. Ale tego nie zrobię, bo nie wsadzę rano nogi, a co dopiero po południu. Idę robić krochmal i prasować. -.-' Wydaje mi się, że wcierkę z Jantaru spokojnie będziemy mogły stosować. Szwagierka zaczęła jakieś pół roku temu i nie mogę się nadziwić, że takie ładne ma włosy i mnóstwo baby hair. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html Bardzo dobre sa jeszcze produkty z tej serii: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html Przetestowane
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-04-10 o 10:19 |
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nawet jeśli o tydzień przekłamuje, to czym jest tydzień w porównaniu do 9 msc
Ja i tak się strasznie ciesze że już bliżej niż dalej A najbardziej się ciesze ze w razie czego mogę już rodzic tu u mnie w szpitalu ![]() Crumble
|
#2259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no masakra. to pozostaje Ci tylko mieć ich głęboko w dupie, o.Co do włosów to mi nawet po pierwszej ciąży (a trwała niestety tylko 10 tygodni) wypadały bite 3 miesiące i to na potęgę, więc teraz spodziewam się tego samego. A cera... nie załamujcie mnie... mi nic nie pomoże, właśnie dziś po zeszłotygodniowej jeszcze niezakończonej serii nowych pryszczy, od rana mam papier ścierny zamiast skóry na brodzie, aż boli taka sucha. I nowy pryszcz na środku, a co. |
|
|
|
|
#2260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak powiedzieliśmy o imieniu dla córki, bo mamy 100% typ, to moja własna matka zaczęła wręcz lamentować, że chcemy skrzywdzić dziecko. Więc jej oznajmiłam, że albo się przekona i przyzwyczai do niego, albo będzie miała problem, bo my zdania nie zmienimy ![]() Cytat:
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Crumble kciuki ogromne!!!! Emilia za 9 mc!! Ja jutroKasienka za pozytywne mysliGoskie za 38tydzTeraz co chwila któraś z nas będzie się chwaliła donoszoną ciążą jak superMyszonka my to samo, nie wybraliśmy imienia jeszcze i swoich typów nie mówię nikomu. Po co ma mi ktoś komentować
|
|
|
|
#2262 |
|
Zadomowienie
|
Czekam na te wyniki mocza a tu kurde od godziny komunikat, że wynik wykonywany...
No i niby wiozę mocz do labu gdzie na miejscu robią wyniki, wynik na stronie pojawia się od razu. Na stronach piszą, że od pobrania próbki moczu do badania nie powinno minąć więcej niż 2h. Skoro próbka jest z około 6.45, w labie byłam o 7.45 a o 10.35 nie ma dalej wyników... To w sumie co za różnica czy zostawiasz w punkcie pobrań skąd o 10 wiozą wszystko do labu czy oddajesz bezposrednio w docelowym labu. Na jedno wychodzi więc ten czas 2h albo nie ma aż takiego znaczenia, albo mają to mocno w poważaniu ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- kurcze.... koleżankę ściągnęli do pracy bo inna przyniosła L-4 i nici z zakupów... Liptonnnn liptonnn tiiii......... A samej mi się nie chce jechać, szczególnie, że nie ufam sobie ostatnio jako kierowcy
|
#2263 |
|
Zadomowienie
|
przyszły mi dziś zakupy!
koszyczek na głupotki http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0257853001.html śpiworek http://allegro.pl/show_item.php?item=5215675956 ale strasznie śmierdzi fajkami, masakra na szczęście ładny, nowy, niepoplamionyno i właśnie zamówiłam rożek minky i sensorek http://allegro.pl/show_item.php?item=5254181870 |
|
|
|
#2264 | ||
|
Raczkowanie
|
hej no nareszcie wiosna !!!
od razu się lepiej czuję ![]() crumble wow trzymam ![]() dorka myszonka łączę się z wami też mam ostatnio problemy z autem i doprowadza mnie do szału ale już chyba sytuacja opanowana bo nie wytrzymam nerwowo jak się to powtórzy że auta nie zapalę Cytat:
![]() Cytat:
albo obaja się już nie konsultuję z moim w takich kwestiach bo często ma inną wizję niż ja ![]() moje dziecko dostało się do przedszkola |
||
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Nie odniose sie do wszystkich postow bo jestem na tel ale widze, ze coraz wiecej ciaz donoszonych bedzie ![]() No i dzidzius! Crumble trzymam kciuki! Mi sie chyba brzuch opuscil. Wstawie pozniej z kompa fotki z dzisiaj i z poprzedniej srody, porownacie ![]() U mnie dzis piekna pogoda, chyba poucze sie na dworku. Jutro przedostatnie zaliczenie na studiach. Jeszcze jeden egzamin i obrona.... trzymajcie kciuki. Uciekam lepic pierogi!
|
|
#2266 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a koleżanka mi ostatnio powiedziała, że ona przy wypisie dostała jakieś witaminy, żeby mniej odcuć burzę hormonów. i troszkę mniej wypadały.. Cytat:
u Nas zazwyczaj jak się ktoś odzywa w sprawie imienia, to TŻ odpowiada Michałka to on sobie wymarzył już dobrych kilka lat temu i nawet nikt nie próbuje tego komentować ![]() Crumble, to już!! ![]() hej!! ahh wyspałam się dzisiaj zjem śniadanko i kładę się na kanapę;P co ja będę robić? za oknem takie piękne słoneczko
|
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
hejooo
Wybaczcie moja nieobecność Wpadłam na moment bo obowiązki wzywają. Zaczęłam wczoraj pranie ubranek, wieczorem myślalam że padne tak mnie podeszwy bolały i kręgosłup ale na szczęście dziś postawilam ostatnia pralkę, powieszę szybciutko wyprasuję i pranie ubranek będę mieć z głowy ![]() Do tego robię porządki w szafach, pozbywam się zimowych ubrań do garderoby na poddaszu a przynoszę wiosenne i letnie bo później nie bedę mieć na to czasu przy małym czyszczę ostatnie pary zimowych buciorów i też wkońcu zamykam na dłuuuugie miesiące tylko nie mam ich już gdzie upychać. Sprawa wózka dalej w toku, dalej nie wiemy jaki ale jakoś sie nam nie spieszy ![]() (!) Aha i przyszło mi łóżeczko .... Fajne - tylko szkoda że całkowicie inny kolor i wzór myślałam że urodzę w 5min jak to zobaczyłam. Oczywiście nie obeszło się bez histerii, łez i rzucania każdym przedmiotem który nawinął się pod rękę ( tak jeszcze nie miałam ) Na szczęście sytuacja została opanowana i w poniedziałek mają mi dostarczyć nowe łóżeczko Ktoś tu jakiś czas temu prosił o link do golarki więc tak : http://allegro.pl/braun-fg1100-golar...057550688.html - to mam ten. A Iluzja Ty prosilaś o zdj sukienki - (wyslę za chwilę) Crumble Resztę nadrobię wieczorem (mam nadzieję)
Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2015-04-10 o 11:03 |
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zjem zaraz śniadanie do końca i idę się wywalić na słońce na leżaku
mam nadzieje że się nie zarwie bo to od sąsiada pożyczony
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
kasienka - tak się cieszę, że chociaż towarzysko masz wesoło. Tylko uważaj
Heidi Klum też zwąchała się ze swoim późniejszym mężem będąc w zaawansowanej ciąży Ale w sumie tego Ci życzę ![]() goskie - kuruj się fistaszek - jak ja bym chciała pojechać do rodzinnego domu i pobyć w ogrodzie na razie siedzę i się nie ruszam tak daleko, bo nie chcę urodzić w połowie drogi szpitalu powiatowym np w Pułtusku (nie żebym miała coś do Pułtuska )baset - dobrze, że chociaż mogłaś się wypłakać. Ja nie mam komu, bo mąż nie bardzo rozumie, że mogę mieć dość - przecież to już tak niewiele zostało co do cery i włosów - ja też mam teraz super. Na początku ciąży wypadały mi mocno włosy i łamały się paznokcie, cera była ok, ale nigdy nie miałam problemów, więc może dlatego. A teraz jest super. Niestety to zmieni się po porodzie na bank - przeżywałam to już dwa razy i naprawdę wyłaziły mi włosy garściami przez jakiś czas, potem wszystko było po staremu, ale nie było już tak jak pod koniec ciąży. Dziewczyny proszę o radę - szukałam butów na wiosnę/lato. Takich mokasynów ze skóry, żebym mogła na bosą stopę nosić. W końcu kupiłam przez internet śliczne granatowe Tommyego H. Z przeceny, ale i tak sporo kosztowały, bo prawie 240zł. I dziś przyszły, są jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach. Ale- rozmiar mam standardowy 39, te buty też mają standardową rozmiarówkę, ale jak przymierzyłam, to są mocno obcisłe - nie tyle że za krótka wkładka, ale całe jakby za małe. Dodam, że ostatnio mierzyłam w galerii kilka skórzanych balerin czy mokasynów - i to samo- rozmiar 39, a każde takie niewygodnie obciskające, jakby za małe. Obstawiam ciążę - mam już na pewno lekko większą stopę, pewnie trochę opuchniętą, bo nie sądzę, że mi noga urosła ![]() I co mam zrobić? Odesłać te buty? Czy zostawić, licząc, że po ciąży schudnie mi stopa? Mogłabym odesłać i wziąć 40, ale potem może się okazać, że będę sobie musiała watą buty wypychać, bo nigdy nie miałam butów w tym rozmiarze, już prędzej zdarzyło mi się 38 kupić, jak była niestandardowa rozmiarówka. Nie wiem, co zrobić
Edytowane przez sylwia01485 Czas edycji: 2015-04-10 o 11:18 |
|
|
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wróciłam ze spacerku, zaliczyłam Roska, aptekę, piekarnie i warzywniak
kupiłam podkłady do przewijania bo sa w promocji a któraś mówiła że dobre i herbatkę z liści malin - zobaczymy czy to dobre :P tylko na opakowaniu piszą że max 1 dziennie - Truskawka - skąd Ty masz info że 2??W ogóle tak dzis pięknie i w parku tak pachnie wiosną że chyba dziś coś ogarnę w mieszkanku, może jakieś okno umyje albo coś
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma to jak kawa na dworze ale sie wqrwilam bo jestem z dziadkiem tz on kolo 90 lat i pieprzy ze mam isc z dzieckiem do domu bo zimno i kawa mi wystygnie i chore bedziemy wrrrrrr.
|
|
|
|
#2272 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Ale chyba dokupię jeszcze jedną paczkę. |
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2274 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Gratuluję wszystkich wizyt i dobrych wieści ![]() Za rozpoczęte tygodnie i 9 m-c ![]() sylwia dzięki że mi pokazałaś tą kołyskę, właśnie przyszła (wylicytowałam używkę ale w idealnym stanie) jest boska
|
#2275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie susz malinowy naciąga w kubku - może któraś się dołączy
|
||
|
|
|
#2276 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kocyki tkane też mi się podobają, jakoś przez jakiś czas były na all chyba z clair de lune? albo nie wiem co to było, ale ładne - tyle że kolory standardowe kremowe, niebieskie i różowe ![]() za przedszkole!!Cytat:
Dobrze, że z łóżeczkiem uda się wyprostować żeby przyszło dobre!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
Truskawka - dzieki, nie wiedziałam
ja mam 100% :PSylwia - ja mogę się dołączyć, chetnie spróbuje tego ustrojstwa
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tych liściach malin, że chyba osobiście będę musiała poszukać u mnie q sklepie tego czegoś
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do butów - to one przyszły niemierzone, więc na pewno się w użytkowaniu rozczłapią trochę. A skóra jest bardzo fajna, nie za cienka, ale miękka. Szkoda mi odsyłać, a z drugiej strony 240zł to sporo. Durny czas wybrałam na kupno butów. Dwie poprzednie ciąże pod koniec przechodziłam w męskich klapkach basenowych, bo mi stopa w nic nie właziła myko - niby na oko stopa nie wygląda na spuchniętą, ale jakaś taka jest chyba większa, bo mnie wszystkie buty w rozmiarze 39 obciskają. Mam wrażenie, że mi się tak rozplaszczyła wszerz Edytowane przez sylwia01485 Czas edycji: 2015-04-10 o 11:40 |
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, moja mama jechała do porodu z bratem w nocy z 27 na 28 grudnia w klapkach, bo taka opuchnięta była
![]() Ja tam się w sumie jej nie dziwię nawet brat miał 4,5kg i 62 cm... To dopiero musiał być ciężar i nacisk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

I mam barana 
i tak się zastanawiam co można brać i stosować żeby chociaż trochę zapobiec albo ograniczyć?

no masakra. to pozostaje Ci tylko mieć ich głęboko w dupie, o.
za 9 mc!! Ja jutro

czyszczę ostatnie pary zimowych buciorów i też wkońcu zamykam na dłuuuugie miesiące