Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-10, 11:47   #2281
Izuniaa89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych liściach malin, że chyba osobiście będę musiała poszukać u mnie q sklepie tego czegoś
ja to sobie chyba daruję.. bo od początku ciąży na maliny

Lekarz wczoraj nam powiedział, że możemy i zlewał z naszego braku entuzjazmu haha. stwierdził, że się nie dziwi bo to wyzwanie z brzuchem jak człowiek ledwo na nogach stoi
Stary 2015-04-10, 11:48   #2282
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

idę spać, jakoś mnie zmuliło, aż mi niedobrze.
I noga mnie znowu boli od stania. -.-'

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 11:50   #2283
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość

Lekarz wczoraj nam powiedział, że możemy i zlewał z naszego braku entuzjazmu haha. stwierdził, że się nie dziwi bo to wyzwanie z brzuchem jak człowiek ledwo na nogach stoi
Mi wczoraj tż odmówił, dacie wiarę? od kiedy mi czop odchodził to on się boi że poród wywoła
Stary 2015-04-10, 11:54   #2284
loluska
Zakorzenienie

Dzień dobry Znowu nieprzespana noc za mną, pies mnie obudził szczekaniem i miałam już pospane na conajmniej dwie godziny

za kolejne tygodnie dziewczyny!

Co do wypadania włosów po ciąży, ja sama się tego boję. Ale dziewczyny taka jest kolej rzeczy. Pewnie większości z Was przez te 9 miesięcy włosy nie wypadały i tym samym stały się gęstsze U mnie przed ciążą włosy wypadały standardowo tak do 100 dziennie i jest to norma, przez ciąże praktycznie nic... No i niestety kiedyś te włosy muszą wypaść
Ja mam zamiar ratować się wcierkami, juz mam kupionego Jantara. Widziałam że Baset polecała. Mnóstwo pozytywów na jego temat słyszałam i na pewno po urodzeniu zacznę wcierać Dobre jest też wcieranie olejku z czarnuszki w skórę głowy Pobudza on krążenie, przez co cebulki są lepiej odżywione i w efekcie wzmocnione. Z tym że jest to już droższa sprawa. Na pewno masaż skóry głowy co by pobudzić krążenie, nie zaszkodzi.

ruśka
A jak często myjesz włosy? I jak oceniłabyś je sama, jako suche, tłuste?
Jeżeli chodzi o "maskę" z błota to jest to czyste błoto z morza martwego, o którym już nawet pisałam jako świetny sposób na rozstępy i cellulit Można używać w formie maski na twarzy, ale powiem szczerze, że tutaj podchodziłabym do sprawy bardzo delikatnie. Czyste błoto ma bardzo mocne działanie i absolutnie nie można go nakładać jeżeli jest skłonność do pękających naczynek, lub jeśli cera jest mocno wrażliwa. Ja sama próbowałam na sobie błota pod każdą postacią, na twarzy spowodowało tylko podrażnienie. Trzymałam max 2 minuty, dłużej nie dałam rady. Jeżeli miałabym postawić na jakąś maskę oczyszczającą to wybrałabym glinki Są delikatniejsze dla cery, a odpowiednio dobrane bardzo fajnie oczyszczają. Ewentualnie raz na 2 tygodnie peeling enzymatyczny w formie czarnego marokańskiego mydła.

mimi
Łączę się w lepieniu pierogów, póki co wylepiłam ciasto z zamrażarki, ale jak mama wstanie to jedziemy z koksem hurtowo

sylwia
ja bym zostawiła te buty, które kupiłaś

myko
Dla pocieszenia przytoczę przygody z cerą mojej koleżanki. Przed ciążą - cera idealna, dziewczyna nigdy podkładu nie używała. W ciąży - horror, pryszcz na pryszczu, pełno bolesnych wulkanów na calutkiej buzi, szyi, dekolcie i plecach! Dosłownie przez całą ciąże mega trądzik. Była załamana no ale nic nie mogła poradzić z hormonami. Jak zobaczyłam ją tydzień po porodzie kopara mi opadła. Na twarzy nie miała już ani jednego pryszcza, nawet śladu po nich nie było. Ona sama powiedziała że już na kilka godzin po urodzeniu małej czuła jak wszystkie wypryski na niej przysychają. To mnie napawało ogromną nadzieją, bo do 5 miesiąca moja cera była również paskudna. Znajomi nawet nie mogli się nadziwić bo też wcześniej problemów nie miałam, a tutaj całe czoło, skronie i broda w zamkniętych zaskórnikach. Próbowałam domowymi sposobami coś zadziałać ale nic nie pomagało. Od 5 miesiąca zaczęło być lepiej i teraz wróciłam z cerą do stanu sprzed problemów. Nie mam nic. Zobaczymy jak będzie po ciąży, ale taka jest prawda że z hormonami zwłaszcza ciążowymi nie zrobimy nic.

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Zazdroszczę
Nie wypada nam nie jechać, bo to najbliższa kuzynka TŻ, traktujemy ją jak siostrę. Chociaż na chwilę się tam zjawie.

Ale już widzę te spojrzenia i komentarze, że wyglądam jak słonica -.-'
Niech ci tak ktoś powie, to zbieramy ekipe na majówkach i jedziemy na rozrubę!

Crumble
jej, będzie kolejny dzidziuś Trzymam kciuki żeby poszło bezpiecznie i sprawnie

Szaraa
głowa do góry

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Czesc rybki
U mnie albo net działa jak chcę, albo gości mam albo nawijam bez opamiętania z nowym kolegą...
Nadrabiam Was co 2 stronę tak pedzicie

Gratki za wszystkie wizyty, trzymajcie nóżki razem jeszcze chwilkę!!
Ja też się czuje ociezala jak słonik... Też sobie wybrałam czas na romansowanie hahahaha
Jeszcze trochę i będziemy tulic swoje maluchy <3

Ostatnio myślę coraz bardziej pozytywnie... Wierzę w to że dam sobie ze wszystkim radę!! I takiego nastawienia życzę i Wam!!
Ach... Ta wiosna
Prawde mówiąc bije od ciebie ten dobry nastrój I cieszy mnie to ogromnie A co do romansowania ... zdradzisz czy masz jakiegoś ulubieńca czy jest ich kilku nadal, jak pisałaś ostatnio?

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 11:54   #2285
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Mi wczoraj tż odmówił, dacie wiarę? od kiedy mi czop odchodził to on się boi że poród wywoła
Hahahaha przecież już praktycznie możesz rodzić
Stary 2015-04-10, 11:56   #2286
maartussss
Zadomowienie

Ja dopiero niedawno zlądowałam w domu zawiozłam młodego do żłoba, później poszłam do rosska i na końcu odwiedziłam lumpeks I jestem mega zadowolona Kupiłam w końcu młodemu dwie pary kaloszy, śliczne nowe półbuty i trochę koszulek na lato. No i dla siebie dwie spódnice wypatrzyłam na lato

A teraz sobie odpoczywam zajadając truskawki z cukrem

Karol_ak za przedszkole my dziś też czekamy na wyniki...

za wszystkie wizyty i wszystkie nowo rozpoczęte tygodnie

Dorka współczuję akcji z autem. ach te maszyny nieszczęsne u nas też coś co chwilę nawala.

Crumble aaaa to już niedługo! trzymam mocno mocno kciuki, żeby wszystko poszło ok!

Kasienka super słyszeć takie pozytywne nastawienie i pozytywne informacje od Ciebie teraz już tylko będzie coraz lepiej, nie ma innej opcji!

Truskawka ja nie ogarniam tego po co inni się wpierniczają w to wybieranie imion to jest wybór rodziców dziecka, a nie całej rodziny i niech w końcu skończą pier... bo można po prostu zwariować

Jagodowa co do wypadania włosów. Mi zaczęły wypadać, jak skończyłam karmić. Byłam przerażona bo po prostu GARŚCIAMI ze mnie leciały.. Zaczęłam stosować wcierkę Jantara i szampon z tej kolekcji, później jeszcze jakieś inne szampony i odżywki na porost włosów i przeciw wypadaniu i brałam tabletki i w końcu się uspokoiło.. Jantara wcierkę polecam bardzo bardzo, dużo nowych włosków mi się po niej pojawiło
Stary 2015-04-10, 11:58   #2287
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahaha przecież już praktycznie możesz rodzić
Noooo to weź mu to powiedz

Chyba go strach obleciał jak tak dalej pójdzie to chyba nie będę mogła liczyć na jego naturalną oksy

Pozostanie kulanie sutków
Stary 2015-04-10, 12:02   #2288
sylwia01485
Zadomowienie

Nadzieja - to niezłego klocka Twoja mama powiła. U mnie były obie ok 3200g, ale i tak wyglądałam przed porodem jak balon. Na szczęście to od razu zeszło. W pierwszym porodzie miałam po 5 dniach przy wypisie -11kg, a w drugim po 2 dniach -6/7kg, ale w kolejnych cała woda zlazła.

Co do tża - strach go obleciał i mu libido spadło

Cytat:
ale ta herbatka w ogóle malinami nie smakuje - coś pomiędzy sianem a herbatką z pokrzywy.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 12:05   #2289
irenka78
Rozeznanie

Crumble zaciskam mocno i czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
gratuluję przedszkola - to u nas jak trafienie w totka

ja bym została - dziadzio niech idzie do domu, jak mu zimno

właśnie susz malinowy naciąga w kubku - może któraś się dołączy
no własnie mnie się naciągneła i popijam, ale zbyt pyszna to ona nie jest Uśmiałam się dzisiaj przy jej kupnie, bo jak weszłam do sklepu zielarskiego to Pan sprzedawca bez słów wyjął tą herbatkę i położył przede mną... normalnie czytał w myślach śmiał się że ciężarne tylko po to do niego przychodzą...

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
ale ta herbatka w ogóle malinami nie smakuje - coś pomiędzy sianem a herbatką z pokrzywy.
no ziołem leci
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 12:09   #2290
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Nadzieja - to niezłego klocka Twoja mama powiła. U mnie były obie ok 3200g, ale i tak wyglądałam przed porodem jak balon. Na szczęście to od razu zeszło. W pierwszym porodzie miałam po 5 dniach przy wypisie -11kg, a w drugim po 2 dniach -6/7kg, ale w kolejnych cała woda zlazła.

Co do tża - strach go obleciał i mu libido spadło

Jeszcze urodziła 8 dni po tp... A przez święta mówiła że jadła na potęgę, bo wiedziała, że później sobie nie poje. Chociaż szczerze wątpię żeby przez święta brat tak przykoksowal. Po prostu duży był i tyle No i to był jej 3 poród (4dziecko) i wszystkie SN.. Właśnie sobie uświadomiłam że przecież ona musiała te 4,5 kg przepchnąć ... Boże

Z tym libido to też kto wie czy nie racja. W końcu się boi.... A W zasadzie skoro moje libido leży i kwiczy to co ja się Tżtowi dziwię...

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-04-10 o 12:12
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 12:10   #2291
weron1
Rozeznanie

Cytat:
a Tobie czop odchodził? kiedy?

Loluska a co poradzisz na czerwone plamy na twarzy-pod koniec ciąży zaczęło mi się coś takiego robić...Rano jak wstaję wyglądam jak pajac A to sa plamy chyba w miejscach gdzie kiedyś były pryszcze. Poza tym moja cera nigdy nie była idealna i zawsze jakies syfki się pojawiały. A i jeszcze zapytam o krem pod oczy na opuchliznę i może na zmarszczki, bo w końcu już bliżej 30 jestem i widzę, że coś się zaczyna dziać
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 12:12   #2292
Nadzieja87
Zakorzenienie

Weron we Wielkanoc taki sobie glut galaretowaty wielkości orzecha laskowego (bryła taka)
Tylko, że to pewnie dopiero kawałek

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-04-10 o 12:21
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 12:20   #2293
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Weron we Wielkanoc taki sobie glut galaretowaty wielkości orzecha laskowego
Tylko, że to pewnie dopiero kawałek
A dlatego mi to umknęło...Ale to jak dopiero kawałek to spoko- chociaż już coraz bliżej
Stary 2015-04-10, 12:23   #2294
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
A dlatego mi to umknęło...Ale to jak dopiero kawałek to spoko- chociaż już coraz bliżej
No podejrzewam że to dopiero kawałek, bo skąd mam wiedzieć ile tego ma być w grafice Google z reguły tego mają więcej
Stary 2015-04-10, 12:27   #2295
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
No podejrzewam że to dopiero kawałek, bo skąd mam wiedzieć ile tego ma być w grafice Google z reguły tego mają więcej
O wieeele więcej

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 12:33   #2296
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Zazdroszczę
Nie wypada nam nie jechać, bo to najbliższa kuzynka TŻ, traktujemy ją jak siostrę. Chociaż na chwilę się tam zjawie.

Ale już widzę te spojrzenia i komentarze, że wyglądam jak słonica -.-'
Łączę się w bólu bo ja jutro idę do kościoła na ślub do koleżanki- wesele odmówiliśmy... nie dość, że nie mam co ubrać to nogi mieszczą mi się tylko w adidasy więc muszę je ubrać do tego dżinsy albo sztruksy i jakąś bluzkę :14fb: normalnie aż wstyd mi iść ale nigdzie nie znalazłam butów w które nogę wsadzę-takie mam słoniowate
Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Hej!
Dorka współczuję akcji z samochodem... jak po nocy? nie chcesz rodzić mam nadzieję?
Nadzieja, Emilia, Goskie za nowe tygodnie!
Crumble mocne za jutro i dawaj znaka jak tam Wam idzie
Baset nie będzie żadnych komentarzy, a jeśli nawet no to halo? w ciąży jesteś, nie rozumiem jak można tego nie rozumieć ja też nie miałam sie w co ubrać w święta, wystąpiłam w dżinsach i miałam w nosie. nie warto się tym przejmować
W sumie bym już chciała... ale córci dobrze w brzuszku
Cytat:
A pokazałam wczoraj tżowi rożek i żałuję - jemu podobają się najbardziej szare powtorki z turkusem, a ja chciałam domki, i jak tu żyć?
ja bym brała domki- zobaczy na żywo to się przekona sam a jak nie to trudno

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Jeśli zaczną mi wypadać to zostanę łysa, bo lwią grzywą to ja nie dysponuję

Aaaaa.... wam nie pisałam jak mnie w święta ciotka wkur.... zdenerwowała.

Spotkanie rodzinne no i ciotka ta jedna akurat nie wiedziała, że chcemy córce dać Oliwia. No i pyta, ja jej grzecznie odpowiadam a ta tyradę zaczyna: no weź przestań tak BRZYDKO chcesz dziewczynkę nazwać? U nas w bloku jedna taka jest i wołają na nią OLIWA, okropnie... Na co ja jej, że poza Oliwia, Oliwka i Oli ewentualnie Liwia ja żadnej innej formy nie znam, chyba, że złośliwą, a poza tym właśnie TAKIE imie nam się podoba i to nasza sprawa...

Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego inni ludzie w ogóle uważają, że mają prawo wypowiedzieć się o wyborze imienia? Jedyne co powinni zrobić to PRZYJĄĆ DO WIADOMOŚCI, a swoją ocenę sobie trzymać głęboko w zadku.

To mnie wkurza prawie tak samo mocno jak "żałowanie" Tż, że nie spłodził syna.
Wkurza mnie takie cos- Wasze dziecko- Wasz wybór! nam nikt nic złego nie powiedział na temat imienia- na szczęście
Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
My co prawda nie mamy jeszcze jednego, konkretnego imienia, ale nawet naszych typów nie mówimy, żeby nikt nie komentował.
Jak powiedzieliśmy o imieniu dla córki, bo mamy 100% typ, to moja własna matka zaczęła wręcz lamentować, że chcemy skrzywdzić dziecko. Więc jej oznajmiłam, że albo się przekona i przyzwyczai do niego, albo będzie miała problem, bo my zdania nie zmienimy

Ja nie pomogę, bo mi lekkie przerzedzenie nawet na dobre wyjdzie
mi też
Cytat:
przyszły mi dziś zakupy!
koszyczek na głupotki http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0257853001.html
śpiworek http://allegro.pl/show_item.php?item=5215675956 ale strasznie śmierdzi fajkami, masakra na szczęście ładny, nowy, niepoplamiony

no i właśnie zamówiłam rożek minky i sensorek http://allegro.pl/show_item.php?item=5254181870
super zakupy mi dziś pościel przyszła. Szara w białe gwiazdki http://allegro.pl/urocze-hafty-posci...205534190.html do tego wzięłam przybornik na łóżeczko i rożek taki sam śliczna jest
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Hej.

Nie odniose sie do wszystkich postow bo jestem na tel ale widze, ze coraz wiecej ciaz donoszonych bedzie

No i dzidzius! Crumble trzymam kciuki!

Mi sie chyba brzuch opuscil. Wstawie pozniej z kompa fotki z dzisiaj i z poprzedniej srody, porownacie

U mnie dzis piekna pogoda, chyba poucze sie na dworku. Jutro przedostatnie zaliczenie na studiach. Jeszcze jeden egzamin i obrona.... trzymajcie kciuki.

Uciekam lepic pierogi!

pierogi też chcem...i to bardzo
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 12:36   #2297
Anol
Rozeznanie

Cytat:
A najbardziej się ciesze ze w razie czego mogę już rodzic tu u mnie w szpitalu
Od dzisiaj też juz moge u siebie w szpitalu

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Nie ma to jak kawa na dworze ale sie wqrwilam bo jestem z dziadkiem tz on kolo 90 lat i pieprzy ze mam isc z dzieckiem do domu bo zimno i kawa mi wystygnie i chore bedziemy wrrrrrr.
Taaa też tego ostatnio doświadczyłam...... przez 2 tygodnie codziennie takie gadanie.
Jeju ja pamietam jak mnie moja babka ubierała gdy byłam mała a jak tylko czapke albo sweter ściagnełam to opier... dostawałam

Cytat:
Sylwia, moja mama jechała do porodu z bratem w nocy z 27 na 28 grudnia w klapkach, bo taka opuchnięta była

Ja tam się w sumie jej nie dziwię nawet brat miał 4,5kg i 62 cm... To dopiero musiał być ciężar i nacisk
Ło matko jaki wielgachny 62 cm to pewnie połowa ciuszków na wstępie wyleciała z szafki

Cytat:

haha mój stwierdził, że skoro juz moge u nas w szpitalu rodzić to możemy zaczynać "wywoływanie"

Oliwia 18.05.2015

Anol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 12:38   #2298
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

przyszedł przewijak
obdrapany troszkę, ale solidny i za 66 zł z przesyłką wylicytowaliśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-04-10 12.32.54.jpg (50,5 KB, 36 załadowań)
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 12:40   #2299
Nadzieja87
Zakorzenienie

Łooo matko zaraz dziecko ugotuje muszę się szybko przebrać
Stary 2015-04-10, 12:42   #2300
jagodowa07
Zadomowienie

Dorka piękna ta pościel

Właśnie chciałam się zabrać za pierwsze prasowanie miniaturek i zorientowałam się że nie mam deski do prasowania to albo wjeżdżam na stół albo prasowania nie będzie
Kupię sobie ten Jantar do włosów, na pewno nie zaszkodzi a może pomoże a te wszystkie skrzypovity itd na wzmocnienie włosów można brać w trakcie kp?
Stary 2015-04-10, 12:48   #2301
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
bliżej siana faktycznie
ale nie ma zbyt intensywnego smaku, jest taka nijaka, to dobrze, przynajmniej nie będę miała przed nią oporów

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
no własnie mnie się naciągneła i popijam, ale zbyt pyszna to ona nie jest Uśmiałam się dzisiaj przy jej kupnie, bo jak weszłam do sklepu zielarskiego to Pan sprzedawca bez słów wyjął tą herbatkę i położył przede mną... normalnie czytał w myślach śmiał się że ciężarne tylko po to do niego przychodzą...
dobre jak to miło dostać to co się chce bez słowa

właśnie przed sekundką dzwonił do mnie Pan ze sklepu, że o 16 przywiozą mi wózek!
a już chciałam im dziś pisać opr, że się ociągają

także czekam niecierpliwie, malutka chyba też się ucieszyła bo zaczęła dokazywać

ale dziś masakra, jak się wypina strasznie, aż boli, zwłaszcza jak girke mi prostuje pod żebrem, taki kłujący ból czuję...
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 12:50   #2302
weron1
Rozeznanie

Aaaa właśnie się dowiedziałam, że synek kuzynki tż ma glistę ludzką...i okazało się, że ona też jest nosicielem i też jest w ciąży- termin ma pod koniec maja...Tragedia widzieliśmy się z nimi pod koniec stycznia i teraz boję się , że się zaraziliśmy...Masakra.W poniedziałek idziemy się przebadać z tż a do tego czasu chyba oszaleję Stresuję się tym, bo pierwszą ciążę straciłam z powodu toksoplazmozy
Stary 2015-04-10, 12:59   #2303
moniisia90
Wtajemniczenie

Weron - będzie dobrze, chyba nie jest tak łatwo się tym zarazić, co? będę 3mać kciuki za dobre wyniki

a tymczasem idę zrobić sobie drugie śniadanko, bo obiad mam o 18 jak tż wróci z pracy, muszę jakoś przepękać do tego czasu
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 13:00   #2304
weron1
Rozeznanie

Nie wiem w sumie nic o tym dziadostwie- teraz czytam co i jak...
Stary 2015-04-10, 13:11   #2305
karol_ak
Raczkowanie

Lucky a tą golarkę to można myć pod wodą ??

Cytat:
A i jeszcze zapytam o krem pod oczy na opuchliznę i może na zmarszczki, bo w końcu już bliżej 30 jestem i widzę, że coś się zaczyna dziać
no właśnie loluska jaki kremik na zmarszczki dla pani po 30-stce ??

weron ale tą glistą to nie tak łatwo się zarazić od kogoś, bardziej z niedomytych warzyw i owoców
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 13:16   #2306
maartussss
Zadomowienie

Weron wydaje mi się, że nie tak łatwo się tym ustrojstwem zarazić.

Mój Kubuś dostał się do przedszkola je je je
Stary 2015-04-10, 13:23   #2307
Nadzieja87
Zakorzenienie

Kawy?

uploadfromtaptalk1428665145840.jpg
Stary 2015-04-10, 13:29   #2308
Santilia
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zamawiałyście ochraniacze/pokrowce wodoodporne na materac? jeśli tak, to jakie?

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 13:35   #2309
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
Lucky a tą golarkę to można myć pod wodą ??

no właśnie loluska jaki kremik na zmarszczki dla pani po 30-stce ??

weron ale tą glistą to nie tak łatwo się zarazić od kogoś, bardziej z niedomytych warzyw i owoców
Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość

no właśnie czytam że nie tak łatwo, ale mimo wszystko jestem zestresowana. Trochę ze mnie panikara pod tym względem...Sama byłam zdziwiona jak wyszła mi toksoplazmoza. Niby na plus u mnie działa to, że dbamy o higienę- ja po tej toksoplazmozie to nawet może przesadnie, ale właśnie z takimi pasożytami nigdy nic nie wiadomo. Poczytałam, że glista nie ma wpływu na płód- ewentualnie toksyny, które wydziela mogą powodować skłonności do alergii u dziecka albo zaburzenia odżywiania płodu- z tym że Ala ostatnio ładnie przybrała na wadze.

Martuss brawo dla Kuby
Stary 2015-04-10, 13:35   #2310
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa właśnie się dowiedziałam, że synek kuzynki tż ma glistę ludzką...i okazało się, że ona też jest nosicielem i też jest w ciąży- termin ma pod koniec maja...Tragedia widzieliśmy się z nimi pod koniec stycznia i teraz boję się , że się zaraziliśmy...Masakra.W poniedziałek idziemy się przebadać z tż a do tego czasu chyba oszaleję Stresuję się tym, bo pierwszą ciążę straciłam z powodu toksoplazmozy
chyba nawet jakbyś się zaraziła, to ciąży to na tym etapie nie zagrozi. Po porodzie zrobicie sobie odrobaczanie i będzie ok

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość

następna szczęściara

Cytat:

kawy jak kawy, ale z tego leżaka bym skorzystała

z butami to wpadłam na to, że jest 30 dni na zwrot - jak się moja mała uwinie do tp, to może zdążę oddać
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości