|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
Cytat:
![]() Lekarz wczoraj nam powiedział, że możemy
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać, jakoś mnie zmuliło, aż mi niedobrze.
I noga mnie znowu boli od stania. -.-'
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od kiedy mi czop odchodził to on się boi że poród wywoła
|
|
#2284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Znowu nieprzespana noc za mną, pies mnie obudził szczekaniem i miałam już pospane na conajmniej dwie godziny ![]() za kolejne tygodnie dziewczyny! Co do wypadania włosów po ciąży, ja sama się tego boję. Ale dziewczyny taka jest kolej rzeczy. Pewnie większości z Was przez te 9 miesięcy włosy nie wypadały i tym samym stały się gęstsze U mnie przed ciążą włosy wypadały standardowo tak do 100 dziennie i jest to norma, przez ciąże praktycznie nic... No i niestety kiedyś te włosy muszą wypaść Ja mam zamiar ratować się wcierkami, juz mam kupionego Jantara. Widziałam że Baset polecała. Mnóstwo pozytywów na jego temat słyszałam i na pewno po urodzeniu zacznę wcierać Dobre jest też wcieranie olejku z czarnuszki w skórę głowy ruśka A jak często myjesz włosy? I jak oceniłabyś je sama, jako suche, tłuste? Jeżeli chodzi o "maskę" z błota to jest to czyste błoto z morza martwego, o którym już nawet pisałam jako świetny sposób na rozstępy i cellulit Można używać w formie maski na twarzy, ale powiem szczerze, że tutaj podchodziłabym do sprawy bardzo delikatnie. Czyste błoto ma bardzo mocne działanie i absolutnie nie można go nakładać jeżeli jest skłonność do pękających naczynek, lub jeśli cera jest mocno wrażliwa. Ja sama próbowałam na sobie błota pod każdą postacią, na twarzy spowodowało tylko podrażnienie. Trzymałam max 2 minuty, dłużej nie dałam rady. Jeżeli miałabym postawić na jakąś maskę oczyszczającą to wybrałabym glinki Są delikatniejsze dla cery, a odpowiednio dobrane bardzo fajnie oczyszczają. Ewentualnie raz na 2 tygodnie peeling enzymatyczny w formie czarnego marokańskiego mydła.mimi Łączę się w lepieniu pierogów, póki co wylepiłam ciasto z zamrażarki, ale jak mama wstanie to jedziemy z koksem hurtowo ![]() sylwia ja bym zostawiła te buty, które kupiłaś myko Dla pocieszenia przytoczę przygody z cerą mojej koleżanki. Przed ciążą - cera idealna, dziewczyna nigdy podkładu nie używała. W ciąży - horror, pryszcz na pryszczu, pełno bolesnych wulkanów na calutkiej buzi, szyi, dekolcie i plecach! Dosłownie przez całą ciąże mega trądzik. Była załamana no ale nic nie mogła poradzić z hormonami. Jak zobaczyłam ją tydzień po porodzie kopara mi opadła. Na twarzy nie miała już ani jednego pryszcza, nawet śladu po nich nie było. Ona sama powiedziała że już na kilka godzin po urodzeniu małej czuła jak wszystkie wypryski na niej przysychają. To mnie napawało ogromną nadzieją, bo do 5 miesiąca moja cera była również paskudna. Znajomi nawet nie mogli się nadziwić bo też wcześniej problemów nie miałam, a tutaj całe czoło, skronie i broda w zamkniętych zaskórnikach. Próbowałam domowymi sposobami coś zadziałać ale nic nie pomagało. Od 5 miesiąca zaczęło być lepiej i teraz wróciłam z cerą do stanu sprzed problemów. Nie mam nic. Zobaczymy jak będzie po ciąży, ale taka jest prawda że z hormonami zwłaszcza ciążowymi nie zrobimy nic. Cytat:
Crumble jej, będzie kolejny dzidziuś Szaraa Cytat:
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Ja dopiero niedawno zlądowałam w domu zawiozłam młodego do żłoba, później poszłam do rosska i na końcu odwiedziłam lumpeks I jestem mega zadowolona A teraz sobie odpoczywam zajadając truskawki z cukrem ![]() Karol_ak za przedszkole my dziś też czekamy na wyniki... za wszystkie wizyty i wszystkie nowo rozpoczęte tygodnie Dorka współczuję akcji z autem. ach te maszyny nieszczęsne u nas też coś co chwilę nawala.Crumble aaaa to już niedługo! trzymam mocno mocno kciuki, żeby wszystko poszło ok!Kasienka super słyszeć takie pozytywne nastawienie i pozytywne informacje od Ciebie teraz już tylko będzie coraz lepiej, nie ma innej opcji! ![]() Truskawka ja nie ogarniam tego po co inni się wpierniczają w to wybieranie imion to jest wybór rodziców dziecka, a nie całej rodziny i niech w końcu skończą pier... bo można po prostu zwariować Jagodowa co do wypadania włosów. Mi zaczęły wypadać, jak skończyłam karmić. Byłam przerażona bo po prostu GARŚCIAMI ze mnie leciały.. Zaczęłam stosować wcierkę Jantara i szampon z tej kolekcji, później jeszcze jakieś inne szampony i odżywki na porost włosów i przeciw wypadaniu i brałam tabletki i w końcu się uspokoiło.. Jantara wcierkę polecam bardzo bardzo, dużo nowych włosków mi się po niej pojawiło
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo to weź mu to powiedz
![]() Chyba go strach obleciał jak tak dalej pójdzie to chyba nie będę mogła liczyć na jego naturalną oksy ![]() Pozostanie kulanie sutków
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
Nadzieja - to niezłego klocka Twoja mama powiła. U mnie były obie ok 3200g, ale i tak wyglądałam przed porodem jak balon. Na szczęście to od razu zeszło. W pierwszym porodzie miałam po 5 dniach przy wypisie -11kg, a w drugim po 2 dniach -6/7kg, ale w kolejnych cała woda zlazła.
Co do tża - strach go obleciał i mu libido spadło ![]() ale ta herbatka w ogóle malinami nie smakuje - coś pomiędzy sianem a herbatką z pokrzywy. |
|
|
|
#2289 | ||
|
Rozeznanie
|
Crumble zaciskam mocno
i czekamy na wieści Cytat:
i popijam, ale zbyt pyszna to ona nie jest Uśmiałam się dzisiaj przy jej kupnie, bo jak weszłam do sklepu zielarskiego to Pan sprzedawca bez słów wyjął tą herbatkę i położył przede mną... normalnie czytał w myślach śmiał się że ciężarne tylko po to do niego przychodzą...![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i to był jej 3 poród (4dziecko) i wszystkie SN.. Właśnie sobie uświadomiłam że przecież ona musiała te 4,5 kg przepchnąć ... Boże Z tym libido to też kto wie czy nie racja. W końcu się boi.... A W zasadzie skoro moje libido leży i kwiczy to co ja się Tżtowi dziwię...
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-04-10 o 12:12 |
|
|
|
|
#2291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Loluska a co poradzisz na czerwone plamy na twarzy-pod koniec ciąży zaczęło mi się coś takiego robić...Rano jak wstaję wyglądam jak pajac A to sa plamy chyba w miejscach gdzie kiedyś były pryszcze. Poza tym moja cera nigdy nie była idealna i zawsze jakies syfki się pojawiały. A i jeszcze zapytam o krem pod oczy na opuchliznę i może na zmarszczki, bo w końcu już bliżej 30 jestem i widzę, że coś się zaczyna dziać |
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Weron we Wielkanoc
taki sobie glut galaretowaty wielkości orzecha laskowego (bryła taka) ![]() Tylko, że to pewnie dopiero kawałek
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-04-10 o 12:21 |
|
|
|
#2293 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w grafice Google z reguły tego mają więcej
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2296 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc muszę je ubrać do tego dżinsy albo sztruksy i jakąś bluzkę :14fb: normalnie aż wstyd mi iść ale nigdzie nie znalazłam butów w które nogę wsadzę-takie mam słoniowate ![]() Cytat:
Cytat:
a jak nie to trudno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mi dziś pościel przyszła. Szara w białe gwiazdki http://allegro.pl/urocze-hafty-posci...205534190.html do tego wzięłam przybornik na łóżeczko i rożek taki sam śliczna jestCytat:
![]() pierogi też chcem...i to bardzo
|
|
|
#2297 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeju ja pamietam jak mnie moja babka ubierała gdy byłam mała a jak tylko czapke albo sweter ściagnełam to opier... dostawałam Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
przyszedł przewijak
obdrapany troszkę, ale solidny i za 66 zł z przesyłką wylicytowaliśmy |
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Łooo matko zaraz dziecko ugotuje
muszę się szybko przebrać
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
Dorka piękna ta pościel
Właśnie chciałam się zabrać za pierwsze prasowanie miniaturek i zorientowałam się że nie mam deski do prasowania ![]() Kupię sobie ten Jantar do włosów, na pewno nie zaszkodzi a może pomoże a te wszystkie skrzypovity itd na wzmocnienie włosów można brać w trakcie kp?
|
#2301 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale nie ma zbyt intensywnego smaku, jest taka nijaka, to dobrze, przynajmniej nie będę miała przed nią oporów ![]() Cytat:
jak to miło dostać to co się chce bez słowa ![]() właśnie przed sekundką dzwonił do mnie Pan ze sklepu, że o 16 przywiozą mi wózek! a już chciałam im dziś pisać opr, że się ociągają ![]() także czekam niecierpliwie, malutka chyba też się ucieszyła bo zaczęła dokazywać ![]() ale dziś masakra, jak się wypina strasznie, aż boli, zwłaszcza jak girke mi prostuje pod żebrem, taki kłujący ból czuję...
|
|
#2302 |
|
Rozeznanie
|
Aaaa właśnie się dowiedziałam, że synek kuzynki tż ma glistę ludzką...i okazało się, że ona też jest nosicielem i też jest w ciąży- termin ma pod koniec maja...Tragedia widzieliśmy się z nimi pod koniec stycznia i teraz boję się , że się zaraziliśmy...Masakra.W poniedziałek idziemy się przebadać z tż a do tego czasu chyba oszaleję
|
|
|
|
#2303 |
|
Wtajemniczenie
|
Weron - będzie dobrze, chyba nie jest tak łatwo się tym zarazić, co?
![]() a tymczasem idę zrobić sobie drugie śniadanko, bo obiad mam o 18 jak tż wróci z pracy, muszę jakoś przepękać do tego czasu
|
#2304 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem w sumie nic o tym dziadostwie- teraz czytam co i jak...
|
|
|
|
#2305 | |
|
Raczkowanie
|
Lucky a tą golarkę to można myć pod wodą ??
Cytat:
![]() weron ale tą glistą to nie tak łatwo się zarazić od kogoś, bardziej z niedomytych warzyw i owoców |
|
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
Weron wydaje mi się, że nie tak łatwo się tym ustrojstwem zarazić.
Mój Kubuś dostał się do przedszkola
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2309 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Martuss brawo dla Kuby
|
||
|
|
|
#2310 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kawy jak kawy, ale z tego leżaka bym skorzystała ![]() z butami to wpadłam na to, że jest 30 dni na zwrot - jak się moja mała uwinie do tp, to może zdążę oddać
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

Znowu nieprzespana noc za mną, pies mnie obudził szczekaniem i miałam już pospane na conajmniej dwie godziny 
za kolejne tygodnie dziewczyny!
U mnie przed ciążą włosy wypadały standardowo tak do 100 dziennie i jest to norma, przez ciąże praktycznie nic... No i niestety kiedyś te włosy muszą wypaść

u nas też coś co chwilę nawala.
to jest wybór rodziców dziecka, a nie całej rodziny i niech w końcu skończą pier... bo można po prostu zwariować 

za jutro i dawaj znaka jak tam Wam idzie 
też chcem...i to bardzo

27.06.2013 r.
a te wszystkie skrzypovity itd na wzmocnienie włosów można brać w trakcie kp?