|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Dziewczyny co do przepisu- mogę Wam dac jeśli chcecie ale ja dostalam do tego gotowy zakwas i szczerze mówiąc nie wiem skąd przepis na sam zakwas...więc jesli chcecie na sam chleb mogę Wam dac ale musicie mieć dobry przepis na zakwas. Niestety zakwas przechodzi z rąk do rak i nie można znaleźc żródła co by podało przepis na sam zakwas
![]() co do TŻ chyba Misia i Iwfka pytała- po nieudanym wyjeździe do Norwegii tz miał mniejszy zapał do wyjazdu wogóle. Miał mozliwośc do tych Niemiec ale to takie niby pewne źródło było ale jakos nam się nie bardzo podobało. Pozatym tż powiedział wprost że skoro wyjazd mu nie był pisany to on juz nie chce dalej kombinować- i nie wytrzyma bez nas. Może tak miało być - ja tez nie wiem jakby to na nas mogło podziałac...w sensie rozłąka. Tż idzie do pracy do znajomego z którym kiedys współpracował mając firme budowlaną. Firma specjalizuje sie w świadczeniu usług elektroinstalacyjnych, montażowych i pomiarowych- bedzie zajmował się wszytskim co związane z elektryką. On to lubu- do tego jest szansa że będzie wysyłany na kursy.. Jeśli po okresie próbnym zdecyduje sie na ta prace to zarobki na poczatek ok 2500 więc bez szału ale moze tez raz lub dwa w miesiącu wyjechać (pon-pt) i wtedy nawet do 4000 są zarobki. Wiadomo że nie od razu ale jestem dobrej myślize w końcu to będzie praca na długo..także tak to wygląda. Aha umowa normalnie jest tylko że na najniższa- oczywiście jeśłi Rafał zdecyduje że chce zostać i będą obie strony zadowolone to jest możliwośc na wieksza kwote " na papierze"..
|
#692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tez sie okna z lukiem bardzo podobaja ![]() Cytat:
Kusicie dziewczyny strasznie ![]() Moje dziecko niedlugo łyse będzie. Pisałam kiedys, że uwielbia wycinać? Ostatnio co weźmie nożyczki w łapki to zaraz jakiś lok odcięty. Ech te dziecięce pomysły
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zaraz mnie cos trafi
Jutro chrzciny. Placki mam zamówione. Tort zamówiony. I co ??/właśnie się dowiedziałam ze teść zamówił jeden placek!!!!!!!!! Bez jakiejkolwiek konsultacji ze mną. ![]() Ma być jutro 20 st. A ja mam schować w lodowce tort, 4 placki, dwie sałatki i wedline. Wspomnialam że w lodowce mam tylko 3 polki ??? Nie dość że jestem zmęczona to jeszcze takie rewelacje. Jak mnie takie cos WKU.r.w.i.a ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Jeszcze nawet dziś zębów nie umylam bo ciągle cos robię
|
|
|
|
#694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pracy Tż życze powodznie. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nma policzki czym malujesz? Bo to xhyba noe jest farba do tkanin? Ale mnie zainspirowalas
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to potem czymś zabezpieczasz?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
W sensie te cienie?? Nie. Mam królika z takimi polikami już dwa lata i nic się mu nie dzieje.
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak ja szukałam, że nie potrzafiłam znaleźć, ale dzięki Tobie mogę już coś majstrować![]() Dziękuję jeszcze raz![]() JAk już wyprodukuję prototyp to się pochwalę ![]()
|
|
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozodzenia. Ja kiedyś wczęsniej uszyłam takie króliki z wykroju tildowego ( pierwsze moje dzieła na maszynie )
|
|
#701 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Byłam w sklepie z Darią , potem na placu zabaw i padam. Daria śpi już godzinkę. Kupiłam sobie balerinki i trampki do latania za Darią ![]() No i żurek się robi ![]() Spróbuję coś nadrobić bo ostatnio prawie wogóle mnie tu nie ma. Nawet nie wiem co u Was. Cytat:
A co do p-la, myśmy zapisali Darię. zobaczymy czy się dostanie. Wyniki mają być 21 kwietnia Cytat:
zdrówka!! ![]() super! Ale rozumiem Twoje obawy. Myśmy zapisali Darię,ale jakby się dostała to chyba umrę z nerwów. Bardzo mi się podoba CUDNE SĄ!! Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i są ogromne. Dają tyle światła że Cytat:
Cytat:
niech se wsadzi ten placek.... do swojej lodówki---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cieszę się,że mieszkanko się Wam podoba. Kolejne zdjęcia wrzucę jak już będzie wszystko urządzone Chociaż kuchnię na razie będziemy mieli tą starą bo nie będzie kasy na nową. Może za 2 lata kupimy nowe meble do kuchni. I marzy mi się stół z krzesłami w salonie. Łóżeczko dla Darii kupimy od razu (z ikei, te które ma Bokeh i Debrah) Meble i łóżko w pokoju też na razie będzie te co teraz mamy. Tyle nas wyniósł ten remont że szok. Do łazienki kupimy tylko nową kabinę , a reszta (pralka, wc , umywalka, szafki) bierzemy z tego mieszkania
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2015-04-10 o 15:59 |
|||||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do lali: Dziękuję i masz info na priv.
|
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
A do nas wrócił smoczek....:/
Już sama nie wiem co z tym zrobic, ale dziecko od razu lepiej śpi. Jeśli chodzi o mnie to mi to nie przeszkadza a wręcz przeciwnie-mam wyspane dziecko i sama lepiej śpię.zgryz ma raczej prawidłowy. Bardziej to ta presja czasu że dwulatek JESZCZE ze smoczkiem.Ale ona go tylko na spanie ma i to nie zawsze tylko wtedy gdy jest gorzej. Co myślicie? Jakie są jeszcze negatywne skutki smoczka? To bardzo źle że jestem niekonsekwentna ? Silver-zrobiliście kawał dobrej roboty!I fajnie że takie spore to mieszkanie Iwfka-lalki są piękne ! Neti-to kciuki za tżta pracę! |
|
|
|
#704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Neti, pewnie tak miało być z tą pracą. Ja bym nie potrafiła tak na odległość żyć z mężem. Rozumiem,że kasa większa, ale dla mnie to nie życie tak osobno....
Trzymam kciuki za jego pracę ![]() Cytat:
Raz próbowałam ją oduczyć. NIE DAŁO SIĘ. Noce nieprzespane. Ja w pracy nieprzytomna. Spróbuję znowu jak urlop będę miała. Ja myślę ,że dobrze zrobiłaś. Cytat:
![]() Tak bardzo się cieszę i już nie mogę się doczekać aż tam zamieszkamy. I chyba jeszcze to do mnie nie dotarło Moje kochane miasto
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
dopadł mnie jednak ten cholerny wirus i wczorajszy wieczór i pół nocy w kiblu na klęczkach spędziłam dobrze, że TŻ znienacka wcześniej przyjechał, bo nie wiem jak ogarnęłabym Filipa; dzisiaj już trochę lepiej, pierwszy posiłek właśnie zjadłamdziękuję za rowerkowe odpowiedzi Cytat:
ja w ciąży z Filipem rozchorowałam się dzień przed terminem, w szpitalu mi powiedzieli, że dopóki sie nie wyleczę, to mam się na porodówce nie pokazywać na szczęście Filip się spóźnił 2 dni, to antybiotyk zadziałał i jako tako się podkurowałamCytat:
TŻ wychodzi z założenia, że nie ma sensu sprzątać zabawek/ubrań, bo i tak zaraz je rozwali/będzie ubierał![]() a lalki cudne fajnie jasno tam macie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, super wam idzie!!! No i metraz piekny, nie wiem czemu myslalam, ze macie tak jakies 50m?
Jak maz bedzie mial urlop idziemy ogarnac sprawe w UM w naszym miescie Elllmi, kuruj sie kochana! Pietraszko masakra, wczoraj wymiotowal juz nawet woda i gastrolitem, na szczescie odczelalismy chwile i po lyczku co kilkanascie minut podawalismy mu pic i bylo ok. Nocka nieprzespana brzuszek go bolal i co chwile lyczki gastrolitu. Od rana mega biegunka Wyglada na to, ze moja tiulowa kreacja zostanie w szafie, jutro o 12 mielismy jechac na wesele i chyba nici z tego myslicie, ze wypada chociaz na poprawiny podjechac w takiej sytuacji? (oczywiscie jezeli z Pietraszkiem bedzie wszystko ok)?
|
#707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze w zetce leciałCytat:
![]() Cytat:
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi moj tak samo robi w RE hihi staram sie nie brac mlodego mam wrazenie ze dla niego za duzo bodzcow
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#709 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja własnie zamówiłam Hani kurtkę z rabatem z gazety jakbyście chciały to np do smyka kod Grazia2015 do 5 10 15, tak samo
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 |
|
Konto usunięte
|
Elllmi, ja we wtorek z moimi obiema po buty byłam
obu kupiłam sandałki, szaliczki wiosenne, nakarmiłam syfiastym żarciem w macu ale my to tak raz na kilka miesięcy, w sumie ze 3 razy w roku...
|
|
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też kupiłam Grazie i jutro zamierzam wykorzystać kilka kuponów, bo sponsora mam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;50994343]Elllmi, ja we wtorek z moimi obiema po buty byłam obu kupiłam sandałki, szaliczki wiosenne, nakarmiłam syfiastym żarciem w macu ale my to tak raz na kilka miesięcy, w sumie ze 3 razy w roku...[/QUOTE]weeeeeź, dla nas to na razie za wysoki level
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;50994343]Elllmi, ja we wtorek z moimi obiema po buty byłam
obu kupiłam sandałki, szaliczki wiosenne, nakarmiłam syfiastym żarciem w macu ale my to tak raz na kilka miesięcy, w sumie ze 3 razy w roku...[/QUOTE]A uwiezycie, ze ja nigdy niczefo w mc donaldzie nie jadlam? Od paru lat mamy w miescie i przynajmniej raz w miesiacu umawiamy sie z tz ze sie tam wybierzemy. Ale zawsze szkoda mi na to kasy ostatniego fast fooda kupionego w barze/ budce jadlam hmm chyba przed ciaza. Nawet lody rzadko kupuje w lodziarniach Ale monte niedawno sprobowalam i powiem, ze szalu jie bylo. Za taka kase wg mnie nie warto. Piszecie, ze nie wyobrazacie sobie. Zycia na odleglosc. A ja bym swojego tz nawet dzis wyslala. Wlasnie rozwaza wyjazd, ale znajac go to watpie aby pojechal. Fakt ciezko by bylo, ale jak pomysle ze np po 5 latach takiefo zycia onnby wrocil i moglibysmy wybudowac dom, w naszym przypadku koszt to tylko dzialka i materialy. Wszystko bysmy sami zrobili. To chcialabym zeby pojechal. Bo zeby brac kredyt na cale zycie to ja sie na to nie pisze.. Jeszcze nigdy nie bralismy zadnego kredytu i mam nadzieje, ze szybko sie to nie zmieni bardzo antykredytowa jestem. Wole sobie czegos odmowic i odlozyc niz podpisac kredyt i oddac z odsetkami. Wiadomo czasem sa syt ze trzeba..Debrah a jaj ta ksiazka o przytulaniu? ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
i powiem Wam, ze bardzo lubilam ta prace. Nie dosc, ze dzial dzieciecy. Moje obowiazki polegaly na skladabiu ubran, dotowarowaniu i obsludze klienta. Wiem bardzo ambitne ale gdybym miala szukac pracy w sklepie to chyba chcialabym tam wrocic szkoda, ze tragiczna atmosfera tam byla i pracowalo sie po 3 tyg bez dnia wolnego. Ale mam nadzieje, ze dostane prace w jakims bardziej ambitnym miejscu. Powiedzialam sobie, ze jak przed październikiem nie bede w ciazy to ide na studia. Narazie na matwmatyke ekonomiczna a po niej na mgr z finansow i rachunkowosci. Zobaczymy jak sie zycie potoczy..
|
|
#713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że niedługo przejdzie. ![]() Cytat:
![]() A jak rozpoznajesz, że zaczyna się odwadniać? |
||
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Nie doluj mnie. Ja muse isc oprawki okularowe wybrac z dzieckiem.. I do dermatologa na zabieg.. Byc moze i na pobranie krwi na bete w poniedzialej tez.. Narazie tz mowi, ze pojedzie poznien do pracy, ale za dobrze go znam by w to uwierzyc..
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka, a propos - miałam pytać. W okolicach 20. maja będę w Krasnymstawie. Może jakieś spotkanko?
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie by bylo![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Tak wogle to juz dawno ten pomysl chodzi mi po glowie. Fajnie by bylo zorganizowac takie wielkie spotkabie integracyjne. Np wynajac jakis osrodek nad jakims jeziorem czy cos w tym styly i spotkac sie wszystkim w jednym miejscu choc wiadomo, ze ciezko byloby nam sie wszystkim zgrac.
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#718 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Gojka jak się czujesz teraz? Trzymam mocno kciuki za Was, żeby już nigdy Was to nie spotkało Silver super Wam idzie! Nie mogę się doczekać końcowego efektu ![]() Ifwka lalki super ![]() Lady zdrówka dla Pietraszka! I ja bym raczej nie poszła. Chociażby dlatego, że zarazki na Was mogą się przenieść i jeszcze młodzi złapią jelitówkę po weselu, a to trochę kicha ![]() Lenova jeszcze przyjdzie czas na odsmoczkowanie Insolito jak u Ciebie? Lepiej się czujesz? Ellmi dla Was też dużo zdrowia! Little mam pytanie, czy trudno jest samemu wymienić klawiaturę z laptopa? Próbować to robić jak się "niezbyt" znam czy lepiej zanieść do seriwisu? U nas też takie histerie odchodzą, że masakra. Do tego szkudnictwo poziom hard. Nie mam chwilami cierpliwości do tego. Jak sobie radzicie z niebezpiecznymi sytuacjami typu sięganie po garnek na kuchence bo Ewa chce zupę natychmiast, twierdzi, że się ugotowała i sama sobie weźmie (co nie znaczy, że jak już ją dostanie to będzie jeść)
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja- mój L też ma za sobą pierwszy raz z syfu pt "pod złotymi łukami"zajadał się frytami,resztę dokończył tatus
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

22.05.2008
14.08.2011
:

Jednym słowem umieram, dziś jeszcze krwotoku z nosa dostałam 
zdrówka!!

niech se wsadzi ten placek.... do swojej lodówki

dobrze, że TŻ znienacka wcześniej przyjechał, bo nie wiem jak ogarnęłabym Filipa; dzisiaj już trochę lepiej, pierwszy posiłek właśnie zjadłam
na szczęście Filip się spóźnił 2 dni, to antybiotyk zadziałał i jako tako się podkurowałam