Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-10, 19:26   #1141
Marei
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Mehja niestety, nadal w szpitalu:/

co do urologa to powiedział, że na razie nie chce zakładać cewnika. Do porodu juz niedaleko wiec myśli, że można to przeczekać. Mam codziennie mierzyć 2 xdziennie temp. I w razie ppodwyższonej oraz gdyby mnie nerki bolały to mam się zgłaszać. Kazał jeszcze pobrać krew czy nerki są wydolne i na szczęście tak.
Był obchod wczoraj i lekarz mówił ze wszystko ok.
dzisiaj rano przyszło jakichś 2 nagle, że mocz mam zły (a miałam pobierany 1 dnia i mój gin mówił ze jest w miarę ok)
I czy powiew mi dzisiaj pobierali. Nie pobierali wiec musze czekać do jutra aż ppobiora i czekać na wyniki. W ogóle każdy mówi co innego co się komu uwidzi. ..

gorzej się czuję odkąd tutaj jestem niż jakbym była w domu.
przeryczalam dzisiaj pół dnia. Czuje siępsychicznie i fizycznie zmaltretowana. Jeszcze tz był tylko 2 x na chwilke bo całe dnie w pracy.

Najważniejsze ze z malutka wszystko dobrze...
ale martwię się o te nerki no bo skąd mam wiedzieć czy one nie wysiada, czy dobrze, że tego cewnika nie będę miała?
Boję się też o siebie...:/

Ech wybaczcie moje smuty ale nawet nie mam ssię komu wyzalic
Masija głowa do góry. masz dwie nerki, a w jednej tylko zastój?
Urolog na pewno wie, co robi. Trzymaj się
Stary 2015-04-10, 19:27   #1142
mycha_818
Zadomowienie

Od wczoraj mam tragiczny humor, wszystko mnie denerwuje i wkurza, albo smuci, najmniejsze zakłucie boli jakby mnie ze skóry obdzierali, a wczoraj to nawet popłakałam się jak mama mi zajęła łazienkę... MASAKRA!

Dziś właśnie zacytowałam sobie wszystko co chiałam i gdy odnosiłam się do jednego z ostatnich cytatów, to rozładowała mi sie koma... Jak ją pizgłam w kąt, to dopiero teraz miałam siły żeby sięgnąć ponownie. Nie będę już cytować.

Pamiętam tylko, że pisałam iż nie używam wcale wkładek, bo ich nie lubię. Wolę 3 razy w ciągu dnia przebrać majtki. I nie mam poczucia, że mam mokro między nogami, ale nieraz mam taki zaschnięty białawy śluz na gaciorach, że aż normalnie wstyd. Gdyby nie daj Boże coś mi się stało i musiałabym tak z ulicy jechać do szpitala, to chyba spaliłabym się ze wstydu

A co do majtek siateczkowych i podkładów. Ja nie kupuję wcale, bo u mnie w szpitalu nie można używać majtek, a podkłady dają sami. Położna poradziła mi też, żeby na wyjście ze szpitala i później kupić sobie zwykłe wypróbowane już podpaski, nie jakieś tragicznie grube tylko normalne, żeby się komfortowo czuć i najwyżej będę częściej wymieniać.
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 20:03   #1143
Cos_
Zakorzenienie

Masija a nie ma jakiegos innego szpitala do ktorego moglabys pojsc.? Bo to az nie do wiary zeby kazdy mowil co innego i jeszcze wala tekstami ze jak ci nie pasuje to sie mozesz wypisac
Stary 2015-04-10, 20:03   #1144
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:

co do urologa to powiedział, że na razie nie chce zakładać cewnika. Do porodu juz niedaleko wiec myśli, że można to przeczekać. Mam codziennie mierzyć 2 xdziennie temp. I w razie ppodwyższonej oraz gdyby mnie nerki bolały to mam się zgłaszać. Kazał jeszcze pobrać krew czy nerki są wydolne i na szczęście tak.
dzisiaj rano przyszło jakichś 2 nagle, że mocz mam zły (a miałam pobierany 1 dnia i mój gin mówił ze jest w miarę ok)
I czy powiew mi dzisiaj pobierali. Nie pobierali wiec musze czekać do jutra aż ppobiora i czekać na wyniki. W ogóle każdy mówi co innego co się komu uwidzi. ..

przeryczalam dzisiaj pół dnia. Czuje siępsychicznie i fizycznie zmaltretowana. Jeszcze tz był tylko 2 x na chwilke bo całe dnie w pracy.

ale martwię się o te nerki no bo skąd mam wiedzieć czy one nie wysiada, czy dobrze, że tego cewnika nie będę miała?

Cytat:
Szuuu ja wiem, ze nie mam najgorzej bo inne ciężarne mają o wiele gorzej ale tak mnie to dobija

Ku**** był teraz obchod i kolejna lekarka do mnie teraz ze mam jakiś antybiotyk i ze jego siębierze 5 dni czyli w pponiedziałek może bym miała ten posiew. I że urolog sam mi to wpisał. Ja mówię, żeurolog nic nie mmówił. Ze jak krew będzie ok to mogę wyjść a teraz się okazuje ze coś wpisał. ..no ja p......
ej ja poważnie nie wiem co się dzieje:/

I jeszcze mi tekstem walnela. ze mogę na własną odpowiedzialność wyjść. ... ku** *

Mehja nerki przeszły ale brzuch nadal taki jak był. Ale to widocznie tak jest z tym moim brzuchem. Jak sie przekrecam to mi twardnieje trochę*
Strasznie Ci współczuję
Lekarze są nie poważni. Powinni jakoś między sobą uzgodnić, a nie każdy co innego Ci mówi.
Ta lekarka tez jakaś nienormalna.
A ten antybiotyk w jakiej postaci masz przyjmować?

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 20:21   #1145
industria
Zakorzenienie

Cytat:

kochana, nie ma sie co dziwić smutom, żal sie ile chcesz, po to jesteśmy

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Od wczoraj mam tragiczny humor, wszystko mnie denerwuje i wkurza, albo smuci, najmniejsze zakłucie boli jakby mnie ze skóry obdzierali, a wczoraj to nawet popłakałam się jak mama mi zajęła łazienkę... MASAKRA!
.
oj następna biedactwo fatalne są takie dni....obyśmy miały wszystkie ich jak najmniej

a z tymi podkładami to zgłupieć można, każdy szpital wymaga czego innego, powinien być jeden standard :/

wróciłam z A9m i mam taki apetyt że szok zeżarłam 3 sandwicze, popiłam dużą herbatż z cytryna a na to wszystko wrzuciłam pół paczki m&m`sów.....i mało mi
chyba wykończe te m&m`sy, bez sensu takie otwarte zostawiać

bożeeee! bede ważyć 200 kilo! i to na własne życzenie

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-04-10 o 20:23
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 20:24   #1146
Cos_
Zakorzenienie

Industria masz racje zmarnuja sie otwarte lepiej im bedzie w twoim brzuchu
Stary 2015-04-10, 20:26   #1147
mehja
Zakorzenienie

Masija jesli antybiotyk jest doustny to może zagadaj jutro rano na obchodzie czy w domu możesz go brać
w sumie dobrze, że urolog dał ci ten antybiotyk, powinno pomóc na nerki
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 20:35   #1148
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
canpol są dużo cieńsze niż bella i mają anatomiczny kształt.....więc chyba jednak jest różnica.
no chyba że potem to nie ma znaczenia- to sie nie bede kłócić
canpola nie widziałam.

potem nie wiele miało dla mnie znaczenie po cc w ok 12 godzin zużyłam chyba całą paczkę podkładów, było mi wszystko jedno, nie chodziłam z nimi, dopiero potem..

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Natomiast mam takich dużych podkładów na lozku tylko 1 paczkę i nie wiem czy nie mało...
u mnie w szpitalu te na łóżko dawali, więc nie potrzebowałam wcale.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 20:48   #1149
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Szuuu ja wiem, ze nie mam najgorzej bo inne ciężarne mają o wiele gorzej ale tak mnie to dobija

Ku**** był teraz obchod i kolejna lekarka do mnie teraz ze mam jakiś antybiotyk i ze jego siębierze 5 dni czyli w pponiedziałek może bym miała ten posiew. I że urolog sam mi to wpisał. Ja mówię, żeurolog nic nie mmówił. Ze jak krew będzie ok to mogę wyjść a teraz się okazuje ze coś wpisał. ..no ja p......
ej ja poważnie nie wiem co się dzieje:/

I jeszcze mi tekstem walnela. ze mogę na własną odpowiedzialność wyjść. ... ku** *

Mehja nerki przeszły ale brzuch nadal taki jak był. Ale to widocznie tak jest z tym moim brzuchem. Jak sie przekrecam to mi twardnieje trochę*
Nie przejmuj się kochana, każda z nas sobie czasem pomarudzi, a nawet w połowie nie mamy takie sytuacji jak Ty bo siedzimy sobie w domu , także jeśli tylko jest Ci lepiej to pisz nam

O jeny znowu ktoś coś innego gada, ja pierdacze, co to za szpital... Jeszcze taki tekst, że możesz wyjść na własną odpowiedzialność, nieźle... Chyba pracują tam za karę....

Cytat:

Dziś właśnie zacytowałam sobie wszystko co chiałam i gdy odnosiłam się do jednego z ostatnich cytatów, to rozładowała mi sie koma... Jak ją pizgłam w kąt, to dopiero teraz miałam siły żeby sięgnąć ponownie. Nie będę już cytować.

Pamiętam tylko, że pisałam iż nie używam wcale wkładek, bo ich nie lubię. Wolę 3 razy w ciągu dnia przebrać majtki. I nie mam poczucia, że mam mokro między nogami, ale nieraz mam taki zaschnięty białawy śluz na gaciorach, że aż normalnie wstyd. Gdyby nie daj Boże coś mi się stało i musiałabym tak z ulicy jechać do szpitala, to chyba spaliłabym się ze wstydu

A co do majtek siateczkowych i podkładów. Ja nie kupuję wcale, bo u mnie w szpitalu nie można używać majtek, a podkłady dają sami. Położna poradziła mi też, żeby na wyjście ze szpitala i później kupić sobie zwykłe wypróbowane już podpaski, nie jakieś tragicznie grube tylko normalne, żeby się komfortowo czuć i najwyżej będę częściej wymieniać.
Może to tymczasowe, może minie... Taki spadek nastroju ponoć w ciąży jest normalny

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
canpola nie widziałam.

potem nie wiele miało dla mnie znaczenie po cc w ok 12 godzin zużyłam chyba całą paczkę podkładów, było mi wszystko jedno, nie chodziłam z nimi, dopiero potem..

u mnie w szpitalu te na łóżko dawali, więc nie potrzebowałam wcale.
O to nie kupuję, najwyżej Tż dokupi albo użyję takich dzieciowych, mam ich kilka paczek po 10, dostałam na targach...

Ja jestem u mamy, zostaję na weekend, Tż jutro dojedzie więc idę spać, dobranoc dziewczyny
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 20:54   #1150
Cos_
Zakorzenienie

Szuu dobranoc
Stary 2015-04-10, 21:00   #1151
country111
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, nie ma sie co dziwić smutom, żal sie ile chcesz, po to jesteśmy

oj następna biedactwo fatalne są takie dni....obyśmy miały wszystkie ich jak najmniej

a z tymi podkładami to zgłupieć można, każdy szpital wymaga czego innego, powinien być jeden standard :/

wróciłam z A9m i mam taki apetyt że szok zeżarłam 3 sandwicze, popiłam dużą herbatż z cytryna a na to wszystko wrzuciłam pół paczki m&m`sów.....i mało mi

bożeeee! bede ważyć 200 kilo! i to na własne życzenie
A tam 200kg pamietaj że wszystkim musisz się podzielić z maluchem.
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 21:02   #1152
Domincia_1987
Zadomowienie

szuu dobrej nocy

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 21:03   #1153
country111
Zakorzenienie

Masija trzymaj się dzielnie. Co za totalny brak organizacji w tym szpitalu. Brak słów
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 21:04   #1154
Domincia_1987
Zadomowienie

masija glowa do gory, duzo pozytywnych mysli

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 21:05   #1155
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
A tam 200kg pamietaj że wszystkim musisz się podzielić z maluchem.
no, powiedzmy że mnie pocieszyłaś

szuuu, kolorowych snów tylko.... dawno żadnej sie Putin nie śnił więc uważaj
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 21:10   #1156
masija
Zakorzenienie

Marei tak,zastój mam w jednej,prawej a w lewej tez juz się zaczął robić. .

dziękuję dziewczyny
Anty biorę dowcipnie więc raczej nie wypisza. Plus jeszcze ten posiew musze zrobić.
Lekarka ...Wrrrrr myślałam. ,że jej krzywdę zrobię. Taka franca niemiła i taka wyniosła. ..nawet babki obok co z nimi leżę mówiły. ,że już same nic nie rozumieją co oni mówią i co ze mną robią. A ta lekarka to traktuje ludzi jak kretynów. ..:/
może jutro będzie ten mój gin ale z drugiej strony co on zrobi. Nie wypisze mnie do domu.

Tz był i też mi już jakoś lepiej. Mala tak zaczęła kopać jak go chyba usłyszała, żeledwo wysiedzialam . .

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-04-10 o 21:12
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 21:12   #1157
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Składaliśmy dziś szafę dla Franka i aż mnie głowa rozbolała, jak zaczęliśmy przemeblowywać sypialnię-masakra! No żadne ustawienie nie będzie dobre... I tak zostanie nam mało przestrzeni do poruszania się i tak... ech... w końcu stanęło na tym, ze będzie tak, jak to pierwotnie wymyśliłam.

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
I pomimo to zaparcia.... biedna
Cytat:
Irmusia, a te płatki owsiane jesz co dziewczyny polecały ? Na mnie działają jeśli zjem je i popije ciepła herbata (a nawet śliwki na mnie nie działały).
dziś było w miarę bezproblemowo na szczęście
Szuu- faktycznie zapomniałam o płatkach owsianych. Zrobię sobie w razie czego... A żelazo brać muszę, bo zbyt dużo się strachu najadłam przed pierwszym porodem, że im tam zejdę z powodu kłopotów z krzepnięciem, także teraz chuchamy na zimne, bo znów mi hemoglobina szaleje i muszę teraz kontrolować co 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Tak się ciągle zastanawiałam ostatnio, jak to moje dziecko leży, a on się chyba obrócił wczoraj!!! No wczoraj był ogólnie ciężki dzień, bardzo zabiegany i smutny, więc w ogóle nie zwracałam uwagi na ruchy, kilka razy mnie kopnął na cmentarzu, a w kościele walił po pęcherzu..
Ale wieczorem czekam na to jego kopanie w lewym boku, a tam cisza... Już stres oczywiście ogromny, budzę go, pukam a ruchy czuję na samym dole brzucha!
Tak samo dziś rano. I to są takie stłumione kopnięcia, a nie takie że aż przez skórę widać.

Już wieczorem miałam czarny scenariusz, że dziś położna przyjdzie z aparatem do mierzenia tętna, a tam cisza
dzieciątko czuje wszystkie nasze emocje, stresy, więc dla Wojtusia to też trudny czas teraz

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Co do zgagi, to położna mówiła że nic tak nie pomaga jak jedzenie na leżąco. Nie próbowałam.
u?
a ja z kolei czytałam coś wręcz odwrotnego. Żeby nie jeść i nie pić 2 godziny przed położeniem się do łóżka (do spania w sensie), bo właśnie w pozycji poziomej jest gorzej

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja to w ogole mam extra bo bedzie ze mna siostra. Dlatego ani SR ani polozna w domu mi do niczego niepotrzebne
no super masz sytuację Twoja siostra pracuje na Kopernika tak?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 21:15   #1158
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

pisałam ostatnio, że nie narzekam na kondycję itp. i... sypię się śpię jak noworodek, budzę się co 2-3 godziny, bo a to do toalety, a to syn się wierci, albo chce ze mną spać, na mnie, itp. żołądek podchodzi mi do gardła, czasem ledwo coś zjem i czuję że zaraz wróci, teraz ciepło, więcej piję i nawet na spacer z dzieckiem spokojnie nie mogę pójść bo toaleta wzywa. po ponad 2-godzinnym spacerze, staniu przy garach, ogarnianiu dziecka, itp. kładę się z nim na drzemkę bo padam, a wieczorem wraz ledwo żywa jestem po intensywnym popołudniu. upały mnie wykończą jak będą.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 21:37   #1159
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wam też jest tak mokro?
Ja mam ciągle mokre wkładki, czasem to i aż gacie
mokro

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki - czym smarować maluszkowi ciało przed spacerem w letnie dni? Są jakieś kremy z filtrem dla dzieci od 1 dnia życia?? Nam położna mówiła żeby stosować tak zwany krem na każdą pogodę, ale on bardziej wydaje mi się byc z opisu na wietrzną pogodę
niczym ja nie smarowałam Leosia i Franka też nie będę smarować. Dopier za rok zacznę czymś na słońce smarować.

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio ginka dała porządny wykład bo ja wciąż nosze majtki sprzed ciąży bo nienawidzę mieć coś na brzuchu i wszystko nosze pod nim :/ kazała majteczki zamienić na majtasy babuni
ja też noszę majty normalne. te w które wchodzę

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

Mam pytanie z innej beczki, wiecie może jak ratować psa który się zatruł? Rozwolnienie i wymioty, słychać że ''jeździ'' jej w jelitach, a jak się załatwia to na końcu krew... Chyba znowu kości się nażarła gdzieś na spacerze, my nigdy jej kości nie dajemy bo zawsze tak się kończy Szkoda mi jej, bo dziś wyjątkowo się męczy
mam nadzieję, ze jej przeszło

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Dlatego ja nie chce żeby mój miał takie skojarzenia z porodem. Sama dałam mu do poczytania opinie innych żeby nie myślał że to jak na filmach poród trwa 5 minut i rodzi się piękne, czyste dziecko a mama wygląda wtedy kwitnąco z każdej strony w sr tez panie opowiadają ze jeśli to ma wpłynąć na późniejsze życie to lepiej w pewnym momencie wyjść. a ja też nie będę zestresowana tak bardzo jakby on był i miałoby się coś nie przewidzianego wydarzyć
każdy robi jak uważa, ale moim zdaniem skoro jest możliwość, by ktoś zaufany, bliski był z Tobą i zareagował, gdyby nie daj boże coś złego się działo, to ja bym z tej możliwości nie rezygnowała

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Hej, od rana jeździlismy po labo, niestety nigdzie wyników nie będzie na dziś, musimy z tym toxo poczekać do poniedziałku
Byliśmy na dniach otwartych w sklepie dzieciowym i kupilismy wozek, fotelik, bazę, przewijak, wanienkę
fajna bryka

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

Ja już po wizycie, mam 11 kg na plusie, ciśnienie też powalające 90/50. Z szyjką w porządku. Młody nadal ułożony miednicowo. Waży 1044 g i według tego wychodzi 26/27 tc. Waga dziecka do obserwacji. Mam się dobrze odżywiać. Ja już nie wiem co mam jeść, żeby on był większy.
W ogóle to jak wróciłam do domu to minęłam się z mężem i się popłakałam. Jakoś po tej wizycie wszystkiego mi się odechciało.
Bardzo się boję, że coś będzie nie tak.
Jeszcze muszę się umówić na USG III trymestru tak gdzieś za 2 tyg.

Cos możesz mi wpisać następną wizytę 8 maja?
Oby na kolejnym usg okazało się, że maluszek jest większy

Cytat:
Dziewczyny ile mam kupić majtek siatkowych i tych wielkich podpasek?
ja mam majtek 10 sztuk a tych podpach to chyba 3-4 opakowania kupiłam bella i absorgyn.
Stary 2015-04-10, 21:45   #1160
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

dzieciątko czuje wszystkie nasze emocje, stresy, więc dla Wojtusia to też trudny czas teraz

a ja z kolei czytałam coś wręcz odwrotnego. Żeby nie jeść i nie pić 2 godziny przed położeniem się do łóżka (do spania w sensie), bo właśnie w pozycji poziomej jest gorzej

Dzisiaj miałam trochę spokojniejszy dzień, dużo sobie poleżałam, to i w brzuchu zaczęło się coś dziać Biedak mój mały, szkoda mi go..

U mnie właśnie w pozycji poziomej jest tragicznie Ale z tym lewym bokiem to prawda! Albo sobie wkręcam

Cytat:
pisałam ostatnio, że nie narzekam na kondycję itp. i... sypię się śpię jak noworodek, budzę się co 2-3 godziny, bo a to do toalety, a to syn się wierci, albo chce ze mną spać, na mnie, itp. żołądek podchodzi mi do gardła, czasem ledwo coś zjem i czuję że zaraz wróci, teraz ciepło, więcej piję i nawet na spacer z dzieckiem spokojnie nie mogę pójść bo toaleta wzywa. po ponad 2-godzinnym spacerze, staniu przy garach, ogarnianiu dziecka, itp. kładę się z nim na drzemkę bo padam, a wieczorem wraz ledwo żywa jestem po intensywnym popołudniu. upały mnie wykończą jak będą.
Ja się czuję tak samo, a nie mam pod opieką dziecka, także podziwiam wszystkie mamuśki

masija bardzo mi przykro jak jesteś taka smutna lubię jak masz dobry humor, zawsze coś śmiesznego nam napiszesz
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 22:03   #1161
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

A kupujecie spray na komary?
są takie od 1 mies. ale słyszałam, ze można wcześniej używać tylko popsikać ubranko a nie dziecko
my duużo wieczorami spacerujemy w lecie a wtedy te komary tną
nie kupuję w oknach będziemy mieć moskitiery, do wózka też mam moskitierę. Jakoś wydaje mi się, że im mniej tych wszystkich specyfików używanych przy takim maleństwie tym lepiej

Cytat:

strasznie Ci współczuję Zdrówka dla Ciebie i malutkiej a z tymi lekarzami to porażka jakaś...

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Położna poradziła mi też, żeby na wyjście ze szpitala i później kupić sobie zwykłe wypróbowane już podpaski, nie jakieś tragicznie grube tylko normalne, żeby się komfortowo czuć i najwyżej będę częściej wymieniać.
przytulam

z podpaskami to prawda, ale dobrze jest mieć te "na noc", bo one są dłuższe, a początkowo to jednak sporo tego wycieka Ja sobie właśnie muszę kupić kilka paczek takich, bo po pierwszym porodzie były bardzo przydatne.

Cytat:
O to nie kupuję, najwyżej Tż dokupi albo użyję takich dzieciowych, mam ich kilka paczek po 10, dostałam na targach...
te "dzieciowe" będą ok Można kupić 90x90, ale te 90x60 są wystarczające, bo to się tylko pod tyłek podkłada.

Cytat:
Marei tak,zastój mam w jednej,prawej a w lewej tez juz się zaczął robić. .

dziękuję dziewczyny
Anty biorę dowcipnie więc raczej nie wypisza. Plus jeszcze ten posiew musze zrobić.
Lekarka ...Wrrrrr myślałam. ,że jej krzywdę zrobię. Taka franca niemiła i taka wyniosła. ..nawet babki obok co z nimi leżę mówiły. ,że już same nic nie rozumieją co oni mówią i co ze mną robią. A ta lekarka to traktuje ludzi jak kretynów. ..:/
może jutro będzie ten mój gin ale z drugiej strony co on zrobi. Nie wypisze mnie do domu.

Tz był i też mi już jakoś lepiej. Mala tak zaczęła kopać jak go chyba usłyszała, żeledwo wysiedzialam . .
mogą wypisać To zależy od Ciebie chyba, bo antybiotyk spokojnie możesz wziąć w domu.

Cytat:
ojoj, wiem o czym piszesz Ja juz zauważyłam, ze w ogóle do jakiejkolwiek aktywności (gotowanie, sprzątanie etc) nadaję się teraz tylko do południa. Potem zaczynają się bóle pleców/brzucha i nie umiem sobie miejsca znaleźć Wczoraj wieczorem myślałam, ze się wścieknę Siedziałąm sobie na kanapie i tak mnie zaczął brzuch boleć, że nie było wyjścia tylko musiałam wstać i spacerować, zeby mi przeszło. Po chwili znów zaczęło boleć przy chodzeniu. Coraz gorzej jest i to dosłownie z dnia na dzień tak mi się porobiło...

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

U mnie właśnie w pozycji poziomej jest tragicznie Ale z tym lewym bokiem to prawda! Albo sobie wkręcam
mi już w żadnej pozycji nie jest dobrze na dłużej... Ciągle się budzę w nocy, bo muszę się przekręcić, bo mnie blą to plecy to brzuch, to łydki mi drętwieją... ech ten trzeci trymestr
Stary 2015-04-10, 23:48   #1162
Marei
Zakorzenienie

Mnie tez w żadnej pozycji na dłużej nie jest wygodnie. A boki... jak mały ułoży się po lewej stronie, to nie chcę na tym boku leżeć. Czuję go i boję się go skrzywdzić, chociaż pewnie nic by mu się nie stało.

Z pełnym żołądkiem jeszcze gorzej zasnąć. A jak coś zjem, zgaga mniej męczy. A przynajmniej nie męczy od razu, tylko budzi w nocy
Stary 2015-04-11, 06:14   #1163
masija
Zakorzenienie

Irmusia dziękuję nie wiedziałam. . Ale z drugiej strony tez jak się wypisze na własne życzenie to boje ssię,że (odpukać) jakby się coś działo to... no różniebywa z tym sszpitalami.

Monika dobrze Cię rozumiem chociaż nie mam dodatkowej rozrywki z dzieckiem, to tak samo się czuję jak Ty. A upalami się nie przejmuj. Może do tego czasu aż tak nie będą odczuwalne

Kejti dziękuję aż się usmiechnelam z samego rana to żeby Cię Nezzawodzic to napiszę, co dla mnie trochę mało śmieszne , że kobieta obok sadzi takie bąki ze spać się nie da... a w dzień mamy relacje na żywo czy coś jej poleciało z krwią, jak dużo,że jeszcze nie było dwojeczki a o jej życiu i rodzinie.moge książkę pisać

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-04-11 o 06:15
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 08:00   #1164
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Dokładnie 28t4dc
To moja na tym etapie ważyła 1080, więc nie wiele więcej i gin mi nic nie mówił..

Cytat:
ja kupiłam i takie i takie. Te canpol wydają się lepsze

nie wiedziałam że jest ziajka, to może ta ziajkę kupię

A kupujecie spray na komary?
są takie od 1 mies. ale słyszałam, ze można wcześniej używać tylko popsikać ubranko a nie dziecko
my duużo wieczorami spacerujemy w lecie a wtedy te komary tną
Nie kupuję sprayu ani nic.. Mam moskitiere i kupię taką opaske na komary i zawiesze np przy budce gdzies :

Co do podkładów to jeszcze nic nie kupowałam, ale planuje kupić bella mama jedno op.i jedne majtki wielorazowe i kilka szt podkładów na łóżko. Do szpitala nie musiałam mieć, wie. Tylko to co w domu, a i tak przeszłam szybko na podpaski bo jak iść z taką podpacha na spacer np
A na noc kladlam stara koldre i spalam bez gatek a te podkłady sprawiały ze tyłek mi się mega pocil bo to koniec maja to ciepło
I teraz też chyba tak zrobię.

A jak coś to rossman czy apteka blisko

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 08:32   #1165
mehja
Zakorzenienie

Hej, witam się w piękny sobotni poranek
już zjadłam pyszną owsiankę truskawkową.

moskitiera do wózka na prawdę ochroni od komarów? kupię chyba opaski na komary (dzięki Kaja) ale i spray też, nawet żeby ubranko popsikać bo wolę już tak niż żeby dziecko cierpiało potem przez bąble

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Ma któraś z was pieluszkę bambusową? czym ona różni sie od tetry? zastanawiam się czy nie kupić żeby mieć do okrycia nóżek dziecka w razie gorąca
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 08:37   #1166
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

moskitiera do wózka na prawdę ochroni od komarów? kupię chyba opaski na komary (dzięki Kaja) ale i spray też, nawet żeby ubranko popsikać bo wolę już tak niż żeby dziecko cierpiało potem przez bąble

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Ma któraś z was pieluszkę bambusową? czym ona różni sie od tetry? zastanawiam się czy nie kupić żeby mieć do okrycia nóżek dziecka w razie gorąca
Chroni, bo to taka drobna siateczka.

O jej ale spać mi się zachcialo, a taaakie plany miałam

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 10:10   #1167
Princesika
Zakorzenienie

Ale upał

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Myślałam, że przydadzą się siatkowe albo jednorazowe?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Nie wiem jakie mam kupić te podkłady. Bella mama czy Canpol?

Moja siostra mi doradziła Bella mama i żeby mieć 3-4 paczki.
Majtki siatkowe mam 4 sztuki.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:

Masija, kochana
Bądź dzielna Trzymam mocno kciuki

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Masz rację

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:

no super masz sytuację Twoja siostra pracuje na Kopernika tak?
w Siemiradzkim
Tzn. teraz aktualnie nie pracuje w szpitalu tylko w klinice leczenia niepłodności i w gabinecie ginekologicznym
Stary 2015-04-11, 10:13   #1168
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam taka chuste bambusowa wlasnie do oslaniania przed sloncem. Ponoc w lecie utrzymuje temp 2-3 stopnie nizsza pod chusta.

A tak wogole Dzien Dobry

Mialam beznadziejna noc, Tz wyjechal na weekend i jestem sama. Nie lubie jak go nie ma. Wtedy mam dziwne przeczucie, ze cis sie stanie, jakies skurcze mnie dopadna albo cos zlego z Malutka i do szpitala trzeba bedzie jechac a nikogo nie ma zeby pomoc. Co prawda mam siostre 40 km odemnie, no ale wiadomo za nim dojedzie.

Dzisiaj ide zaszalec wyprawkowo. Najwyzszy czas zaczac kupowac.
Milego dnia
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 10:22   #1169
Princesika
Zakorzenienie

Ciekawe co u Cowie...
Stary 2015-04-11, 10:36   #1170
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

mi już w żadnej pozycji nie jest dobrze na dłużej... Ciągle się budzę w nocy, bo muszę się przekręcić, bo mnie blą to plecy to brzuch, to łydki mi drętwieją... ech ten trzeci trymestr
mój Tż już zauważył, że najwięcej to narzekam.. dotychczas było mi najwygodniej na lewym boku, a teraz biodra mnie bolą jak wściekłe

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Mnie tez w żadnej pozycji na dłużej nie jest wygodnie. A boki... jak mały ułoży się po lewej stronie, to nie chcę na tym boku leżeć. Czuję go i boję się go skrzywdzić, chociaż pewnie nic by mu się nie stało.

Z pełnym żołądkiem jeszcze gorzej zasnąć. A jak coś zjem, zgaga mniej męczy. A przynajmniej nie męczy od razu, tylko budzi w nocy
Też się zastanawiałam ostatnio czy coś mu robię leżąc na tym boku wcześniej jak leżałam na prawym boku to tak mi walił w ten bok, że brzuch podskakiwał i nigdy nie wiedziałam, czy mam się przekręcić czy mu się to podoba

Oczywiście! To mój sposób na życie teraz - mniej żreć ale szczerze mówiąc nie zawsze wychodzi..

Cytat:
Irmusia dziękuję nie wiedziałam. . Ale z drugiej strony tez jak się wypisze na własne życzenie to boje ssię,że (odpukać) jakby się coś działo to... no różniebywa z tym sszpitalami.

Monika dobrze Cię rozumiem chociaż nie mam dodatkowej rozrywki z dzieckiem, to tak samo się czuję jak Ty. A upalami się nie przejmuj. Może do tego czasu aż tak nie będą odczuwalne

Kejti dziękuję aż się usmiechnelam z samego rana to żeby Cię Nezzawodzic to napiszę, co dla mnie trochę mało śmieszne , że kobieta obok sadzi takie bąki ze spać się nie da... a w dzień mamy relacje na żywo czy coś jej poleciało z krwią, jak dużo,że jeszcze nie było dwojeczki a o jej życiu i rodzinie.moge książkę pisać
Hahaha Wiesz co, jeszcze nigdy nie spotkałam się z tym, żeby ktoś obcy puszczał przy mnie bąki
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości