Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-11, 09:38   #2461
weron1
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9

Hej dziewczyny
Cytowanie mi nie działa.
Iluzja mam nadzieję, że sie uda na rozmowie
Baset z działalnością nie jest tak źle a co do pracy to planowałam wrócić po rocznym macierzyńskim, ale coś czuję, że będzie mi się za bardzo nudzić i wrócę wcześniej. Zreszta na działalności można pracować i być na macierzyńskim i to jest duży plus
Crumble trzymam kciuki.
Asiuk za was też Wymyślają z tymi tygodniami ciąży...
No właśnie gdzie jest Capriola???

Wczoraj dużo spacerowałam na slońcu z koleżanką- piękna pogoda Dzisiaj chyba zasadzę jakieś kwiatki i zioła na balkonie. A i byłam w McDonald's na lodach i tym napoju ICE coś tam , ale pyszne było

Zjadłam już śniadanie i chyba zaraz idę jeszcze się kimnąć. Ostatnio bez drzemki po śniadaniu nie funkcjonuję w ciągu dnia
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 09:39   #2462
LuckyLove
Zadomowienie

Nadzieja, fajne podkolanówki - takie oryginalne iiii natuuuuralneee

Co do IPERFUMY Mam mieszane uczucia bo -
Przykład : Zamawiałam tam Reb'l Fleur Rihanny miala wszystko i opakowanie, etykietkę od spodu na buteleczce a mimo wszystko rózniła się od tej kupionej w drogerii ( mniej intensywny i szybciej ulatniający się zapach) Póżniej kupowałam tam tester był taki jak w sklepach taka sama butelka tylko bez korka i opakowania - też jakiś taki nijaki.. A z kolei moja siostra tam zamawiała Euphorię i nie różniła się od oryginału.

Ja uwielbiam Hypnotic Poison Dior, TheOne D&G, Amor Amor Cacharel i Rihanny wszystkie trzy - takie wszystkie dość intensywne,słodkie ale mam też np z Avonu Far Away, Today Tomorrow, Spotlight - to np na lato) (.....) i dalej nie będę wymieniać ale łącznie mam aktualnie 16 flakonow perfum w szafie Kocham perfumy i buty

Stary 2015-04-11, 09:45   #2463
loluska
Zakorzenienie

Hej! Wreszcie sie wyspałam... Ale moje łóżko jest tak niewygodne że jestem cała połamana ;/ Już nie mogę doczekać się, aż skończymy sypialnie i przeniesiemy się na górę na mega duże i wygodne łóże Ale chwilę to jeszcze potrwa...

Ogarniam się pomału i biorę się za sprzątanie .. później wbiję to poczytam co u was
Buziaki!

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 09:48   #2464
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Hej! Wreszcie sie wyspałam... Ale moje łóżko jest tak niewygodne że jestem cała połamana ;/ Już nie mogę doczekać się, aż skończymy sypialnie i przeniesiemy się na górę na mega duże i wygodne łóże Ale chwilę to jeszcze potrwa...

Ogarniam się pomału i biorę się za sprzątanie .. później wbiję to poczytam co u was
Buziaki!
Całe szczęście, że ja wczoraj posprzątałam.
Stary 2015-04-11, 10:18   #2465
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Sorki, że się wtrącę ale z tego co wiem testery są nawet lepszejsze czyt. trwalsze
ja jak dla siebie to też wolę testery bo nie przepłacam za opakowanie a dużej różnicy w cenie nie widzę. z tego co kiedyś sie orientowałam no na iperfumach piszą jeśli to tester że jest bez kartonika albo bez zatyczki...
Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
TŻ wrócił do domu. Pijany. Włączyła mu się fiiilozofia.

Przez Was siedze na iperfumy i się kuszę na próbkę Chloe, bo kiedyś miałam i pokochałam

A Wy jakie macie ulubione zapachy?
dla mnie numerem jeden jest od daaawn Chance Chanel, wersja klasyczna 2 lata temu nawet mąż mi kupił na gwiazdkę bo mi zawsze było kasy szkoda... mimo że używam go często to jeszcze sporo go w tej buteleczce
poza tym pokochałam Aqua di Gio od Armaniego, ale też są chyba 2 czy 3 wersje i tylko 1 mnie urzekła, taka błękitna
no i J'ador też lubię ale to taka klasyka
niestety trochę mi szkoda kasy na oryginalne perfumy i przeważnie posiłkuje się perfumami z FM bo zapachy często są podobne a buteleczka kosztuje ok 30 zł
mężowi ostatnio kupiłam Cool Water Davidoffa i kocham ten zapach nie mogę się od niego odciągnąć

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Zamówiliśmy wózek i fotelik! wiem, ze większość już ma i nie zrobi to wrażenia, ale dla nas sukces
gratuluję, że w końcu się zdecydowaliście
mój przyszedł wczoraj i jarałam się cały dzień do teraz zerkam na niego jaka to wypasiona bryka mi stoi w pokoju

a ja nie mogłam się dziś dobudzić... roobiłam 3 podejścia ale tak mi się oczy kleiły że nie dało rady i wstałam p0 9 ...
tylko mała się nie rusza.. ani wieczorem ani w nocy ani teraz... muszę ją postymulować chyba
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017

Edytowane przez moniisia90
Czas edycji: 2015-04-11 o 11:17
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 10:47   #2466
Santilia
Wtajemniczenie

hej!!

Crumble, kciuki za rozwój akcji!! Zazdroszczę, ze to już

Tien jeszcze raz sto lat!

kurde, w nocy się co chwila budziłam, bo brzuch mnie bolał Musiałam aż wziąć no-spę :/ a wczoraj przecież nic nie robiłam... czuję, ze moja wizyta się przyspieszy :/
Teraz na szczęście jest ok

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 11:23   #2467
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość

a ja nie mogłam się dziś dobudzić... roobiłam 3 podejścia ale tak mi się oczy kleiły że nie dało rady i wstałam p0 9 ...
tylko mała się nie rusza.. ani wieczorem ani w nocy ani teraz... muszę ją postymulować chyba
Na moją małą działa czekolada. Choć ostatnio to jest tak ruchliwa a zwłaszcza jej nóżki Dziś zderzył się mój łokieć z jej nóżką. Kurcze zabolało jak by kość o kość uderzyła

No ale mimo wszystko cieszę się że się ładnie rusza. Przynajmniej wiem że wszystko dobrze

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

monisia extra bryka

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 11:28   #2468
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Na moją małą działa czekolada. Choć ostatnio to jest tak ruchliwa a zwłaszcza jej nóżki Dziś zderzył się mój łokieć z jej nóżką. Kurcze zabolało jak by kość o kość uderzyła

No ale mimo wszystko cieszę się że się ładnie rusza. Przynajmniej wiem że wszystko dobrze
no moja zaczęła się ruszać jakieś 20 min temu, po śniadaniu, drożdżówce i pączku i zjadłabym coś jeszcze
ale dosyć bolesne są te jej ruchy no nic, zaciskam zęby, grunt, że ją czuję
mi czekolada ostatnio nie wchodzi ale coraz częściej działa na nią dotyk i to jest super kiedyś to była loteria czy zareaguje czy nie a teraz bardzo często się oddzywa jak się drapie po brzuchu albo jak to mówi tż "wsadzam jej palce w oczy"

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:

monisia extra bryka
dzięki

zwisa mi to i powiewa że kolor niedziewczęcy kocham niebieski
Stary 2015-04-11, 11:33   #2469
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
no moja zaczęła się ruszać jakieś 20 min temu, po śniadaniu, drożdżówce i pączku i zjadłabym coś jeszcze
ale dosyć bolesne są te jej ruchy no nic, zaciskam zęby, grunt, że ją czuję
mi czekolada ostatnio nie wchodzi ale coraz częściej działa na nią dotyk i to jest super kiedyś to była loteria czy zareaguje czy nie a teraz bardzo często się oddzywa jak się drapie po brzuchu albo jak to mówi tż "wsadzam jej palce w oczy"

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

dzięki

zwisa mi to i powiewa że kolor niedziewczęcy kocham niebieski
Mi też nie wchodzi czekolada. Ostatnio zjadłam mini Milky Waya i męczyłam się pół dnia tak mnie muliło. Widać że jesteśmy na tym samym etapie ciąży

Czy wy też tak macie że jak piszecie z kimś np na facebooku to chętnie byście wpisały brzydala czy coś ten deseń ? bo ja zawsze w ostatniej chwili się zorientuję że to przecież nie tuuu

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

A co się dzieje z naszą Olką ?? Wczoraj sie tylko przywitała i cisza z jej strony... Mam nadzieję że u niej wszystko dobrze

Kasia

Wymiana

Stary 2015-04-11, 11:46   #2470
201606011622
Konto usunięte

jestem... jakos tak..
delikatnie ujmując, bez humoru jestem. depresja przedporodowa czy co?
boję się jak nie wiem... a to dlatego, ze zdałam sobie sprawę, ze mogę w każdej chwili urodzić..
ehhh...
pozatym jakos tak mi smutno od kilku dni..

przymierzam się wyprac fotelik.
zamówiłam juz wkładkę do niego.
takze dopnę wszystko co miałam zrobić i bd spokój.
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 11:53   #2471
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:

Czy wy też tak macie że jak piszecie z kimś np na facebooku to chętnie byście wpisały brzydala czy coś ten deseń ? bo ja zawsze w ostatniej chwili się zorientuję że to przecież nie tuuu
taaak, ostatnio coraz częściej nawet dziś jak wrzuciłam fotkę na fejsa to zamiast <3 zrobiłam i musiałam edytować bo się buźka nie pokazała

Olu
- wszystko będzie dobrze zobaczysz że jak urodzisz to po depresji nie będzie ani śladu, każda ma czasem gorsze dni
ja też zaczęłam się ostatnio bać porodu...
Stary 2015-04-11, 11:55   #2472
201606011622
Konto usunięte

co do emotek wizażowych, nieraz jak własnie piszę z kims to mi się wyrywa jakiś rotfl albo brzydal

wgl jakos tak się czuję nie wiem sama jak... bez zycia, nic mi się nie chce.. jakos jakbym się przestała cieszyć
Stary 2015-04-11, 12:06   #2473
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość

Moje dziecko mnie rozwala ze swoimi tekstami, ja nie wiem skąd on to wszystko bierze, ale po prostu jest boski Leżał z kotkiem pluszowym pod stołem i mówi: "mój koteczku malutki, chcesz iść na spacerek czy spać? koteczku kici kici kocham cię" a później bawił się puzzlami i spadło mu kilka kawałków i mówi: "no jacie, ohhh dlaczego ja mam takiego pecha? no co za pech. ciągle mi spada, chyba nie dostanę medalu"

Hehe słodkie, skąd te dzieciaczki mają takie pomysły Mój synek na bilansie na pytanie dr: ile masz lat? Odp: Mało

Myko
za wózek i fotelik, fajne

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
fajna tylko czy to przyjdzie takie samo to nie wiadomo.. ja unikam tego sprzedawcy po przeczytaniu komentarzy, ale kusi mnie dużo rzeczy u niego
Upss nie sprawdziłam komentarzy Trudno, już zamówiłam

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje za kciuki!!

Jeszcze obchodu nie bylo, po nim bede miala badanie inzobaczymy jak tam szyjka moja, licze ze gotowa :p ajj bedzie sie dzialo! Prwnie dzis jeszcze sie nie ida, ale moze jutro juz pojdzie, bo nie wiem czy zniosa to kilka razy :p

W szpitalu wstaje siku co 2h :| w domu raz na nov robilam.
Trzymaj się i informuj nas o rozwoju akcji Kciuki!!!

Monisia piękna fura

Przeszłam się dziś z młodym do sklepu i teraz leżę, wszystko mnie rozbolało I jeszcze przy sikaniu mnie coś piecze, kutfa jakaś infekcja czy co no na sam koniec.
Dziś zaczynam 36 tydz, czyli 9mc podobno

Ola

Jak ja się cieszę, że to już niedługo. Bo jakbym miała w taką pogodę leżeć w domu to bym chyba oszalała

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-04-11 o 12:07
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 12:08   #2474
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
jestem... jakos tak..
delikatnie ujmując, bez humoru jestem. depresja przedporodowa czy co?
boję się jak nie wiem... a to dlatego, ze zdałam sobie sprawę, ze mogę w każdej chwili urodzić..
ehhh...
pozatym jakos tak mi smutno od kilku dni..

przymierzam się wyprac fotelik.
zamówiłam juz wkładkę do niego.
takze dopnę wszystko co miałam zrobić i bd spokój.
Kochana zobaczysz wszystko będzie dobrze. Każda z nas się boi bo wiadomo, jesteśmy odpowiedzialne za nowe maleńkie życie. Ale jestem pewna że jak zobaczysz Kubusia, weźmiesz w ręce, przytulisz będziesz wiedziała co robić. Każdy uśmiech takiego maluszka będzie dodawał tobie/ nam skrzydeł. I ten stan minie. Ja też jakiś czas temu mialam gorszy czas że przecież jak ja sobie mogę poradzić. Boje się do tej pory tym bardziej że po wizycie u gina uświadomiłam sobie że to naprawdę za chwile nastąpi. Niby wiedziałam że to miesiąc ale jakoś moje myślenie było że to JESZCZE miesiąc a tu się okazuje że to TYLKO miesiąc. Każda z nas może w każdej chwili urodzić, na ten przykład ja mam ciągle takie hmm wrażenie że ja za niedługo urodzę. I to nie wiadomo skąd mi się to tak wzięło. A jak do tej pory byłam święcie przekonana że się przeterminuję

A więc głowa do góry i myślimy o pozytywach

Kasia

Wymiana

Stary 2015-04-11, 12:12   #2475
Nadzieja87
Zakorzenienie

Hej, Stała się rzecz dziwna. Padłam o 1.30 wstałam o 3 na siku i spałam ciągłym snem do 10 nie pamiętam kiedy tyle czasu ciągłym nieprzerwanym snem spałam ale się przynajmniej wyspalam

Co do emotikon wizazowych juz nie raz nie dwa wysłałam na fb wiadomość wpisując albo i potem se myślę, fajnie wezmą mnie za wariatke. Nawet jak komuś mówię o S. to myślę i pisze TŻ po czym się łapie, że ktoś mógłby nie skumac

Crumble, 3 mam kciuki żebyś jak najszybciej synka utuliła

Właśnie Capriola przepadła.... hop hop!!

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Ola, głęboki oddech i cycki do przodu
Stary 2015-04-11, 12:22   #2476
201606011622
Konto usunięte

no nie wiem..
jakos tak boję się, ze sobie nie poradze...
zwłaszcza, ze pewnie wszyscy naokoło beda mi udowadniac jak to wszystko źle robię [ teściowa, szwagierka pewnie tez nie przezyje jak się nie wtrąci.. ]
tz pewnie tez sie "wymsknie" jak nieraz cos nam nie bd wychodziło, on to taki troche narwaniec i odrazu by chciał wszystko na cacy zrobione...
nie wiem, boję się zwyczajnie jak to będzie...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

co do rodzenia, mam wrazenie ze i u mnie wczesniej się rozkręci.. każda kolejna noc jest coraz gorsza od poprzedniej...
Stary 2015-04-11, 12:24   #2477
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
no nie wiem..
zwłaszcza, ze pewnie wszyscy naokoło beda mi udowadniac jak to wszystko źle robię [ teściowa, szwagierka pewnie tez nie przezyje jak się nie wtrąci.. ]
tz pewnie tez sie "wymsknie" jak nieraz cos nam nie bd wychodziło, on to taki troche narwaniec i odrazu by chciał wszystko na cacy zrobione...

Takie obawy są normalne, przynajmniej tak mi się wydaje, często sama tak mam.

Co z Capriolą?

Crumble
Gratki i trzymam kciuki!

Idę się wyszykować na tą osiemnastkę.
Może namówię TŻ to mi zrobi jakieś foty i Wam wstawię

Tien
Wszystkiego najlepszego Kochana z okazji urodzin

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 12:25   #2478
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
no nie wiem..
Nikt nie urodził się ideałem czy mistrzem. Jeżeli teściowa coś powie wytknie ci to powiedź że ma cię nie pouczać bo ona syna idealnie nie wychowała więc nie ma prawa się wtrącać, tym bardziej szwagierka.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:

[/COLOR]co do rodzenia, mam wrazenie ze i u mnie wczesniej się rozkręci.. każda kolejna noc jest coraz gorsza od poprzedniej...

U mnie też. Przewrócenie sie z jednego boku na drugi to naprawdę nielada wyczyn niczym zdobycie szczytu Mount Everest

Kasia

Wymiana

Stary 2015-04-11, 12:40   #2479
weron1
Rozeznanie

Ale zjadłam pyszną owsiankę

Tien wszystkiego najlepszego, a co za tym idzie najnajnajlepsiejszego porodu!
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 12:42   #2480
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Nikt nie urodził się ideałem czy mistrzem. Jeżeli teściowa coś powie wytknie ci to powiedź że ma cię nie pouczać bo ona syna idealnie nie wychowała więc nie ma prawa się wtrącać, tym bardziej szwagierka.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

U mnie też. Przewrócenie sie z jednego boku na drugi to naprawdę nielada wyczyn niczym zdobycie szczytu Mount Everest
teściowa teściową, najgorzej jak tamta małpa przyjedzie i się będzie mądrzyc.
a po porodzie pewnie tez hormony mi będą buzowac takze cos czuję, ze znów moze byc wojna jak jej za duzo powiem.

kurde mi musiała pomagac wstac jak byłam na tym GBS, czułam sie naprawde jak jakas upośledzona. nie mogłam sie podnieść z pleców
dobrze, ze tam spoko facetki są to podała mi rękę, nawet buty mi chciała zawiązać

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

starłam kurze w jednym pokoju i mam zadyszkę

chcę juz urodzić
boję się, ale chce, bo normalnie juz nie mogę normalnie funkcjonowac, zadycha po kilku schodkach, po kurzach, przekręcić sie nie mogę, butów zawiązac nie mogę..
Stary 2015-04-11, 12:45   #2481
Nadzieja87
Zakorzenienie

TienShan wszystkiego najlepszego
Stary 2015-04-11, 12:49   #2482
jagodowa07
Zadomowienie

Tien wszystkiego najlepszego!!

A dla dziewczyn z Warszawy - http://www.szczesliwe.macierzynstwo....zerwca-2014-r/ byliśmy na zakupach rano a tam kolejki i okazało się że jest USG także popołudniu uda się nam podejrzeć Tymka w 4D Oby tylko pokazał buziolka

jest jeszcze jutro jakby ktoś chciał

A pogoda przepiękne, wiosna już się na dobre rozkręciła aż inaczej się czuję.
Stary 2015-04-11, 12:50   #2483
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
wgl jakos tak się czuję nie wiem sama jak... bez zycia, nic mi się nie chce.. jakos jakbym się przestała cieszyć
na pewno się cieszysz tylko strach Ci tą radość przesłania ja też tak miewam ostatnio myślę sobie, że w co ja się wpakowałam, że przecież fajnie było tak jak było, jak zaszłam to z tż'tem akurat rozkwit związku przeżywaliśmy... ale potem sobie myślę, jak bardzo chciałam zajść w ciąże i jak długo o tym myślałam i że przecież będę mieć to co chciałam... na pewno będzie dobrze, to jest twoje dziecko i Ty decydujesz jak będziesz je wychowywać, w nosie miej uwagi innych
mnie wkurza jak mi wszyscy już gadają żeby dać dziecku się wypłakać, nie brać za często na ręce, nie nosić... kurcze, bo co?? kiedy jak nie teraz dać dziecku tą czułość, poczucie bezpieczeństwa?? mówię im tylko "tak, tak, wiem" dla świętego spokoju a i tak zrobię po swojemu
Cytat:
Kochana zobaczysz wszystko będzie dobrze. Każda z nas się boi bo wiadomo, jesteśmy odpowiedzialne za nowe maleńkie życie. Ale jestem pewna że jak zobaczysz Kubusia, weźmiesz w ręce, przytulisz będziesz wiedziała co robić. Każdy uśmiech takiego maluszka będzie dodawał tobie/ nam skrzydeł. I ten stan minie. Ja też jakiś czas temu mialam gorszy czas że przecież jak ja sobie mogę poradzić. Boje się do tej pory tym bardziej że po wizycie u gina uświadomiłam sobie że to naprawdę za chwile nastąpi. Niby wiedziałam że to miesiąc ale jakoś moje myślenie było że to JESZCZE miesiąc a tu się okazuje że to TYLKO miesiąc. Każda z nas może w każdej chwili urodzić, na ten przykład ja mam ciągle takie hmm wrażenie że ja za niedługo urodzę. I to nie wiadomo skąd mi się to tak wzięło. A jak do tej pory byłam święcie przekonana że się przeterminuję

A więc głowa do góry i myślimy o pozytywach
oo Szara, lepiej dziś widzę??
mój lekarz z kolei na odwrót, już się tu cieszyłam że może coś się rusza, otwiera, że koniec kwietnia/początek maja będę tulić dzidzię a po wizycie u doktorka pomyślałam że kurcze, chyba jednak nie urodzę przed terminem tż'towi powiedziałam żeby se urlop przesunął bo wziął od początku maja i mówił że pokryje sobie opieką i tacierzyńskim ale jak nie urodzę to będzie miał 2 tygodnie z marudzącą żoną u boku gratis
Stary 2015-04-11, 12:55   #2484
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
na pewno się cieszysz tylko strach Ci tą radość przesłania ja też tak miewam ostatnio myślę sobie, że w co ja się wpakowałam, że przecież fajnie było tak jak było, jak zaszłam to z tż'tem akurat rozkwit związku przeżywaliśmy... ale potem sobie myślę, jak bardzo chciałam zajść w ciąże i jak długo o tym myślałam i że przecież będę mieć to co chciałam... na pewno będzie dobrze, to jest twoje dziecko i Ty decydujesz jak będziesz je wychowywać, w nosie miej uwagi innych
mnie wkurza jak mi wszyscy już gadają żeby dać dziecku się wypłakać, nie brać za często na ręce, nie nosić... kurcze, bo co?? kiedy jak nie teraz dać dziecku tą czułość, poczucie bezpieczeństwa?? mówię im tylko "tak, tak, wiem" dla świętego spokoju a i tak zrobię po swojemu

mój lekarz z kolei na odwrót, już się tu cieszyłam że może coś się rusza, otwiera, że koniec kwietnia/początek maja będę tulić dzidzię a po wizycie u doktorka pomyślałam że kurcze, chyba jednak nie urodzę przed terminem tż'towi powiedziałam żeby se urlop przesunął bo wziął od początku maja i mówił że pokryje sobie opieką i tacierzyńskim ale jak nie urodzę to będzie miał 2 tygodnie z marudzącą żoną u boku gratis
no dokładnie, teściowa to mi gada ze zadnego nie nosiła, zadnego nie kołysała i niby zadne nie płakało ...
cos mi sie nie chce wierzyc. albo tekst zeby nie dawac smoczka bo potem nie oducze.
i mówie ze niby co mam zrobić jak mi bd płakał i płakał. mam siedziec i sie patrzec az sam zaśnie ze złości, z płaczu albo i coraz bardziej sie bd zanosił?
no i takie malenstwo potrzebuje bliskosci.. noszenia.. nie rozumiem, a nawet jak sie przyzwyczai to co? trudno, w koncu od tego jestem, jestem jego mama i bede go nosiła...
Stary 2015-04-11, 13:05   #2485
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:

ja się już poddałam, śpię na lewym, bo wieczorem mam brzuch jak skała i ciężko mi się nawet położyć... :/ rano tylko przekręcam się na chwilę na prawy - dla równowagi

Cytat:
teściowa teściową, najgorzej jak tamta małpa przyjedzie i się będzie mądrzyc.
a po porodzie pewnie tez hormony mi będą buzowac takze cos czuję, ze znów moze byc wojna jak jej za duzo powiem.

kurde mi musiała pomagac wstac jak byłam na tym GBS, czułam sie naprawde jak jakas upośledzona. nie mogłam sie podnieść z pleców
dobrze, ze tam spoko facetki są to podała mi rękę, nawet buty mi chciała zawiązać

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

starłam kurze w jednym pokoju i mam zadyszkę

chcę juz urodzić
boję się, ale chce, bo normalnie juz nie mogę normalnie funkcjonowac, zadycha po kilku schodkach, po kurzach, przekręcić sie nie mogę, butów zawiązac nie mogę..
mam to samo z adidasów zrezygnowałam bo bardziej się męczyłam zakładając je niż schodząc z 3-go piętra. teraz wkładam swoje wsuwane buciki wiosenne - ale wygoda, nawet się schylać nie trzeba
Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Tien wszystkiego najlepszego!!

A dla dziewczyn z Warszawy - http://www.szczesliwe.macierzynstwo....zerwca-2014-r/ byliśmy na zakupach rano a tam kolejki i okazało się że jest USG także popołudniu uda się nam podejrzeć Tymka w 4D Oby tylko pokazał buziolka

jest jeszcze jutro jakby ktoś chciał

A pogoda przepiękne, wiosna już się na dobre rozkręciła aż inaczej się czuję.
super że się załapalaś

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
no dokładnie, teściowa to mi gada ze zadnego nie nosiła, zadnego nie kołysała i niby zadne nie płakało ...
cos mi sie nie chce wierzyc. albo tekst zeby nie dawac smoczka bo potem nie oducze.
i mówie ze niby co mam zrobić jak mi bd płakał i płakał. mam siedziec i sie patrzec az sam zaśnie ze złości, z płaczu albo i coraz bardziej sie bd zanosił?
no i takie malenstwo potrzebuje bliskosci.. noszenia.. nie rozumiem, a nawet jak sie przyzwyczai to co? trudno, w koncu od tego jestem, jestem jego mama i bede go nosiła...
dokładnie zresztą wystarczy poczytać na blogach mamusiowych jaki to ma zbawienny wpływ na dzieci i wcale ich kurde nie rozpieszcza, one tego po prostu potrzebują! także Olu - jednym uchem wpuszczamy, drugim wypuszczamy i głęboki wdech
też zamierzam tak robić bo inaczej to byśmy powariowali, wszyscy zawsze i tak będą mądrzejsi
Stary 2015-04-11, 13:06   #2486
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:

No widzisz wyspałam się i jest o wiele lepiej

Babcia sobie zażyczyła jabłecznika bo tak jej tydzień temu zasmakował no to nie mam wyboru muszę zrobic.

U mnie też mówią nie przyzwyczaj dziecka do kołysania, noszenia bla bla bla i też im tylko przytakuję. Zrobię tak jak będę uważała za słuszne i nikt nie ma prawa mi do wychowywania wtryniać nosa.

Ola miej ich wszystkich w głębokim poszanowaniu

Kasia

Wymiana

Stary 2015-04-11, 13:09   #2487
jagodowa07
Zadomowienie

radami innych nie trzeba będzie się przejmować ja już słyszałam kilka razy od swojej teściowej że dziecko trzeba przepajać nie wiem czemu tak się tego uczepiła, jakby to było najważniejsze na świecie. Że sama pierś nie wystarczy i żeby przepajać, pamiętać o tym. I też kiwam głową, a i tak zrobię po swojemu.
i że kota może będziemy musieli gdzieś oddać, bo zwierzaki często bywają zazdrosne, a nawet jak nie oddać to przeganiać od dziecka żeby nie miał styczności, bo może krzywdę zrobić

Edytowane przez jagodowa07
Czas edycji: 2015-04-11 o 13:12
jagodowa07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 13:16   #2488
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
radami innych nie trzeba będzie się przejmować ja już słyszałam kilka razy od swojej teściowej że dziecko trzeba przepajać nie wiem czemu tak się tego uczepiła, jakby to było najważniejsze na świecie. Że sama pierś nie wystarczy i żeby przepajać, pamiętać o tym. I też kiwam głową, a i tak zrobię po swojemu.
i że kota może będziemy musieli gdzieś oddać, bo zwierzaki często bywają zazdrosne, a nawet jak nie oddać to przeganiać od dziecka żeby nie miał styczności, bo może krzywdę zrobić

Tego to jeszcze nie słyszałam żeby dziecko przepajać

Kasia

Wymiana

Stary 2015-04-11, 13:16   #2489
moniisia90
Wtajemniczenie

no na kota trzeba będzie zwrócić uwagę zwłaszcza na początku, ale wcale nie musi być tak źle jak straszą
ta moja psiapsóła która ostatnio urodziła też ma kota i też się bała, że będzie musiała go oddać a jakoś się "dogadali" i kotek grzeczny jest
Stary 2015-04-11, 13:19   #2490
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
no na kota trzeba będzie zwrócić uwagę zwłaszcza na początku, ale wcale nie musi być tak źle jak straszą
ta moja psiapsóła która ostatnio urodziła też ma kota i też się bała, że będzie musiała go oddać a jakoś się "dogadali" i kotek grzeczny jest
ja mam kota i psa i wiem że piesek to na początku będzie mega zazdrosny bo on jest przyzwyczajony że on jest ważny a tu się go będzie odpychać jednak na dalszy tor.

Kasia

Wymiana

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości