|
|
#2461 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
Hej dziewczyny
Cytowanie mi nie działa. Iluzja mam nadzieję, że sie uda na rozmowie ![]() Baset z działalnością nie jest tak źle a co do pracy to planowałam wrócić po rocznym macierzyńskim, ale coś czuję, że będzie mi się za bardzo nudzić i wrócę wcześniej. Zreszta na działalności można pracować i być na macierzyńskim i to jest duży plus ![]() Crumble trzymam kciuki. Asiuk za was też Wymyślają z tymi tygodniami ciąży...No właśnie gdzie jest Capriola??? Wczoraj dużo spacerowałam na slońcu z koleżanką- piękna pogoda Zjadłam już śniadanie i chyba zaraz idę jeszcze się kimnąć. Ostatnio bez drzemki po śniadaniu nie funkcjonuję w ciągu dnia |
|
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Nadzieja, fajne podkolanówki - takie oryginalne iiii natuuuuralneee ![]() Co do IPERFUMY Mam mieszane uczucia bo - Przykład : Zamawiałam tam Reb'l Fleur Rihanny miala wszystko i opakowanie, etykietkę od spodu na buteleczce a mimo wszystko rózniła się od tej kupionej w drogerii ( mniej intensywny i szybciej ulatniający się zapach) Póżniej kupowałam tam tester był taki jak w sklepach taka sama butelka tylko bez korka i opakowania - też jakiś taki nijaki.. A z kolei moja siostra tam zamawiała Euphorię i nie różniła się od oryginału. Ja uwielbiam Hypnotic Poison Dior, TheOne D&G, Amor Amor Cacharel i Rihanny wszystkie trzy - takie wszystkie dość intensywne,słodkie ale mam też np z Avonu Far Away, Today Tomorrow, Spotlight - to np na lato) (.....) i dalej nie będę wymieniać ale łącznie mam aktualnie 16 flakonow perfum w szafie Kocham perfumy i buty
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Wreszcie sie wyspałam... Ale moje łóżko jest tak niewygodne że jestem cała połamana ;/ Już nie mogę doczekać się, aż skończymy sypialnie i przeniesiemy się na górę na mega duże i wygodne łóże
Ale chwilę to jeszcze potrwa... Ogarniam się pomału i biorę się za sprzątanie .. później wbiję to poczytam co u was Buziaki!
|
|
#2464 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2465 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() poza tym pokochałam Aqua di Gio od Armaniego, ale też są chyba 2 czy 3 wersje i tylko 1 mnie urzekła, taka błękitna no i J'ador też lubię ale to taka klasyka ![]() niestety trochę mi szkoda kasy na oryginalne perfumy i przeważnie posiłkuje się perfumami z FM bo zapachy często są podobne a buteleczka kosztuje ok 30 zł ![]() mężowi ostatnio kupiłam Cool Water Davidoffa i kocham ten zapach Cytat:
![]() mój przyszedł wczoraj i jarałam się cały dzień ![]() ![]() a ja nie mogłam się dziś dobudzić... roobiłam 3 podejścia ale tak mi się oczy kleiły że nie dało rady i wstałam p0 9 ... ![]() tylko mała się nie rusza.. ani wieczorem ani w nocy ani teraz... muszę ją postymulować chyba
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 Lenka przyszła na świat 10.05.2015 Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 Edytowane przez moniisia90 Czas edycji: 2015-04-11 o 11:17 |
|||
|
|
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!!
![]() Crumble, kciuki za rozwój akcji!! Zazdroszczę, ze to już ![]() Tien jeszcze raz sto lat! kurde, w nocy się co chwila budziłam, bo brzuch mnie bolał Musiałam aż wziąć no-spę :/ a wczoraj przecież nic nie robiłam... czuję, ze moja wizyta się przyspieszy :/Teraz na szczęście jest ok
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zderzył się mój łokieć z jej nóżką. Kurcze zabolało jak by kość o kość uderzyła No ale mimo wszystko cieszę się że się ładnie rusza. Przynajmniej wiem że wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- monisia extra bryka
|
|
#2468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zjadłabym coś jeszcze ![]() ale dosyć bolesne są te jej ruchy no nic, zaciskam zęby, grunt, że ją czuję ![]() mi czekolada ostatnio nie wchodzi ale coraz częściej działa na nią dotyk i to jest super kiedyś to była loteria czy zareaguje czy nie a teraz bardzo często się oddzywa jak się drapie po brzuchu albo jak to mówi tż "wsadzam jej palce w oczy" ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- dzięki ![]() zwisa mi to i powiewa że kolor niedziewczęcy kocham niebieski
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy wy też tak macie że jak piszecie z kimś np na facebooku to chętnie byście wpisały brzydala czy coś ten deseń ? ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- A co się dzieje z naszą Olką ?? Wczoraj sie tylko przywitała i cisza z jej strony... Mam nadzieję że u niej wszystko dobrze
|
|
#2470 |
|
Konto usunięte
|
jestem... jakos tak..
delikatnie ujmując, bez humoru jestem. depresja przedporodowa czy co? boję się jak nie wiem... a to dlatego, ze zdałam sobie sprawę, ze mogę w każdej chwili urodzić.. ehhh... pozatym jakos tak mi smutno od kilku dni.. przymierzam się wyprac fotelik. zamówiłam juz wkładkę do niego. takze dopnę wszystko co miałam zrobić i bd spokój. |
|
|
|
#2471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet dziś jak wrzuciłam fotkę na fejsa to zamiast <3 zrobiłam Olu - wszystko będzie dobrze zobaczysz że jak urodzisz to po depresji nie będzie ani śladu, każda ma czasem gorsze dni ja też zaczęłam się ostatnio bać porodu...
|
|
#2472 |
|
Konto usunięte
|
co do emotek wizażowych, nieraz jak własnie piszę z kims to mi się wyrywa jakiś rotfl albo brzydal
wgl jakos tak się czuję nie wiem sama jak... bez zycia, nic mi się nie chce.. jakos jakbym się przestała cieszyć
|
|
|
|
#2473 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój synek na bilansie na pytanie dr: ile masz lat? Odp: Mało![]() ![]() Myko za wózek i fotelik, fajneCytat:
Trudno, już zamówiłamCytat:
Kciuki!!!Monisia piękna fura Przeszłam się dziś z młodym do sklepu i teraz leżę, wszystko mnie rozbolało I jeszcze przy sikaniu mnie coś piecze, kutfa jakaś infekcja czy coDziś zaczynam 36 tydz, czyli 9mc podobno Ola Jak ja się cieszę, że to już niedługo. Bo jakbym miała w taką pogodę leżeć w domu to bym chyba oszalała
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-04-11 o 12:07 |
|||
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więc głowa do góry i myślimy o pozytywach ![]()
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Stała się rzecz dziwna. Padłam o 1.30 wstałam o 3 na siku i spałam ciągłym snem do 10
![]() Co do emotikon wizazowych juz nie raz nie dwa wysłałam na fb wiadomość wpisując i potem se myślę, fajnie wezmą mnie za wariatke. Nawet jak komuś mówię o S. to myślę i pisze TŻ po czym się łapie, że ktoś mógłby nie skumac Crumble, 3 mam kciuki żebyś jak najszybciej synka utuliła ![]() Właśnie Capriola przepadła.... hop hop!!---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Ola, głęboki oddech i cycki do przodu
|
#2476 |
|
Konto usunięte
|
no nie wiem..
jakos tak boję się, ze sobie nie poradze... zwłaszcza, ze pewnie wszyscy naokoło beda mi udowadniac jak to wszystko źle robię [ teściowa, szwagierka pewnie tez nie przezyje jak się nie wtrąci.. ] tz pewnie tez sie "wymsknie" jak nieraz cos nam nie bd wychodziło, on to taki troche narwaniec i odrazu by chciał wszystko na cacy zrobione... nie wiem, boję się zwyczajnie jak to będzie... ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- co do rodzenia, mam wrazenie ze i u mnie wczesniej się rozkręci.. każda kolejna noc jest coraz gorsza od poprzedniej... |
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie obawy są normalne, przynajmniej tak mi się wydaje, często sama tak mam. Co z Capriolą? ![]() Crumble Gratki i trzymam kciuki! ![]() Idę się wyszykować na tą osiemnastkę. Może namówię TŻ to mi zrobi jakieś foty i Wam wstawię ![]() Tien Wszystkiego najlepszego Kochana z okazji urodzin
|
|
#2478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
U mnie też. Przewrócenie sie z jednego boku na drugi to naprawdę nielada wyczyn niczym zdobycie szczytu Mount Everest
|
|
#2479 |
|
Rozeznanie
|
Ale zjadłam pyszną owsiankę
![]() Tien wszystkiego najlepszego, a co za tym idzie najnajnajlepsiejszego porodu!
|
|
|
|
#2480 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a po porodzie pewnie tez hormony mi będą buzowac takze cos czuję, ze znów moze byc wojna jak jej za duzo powiem. kurde mi musiała pomagac wstac jak byłam na tym GBS, czułam sie naprawde jak jakas upośledzona. nie mogłam sie podnieść z pleców dobrze, ze tam spoko facetki są to podała mi rękę, nawet buty mi chciała zawiązać ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- starłam kurze w jednym pokoju i mam zadyszkę chcę juz urodzić boję się, ale chce, bo normalnie juz nie mogę normalnie funkcjonowac, zadycha po kilku schodkach, po kurzach, przekręcić sie nie mogę, butów zawiązac nie mogę.. |
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
TienShan wszystkiego najlepszego
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
Tien wszystkiego najlepszego!!
A dla dziewczyn z Warszawy - http://www.szczesliwe.macierzynstwo....zerwca-2014-r/ byliśmy na zakupach rano a tam kolejki i okazało się że jest USG ![]() jest jeszcze jutro jakby ktoś chciał ![]() A pogoda przepiękne, wiosna już się na dobre rozkręciła aż inaczej się czuję.
|
#2483 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też tak miewam ostatnio ale potem sobie myślę, jak bardzo chciałam zajść w ciąże i jak długo o tym myślałam i że przecież będę mieć to co chciałam... na pewno będzie dobrze, to jest twoje dziecko i Ty decydujesz jak będziesz je wychowywać, w nosie miej uwagi innych mnie wkurza jak mi wszyscy już gadają żeby dać dziecku się wypłakać, nie brać za często na ręce, nie nosić... kurcze, bo co?? kiedy jak nie teraz dać dziecku tą czułość, poczucie bezpieczeństwa?? mówię im tylko "tak, tak, wiem" dla świętego spokoju a i tak zrobię po swojemu ![]() Cytat:
![]() mój lekarz z kolei na odwrót, już się tu cieszyłam że może coś się rusza, otwiera, że koniec kwietnia/początek maja będę tulić dzidzię a po wizycie u doktorka pomyślałam że kurcze, chyba jednak nie urodzę przed terminem
|
|
#2484 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
cos mi sie nie chce wierzyc. albo tekst zeby nie dawac smoczka bo potem nie oducze. i mówie ze niby co mam zrobić jak mi bd płakał i płakał. mam siedziec i sie patrzec az sam zaśnie ze złości, z płaczu albo i coraz bardziej sie bd zanosił? no i takie malenstwo potrzebuje bliskosci.. noszenia.. nie rozumiem, a nawet jak sie przyzwyczai to co? trudno, w koncu od tego jestem, jestem jego mama i bede go nosiła... |
|
|
|
|
#2485 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
zresztą wystarczy poczytać na blogach mamusiowych jaki to ma zbawienny wpływ na dzieci i wcale ich kurde nie rozpieszcza, one tego po prostu potrzebują! także Olu - jednym uchem wpuszczamy, drugim wypuszczamy i głęboki wdech ![]() też zamierzam tak robić bo inaczej to byśmy powariowali, wszyscy zawsze i tak będą mądrzejsi
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz wyspałam się i jest o wiele lepiej ![]() Babcia sobie zażyczyła jabłecznika bo tak jej tydzień temu zasmakował no to nie mam wyboru muszę zrobic. U mnie też mówią nie przyzwyczaj dziecka do kołysania, noszenia bla bla bla i też im tylko przytakuję. Zrobię tak jak będę uważała za słuszne i nikt nie ma prawa mi do wychowywania wtryniać nosa. Ola miej ich wszystkich w głębokim poszanowaniu
|
|
#2487 |
|
Zadomowienie
|
radami innych nie trzeba będzie się przejmować
nie wiem czemu tak się tego uczepiła, jakby to było najważniejsze na świecie. Że sama pierś nie wystarczy i żeby przepajać, pamiętać o tym. I też kiwam głową, a i tak zrobię po swojemu. ![]() i że kota może będziemy musieli gdzieś oddać, bo zwierzaki często bywają zazdrosne, a nawet jak nie oddać to przeganiać od dziecka żeby nie miał styczności, bo może krzywdę zrobić
Tymek Edytowane przez jagodowa07 Czas edycji: 2015-04-11 o 13:12 |
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego to jeszcze nie słyszałam żeby dziecko przepajać
|
|
#2489 |
|
Wtajemniczenie
|
no na kota trzeba będzie zwrócić uwagę zwłaszcza na początku, ale wcale nie musi być tak źle jak straszą
![]() ta moja psiapsóła która ostatnio urodziła też ma kota i też się bała, że będzie musiała go oddać a jakoś się "dogadali" i kotek grzeczny jest
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kota i psa i wiem że piesek to na początku będzie mega zazdrosny bo on jest przyzwyczajony że on jest ważny a tu się go będzie odpychać jednak na dalszy tor.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

A z kolei moja siostra tam zamawiała Euphorię i nie różniła się od oryginału.
Kocham perfumy i buty
Ale chwilę to jeszcze potrwa...

Zazdroszczę, ze to już 
Musiałam aż wziąć no-spę :/ a wczoraj przecież nic nie robiłam... czuję, ze moja wizyta się przyspieszy :/

Dziś zderzył się mój łokieć z jej nóżką. Kurcze zabolało jak by kość o kość uderzyła 

kocham niebieski
zobaczysz że jak urodzisz to po depresji nie będzie ani śladu, każda ma czasem gorsze dni

kiedy jak nie teraz dać dziecku tą czułość, poczucie bezpieczeństwa?? mówię im tylko "tak, tak, wiem" dla świętego spokoju a i tak zrobię po swojemu