|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
dziendobry!
masija ![]() wczoraj mi nie dzialal internet z kompa a z komorki mi ciezko odpisywac. ja tez nie uzywam w ogole wkladek, nie znosze, wole zmieniac czesciej majty, a nosze w wiekszosci stringi te same co przed ciazam kupilam sobie tez kilka par rozmiar wiekszych i sa ok. nie dalabym rady w aseksualnych majciochach dziewczyny, ale mialam ostatnio dni... maz mojej kumpeli jest w szpitalu w ciezkim stanie. druga kumpela (zona mojego szefa, pisalam wam o niej juz bo sie cieszylam, ze tez jest w ciazy) poronila przedwczoraj (tzn miala plamienia pojechala na ip a tam stwierdzili, ze nie ma akcji serca, teraz czekaja, czy poroni czy bedzie trzeba robic zabieg) w 10 tc, najlepsza kolezanka z pracy ma tate w szpitalu tez w ciezkim stanie... normalnie gdzie sie nie odwroce tam nieszczescia - takie zycie.. boje sie przedwczoraj ryczalam caly wieczor i spalam chya tylko ze 3 godziny w nocy a wczoraj musialam sobie podwojna meliske zapodac zeby zasnac... ufff... Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-04-11 o 10:39 |
|
|
|
#1172 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() Ja już po lekcjach pływania córki. piękna pogoda, aż chcę się żyć!! wczoraj z ciekawości zajrzałam do listopadowek i się okazało że naszej SŁODKIEJ znów się nie udało...pusty pecherzych uciekł w 6 tyg :-( Jakie to wszystkie przykre i niesprawiedliwe!
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Mowila ze bedzie pisac a tu
Kejtice tez sie zastanawiam caly czas czy od tego mojego lezenia na boku lewym czy prawym nie zgniatam dzieci zreszta od kilku dni nie daje rady spac na lewym boku bo mnie zatyka i nie moge oddychac i boli mnie biodro |
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Cos, ja też jak kładę się na prawym boku to mnie królewna kopie i zastanawiam się czy jej nie gniotę
A najgorzej mi na plecach bo wtedy mnie aż w płucach zatyka tak mi się podnoszą.
|
#1175 |
|
Konto usunięte
|
Kurczę a ja jak sie budzę to ciagle na brzuchu i mam wtedy mega wyrzuty sumienia , że gniote małego
Ale nie wiem jak oduczyć sie spania na brzuchu :/Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie też ciągle na brzuchu się budzę i mała trochę protestuje.
Co do uczucia ciężkości ogólnej to tak z 3-4tygodnie temu miałam i wtedy przytargaliśmy xboxa do domu. Tak się wkręciłam w tą gre, że na drugi dzień miałam zakwasy ale samopoczucie od razu lepsze i teraz śmigam jak ta lala . Tż się dziwi bo mu panie naupowiadały w pracy jak to źle, niedobrze i ciężko w ciąży a ja czasem tylko coś pomarudzę. Także dziewczyny jak nie macie przeciwskazań to ruszajcie się
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Stwierdzam, że nie mam co na siebie założyć jak jest tak ciepło.
W czym Wy teraz chodzicie? Na tyłek mam tylko legginsy z HM i w kółko w nich chodzę. Nie wiem co innego założyć na
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciągle w jeansach z hm albo mam dwie sukienki bardzo rozciągliwe
|
|
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aika to oszczędzaj się w weekend żeby nic się nie działo. Też bym się bała sama zostać
Cytat:
ja ostatnio przestałam oglądać Wiadomości bo ciągle mówią albo o jakiś tragicznych porodach, zmarłych dzieciach, strasznych chorobach dzieci- tak się zaczęłam przejmować i denerwować, że wyłączam tv Cytat:
![]() ale stwierdziłam, że nie będę już nic specjalnie kupować bo wychodzę na dwór średnio raz w tyg. a tak to leżę Byłam dziś w Rossm. po ten krem i podkłady, pogoda przecudowna a ciężko się leży jak za oknem tak pięknie
|
||
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Też muszę odwiedzić Rossmana wczoraj nie zdąrzyłam.
Taka piękna pogoda, że lecimy zaraz na grilla nad Odrę, karkóweczka już się marynuje
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Milego dnia dziewczyny
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Masija kciuki za twoje nerki!!!
Irmusia i madzia niestety u mnie to samo. Syn mnie wykancza w dodatku jestem chora. Zakupy, spacer , obiad i mam ochotę sobie strzelić w łeb.
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a wy sie do szpitala pakujecie w zwykla torbe podrozna?? Jak ja patrze to tych rzeczy jest bardzo duzo do spakowania i zastanawiam sie czy wszystko trzeba brac od razu
![]() U nas na sr polozna mowila, ze torbe trzeba tachac caly czas ze soba i zastanawiam sie jak to dobrze rozwiazac
|
|
#1184 |
|
Konto usunięte
|
Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Ja wczoraj kupiłam 2 jeansy w hm, bo nie jest mi mimo wszystko za ciepło a legginsów nie lubię, wczoraj mierzyłam ale mama stwierdziła ze nie mam figury do nich
A jak bedzie juz całkiem ciepło to mam sukienki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się cieszę że mój jest już taki duży i samodzielny. Wszystko robi sam, dziś nawet po raz pierwszy SAM poszedł do sklepiku 2 bloki dalej kupić bułki na śniadanie! Cytat:
Domincia ja w torbę się pakuję druga torba dla dziecka Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-04-11 o 13:33 |
||
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Domincia - ja pakowalam 2 torby, w jednej totalne minimum dla mnie, po pol paczki podkladow itp plus ze 2 pampersy dla dziecka. Ta torba miala byc lekka bo sama musialam ja za soba nosic przenoszac sie na inna sale, idac na porodowke itp. W drugiej reszta i ta zostala w samochodzie, maz wozil ja ze soba, po porodzie przyniosl. Potem na biezaco przepakowywalam, oddawalam brudne rzeczy, maz cos dowozil. Staralam sie miec 1 mala torbe rzeczy przez caly pobyt.
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jedna wieksza torbe i jest wystarczajaca. Pampersy tez sie tam zmieszcza
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Bylam wczoraj u kuzynki zobaczyć jej 5-dniowego synka, jakie malenstwo kochane...
No a mój uparciuch znów leży głową w górze, denerwuje się bo szanse żeby się odwrócił maleją z każdym tygodniem |
|
|
|
#1189 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
![]() ale pięknie , aż sie chce gdzieś wyjść ![]() Cytat:
Cytat:
no, a niby wskazane jest spanie na lewym boku....i co ja mam zrobić jak sie nie da Cytat:
|
|||
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam ze spaceru, byłam na lodach
I jestem padnieta. Kupiłam koszule nocną do karmienia ![]() Byłam w rossie, u mnie nie ma wgl hipp kupiłam chusteczki w pudełku, tzn bardziej mi chodzilo o te pudełko i nigdzie nie ma koszyków takich jak ja chce na te ☠☠☠☠☠☠☠ki przylozeczkowe ![]() No i blanka mi coś swiruje, jakaś niegrzeczna się zrobiła, wszystko nie,.. Ja pakuje się w zwykłą torbę podróżną, ale u mnie ani ubranek nie trzeba, ani tych podkładów lozkowych..więc trochę odpada. Co do ubierania.. Ja noszę sukienki albo np spodnie/leginsy i bluzkę jakąś. |
|
|
|
#1191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mały jak nie śpi to też kopie. Ale jak śpi to spokój, tylko ja czuję że on gdzieś tam jest i się boję o niego. Cytat:
![]() Podobnie jest w rodzinie babci u której wynajmuję mieszkanie, same wypadki albo zgony. Nic na to nie poradzimy, zostaje tylko życzyć im wszystkim zdrowia. Cytat:
![]() Cytat:
a mały uparty wchodzi mi w tą część brzucha na której leżę. Nie wiem czy wczoraj pisałam, ale akupunktura bardzo pomogła. Wczoraj czułam się wiele lepiej i wieczorem nawet tz zauważył, że różnica jest duża. Dzisiaj jestem znowu spuchnieta, ale minimalnie mniej niz wczoraj rano. Następna sesja w poniedzi. Poza tym położna powiedziała, że to gestoza... i zdziwiła się poradami mojej gin, wypytała o dodatkowe symptomy, czego gin nie robiła nigdy. Powiedziała także, żeby poprosić gin o badanie krwi, ponoć przy zatruciu powinno być co tydzień robione... a moja gin ostatnie badanie krwi robiła początkiem marca lub końcem lutego. Co do opuchnięcia, to napiszę tutaj, bo czytałam, że ktoś też zaczyna mieć z tym problem, mówiła żeby nie pić pokrzywy, bo wydala wodę z narządów a nie z rąk czy nog. Kazała używać dużo soli (ponoc dieta bezsolna okazała się kilka lat temu odwrotnie skuteczna) i pić 3litry albo i więcej płynów, najlepiej wody, dziennie. I od czasu do czasu zrobić sobie dzień jedzenia ryżu bez dodatków. Aika też w ten weekend zostałam sama, ale tz ma na szczęście telefon. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-04-11 o 14:06 |
||||
|
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za rady dot. zapakowania się do szpitala
Zabieram się za prasowanie - samo sie nie uprasuje
|
|
#1193 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny gdzie kupujecie wygodne szpilki? Chodzi mi o sklepy stacjonarne, bo przez neta co zamawiam to odsyłam, nie dość, że mam beznadzieją stopę - idealnie 24 cm długości i ciążko trafić z rozmiarem to jeszcze wszystkie jak tylko stoję to się chyboczą. Nie wiem czy to ja czy to z butami jest coś nie halo. A potrzebuję na gwałt!!
HELP!
|
|
|
|
#1194 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam w tak piękny sobotni dzień
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz już ładna pogoda to zaczną się sukienki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj byłam oglądać jeden ze szpitali w którym położna z sr pracuje i taka cisza w sobotę na porodowce aż chciałoby się rodzić w weekend A i niestety dzisiaj doświadczyłam czegoś strasznego, przy myciu zębów wypadł mi zdrowy ząb. .. nie wiem już co robić. Nie wiedziałam że takie rzeczy zdążają się w ciazy. Wiedziałam że żeby są słabe ale żeby wypadały ? Straszne przeżycie. ..
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu ja raczej nie pomoge bo nie chodze w obcasach ale moze ccc,hm.? Ew. Jakies miejskie sklepy no name.
|
|
|
|
#1196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ceny są niestety wygórowane ale buty służą bardzo długo . Ewentualnie zara czy kazar ale ceny są wysokie ...
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś kupowałam w deichmannie za ok 100zl z lekka koturną z przodu (pol cm) i biegałam w nich po 12h. Z tych najbardziej wygodnych mam jeszcze laura messi i eSKa... ale nie pamiętam nazw sklepów, gdzie je kupiłam.
|
|
|
|
#1198 |
|
Rozeznanie
|
A na już po spacerku, zjadłam i leniuchuje.
Dodatkowo tż ma dziś urodzinki ,więc upiekłam i czekam aż wróci z pracy żeby zjeść kawaleK, bo ostatnio mnie do słodkiego ciagnie
|
|
#1199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ładne buty ostatnio widziałam w Altero ale nie wiem jak z jakością bo nigdy nie miałam butów stamtąd Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-04-11 o 15:17 |
|||
|
|
|
#1200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz tego jedne z najwygodniejszych szpilek jakie mam są z Marks and Spencer ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Ja wczoraj kupiłam podobne do tych. Skórzane ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

zreszta od kilku dni nie daje rady spac na lewym boku bo mnie zatyka i nie moge oddychac i boli mnie biodro
. Tż się dziwi bo mu panie naupowiadały w pracy jak to źle, niedobrze i ciężko w ciąży a ja czasem tylko coś pomarudzę. Także dziewczyny jak nie macie przeciwskazań to ruszajcie się

[/RIGHT]