Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-10, 23:05   #1591
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI

No więc w bibliotece siara na maksa, Artka bardziej niż książki interesował komputer bibliotekarki A potem go wzięłam na ręce, żeby sobie przejrzeć nowości, to tak zaczął wrzeszczeć, że szybko wyszłam. Ale poza tym spacer całkiem OK Oprócz tego, że Artek zaczął jeść kamienie
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 06:36   #1592
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
ja dzis byłam ostatni dzien w Tychachod wtorku ide na stałe do Bb.
super, że udało Ci się to załatwić przed operacją!
Stary 2015-04-11, 07:25   #1593
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50996416]No więc w bibliotece siara na maksa, Artka bardziej niż książki interesował komputer bibliotekarki [/QUOTE]
eeee tam siara. Norma.
Zdrów.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50984728]często, praktycznie codziennie rozmawiam przez telefon idąc z wózkiem, więc z dwoma uchwytami nie umiałabym prowadzić wózka[/QUOTE]zastanowiłaś mnie tym zdaniem muszę zwrócić uwagę czy się zatrzymuję gadając przez telefon

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
TZ sie śmieje, ze kto jak nie T owce nakarmi
coś pięknego.
Jakby w naszym żłobie był zwierzyniec, to T. by tam zamieszkał

Cytat:
A dzisiaj konia chyba piersia próbował karmic.

Cytat:

Musze chyba mu kupic zabawki gatunku ludzkiego, chłopca i dziewczynkę. Bo do spania kładziemy co wieczor konia.

nic to nie zmieni. raczej
Ola dostała dwie szyte lalki i T. przez moment był nimi zainteresowany. a tak to: 2 kury, pies, kot, 2 misie, 2 świnie, sowa, traktor z przyczepą i koparka są b. często personalizowane
w ogóle skąd macie konia? jakiego?
szukanie kota idealnego zajęło nam 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość

wszystko siama, siama

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

Najbardziej rozbraja mnie empatia mojego starszego dziecka- najmniejszy pisk Tosi i słyszę "Juś Tosia, juś" Podbiega do niej tuli i mówi "Nie boji, nie boji"(to chyba o ból chodzi) No i oczywiście pyta ją czy ma kupę; "Jest fu, jest fu?"
hehe

T. mówi: "Mamo, Ojeńka p(ł)acze! Idź!!! daj m(l)eczka". Śpiewa jej "Jedzie pociąg z daleka" i "Panie Janie", czasem powie wierszyk o misiu, ale najchętniej to by ją wycierał i wtykał smoka (nawet jak je lub śpi).

Ola wczoraj miała najdłuższą aktywność ever - całe 7 godzin. i całą na syrenie
już mam wizje:
a) choroby
b) że się nie najada
c) że mi dziecko podmienili

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 09:02   #1594
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekco mnie olalo. Wrocilam z dyżuru, myślałam ze T ze mna zostaje. A on jak TZ sie ubierał, wziął swoj plecak i "brrrrrrrr". No to pojechał do żłoba. W drzwiach zrobił "papapa". Tacie w szatni tez "papapapa". TZ sie śmieje, ze kto jak nie T owce nakarmi

Cytat:
Mnie tez. T dopiero niedawno zaczął sie tak zachowywać. Daje tez nam rożnej zwierzaki, misie do całowania. Przykłada nam do ust i "cmok".

Musze chyba mu kupic zabawki gatunku ludzkiego, chłopca i dziewczynkę. Bo do spania kładziemy co wieczor konia.
Macie jakies typy? Nie zgłębiałam tematu jeszcze, nie wiem czego szukać?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Uciekam. Jade po dziekco. Moze mnie zechce. Biorę ze sobą bułkę na wszelki wypadek

Cytat:
Napisane przez Madzionella Pokaż wiadomość
Podczytuję Waszą dyskusję o wózkach - mam nadzieję, że za jakiś czas i ja się będę mogła w te tematy zagłebić. Oby.
Na pewno
Super, że udało się załatwić l4

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
A ja chora, w pracy - kaszzle, gardlo mnie boli, katar i to juz 3 dzien dodatkowo wszyscy na urlopie wiec objelam na 2 dni stanowisko kierownicze
Tosia tez podkasluje, daje jej to wszystko co ostatnim razem, i chyba widze lekka poprawe, jak nie zmniejszy sie to w poniedzialek do lekarza...
a w czwartek szczepienie - jesli bedzie zdrowa, echhhhh

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Powiem Wam ze w jednym musze pochwalic moje dziecko, tzn w dwoch rzeczach-kazdego dnia uczy sie nowych slow: wczora-pociag, siamolot, a i odmienia rzeczowniki odpowiednio do sytuacji , a druga rzecz ze sama sie ubiera i rozbiera, no bez wkladania bluzek przez glowe, ale buty sama odpina zapina, zaklada, zdejmuje, bodziaka sama odepnie, zdejmie pieluszke i usiadzie na nocniku, czape sama zaklada, skarpetki sama zdejmuje i zaklada

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

wszystko siama, siama, a i zaklada swoja torebke tak jak zaklada sie listonoszke, po przekatnej
Zdrowia

Tosia samosia

Cytat:
Kasia też nie rozstaje się z torebką(najwyżej zmienia na inną)
w jednej ma "a psik". "łała" i "fu" czyli chusteczki, telefon i klucze
w jednej ręce trzyma torebkę a drugą pcha wózek z lalą )lub prawdziwy z Tosią)
w drugiej torebce(którą zakłada jak listonoszkę) ma plik kartek pocztowych, które dostarcza domownikom bawiąc się w listonosza

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Najbardziej rozbraja mnie empatia mojego starszego dziecka- najmniejszy pisk Tosi i słyszę "Juś Tosia, juś" Podbiega do niej tuli i mówi "Nie boji, nie boji"(to chyba o ból chodzi) No i oczywiście pyta ją czy ma kupę; "Jest fu, jest fu?"
z Kasi jest super starsza siostra

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
ja dzis byłam ostatni dzien w Tychachod wtorku ide na stałe do Bb.

Wysłane z mojego GT-S5830i
fajnie, że udało się to załatwić

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50996416]No więc w bibliotece siara na maksa, Artka bardziej niż książki interesował komputer bibliotekarki A potem go wzięłam na ręce, żeby sobie przejrzeć nowości, to tak zaczął wrzeszczeć, że szybko wyszłam. Ale poza tym spacer całkiem OK Oprócz tego, że Artek zaczął jeść kamienie [/QUOTE]

a tam zaraz siara

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
T. mówi: "Mamo, Ojeńka p(ł)acze! Idź!!! daj m(l)eczka". Śpiewa jej "Jedzie pociąg z daleka" i "Panie Janie", czasem powie wierszyk o misiu, ale najchętniej to by ją wycierał i wtykał smoka (nawet jak je lub śpi).

już mam wizje:
a) choroby
b) że się nie najada
jaki troskliwy!

to była syrena przypominająca, że tak potrafi

Ja zostawiłam TŻ w czwartek z Madzią, bo musiałam iść na spotkanie przed chrztem (TŻ mógł pójść ale bardzo nie chciał). Nakarmiłam ją przed wyjściem ale dużo ulała. W trakcie spotkania TŻ do mnie wydzwaniał, bo mu urządziła taki koncert, że ho ho
Jutro chrzciny, pogoda cudna. Mam nadzieję, że tak zostanie.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 09:10   #1595
Kubek29
Zadomowienie

Pani,
Ojeńka

Koń do kładzenia spac to pluszak z ikei.
A koń ten od karmienia to figurka schleich. Ma T korbę na punkcie tych figurek.

Joila, za pogodę.
I udsnego jutrzejszego dnia!
Zeby w kościele koncertowo nie było. (U nas było )

T znowu ma gluta. 4 dni w żłobku po dluuugie przerwie.
Mam nadzieje, ze na katarze sie skończy :/
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 09:31   #1596
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Perse - J. ma fiola na punkcie kamykow i patykow, wlasnie niesie 3 patyki i 2 kamienie.. tluczemy mu do glowy ze do domu nie znosimy, ze moze do kieszeni schowac kamyk na nastepny spacer ale cwaniak juz wie ze nie moze z tym latac po mieszkaniu i coraz czesciej przed wejsciem do domu/sklepu pakuje kamienie do buzi...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 10:01   #1597
anitaxas
Zadomowienie

Hejka dziewuszki
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-11, 10:06   #1598
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Hejo
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 10:39   #1599
Wika28
Zakorzenienie

dwakolory, super pracą się nie przejmuj

iza, fajnie, że tak się poukładało - czyli po operacji wracasz do pracy u siebie?

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Perse - J. ma fiola na punkcie kamykow i patykow, wlasnie niesie 3 patyki i 2 kamienie.. tluczemy mu do glowy ze do domu nie znosimy, ze moze do kieszeni schowac kamyk na nastepny spacer ale cwaniak juz wie ze nie moze z tym latac po mieszkaniu i coraz czesciej przed wejsciem do domu/sklepu pakuje kamienie do buzi...
moja siostrzenica też miała hopla na punkcie wszystkich śmieci zbieranych na spacerach - ładne liście, kamyki, plastiki, korki, karteczki i inne "skarby". Wszystko do kieszeni pakowała. Raz robiłam pranie i nie wiedząc, nie zajrzałam do żadnej kieszeni - matko jak to wyglądało po wyjęciu z pralki
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 10:49   #1600
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
dwakolory, super pracą się nie przejmuj

iza, fajnie, że tak się poukładało - czyli po operacji wracasz do pracy u siebie?

moja siostrzenica też miała hopla na punkcie wszystkich śmieci zbieranych na spacerach - ładne liście, kamyki, plastiki, korki, karteczki i inne "skarby". Wszystko do kieszeni pakowała. Raz robiłam pranie i nie wiedząc, nie zajrzałam do żadnej kieszeni - matko jak to wyglądało po wyjęciu z pralki
Jak Twój remont?

Dwakolory popieram wszystko, co napisały Dziewczyny, pracą się w ogóle nie przejmuj, wiem co mówię Kiedyś bałam się pójść na L4, bo co to będzie beze mnie, okazało się, że świat się nie zawalił jak mnie nie było nawet 2 tygodnie, a za chodzenie do pracy w czasie choroby dziękuję nie usłyszałam nigdy, nawet nie miałam prawa sobie ponarzekać...
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 11:29   #1601
Wika28
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50998851]Jak Twój remont?
[/QUOTE]
jeszcze nieskończony jednak 3 dni na taką wielką robotę to trochę mało, teraz robię poprawki na tej gładzi położonej w pośpiechu, maluję rurki, wymieniam przełączniki itp. Jeszcze listwy przypodłogowe mam nieprzykręcone i listwy maskujące na stare futryny Jednak z nowymi drzwiami dałam sobie spokój - na razie Wszystko wieczorami po 21, bo tak wracam do domu. Może do czerwca się wyrobię i meble zamówię - masakra! Dziś mam pierwszą wolną sobotę od dawien dawna, ale we Wrocławiu okna myję i obiad na cały tydzień małżonkowi podgotowuję
A jak u Was budowa?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-11, 11:55   #1602
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
już mam wizje:
a) choroby
b) że się nie najada

co do pluszaków. ja ostatnio kupiłam w biedronce krokodyla z serii pluszaki zagrożonych gatunków. rewelacja. bardzo realistyczny.
jaką masz spacerówkę?
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ja zostawiłam TŻ w czwartek z Madzią, bo musiałam iść na spotkanie przed chrztem (TŻ mógł pójść ale bardzo nie chciał). Nakarmiłam ją przed wyjściem ale dużo ulała. W trakcie spotkania TŻ do mnie wydzwaniał, bo mu urządziła taki koncert, że ho ho
dobrze mu tak, to za karę, że nie chciał iść z Tobą
życzę dobrej pogody na jutro i czekamy na zdjęcia z chrzcin
Cytat:
jeszcze nieskończony jednak 3 dni na taką wielką robotę to trochę mało, teraz robię poprawki na tej gładzi położonej w pośpiechu, maluję rurki, wymieniam przełączniki itp. Jeszcze listwy przypodłogowe mam nieprzykręcone i listwy maskujące na stare futryny Jednak z nowymi drzwiami dałam sobie spokój - na razie Wszystko wieczorami po 21, bo tak wracam do domu. Może do czerwca się wyrobię i meble zamówię - masakra! Dziś mam pierwszą wolną sobotę od dawien dawna, ale we Wrocławiu okna myję i obiad na cały tydzień małżonkowi podgotowuję
A jak u Was budowa?
nieźle sie wpakowałaś. zawsze się tak wydaje, że dużo roboty nie będzie a później wychodzi to i to. tak samo z kosztami. a drzwi zostaw już w spokoju. jak Wasze sprawy dzieciowe?

gryzia starania rozpoczęte?

słodka jak tam u Ciebie? jak się czujesz?

madzionella super, że udało się ze zwolnieniem. jak dziś dziadek?

u mnie spadku formy ciąg dalszy. z tż nadal nie rozmawiamy a jutro zaczynają się jego święta. nie wiem jak to będzie wyglądać. na samą myśl mi nie dobrze.
Stary 2015-04-11, 12:26   #1603
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
już mam wizje:
a) choroby
b) że się nie najada
No co Ty A myślałam, że przy drugim jest lajcik :P

Cytat:
Cytat:
Mój najbardziej uwielbia pety i kapsle od butelek po piwie
Gałęziami i kamieniami mam zawsze zawaloną całą torbę.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 12:30   #1604
Konto usunięte

Cytat:
A jak u Was budowa?
Pod strop prawie gotowe Większość ścian nośnych i nadproża nad okna i drzwi

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

co do pluszaków. ja ostatnio kupiłam w biedronce krokodyla z serii pluszaki zagrożonych gatunków. rewelacja. bardzo realistyczny.
jaką masz spacerówkę?

nieźle sie wpakowałaś. zawsze się tak wydaje, że dużo roboty nie będzie a później wychodzi to i to. tak samo z kosztami. a drzwi zostaw już w spokoju. jak Wasze sprawy dzieciowe?

gryzia starania rozpoczęte?

słodka jak tam u Ciebie? jak się czujesz?

madzionella super, że udało się ze zwolnieniem. jak dziś dziadek?

u mnie spadku formy ciąg dalszy. z tż nadal nie rozmawiamy a jutro zaczynają się jego święta. nie wiem jak to będzie wyglądać. na samą myśl mi nie dobrze.
Taaaa :/ Starania... Już po płodnych, owu miałam wg apki we wtorek - seks tydzień wcześniej 2 razy i wczoraj :/ mąż chce czekać na wyniki genetycznych, jakoś nie wierzy, że już możemy się starać :/

Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Czas edycji: 2015-04-11 o 12:31
Stary 2015-04-11, 13:25   #1605
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Berbie a co się dzieje z Tż?

Perse Artuś boski

Pani

Kubek kciuki żeby gil pozostał tylko gilem. Dzięki za polecenie 2waypearla. Zamówiłam dziś w askocie (z wystawy nie chciałam.,) Maks super się w nim prezentował

Słuchajcie. Jestem debil roku. Moje dziecko o kilku miesięcy męczyło się jadąc autem. Bo na prawie leżąco musiał jechać w tym nosidle. Wczoraj koleżanka uświadomiła mnie że mając bazę famillyfix można zmienić nachylenie fotelika... Dziś już jechał na siedząco...
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-11, 13:32   #1606
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

tak jak remontowe, czyli nieprzewidywalnie pierwszy cykl na Clo, wszystko działa jak trzeba i gdy powinniśmy podziałać Małżonek złapał jakieś świństwo - 40 stopni gorączki i antybiotyk 2 razy dziennie. Nigdy wcześniej tak nie chorował. Nie mam sumienia jeszcze w łóżku go eksploatować

Cytat:

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50999866]

Mój najbardziej uwielbia pety i kapsle od butelek po piwie
Gałęziami i kamieniami mam zawsze zawaloną całą torbę.[/QUOTE]
a tak - pety to też była rzecz wielce pożądana

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50999906]Pod strop prawie gotowe Większość ścian nośnych i nadproża nad okna i drzwi
[/QUOTE]
ale Wam zazdroszczę i plan domku też bardzo w moim typie

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

pani, zeberka, Wasze starsze dzieciaczki są niesamowite
Stary 2015-04-11, 13:32   #1607
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Trzeba będzie szukać pracy niedługo
albo w ciążę zachodzić

Cytat:
TZ sie śmieje, ze kto jak nie T owce nakarmi
odpowiedzialny facet rośnie - zna swoje obowiązki

Cytat:
Jedni interpretują to jako stan przedrakowy, a inni jako rak miejscowy nieinwazyjny stopnia 0. W każdym razie zmiana wykryta bardzo szybko. I to jest najważniejsze.
coś z tym trzeba robić??

Cytat:

Cytat:
czekamy na fotki

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50999906]Taaaa :/ Starania... Już po płodnych, owu miałam wg apki we wtorek - seks tydzień wcześniej 2 razy i wczoraj :/ mąż chce czekać na wyniki genetycznych, jakoś nie wierzy, że już możemy się starać :/[/QUOTE]
najmocniejsze nasionka i tydzień dają radę

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 13:41   #1608
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
albo w ciążę zachodzić :

coś z tym trzeba robić?
O ciazyvtez właśnie myślałam. Jak tam będzie nie do wytrzymania to pójdę na cala ciążę nie l 4 i juz.
Co do choroby to teraz trzeba to tylko obserwowaC. Pi miesiączkę miesiączce pierwsza cytologia i tak co 3 miesiące. Potem badanie wirusa. Narazie leczenia żadnego nie trzeba.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 13:54   #1609
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Kucyk - a wydawalo mi sie ze nie raz pisalam ze J. pozniej jezdzil z regulacja bazy

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

D. uparcie chce lezec z prostymi nogami.. nie wiem do czego zmierza ale nie podoba mi sie to..
Stary 2015-04-11, 14:22   #1610
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Kucyk - a wydawalo mi sie ze nie raz pisalam ze J. pozniej jezdzil z regulacja bazy

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

D. uparcie chce lezec z prostymi nogami.. nie wiem do czego zmierza ale nie podoba mi sie to..
Pewnie nie skumałam. Myślałam że inną baze macie..Za dużo tych nazw, opcji itd.
Ech..
No nic. I tak baza famillyfix sprzedana (o 100zł mniej niż zapłaciłam )
No i jeszcze jedna sprawa którą też Ty mi uświadomiłaś... Że fotelik nie może być starszy niż 4 lata..A nasz jest z 2007 Dostałam go od koleżanki i nie wiedziałam że takie są wymogi. No i Maks jakiś długi tułów ma bo jest już na styk od góry. Więc wywalam Cabriofixa. Ten 2waypearl jest od 67 cm (6miesiąc) więc jak najbardziej Maks może już nim jeździć.

Gryzia wszystko jest możliwe

Dwakolory a co o ciąży mówił lekarz? Kiedy sie możecie starać?

Zebra doczytałam o Kasi. Słodka dziewczynka!

Zebra, Pani zaraz mi sie zachce...kolejnego dziecka przez Was!
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 14:47   #1611
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A koń ten od karmienia to figurka schleich. Ma T korbę na punkcie tych figurek.
jedyne zwierzątka, których T. nie kumał zostawiłam u mamy. ciekawe czy teraz zakuma

No i kciuki za gila. By gilem pozostał. Jednodniowym

Cytat:
P i coraz czesciej przed wejsciem do domu/sklepu pakuje kamienie do buzi...
grubboooo

Cytat:
Dziś mam pierwszą wolną sobotę od dawien dawna, ale we Wrocławiu okna myję i obiad na cały tydzień małżonkowi podgotowuję
odpoczywać nie potrafisz, c'nie?

Cytat:
jaką masz spacerówkę?
mam: Maclarena (parasolkę), miałam: Mutsy Evo (spacerówkę) - teraz znów za gondolę robi.

w gościnę jutro idziecie?? dwudniówka intensywna?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50999866]No co Ty A myślałam, że przy drugim jest lajcik :P [/QUOTE]

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50999866]Mój najbardziej uwielbia pety i kapsle od butelek po piwie [/QUOTE]masakra. jak sobie przypomnę ledwo stojącego T. z petami w paluszkach <blech>. Ludzie to świnie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50999906]Pod strop prawie gotowe [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Moje dziecko o kilku miesięcy męczyło się jadąc autem. Bo na prawie leżąco musiał jechać w tym nosidle. Wczoraj koleżanka uświadomiła mnie że mając bazę famillyfix można zmienić nachylenie fotelika...
sorry, ale

Cytat:

Zebra, Pani zaraz mi sie zachce...kolejnego dziecka przez Was!
heh... mnie szkoda T.
mam dla niego mało czasu. i cierpliwości (która łączy się z "mało czasu")

Byłam z córą na spacerze (chłopaki u t.). I kawie ze znajomymi. 4,5 godziny bez karmienia i nadal śpi... ciekawe ile dziś będzie trwał płaczkowy maraton :/
I znów mam kminę - jak ubierać dzidziusia. Albo inaczej: na ile rozbierać. w wózkach napotkanych od kocy na futrze po dzieci w krótkich rękawkach.

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2015-04-11 o 14:49
Stary 2015-04-11, 15:04   #1612
Madzionella
Rozeznanie

Hej, hej!

U mnie dziś wiosna pełną gębą. Słońce i takie tam. Jak tak patrzę za okno, to od razu nadzieja rośnie, że wszystko będzie miało szczęsliwy finał.

Berbie - dzisiaj dziadek całkiem nieźle, jak na jego stan oczywiście. Załapałam się na małe pogaduszki z nim. Chciał wysyłać moją mamę po kawę. Zwykle pije pierwszą przed 12. Lekarze mówią, że to bardzo dobrze, że próbuje mówić. Podobno nawet przedstawił się pielęgniarkom. Dalej bardzo dużo śpi, ale najważniejsze, że jest z nim kontakt. Gorzej tylko, że zbiera mu się w płucach wydzielina i dzisiaj lekarz powiedział mojej mamie, że podejrzewają zapalenie płuc. Dalej się strasznie o dziadka boję, bo wciąż nie można powiedzieć, że najgorsze już za nim.
Cały czas mam nadzieję, że z tego wyjdzie i jeszcze wypijemy razem kawę na tarasie.

Dziś mój Małż strzelił suchara miesiąca. Około 3 nocy zadzwonili z pracy że jest awaria i biedny musiał jechać. Zbierał się do wyjścia, moja mama się obudziła, a on do niej: "ja się już wyspałem i jadę do firmy". I teraz rodzicielka za nim łazi i się nabija z niego.

21 lipca 2012 godz. 16

16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc

1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka
Madzionella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 15:36   #1613
BERBIE
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50999866]
Mój najbardziej uwielbia pety i kapsle od butelek po piwie [/QUOTE]

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50999906]Taaaa :/ Starania... Już po płodnych, owu miałam wg apki we wtorek - seks tydzień wcześniej 2 razy i wczoraj :/ mąż chce czekać na wyniki genetycznych, jakoś nie wierzy, że już możemy się starać :/[/QUOTE]
trzymam kciuki!
Cytat:
Berbie a co się dzieje z Tż?
wiesz sama nie wiem. pokłóciliśmy się o głupotę a ja nadal nie mam chęci z nim rozmawiać. moim zdaniem za mało się stara jako mąż, nie twierdzę, że jestem żoną roku, ale ostatnio naprawdę się starałam, a on chyba wyszedł z założenia że mu się to należy i sam żadnych starań nie wykonuje. koleżanka stwierdziła że przechodzimy kryzys 7 lat małżeństwa.
Krzyś jak tylko się zatrzymujemy od razu chce wysiadać z fotelika, nie chce w nim leżeć. w czasie jazdy też często się wyrywa do siedzenia i się wkurza przez zapięte pasy, ale my zazwyczaj bardzo krótkie trasy jeździmy. niestety musi się jeszcze trochę przemęczyć.
Cytat:
tak jak remontowe, czyli nieprzewidywalnie pierwszy cykl na Clo, wszystko działa jak trzeba i gdy powinniśmy podziałać Małżonek złapał jakieś świństwo - 40 stopni gorączki i antybiotyk 2 razy dziennie. Nigdy wcześniej tak nie chorował. Nie mam sumienia jeszcze w łóżku go eksploatować
a nie wiesz, że okłady z młodej piersi to najlepsze lekarstwo, wskakuj pod kołdrę do męża

Cytat:
O ciazyvtez właśnie myślałam. Jak tam będzie nie do wytrzymania to pójdę na cala ciążę nie l 4 i juz.
i to mi się podoba! kiedy zaczynacie?

Cytat:
mam: Maclarena (parasolkę), miałam: Mutsy Evo (spacerówkę) - teraz znów za gondolę robi.
w gościnę jutro idziecie?? dwudniówka intensywna?
zadowolona jesteś z maclarena?
idziemy na pewno jutro na śniadanie, a później nie wiem. zawsze na bieżąco wychodzi. zawsze było intensywnie, ale teraz pewnie ze względu na Krzysia nie będzie tak.

REKLAMA
Stary 2015-04-11, 15:50   #1614
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
od razu nadzieja rośnie, że wszystko będzie miało szczęsliwy finał.
będzie. nie ma innej opcji

Cytat:
zadowolona jesteś z maclarena?
bardzo. jak Michał zajeździ obecnego (wiekowy, po kuzynce), to kupię kolejnego. tylko xrl.

trzymam za Was kciuki. to tylko, na bank, przesilenie

Stary 2015-04-11, 17:26   #1615
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Joila, za pogodę.
I udsnego jutrzejszego dnia!
Zeby w kościele koncertowo nie było. (U nas było )

T znowu ma gluta. 4 dni w żłobku po dluuugie przerwie.
Mam nadzieje, ze na katarze sie skończy :/
Dzięki ale się na spokój nie nastawiam

Zdrowia oby to został tylko katar i szybko minął.
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Hejka dziewuszki
Hej, kochana co u Was? Mało tu Ciebie
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50998500]Hejo [/QUOTE]

Cytat:
A jak u Was budowa?
to się remont przedłuża

Cytat:
Też mi się wydaje, że to za karę
Dziękujemy

Cytat:
to na pewno minie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50999906]Pod strop prawie gotowe Większość ścian nośnych i nadproża nad okna i drzwi

Taaaa :/ Starania... Już po płodnych, owu miałam wg apki we wtorek - seks tydzień wcześniej 2 razy i wczoraj :/ mąż chce czekać na wyniki genetycznych, jakoś nie wierzy, że już możemy się starać :/[/QUOTE]

super idzie budowa
Nie doceniasz żołnierzyków męża jeszcze nic nie stracone

Cytat:
Byłam z córą na spacerze (chłopaki u t.). I kawie ze znajomymi. 4,5 godziny bez karmienia i nadal śpi... ciekawe ile dziś będzie trwał płaczkowy maraton :/
I znów mam kminę - jak ubierać dzidziusia. Albo inaczej: na ile rozbierać. w wózkach napotkanych od kocy na futrze po dzieci w krótkich rękawkach.
Może nie będzie maratonu
Oleńka młodsza ale my dziś bodziak z krótkim rękawem, półśpiochy i bluza dresowa. Do tego cienka czapka. Nogi w gondoli nakryłam kocykiem, takim zwykłym niespecjalnie grubym. Młoda nie zmarzła a nawet na słońcu jak przygrzewało odkrywałam spod kocyka.

Cytat:
U mnie dziś wiosna pełną gębą. Słońce i takie tam. Jak tak patrzę za okno, to od razu nadzieja rośnie, że wszystko będzie miało szczęsliwy finał
i tak będzie

Dwakolory dziewczyny mają racę - pracą się nie przejmuj

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 17:45   #1616
Alfahelisa
Zakorzenienie

My mamy konia z Jyska (babcia kupila) ale nie robi furory...
za to paskudny, lekko demoniczny kot c bialy z rozową wstążką obowiazkowo musi towarzyszyc w wielu wyprawach

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

My dzis od 10ej (z przerwą na drzemke od 13ej do 15 plus obiad) do 18ej na dworze (mikro park z placem zabaw pod domem rządzi)
Wiki wszystkie robaki wykryje, do Askota (mamy jakies 500m) szlismy godzinę :P pech chciał że w murkach ktore ciągną się wzdłuż naszej trasy małe czerwone robaczki mieszkają, każda dziura musiala byc sprawdzona czy nikt sie tam nie chowa...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 17:50   #1617
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Oleńka młodsza ale my dziś bodziak z krótkim rękawem, półśpiochy i bluza dresowa. Do tego cienka czapka. Nogi w gondoli nakryłam kocykiem, takim zwykłym niespecjalnie grubym.
dzięki za podpowiedz
Ola chodzi w bodziaku jak jest chłop sama boję się ubrać

Chrzciny w domu czy w lokalu? Kreacje letnie?

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
My mamy konia z Jyska (babcia kupila) ale nie robi furory...
nie wiedziałam, że J. ma maskotki

Szukaliśmy "prostego" kota. bez pozytywki, nie miauczącego. trudno było

REKLAMA
Stary 2015-04-11, 18:22   #1618
Alfahelisa
Zakorzenienie

Nasz miauczal jak sie na łapkę nacisnęlo po 10 dniach sie chińszczyzna zepsuła...
teraz jak Wiki przedstawia to mowi "to jest moj kotecek, bateria mu padła"
U nas hitem są naklejki - książka 300naklejek z wyd Wilga aktualnie ukochane dinozaury

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Oto nasz koń http://jysk.pl/do-domu/artykuly-dzie...mle-d65-cm-mix

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Uakurat kon to "prezent od mikolaja siedzi na szafce, ale swefo czasu z nami spał (zajmuje dziad troche miejsca) bo Wiki nie dosc ze sam sie do łóżka pakuje to jeszcze znoso dziwne rzeczy... wczoraj mnie gniotł plastikowy kręgiel-zielony

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

A pluszaki najzwyklejsze to polecam ikea jest kot, pies, sowa, mysza...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2015-04-11, 18:24   #1619
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Pani - ja nie wiem jak J. ubierac a co dopiero malutkie dziecko.. Bylismy na 2 spacerach dzis i nie widzialam dziecka w wieku J. ani mlodszego bez czapki, ludzie patrza na mnie jak na wyrodna matke. Pelno grubych czapek, kurtek, w spacerowkach grube koce, do gondoli nawet nie zagladam.

Alfa - my z J. ostatnio 2,5: godz szlismy do lidla, zakupy i wracalismy. Sama ide max 15 minut. Przy dziecku lubiacym przytulic sie do pecherza zakupy ze starszakiem to kiepska opcja.
Stary 2015-04-11, 18:26   #1620
Alfahelisa
Zakorzenienie

U mas akurat z zabawkami to musi byc milośc od pierwszego wejrzenia, jak sie nie spodoba to nie ma co kupować... czasem wlasnie takie szkaradziejstwa wybiera jak ten jego kot...
z gumowymi figurkami tez... taka piekna krowa byla i konik a ten wybrał jakiegoś dinozaura to plywa i jak potwor z Loch Ness wyglada

Pisze na raty bo Wiki czasem lubi mi wcisnac na tablecie cos i caly post idzie w p...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości