|
|
#1231 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Miała operacje, miała miec wycięty kawałek jelita, w końcu wycięli całe, założyli worek stomie, który bedzie miała do końca zycia ale nie to jest najgorsze- podczas operacji padł rozrusznik serca i zawieźli ja na kardiologie ale ze jest weekend to do poniedziałku nic z tym nie beda robić
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, szuuu, trzymam kciuki za twoją babcie
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Masija w koncu jakies dobre wiesci
Aika znam to,mam to samo Szuu za babcie.
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu
oby jak najszybciej ktoś pomógł babci..Cos nooo w końcu ![]() Ja lece spać bo po magnez ie jestem taka detka ze szkoda gadac ![]() Dobranoc
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu boże
trzymam mocno kciuki za babcię Tż dziś przestawił meble w sypialni żeby sprawdzić czy łóżeczko nam się zmieści i na szczęście zmieści się. Tylko taki nowy układ sypialni mi się nie podoba ale inny nie wchodzi w grę bo łóżeczko tylko w ten sposób się zmieści.
|
|
|
|
#1236 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam też legginsy z netto, ale spadają mi ciągle mam rurki czarne z C&A, ale na początku były za duże, a potem przegapiłam ten moment, kiedy były dobre i teraz troszkę odznaczają się na brzuchu w takim sensie jakby dzieliły go na dwie części.. Potem mam jeszcze granatowe legginsy jakieś bez marki, ale są strasznie cieniutkie i nie przylegają do kostki, a bardzo tego nie lubię i na końcu mam takie legginsy ciążowe, ale one bardzo mi prześwitują na tyłku i w kroku więc muszę mieć do nich tuniki za tyłek - kupiłam sobie właśnie na święta piękną żółtą, ale miałam okazję ubrać tylko raz, bo potem już tylko na czarno..także widać, że wszystko ma jakieś ALE w czwartek byłam w sklepie gatty zobaczyć legginsy ciązowe i są fajne, ale niestety kosztują 80 zł, teraz już się nie opłaca kupować Cytat:
![]() Cytat:
też zostałam sama, mój Tż znowu w De po samochód ![]() Cytat:
Cytat:
witamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1237 |
|
Rozeznanie
|
Tez dużo o tym słyszałam. I niby rzeczywiście pomaga także jak ktoś ma ten problem to warto spróbować
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Masija jestes senna po magnezie.?
Mehja ja nawet nie chce myslec jak my bedziemy musieli poprzestawiac w sypialni :P w ogole nie mam pomyslu jak to wszystko zmiescic. Kejtice no staruszki A na bolace biodra to raczej nie ma zlotego srodka - tylko przeczekac :P |
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Wylicytowałam otulaczek Motherhood za 10zł
edit: chodziło mi o Country
Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-04-11 o 21:29 |
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja to nie u mnie ta niespodzianka
|
|
|
|
#1241 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale do zapisania na listę ![]() [QUOTE=rybkaa90;51002876]Ale jak to możliwe? Matko, straszne! Ale to ząb z przodu? Z tyłu? Krwawiły Ci wcześniej dziąsła? [/QUOTE ] Co najdziwniejsze to ząb ukorzeniony bo 6 górna, a problemy z dziaslami mam od początku ciąży, mam słabe zeby ale żeby aż tak aż boję się iść do dentysty teraz bo nie wiem co mi powie, teraz już mnie to śmieszy ale cały ranek przeplakalam ![]() Cytat:
Cytat:
jesteśmy przyzwyczajeni do łóżka wiec jakoś łóżeczko Malenstwa się musi zmieścić małe nie ma jeszcze pewnie za dużych wymagań wiec jakoś trzeba to poukładać
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy : - cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajęty i domagać się ze wszystkich sił, tego czego pragnie Edytowane przez kika1989wroc Czas edycji: 2015-04-11 o 21:24 |
|||||
|
|
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
Szuuu mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Moja babcia ledwo przekroczyła 60 rok zycia i tez miała wyłanianą stomię a podczas operacji uszkodzili jej pęcherz i nie dość, ze ma sztuczny odbyt to jeszcze do końca życia musi chodzić w pampersie. Na początku była masakra i pod kątem fizycznym i psychicznym, bo to depresja itd. Ale wszystko się ułożyło
U Twojej babci też tak będzie, zobaczysz. Trzymam kciuki :-* Edytowane przez mycha_818 Czas edycji: 2015-04-11 o 21:35 |
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
kalafior zamiast mózgu u mnie
Cytat:
Na szczęście u nas to całe przemeblowanie sypialni to sytuacja chwilowa bo po max. roku mała się przeniesie do pokoju brata |
|
|
|
|
#1244 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kurde pocytowałam i mi jakiś bład wyskoczył przy wysyłaniu wiadomości
![]() Cytat:
a na dolegliwości 3 trymestru owszem![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() btw- nie polecam tego typu pajacyków- trudne do ubierania ![]() ja nie nosiłam ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
zdrówka dla babciCytat:
U nas niestety przewidujemy taki stan na 3 lata.
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szuu trzymamy kciuki |
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś było pięknie i ciepło
Aż musze się na paznokcie umawiać w przyszłym tyg, bo mi lakier popękał
|
#1247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szuuu kciuki za babcie, oby wszystko bylo dobrze |
|
|
|
|
#1248 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny... Wczoraj dziadek próbował dostać sie do babci ale nie pozwolili mu ani na chwile, powiedział ze on ma czas i siedział na korytarzu 6 godzin aż zmiana inna przyszła i wtedy lekarz inny pozwolił mu na chwile do niej wejść... Dzisiaj tez bedzie próbował, powiedział, ze bedzie czekał ile trzeba, ale moze gdzieś indziej ja przeniosą i wtedy bedzie mógł u niej siedzieć...
Ja wczoraj spędziłam cały dzien na dworzu- mam spalony dekolt i policzki i ładnie opalone czoło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Kika, co do zębów mi ostatnio przytrafiło się coś strasznego. Ulamala mi się gorna jedynka przy samym dziasle. Przeryczalam całe przedpołudnie dzwoniac po dentystach i szukając kogoś kto mi to zrobi na juz. W końcu się udało, ale ze jestem w ciąży mam tymczasowy zabek na wkret, jak urodze to rtg i wówczas jakąś koronę porcelanowa mi zaloza. Teraz mam uważać jak gryze bo może wytrzymać kilka dni a może i kilka lat wg dentysty... Nikomu nie życzę takiej "przygody".
Szuu, współczuję sytuacji z babcia i trzymam kciuki żeby się poprawilo My wczoraj bylismy na ognisku i objadlam się kielbaskami jak mops W ogóle wczoraj cały dzień spędziłam z Julkiem na zewnatrz z przerwami na drzemkę i obiadek. Wróciliśmy do domu dopiero o 21
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu przykro mi z powodu babci. Oby się nią dobrze zajęli teraz. A że dziadka nie wpuścili...
![]() U nas aż tak nie grzało, lekkie chmury były, ale cieplutko Dobrze, że kupiłam już balerinki. Co do pakowania torby...to jak polecam naszykować sobie w domu też ciuchy dla siebie na wyjście ( wygodne). Chyba, że macie zaufanie do tż, że odpowiednie przywiezie
|
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szuu będzie dobrze, trzymam kciuki Ale mnie Lena wystraszyła, od samego rana zero odzewu, tylko raz wypchnela coś i koniec, i pukam i pukam i nic. Zjadłam śniadanie, nic, napilam się coli, nic. Mówię jak po lodach nic nie da znaku to nie wiem, zjadłam i... Szaleje.. Ufff..
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Moj wsadzil w reklamowke to w czym pojechalam do szpitala i przywiozl to samo na wyjscie.
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Cos trochę tak
no i gorąco się robi. Ale nie wiem czy to tez nie przez to,że tutaj jest okropnie gorąco a ciężko otworzyć okno bo lamenty , że zimno,że Przeciag itp. A czemu pytasz?![]() Co do ubrania po porodzie to warto wziąć ubrania z ciąży a nie od razu spodnie sprzed bo raczej od razu naszych chudych l dupek nie wcisniemy ![]() Ja pewnie wezmę Sukienkę i kurtkę. Raczej będzie ciepło wiec..
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
Szuuu zdrówka dla babci
![]() Kika - ja bym chyba na zawal zeszla jakby mi zab wypadl.... Pszczoua - mi tak jedynke rozwalili przy leczeniu kanalowym...dzien po ukruszyla sie przy dziasle. Od 3 lat mam zab na tytanowym pręcie i nic sie z tym nie dzieje...tyle ze staram sie nim nie gryzc. Zeby to paskudna sprawa. Ja wczoraj troche polatalam po sklepach i z psem rodzicow a potem umieralam na bol plecow ![]() Kupilam sobie pare kosmetycznych ☠☠☠☠☠☠☠ek, ksiazke o rozwoju dziecka i pieluszki tetrowe w Mothercare (dostalam kupon na 30% w sklepie ). Na internetach zachwalali ich jakosc a ja uznalam ze mam jednak za malo ![]() Co do torby to tez myslalam o tym ze zapakowac sie w 1 torbe, a reszte rzeczy przygotowac tz zeby mi dowozil albo w bagazniku zostawic. Zreszta jak mam teraz insuline to nie wiem jak bedzie dalej z porodem, bo sn chyba odpada przy cukrzycy ? No i prawdopodobnie bede musiala rodzic w innym szpitalu niz chcialam z uwagi na to....
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że sukienka maxi.. ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
czuję, że mój Tż przywiózłby pierwsze lepsze i udawał, że tak miało być i ładnie wyglądam
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Millygirl - cukrzyca nie jest wskazaniem do cc. Chyba ze dziecko bardzo duze ale przy ciazowej i pilnowaniu diety jak czytam nawet na innych "swoich" watkach to rzadko sie zdarza, w sumie nie spotkalam sie w tym..
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u mnje też pogoda się niestety popsuła... szuu oby z babcią było lepiej a dziadek mógł spokojnie z nią być Jakie plany na dziś? U nas tż poszedł do lasu z psem, ciekawe kto kogo zgubi Co do przemeblowań to my niby mamy dużą sypialnie,ale też duże łóżko i pare innych mebli i też mam zagwozdke jak to wszystko użądzić ale najpierw musimy łóżeczko zamówić---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- A co do torby, to na sr radzili żeby przygotować wcześniej ubrania dla siebie i dziecka żeby nie było niepotrzebnych spięć z tżtem Ciężo przewidzieć pogodę ale myślę wziąść spodnie takie materiałowe alladynki, jakis tshert, baleriny. A dla małego body z długim plus pajac. Chyba będzie ok
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początkowo myślałam też o lodach, ale... na stypę mieliśmy 10 blach ciasta i od czwartku to jemy, więc chyba długo nie tknę słodkiego po tym tygodniu ![]() Też tak myślałam, żeby ubrać mojego Małego i chyba na zielono ![]() Mieliśmy dziś jechać na Motor Show do Poznania i nie jedziemy..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

za babcie.

ale inny nie wchodzi w grę bo łóżeczko tylko w ten sposób się zmieści.

zreszta od kilku dni nie daje rady spac na lewym boku bo mnie zatyka i nie moge oddychac i boli mnie biodro
mam rurki czarne z C&A, ale na początku były za duże, a potem przegapiłam ten moment, kiedy były dobre i teraz troszkę odznaczają się na brzuchu w takim sensie jakby dzieliły go na dwie części.. Potem mam jeszcze granatowe legginsy jakieś bez marki, ale są strasznie cieniutkie i nie przylegają do kostki, a bardzo tego nie lubię 

nie wiem, czy przyjmujecie z powrotem córy marnotrawne? ?