|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Cytat:
![]() A ja poszłam do wc i
|
|
#3512 |
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczorem
![]() zabiegana dziś jestem i sprzątałam pół dnia bo wyprawiamy jutro 1 urodziny Lilianki trochę spóźnione ale przynajmniej teściowie będą w domu a nie w pracy Miłej soboty
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#3513 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do pizamki - ja mialam w 1c , ale ze względu na cc nie chcialam uciskac rany wiec gacie odpadały.... jedyne co to miałam te siateczkowe majty co by "narte" trzymały ale to lekarz tez sie wkurzał że mam :P ale jak naturalnie urodzisz mysle ze spoko... potem badan juz tak czesto nie ma ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
poza tym... poki mozecie wydawac na siebie róbcie to... ja niestety od 3ch lat mam problem by sobie cos kupic bo zawsze znajde cos ładnego dla córci :P nawet na ur jak ktos chce mi prezenta zrobic to przesyłam linki do ciuchów itd bo wiem ze jak ktos kase da to na dzieci pójdzie :P ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
bo siadają mi plery ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
milion razy wysikuje szklanke a najbardziej lubie sytuacje gdzie wysikam sie przed wyjsciem, wychodze, po 5-10 min mam wrazenie ze zaraz mi pęknie pęcherz... dawaj szybko do domu, a tam ledwo wycisne 3 krople na krzyż
|
||||||||
|
|
|
#3514 |
|
Raczkowanie
|
Czesc laski
![]() Wpadlam na chwilw, bo od rana czeka mnie jazda z pokojami. Ale jesli dobrze pojdzie, dzis, najponiej jutro skonczy sie ten cholerny remont i zostanie tylko malowanie wczoraj tez mielismy dzien bez chwili odpoczynku, ale za to sie usmialam w wydziale ruchu drogowego pojechalismy na pewniaczka costam zalatwic, i okazalo sie, ze zmienily sie godziny przyjec i przyjechalismy na ostatnia minute. Maz wszedl, bo jego sprawa szybciej i jak wyszedl to wsadzilam glowe zapytac, czy i ja moge sprawe zalatwic czy juz nie przyjmuja i przyjechac innym razem. Babeczka spojrzala, powiedziala, ze juz niestety wszystko wylogowane to mowie, ze ok przyjade w przyszlym tygodniu i w tym momemcie wstala po costam, zobaczyla brzuch i sie przerazila od razu mnie zaprosila, powiedziala co i jak, mam tylko dowiezc costam i po sprawie nie powiem, zrobilo mi sie milo, bo choc sie nie pchalam ani nie mialam zamiaru wykorzystywac brzucha to zostalam przyjeta, ale mine tej kobiety na dlugo zapamietam
|
|
|
|
#3515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki daje znac po wczorajszej wizycie
byl to Nasz 28t2d Mikolaj wazy ok 1300g!!! Polozony podluznie glowkowo wiec wiem czym mnie tak kopie po zebrach i czym sie wypina z boku brzucha(pupka) Serduszko bije 155 na minute Kopal tak ze nawet lekarka pod sonda czula i sie smiala ze pilkarz bo brzuch caly sie ruszal.. widocznie nie lubi jak Go sie cisnie sonda od usg:P moja szyjka dluga i twarda. No i mam za soba to badanie 3trymestru juz nastepna wizyta 12maja a po tej wizycie wizyty juz co 3tygodnie
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A te usg 3 trymestru co konkretnie sprawdzało? Jak byłam na połówkowym to babka mi mówiła, że to w nowych zaleceniach jest, a moja regularna ginka jakoś tak sceptycznie nastawiona do takiego badania bo skoro w połówkowym dobrze to nic nowego nie odkryje to w 3 trym, zwłaszcza, że to nie aż tak odległy okres od połówkowego. Ja chyba się nie będę specjalnie zapisywała na nie. Witam, u nas kolejny piękny dzień. Synuś poszedł z tatą się wyhasać na dwór a ja czytam książkę z maseczką na twarzy. Wieczorem spotkam rodzinkę to muszę ich olśnić :p
|
|
#3519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie poprostu jak lekarka mi mowi to robi i ja jej pozwalam ogladala glowke mozg itd przeplywyw w mozgu sprawdzila i w pepowinie i w serduszku czy prawidlowe pomierzyla malucha sprawdzila stan lozyska ktory stopien u mnie juz 2;/ ale lekarka nic zlego nie mowila ze to zle.. wiec no w sumie takie zwykle usg tylko z tym ze wszystko mam wypisane na kartce dokladnie
|
|
|
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
ja_dalia no właśnie w ostatnim badaniu wyszło, że kiedyś przeszłam już toxo.
Ja niestety dziś z wami nie posiedzę bo idę na wesele. W sumie to pojem sobie ale ubieram sukienkę w którą się zmieszczę.... czuje się w niej jak wieloryb :P Tak więc miłego dnia wszystkim przyszłym mamusiom
|
|
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
cicha1990 gratki za wizytę
faktycznie duży chłopiec U mnie dzisiaj jest tak pięknie, że zaraz uciekam na dwór pooddychać świeżym powietrzem powiedziałam, że tyle się nasprzątałam na święta, że dzisiaj tylko podłogi umyję wieczorem trzeba korzystać ze słoneczka, bo od poniedziałku straszą deszczem. Ale się elince pogoda trafiła |
|
|
|
#3522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to mam spiety odcinek piersiowo szyjny to na siedzaco mnie masuja
|
|
#3523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Cytat:
Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2015-04-11 o 15:59 |
||
|
|
|
#3524 |
|
Raczkowanie
|
A ja wlasnie pierwszy raz polozylam sie na kanapie na moim nowym tarasie w nowym domku i jest bosko
Mila spi, ryz wieloziarnisty sie gotuje, a ja moge chwilke poleniuchowac ptaszki spiewaja!Milego popoludnia dla wszystkich Mamus! |
|
|
|
#3525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I dostaję też opis USG z położeniem dziecka, wiekiem wg OM i USG, wagą, przepływami i innymi bajerami (generalnie cała kartka A4 :brzydal) Z resztą zawsze USG trwa po pół godziny, bo moja Gin jest mega dokładna i mierzy dopóki jej się nie uda.
|
|
|
#3527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprawdzal oczywiscie bicie serca i na fotelu mnie sprawdzal. Ale tez bym chciala raz na jakis czas sprawdzic i sie uspokoic, ze wszystko jest z moja dzidzia ok... Ale 6 maja mam usg 3 trymestru i wizyte tez u gina. |
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3529 |
|
Raczkowanie
|
Siemanko!
Co tu tak cicho?
|
|
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
O to samo chciałam zapytać
piękna pogoda to kobiety wędrują rekreacyjnie lub zakupowo, zaraz zaczną wklejać fotki z łupami
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Powinni zakazać handlu w niedziele
ja od dwóch godzin z synem urzęduje. Słonko już ładnie świeci
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
Hey
Kocur miał operacje usuneli mu śruta i nerke stan bardzo ciężki na szczęście po nocy żyje i małymi kroczkami walczy o życie . Sąsiad raz się wypiera raz przyznaje że może przez przypadek, rachunek bardzo duży już jest ponad tysiak Noc nieprzespana mały w brzuszku wiedział że coś jest nie tak bo dawono taki aktywny nie był.
|
#3533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3534 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wlasnie na zakupy meblowo ubraniowe jade Moja przyjaciolka bardzo chwalila sobie prace w soboty/niedziele (w centrum handlowym), bo dzieki temu miala wolne dni w tygodniu Cytat:
sasiad powinien zaplacic!!!
|
|
#3535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zwyrodnialca - sąsiada podać na policję, że znęca się nad zwierzętami. Masakra.
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja uwielbiam otwarte sklepy w niedzielę i najlepiej wszystko powinno być czynne całą dobę dla mnie, a zwłaszcza paczki powinni w weekendy też dostarczać
|
|
#3538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeszcze spie w aucie, nie zrozumialam wczoraj wrocilam o 2 z kina
|
|
#3539 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
U nas dziś 29 tc ale jakoś naprawdę już szybko leci ![]() Onagory ja bym sąsiadowi tak samo nie podarowała ![]() Cicha ale twój synek już duży ja mam wizytę dopiero za 11 dni z każdą wizytą mały podwaja swoją wagę także obstawiam, że w 29t4d będzie ważył około 1600g ciekawe czy się sprawdzą przypuszczenia.
|
|
|
|
#3540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

wczoraj tez mielismy dzien bez chwili odpoczynku, ale za to sie usmialam w wydziale ruchu drogowego

sasiad powinien zaplacic!!!