Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-11, 20:15   #1231
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Miała operacje, miała miec wycięty kawałek jelita, w końcu wycięli całe, założyli worek stomie, który bedzie miała do końca zycia ale nie to jest najgorsze- podczas operacji padł rozrusznik serca i zawieźli ja na kardiologie ale ze jest weekend to do poniedziałku nic z tym nie beda robić

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 20:21   #1232
industria
Zakorzenienie

kurcze, szuuu, trzymam kciuki za twoją babcie żeby wszystko było dobrze......
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 20:36   #1233
Cos_
Zakorzenienie

Masija w koncu jakies dobre wiesci
Aika znam to,mam to samo
Szuu za babcie.
Stary 2015-04-11, 20:43   #1234
masija
Zakorzenienie

Szuuu oby jak najszybciej ktoś pomógł babci..

Cos nooo w końcu

Ja lece spać bo po magnez ie jestem taka detka ze szkoda gadac
Dobranoc

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 20:44   #1235
mehja
Zakorzenienie

Szuu boże trzymam mocno kciuki za babcię

Tż dziś przestawił meble w sypialni żeby sprawdzić czy łóżeczko nam się zmieści i na szczęście zmieści się. Tylko taki nowy układ sypialni mi się nie podoba ale inny nie wchodzi w grę bo łóżeczko tylko w ten sposób się zmieści.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 20:57   #1236
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Mowila ze bedzie pisac a tu .

Kejtice tez sie zastanawiam caly czas czy od tego mojego lezenia na boku lewym czy prawym nie zgniatam dzieci zreszta od kilku dni nie daje rady spac na lewym boku bo mnie zatyka i nie moge oddychac i boli mnie biodro
stare babcie z nas

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Cos, ja też jak kładę się na prawym boku to mnie królewna kopie i zastanawiam się czy jej nie gniotę
A najgorzej mi na plecach bo wtedy mnie aż w płucach zatyka tak mi się podnoszą.
na plecach też nie mogę - nie da się wtedy oddychać i plecy bolą

Cytat:
Stwierdzam, że nie mam co na siebie założyć jak jest tak ciepło.
W czym Wy teraz chodzicie? Na tyłek mam tylko legginsy z HM i w kółko w nich chodzę. Nie wiem co innego założyć na
mam dwie pary legginsów z C&A - ale jedne są po domu, bo już mają dziurę mam też legginsy z netto, ale spadają mi ciągle mam rurki czarne z C&A, ale na początku były za duże, a potem przegapiłam ten moment, kiedy były dobre i teraz troszkę odznaczają się na brzuchu w takim sensie jakby dzieliły go na dwie części.. Potem mam jeszcze granatowe legginsy jakieś bez marki, ale są strasznie cieniutkie i nie przylegają do kostki, a bardzo tego nie lubię i na końcu mam takie legginsy ciążowe, ale one bardzo mi prześwitują na tyłku i w kroku więc muszę mieć do nich tuniki za tyłek - kupiłam sobie właśnie na święta piękną żółtą, ale miałam okazję ubrać tylko raz, bo potem już tylko na czarno..
także widać, że wszystko ma jakieś ALE w czwartek byłam w sklepie gatty zobaczyć legginsy ciązowe i są fajne, ale niestety kosztują 80 zł, teraz już się nie opłaca kupować

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy sie do szpitala pakujecie w zwykla torbe podrozna?? Jak ja patrze to tych rzeczy jest bardzo duzo do spakowania i zastanawiam sie czy wszystko trzeba brac od razu

U nas na sr polozna mowila, ze torbe trzeba tachac caly czas ze soba i zastanawiam sie jak to dobrze rozwiazac
tak, u nas na szczęście dla maluszka trzeba wziąć tylko chusteczki nawilżane, więc super

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Hihi mnie też nie zawsze wychodzi

Mój mały jak nie śpi to też kopie. Ale jak śpi to spokój, tylko ja czuję że on gdzieś tam jest i się boję o niego.

Aika też w ten weekend zostałam sama, ale tz ma na szczęście telefon.
ja piję teraz dużo melisy z tego stresu, to mały dużo śpi.. ale jestem spokojna, bo w okresie największej aktywności bez problemu naliczę 10 ruchów na godzinę

też zostałam sama, mój Tż znowu w De po samochód

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Witam w tak piękny sobotni dzień

Wczoraj wieczorem zaczęły boleć mnie biodra ale do tego stopnia ze ledwie chodzę. Myślałam że może źle stanęłam, ale widzę ze to jednak nie tylko mnie dotyczy. Masz sposób jak z tym walczyć ?

nie mam, bo mnie też zaczęło boleć dopiero wczoraj

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Hej wita się zaginiona mama nie wiem, czy przyjmujecie z powrotem córy marnotrawne? ?

Nie odzywałam się, bo miałam niewesoły czas. Ciąża mocno zagrożona, szpital, leki, potemleżenie w domu, mini zabieg u chirurga
Ale w środę byłam na wizycie i jest lepiej mam odstawione leki, łykam tylko magnez mam nadzieję,że najgorsze za nami
Do tej pory nie udzielałam się bo bałam się myśleć o jakiejkolwiek wyprawce, itp ale teraz zaczynam powoli wcielać w życie plan wyprawkowy
teraz będzie już wszystko dobrze witamy

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Miała operacje, miała miec wycięty kawałek jelita, w końcu wycięli całe, założyli worek stomie, który bedzie miała do końca zycia ale nie to jest najgorsze- podczas operacji padł rozrusznik serca i zawieźli ja na kardiologie ale ze jest weekend to do poniedziałku nic z tym nie beda robić

trzymam kciuki za babcię!!!

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Szuu boże trzymam mocno kciuki za babcię

Tż dziś przestawił meble w sypialni żeby sprawdzić czy łóżeczko nam się zmieści i na szczęście zmieści się. Tylko taki nowy układ sypialni mi się nie podoba ale inny nie wchodzi w grę bo łóżeczko tylko w ten sposób się zmieści.
żeby nam się zmieściło łóżeczko w sypialni zamówiłam mniejsze łóżko dla nas
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 20:58   #1237
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Z tą solą tłumaczyła tym, że sól zatrzyma wodę w środku, a nie w rękach nogach, a jak się dużo pije, to się tą sól z wodą wypłuka. byłam zdziwiona, ale spróbuję, nic innego mi nie zostało, skoro dieta bezsolna nie pomaga...
Tez dużo o tym słyszałam. I niby rzeczywiście pomaga także jak ktoś ma ten problem to warto spróbować
Stary 2015-04-11, 21:13   #1238
Cos_
Zakorzenienie

Masija jestes senna po magnezie.?
Mehja ja nawet nie chce myslec jak my bedziemy musieli poprzestawiac w sypialni :P w ogole nie mam pomyslu jak to wszystko zmiescic.
Kejtice no staruszki
A na bolace biodra to raczej nie ma zlotego srodka - tylko przeczekac :P
Stary 2015-04-11, 21:14   #1239
mehja
Zakorzenienie

Wylicytowałam otulaczek Motherhood za 10zł stan niby bardzo dobry, użyty kilka razy. Mam nadzieję, że nie będzie przykrej niespodzianki jak u Coś

edit: chodziło mi o Country

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-04-11 o 21:29
Stary 2015-04-11, 21:21   #1240
Cos_
Zakorzenienie

Mehja to nie u mnie ta niespodzianka
Stary 2015-04-11, 21:22   #1241
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Kika to dziwne z tym zębem
Justi wracaj do nas
A w załączniku lekko poplamiony zakup z allegro
Straszne :/

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Hej

Ja juz po zakupach. Zaczelo sie ciezko bo mi sie slabo co chwile robilo, ciemno przed oczami, szumialo mi w uszach. Myslalam, ze strace przytomnosc, ale potem juz bulo ok.
Kupilam przebierak, reczniki, pieluchy muslinowe, butelki, kosmetyki dla Malej, przescieradla do wozka i ubranka
Dla siebie 2 paczki tych podpasek poporodowych.
Juz nieduzo zostalo do dokupienia
Spore zakupy
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ejj ale jak to torbę nosić ze sobą?!

Do torby polecam spakować też wodę i np biszkopty! Ja np urodziła w nocy więc do śniadania to bym padła z głodu, a tak przypchalam się biszkoptami
O biszkoptach jeszcze nie słyszałam ale do zapisania na listę

[QUOTE=rybkaa90;51002876]Ale jak to możliwe? Matko, straszne! Ale to ząb z przodu? Z tyłu? Krwawiły Ci wcześniej dziąsła? [/QUOTE ]

Co najdziwniejsze to ząb ukorzeniony bo 6 górna, a problemy z dziaslami mam od początku ciąży, mam słabe zeby ale żeby aż tak dentysta mówił ze najlepiej na plombowalne juz żeby założyć koronki bo mogą mi się pokruszyc ale nie mówił ze mogą wypadać zdrowe aż boję się iść do dentysty teraz bo nie wiem co mi powie, teraz już mnie to śmieszy ale cały ranek przeplakalam

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
standard

To kebaba nie można? !!!!
Przecież ja padnie z glodu

Cytat:
Dzięki dziewczyny co do podpowiedzi odnośnie butów, niestety w Deichmannie czy CCC nie da rady - 37 jest za ciasne a 38 spada z nóg Ale spróbuję poszukać tych innych

Country to skandal Co za â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠a!!

Kika o mamoooo dziwne z tym zębem
Justi witaj

Aika uważaj na siebie!

Z moją babcią jest bardzo źle
Oby z babcia się polepszylo. Bede trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
stare babcie z nas

na plecach też nie mogę - nie da się wtedy oddychać i plecy bolą

mam dwie pary legginsów z C&A - ale jedne są po domu, bo już mają dziurę mam też legginsy z netto, ale spadają mi ciągle mam rurki czarne z C&A, ale na początku były za duże, a potem przegapiłam ten moment, kiedy były dobre i teraz troszkę odznaczają się na brzuchu w takim sensie jakby dzieliły go na dwie części.. Potem mam jeszcze granatowe legginsy jakieś bez marki, ale są strasznie cieniutkie i nie przylegają do kostki, a bardzo tego nie lubię i na końcu mam takie legginsy ciążowe, ale one bardzo mi prześwitują na tyłku i w kroku więc muszę mieć do nich tuniki za tyłek - kupiłam sobie właśnie na święta piękną żółtą, ale miałam okazję ubrać tylko raz, bo potem już tylko na czarno..
także widać, że wszystko ma jakieś ALE w czwartek byłam w sklepie gatty zobaczyć legginsy ciązowe i są fajne, ale niestety kosztują 80 zł, teraz już się nie opłaca kupować

tak, u nas na szczęście dla maluszka trzeba wziąć tylko chusteczki nawilżane, więc super

ja piję teraz dużo melisy z tego stresu, to mały dużo śpi.. ale jestem spokojna, bo w okresie największej aktywności bez problemu naliczę 10 ruchów na godzinę

też zostałam sama, mój Tż znowu w De po samochód

nie mam, bo mnie też zaczęło boleć dopiero wczoraj

teraz będzie już wszystko dobrze witamy

trzymam kciuki za babcię!!!

żeby nam się zmieściło łóżeczko w sypialni zamówiłam mniejsze łóżko dla nas
Tez zaczęliśmy myśleć o wersalce do sypialni ale z drugiej strony to sobie tego nie wyobrażamy jesteśmy przyzwyczajeni do łóżka wiec jakoś łóżeczko Malenstwa się musi zmieścić małe nie ma jeszcze pewnie za dużych wymagań wiec jakoś trzeba to poukładać

Edytowane przez kika1989wroc
Czas edycji: 2015-04-11 o 21:24
kika1989wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 21:33   #1242
mycha_818
Zadomowienie

Szuuu mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Moja babcia ledwo przekroczyła 60 rok zycia i tez miała wyłanianą stomię a podczas operacji uszkodzili jej pęcherz i nie dość, ze ma sztuczny odbyt to jeszcze do końca życia musi chodzić w pampersie. Na początku była masakra i pod kątem fizycznym i psychicznym, bo to depresja itd. Ale wszystko się ułożyło
U Twojej babci też tak będzie, zobaczysz. Trzymam kciuki :-*

Edytowane przez mycha_818
Czas edycji: 2015-04-11 o 21:35
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 21:34   #1243
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Mehja to nie u mnie ta niespodzianka
kalafior zamiast mózgu u mnie

Cytat:

Tez zaczęliśmy myśleć o wersalce do sypialni ale z drugiej strony to sobie tego nie wyobrażamy jesteśmy przyzwyczajeni do łóżka wiec jakoś łóżeczko Malenstwa się musi zmieścić małe nie ma jeszcze pewnie za dużych wymagań wiec jakoś trzeba to poukładać
też sobie nie wyobrażam bez naszego łóżka.
Na szczęście u nas to całe przemeblowanie sypialni to sytuacja chwilowa bo po max. roku mała się przeniesie do pokoju brata
Stary 2015-04-11, 21:52   #1244
Irmusia81
Zakorzenienie

Kurde pocytowałam i mi jakiś bład wyskoczył przy wysyłaniu wiadomości

Cytat:

Co do uczucia ciężkości ogólnej to tak z 3-4tygodnie temu miałam i wtedy przytargaliśmy xboxa do domu. Tak się wkręciłam w tą gre, że na drugi dzień miałam zakwasy ale samopoczucie od razu lepsze i teraz śmigam jak ta lala. Tż się dziwi bo mu panie naupowiadały w pracy jak to źle, niedobrze i ciężko w ciąży a ja czasem tylko coś pomarudzę. Także dziewczyny jak nie macie przeciwskazań to ruszajcie się
ja tam na brak ruchu nie narzekam a na dolegliwości 3 trymestru owszem

Cytat:
Stwierdzam, że nie mam co na siebie założyć jak jest tak ciepło.
W czym Wy teraz chodzicie? Na tyłek mam tylko legginsy z HM i w kółko w nich chodzę. Nie wiem co innego założyć na
spodnie, bluzeczki, sweterki, sukienki- na razie nie narzekam. Teraz szukam już ubrań wygodnych przy karmieniu.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Irmusia i madzia niestety u mnie to samo. Syn mnie wykancza w dodatku jestem chora. Zakupy, spacer , obiad i mam ochotę sobie strzelić w łeb.
przytulam

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy sie do szpitala pakujecie w zwykla torbe podrozna?? Jak ja patrze to tych rzeczy jest bardzo duzo do spakowania i zastanawiam sie czy wszystko trzeba brac od razu

U nas na sr polozna mowila, ze torbe trzeba tachac caly czas ze soba i zastanawiam sie jak to dobrze rozwiazac
2 torby- mała dla dziecka, średnia dla mnie

Cytat:
Też mi się zdarza. Na pół żabę a mały uparty wchodzi mi w tą część brzucha na której leżę.
.
też tak mam...

Cytat:
A i niestety dzisiaj doświadczyłam czegoś strasznego, przy myciu zębów wypadł mi zdrowy ząb. .. nie wiem już co robić. Nie wiedziałam że takie rzeczy zdążają się w ciazy. Wiedziałam że żeby są słabe ale żeby wypadały ? Straszne przeżycie. ..
biedna...

Cytat:
Hej wita się zaginiona mama nie wiem, czy przyjmujecie z powrotem córy marnotrawne? ?

Nie odzywałam się, bo miałam niewesoły czas. Ciąża mocno zagrożona, szpital, leki, potemleżenie w domu, mini zabieg u chirurga
Ale w środę byłam na wizycie i jest lepiej mam odstawione leki, łykam tylko magnez mam nadzieję,że najgorsze za nami
Do tej pory nie udzielałam się bo bałam się myśleć o jakiejkolwiek wyprawce, itp ale teraz zaczynam powoli wcielać w życie plan wyprawkowy
witaj ponownie

Cytat:

Ech jest szansa ze wyjdę w poniedzialek.
mam nadzieje ale na razie nie ciesze się za bardzo bo znając tych lekarzy to jeszcze wszystko się może zmienić. ..

Ale powiem Wam, że jak myślę o tym, ile mam spraw niepozalatwianych, ile doszło nowych to aż mi się słabo robi.
wiem, że tż nie pozwoli mi chodzić, zresztą nawet sama będę bardziej na siebie uważała ale i tak musze jeszcze tyle ogarnąć.
1/5 to rzeczy które ogarnę na kompie, Do pracy itp. Ale reszta...
byle do poniedziałku

Cytat:
Kika to dziwne z tym zębem
Justi wracaj do nas
A w załączniku lekko poplamiony zakup z allegro
masakra

btw- nie polecam tego typu pajacyków- trudne do ubierania

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ejj ale jak to torbę nosić ze sobą?!
ja nie nosiłam

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:

zdrówka dla babci

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
u nas to samo... jeszcze łóżeczko nie jest rozłożone, ani przewijak nie ustawiony, ale już widzę, że będziemy się gnieździć U nas niestety przewidujemy taki stan na 3 lata.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 21:54   #1245
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ja tam na brak ruchu nie narzekam a na dolegliwości 3 trymestru owszem
To ja w takim razie z tych szczęśliwych bo na mnie ruch super działa

Szuu trzymamy kciuki
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 21:55   #1246
Irmusia81
Zakorzenienie

Ale dziś było pięknie i ciepło XCały dzień spędziliśmy w ogrodzie. Był grillik i wiosenne porządki w zabawkach ogrodowych. Nagimnastykowałam się nieźle Aż musze się na paznokcie umawiać w przyszłym tyg, bo mi lakier popękał
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 21:57   #1247
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Szuuu kciuki za babcie, oby wszystko bylo dobrze
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 06:57   #1248
201710041131
Konto usunięte

Dzięki dziewczyny... Wczoraj dziadek próbował dostać sie do babci ale nie pozwolili mu ani na chwile, powiedział ze on ma czas i siedział na korytarzu 6 godzin aż zmiana inna przyszła i wtedy lekarz inny pozwolił mu na chwile do niej wejść... Dzisiaj tez bedzie próbował, powiedział, ze bedzie czekał ile trzeba, ale moze gdzieś indziej ja przeniosą i wtedy bedzie mógł u niej siedzieć...

Ja wczoraj spędziłam cały dzien na dworzu- mam spalony dekolt i policzki i ładnie opalone czoło Musiałam sie posmarować maścią na oparzenia tak mnie piekło Szkoda, ze dzisiaj juz brzydko za oknem... Ale moze sie wypogodzi, ognisko mi sie wymarzylo..,

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 07:56   #1249
pszczoua
Zakorzenienie

Kika, co do zębów mi ostatnio przytrafiło się coś strasznego. Ulamala mi się gorna jedynka przy samym dziasle. Przeryczalam całe przedpołudnie dzwoniac po dentystach i szukając kogoś kto mi to zrobi na juz. W końcu się udało, ale ze jestem w ciąży mam tymczasowy zabek na wkret, jak urodze to rtg i wówczas jakąś koronę porcelanowa mi zaloza. Teraz mam uważać jak gryze bo może wytrzymać kilka dni a może i kilka lat wg dentysty... Nikomu nie życzę takiej "przygody".

Szuu, współczuję sytuacji z babcia i trzymam kciuki żeby się poprawilo My wczoraj bylismy na ognisku i objadlam się kielbaskami jak mops W ogóle wczoraj cały dzień spędziłam z Julkiem na zewnatrz z przerwami na drzemkę i obiadek. Wróciliśmy do domu dopiero o 21
Stary 2015-04-12, 08:35   #1250
gabisun
Zakorzenienie

Szuu przykro mi z powodu babci. Oby się nią dobrze zajęli teraz. A że dziadka nie wpuścili...

U nas aż tak nie grzało, lekkie chmury były, ale cieplutko

Dobrze, że kupiłam już balerinki.

Co do pakowania torby...to jak polecam naszykować sobie w domu też ciuchy dla siebie na wyjście ( wygodne). Chyba, że macie zaufanie do tż, że odpowiednie przywiezie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 08:37   #1251
pszczoua
Zakorzenienie

Gabi, sluszna uwaga. Mój TZ przywiózł mi całą siate rajstop bo nie wiedział które to legginsy
Stary 2015-04-12, 09:04   #1252
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Gabi, sluszna uwaga. Mój TZ przywiózł mi całą siate rajstop bo nie wiedział które to legginsy

Szuu będzie dobrze, trzymam kciuki

Ale mnie Lena wystraszyła, od samego rana zero odzewu, tylko raz wypchnela coś i koniec, i pukam i pukam i nic.
Zjadłam śniadanie, nic, napilam się coli, nic. Mówię jak po lodach nic nie da znaku to nie wiem, zjadłam i... Szaleje.. Ufff..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 09:04   #1253
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Moj wsadzil w reklamowke to w czym pojechalam do szpitala i przywiozl to samo na wyjscie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 09:49   #1254
masija
Zakorzenienie

Cos trochę tak no i gorąco się robi. Ale nie wiem czy to tez nie przez to,że tutaj jest okropnie gorąco a ciężko otworzyć okno bo lamenty , że zimno,że Przeciag itp. A czemu pytasz?

Co do ubrania po porodzie to warto wziąć ubrania z ciąży a nie od razu spodnie sprzed bo raczej od razu naszych chudych l dupek nie wcisniemy
Ja pewnie wezmę Sukienkę i kurtkę. Raczej będzie ciepło wiec..

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 10:04   #1255
Millygirl
Zadomowienie

Szuuu zdrówka dla babci

Kika - ja bym chyba na zawal zeszla jakby mi zab wypadl....
Pszczoua - mi tak jedynke rozwalili przy leczeniu kanalowym...dzien po ukruszyla sie przy dziasle. Od 3 lat mam zab na tytanowym pręcie i nic sie z tym nie dzieje...tyle ze staram sie nim nie gryzc.
Zeby to paskudna sprawa.

Ja wczoraj troche polatalam po sklepach i z psem rodzicow a potem umieralam na bol plecow
Kupilam sobie pare kosmetycznych ☠☠☠☠☠☠☠ek, ksiazke o rozwoju dziecka i pieluszki tetrowe w Mothercare (dostalam kupon na 30% w sklepie ). Na internetach zachwalali ich jakosc a ja uznalam ze mam jednak za malo

Co do torby to tez myslalam o tym ze zapakowac sie w 1 torbe, a reszte rzeczy przygotowac tz zeby mi dowozil albo w bagazniku zostawic.
Zreszta jak mam teraz insuline to nie wiem jak bedzie dalej z porodem, bo sn chyba odpada przy cukrzycy ?
No i prawdopodobnie bede musiala rodzic w innym szpitalu niz chcialam z uwagi na to....
Stary 2015-04-12, 10:16   #1256
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Cos trochę tak no i gorąco się robi. Ale nie wiem czy to tez nie przez to,że tutaj jest okropnie gorąco a ciężko otworzyć okno bo lamenty , że zimno,że Przeciag itp. A czemu pytasz?

Co do ubrania po porodzie to warto wziąć ubrania z ciąży a nie od razu spodnie sprzed bo raczej od razu naszych chudych l dupek nie wcisniemy
a ja na pewno czarne legginsy, bo mam w ciąży takie okropne nogi, że się w życiu z nimi nie pokażę chyba, że sukienka maxi..

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

czuję, że mój Tż przywiózłby pierwsze lepsze i udawał, że tak miało być i ładnie wyglądam
22.06.2015
Stary 2015-04-12, 10:20   #1257
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Millygirl - cukrzyca nie jest wskazaniem do cc. Chyba ze dziecko bardzo duze ale przy ciazowej i pilnowaniu diety jak czytam nawet na innych "swoich" watkach to rzadko sie zdarza, w sumie nie spotkalam sie w tym..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 10:23   #1258
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Pytam bo przedwczoraj wzielam sobie przed snem bo mi sie strasznie lydka spinala i tak mi sie fajnie spalo moze to po magnezie
Stary 2015-04-12, 10:28   #1259
justi699
Zakorzenienie

Dzień dobry u mnje też pogoda się niestety popsuła...
szuu oby z babcią było lepiej a dziadek mógł spokojnie z nią być

Jakie plany na dziś? U nas tż poszedł do lasu z psem, ciekawe kto kogo zgubi ja się wyleguje, potem obiadek i jedziemy do mojego 3 mies chrześniaka brat ma urodziny. Myślałam,że będzie cieplutko jak wczoraj to pospaceruje z małym ale chyba nic z tego

Co do przemeblowań to my niby mamy dużą sypialnie,ale też duże łóżko i pare innych mebli i też mam zagwozdke jak to wszystko użądzić ale najpierw musimy łóżeczko zamówić

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

A co do torby, to na sr radzili żeby przygotować wcześniej ubrania dla siebie i dziecka żeby nie było niepotrzebnych spięć z tżtem
Ciężo przewidzieć pogodę ale myślę wziąść spodnie takie materiałowe alladynki, jakis tshert, baleriny. A dla małego body z długim plus pajac. Chyba będzie ok

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 10:46   #1260
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry u mnje też pogoda się niestety popsuła...
szuu oby z babcią było lepiej a dziadek mógł spokojnie z nią być

Jakie plany na dziś? U nas tż poszedł do lasu z psem, ciekawe kto kogo zgubi ja się wyleguje, potem obiadek i jedziemy do mojego 3 mies chrześniaka brat ma urodziny. Myślałam,że będzie cieplutko jak wczoraj to pospaceruje z małym ale chyba nic z tego

Co do przemeblowań to my niby mamy dużą sypialnie,ale też duże łóżko i pare innych mebli i też mam zagwozdke jak to wszystko użądzić ale najpierw musimy łóżeczko zamówić

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

A co do torby, to na sr radzili żeby przygotować wcześniej ubrania dla siebie i dziecka żeby nie było niepotrzebnych spięć z tżtem
Ciężo przewidzieć pogodę ale myślę wziąść spodnie takie materiałowe alladynki, jakis tshert, baleriny. A dla małego body z długim plus pajac. Chyba będzie ok
A ja za godzinę idę do kościoła, a potem wrócę po Tża i chyba pójdziemy na jakiś spacerek Początkowo myślałam też o lodach, ale... na stypę mieliśmy 10 blach ciasta i od czwartku to jemy, więc chyba długo nie tknę słodkiego po tym tygodniu

Też tak myślałam, żeby ubrać mojego Małego i chyba na zielono

Mieliśmy dziś jechać na Motor Show do Poznania i nie jedziemy.. A chciałam porównać zdjęcie z tamtego roku ze zdjęciem z tego roku
22.06.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości