Scent Bar LVI - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-13, 10:28   #1441
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LVI

Okazuje się że chyba powinnam pooglądać perfekcyjną panią domu Nie żebym taką być chciała, ale chociaż jakąkolwiek

Ja nie umiem prać

Ile się daję środka do prania? Niby podążam za rozpiską na proszku/płynie, ale w cholerę rzeczy poszarzało mi Niby to tylko takie domówkowe szmaty no ale jednak kurdę.

Doczytałamw sieciuni, że daję za mało środka? No ale daję jak piszą

Są jakieś tajemnice czystego prania? Może być, że pralka winna?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

tak, coś w ten deseń, tylko słodkie do obrzydzenia

Ja nie znoszę batatów, nie byłam w stanie ich zjeść

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Hellou Baru

Skończył się weekend i zgasło słoneczko

Jakby ktoś się zastanawiał, czy aby nie wybrać się do teatru ROMA na Mamma Mia - gorąco polecam, spektakl świetny wczoraj byłam, baardzo mi się podobało - no i ROMA po liftingu to już nie ten sam aksamit ze stuletnim kurzem
Pozazdraszczam

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Maja - co do jasnych bb z SPF 50 - pomogłabym ale sama szukam
U mnie problem taki, że owszem są azjatyckie BB w odcieniu zbliżonym do żółto-cielistego a nie szarym, np Misha Perfect Cover, ale dla mojej trądzikowej i wszystkozapychalnej skóry odpada taki silikonowy klej. Także na ten rybek już nie patrzę.

Minerały wyglądają naturalnie ale mają za niski faktor na po-laserze, chyba, że do nakładania na sunscreen to ok. Ja z Anabelle matującego jestem zadowolona, ale nie zawsze. Z nadejsciem ciepła robi mi sie ciastko, więc kwestia zmian w produkcji sebum kluczowa.
Daj znać jak u Ciebie się sprawdzi.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 10:52   #1442
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

Maja - co do jasnych bb z SPF 50 - pomogłabym ale sama szukam
U mnie problem taki, że owszem są azjatyckie BB w odcieniu zbliżonym do żółto-cielistego a nie szarym, np Misha Perfect Cover, ale dla mojej trądzikowej i wszystkozapychalnej skóry odpada taki silikonowy klej. Także na ten rybek już nie patrzę.

Minerały wyglądają naturalnie ale mają za niski faktor na po-laserze, chyba, że do nakładania na sunscreen to ok. Ja z Anabelle matującego jestem zadowolona, ale nie zawsze. Z nadejsciem ciepła robi mi sie ciastko, więc kwestia zmian w produkcji sebum kluczowa.
Daj znać jak u Ciebie się sprawdzi.
nie no, jak to osobno będę nakłądać filtr, a dopiero potem jakieś kolorowe mazidło. Filtrować się muszę tylko do połowy czerwca, to jakoś to wytrzymam. A potem się z chęcią lekko opalę, żeby złapać nieco złocistego koloru, bo moja cera w stanie saute jest blado-szara, jak kartka gazety
W minerałach przeraża mnie to nakładanie pędzlem (pudry zawsze nakładam gąbką, bo nie umiem się pędzlować), ale kusi fakt, że może już pudrem dodatkowo nie będę musiała ciapać

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2015-04-13 o 10:58
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 12:24   #1443
Parabelka
Panaroja

Cytat:
ja też
u mnie dodatkowo jeszcze leje
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
wczoraj tak miałam
Przy wchodzeniu do hm cisza, przy wychodzeniu bramka piiiiiip! Co się wstydu najadłam, powywalałam wszystko z kieszeni i torby, aż znalazłam, że to rzecz z apteki robiła pikanie
mnie przy wchodzeniu do rezerwatu najpierw pipnęło , więc sie wycofałam , potem nie pipnęło więc weszłam za bramkę i zaraz wyszłam z pipnięciem , a Śnieżce pipało cały czas i przy wejściu i przy wyjściu , a tylko przeszłyśmy przez bramkę , i zaraz przycxzepiła się pani z obsługi chcąc nam otrby rewidować , mimo że praktycznie tylko przeszłyśmy przez bramkę i stałyśmy tuż obok tośmy się zawinęły i poszły piszcząc oczywiście
kiedyś też tak miałam na jakimś spotkaniu z Ju , kiedy chciałyśmy wejść do syfory a miałam własne prywatne flaszki w torbie, i żeby było śmieszniej , żadna nie należała do asortymentu syfory ale wtedy pan ochroniaż odniósł się życzliwie i ze zrozumieniem i nie stawiał przeszkód we wejsciu , natomiast wolałam jednak zostać na zewnątrz

Cytat:
Okazuje się że chyba powinnam pooglądać perfekcyjną panią domu Nie żebym taką być chciała, ale chociaż jakąkolwiek

Ja nie umiem prać

Ile się daję środka do prania? Niby podążam za rozpiską na proszku/płynie, ale w cholerę rzeczy poszarzało mi Niby to tylko takie domówkowe szmaty no ale jednak kurdę.

mnie wszystko z czasem szarzeje - podejrzewam że to wina marnych proszków do prania i twardej wody . A pierzesz oddzielnie białe oddzielnie kolory i w odpowiednich proszkach ? jak się samo białe/bardzo jasne pierze w proszku do białego i ze zmiękczaczem , trochę dłużej jest białe .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 12:45   #1444
rachell111
Zakorzenienie

Betty - wąchałaś w Jo Malone English Pear and Freesia ?

A i przyszli próbki

Madonna TOD Naked - znakomita! gdybym nie wiedziała jakiej "kategorii" cenowej to zapach nie zgadłabym Oczywiście teraz, jak sie sugeruję taniością, to i wyczuwam taniość momentami, ale myślę że to bardziej autosugestia Taki zapach trochę klubowy w sensie najtklubowy, imprezowy w moim odczuciu. Słodziak ale nie boli mnie głowa, i nie taki kaszmirowy grzeczny, nie sweterkowy tylko z leksza pazurzasty

Eclat d'Arpege mnie zaskoczył na plus!!! Świetny kwieciuch, taki jakiego szukałam, nie spełnia może całkiem kryterium nowoczesności, ale bardzo ciekawy, nieprzesadzony, słodko-kwaśny (nie jak sos ) nie kwiaciarniany, czyli bez zapachu ciętych łodyg jak ja to nazywam Niezła rzecz. Póki co to tylko niuchy z próbek.

Rumeur - mega ciekawy ale faktycznie chemiczno-praniowy. Zobaczę, czy nie rozboli mnie głowa, nie do końca moja bajka, ale jest wyjątkowy. Mogę polubić, choć ze względu an dostępność czyli jej rychły brak, nie powinnam

Reszty na razie nie niucham, przerwa Przyszli też Molekuły i Ekscentryki, Cesarzowa, Noa i to na razie tyle Wiem, że trochę mało, ale nie mogłam dłużej czekać, nie mogłam się powstrzymać, coś już chciałam teścić. Jakieś głębsze selekcje teraz zrobię na spokojnie i zamówię ewentualnie drugą turę

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
u mnie dodatkowo jeszcze leje

mnie wszystko z czasem szarzeje - podejrzewam że to wina marnych proszków do prania i twardej wody . A pierzesz oddzielnie białe oddzielnie kolory i w odpowiednich proszkach ? jak się samo białe/bardzo jasne pierze w proszku do białego i ze zmiękczaczem , trochę dłużej jest białe .
1. U mnie już też Masakra jakaś.

2. Woda twarda - to fakt, nie dodawałąm zmiękczaczy

Białe zawsze osobno Mało mamy białego, to prawda, ale strasznie szybko i strasznie mocno ściemniało. Hmmm. Ale nie każde białe, tylko chuopinowe T-shirty spaniowo-domowo-robocze i majtasy.

Moje bluzki nie Wina temperatury? Bo bluzki w 40 a reszta biał bawełny w 60.

Własnie robię serię praniową to se zmiekczę wodę thnx
Stary 2015-04-13, 13:20   #1445
neska951
Zakorzenienie

Joł joł baru snad Suonia nadgarstkowo mooooże zadam sobie globalnie...

Cytat:
Betty - wąchałaś w Jo Malone English Pear and Freesia ?

A i przyszli próbki

Madonna TOD Naked - znakomita! gdybym nie wiedziała jakiej "kategorii" cenowej to zapach nie zgadłabym Oczywiście teraz, jak sie sugeruję taniością, to i wyczuwam taniość momentami, ale myślę że to bardziej autosugestia Taki zapach trochę klubowy w sensie najtklubowy, imprezowy w moim odczuciu. Słodziak ale nie boli mnie głowa, i nie taki kaszmirowy grzeczny, nie sweterkowy tylko z leksza pazurzasty

Eclat d'Arpege mnie zaskoczył na plus!!! Świetny kwieciuch, taki jakiego szukałam, nie spełnia może całkiem kryterium nowoczesności, ale bardzo ciekawy, nieprzesadzony, słodko-kwaśny (nie jak sos ) nie kwiaciarniany, czyli bez zapachu ciętych łodyg jak ja to nazywam Niezła rzecz. Póki co to tylko niuchy z próbek.

Rumeur - mega ciekawy ale faktycznie chemiczno-praniowy. Zobaczę, czy nie rozboli mnie głowa, nie do końca moja bajka, ale jest wyjątkowy. Mogę polubić, choć ze względu an dostępność czyli jej rychły brak, nie powinnam

Reszty na razie nie niucham, przerwa Przyszli też Molekuły i Ekscentryki, Cesarzowa, Noa i to na razie tyle Wiem, że trochę mało, ale nie mogłam dłużej czekać, nie mogłam się powstrzymać, coś już chciałam teścić. Jakieś głębsze selekcje teraz zrobię na spokojnie i zamówię ewentualnie drugą turę

-[/SIZE]

1. U mnie już też Masakra jakaś.

2. Woda twarda - to fakt, nie dodawałąm zmiękczaczy

Białe zawsze osobno Mało mamy białego, to prawda, ale strasznie szybko i strasznie mocno ściemniało. Hmmm. Ale nie każde białe, tylko chuopinowe T-shirty spaniowo-domowo-robocze i majtasy.

Własnie robię serię praniową to se zmiekczę wodę thnx
Bertty szalona kobieto
Ja też dostałam Madonnę i inne cuda iiiiii prawie się popłakałam sss wzruszenia, bo zaskok totalny ...

Madonna bardzo benzoesowa, gęsta, słodka wanilią nie ulepną. Ogólnie zapach wibrujący białymi kwiatami jest . Boję się go globalnie zapodać
Eclat d'Arpege Na mnie niestety bardzo mdły jest i to piżmo .... Na końcu ...

O praniu gadamy? Ostatnio przerzuciłam się na płyny ale mam wrażenie że nie dopierają....

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:

mnie przy wchodzeniu do rezerwatu najpierw pipnęło , więc sie wycofałam , potem nie pipnęło więc weszłam za bramkę i zaraz wyszłam z pipnięciem , a Śnieżce pipało cały czas i przy wejściu i przy wyjściu , a tylko przeszłyśmy przez bramkę , i zaraz przycxzepiła się pani z obsługi chcąc nam otrby rewidować , mimo że praktycznie tylko przeszłyśmy przez bramkę i stałyśmy tuż obok tośmy się zawinęły i poszły piszcząc oczywiście
kiedyś też tak miałam na jakimś spotkaniu z Ju , kiedy chciałyśmy wejść do syfory a miałam własne prywatne flaszki w torbie, i żeby było śmieszniej , żadna nie należała do asortymentu syfory ale wtedy pan ochroniaż odniósł się życzliwie i ze zrozumieniem i nie stawiał przeszkód we wejsciu , natomiast wolałam jednak zostać na zewnątrz

1 Dobre!!!!

2 Zauważyłam że ploszek dzieciowy dobrze dopiera i wybiela zwie się lovela kolor

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
W minerałach przeraża mnie to nakładanie pędzlem (pudry zawsze nakładam gąbką, bo nie umiem się pędzlować), ale kusi fakt, że może już pudrem dodatkowo nie będę musiała ciapać
Ni bój nic, dziś pierwszy raz nakładałam swój podkład zakupiony jusz dawno temu. nie nakładałam go żeby lepiej się złuszczyło. No ale do rzeczy , nakładanie bardzo proste jest, trwa krócej niż nakładanie płynnego

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2015-04-13 o 13:26
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 13:22   #1446
Polly_
grozi wypollizowaniem

didu chory a za niecałe 3 tyg lecimy na wakacje

kurde mam nadzieje ze jej przejdzie ma zapalenie ucha od kataru podobno
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 13:29   #1447
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

wróciłam, było fantastycznie
chociaż l'hotel słaby, dziwny zapach, sporo niedociągnięć wizualnych i sprzętowych, śniadanie nędzne jak za tą cenę
no ale mam zboczenie na tym punkcie i widzę wszystkie wady, które można niewielkim nakładem poprawić.

za to kaczka po żydowsku i gęsie pipki w mandragorze - poezja
chciałam tam tylko na przekąskę wpaść, ale chuop jak zobaczył kartę, to by pół menu zamówił w jeden dzień po sporym obiedzie od razu zarezerwowaliśmy stolik na wieczorny koncert.
i o mało nie było powtórki z kaczki na kolację, ale był śledź, pipki i pierogi czochowe.... a chuop tylko wzdychał, że lina i sandacza nie zmieścił

Nesko, czy Negatyw ma blade zakola?
kurcze ten dermotan wygląda jak mój jedyny ratunek na ewentualne wyjście na plażę... podobno nie tylko przyciemnia, ale fotoszopuje problematyczną skórę, a modelki i aktorki się nim zlewają

ja też myślałam, że mocniej i prawie zwiałam z izby przyjęć czekając ze zdjęciem rtg, bo myślałam, że mnie lekarz opieprzy, że przyszłam z niczym

może sobole futro

odkąd kupiłam bikery za ÂŁ5 na wyprzy w primanim , to tylko 2 razy je zdradziłam dla czółenek na słupku, na eleganckie spotkanie i rozmowę o pracę.
w dodatku tz jak je zobaczył, to stwierdził, że ładne, ceny nie znał a on ma awersje do motocyklistek.
do małżeństwa też miał dużą awersje i całkowicie wykluczał taką opcję...
a od przyjazdu ze 4 razy napomknął, że powinien się oświadczyć, że kościelnego niestety już nie może, że woli się zwracać żona/narzeczona niż partnerka i że nie myślał, że będzie jeszcze kogoś tak kochał, żeby chcieć.
po tym jakie jazdy mu robiłam w ostatnim czasie, to się spodziewałabym, że raczej mnie w d.upę kopnie niż się ogarnie...
chociaż ewentualne rezultaty tego gadania to w dalekiej nieokreślonej przyszłości
niemniej jestem w ciężkim szoku, padłam i nie wstanę...

przyszła torba ze spluwą i ćwiekami - cudna jest
jakościowo jest mega i nie jest za wielka
Kurka chyba się nie dogadałyśmy ja miałam na myśli dermapen, coś takiego co by mu mieszki włosowe do odrostu pobudziły.... No ma zakola ale bez przesady,zresztą on się wcale tym nie przejmuje i nie ma zamiaru iść na taki zabieg...

Gratki kiedy pierdzionek?

Gratki z powodu torby też

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

O kurka ale w trzy tygodnie może wyzdrowieje ...
Stary 2015-04-13, 13:34   #1448
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Joł joł baru snad Suonia nadgarstkowo mooooże zadam sobie globalnie...

Eclat d'Arpege Na mnie niestety bardzo mdły jest i to piżmo .... Na końcu ...

O praniu gadamy? Ostatnio przerzuciłam się na płyny ale mam wrażenie że nie dopierają....

2 Zauważyłam że ploszek dzieciowy dobrze dopiera i wybiela zwie się lovela kolor

Ni bój nic, dziś pierwszy raz nakładałam swój podkład zakupiony jusz dawno temu. nie nakładałam go żeby lepiej się złuszczyło. No ale do rzeczy , nakładanie bardzo proste jest, trwa krócej niż nakładanie płynnego
1. On chyba baaardzo zalezy od wszelkich okoliczności natury - skóra, dzień cyklu, pogoda, temperatury, wilgotność etc.

2. O kurka, piżma już nie lubię (kiedyś miałam fazę, ale mi przeszło ) Na sobie jeszcze nie maiłam Ale od tego właśnie jest próbka

3. O, dobrze wiedzieć. Ja głównie w płynach, proszek tylko do ręczników i ścier. Dopieranie/niedopieranie chyba zależy od dawki i temp? Kurcze serio nic nie wiem o praniu

4. To prawda. Szybciej
Cytat:

Na pewno minie w takim czasie

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-04-13 o 13:36
Stary 2015-04-13, 13:40   #1449
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam chyba nie dojszłaś do sceny gdzie jest mrrr. (podkoszulek ) No ale dla mnie wciąż wygrywa! Uwielbiam ten typ!!!
Tak tak tak - te fajki i gumy, tak prawidziwe A ten deszcz, normalnie jak wsiadali do auta to było mi zimno. Klimacik mistrzostwo.

To lubiłam w tym serialu, grę. A że scenariusz tam w kulki se trochę leci mi prawie wcale nie przeszkadzało.

Ja żal po "Łolcie" zabiłam klinem w postaci Holdera. A teraz jestem jak na odstawieniu.
Co to za serial ? Killing? Kurka nie moge się połapać...

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
1. On chyba baaardzo zalezy od wszelkich okoliczności natury - skóra, dzień cyklu, pogoda, temperatury, wilgotność etc.

2. O kurka, piżma już nie lubię (kiedyś miałam fazę, ale mi przeszło ) Na sobie jeszcze nie maiłam Ale od tego właśnie jest próbka

3. O, dobrze wiedzieć. Ja głównie w płynach, proszek tylko do ręczników i ścier. Dopieranie/niedopieranie chyba zależy od dawki i temp? Kurcze serio nic nie wiem o praniu

4. To prawda. Szybciej

Na pewno minie w takim czasie
1 ale Madonna wymiata , zaskok mega

2 Skoro tak mówisz ....Kurcze może dam mu szansę...

3 Odnośnie prania to ilości proszku i płynu to trzymam się tego co producent zaleca... Zalecenia obejmują twardość wody No tempki trza przestrzegać bezwzględnie
Stary 2015-04-13, 13:41   #1450
gryx82
BAN stały

Znad kawy, spod słońca i spomiędzy huraganu
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
dobra pora na smażone ziemniaki
Na smażone ziemniaki zawsze jest dobra pora, Pani Czepialska
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
tak, coś w ten deseń, tylko słodkie do obrzydzenia
Słodkie?!
Cytat:
Gryx, ależ ten artykuł o Frezji w perfumach jest kapitalny! Jaki odkrywczy (dla mnie).

Dzięki
Bardzo mi miło!
Cytat:
te drugie to na cieplej i do jasnych rzeczy , ale strasznie kaczodziobe
O! Wiedziałem, że coś mi przypominały
Cytat:
czy zdarza się Wam , że zakupy z jednego sklepu piszczą w bramce w innym ?
Mnie się nie zdarza (bo nie chadzam po centrach handlowych i inszych galeriach), ale to dość częste zjawisko - kiedyś na wizażu był gdzieś wątek, że najgorszy pod tym względem okazał się portfel z House bodajże, który pipczał zawsze i wszędzie
Cytat:
...
No i mi skracały, i tak najkrótsze na świecie nogi
Odebrałaś palmę pierwszeństwa Polly?

Polly, ałaaa!
Cytat:
Do bieli polecam niemieckie proszki - niby to legenda Urbana jest, że chemia gospodarcza zza Odry lepsza, ale u nas to się sprawdza, lepiej piorą, ładniej pachną i są bardziej wydajne Może do kuzyna uderz?
Cytat:
Gdzieś wyczytałem, że Polacy lubią przesadzać z ilością detergentów i dlatego proszki do prania przeznaczone na nasz rynek wychodzą aus der Fabrik "chrzczone", bo i tak walimy więcej, niż ustawa przewiduje
Cytat:
Może być, ale to raczej plamy powinny się pojawiać na ciuchach (u siostry tak było). Używasz programu gotowanie/95 stopni? Jeśli nie, zrobiłbym pusty przebieg na najwyższej temperaturze i najdłuższym programie
Cytat:

Pierzesz w proszku do białego?
Cytat:

O mamo, biedna didka 3 tyg. to sporo czasu, minie
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 13:43   #1451
neska951
Zakorzenienie

Agnyska
Zdrowiejcie zbiorowo! To rozkaz jest odgórny

Gryxu Mi się od marchewki zażółciły zgięcia łokci, kolana, zgięcia na palcach , skrzydełka nosa ....
Dziwnie to wyglądało

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2015-04-13 o 13:48
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 13:46   #1452
gryx82
BAN stały

Cytat:
Kurka chyba się nie dogadałyśmy ja miałam na myśli dermapen, coś takiego co by mu mieszki włosowe do odrostu pobudziły.... No ma zakola ale bez przesady,zresztą on się wcale tym nie przejmuje i nie ma zamiaru iść na taki zabieg...
Dobry jest podobno jakiś płyn na receptę, są dwa stężenia, hmmm... ktoś z baru używał
Cytat:
Ja głównie w płynach, proszek tylko do ręczników i ścier
Obawiam się, że mamy przyczynę

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Gryxu Mi się od marchewki zażółciły zgięcia łokci, kolana, zgięcia na palcach , skrzydełka nosa ....
Dziwnie to wyglądało

U mnie efektów ni huhu Może se dawkę zwiększę?
Stary 2015-04-13, 13:49   #1453
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Co to za serial ? Killing? Kurka nie moge się połapać...
Tak, The Killing, po polsku Dochodzenie Deszczowy, bury klimat Seatle Pierwsze 2 sezony bomba, potem słabiej, ale jak ktoś uzależniony to nie opuści bohaterów

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Bardzo mi miło!

Odebrałaś palmę pierwszeństwa Polly?
1. Kurcze ktoś kapitalnie go napisał! Tak się miło czytało Fajne pióro. I juz tera wiem po czemu nie ma frezjowych zapachów Wielkie dzięęęęęęęęęęęęki

2. Nom, lekko Polly przy moich parówkach to jest niczym Chart Moje sie kończą w miejscu jej kolan, a ona jest niższa

Dzięki za praniwoe wskazówki, używam 90stopni, nie mam 95

Może racja, kupię se Niemca Póki co jechałam po taniości, biedronkowe płyny etc, ale to może być liche, zgadzam się

A czemu mam pytać kuzyna? Nie zczaiłam, nie mam kuzyna Niemca
Mam kuzyna w Niemczech co prawda, ale chyba o tym nie mówiłam, bo raczej nie trzymamy kontaktu.
Stary 2015-04-13, 13:51   #1454
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie efektów ni huhu Może se dawkę zwiększę?
Morze przerzuć się na marchewkę i soki
Stary 2015-04-13, 13:54   #1455
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, The Killing, po polsku Dochodzenie Deszczowy, bury klimat Seatle Pierwsze 2 sezony bomba, potem słabiej, ale jak ktoś uzależniony to nie opuści bohaterów

Może racja, kupię se Niemca Póki co jechałam po taniości, biedronkowe płyny etc, ale to może być liche, zgadzam się
.
1 To musimy spróbować

2 Ale jak już masz ciuchy " zamulone" to nie wiem czy się dopiorą... Chociaż... Mam taki sposób na dzinsy że zatrzymuję pralkę żeby się namoczyły i wtedy lepiej się dopierają. A kiedyś dostałam dzinsy od kumpeli , bardzo jasne i takie niedopierane więc miały taki szaro żółty nalot. moczyłam je tydzień , uprałam i znowu jasnoniebieskie się zrobiły
Stary 2015-04-13, 13:54   #1456
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Obawiam się, że mamy przyczynę
No ale czego przyczynę? Szarzenia? Jeszcze raz, bo sie zgubiłam.

W płynach nic mi nie szarzeje.

W proszku mi szarzeje. W proszku piorę tylko i wyłącznie ręczniki, szmaty i takie tam domowo-robocze ciuchy. I tylko te ciuchy szarzeją Czyli kiepski proszek? Taki wniosek suma sumarum? Zmienić na nemecki.

Czas edycji: 2015-04-13 o 13:56
Stary 2015-04-13, 13:56   #1457
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

W proszku mi szarzeje. W proszku piorę tylko i wyłącznie ręczniki, szmaty i takie tam domowo-robocze ciuchy. I tylko te ciuchy szarzeją Czyli kiepski proszek? Taki wniosek suma sumarum? Zmienić na nemecki.
Wystarczy że jeden z ciuchów puszcza farbę i reszta zachodzi szarą poświatą.Dlatego niektóre ubrania jeśli chcę żeby miały kolor jaskrawy to piorę w ręku....
Stary 2015-04-13, 14:01   #1458
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Wystarczy że jeden z ciuchów puszcza farbę i reszta zachodzi szarą poświatą.Dlatego niektóre ubrania jeśli chcę żeby miały kolor jaskrawy to piorę w ręku....
Wiem o tym, dlatego piszę o rzeczach WYŁĄCZNIE białych, więc żaden nic nie puszcza, a szarzeją I to tak masakrycznie. Normalnie wsadzam białe a wyciągam szare

Czas edycji: 2015-04-13 o 14:04
Stary 2015-04-13, 14:05   #1459
gryx82
BAN stały

Cytat:
1. Kurcze ktoś kapitalnie go napisał! Tak się miło czytało Fajne pióro. I juz tera wiem po czemu nie ma frezjowych zapachów Wielkie dzięęęęęęęęęęęęki

Cytat:
2. Nom, lekko Polly przy moich parówkach to jest niczym Chart Moje sie kończą w miejscu jej kolan, a ona jest niższa

Zaraz Polly wpadnie i dostanę rondlem, czuję to
Cytat:
Dobre i 90

Edit: polazłem sprawdzić - nasz Bosch też ma max 90, poprzednia Whirlpool miała 95
Cytat:
Pojęcia nie mam, biedronkowych nie kupujemy Teraz mamy niemiecki Vizir w wielkim pudle, do białych i do kolorów - ma jakąś tajemną formułę, że substancje wybielające uaktywniają się dopiero w wysokich temperaturach, więc kolorowe ciuchy nie bledną Poza tym mama zanabyła jakiś koncentrat w proszku do bieli - do firan używa, bo wiadomo, że lipa z praniem w 30 stopniach Takiło - podobno we Lidlu dostępny
Cytat:
A czemu mam pytać kuzyna?
Nie pisałaś kiedyś o kuzynie, który niemiecką chemię przywozi?
Cytat:
Morze przerzuć się na marchewkę i soki
To wymaga systematyczności - z tabletkami jest jednak prościej
Stary 2015-04-13, 14:05   #1460
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem o tym, dlatego piszę o rzeczach WYŁĄCZNIE białych, więc żaden nic nie puszcza, a szarzeją I to tak masakrycznie.
Może za dużo proszku... Bo jak się walnie za wiele to on barwi i wcale to biało nie wygląda ... Spróbuj tego dziecięcego
Stary 2015-04-13, 14:11   #1461
gryx82
BAN stały

Cytat:
... Mam taki sposób na dzinsy że zatrzymuję pralkę żeby się namoczyły i wtedy lepiej się dopierają
Też tak czasami robię, szczególnie, gdy ustawię skrócony program (wtedy po osiągnięciu docelowej temperatury zaczyna się płukanie niemal od razu), więc żeby ciuchy poleżały dłużej w wodzie z proszkiem, naciskam pauzę na kilka/naście minut
Cytat:

Cytat:
Wiem o tym, dlatego piszę o rzeczach WYŁĄCZNIE białych, więc żaden nic nie puszcza, a szarzeją I to tak masakrycznie. Normalnie wsadzam białe a wyciągam szare
To albo wina proszku, albo zbyt niskiej temperatury, albo jednego i drugiego
Stary 2015-04-13, 14:16   #1462
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
To albo wina proszku, albo zbyt niskiej temperatury, albo jednego i drugiego
To chyba proszek jednak. Bo rzeczy, które piorę w proszku, i mi szarzeją, są zawsze w 90. Vide - ręczniki, ściery, bawełniane ciuchy, majty etc.

Kurcze muszę opanować tę trudną sztukę, kiedyś mogłam dawać za mało, bo nie lubię nadmiaru chemii blisko ciała. Potem zaczęłam więcej. Ale już miałam wszytsko poszarzone to nie wiem czy od nadmiaru też się ściemnia? Dżisas chyba tylko ja mam takie problemy
Stary 2015-04-13, 14:19   #1463
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze muszę opanować tę trudną sztukę, kiedyś mogłam dawać za mało, bo nie lubię nadmiaru chemii blisko ciała. Potem zaczęłam więcej. Ale już miałam wszytsko poszarzone to nie wiem czy od nadmiaru też się ściemnia? Dżisas chyba tylko ja mam takie problemy
Nieeeee nie tylko Ty , wiesz ile ja się namordowałam żeby to pranie jako tako wyprane było.... Niestety metoda prób i błędów
Stary 2015-04-13, 14:23   #1464
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam, bo mam prawie tylko same czarne rzeczy
A tak na serio - tu gdzie mieszkam nie ma pralki, więc wszystko sobie piorę ręcznie Tylko pościel i ręczniki zawożę do domu, bo mi się w miskę nie mieszczą Ale wszystko kolorowe, więc do tematu prania bieli się nie odniosę

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2015-04-13 o 14:29
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 14:24   #1465
gryx82
BAN stały

Cytat:
To chyba proszek jednak. Bo rzeczy, które piorę w proszku, i mi szarzeją, są zawsze w 90. Vide - ręczniki, ściery, bawełniane ciuchy, majty etc.
To dziwne Słyszałem też, że biel z natury swojej lubi szarzeć, że taka już jej uroda, no ale po coś są chyba te wszystkie środki do prania białych tkanin, co nie?
Cytat:
Od nadmiaru? Wątpię Kupiłbym jakiegoś rypacza do bieli i wyprał wszystko w 90

Jakiś czas temu prałem ciuchy siostry (pralka kaputt), były tam jeansy, bluzy i biały tiszert siostrzeńca, więc se myślę "uwalone nie jest, wypiorę więc razem w niskiej temperaturze". Po wyjęciu koszulka okazała się poszarzała, więc wrzuciłem ją zaraz z białymi na 90 stopni i odzyskała swoją biel
Stary 2015-04-13, 14:37   #1466
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Wiecie co, czytam ten wątek pralniczy i robię coś takiego
Stary 2015-04-13, 14:43   #1467
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Wiecie co, czytam ten wątek pralniczy i robię coś takiego
Stary 2015-04-13, 15:29   #1468
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 15:34   #1469
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Od nadmiaru? Wątpię Kupiłbym jakiegoś rypacza do bieli i wyprał wszystko w 90
No ale ja nigdy nie robię inaczej Mi właśnie w 90 szarzeje!!

Winię ten proch zatem i/lub za małą dawkę
Stary 2015-04-13, 15:44   #1470
gryx82
BAN stały

Cytat:
No ale ja nigdy nie robię inaczej Mi właśnie w 90 szarzeje!!

Winię ten proch zatem i/lub za małą dawkę
A jakiego proszku używasz?

Btw - pamiętacie gotowanie pościeli/ręczników w kotłach, na piecu? Stare czasy, ech
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości