|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LVI
Okazuje się że chyba powinnam pooglądać perfekcyjną panią domu
Nie żebym taką być chciała, ale chociaż jakąkolwiek Ja nie umiem prać Ile się daję środka do prania? Niby podążam za rozpiską na proszku/płynie, ale w cholerę rzeczy poszarzało mi Niby to tylko takie domówkowe szmaty no ale jednak kurdę. ![]() Doczytałamw sieciuni, że daję za mało środka? No ale daję jak piszą ![]() Są jakieś tajemnice czystego prania? Może być, że pralka winna? ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Ja nie znoszę batatów, nie byłam w stanie ich zjeść Cytat:
Pozazdraszczam ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Maja - co do jasnych bb z SPF 50 - pomogłabym ale sama szukam U mnie problem taki, że owszem są azjatyckie BB w odcieniu zbliżonym do żółto-cielistego a nie szarym, np Misha Perfect Cover, ale dla mojej trądzikowej i wszystkozapychalnej skóry odpada taki silikonowy klej. Minerały wyglądają naturalnie ale mają za niski faktor na po-laserze, chyba, że do nakładania na sunscreen to ok. Ja z Anabelle matującego jestem zadowolona, ale nie zawsze. Z nadejsciem ciepła robi mi sie ciastko, więc kwestia zmian w produkcji sebum kluczowa. ![]() Daj znać jak u Ciebie się sprawdzi. |
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W minerałach przeraża mnie to nakładanie pędzlem (pudry zawsze nakładam gąbką, bo nie umiem się pędzlować), ale kusi fakt, że może już pudrem dodatkowo nie będę musiała ciapać
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-04-13 o 10:58 |
|
|
|
|
#1443 | ||
|
Panaroja
|
u mnie dodatkowo jeszcze leje
![]() Cytat:
tośmy się zawinęły i poszły piszcząc oczywiście ![]() kiedyś też tak miałam na jakimś spotkaniu z Ju , kiedy chciałyśmy wejść do syfory a miałam własne prywatne flaszki w torbie, i żeby było śmieszniej , żadna nie należała do asortymentu syfory ale wtedy pan ochroniaż odniósł się życzliwie i ze zrozumieniem i nie stawiał przeszkód we wejsciu , natomiast wolałam jednak zostać na zewnątrz ![]() Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Betty - wąchałaś w Jo Malone English Pear and Freesia ?
A i przyszli próbki Madonna TOD Naked - znakomita! gdybym nie wiedziała jakiej "kategorii" cenowej to zapach nie zgadłabym Taki zapach trochę klubowy w sensie najtklubowy, imprezowy w moim odczuciu. Słodziak ale nie boli mnie głowa, i nie taki kaszmirowy grzeczny, nie sweterkowy tylko z leksza pazurzasty ![]() Eclat d'Arpege mnie zaskoczył na plus!!! Świetny kwieciuch, taki jakiego szukałam, nie spełnia może całkiem kryterium nowoczesności, ale bardzo ciekawy, nieprzesadzony, słodko-kwaśny (nie jak sos ) nie kwiaciarniany, czyli bez zapachu ciętych łodyg jak ja to nazywam Niezła rzecz. Póki co to tylko niuchy z próbek.Rumeur - mega ciekawy ale faktycznie chemiczno-praniowy. Zobaczę, czy nie rozboli mnie głowa, nie do końca moja bajka, ale jest wyjątkowy. Mogę polubić, choć ze względu an dostępność czyli jej rychły brak, nie powinnam ![]() Reszty na razie nie niucham, przerwa Wiem, że trochę mało, ale nie mogłam dłużej czekać, nie mogłam się powstrzymać, coś już chciałam teścić. Jakieś głębsze selekcje teraz zrobię na spokojnie i zamówię ewentualnie drugą turę ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Masakra jakaś.2. Woda twarda - to fakt, nie dodawałąm zmiękczaczy Białe zawsze osobno Moje bluzki nie Wina temperatury? Bo bluzki w 40 a reszta biał bawełny w 60. Własnie robię serię praniową to se zmiekczę wodę thnx |
|
|
|
|
#1445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Joł joł baru snad Suonia nadgarstkowo mooooże zadam sobie globalnie...
![]() Cytat:
Ja też dostałam Madonnę i inne cuda iiiiii prawie się popłakałam sss wzruszenia, bo zaskok totalny ... Madonna bardzo benzoesowa, gęsta, słodka wanilią nie ulepną. Ogólnie zapach wibrujący białymi kwiatami jest . Boję się go globalnie zapodać ![]() Eclat d'Arpege Na mnie niestety bardzo mdły jest i to piżmo .... Na końcu ... O praniu gadamy? Ostatnio przerzuciłam się na płyny ale mam wrażenie że nie dopierają.... ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
2 Zauważyłam że ploszek dzieciowy dobrze dopiera i wybiela zwie się lovela kolor ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
"Chcę być pomylona , pomyleni mają w głowie Słoneczko ..." Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2015-04-13 o 13:26 |
|||
|
|
|
#1446 |
|
grozi wypollizowaniem
|
didu chory a za niecałe 3 tyg lecimy na wakacje
kurde mam nadzieje ze jej przejdzie ma zapalenie ucha od kataru podobno
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki kiedy pierdzionek? Gratki z powodu torby też ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- O kurka ale w trzy tygodnie może wyzdrowieje ...
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On chyba baaardzo zalezy od wszelkich okoliczności natury - skóra, dzień cyklu, pogoda, temperatury, wilgotność etc.2. O kurka, piżma już nie lubię (kiedyś miałam fazę, ale mi przeszło ) Na sobie jeszcze nie maiłam Ale od tego właśnie jest próbka 3. O, dobrze wiedzieć. Ja głównie w płynach, proszek tylko do ręczników i ścier. Dopieranie/niedopieranie chyba zależy od dawki i temp? Kurcze serio nic nie wiem o praniu 4. To prawda. Szybciej Cytat:
Na pewno minie w takim czasie Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-04-13 o 13:36 |
||
|
|
|
#1449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() 2 Skoro tak mówisz ....Kurcze może dam mu szansę... 3 Odnośnie prania to ilości proszku i płynu to trzymam się tego co producent zaleca... Zalecenia obejmują twardość wody
|
|
#1450 | ||||||||
|
BAN stały
|
Znad kawy, spod słońca i spomiędzy huraganu
Na smażone ziemniaki zawsze jest dobra pora, Pani Czepialska ![]() Słodkie?! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odebrałaś palmę pierwszeństwa Polly? ![]() Polly, ałaaa! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Agnyska
Zdrowiejcie zbiorowo! To rozkaz jest odgórny Gryxu Mi się od marchewki zażółciły zgięcia łokci, kolana, zgięcia na palcach , skrzydełka nosa .... Dziwnie to wyglądało
"Chcę być pomylona , pomyleni mają w głowie Słoneczko ..." Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2015-04-13 o 13:48 |
|
|
|
#1452 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Obawiam się, że mamy przyczynę ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
U mnie efektów ni huhu Może se dawkę zwiększę?
|
||
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, The Killing, po polsku Dochodzenie
Deszczowy, bury klimat Seatle 1. Kurcze ktoś kapitalnie go napisał! Tak się miło czytało 2. Nom, lekko Polly przy moich parówkach to jest niczym Chart Dzięki za praniwoe wskazówki, używam 90stopni, nie mam 95 Może racja, kupię se Niemca ![]() A czemu mam pytać kuzyna? Nie zczaiłam, nie mam kuzyna Niemca Mam kuzyna w Niemczech co prawda, ale chyba o tym nie mówiłam, bo raczej nie trzymamy kontaktu. |
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Morze przerzuć się na marchewkę i soki
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 Ale jak już masz ciuchy " zamulone" to nie wiem czy się dopiorą... Chociaż... Mam taki sposób na dzinsy że zatrzymuję pralkę żeby się namoczyły i wtedy lepiej się dopierają. A kiedyś dostałam dzinsy od kumpeli , bardzo jasne i takie niedopierane więc miały taki szaro żółty nalot. moczyłam je tydzień , uprałam i znowu jasnoniebieskie się zrobiły
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
No ale czego przyczynę? Szarzenia? Jeszcze raz, bo sie zgubiłam.
W płynach nic mi nie szarzeje. W proszku mi szarzeje. W proszku piorę tylko i wyłącznie ręczniki, szmaty i takie tam domowo-robocze ciuchy. I tylko te ciuchy szarzeją Czyli kiepski proszek? Taki wniosek suma sumarum? Zmienić na nemecki.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-04-13 o 13:56 |
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to tak masakrycznie. Normalnie wsadzam białe a wyciągam szare
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-04-13 o 14:04 |
|
|
|
|
#1459 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz Polly wpadnie i dostanę rondlem, czuję to ![]() Cytat:
Edit: polazłem sprawdzić - nasz Bosch też ma max 90, poprzednia Whirlpool miała 95 ![]() Cytat:
Teraz mamy niemiecki Vizir w wielkim pudle, do białych i do kolorów - ma jakąś tajemną formułę, że substancje wybielające uaktywniają się dopiero w wysokich temperaturach, więc kolorowe ciuchy nie bledną Poza tym mama zanabyła jakiś koncentrat w proszku do bieli - do firan używa, bo wiadomo, że lipa z praniem w 30 stopniach Takiło - podobno we Lidlu dostępny Cytat:
![]() To wymaga systematyczności - z tabletkami jest jednak prościej
|
|||||
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1461 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze muszę opanować tę trudną sztukę, kiedyś mogłam dawać za mało, bo nie lubię nadmiaru chemii blisko ciała.
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na serio - tu gdzie mieszkam nie ma pralki, więc wszystko sobie piorę ręcznie Tylko pościel i ręczniki zawożę do domu, bo mi się w miskę nie mieszczą Ale wszystko kolorowe, więc do tematu prania bieli się nie odniosę
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-04-13 o 14:29 |
|
|
|
|
#1465 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Słyszałem też, że biel z natury swojej lubi szarzeć, że taka już jej uroda, no ale po coś są chyba te wszystkie środki do prania białych tkanin, co nie? Cytat:
Jakiś czas temu prałem ciuchy siostry (pralka kaputt), były tam jeansy, bluzy i biały tiszert siostrzeńca, więc se myślę "uwalone nie jest, wypiorę więc razem w niskiej temperaturze". Po wyjęciu koszulka okazała się poszarzała, więc wrzuciłem ją zaraz z białymi na 90 stopni i odzyskała swoją biel
|
||
|
|
|
#1466 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Wiecie co, czytam ten wątek pralniczy i robię coś takiego
|
#1467 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1470 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Nie żebym taką być chciała, ale chociaż jakąkolwiek
Niby to tylko takie domówkowe szmaty no ale jednak kurdę. 

Pozazdraszczam 

Taki zapach trochę klubowy
od kataru podobno

Na pewno minie w takim czasie 

Teraz mamy niemiecki Vizir w wielkim pudle, do białych i do kolorów - ma jakąś tajemną formułę, że substancje wybielające uaktywniają się dopiero w wysokich temperaturach, więc kolorowe ciuchy nie bledną