|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Cytat:
Dobrze, ze z kotkiem wszystko dobrze. Mojej kolezanki kot niedawno złamał łapę. Biedny przeszedł operacje, zastrzyku, rtg, kolejna operacje i w końcu amputacje kapy. No i szpital, zastrzyki. Wydali grubo ponad 3 tysiące. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3573 |
|
Zadomowienie
|
Zaopatrz sie w większe, cienkie pieluszki muślinowe, zeby sie dziecko i pierś. Spokojnie, przecież jest to cos zupełnie naturalnego.
|
|
|
|
#3574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dam znac jutro po dietetyczce. Dobrej nocy Drogie Mamusie, ja dzis chyba wczesniej spac pojde, bo jakas nie w humorze jestem, a w nocy mialam koszmary... Mam nadzieje, ze dzis same "slodkie" sny
|
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
siii... w delegacji pracuje, ale na wekendy zjeżdżamy do domu!
a teraz była taka piekna pogoda Cytat:
![]() ![]() troche was nadrobiłam i gratuluję wszystkich udanych wizyt! ![]() ![]()
|
|
|
#3576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pogonisz ciotki. Trochę spędziłam czasu z dojarką i nie ma nic wygodniejszego od piersi w buzi :p a w galeriach są pokoje dla matek i tam przewijak, fotel, czasem kanapa i można spokojnie nakarmić dziecko bez widowni bo zamykasz się w środku
|
|
#3577 |
|
Zadomowienie
|
W końcu udało mi się zainstalowac aplikacje wizaz i bede Was mogła swobodnie czytać i pisać
. Mój laptop się zbuntowal i strasznie dlugo się włącza . Czy przed badaniem cukru dzień wcześniej trzeba trzymać dietę? Jutro ten wielki dzień! Niezalogowana, jakim sposobem robilas pompony z tiulu? Jakiej wielkości i ile mniej więcej metrów tiulu użyłas?
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeej Mamuśki
Ale pogoda sie skopała, na dworzu jest fatalnie i nic mi sie przez to nie chce dzis robić.. a mgr woła i prosi, by ja pisać
|
|
#3579 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie jest cudnie i slonecznie. A ja nie mam się w co ubrać!!!
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i chwale sie weekendowymi zakupami
pajac, 2xpółśpiochy, dresy, rampers, kocyk, skarpetki dla Filipa i koszula do szpitala dla mnie
|
|
#3581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie pogoda coz wietrznie jakby glowe mialo urwac ale slonce swieci.. ale obawiam sie ze cieplo to to nie jest:/ |
|
|
|
|
#3582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja już się nie mogę doczekac kiedy przyjedzie moja kuzynka z moja wyprawka, wtedy przejrze co tam nakupowała i ruszę na łowy. wiem już ze będę chciała kupić takie body rozpinane jak te http://allegro.pl/body-ewa-klucze-lu...113120774.html bo będę się bala ubierać przez głowę na początku
|
|
|
|
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
hej hooo hej haaa piękna pogodaaaa
dzisiaj się obudziłam i pierwszy raz od niepamiętnych czasów nic mi nie doskwiera... aż dziwne hehe, nic nie strzyka, nie ciągnie, nie łupie, nie boli, nie mam zgagi, bólu brzucha/zęba/głowy, pieczenia, swędzenia i pękania czegokolwiek...hmmmm podejrzane....pewnie jeszcze śpię, a to mi się śni Elinka jeszcze raz gratki ![]()
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry. U mnie tez zimno i wietrznie. :-(
Wczoraj obcielismy psa i teraz chodzi sfochowany i bardzo obrazony na nas. Caly czas powarkuje... Mialam dzisiaj isc na Szybkich i Wscieklych ale nie mam nastroju. Nic mi sie nie chce.
|
#3585 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Zaczęliśmy 28 tydzień a co za tym idzie III trymestr Wczoraj były dokładnie 3 miesiące do planowanego terminu porodu ![]() Ja dziś całą noc przewalałam się z boku na bok, bo mnie biodra bolały i jakoś tak drętwiały czy coś ![]() Weekend minął intensywnie, w piątek byli znajomi i poszłam spać koło 2, a w sobotę byłam na panieńskim u koleżanki i też 1:30 Wczoraj mieliśmy odpoczywać, ale wyszło jak zwykle Z tego weekendowego szaleństwa, Franki wczoraj był baaardzo leniwy i już zaczynałam się martwić, ale się poprawił wieczorem i grzecznie kopał ![]() U nas na razie pogoda ładna, ale coś czuję, że nie długo
|
|
#3586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
aaaa my też
![]() ![]()
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
|
#3589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lubi mi wypychac pupke po bokach brzucha ja to sie obawiam tego ze po porodzie tez bedzie takim malym nie spiacym glodomorem i nic nie bede mogla robic tylko maly i maly:P
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no co Ty kochana! My wszystkie będziemy miały kochane, grzeczniutkie dzieci, które będa nam pozwalały leżeć i pachnieć ![]() ja sobie to wmawiam i póki co w to wierzę
|
|
|
#3594 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niech się uczą polskiego Miłe jest to, że już kojarzą, że nie znam i nie mówią do mnie nic skomplikowanego. Myślę, że przed porodem będę miała jeszcze trochę wizyt to się oswoję z otoczeniem i personelem. Poza tym jestem zdania, że to oni będą skakać w okół mnie, więc póki co jestem wyluzowana. Cytat:
Sąsiadowi bym nie odpuszczała... albo zapłaci wszystko, albo sprawa idzie do sądu i jeszcze będzie musiał zadośćuczynienie zapłacić, opłaty sądowe i za adwokata. Gdybym mogła, to sama bym się z nim rozprawiła. Nie trawię ludzi którzy potrafią zranić zwierze... ![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za wizytę! Od soboty teściowie są u mnie i już mam dość, bo non stop gadają, a ja do ciszy przyzwyczajona jestem byle do czwartku i wyjeżdżają. A przyjechali, bo Tż nie może jechać ze mną do gina, więc teściowa idzie (bo ja języka nadal nie znam). No i zapowiedziałam już teściowej, że po porodzie, to niestety ale zapraszamy najwcześniej po kilku tygodniach
|
||||
|
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
Cześć. Ja w weekend byłam u teścia w Warszawie. W sobotę pogoda była przepiękna. Byliśmy w Zoo. Synek był zachwycony, bo bardzo lubimodwiedzac zoo w Warszawie. Niestety przez to ocieplenie spuchły mi stopy i dłonie. Musiałam zdjąć obrączkę i pierścionek zaręczynowy
. W baletkach mi za ciasno. Masakra!
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytajac takie posty cieszę, sie, że rodzimy w lipcu i na szczęście nie bedziemy musiały chodzić całego lata w ciaży z brzuchem... ale jeśli czerwiec będzie ciepły to moze być hardkorowo
|
|
|
#3597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do teściowych - ja też zapowiedziałam, że nie ma zwalania mi się na głowę po porodzie (a mieszkają daleko, to pewnie na kilka dni zjadą się całą kupą, czyli min 5 osób....bo więcej do auta nie wejdzie
|
|
#3598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3599 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=cicha1990;51017433]pelzac tez pelza;D jak obcy pod skora
lubi mi wypychac pupke po bokach brzucha ja to sie obawiam tego ze po porodzie tez bedzie takim malym nie spiacym glodomorem i nic nie bede mogla robic tylko maly i maly:P[/QUOTTE] moja dzidzia tak sie wczoraj wypychała na prawą stronę podczas spaceru dosłownie nie mogłam iśc ..
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
Czesc mamuski
Widze, ze tez mialyscie wczoraj dzien wrazen. Ja to bym tego sasiada od kota powiesila za jajka i Ja myslalam, ze niedziele bedziemy mieli spokojna, w fomu spedzic i odpoczac od tego remontu bo jak zwykle sie przedluzy, juz mi rece opadaja. Ale niestety, jedna osoba mnie tak wkur.... ze ze spokojnej niedzieli nici. Jesli ktos ciekaw pewnie opisze wieczorem w klubie jak znajde dluzsza chwile bo z tego elaborat moze caly wyjsc. Bylismy potem na pizzy, opchalam sie, potem do domu, kolejny nerw bo znow ktos mnie wkurzyl, kapiel i spac. A sen tez mialam taki, ze tylko sie zalamac snilo mi sie, ze nie chcieli nam w szpitalu malej oddac, taka kruszynka byla wiec musiala sie urodzic przed terminem, do tego moj maz jak w tym snie wrocil z pracy mowil, ze rower w serwisie bo mial wypadek dola przez to wszystko zlapalam, tak wiec dzisiejszy dzien bedzie do |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.

dzikus ze mnie straszny wydaje mi się że to taka intymna sprawa tylko ja i mały
jeżeli chcecie wypożyczyć jakieś sprzęty to popatrzcie na wypożyczalnie sprzętu medycznego w waszej okolicy. Nianię elektoniczną można też. ja kiedyś sprawdzałam i laktator to drogi interes byłby dla mnie bo chyba kilka zł na dzień. No to paa

Kocur miał operacje usuneli mu śruta i nerke stan bardzo ciężki na szczęście po nocy żyje i małymi kroczkami walczy o życie . Sąsiad raz się wypiera raz przyznaje że może przez przypadek, rachunek bardzo duży już jest ponad tysiak 

. Mój laptop się zbuntowal i strasznie dlugo się włącza
. 

trzymam kciuki za wizytę!
ze ze spokojnej niedzieli nici. Jesli ktos ciekaw pewnie opisze wieczorem w klubie jak znajde dluzsza chwile bo z tego elaborat moze caly wyjsc. Bylismy potem na pizzy, opchalam sie, potem do domu, kolejny nerw bo znow ktos mnie wkurzyl, kapiel i spac. A sen tez mialam taki, ze tylko sie zalamac
snilo mi sie, ze nie chcieli nam w szpitalu malej oddac, taka kruszynka byla wiec musiala sie urodzic przed terminem, do tego moj maz jak w tym snie wrocil z pracy mowil, ze rower w serwisie bo mial wypadek