|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
![]() ![]() inteligentne dziecko ![]() Mój opanowuje przyczynę-skutek. Od listopada wie, że róża kłuje ("rozia kuje, trawa nie kuje"), od wczoraj wie, że kot drapie ![]() no i poszedł do żłoba w okularach.
![]() |
#1652 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
gwiazda rośnie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() niezły jest ![]() ---------------------------------------------------------------------------------- zaczęło się...pielgrzymki maturzystów ![]() właśnie zobaczyłam, że mam już '7' z przodu ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-04-13 o 11:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |||
Zakorzenienie
|
gdy sięgam pamięcią baaaaardzo wstecz, to wydaje mi się, że bywał
![]() Cytat:
![]() ![]() tak też pomyślałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() My też odmawiamy "modlitwę" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() próbuję się ogarnąć poświątecznym nawale rodziny w domu. Jednak 4 dzieci pod jednym dachem 24h na dobę + dorośli to czasami ciężkie do wytrzymania, zwałaszcza gdy dzieciaki chore. Generalnie u nas fatalnie.. jakżeby mogło być inaczej ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny szukam inspiracji urodzinowych, bo przecież roczek Emi już tuż tuż - nie wiem kiedy ten czas zleciał ![]() ![]() A tak w ogóle to bardzo mi brakuje kontaktu z Wami wizazowe ciotki ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Przepraszam, że nie odnoszę się do bieżących tematów.. wpadam jak filip z konopi i tylko o sobie.. przeczytałam co u Was, ale choć bardzo chcę to nie umiem pisać teraz na bieżąco. |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
anitko- u nas Roczek był z tradycyjnym menu- takim jak na chrzcinach, zamiast rosołu była kwaśnica(taka nasza lokalna zupa rozsławiona przez Golców
![]() pamiętam, ze ciasta miałam 4 różne na wielkich balach piekłam sama- wyjątkowo wyszły i każdy paczkę z ciastem dostał nie wymyślałam nic dla dzieci bo zdecydowana większość gości to dorośli od kilku tygodni myślę już o roczku Tosi- zastanawiam się czy robić w lokalu czy w domu- rok mamy bardzo wydatkowy- więc chciałabym skromnie i niezobowiązująco a z drugiej strony lokal to jednak wygoda (wiem po chrzcinach Tośki) no i za jakiś czas będę pytać o inspiracje- co dla dzieci -bo pojawiło się kilka małych biegających ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2015-04-13 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Zakorzenienie
|
Perse- ale ja nie mam cierpliwości a Dukan daje najszybsze efekty..
#1658 |
Konto usunięte
|
Ja robię drugie urodziny w stylu Angry Birds, ale domyślam się, że Emilka to jeszcze nie jest taka fanka, jak Artek (kolorowanKi AB w Biedrze = cała Biedra słyszy "Enkepents! ENKEPENTS!"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;51022561]Ja robię drugie urodziny w stylu Angry Birds, ale domyślam się, że Emilka to jeszcze nie jest taka fanka, jak Artek (kolorowanKi AB w Biedrze = cała Biedra słyszy "Enkepents! ENKEPENTS!"
![]() Uwielbiam takie sytuacje! ![]() Kiedyś pod Kościołem Mariackim widziałam na oko chyba dwulatka, który na cały głos śpierwał "Wyginam śmiało ciało!". ![]()
#1661 |
Konto usunięte
|
pani, joila gdzie pobieracie dzieciom kRew?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 |
Konto usunięte
|
Poproszę kciuki na jutro, będzie testing
![]() ![]() ![]() Iza super z tym przeniesieniem ![]() Madzionella dobrze, że szefowa wyrozumiała ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Konto usunięte
|
kciuki
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
Anita - u nas nie bylo szalu na roczek, balon z cyfra 1, nie bawilam sie w zadne urodzinowe girlandy itp. Menu tez skromne bo nie obiadowe tylko salatki, ciasta, tort, napoje. Gosci malo bylo. Drugie urodziny jeszcze skromniejsze. Za rok bedzie wiecej dzieci to moze inaczej zrobimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51024432]Poproszę kciuki na jutro, będzie testing
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Jeju już testujesz? Jak to wszytsko szybko leci. Dopiero co zaczęliscie się starać. U kogoś to szybko, u samej siebie to się zawsze dłużyło.
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
Mnie też ciąża odchudza
![]() My po pediatrze. Chłopaki obaj antybiotyki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
Fiolus- zdrowia dla chłopaków.
Dziewczyny jak długo podawałyscie do gotowanych przez Was zup same mięso? Od kiedy dodawać także wywar z mięsa? Czy mogę gotować juz mięso z jarzynami? Tosia ma 7 miesięcy a mięso mam ze swojej hodowli super eko
#1668 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51024432]Poproszę kciuki na jutro, będzie testing ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] wielkie ![]() Cytat:
![]() u nas znowu katar, to przez święta, bieganie za dziećmi i ciągłe otwieranie drzwi i okien. mam nadzieję, że Krzyś się nie rozłoży. jeździliśmy oglądać spacerówki. i jeszcze bardziej zgłupiałam. tż chce chicco http://www.smyk.com/chicco-multiway-...t-niemowlaka-p a tak poza tym w smyku są teraz dobre rabaty. stacjonarnie w sklepie ten sam wózek 100 zł taniej dobrze, że nie kupiłam tego bambiko bo w realu mi się w ogóle nie podobał oczywiście mi najbardziej się maclareny się podobały, ale cena zabójcza i na dodatek bez pałąka, co u nas nie wchodzi w grę. i tak w ogóle zastanawiam się nad sensem tak drogiej spacerówki.
![]() |
#1669 |
Zakorzenienie
|
Barbie Musisz się zastanowić czy naprawdę droga spacerówka jest Wam potrzebna. Ja żałuję, czasem, że kupiliśmy wózek 2 w 1, gondola jest spoko, a spacerówka jest ciężka na tym stelażu
![]() Zeberko Widzę, że u Was rozszerzanie pełną parą, my przy Was jesteśmy w lesie ![]() Mlebi Co u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
Berbie jakbym miała tą wiedzę jaką mam teraz to odpuscilabym wózek 2w1, kupilabym sama gondolę (w przyzwoitej cenie) a później droższą spacerówkę...
akurat u nas spacerowka długo sluży (juz prawie 2 lata) a gondola 9mcy i spacerowka od niej 3mce... wiec akurat uważam że na dobrą spacerówkę to są lepiej wydane pieniadze niż na wozek 2 w 1... ale to każdy ma inną opinię (plus fakt że Wiki zacząl chodzoc dopiero w 19mcu) Parasolka , a wiadomo swoje mankamenty typu slaba amortyzacja, ale jest lekka i szybko sie składa - nam na miasto idealnie sie sprawdza (choc juz baaardzo rzadko używamy)
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to jest to co pisałam wcześniej, zależy kto czego potrzebuje. ja chciałam po prostu zmienić wózek. gdybym szukała czegoś do okazjonalnego używania na zakupach na pewno bym nie kupiła tego co mam, nie wiem czy wtedy wydałabym połowę tej kasy na spacerówkę.. jeszcze kwestia gustu. ja nawet nie patrzyłam na typowe spacerówki - parasolki, 4 podwójne, małe, klekoczące kółka. nie mój typ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z drugiej strony czy tak naprawdę lepsza spacerówka jest mi tak potrzebne. mogłabym kupić słabszą i mieć w samochodzie i wtedy ta Jedo byłaby w użyciu na podwórku, nie musiałąbym jej składać itp. wy się w końcu zdecydowaliście?
![]() |
#1673 |
Zakorzenienie
|
Dziecko mi się ostatnio rozgadało. Co prawda nadal po swojemu sporo gada, ale potrafi i 3-wyrazowe zdania budować, coraz częściej łączy słowa. Dla nas to nowość, wcześniej rzadko się zdarzały zlepki.
I "hit" spacerów.. ciągle pokazuje na trawnik i mówi: "psia e e e.. tam!" I po co tłumaczyłam czemu nie chodzi się po trawnikach ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Berbie - u Ciebie chyba trochę inne realia. Ja na wieś brałam spacerówkę z 2w1, lekkie spacerówki, nawet te z większymi kołami po wsi średnio mogą jeździć, jednak na trawniku czy polnej drodze wolałam duże i pompowane koła. Ale też nie byłam tam mobilna, nie musiałam pakować wózka do bagażnika itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- Wasze dzieci chyba dużo czasu w wózkach spędzają.
My mieliśmy tako 3 w1 g Kasia jeździła w spacerówce do czasu az Tosi gondola była potrzebna. W bagażniku miałam druga spacerówke typu parasolka. Tako o wiele lepsze ale ta była w aucie na stałe i w razie wprawy do sklepu lub np grilla do znajomych kiedy Kasia nie chodziła jeszcze była super. Jak mieliśmy w planach jechać gdzieś autem a potem długo spacerować to zmieniliśmy na tako. Generalnie nie pamiętam dłuższych spacerów niż 1.5 godziny. To dla nas juz bardzo długi spacer. Fiolus - to co podajesz Frankowi do jedzenia? Wy na piersi to inaczej z rozszerzeniem
#1676 |
Zakorzenienie
|
Zeberko Z F. jest mały problem, bo on nie chce jeść, ani za bardzo próbować. Wszystkie słoiczkowe zupki nie, tylko domowe spróbuje. Wystarczy, że jakiś kawałek za duży się mu trafi, nie posmakuje mu, wtedy ma odruch wymiotny, a tym samym koniec jedzenia
![]() Widok jedzącego brata go tylko zachęca, albo jak mu on da. Zje kilka łyżeczek zupy, kaszki, ziemniaków, chleba poskubie i tyle w zasadzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
My na razie próbujemy tylko gładkie jedzenie, żadnych grudek. Tosia je wszystko co jej zaproponuje. Odwrotnie niż u Was liczyłam ze widok jedzącej Tosi zachęci Kasię...
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- BERBIE Monika dobrze pisze.lekka spacerówki ma wsi prędzej sid po łamie niż pojedzie.
#1678 |
Konto usunięte
|
A ja długo używałam spacerówki z 2w1, mimo, że miałam już lekką. Teraz całą zimę jej używałam, bo jest jednak lepsza na zimno niż ten mały wózek, szczególnie dla dziecka, które więcej jeszcze jeździ niż chodzi. Berbie nie wyrzucaj jeszcze wózka 2w1, zobaczysz, jak u Ciebie będzie zimą - ja sobie nie wyobrażam prowadzenia parasolki przez zaspy, a przypuszczam, że u Ciebie bywa więcej śniegu niż u mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
witam
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51024432]Poproszę kciuki na jutro, będzie testing ![]() ![]() ![]() Iza super z tym przeniesieniem ![]() Madzionella dobrze, że szefowa wyrozumiała ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() trzymam mocne kciuki ![]() Cytat:
![]() jade do pracy do bb. Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Konto usunięte
|
Jedna... Może za wcześnie?
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- A jak tak patrzę teraz na ten test, to jakiś cień chyba widać... ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- W dziennym świetle w sumie nie muszę się zbyt przyglądać, żeby zobaczyć tą 2 kreskę... Więc wychodzi na to, że chyba jednak ciąża ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.