Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-11, 19:11   #1621
jojla
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
dzięki za podpowiedz
Ola chodzi w bodziaku jak jest chłop sama boję się ubrać

Chrzciny w domu czy w lokalu? Kreacje letnie?
zapraszamy rodzinę na obiad do lokalu. Nie mam warunków, żeby ugościć 19 osób
A kreacje wiosenno-letnie, choć Madzia bardziej wiosennie bo płaszczyk polarowy. Jak będzie tak ciepło jak dziś to pewnie go tylko narzucimy i będziemy ściągać jak będzie za ciepło.

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Nasz miauczal jak sie na łapkę nacisnęlo po 10 dniach sie chińszczyzna zepsuła...
teraz jak Wiki przedstawia to mowi "to jest moj kotecek, bateria mu padła"

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 19:21   #1622
rena5
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez Madzionella Pokaż wiadomość
U mnie dziś wiosna pełną gębą. Słońce i takie tam. Jak tak patrzę za okno, to od razu nadzieja rośnie, że wszystko będzie miało szczęsliwy finał.
będzie będzie kochana - ja to wiem!

a propos pięknej pogody, to dziś wyprałam wszystkie zimowe ubrania, koce, kapy i inne w sumie 6 pralek - dwie chodziły naraz wszystko wyschło na dworze - uwielbiam to

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 19:43   #1623
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
a propos pięknej pogody, to dziś wyprałam wszystkie zimowe ubrania, koce, kapy i inne w sumie 6 pralek - dwie chodziły naraz wszystko wyschło na dworze - uwielbiam to
u mnie dziś 4 pralki - pranie bieżące. na inne nie mam czasu... i tak włączam albo o 7 rano albo do północy pralka chodzi.. a kosz na brudy nadal pełny ze względu na drugie dziecko dokupiliśmy drugą suszarkę balkonową, komplet 100 spinaczy (w końcu mi ich nie brakuje) i ciągle w użyciu. chcę większą pralkę....
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 01:42   #1624
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
My mamy konia z Jyska (babcia kupila) ale nie robi furory...
za to paskudny, lekko demoniczny kot c bialy z rozową wstążką obowiazkowo musi towarzyszyc w wielu wyprawach

Artek też ma takiego kota.. Teściowa mu sprezentowała.. Też ma różową wstążkę i miauczy
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 06:32   #1625
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u mnie dziś 4 pralki - pranie bieżące. na inne nie mam czasu... i tak włączam albo o 7 rano albo do północy pralka chodzi.. a kosz na brudy nadal pełny ze względu na drugie dziecko dokupiliśmy drugą suszarkę balkonową, komplet 100 spinaczy (w końcu mi ich nie brakuje) i ciągle w użyciu. chcę większą pralkę....
Ja też chciałam. Tż kupiłnową 7 kg. Ma strasznie długie programy i średnie pranie trwa 96 min, nawet jak włoże na krótsze to nie zawsze dopierze brudne rzeczy
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 08:07   #1626
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Fiol - ja mam na 3,5kg.. 10-letnia, kupowana jak mieszkalam sama. Przy 4-osobowej rodzinie bedzie chodzic chyba kilka razy dziennie
Stary 2015-04-12, 08:15   #1627
Konto usunięte

To ja mam chyba 5,5 albo 6, ale na trójkę spokojnie starcza i ma fajne programy.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-12, 09:35   #1628
Alfahelisa
Zakorzenienie

Ja w pralkach i zmywarkach mam takie "zboczenie" muszą odliczać czas jaki zostal do końca no juz tak mam że MUSZĘto wiedzieć
Jedno i drugiemam z beko jakoś podchodzi mi ich skromna nierzucajaca się w oczy "stylizacja" no i programy też
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 10:25   #1629
iza243
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
dwakolory, super pracą się nie przejmuj

iza, fajnie, że tak się poukładało - czyli po operacji wracasz do pracy u siebie?

moja siostrzenica też miała hopla na punkcie wszystkich śmieci zbieranych na spacerach - ładne liście, kamyki, plastiki, korki, karteczki i inne "skarby". Wszystko do kieszeni pakowała. Raz robiłam pranie i nie wiedząc, nie zajrzałam do żadnej kieszeni - matko jak to wyglądało po wyjęciu z pralki
Po operacji wróce do BB.
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

co do pluszaków. ja ostatnio kupiłam w biedronce krokodyla z serii pluszaki zagrożonych gatunków. rewelacja. bardzo realistyczny.
jaką masz spacerówkę?

dobrze mu tak, to za karę, że nie chciał iść z Tobą
życzę dobrej pogody na jutro i czekamy na zdjęcia z chrzcin

nieźle sie wpakowałaś. zawsze się tak wydaje, że dużo roboty nie będzie a później wychodzi to i to. tak samo z kosztami. a drzwi zostaw już w spokoju. jak Wasze sprawy dzieciowe?

gryzia starania rozpoczęte?

słodka jak tam u Ciebie? jak się czujesz?

madzionella super, że udało się ze zwolnieniem. jak dziś dziadek?

u mnie spadku formy ciąg dalszy. z tż nadal nie rozmawiamy a jutro zaczynają się jego święta. nie wiem jak to będzie wyglądać. na samą myśl mi nie dobrze.
Co sie dzieje z tztem?
Cytat:
Hej, hej!

U mnie dziś wiosna pełną gębą. Słońce i takie tam. Jak tak patrzę za okno, to od razu nadzieja rośnie, że wszystko będzie miało szczęsliwy finał.

Berbie - dzisiaj dziadek całkiem nieźle, jak na jego stan oczywiście. Załapałam się na małe pogaduszki z nim. Chciał wysyłać moją mamę po kawę. Zwykle pije pierwszą przed 12. Lekarze mówią, że to bardzo dobrze, że próbuje mówić. Podobno nawet przedstawił się pielęgniarkom. Dalej bardzo dużo śpi, ale najważniejsze, że jest z nim kontakt. Gorzej tylko, że zbiera mu się w płucach wydzielina i dzisiaj lekarz powiedział mojej mamie, że podejrzewają zapalenie płuc. Dalej się strasznie o dziadka boję, bo wciąż nie można powiedzieć, że najgorsze już za nim.
Cały czas mam nadzieję, że z tego wyjdzie i jeszcze wypijemy razem kawę na tarasie.

Dziś mój Małż strzelił suchara miesiąca. Około 3 nocy zadzwonili z pracy że jest awaria i biedny musiał jechać. Zbierał się do wyjścia, moja mama się obudziła, a on do niej: "ja się już wyspałem i jadę do firmy". I teraz rodzicielka za nim łazi i się nabija z niego.
Ciesze sie ze z dziadkiem lepiej

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 12:17   #1630
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Fiol - ja mam na 3,5kg.. 10-letnia, kupowana jak mieszkalam sama. Przy 4-osobowej rodzinie bedzie chodzic chyba kilka razy dziennie
Nasza 7 kg czasem chodzi non stop, dużo mamy prania z dzieci, S. ciągle się brudzi, jak to dziecko na wsi
Jak pierzesz większe koce? Ręcznie?
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 12:31   #1631
Konto usunięte

Cytat:
Ja w pralkach i zmywarkach mam takie "zboczenie" muszą odliczać czas jaki zostal do końca no juz tak mam że MUSZĘto wiedzieć
Jedno i drugiemam z beko jakoś podchodzi mi ich skromna nierzucajaca się w oczy "stylizacja" no i programy też
Mam oba sprzęty z Elctroluxa i też mają tę funkcję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-12, 13:04   #1632
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo zboczenie zmywarka bosha a pralka 6kg whirlpoola i jest super czytelna - fajnie są opisane programy i nie trzeba zgadywać znaczków i innych rzeczy

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:31   #1633
Madzionella
Rozeznanie

Dziewczyny, dzięki za pozytywne fluidy. Cały czas staram się myśleć pozytywnie. Dzisiaj znowu były małe pogaduszki z dziadkiem, cały czas domagał się butów i chciał wracać do domu. Pewnie bardzo za domem tęskni, wcale mu się nie dziwię, bo jak leżałam sama w szpitalu, to sama miałam ochotę uciekać. Dopytywał o mojego męża, czy już do niego przyszedł. Mam nadzieję, że mimo swojego wieku jeszcze da radę wyzdrowieć na tyle na ile się da.

Jutro jadę do pracy zawieźć L4. Zaczynam się stresować wizytą tam. Muszę porozmawiać z szefową, ale stwierdziłam, że przekażę jej krótkie, konkretne informacje. Nie będę się wdawać w szczegóły. Mam tylko nadzieję, że okaże minimum zrozumienia.

21 lipca 2012 godz. 16

16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc

1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka
Madzionella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 17:20   #1634
Słodkaaa
Zakorzenienie

BERBIE czuje się dobrze. Dzięki ze pytasz. Wszystko się oczyścilo. Aktualnie dostałam @. Także zaraz ruszamy z nowymi staraniami.
We wtorek wracam do pracy po dwóch tygodniach.
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 19:03   #1635
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dzięki za pozytywne fluidy. Cały czas staram się myśleć pozytywnie. Dzisiaj znowu były małe pogaduszki z dziadkiem, cały czas domagał się butów i chciał wracać do domu. Pewnie bardzo za domem tęskni, wcale mu się nie dziwię, bo jak leżałam sama w szpitalu, to sama miałam ochotę uciekać. Dopytywał o mojego męża, czy już do niego przyszedł. Mam nadzieję, że mimo swojego wieku jeszcze da radę wyzdrowieć na tyle na ile się da.

Jutro jadę do pracy zawieźć L4. Zaczynam się stresować wizytą tam. Muszę porozmawiać z szefową, ale stwierdziłam, że przekażę jej krótkie, konkretne informacje. Nie będę się wdawać w szczegóły. Mam tylko nadzieję, że okaże minimum zrozumienia.
Super, że dziadek czuje się lepiej
Kciuki za rozmowę z szefową
Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
BERBIE czuje się dobrze. Dzięki ze pytasz. Wszystko się oczyścilo. Aktualnie dostałam @. Także zaraz ruszamy z nowymi staraniami.
We wtorek wracam do pracy po dwóch tygodniach.
Kciuki za starania

My po chrzcinach było fajnie. Madziula była grzeczna. Zanim dotarliśmy do kościoła już spała, potem się obudziła ale nie płakała tylko podrywała jakiegoś pana z ławki za nami, następnie przeszła do puszczania głośnych bączków jak jej się znudziło u mnie na rękach to chwilę popłakała ale udało się ją udobruchać po samym chrzcie zasnęła i spała już do końca mszy. Na obiedzie brylowała w towarzystwie

A na poprawę humorów przyznam się Wam jaka jestem genialna - zamawiając obiad w restauracji policzyłam gości ale zapomniałam o sobie i TŻ na szczęście nie było problemu z dodatkowymi nakryciami i obiadem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-12, 20:14   #1636
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Nasza 7 kg czasem chodzi non stop, dużo mamy prania z dzieci, S. ciągle się brudzi, jak to dziecko na wsi
Jak pierzesz większe koce? Ręcznie?
J. ostatnio też "produkuje" mnóstwo brudów, zwłaszcza jak bez pampersa lata.. ale co zrobić..
taki duży, gruby koc mam 1, z jakiegoś prezentu ślubnego i nie używamy, a zwykłe na tyle cienkie że mieszczą się. brakuje mi większej pralki i myślę ostatnio, ale ta działa, nie bardzo miałabym pomysł co z nią zrobić gdybym się zdecydowała na nową..
Stary 2015-04-12, 20:29   #1637
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

My po chrzcinach było fajnie. Madziula była grzeczna. Zanim dotarliśmy do kościoła już spała, potem się obudziła ale nie płakała tylko podrywała jakiegoś pana z ławki za nami, następnie przeszła do puszczania głośnych bączków jak jej się znudziło u mnie na rękach to chwilę popłakała ale udało się ją udobruchać po samym chrzcie zasnęła i spała już do końca mszy. Na obiedzie brylowała w towarzystwie

A na poprawę humorów przyznam się Wam jaka jestem genialna - zamawiając obiad w restauracji policzyłam gości ale zapomniałam o sobie i TŻ na szczęście nie było problemu z dodatkowymi nakryciami i obiadem
Super że wszystko się udalo. Buziaki dla Madzi. Ale agentka jesteś że zapomniałaś o sobe w restauracji.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 20:37   #1638
Madzionella
Rozeznanie

Jojla, nie dziwota, że w zamieszaniu zapomniałaś. Ja ostatnio przez to zabieganie i wszystkie kłopoty zapominam co mi ktoś powie po chwili dosłownie.

Dzisiaj chyba pobiliśmy rekord siedzenia w szpitalu - wyszłam od dziadka prawie o 20. A niby do 19 są odwiedziny. No ale dziadek potrzebuje opieki, więc nie ma mocnych, siedzimy z mamą do oporu. Mąż też nam dzielnie pomaga.

Sorry dziewcznyny, że jestem tak okoropnie monotematyczna, ale w zasadzie niczym innym teraz nie żyję, wszystko zeszło na dalszy plan. Nawet wyniki egzaminu mnie tak nie stresują. A już w piątek mają je opublikować.

21 lipca 2012 godz. 16

Stary 2015-04-12, 21:16   #1639
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

mam nadzieje ze szefowa bedzie wyrozumiala

Wysłane z mojego GT-S5830i

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-12, 21:28   #1640
Madzionella
Rozeznanie

Iza, też mam taką nadzieję, że zrozumie. W końcu sama ma dwie córki. A jak nie zrozumie - to mówi się trudno i żyje się dalej.

21 lipca 2012 godz. 16

Stary 2015-04-13, 03:14   #1641
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Super że wszystko się udalo. Buziaki dla Madzi. Ale agentka jesteś że zapomniałaś o sobe w restauracji.

Cytat:
Jojla, nie dziwota, że w zamieszaniu zapomniałaś. Ja ostatnio przez to zabieganie i wszystkie kłopoty zapominam co mi ktoś powie po chwili dosłownie.

Dzisiaj chyba pobiliśmy rekord siedzenia w szpitalu - wyszłam od dziadka prawie o 20. A niby do 19 są odwiedziny. No ale dziadek potrzebuje opieki, więc nie ma mocnych, siedzimy z mamą do oporu. Mąż też nam dzielnie pomaga.

Sorry dziewcznyny, że jestem tak okoropnie monotematyczna, ale w zasadzie niczym innym teraz nie żyję, wszystko zeszło na dalszy plan. Nawet wyniki egzaminu mnie tak nie stresują. A już w piątek mają je opublikować.
dzięki za zrozumienie ale sama nie ogarniam jak mogłam to zrobić

Pisz, pisz.
A za wyniki egzaminu kciuki!

Stary 2015-04-13, 07:58   #1642
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam z córą na spacerze (chłopaki u t.). I kawie ze znajomymi. 4,5 godziny bez karmienia i nadal śpi... ciekawe ile dziś będzie trwał płaczkowy maraton :/
I znów mam kminę - jak ubierać dzidziusia. Albo inaczej: na ile rozbierać. w wózkach napotkanych od kocy na futrze po dzieci w krótkich rękawkach.
w weekend sama nie wiedziałam, jak się ubrać a co dopiero dziecko
Cytat:
odpoczywać nie potrafisz, c'nie?
oj, potrafię, potrafię tylko jak już wszystko mam zrobione - poprane, posprzątane itd itp. Wtedy mogę godzinami leniuchować

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
a nie wiesz, że okłady z młodej piersi to najlepsze lekarstwo, wskakuj pod kołdrę do męża
niby tak, ale pierś już nie taka młoda

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
zazdroszczę, bo uwielbiam zapach takiego prania

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
dobra jesteś
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 08:05   #1643
zebrawpaski
Zakorzenienie

Madzionella- kciuki za rozmowę!

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 08:16   #1644
Madzionella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Madzionella- kciuki za rozmowę!
Ja już po. Nie było tak strasznie i źle jak się spodziewałam. Powiedziałam szefowej co i jak, dlaczego mnie nie ma, co się stało. Okazała zrozumienie. Co więcej - okazało się, że jej siostra przechodziła podobną sytuację 2 razy. Przynjamniej jedna pozytywna wiadomość. Jakichś oznak wylotu nie zauważyłam, chociaż nigdy nic nie wiadomo. Nic, mam jeszcze 2 tygodnie na zbieranie się do kupy, a potem trzeba będzie wrócić do rzeczywistości.

21 lipca 2012 godz. 16

Stary 2015-04-13, 08:20   #1645
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
traktor z przyczepą i koparka są b. często personalizowane
Kasia jak się modli o zdrowie to oprócz rodziców, siebie i Tosi wymienia traktor ojca, potem psy koty i krowy

Cytat:
heh... mnie szkoda T.
mam dla niego mało czasu. i cierpliwości (która łączy się z "mało czasu")
ten łańcuszek też u nas się ciągnie
(aczkolwiek mieszkanie u dziadków to jak turnus rehabilitacyjny- dla każdej z nas) Dziadkowie to chyba będą mieć wczasy jak wrócimy do siebie

monia- moje dzieci przez weekend w typowo zimowych ciuchach (buty, szaliki czapki)- na placu zabaw trochę rozpłaszczyłam starszą....ale ja zawsze mam wytłumaczenie, że u nas góry to i zimno...
inna kwestia, że nie przywiozłam jeszcze wiosennych ciuchów dla dziewczynek (nawet nie wiem gdzie szukać...masakra- życie na kartonach)
w sobotę zamówiłam Kasi emelki

myślałam, że tylko moje dziecię takie "zbieracz"
wręcz szału dostaję jak Kasia w "ziemi" grzebie i wynajduje różności- a tak nam minął cały ubiegły rok...
w sobotę miałam wizję na placu zabaw, że zabierze do rąk zdechłego szczura, który leżał pod huśtawkami ale na szczęście chyba powoli wyrasta ze zbieractwa
zobaczymy co będzie po powrocie do domu bo ulubiona forma aktywizacji mojego dziecka prze moją teściową to zachęcanie do zbierania kamyczków

jojla- super, że impreza udana
a z ilością obiadów to nie ma się co dziwić, macierzyństwo zawęża myślenie do tematu "dziecko"- gdzie tam nakarmię, gdzie tam przewinę, gdzie będzie spać, co zabrać- nie trudno zapomnieć, że ja też powinnam coś zjeść

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2015-04-13 o 08:28
Stary 2015-04-13, 08:44   #1646
pani22ka
Zakorzenienie

Jojla, czekam teraz na foty

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
oj, potrafię, potrafię tylko jak już wszystko mam zrobione - poprane, posprzątane itd itp.
a istnieje taki stan?!

nie pyskuj z tą "nie młodą". Ostatnio doszłam do wniosku, że młodość to stan umysłu i ja byłam starsza w LO niż teraz

Cytat:
Ja już po. Nie było tak strasznie i źle jak się spodziewałam.
no to uf, uf, uf.

Cytat:
Kasia jak się modli o zdrowie to oprócz rodziców, siebie i Tosi wymienia traktor ojca, potem psy koty i krowy

Cytat:
Dziadkowie to chyba będą mieć wczasy jak wrócimy do siebie
hehe, dziękuj Bogu, że masz możliwość takiego wywczasu a dziadków podziwiam.

Cytat:
zobaczymy co będzie po powrocie do domu bo ulubiona forma aktywizacji mojego dziecka prze moją teściową to zachęcanie do zbierania kamyczków

takie ogrodowe kamyczki czy rzeczno-górskie to nawet frajda zbierać

Cytat:
nie trudno zapomnieć, że ja też powinnam coś zjeść
kiedy ja o tym zapomnę nie umyję się, nie pomaluję, nie ubiorę, ale zeżreć zawsze zdążę (mam doła wagowego dlaczego tylko w ciąży chudnę??????)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 08:57   #1647
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:

kiedy ja o tym zapomnę nie umyję się, nie pomaluję, nie ubiorę, ale zeżreć zawsze zdążę (mam doła wagowego dlaczego tylko w ciąży chudnę??????)
u Rodziców nie zapominam u siebie zapominam ale niestety przypomina mi się jak dziewczyny już śpią....intensywnie mi się przypomina wtedy...wręcz nadrabiam cały dzień łącznie z tym, że po 21.00 robimy sobie z Tz-etam kawę
w desperacji, po dokładnych oględzinach w lustrze, od wczoraj poważnie zastanawiam się nad dunkanem...potrzebuję czegoś co szybko zadziała, żeby mieć chęć na (lepszy) ciąg dalszy

wika- nie ważny rocznik, ważna że Twoja pierś

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-13, 09:37   #1648
Alfahelisa
Zakorzenienie

Moj syn to maly kombinator przytaluje wczoraj do mnie i mowi "mama chodź co sie w kuchni dzieje, cos sie dzieje, trzeba zobaczyć" i ciagnie mnie za rekę do kuchni...
wchodzimy do kuchni a tam spokoj...
Wiki mowi "ooo mama zobacz tu, co tam sie dzieje, w fafce coś jest, trzeba zobaczyć" i pokazuje szafke wiszacą, otwieram szafkę, a on " ooo moje żelki" - no i mama dala żelki
hiehie tez odkrycie dobrze wszyscy wiedzą (łącznie z nim) że w tej szafce są wszelkie słodycze jakie on dostaje plus żelki ktore tż mu kupuje
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 10:08   #1649
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po. Nie było tak strasznie i źle jak się spodziewałam. Powiedziałam szefowej co i jak, dlaczego mnie nie ma, co się stało. Okazała zrozumienie. Co więcej - okazało się, że jej siostra przechodziła podobną sytuację 2 razy. Przynjamniej jedna pozytywna wiadomość. Jakichś oznak wylotu nie zauważyłam, chociaż nigdy nic nie wiadomo. Nic, mam jeszcze 2 tygodnie na zbieranie się do kupy, a potem trzeba będzie wrócić do rzeczywistości.
Fajnie, że szefowa zrozumiała

Cytat:

Cytat:
jojla- super, że impreza udana
a z ilością obiadów to nie ma się co dziwić, macierzyństwo zawęża myślenie do tematu "dziecko"- gdzie tam nakarmię, gdzie tam przewinę, gdzie będzie spać, co zabrać- nie trudno zapomnieć, że ja też powinnam coś zjeść

Cytat:
Jojla, czekam teraz na foty
Będą, będą tylko muszę mieć chwilę, żeby móc usiąść przy komputerze.

Bilans po chrzcie - TŻ chory, Madzia ma katar na razie jeszcze nie jest źle ale już mam czarne wizje :/
Cytat:
Moj syn to maly kombinator przytaluje wczoraj do mnie i mowi "mama chodź co sie w kuchni dzieje, cos sie dzieje, trzeba zobaczyć" i ciagnie mnie za rekę do kuchni...
wchodzimy do kuchni a tam spokoj...
Wiki mowi "ooo mama zobacz tu, co tam sie dzieje, w fafce coś jest, trzeba zobaczyć" i pokazuje szafke wiszacą, otwieram szafkę, a on " ooo moje żelki" - no i mama dala żelki
hiehie tez odkrycie dobrze wszyscy wiedzą (łącznie z nim) że w tej szafce są wszelkie słodycze jakie on dostaje plus żelki ktore tż mu kupuje

Stary 2015-04-13, 10:35   #1650
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Moj syn to maly kombinator
to chyba jakieś rozwojowe to kombinatorstwo...
Kasia jak tylko zobaczy Dziadka to mówi płaczliwym głosem "Dziadzia noga boli, tu boli noga, Dziadzia opa ja"wyciąga ręce...i Dziadek nosi

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości