|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
Cytat:
dzięki Bogu, że mi nikt tak nie radzi. Mam kota i psa i trudniej byłoby o schronisko... Z doświadczenia powiem, że dzieci wspaniale się wychowują za zwierzętami i uczą się odpowiedzialności. Co do chorób, to bujda - moja młodsza praktycznie nie choruje. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A w ogóle widzialam wczoraj kołyskę - śliczna, moja też jest taka zielonkawa, ale inny wzór. A Twój dom - marzenie |
||||
|
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
Capriola macica po każdym porodzie się obkurcza. Obojętnie czy to cesarka czy poród naturalny. Nie wiem może po cc jakoś dłużej to trwa.
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia ból odczuwam w mostku.
Capriola tez się obkurcza ale na troche gorzej bo jest przecieta..
|
#3454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do brzucha po ciąży - wczoraj dziewczyny pisały (chyba Myko? że w 3 dobie po porodzie brzuch odpowiada mniej więcej 20-24 tydzień, jak dobrze pamiętam. Macica obkurcza się tak czy inaczej, na początek to pewnie jakieś wygodne dresy czy legginsy na wyjście będą ok. A Capriola już coś wiadomo o piątku?
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ordynator powiedzial ze na pewno jutro wypis jeszcze jutro skonsultują i albo do domu ALBO do Gdańska do szpitala.... Także zaje.biscie!!!
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spałam godzinkę, trochę mi lepiej, ale mąż dalej sfochowany, twierdzi, że się nie wyspał, ciekawe przez kogo Co do psów, my planujemy kupic szczeniaka ok. października Chcemy żeby Młoda się wychowywała z psem i miała z nim stały kontakt, bo ten szwagierki to taki od święta.
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Yyyyy beznadziejna decyzja :/ a czemu do Gdańska?
|
|
|
|
#3459 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale wiadomo wszystko mozna zrozumiec. Tyle ze ja sie chyba lepiej czasami dogaduje z psami niz z ludzmi i nie patrze na stereotypy kocham wszystkie psiaki i ogolnie zwierzaki I uwazam ze zawsze ale to zawsze za zlym zachowaniem zwierzecia stoi czlowiek, nigdy to nie jest wina zwierzaka. Cytat:
![]() A w czym ten szpital w Gdansku lepszy od tego w ktorym teraz jestes? Cytat:
no ale wszystko jest do ogarniecia, sami będziecie wiedzieli czy dacie rade Jejciu czy ta moja cora musi mi tak grzebac w pachwinach i Bozence Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2015-04-15 o 09:16 |
|||
|
|
|
#3460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni się konsultują cały czas ale to ordynator.decyduje:/Cytat:
tam wysyłają w skrajnych przypadkach jak coś jest bardzo źle:/ a mi.wczoraj.wyraźnie powiedzieli ze mala rośnie i od piątku.donoszona...Do.gdańska na pewno.nie pojadę.nie.będę tam rodzic!!! Najwyżej.wyjde.jutro na.żądanie.do domu...jestem zalamana
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
spodobała mi ię taka maskotka-pozytywka..patrzę na nią i mi się oczy śmieją..kurde ale droga..
Jak sądzicie taki bobas bedzie w ogóle zwracał na nią uwagę? http://www.mamissima.pl/przytulanki/...k_ebulobo.html
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może trochę starszy, taki czteromiesięczny.
|
|
#3463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cena faktycznie spora ale jak masz pieniążki to nic nie stoi na przeszkodzie
|
|
|
|
|
#3464 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my mieliśmy bokserka-wspaniały był...siostry córka wychowywała się z nim i powiem szczerze, że to było boskie. Widok 2 latki z psem jej wielkości na smyczy który idzie koło niej-bombowy. W ogóle nasz to był oazą spokoju- nie lubił tylko listonoszy i jak ktoś obcy wchodził do domu sam a tak to w życiu nie zrobił nic dziecku- mimo, że ona tak go męczyła- za uszy ciągała, za jajka bo na jej wysokości a on tylko pisknął i uciekał.Cytat:
głowa do góry kochana
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurcze Dorka
za jajka W ogole duze psy sa bardziej cierpliwe niz te male no ale pewnie i prog bolu inny, jak by mojemu ktos scisnal jajka to chyba by zemdlal
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3467 |
|
Wtajemniczenie
|
Ruska - ja też bym ścięła, tak jak mówi goskie chociaż a potem sama zobaczysz
Witam się w nowy dzień, spalam całą noc
|
#3468 |
|
Wtajemniczenie
|
Wspolczuje Ci kochana tej niepewnosci
nawet nie wiem co Ci doradzic doradzic, chyba musisz sie zdac na ich decyzje i sie podporzadkowac juz ostatnie tygodnie, dasz rade oby tylko mala miala sie dobrze.
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Któraś urodziła/rodzi
|
|
#3471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Capriola taki zły ten szpital? kurcze współczuję, na pewno jesteś wnerwiona..może akurat jakoś się to wyjaśni po twojej myśli.. Dzwoniłam do kadr i babki powiedziały, że mam się kontaktować po urodzeniu, wyślą mi papiery na meila (5 druków) i będę musiała im odesłać w ciągu 14 dni, żeby przez cały okres mieć te 80% płacone..
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Capriola zapytaj co masz zrobić w takim układzie swojego gina, bo skoro była ciąża zagrożona i nagle nie jest? Planowali cc w piątek i pozwolą Ci wyjść i do kiedy tak chodzić? Na prawdę nie rozumiem, bo zostajesz teraz na lodzie tak na prawdę i nie wiadomo co zrobić. A czemu do Gdańska nie chcesz? Może jednak warto się nad tym zastanowić?
|
|
|
|
#3473 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także ja uważam że odpowiednio wychowane zwierzęta <oczywiście pod opieką > krzywdy dziecku zrobić nie powinny ![]() Teoretycznie nie, ale na pewno Ci powie co i jak teraz wkońcu całą ciąże prowadziłaś u niego i jak spytasz co teraz na pewno Ci coś poradzi ![]() Cytat:
|
|
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
|
#3475 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
I po spaniu.. listonosz mnie obudził
capriola no troche niepowaznie zachowuje sie ten Ordynator, tak troche jakby pozbywal sie problemu:/maja, ja bym sobie darowała zakup tej zabawki. Pewnie goscie beda pytali, co Wam jest jeszcze potrzebne, to zawsze mozesz pokazać ![]() ja na pewno dla M. Bede chciala kupic zyrafke Sophie:p
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Capriola nie placz. Masz racje wyslij tate i zobaczysz co mu powie. Mam nadzieje ze jednak wszystko sie ulozy po twojej mysli
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi szwagierka mówiła, że kupi nam Szumisia
|
|
#3480 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jesli chodzi o pieski, my mamy Yorka i nie wyobrażam sobie abym miała go oddać, jedynie co to boję się trochę że ta łobuziara nie da małej pospać, bo ona jak zobaczy jakiś ciekawy obiekt przez okno to chce się wsciec i strasznie szczeka.... no nic okno będziemy zasłaniać ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- sylwia dzieki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

jedynie to ona jest wlasnie z tych przewrazliwionych i pewnie bedzie rzucalw tekstami typu ze mala za cienko ubrana itp.
chyba...
) . Kiedys juz pisalam ze nawet psa mi strasza, wtf
TZ popukal się w glowe i pyta sie skad w ogole on ma takie pomysly to on ze psy tylko choroby przenosza i to nieodpowiedzialne trzymać psa i dziecko 
a on niech sie fochuje dalej:p

ala:
Ordynator powiedzial ze na pewno jutro wypis jeszcze jutro skonsultują i albo do domu ALBO do Gdańska do szpitala.... Także zaje.biscie!!! 

no ale wiadomo wszystko mozna zrozumiec. Tyle ze ja sie chyba lepiej czasami dogaduje z psami niz z ludzmi i nie patrze na stereotypy 

nawet nie wiem co Ci doradzic doradzic, chyba musisz sie zdac na ich decyzje i sie podporzadkowac