Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-15, 12:10   #151
mms_22
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
mms no właśnie tak kuszą, że sama nie wytrzymałam... i zamówiłam... z nexta! A stresa jakoś mam czy będzie ok!

https://bornshop.pl/pl/p/Body-I-am-sorry.../165 - boskie i jakie prawdziwe !
dobre

najwyżej odeślesz

Ja z ubranek nic nie kupuję, bo nie wiem co dostanę a nie dość, że będę miała ubranka od siostry, to jeszcze kuzynka ostatnio mówiła, że da nam po swoim synku (który ma rok) wszystko co ma I nie wiem gdzie ja to wszystko pomieszczę Bo znając życie nie wiele odrzucę, bo zaówno siostra jak i kuzynka maja przecudne ubranka (jedna z USA, a druga z Niemiec)
Tak w ogóle zastanawiamy się co z wózkiem... Bo ta kuzynka ma prawie nowy wózek i chce nam go dać, bo nie planuje więcej dzieci... Z tym, ze średnio mi się podoba, bo jest taki strasznie masywny... z drugiej strony zastanawiamy sie jeszcze, bo na zimowe spacery byłby w sam raz (bo ma solidne, duże koła)... No i nie wiem czy go od niej nie weźniemy, żeby mieć na jesień i zimę (za symboliczną kasę, bo prawdę mówiąc ona nie chce nic) a na wiosnę nie kupimy jakiejś dobrej spacerówki... Bo prawda jest taka, że za przeciętny wózek 3w1 dam tyle ile za porządną spacerówkę... Tylko czy prawie rocznemu dziecku będzie wygodnie w spacerówce np tego typu:

http://allegro.pl/x-lander-x-pulse-2...268316561.html
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-x-...815703319.html
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-x-...808931945.html

Jakie Wy macie doświadczenia? Od którego miesiąca przestałyście używać gondolę?

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:11   #152
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Dziękuję
dla dzidzi coś pokupowałaś???
Powiem Ci, że coś w tym jest... ja wczoraj się tak denerwowałam przed wizytą i czułam jak szaleje ostro, muszą chyba coś odczuwać albo to wina torcika z ikei, kawy i pepsi
Tak, zrobilam znow zamowienie w h&m ale kuriera nie ma i zaczynam sie naprawde wkurzac...

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Nie mogę jednak narzekać bo ciuszków i tak pełno zostało... ech bodziaków to np mam 30 szt rozmiar 56-62 pajaców 23 szt dlatego te gorsze powyrzucałam, mogłam wybrzydzac mało mam zauwazyłam spodenek bo tylko 5 szt muszę poszukać jakieś hmm legginsy dla chłopca? no bo co będzie zakładać bodziaki latem i jakieś spodenki bawełniane nie?
Wow! No to faktycznie moglas wybrzydzac Zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
A ja miałam znowu kontrolę z ZUSu, już drugą odkąd jestem na L4. Na szczęście byłam w domu
Niezle... troche przesadzaja

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
No co Ty... i co ci powiedzieli? Ja mam inny adres zamieszkania niż zameldowania i L4 mam na adres zameldowania wystawiane, bo taki adres wszędzie figuruje.
Sprawdzają czy ciąże symulujemy czy jak? Bo przecież nie jesteśmy oblożnie chore i możemy chodzić, wychodzić i być np na spacerze....
Ja tak mialam na poprzednim zwolnieniu, ale teraz dopilnowalam zeby byl ten zamieszkania, bo to ten adres gdsie przebywasz powinien byc wpisany

Cytat:
mms no właśnie tak kuszą, że sama nie wytrzymałam... i zamówiłam... z nexta! A stresa jakoś mam czy będzie ok!

https://bornshop.pl/pl/p/Body-I-am-sorry.../165 - boskie i jakie prawdziwe !
Super

Sugar, asienka boskie zakupy

Edytowane przez Nicole`_
Czas edycji: 2015-04-15 o 12:13
Nicole`_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:24   #153
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
dobre

najwyżej odeślesz

Ja z ubranek nic nie kupuję, bo nie wiem co dostanę a nie dość, że będę miała ubranka od siostry, to jeszcze kuzynka ostatnio mówiła, że da nam po swoim synku (który ma rok) wszystko co ma I nie wiem gdzie ja to wszystko pomieszczę Bo znając życie nie wiele odrzucę, bo zaówno siostra jak i kuzynka maja przecudne ubranka (jedna z USA, a druga z Niemiec)
Tak w ogóle zastanawiamy się co z wózkiem... Bo ta kuzynka ma prawie nowy wózek i chce nam go dać, bo nie planuje więcej dzieci... Z tym, ze średnio mi się podoba, bo jest taki strasznie masywny... z drugiej strony zastanawiamy sie jeszcze, bo na zimowe spacery byłby w sam raz (bo ma solidne, duże koła)... No i nie wiem czy go od niej nie weźniemy, żeby mieć na jesień i zimę (za symboliczną kasę, bo prawdę mówiąc ona nie chce nic) a na wiosnę nie kupimy jakiejś dobrej spacerówki... Bo prawda jest taka, że za przeciętny wózek 3w1 dam tyle ile za porządną spacerówkę... Tylko czy prawie rocznemu dziecku będzie wygodnie w spacerówce np tego typu:

Prawde mówiąc junior w gondoli jeździł 5 miesiecy, potem juz nie chciał... Wiec sadze ze teraz tez około stycznia sie bedziemy przenosić na spacerówkę.

X-lander x-move to był jeden z wózków, który braliśmy pod uwage i nawet dd1dd o ile sie nie mylę go bedzie brała
Wiec spokojnie, na pewno bedzie wygodnie

Tylko nie wiem czy az do wiosny wytrzyma Ci maluszek w gondoli... Po prostu z niej moze szybko wyrosnąć

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:28   #154
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Od przyszłego tygodnia bede W KONCUUUUUU na L4 wiec mam nareszcie nadzieje ze bede mogła cześciej sie tu z Wami relaksować. Nie macie pojęcia jak bardzo juz jest mi potrzebny odpoczynek. Marze o powolnych porankach z ciepłym kakao, ddtvn i pysznym śniadaniu... Póki co wszystko w biegu, praca praca i jeszcze raz praaaacaaa!
Polecam Jestem trzeci dzień i jest super

Cytat:
A ja miałam znowu kontrolę z ZUSu, już drugą odkąd jestem na L4. Na szczęście byłam w domu
Ale masz kod, że możesz chodzić?

Asienka gratuluje Pogodę naprawdę mieliście super

mms_22 moja kumpela ma x-landera x-move i jeździ z synkiem w spacerówce gdzieś od 6-7 miesiąca i jest bardzo zadowolona

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:30   #155
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Ale masz kod, że możesz chodzić?
Tak, mam L4 "chodzące"

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:37   #156
martulka0991
Zadomowienie

Heh wy tu tak o zamawianiu ciuszkow i ja sobie poogladalam troche na necie wyprzedaze ;-) i chyba ktorys dzien poswiece na poszukiwania i kupie juz pieluchy, posciel, moze jakies ubranka tzn jakis komplecik zeby byl na wyjscie np do lekarza. Bo widzialam sa fajne wyprzedaze w e-sklepach tych dzieciecych. Wiec chyba sie skusze ;-)

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Dzis sobie odpuszcze bo zaraz do pracy trzeba sie zbierac... A dzis jakos zimno :-( mala szaleje sobie po brzuszku a ja po porannych pracach lenia zlapalam ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:41   #157
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

dd1dd i Nicole no trochę tych ciuchów się uzbieralo..szalałam z Boryskiem w ciązy po lumpkach teraz mi trochę przykro,że nie mogę szaleć no bo to by była głupizna z mojej strony skoro mam no ale w H&M ostatnio pokupowałam ale dla starszego synka i jedne komplecik dla Tymka

mms młody w gondoli jeździł aż 4,5 miesiąca ale mi było przykro,że tak szybko przeszedł pamietam
Stary 2015-04-15, 12:46   #158
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Prawde mówiąc junior w gondoli jeździł 5 miesiecy, potem juz nie chciał... Wiec sadze ze teraz tez około stycznia sie bedziemy przenosić na spacerówkę.

X-lander x-move to był jeden z wózków, który braliśmy pod uwage i nawet dd1dd o ile sie nie mylę go bedzie brała

Tylko nie wiem czy az do wiosny wytrzyma Ci maluszek w gondoli... Po prostu z niej moze szybko wyrosnąć
Z tym nie będzie problemu, bo ten wózek od kuzynki jest 3w1 (gondola, spacerówka i nosidełko). I ogólnie jest fajny, tylko ponoć dobrze sprawdza się zimą (bo jest dość ciężki i masywny i lepiej trzyma się drogi) I ta kuzynka właśnie mówiła, że teraz na wiosnę dużo gorzej jej się go prowadzi i sama myśli przerzucić się na zwykłą spacerówkę (bo ma po starszym dziecku).

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
mms_22 moja kumpela ma x-landera x-move i jeździ z synkiem w spacerówce gdzieś od 6-7 miesiąca i jest bardzo zadowolona
Dlatego chyba weźmiemy ten wózek od kuzynki a na wiosnę kupimy x-landera

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi bo najbardziej się bałam, że jak wsadzę 10 mies Malucha do spacerówki, to będzie mu źle. Tak to jest, jak się nie ma doświadczenia

Igorek

Stary 2015-04-15, 12:51   #159
Jess922
Zakorzenienie

Cześć
Wstałam dzisiaj przed 6 i nie poszłam na drzemke, bo musiałam jechać po mame na autobus. Przywiozła mi piękne ciuszki z hm i kosmetyki dla maleństwa z Hippa normalnie byłam w raju, zrobię wam potem fotki bo na razie jestem jeszcze u mamy
Pojechaliśmy na obiad i dostalam przeterminowana nestea :/ masakra, troche sie napilam i dopiero sie zorientowalam.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Na aplikacki nie widze waszych lupow, wroce to obadam na laptopie :-D
Stary 2015-04-15, 12:59   #160
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Tak, zrobilam znow zamowienie w h&m ale kuriera nie ma i zaczynam sie naprawde wkurzac...
mój jest punktualny z dpd, dostałam smsa że będzie koło 11.30-12.30 i tak był przywiózł mi śpioszki tygryskowe
Cytat:
będziemy brać bo nic innego z takimi kołami na moje tereny chyba nie znajdę
Stary 2015-04-15, 13:21   #161
ankaaa206
Wtajemniczenie

A z Was gaduly, czesc i czolem w nowej czesci

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-15, 13:26   #162
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Cześć
Wstałam dzisiaj przed 6 i nie poszłam na drzemke, bo musiałam jechać po mame na autobus. Przywiozła mi piękne ciuszki z hm i kosmetyki dla maleństwa z Hippa normalnie byłam w raju, zrobię wam potem fotki bo na razie jestem jeszcze u mamy
Pojechaliśmy na obiad i dostalam przeterminowana nestea :/ masakra, troche sie napilam i dopiero sie zorientowalam.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Na aplikacki nie widze waszych lupow, wroce to obadam na laptopie :-D
Czekam na fotki a powiedz mi jak cenowo te kosmetyki z Hippa wychodzą? Masz je z Niemiec, tak? Bo może bym poprosiła znajomego, żeby mi przywiózł następnym razem jak będzie jechał do Pl
Stary 2015-04-15, 13:27   #163
Isabelle_26
Raczkowanie

Cześć wam
Witam się w 5 części, nadrobiłam was w końcu uff
Niedługo idę spacerkiem po młodą do szkoły, dzisiaj chciała wracać pierwszy raz sama do domu ale umówiłyśmy się w połowie drogi.. Ta część od szkoły jest bezpieczna bo z dala od ruchliwych ulic, ale druga to już inna bajka

Wczoraj w końcu byłam u fryzjera i wyglądam jak człowiek, bez odrostu końcówki podcięte i od razu lepiej.. Moja młoda też była i ma nowy fryz, ale do końca zadowolona nie była bo chciała mieć jeszcze krótsze włosy hehe

Jutro nie dość że wizyta u gin to później zebranie w szkole.. Jeju jak mi się na nie iść nie chce... a wypadałoby bo będzie gadka o wycieczce klasowej....
Cytat:
Ja tak na szybko, porządnie trzymałyście te kciuki moja córunia dzisiaj pięknie współpracowała wszystko z nią w porządku
Super Gratuluje potwierdzonej córeczki Ja czekam na jutro
Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Przepraszam ze moją dluuuuga nieobecność no ale to była siła wyzsza...
A więc zacznę moze od soboty
Wstalam zjadłam śniadanie ogarnelam się trochę i pojechałam do kosmetyczki. Siedziałam u niej na poczekalni i zaczęłam się denerwować bo miała pół godziny opóźnienia a ja jeszcze mialam dojechać do fryzjera.. No ale się wyrobiła pojechałam do fryzjera stres mnie strasznie zjadal ale próbowałam o tym nie myśleć ze względu na dzidzie pogoda była świetna 22 stopnie o lepszej nie mogłam marzyć wróciłam do domu i sie troche odświeżyłam... Po jakimś czasie przyjechał Tż z kamerzysta i fotografem a ja jeszcze w stanie surowym bo nie ubrana Ale jeszcze było trochę czasu więc wszystko było na spokojnie jak juz bylam ubrana przyjechali teście na błogosławieństwo raz dwa i po zaś daliśmy w podziękowaniu takie albumy w skrzynce no i byl czas do kościoła...
Poszliśmy do kancelarii sie nieoficjalnie podpisać i zaś do kościoła na wieeelkie wejście... Tak się stresowałam że myslalam ze zemdleje a nie miałam się nawet czego napic no ale akurat wyszedł po nas ksiądz podszedl do nas i sie śmiał ze stres zostawić za drzwiami ale się udalo bo jak juz przeszłam i usiadlam to się niczym nie denerwowalam oczywiście na przysiędze przy końcówce zaczelam się trochę śmiać bo Tż mnie rozśmieszył no ale to nic no i tak zlecial kosciol jeszcze ksiądz byl taki wporzadku i sie śmiał ze mamy się bawić a jutro zobaczymy co żeśmy narobili pojechaliśmy zaś na sale i stres przed pierwszym tancem ale poszlo gladko i zaś juz bez stresowo do 6 rana i do dooomku ) to mniej więcej by bylo na tyle

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

A no i dzisiaj wizyta także wieczorem będą relacje nr 2 i w ogóle dziękuję wam za trzymanie kciuków
Wszystkiego dobrego na Nowej Drodze życia i dużo miłości i zrozumienia Kciuki za wizytę
Cytat:
oooo, u mnie byli raz na początku lutego i na razie spokój ale ja mam sam etat, przy działalności bardziej kontrolują jednak...

Asienka, Sugar śliczne ubranka

Patka witaj u nas

Tak mnie głowa rozbolała teraz, że bez apapu się nie obejdzie na obiad pomysłów brak..

Edytowane przez Isabelle_26
Czas edycji: 2015-04-15 o 13:28
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 13:37   #164
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
dd1dd
i w związku z tym kupiłam tą pościel w motylki co dałaś kiedyś linki do tych z rybkami itp
jeszcze jakaś jedna by się przydała chyba będzie od Dolly jest -15% jakby któraś chciała coś zamówić

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Cześć wam

będę trzymała mocno kciuki, żebyś i Ty się w końcu dowiedziała
Stary 2015-04-15, 13:38   #165
springtime
Rozeznanie

Asienka - gratulacje

Dziewczyny super zakupy Sama muszę się zabrać za ogarnięcie tego co mam i co mi jeszcze brakuje. No ale to dopiero po czwartku

Co myślicie na temat kocyków z bambusa i minky? Czy lepiej kupić takie z bawełny i minky? A jaki kocyk polecacie na lato? Może sam bambusowy? Przeglądam allegro i natknęłam się właśnie na takie kocyki
Stary 2015-04-15, 13:40   #166
Niespodziewajka25
Rozeznanie

My juz po drzemce i obiadku . Młody ziemniaczki z sosem pieczarkowym i kotlet mielony a ja bez mięcha bo jakoś nie trawię w ciąży niczego'' odzwierzęcego'' Czekamy teraz na TŻeta , o 17 bedzie w domu ..

Mam taaakiego lenia i taaaki humor do że cały dzień płaczę i jak tylko mam chwilę to się pakuję pod kołdrę . Dziecko mi na bajkach wisi przez co mam wyrzuty sumienia ale to silniejsze ode mnie . Jakas deprecha mnie łapię czy co Chyba czas jechac do Rabki zmienić otoczenie choćby na parę dni ..
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 14:00   #167
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
odpocznij troszkę, prześpij się, poleż i może jakaś nowa wena do główki Ci wejdzie
Heh, bardzo chętnie, ale niebardzo mam kiedy... wstaję 5.30, ogarniam sie, jemy śniadanie (które robi Bartek), o 6 budzimy Żuka - butla, przewijanie, ubieranie i do żłoba, jadę do pracy na 7.30 - siedze do 15.30 i potem do wyboru: wczoraj Pan od mieszkania, powrót do domu po 18, ogarnianie, pranie i kładzenie Żuka, siadamy do planów... Dzisiaj po pracy na budowę, mierzenie mieszkania, do domu - Żuk, kładzenie - i siadamy do planów, bo na piątek musi być projekt garderoby... jutro podobnie, tylko zamiast budowy, wizyta w banku, w piątek podobnie, tylko zamiast banku, notariusz... No a potem weekend, czyli gotowanie, sprzątanie, czas dla Żuka - w końcu normalny! - w niedzielę dodatkowo basen i planowanie, planowanie, planowanie.... a potem od poniedziałku jestem sama z Rozbójnikiem, bo Bartek u Monachium
Po śmierci odpocznę

Cytat:

Ja bym brała wózek od kuzynki, a jak Maluch Ci współpracy z gondolą odmówi, to kupisz spacerówkę Taniej wyjdzie, bo za gondolę płacisz, a ona na chwilę tylko.

Cytat:
i w związku z tym kupiłam tą pościel w motylki co dałaś kiedyś linki do tych z rybkami itp
Bardzo mi się ta motylkowa podoba

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Co myślicie na temat kocyków z bambusa i minky? Czy lepiej kupić takie z bawełny i minky? A jaki kocyk polecacie na lato? Może sam bambusowy? Przeglądam allegro i natknęłam się właśnie na takie kocyki
Ja mam bawełniane - troszkę grubszy z Ikei i cieniutki z BabyOno i świetnie się sprawdzają
Minky na lato zdecydowanie za ciepły
Co do bambusa to nie wiem, nie używałam, ale ręczniki bambusowe baaardzo polecała mi koleżanka - tylko drogie są

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Mam taaakiego lenia i taaaki humor do że cały dzień płaczę i jak tylko mam chwilę to się pakuję pod kołdrę . Dziecko mi na bajkach wisi przez co mam wyrzuty sumienia ale to silniejsze ode mnie . Jakas deprecha mnie łapię czy co Chyba czas jechac do Rabki zmienić otoczenie choćby na parę dni ..

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 15:18   #168
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym brała wózek od kuzynki, a jak Maluch Ci współpracy z gondolą odmówi, to kupisz spacerówkę Taniej wyjdzie, bo za gondolę płacisz, a ona na chwilę tylko.
No właśnie o to chodzi Tym bardziej, że nosidełka do samochodu dostaniemy aż dwa - jedno oo siostry, a drugie od kuzynki (używane dosłownie kilka razy) Dlatego weźmiemy ten wózek, a na wiosnę kupimy fajną spacerówkę

Igorek

Stary 2015-04-15, 15:50   #169
martulka0991
Zadomowienie

Hej laseczki, ja juz po pracy ;-) dzis jakos wczesniej wrocilam ;-) a teraz do wieczora sama bo moj nieszczesnik znow wroci jak juz sie zciemni... U mnie na kolacje nalesniki z dzemem z zolciotkich sliwek

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

A wozek my tez mamy zamiar kupic uzywany 3w1 a na wiosne cos najwyzej sie dokupi. Zwlaszcza ze nie bede go trzymala w domu tylko na klatce w bloku :-P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-15, 16:20   #170
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
to mnie uspokoiłaś troszkę
Ty masz po za tym działalność to może też inaczej...

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

ale cudeńka suuper

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Ogarnęłam ta komódkę i szafe... Jeszcze coś zmieszczę... Ja mam miejsce ale też nie lubie zagracać zbędnymi meblami całego pokoju... W kawalerce wiadomo gorzej... ale jak się popieści... to się zmieści

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

No idzie już do 1 klasy ... Ja nie wiem jak ten czas leci....
Powoli i dla niej robię już wyprawkę żeby potem w sierpniu z małym dzidziusiem nie latać po sklepach...
Ubranko na rozpoczęcie kupione, pokoik wyremontowany jeszcze dodatki i wrzucę foty do K....
Muszę dokupić fotel obrotowy do biurka jeszcze i przybory do plecaka /zeszyty, kredki itd/ więc już poł biedy...
Ale ten czas leci mój za rok idzie do szkoły ..

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Cześć wam
Witam się w 5 części, nadrobiłam was w końcu uff
Niedługo idę spacerkiem po młodą do szkoły, dzisiaj chciała wracać pierwszy raz sama do domu ale umówiłyśmy się w połowie drogi.. Ta część od szkoły jest bezpieczna bo z dala od ruchliwych ulic, ale druga to już inna bajka

Wczoraj w końcu byłam u fryzjera i wyglądam jak człowiek, bez odrostu końcówki podcięte i od razu lepiej.. Moja młoda też była i ma nowy fryz, ale do końca zadowolona nie była bo chciała mieć jeszcze krótsze włosy hehe

Jutro nie dość że wizyta u gin to później zebranie w szkole.. Jeju jak mi się na nie iść nie chce... a wypadałoby bo będzie gadka o wycieczce klasowej....

Wszystkiego dobrego na Nowej Drodze życia i dużo miłości i zrozumienia Kciuki za wizytę

oooo, u mnie byli raz na początku lutego i na razie spokój ale ja mam sam etat, przy działalności bardziej kontrolują jednak...

Asienka, Sugar śliczne ubranka

Patka witaj u nas

Tak mnie głowa rozbolała teraz, że bez apapu się nie obejdzie na obiad pomysłów brak..
Uff widzę coraz częsty problem bólu głowy wśród nas . U mnie ból pleców i czasem stop ..
My wróciliśmy z miasta byliśmy u logopedy potem ba lodach ja oczywiście musiałam do kik zajzec kupiłam sobie sukienkę uwaga na dziale dziecięcym młodzieżowy i pasuje u nam luz jeszcze ..😂 no i 2 kocyki dla małej .. dla marcelka spodnie bo juz potargal jedne .. 😊
W tym miesiącu wózka nie kupię wysłałam mężowi trochę kasy bo ciężko miesiąc za resztę kasy kupię juz wanienke kołyske i może przewijak jsk starczy . Ogólnie dużo już mam. I dla siebie do szpitala tez mam także jakby co torba spakowana.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1429111185274.jpg (59,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1429111196710.jpg (72,0 KB, 20 załadowań)
Stary 2015-04-15, 16:24   #171
martulka0991
Zadomowienie

Kurcze widze ze ten miesiac to nie tylko u nas kruchy... :-/ ale trzeba dac rade, dobrze ze zaczelysmy wczesniej wyprawke szykowac ;-) ale miejmy nadzieje ze z miesiaca na miesiac bedzie coraz lepiej a jak nie to zasiegnac bedzie trzeba po zaskorniaczki, ale ciezko cos odlozyc wiec lepiej nie ruszac juz z przyslowiowej kupki... Chybaze naprawde juz nie bedzie wyjscia...
Stary 2015-04-15, 16:30   #172
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Kurcze widze ze ten miesiac to nie tylko u nas kruchy... :-/ ale trzeba dac rade, dobrze ze zaczelysmy wczesniej wyprawke szykowac ;-) ale miejmy nadzieje ze z miesiaca na miesiac bedzie coraz lepiej a jak nie to zasiegnac bedzie trzeba po zaskorniaczki, ale ciezko cos odlozyc wiec lepiej nie ruszac juz z przyslowiowej kupki... Chybaze naprawde juz nie bedzie wyjscia...
No ja mam odłożone na wyprowadzke 150 euro od biedy ona ruszyć ale oby nie . 2 tyg zostało może mężowi się klient trafi to Kaska jakaś będzie. No ja się cieszę że dostałam dodatkową kasę na bobo . To duża pomoc przy wyprawce.
Stary 2015-04-15, 16:52   #173
martulka0991
Zadomowienie

My przez ostatnie miesiace odlozylismy tez troche z tego co maz zarobil w Niemczech, ale szkoda ruszac tego bo ciulamy pomalu na jakies mieszkanie lub chociaz dzialke zeby w razie czegos miec wklad wlasny... A to co zarabia w PL to idzie na biezaco, ale od wyplaty do wyplaty jak narazie starcza z zakupami dla malej ;-) kazdy grosz sie przyda czasem wrecz zbawienny ;-) my czekamy na zwrot podatku, chcemy go w calosci przeznaczyc na cos dla malej zeby dokupic to czego jeszcze brakuje

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Bo ja zarobie w mies jakies 300 na czysto wiec szalu nie ma jak to na zleceniu... Ale zawsze jednak cos
Stary 2015-04-15, 16:54   #174
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
My przez ostatnie miesiace odlozylismy tez troche z tego co maz zarobil w Niemczech, ale szkoda ruszac tego bo ciulamy pomalu na jakies mieszkanie lub chociaz dzialke zeby w razie czegos miec wklad wlasny... A to co zarabia w PL to idzie na biezaco, ale od wyplaty do wyplaty jak narazie starcza z zakupami dla malej ;-) kazdy grosz sie przyda czasem wrecz zbawienny ;-) my czekamy na zwrot podatku, chcemy go w calosci przeznaczyc na cos dla malej zeby dokupic to czego jeszcze brakuje

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Bo ja zarobie w mies jakies 300 na czysto wiec szalu nie ma jak to na zleceniu... Ale zawsze jednak cos
Ah no ale lepiej mieć niż nie mieć dokładnie . No ja dziś pit złożyłam zobaczymy jak zwrot będzie to w sam raz na koszty wyprowadzki myślę
Stary 2015-04-15, 17:01   #175
patka2020
Przyczajenie

cześć mamusie!
jej jej nadążyć za Wami jest ciężko ja dziś od rana zabiegana, rano badania, potem prosto na oglądanie mieszkań ale musze się pochwalić, że bez problemu znaleźliśmy super mieszkanko, po remoncie prosto do wprowadzenia także jeden problem z głowy, mogę szykować pokoik)

ja jestem na L4 już tydzień co za piękny czas :P zwłaszcza to ze moge sie wyspac nie musze wstawac o 4,30 i sie stresować czy dzis zrobie plan czy nie

też miałam zapytać Was o rostępy, bo niektórzywłaśnie mówią ze jak na poczatku nie ma to później wychodzą aż nadto a ja jeszcze nie mam no oprócz biustu ale ten z D urosł mi do G także nie dziwie sie rozstępom

siostry też wysłaly mi dziś paczke słodziutkich ubranek ale niestety nie wiem jak dodac tu zdjecia wiec wam nie pokaże :/

hmm a co do wózków czy któraś z Was miała graco symbio albo roan teo? zastanawiam sie nad tymi wózkami ale opinie są różne...
patka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 17:03   #176
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patka2020 Pokaż wiadomość
cześć mamusie!
jej jej nadążyć za Wami jest ciężko ja dziś od rana zabiegana, rano badania, potem prosto na oglądanie mieszkań ale musze się pochwalić, że bez problemu znaleźliśmy super mieszkanko, po remoncie prosto do wprowadzenia także jeden problem z głowy, mogę szykować pokoik)

ja jestem na L4 już tydzień co za piękny czas :P zwłaszcza to ze moge sie wyspac nie musze wstawac o 4,30 i sie stresować czy dzis zrobie plan czy nie

też miałam zapytać Was o rostępy, bo niektórzywłaśnie mówią ze jak na poczatku nie ma to później wychodzą aż nadto a ja jeszcze nie mam no oprócz biustu ale ten z D urosł mi do G także nie dziwie sie rozstępom

siostry też wysłaly mi dziś paczke słodziutkich ubranek ale niestety nie wiem jak dodac tu zdjecia wiec wam nie pokaże :/

hmm a co do wózków czy któraś z Was miała graco symbio albo roan teo? zastanawiam sie nad tymi wózkami ale opinie są różne...
Heej no gaduly z nas haha ..
Super ze tak szybko mieszkanie znalezliscie ..😊
Stary 2015-04-15, 17:15   #177
patka2020
Przyczajenie

tzn my zamieniamy mieszkanie na większe, mieszkanie jest służbowe więc musielismy wybrac z dostępnych obecnie wiec nie było problemu na które sie zdecydować
patka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 17:21   #178
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
A to nasze wczorajsze mini zakupy pochwale sie a co
Super rzeczy, te "kubusiowe" słodkie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
ojojo

nie zaszkodzi apap

ja tez mam zapchaną szafe kurde a gdzie reszta..

to chodz i do mnie umyc

super ten kubus puchaten ah
a to moje przyszly rzeczy..i ta jadna suknia kurde za szeroka wygladam na balon w niej...:confused :
aa i nie moglam.. bylam w rossmanie..
Ty też fajne rzeczy złowiłaś

Cytat:
Czekam na fotki a powiedz mi jak cenowo te kosmetyki z Hippa wychodzą? Masz je z Niemiec, tak? Bo może bym poprosiła znajomego, żeby mi przywiózł następnym razem jak będzie jechał do Pl
Fotki jutro, bo zostawiłam w aucie, w pracy Ł tą torbę, bo za ciężka na noszenie dla mnie. Co do kosmetyków to nie wiem jak one wychodzą cenowo w Niemczech, bo mama nie chciała ode mnie żadnej kasy, a podobno w tym czasie mieli tak mega przeceny w tym sklepie i na Hippa też były.
np coś takiego mi kupiła
kremik i do pupci i na ciało
https://www.meindm.at/baby-eltern/sh...0003107.action
szampon i żel do mycia w jednym
https://www.meindm.at/baby-eltern/sh...0018777.action
krem ochronny
https://www.meindm.at/suche/index.ht...400&fcat=20700

A zresztą wkleję Ci link do sklepu i sobie poprzeglądaj
https://www.meindm.at/suche/index.ht...400&fcat=20700

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Asienka - gratulacje

Dziewczyny super zakupy Sama muszę się zabrać za ogarnięcie tego co mam i co mi jeszcze brakuje. No ale to dopiero po czwartku

Ja kupiłam taki cienki z hm, będzie idealny na lato do wózka.

Cytat:
No właśnie o to chodzi Tym bardziej, że nosidełka do samochodu dostaniemy aż dwa - jedno oo siostry, a drugie od kuzynki (używane dosłownie kilka razy) Dlatego weźmiemy ten wózek, a na wiosnę kupimy fajną spacerówkę
Też bym się zdecydowała na wózek od kuzynki, duża oszczędność Zresztą sama tak zrobiłam
Stary 2015-04-15, 17:41   #179
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, bardzo chętnie, ale niebardzo mam kiedy... wstaję 5.30, ogarniam sie, jemy śniadanie (które robi Bartek), o 6 budzimy Żuka - butla, przewijanie, ubieranie i do żłoba, jadę do pracy na 7.30 - siedze do 15.30 i potem do wyboru: wczoraj Pan od mieszkania, powrót do domu po 18, ogarnianie, pranie i kładzenie Żuka, siadamy do planów... Dzisiaj po pracy na budowę, mierzenie mieszkania, do domu - Żuk, kładzenie - i siadamy do planów, bo na piątek musi być projekt garderoby... jutro podobnie, tylko zamiast budowy, wizyta w banku, w piątek podobnie, tylko zamiast banku, notariusz... No a potem weekend, czyli gotowanie, sprzątanie, czas dla Żuka - w końcu normalny! - w niedzielę dodatkowo basen i planowanie, planowanie, planowanie.... a potem od poniedziałku jestem sama z Rozbójnikiem, bo Bartek u Monachium
Po śmierci odpocznę
oj... to faktycznie dużo zajęć... masakra... Wytrwała bardzo jesteś.. Ja w tej ciąży nie wyobrażałabym sobie nawet wstac o 5:30 a co dopiero reszta... Męczy mnie wszystko, nawet siedzenie więc się kładę, a wyjście do łazienki i spowrotem najczęściej kończy się kolką ze zmęczenia
Ale jak już ogarniesz, pozałatwiasz, poplanujesz to jaka radość cię czeka na sam koniec będzie cudnie
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 17:42   #180
roxana_lu
Zakorzenienie

Mało mnie dzisiaj (zreszta w ogole jakas cisza tu na wątku ) ale mój TŻ ma dzis wolne i do tego rozlozylo go ... Wiec jednym słowem katastrofa

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości