|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cytat:
![]() u nas sale porodowe są pojedyncze, luksus
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Cos, trzymaj się tam!
Jak Ci ktg wyszło? Ja dziś rano miałam jakieś brzydkie re ktg, ciekawe co gin powie, czekam na obchod. Ta jedna laska tak mnie wkurza że oesuuu! Ma dziś wyjść, niech idzie :p |
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Cos całkiem spore te twoje maluchy oby posiedziały jak najdłużej w brzuchu.
|
|
|
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe to tż'ci się ucieszą ![]() Wczoraj w Pepco widziałam taką śliczną granatową, długą sukienkę Poszłam przymierzyć i sięgała mi przed kostki ![]() I to we wszystkich rozmiarach, a przez brzuch to raczej nie było tylko tak była uszyta.. krótko a tak się napaliłam.Cytat:
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja jeszcze nie wiem bo czekam na obchod
Niech idzie do domu bedziesz miala spokoj Ty tez sie trzymaj,chociaz ciebie to moze jutro juz puszcza do domu
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja wcale sie nie dziwie ze cie wszystko boli. Ja niewiem jak wyleze :/
A jeszcze jak pomysle ze moge zostac do rozwiazania to masakra. |
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie jest źle bo mimo to jakoś trwamy w dwupaku
widziałam wątki gdzie są skrajne wcześniaki albo okazuje się, że dziecko jest bardzo chore Cytat:
Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-04-16 o 09:10 |
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja nawet nie podczytuje innych watkow bo sie nie chce stresowac. Jedynie na poczatku podczytywalam,teraz to nie na moje nerwy :P
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mehja ja ją właśnie przymierzałam pod kątem karmienia i akurat dekolt odpowiedni. Na długość była dobra a mam 162 cm wzrostu. |
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Coś ja teraz też już nie czytam bo wy tyle piszecie że nie nadążyłabym
|
|
|
|
#2142 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze Cytat:
ooo naprawdę spore Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2143 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Mam nadzieję, że jest lepiej, bo wiesz... nikt mnie nie chce brać do szpitala, nikt za bardzo nic mi nie mówi, dlatego dzisiaj o 17 zbieram się i sama jadę
W każdym razie jest już na ogólnej sali, gdzie można ją odwiedzać, a to dobrze wróży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale z chęcią bym sobie teraz hybrydę na stopy zrobiła, skąd jesteś?My czerwcówki jesteśmy takie piękne, że nie musimy mieć kompleksów Tylko czemu nie ma u nas takich pięknych ciuchów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jezuuuu przypomniałyście mi, że nie mam szlafroka, a ja buty chciałam sobie kupić, no są rzeczy ważne i ważniejsze, szlafrok zdecydowanie nie jest taki ważny jak buty Cos czy mogłabym prosić o wpisanie wizyty 14 maja? Chyba, że ciężko Ci edytować posta teraz to odpuść, to nie jest takie ważne
|
||||||
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula ja miałam zrobić na wesele przedłużane 1:1 ale stwierdziłam ze i tak mam słabe rzesy i darowałam sobie.
Zrobię na pewno henne bo ja mam jasne brwi i rzesy ale to akurat często robię i tak ![]() Też chciałam tą sukienkę w pepco ale u mnie to jej wgl nie było :/ ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Juz po obchodzie. Nie ma jeszcze tam wyniku posiewu i powiedział ze w zależności co tam rośnie.. Jezu jak nie wyjde jutro to się wychlaszcze ;( A ta durna dziewucha została bo ma zawroty głowy.. |
|
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, czy to http://www.aptekagemini.pl/leko-d-de...-x-100szt.html będzie się nadawało do pępka czy lepiej kupić Octenisept?
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi pomogłyście!
![]() siacha_ck i jak pępek się zagoił? szybko? kaja dlaczego się nie nadają?
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-04-16 o 09:55 |
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
zwolnienie pewnie masz do połowy maja? to też ci w maju w dwóch transzach wypłacą
|
|
|
|
#2151 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie one były za suche, nie jak przemywalam pepek to przemywalo się wokół wszystko i aż skórka wokół pepka była podrazniona. |
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie się sprawdziły, odpadł po 2 tygodniach. Ładnie się zagoił.
|
|
|
|
#2154 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że na Ciebie będzie ok ![]() Cytat:
Mnie się wydawało, że ona właśnie jest tak ładnie lejąca się, że maskuje pewnie niedociągnięcia ![]() Ty też z tych wysokich? ![]() Weź tu kup człowieku sukienkę ![]() Cytat:
![]() Ja też po porodzie, od razu ze szpitala wyjdę w kiecce od Versace i w Loubutinach (jak sobie pomaluję lakierem podeszwę czerwoną farbą w moich szpilkach )Cytat:
Wyjdziesz, musisz A ta babka.. może za dużo gada, zapowietrza się i od tego ma te zawroty
|
|
#2155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy co położna powie na sr. W ogóle wczoraj były zajęcia o porodzie. Zapomniałam zapytać o paznokcie Ale dowiedziałam się, że nie warto brać opłaconej położnej do porodu. Babka twierdziła, że na 4 rodzące są 2 położne i nie ma opcji, że jak akcja się rozkręci to zostaje się samemu. W tym szpitalu w którym chce rodzić na jeden pokój porodowy przypada jedna rodząca. I nie ma żadnych ukrytych opłat za poród rodzinny. Dużo mówiła też o roli osoby towarzyszącej, żeby absolutnie nie zmuszać partnera do porodu rodzinnego. Oczywiście zakazać facetowi oglądania bożeny! Mówiła, że spotkała się z tym że faceci zamiast robienia zdjęć dzidziusiowi i mamie od pasa w górę, radośnie cykają fotki kroczu. Miała też taką sytuację, że tatuś jak zobaczył dziecko, całe we krwi, maziach, sinofioletowe i rodzące się łożysko - zemdlał i to tak niefortunnie, że rozwalił sobie całą głowę i dostał wstrząsu mózgu... A i co do ubioru w trakcie porodu, dobrze żeby była to koszula rozpinana, do połowy uda. Tak, żeby można było kangurować od razu po i dać pierwszego cyca.
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj na sr pytałam położnej o to czy może być tak, że będzie zbyt dużo rodzących i poród rodzinny nie będzie mógł być to przyznała, że takie sytuacje zdarzają się, ale są przejściowe. Wogóle nagle poczułam taki lęk przed wszystkim, że to już niedługo, że będzie ciężko chociaż parę dni temu pisałam inaczej. Cały czas coś przygotowuje a mam wrażanie, że ciągle mi mnóstwo rzeczy zostało do zrobienia.
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
cos, trzymam kciuki za twoje okruszki
![]() szuuu, ciesze sie że z babcią lepiej ![]() Cytat:
![]() uuu gratulacje ![]() eee bez przesady, nie bede wszystkich ciuchów kupować specjalnie pod cyca, mam zamiar chodzić w moich przedciążowych letnich bluzkach a tam też nie mam dostępu do cyca....poza tym ja na spacer mam zamiar mleko do butelki odciągać i nie świecić cycami przy ludziach...jakoś mi sie to nie podoba ![]() niestety nie z misiami ![]() taki o http://allegro.pl/show_item.php?item=5268470881 złożyliśmy wczoraj łóżeczko, jakie ono jest ładne jeeeeee, cały wieczór leżałam i na nie patrzyłam i powiem wam że szuflada to rewelacyjna sprawa i jeśli jeszcze któas nie ma łóżeczka to polecam z szufladą......pochowałam tam kołderke, kocyki, pościel, rożek i inne duperele i tym sposobem cała szuflada w komodzie mi sie zwolniła ![]() dziś ide powalczyć z wodociągami bo strasznie nas blokują trzymajcie kciuki żeby poszło tak sprawnie jak wczoraj
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno szlafrok jest niezbędny, żeby nie chodzić z uwaloną koszulą poporodową po szpitalu. Trzeba jakoś dojść do pokoju w tej brudnej koszuli, kąpiel jest dopiero po dojściu do siebie.
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
kaja, Cos, trzymam kciuki żebyście szybko wyszły
u mnie noc nieprzespana i teraz cieżko mi się rozkręcić... jeszcze cały czas myślę o szpitalu, w którym chciałabym rodzić |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

przechodzilam przez sale porodowa,trzy lozka kazde odgrodzone mala sciana 

ala:

będzie dobrze 
wogole jestem kosmetyczka ale robie tylko paznokcie, stopy, rzęsy itp. Typowych zabiegów na twarz nie lubię wiec nie robię
Tylko czemu nie ma u nas takich pięknych ciuchów 
Chyba, że ciężko Ci edytować posta teraz to odpuść, to nie jest takie ważne
06.09.2014 
Ale dowiedziałam się, że nie warto brać opłaconej położnej do porodu. Babka twierdziła, że na 4 rodzące są 2 położne i nie ma opcji, że jak akcja się rozkręci to zostaje się samemu. W tym szpitalu w którym chce rodzić na jeden pokój porodowy przypada jedna rodząca. I nie ma żadnych ukrytych opłat za poród rodzinny.