|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Dziewczyny pedzicie jak szalone. Nie cytuje bo z telefonu pisze.
Wlasnie przegapilam pana z poczty z moimi cotton ball lights ale za to kurier przywiozl mi farbe z rana wiec jak Tz wroci z pracy zabieramy sie za malowanie lozeczka. Co to dotykania sutkow, ja tego nie nawidze, jest to dla mnie nieprzyjemne jak cholera tak ze nie wiem jak to bedzie z tym pocieraniem na porodowce. Brzuch dotykam od czasu do czasu, Tz tez glaszcze ale nawet nicu nie mowie, bo znowu sie dowiem ze to moj polski wymysl. Wiem, ze sie nie powinno. Co do przytulania sie z Tz to u nas regularnie, przez cala ciaze, nieraz codziennie, nieraz co 2-3 dni. Moj maż z tych co musza czesto bo jak ktoras pisala ( szuuu chyba) chodzi jak zbity pies
|
|
|
|
#2402 | |
|
Konto usunięte
|
takie coś do prasowania parą, jedzie się po ciuchu taką słuchawką i niby się prostuje, ale nie wiem czy działa, a Tż oczywiście CHCE
![]() Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super odpoczywaj!
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() nooo Niezły mamy słowotok
|
|
#2405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg mnie butelka zbędna. dziecko tak mało zjada, że prędzej strzykawką się daje i w szpitalu dają mleko jak brakuje. Cytat:
![]() Cytat:
pewnie. zwróć tylko uwagę jakie to łóżeczko. do najzwyklejszego, 1-poziomowego będzie ciężko wkładać i wyjmować bo bardzo nisko jest. no i materac trzeba kupić bo to co jest w zestawach to jakaś kpina. ja mam, ale jako wyjazdowe tylko, teraz będzie dla syna na dłuższą metę a noworodek w drewnianym. |
|||
|
|
|
#2406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To prawda z tymi sutkami i z masowaniem brzucha, ale mi znowu położna kazała na m-c przed porodem smarować 2 x dziennie brodawki maścią do nich, coby się wzmocniły przed karmieniem.A tak w ogóle to zaczęły mnie swędzieć... Też tak macie?
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") Edytowane przez Charlotta83 Czas edycji: 2015-04-17 o 14:48 |
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() może mnie nie było wtedy ![]() co do prasowania to ja na początek prasuję wszystko...później odpuszczam prasowanie body i rzeczy które nie widać, że są nieprasowane ![]() idę zaraz jeść spaghetti
|
|||
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę tę lanolinę 100% na brodawki kupić w aptece monika ja chyba teraz odetnę. pamiętam jakie chrześnica miała plecki po niektórych bodziakach, ych..:| http://allegro.pl/75g-stanik-biuston...208508958.html będę chyba zamawiała ale czekam na odpowiedź dot. tabeli rozm. i czy mają jc. większe. Jak coś to mogę dać znać co i jak ![]() alkamor ale jak to jest-co to dziecko robi, że tak rani sutki? Rozumiem, że ssanie + ślina to nie jest najlepsza kombinacja dla tak delikatnej skóry ale jeżeli smaruje się czymś natłuszczającym to to nie pomoże? No i ważne jest również odpowiednie przystawianie dziecka, prawda? Żeby objęło większą część a nie tylko sutek?
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-04-17 o 15:04 |
|
|
|
|
#2410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zależy jakie te metki. często są na wysokości pieluchy, to nie przeszkadza, ale czasem takie prawie kilometrowe, jakby książki na nich pisali. ja jestem na etapie odcinania metek od majtek bo synowi ciągle przeszkadzały. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
ja nie miałam poranionych. owszem, trochę bolały, smarowałam, ale jak widziałam że dziewczynom z sali krew leciała, takie miały poranione.. |
||
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu jakie teraz buty zamówiłaś?
![]() Masija bardzo ładny Ja chyba przed porodem zamówię jeden tani a potem kilka ładnych jak się sytuacja z piersiami ustabilizuje Domincia ja butelki nie biorę, jak będzie potrzeba dokarmiania dziecka to dają butle |
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie akcja reanimacja, próbuję doprowadzić do ładu tetrę po synu. ile to ma plam
i tak zamówiłam nową, ale nie w takiej ilości, więc wszystko się przyda.jeszcze mam problem z ubrankami... ja oddawałam siostrze, teraz to wszystko plus to co ona, i ja w międzyczasie dokupiłyśmy trafiło do mnie. siostra wszystkie ubranka poprała, poprasowała i poskładała do kartonów po pampersach. jak zaczęłam przeglądać to część ma żółte plamy, fatalnie to wygląda. pół biedy na ciuchlandowych, ale część to nowiutkie, które kupowaliśmy dla syna, więc tylko 2 dzieci używało. tych plam nie było jak siostra prasowała i pakowała. nie wiem skąd one, mniejsza o to, ale jak się tego pozbyć jak zaczęłam czytać w necie to trafiłam na wypowiedzi, że ktoś właśnie popakował a po 1-2 latach były plamy. zdarzyło mi się prasować czyste i pod żelazkiem wyłaziły plamy, które wcześniej wyglądały na sprane. chciałabym odzyskać te ciuszki
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam w weekend na intymna.pl biustonosz, zamówiłam większy niż zwykle i chyba przesadziłam bo jest ogromny. Normalnie noszę 70G a teraz zamówiłam 75H i jest wielki
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie jeśli mowa o pierwszych dniach tylko to dziecko może spać w gondoli, będzie na tyle małe że będzie mu wygodnie. |
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
oo dawno w nim nie byłam
sprawdzę ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie. Da rade.
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Mam ok 25 sztuk, w tym czesc tej najgorszej, najcienszej tetry ale szkoda sie pozbyc i kupowac wszystko od nowa wiec.. namaczam, piore, bede wywabiac na sloncu i zobaczymy co z tego bedzie. |
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym tez nie prala ale ja jestem leniwa. Wolalabym kupic nowe tetry, nawet te 25. Ale ja tak mam, ja nie za bardzo lubie zuzyte rzeczy, czesto cos wyrzucam
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem bardzo oszczędna
|
|
#2421 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam właśnie o ziaji albo o czystej lanolinie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak tylko mi odpiszą ![]() Też planuję najpierw właśnie takie zwykłe a później pewnie kupię jakieś 2 ładne ![]() Princesika a jaki zamówiłaś? Może poczekaj bo jak będzie nawał to pewnie trochę urosną![]() Chociaż nie no..bez sensu bo przecież go nie zwrócisz już :/ Ja też ale jakoś tetry by mi nie było szkoda... Będę tym wycierała małą, trzymała na tym itp. więc wolałabym takie 'osobiste' rzeczy mieć nowe.. Przynajmniej część którą będę używała tj. napisałam wyżej. A stare bym podarła i wykorzystała do sprzątania domu ![]() Co sądzicie : http://allegro.pl/oryginalna-torba-b...252668057.html ?
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-04-17 o 16:23 |
|||
|
|
|
#2423 |
|
Konto usunięte
|
Tetrami dobrze łazienkę się sprząta
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2427 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No to już dziś TŻ ma was przy sobie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hej ![]() Odebrałam wyniki moczu i posiewu- wszystko super ![]() Dostałam od brata i bratowej taki nowiuśki rożek dla Synka http://www.smyk.com/motherhood-rozek...t-niemowlaka-p Jeden wydatek mniej
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Masija no ze podajemy kroplowke,pewnie pojde z nia na ktg bo ona bedzie dlugo schodzic
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
ok
![]() nie no jasne ![]() Cytat:
Wytrzymamy jakoś, zobaczysz A bolą Cię nerki? Cos bedzie dobrze, zobaczysz:
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-04-17 o 16:51 |
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

)

. Niech te moje babelki jeszcze wytrzymaja troszke