Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-17, 14:13   #2401
Aika213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Dziewczyny pedzicie jak szalone. Nie cytuje bo z telefonu pisze.

Wlasnie przegapilam pana z poczty z moimi cotton ball lights ale za to kurier przywiozl mi farbe z rana wiec jak Tz wroci z pracy zabieramy sie za malowanie lozeczka.

Co to dotykania sutkow, ja tego nie nawidze, jest to dla mnie nieprzyjemne jak cholera tak ze nie wiem jak to bedzie z tym pocieraniem na porodowce.
Brzuch dotykam od czasu do czasu, Tz tez glaszcze ale nawet nicu nie mowie, bo znowu sie dowiem ze to moj polski wymysl. Wiem, ze sie nie powinno.

Co do przytulania sie z Tz to u nas regularnie, przez cala ciaze, nieraz codziennie, nieraz co 2-3 dni. Moj maż z tych co musza czesto bo jak ktoras pisala ( szuuu chyba) chodzi jak zbity pies
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 14:14   #2402
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
a co to jest?
takie coś do prasowania parą, jedzie się po ciuchu taką słuchawką i niby się prostuje, ale nie wiem czy działa, a Tż oczywiście CHCE
Cytat:
żartujesz, aż tyle napisałysmy?

Fartuch nie rzuciło mi się nic w oczy

Ja czekam na kuriera z rożkami i koszulą nocną
Ja czekam na kuriera z butami (te co zamiast szlafroka sobie kupiłam I BARDZO DOBRZE ZROBIŁAM bo mama kupiła sobie wczoraj do tego sanatorium i sobie pożyczę od niej, bo po co mi taki cienki )
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 14:24   #2403
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest jak np. dziecko musi zostać dłużej w szpitalu to mama zostaje z nim? I na odwrót-jak mama musi zostać w szpitalu to dziecko wychodzi z ojcem czy jest możliwość, że dziecko jest przy mamie?
zależy od szpitala, miejsc.. na pewno przy żółtaczce u nas kobieta zostawała normalnie z dzieckiem, tak do 2 tygodni a na dłuższą metę nie wiem

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Jee idę do domku

Kazał mi odpoczywac, l4 do pracy i zero seksow
super odpoczywaj!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 14:25   #2404
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Tez zamawialam te koszule co selis,nie sa z takiej sztucznej bawelny.
Na ktg wyszly mi skurcze,dostalam kroplowke.
Ej a lekarz coś mówił?
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ja po wizycie położnej, serducho mojego Malucha bije jak dzwon
super

Cytat:
żartujesz, aż tyle napisałysmy?
nooo
Niezły mamy słowotok

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 14:32   #2405
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
U mnie do szpitala nawet papier toaletowy trzeba mieć
Zastanawiam sie czy brać butelkę dla Małej ale chyba wezmę
też muszę papier toaletowy mieć

wg mnie butelka zbędna. dziecko tak mało zjada, że prędzej strzykawką się daje i w szpitalu dają mleko jak brakuje.

Cytat:
Ooo, muszę jeszcze metki z ubrań poodcinać. Tylko najpierw muszę jakoś podpisać które jaki mają rozmiar.
A co do prasowania ubranek to prasujecie?
metek nie odcinam. na początek planuję prasować, przynajmniej teraz póki mam tylko 1 dziecko i jako takie warunki do tego

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
widziałyście tą stronkę ?? na majówkach znalazłam

http://www.promobaby.pl/
wiele razy już o niej pisałyśmy

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy niemowlak może spać w łóżeczku turystycznym?
pewnie. zwróć tylko uwagę jakie to łóżeczko. do najzwyklejszego, 1-poziomowego będzie ciężko wkładać i wyjmować bo bardzo nisko jest. no i materac trzeba kupić bo to co jest w zestawach to jakaś kpina.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dziewczyny maja (Tassia i chyba Monika?) a ja kupuje jako drugie (do rodzicow) i do tego materacyk
ja mam, ale jako wyjazdowe tylko, teraz będzie dla syna na dłuższą metę a noworodek w drewnianym.
Stary 2015-04-17, 14:44   #2406
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
szuuu dobrze wiedziałaś co czego Ci trzeba

Rozmawiałam z siostrą i mówiła, że dobrze jest zacząć sobie masować sutki, żeby wyrobić je przed karmieniem. Tak jej położne radziły.
No ale z drugiej strony jak też czytałam to za bardzo też nie można ich masakrować, bo można tym przyczynić się delikatnie do porodu..
Ło ja cie, ile nasmarowałyście To prawda z tymi sutkami i z masowaniem brzucha, ale mi znowu położna kazała na m-c przed porodem smarować 2 x dziennie brodawki maścią do nich, coby się wzmocniły przed karmieniem.
A tak w ogóle to zaczęły mnie swędzieć... Też tak macie?
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")

Edytowane przez Charlotta83
Czas edycji: 2015-04-17 o 14:48
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 14:50   #2407
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Kurcze, a jak jest ten materac w łóżeczku turystycznym już to trzeba kupować inny? Bo my będziemy używać tego turystycznego raz na jakiś czas, góra dwie noce. Ale głównie chodzi mi o to, że Mała będzie w nim spać przez pierwsze dwa tygodnie życia u moich rodziców
w łóżeczku turystycznym nie ma materaca to co jest w zestawie i nazywa się "materacem" wcale nim nie jest. to 1-2 cm na wysokość, składane na nie wiem ile części coś, co się zapada, przez co strasznie czuć belki łóżeczka. na tym się nie da spać ja na początku pod ten "materac" kładłam stare kołdry/koce, co miałam na wsi, na materac jeszcze kocyk i dopiero prześcieradło i jakoś syn dał radę, ale potem kupiłam składany materac turystyczny, takie coś: http://www.smyk.com/fiki-miki-matera...t-niemowlaka-p zabieramy go na wczasy, na wieś. owszem, zajmuje trochę miejsca, ale przynajmniej dziecko ma wygodnie. najlepiej pomacaj sobie dno łóżeczka gdzieś w sklepie, zobaczysz jak to wygląda. ja bym się nie położyła na tym...
Stary 2015-04-17, 14:58   #2408
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
No właśnie..

Chodzi o to, że masując, wyrabiasz je delikatnie i przygotowujesz na to, co dzieć będzie z nimi robił. Jak są niewyorobione to chyba szybciej o jakieś problemy itp. Mojej siostrze przy 1 dziecku zrobiła się jakaś dziura od tego jak mała ją szarpała.
Teraz przy 2 dziecku mówiła, że było ok.

To może warto zacząć ale dopiero tak przed samym porodem..
Bo teraz to na pewno nie
Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Nam też położna na SR mówiła żeby w domu nie drażnić sutków i nie masować brzucha bo to wzmaga skurcze, dopiero na porodówce jak akcja się nie rozwija to niech Tż drażni ile się da
a podobno dziecko i tak zrobi swoje z naszymi sutkami czy wcześniej je na to przygotujemy czy nie
właśnie miałam to napisać....dziecko jest w stanie tak sutki zmasakrować, że sama sobie w życiu bym takiej tortury nie urządziła

Cytat:
Tez zamawialam te koszule co selis,nie sa z takiej sztucznej bawelny.
Na ktg wyszly mi skurcze,dostalam kroplowke.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wiele razy już o niej pisałyśmy
może mnie nie było wtedy

co do prasowania to ja na początek prasuję wszystko...później odpuszczam prasowanie body i rzeczy które nie widać, że są nieprasowane

idę zaraz jeść spaghetti

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 15:01   #2409
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Ło ja cie, ile nasmarowałyście To prawda z tymi sutkami i z masowaniem brzucha, ale mi znowu położna kazała na m-c przed porodem smarować 2 x dziennie brodawki maścią do nich, coby się wzmocniły przed karmieniem.
A tak w ogóle to zaczęły mnie swędzieć... Też tak macie?
Mam tak co jakiś czas. Ale rzadko na szczęście

Ja muszę tę lanolinę 100% na brodawki kupić w aptece

monika ja chyba teraz odetnę. pamiętam jakie chrześnica miała plecki po niektórych bodziakach, ych..:|

http://allegro.pl/75g-stanik-biuston...208508958.html będę chyba zamawiała ale czekam na odpowiedź dot. tabeli rozm. i czy mają jc. większe.
Jak coś to mogę dać znać co i jak

alkamor ale jak to jest-co to dziecko robi, że tak rani sutki? Rozumiem, że ssanie + ślina to nie jest najlepsza kombinacja dla tak delikatnej skóry ale jeżeli smaruje się czymś natłuszczającym to to nie pomoże?

No i ważne jest również odpowiednie przystawianie dziecka, prawda?
Żeby objęło większą część a nie tylko sutek?

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-04-17 o 15:04
Stary 2015-04-17, 15:09   #2410
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

monika ja chyba teraz odetnę. pamiętam jakie chrześnica miała plecki po niektórych bodziakach, ych..:|
ziaja ma chyba 100% lanoliny z tego co pamiętam, nic więcej w składzie.

może zależy jakie te metki. często są na wysokości pieluchy, to nie przeszkadza, ale czasem takie prawie kilometrowe, jakby książki na nich pisali. ja jestem na etapie odcinania metek od majtek bo synowi ciągle przeszkadzały.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
alkamor ale jak to jest-co to dziecko robi, że tak rani sutki? Rozumiem, że ssanie + ślina to nie jest najlepsza kombinacja dla tak delikatnej skóry ale jeżeli smaruje się czymś natłuszczającym to to nie pomoże?

ssanie + ślina to jedno, drugie, że sutki nie są przyzwyczajone do takiego mamlania, dziecko może zaciskać dziąsła na sutkach, probować gryźć choć nie ma czym itp. tak, odpowiednie przystawianie, ale ciężko o to na początku. smarowanie bardzo pomaga, tylko jak dziecko prawie cały czas wisi na cycu to nie bardzo jest kiedy smarować, nasmarowany cyc powinien nie być w staniku a nie zawsze są warunki na leżenie i wietrzenie, itp., itd.

ja nie miałam poranionych. owszem, trochę bolały, smarowałam, ale jak widziałam że dziewczynom z sali krew leciała, takie miały poranione..
Stary 2015-04-17, 15:12   #2411
mehja
Zakorzenienie

Szuu jakie teraz buty zamówiłaś?

Masija bardzo ładny poproszę o opinię.
Ja chyba przed porodem zamówię jeden tani a potem kilka ładnych jak się sytuacja z piersiami ustabilizuje

Domincia ja butelki nie biorę, jak będzie potrzeba dokarmiania dziecka to dają butle
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 15:14   #2412
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
w łóżeczku turystycznym nie ma materaca to co jest w zestawie i nazywa się "materacem" wcale nim nie jest. to 1-2 cm na wysokość, składane na nie wiem ile części coś, co się zapada, przez co strasznie czuć belki łóżeczka. na tym się nie da spać ja na początku pod ten "materac" kładłam stare kołdry/koce, co miałam na wsi, na materac jeszcze kocyk i dopiero prześcieradło i jakoś syn dał radę, ale potem kupiłam składany materac turystyczny, takie coś: http://www.smyk.com/fiki-miki-matera...t-niemowlaka-p zabieramy go na wczasy, na wieś. owszem, zajmuje trochę miejsca, ale przynajmniej dziecko ma wygodnie. najlepiej pomacaj sobie dno łóżeczka gdzieś w sklepie, zobaczysz jak to wygląda. ja bym się nie położyła na tym...
hmmm, to faktycznie lipa. Kurcze, nie wiem co zrobić, nie chcę wydawać kasy na drugie łóżeczko + materac
Stary 2015-04-17, 15:16   #2413
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

u mnie akcja reanimacja, próbuję doprowadzić do ładu tetrę po synu. ile to ma plam i tak zamówiłam nową, ale nie w takiej ilości, więc wszystko się przyda.

jeszcze mam problem z ubrankami... ja oddawałam siostrze, teraz to wszystko plus to co ona, i ja w międzyczasie dokupiłyśmy trafiło do mnie. siostra wszystkie ubranka poprała, poprasowała i poskładała do kartonów po pampersach. jak zaczęłam przeglądać to część ma żółte plamy, fatalnie to wygląda. pół biedy na ciuchlandowych, ale część to nowiutkie, które kupowaliśmy dla syna, więc tylko 2 dzieci używało. tych plam nie było jak siostra prasowała i pakowała. nie wiem skąd one, mniejsza o to, ale jak się tego pozbyć jak zaczęłam czytać w necie to trafiłam na wypowiedzi, że ktoś właśnie popakował a po 1-2 latach były plamy. zdarzyło mi się prasować czyste i pod żelazkiem wyłaziły plamy, które wcześniej wyglądały na sprane. chciałabym odzyskać te ciuszki
Stary 2015-04-17, 15:16   #2414
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak co jakiś czas. Ale rzadko na szczęście

http://allegro.pl/75g-stanik-biuston...208508958.html będę chyba zamawiała ale czekam na odpowiedź dot. tabeli rozm. i czy mają jc. większe.

daaaj znać.
Ja kupiłam w weekend na intymna.pl biustonosz, zamówiłam większy niż zwykle i chyba przesadziłam bo jest ogromny.
Normalnie noszę 70G a teraz zamówiłam 75H i jest wielki
Stary 2015-04-17, 15:23   #2415
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
hmmm, to faktycznie lipa. Kurcze, nie wiem co zrobić, nie chcę wydawać kasy na drugie łóżeczko + materac
wiem, że na początku wydatków sporo, ale jeśli planujecie wyjazdy z dzieckiem (gdziekolwiek) to uważam że warto kupić i łóżeczko i materac, tylko właśnie składany żeby móc go wziąć ze sobą.

ewentualnie jeśli mowa o pierwszych dniach tylko to dziecko może spać w gondoli, będzie na tyle małe że będzie mu wygodnie.
Stary 2015-04-17, 15:27   #2416
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że na początku wydatków sporo, ale jeśli planujecie wyjazdy z dzieckiem (gdziekolwiek) to uważam że warto kupić i łóżeczko i materac, tylko właśnie składany żeby móc go wziąć ze sobą.

ewentualnie jeśli mowa o pierwszych dniach tylko to dziecko może spać w gondoli, będzie na tyle małe że będzie mu wygodnie.
oooo, a dwa tygodnie spać w gondoli to spoko dla malucha?
Stary 2015-04-17, 15:36   #2417
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

Polecam też w Sinsayu. Jest pełno koszul bawełnianych za grosze
oo dawno w nim nie byłam sprawdzę

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
ja mogę nawet z żelazkiem

sexi ta koszulka

Cytat:
u mnie akcja reanimacja, próbuję doprowadzić do ładu tetrę po synu. ile to ma plam i tak zamówiłam nową, ale nie w takiej ilości, więc wszystko się przyda.

jeszcze mam problem z ubrankami... ja oddawałam siostrze, teraz to wszystko plus to co ona, i ja w międzyczasie dokupiłyśmy trafiło do mnie. siostra wszystkie ubranka poprała, poprasowała i poskładała do kartonów po pampersach. jak zaczęłam przeglądać to część ma żółte plamy, fatalnie to wygląda. pół biedy na ciuchlandowych, ale część to nowiutkie, które kupowaliśmy dla syna, więc tylko 2 dzieci używało. tych plam nie było jak siostra prasowała i pakowała. nie wiem skąd one, mniejsza o to, ale jak się tego pozbyć jak zaczęłam czytać w necie to trafiłam na wypowiedzi, że ktoś właśnie popakował a po 1-2 latach były plamy. zdarzyło mi się prasować czyste i pod żelazkiem wyłaziły plamy, które wcześniej wyglądały na sprane. chciałabym odzyskać te ciuszki
nie wiem czy chciałoby mi się
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 15:45   #2418
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
oooo, a dwa tygodnie spać w gondoli to spoko dla malucha?
Spokojnie. Da rade.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
nie wiem czy chciałoby mi się
Mam ok 25 sztuk, w tym czesc tej najgorszej, najcienszej tetry ale szkoda sie pozbyc i kupowac wszystko od nowa wiec.. namaczam, piore, bede wywabiac na sloncu i zobaczymy co z tego bedzie.
Stary 2015-04-17, 16:03   #2419
Princesika
Zakorzenienie

Ja bym tez nie prala ale ja jestem leniwa. Wolalabym kupic nowe tetry, nawet te 25. Ale ja tak mam, ja nie za bardzo lubie zuzyte rzeczy, czesto cos wyrzucam
Stary 2015-04-17, 16:14   #2420
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym tez nie prala ale ja jestem leniwa. Wolalabym kupic nowe tetry, nawet te 25. Ale ja tak mam, ja nie za bardzo lubie zuzyte rzeczy, czesto cos wyrzucam
a ja nienawidzę czegoś wyrzucać..
jestem bardzo oszczędna
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 16:14   #2421
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Szuu jakie teraz buty zamówiłaś?
Dla siebie białe sneakersy, a dla małego biało-zielone air maxy
Stary 2015-04-17, 16:21   #2422
masija
Zakorzenienie

Cytat:
ziaja ma chyba 100% lanoliny z tego co pamiętam, nic więcej w składzie.

może zależy jakie te metki. często są na wysokości pieluchy, to nie przeszkadza, ale czasem takie prawie kilometrowe, jakby książki na nich pisali. ja jestem na etapie odcinania metek od majtek bo synowi ciągle przeszkadzały.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

ssanie + ślina to jedno, drugie, że sutki nie są przyzwyczajone do takiego mamlania, dziecko może zaciskać dziąsła na sutkach, probować gryźć choć nie ma czym itp. tak, odpowiednie przystawianie, ale ciężko o to na początku. smarowanie bardzo pomaga, tylko jak dziecko prawie cały czas wisi na cycu to nie bardzo jest kiedy smarować, nasmarowany cyc powinien nie być w staniku a nie zawsze są warunki na leżenie i wietrzenie, itp., itd.

ja nie miałam poranionych. owszem, trochę bolały, smarowałam, ale jak widziałam że dziewczynom z sali krew leciała, takie miały poranione..
Rozumiem.. no cóż. Mam nadzieję, że jakoś mnie to ominie

Myślałam właśnie o ziaji albo o czystej lanolinie
Cytat:

Masija bardzo ładny poproszę o opinię.
Ja chyba przed porodem zamówię jeden tani a potem kilka ładnych jak się sytuacja z piersiami ustabilizuje
Cytat:
daaaj znać.
Ja kupiłam w weekend na intymna.pl biustonosz, zamówiłam większy niż zwykle i chyba przesadziłam bo jest ogromny.
Jasne, dam znać
Jak tylko mi odpiszą

Też planuję najpierw właśnie takie zwykłe a później pewnie kupię jakieś 2 ładne

Princesika a jaki zamówiłaś? Może poczekaj bo jak będzie nawał to pewnie trochę urosną
Chociaż nie no..bez sensu bo przecież go nie zwrócisz już :/
Cytat:
a ja nienawidzę czegoś wyrzucać..
jestem bardzo oszczędna
Ja też ale jakoś tetry by mi nie było szkoda...
Będę tym wycierała małą, trzymała na tym itp. więc wolałabym takie 'osobiste' rzeczy mieć nowe.. Przynajmniej część którą będę używała tj. napisałam wyżej.

A stare bym podarła i wykorzystała do sprzątania domu

Co sądzicie : http://allegro.pl/oryginalna-torba-b...252668057.html ?

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-04-17 o 16:23
Stary 2015-04-17, 16:23   #2423
201710041131
Konto usunięte

Tetrami dobrze łazienkę się sprząta
Stary 2015-04-17, 16:26   #2424
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Ja poproszę o opinie bo mi się bardzo podoba i chętnie też zamówię
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 16:31   #2425
country111
Zakorzenienie

Cytat:
daaaj znać.
To Cię trochę poniosło
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 16:32   #2426
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też ale jakoś tetry by mi nie było szkoda...
Będę tym wycierała małą, trzymała na tym itp. więc wolałabym takie 'osobiste' rzeczy mieć nowe.. Przynajmniej część którą będę używała tj. napisałam wyżej.

A stare bym podarła i wykorzystała do sprzątania domu
A napisałam tak ogólnie
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 16:39   #2427
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz po wizycie. Jutro ide do szpitala na podanie sterydow. Szyjka gladka i rozwarcie na opuszek . Niech te moje babelki jeszcze wytrzymaja troszke
Trzymam kciuki,aby dzieciaki jeszcze sobie w brzuszku posiedziały i za szybki powrót do domu!
Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Irmusia wózek jest już zafoliowany i stoi na strychu. Kupiliśmy używany Bebetto Luca 3w1 kolor szary.

Cytat:
Jeden dzidziol 1900 a drugi cos kolo 1700-1800

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Byłam właśnie u.mojego gina, posiew ujemny juto do domciu

Ale mnie zaczyna boleć brzuch i cycki, ale już nic.nie.mówię

Wgl zauważyłam że przeżywa ten mój szpital, jak wróciłam od gina to widziałam że płakał, i jak był u.mamy to też taki.smutny..
No to już dziś TŻ ma was przy sobie
Cytat:
Ja w szpitalu nie chce zadnych odwiedzin rodziny, tylko tz. Poprzednio w pierwszej dobie po cc wpadla tesciowa mimo ze cala ciaze mowilam ze zadnych odwiedzin w szpitalu.. teraz tego bledu juz nie popelnie, jak postanowie tak ma byc (chyba ze sama zmienie zdanie).
Naszym rodzinom nie przetłumaczy,żeby nie przyjeżdzali,zaraz będzie foch na całego...
Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Czy któras z Was kupiła albo ma zamiar kupić monitor oddechu? Ja przeczytałam kilka przerażających historii, i chyba się zdecyduję...
My kupujemy angelcare 401
Cytat:
Ooo, muszę jeszcze metki z ubrań poodcinać. Tylko najpierw muszę jakoś podpisać które jaki mają rozmiar.
A co do prasowania ubranek to prasujecie?
Prasuję! tak jak wszystko zresztą:P
Cytat:
Rozmawiałam z siostrą i mówiła, że dobrze jest zacząć sobie masować sutki, żeby wyrobić je przed karmieniem. Tak jej położne radziły.
No ale z drugiej strony jak też czytałam to za bardzo też nie można ich masakrować, bo można tym przyczynić się delikatnie do porodu..
Do 37 tc ginka zabroniła mi ich nawet dotykać,bo mogą wywołać skurcze
Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość

Mam pytanie i prośbę, czy któraś z Was zamawiała materac kokosowo-lateksowy (lub jeszcze pianka w środku ) przez internet i mogłaby się podzielić linkiem, bo szukam czegoś sprawdzonego no i
My zamawialiśmy tu http://www.materacyk.pl/pl/

Hej
Odebrałam wyniki moczu i posiewu- wszystko super za to na USG nerek powychodziły jakieś cuda i mam spory zastój...lekarz twierdzi,ze do porodu powinnam wytrzymać bez cewnikowania, chociaż zaznaczył,że moze bolec...zaczynam się troche tym martwic
Dostałam od brata i bratowej taki nowiuśki rożek dla Synka
http://www.smyk.com/motherhood-rozek...t-niemowlaka-p
Jeden wydatek mniej
Stary 2015-04-17, 16:47   #2428
Cos_
Zakorzenienie

Masija no ze podajemy kroplowke,pewnie pojde z nia na ktg bo ona bedzie dlugo schodzic
Stary 2015-04-17, 16:49   #2429
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ja poproszę o opinie bo mi się bardzo podoba i chętnie też zamówię
ok

Cytat:
A napisałam tak ogólnie
nie no jasne
Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość

Hej
Odebrałam wyniki moczu i posiewu- wszystko super za to na USG nerek powychodziły jakieś cuda i mam spory zastój...lekarz twierdzi,ze do porodu powinnam wytrzymać bez cewnikowania, chociaż zaznaczył,że moze bolec...zaczynam się troche tym martwic
Dostałam od brata i bratowej taki nowiuśki rożek dla Synka
http://www.smyk.com/motherhood-rozek...t-niemowlaka-p
Jeden wydatek mniej
O rany, Ty też
Wytrzymamy jakoś, zobaczysz
A bolą Cię nerki?

Cos bedzie dobrze, zobaczysz:

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-04-17 o 16:51
Stary 2015-04-17, 16:51   #2430
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:

O rany, Ty też
Wytrzymamy jakoś, zobaczysz
A bolą Cię nerki?

Cos bedzie dobrze, zobaczysz:
Czasami bolą, ale ból nie jest jakoś super mocny, ja i przed ciążą miałam zastój,bo mam wodonercze ale teraz się powiększył.. już nam bliżej niż dalej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości