Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-17, 17:04   #2431
poldzik
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

czesc dziewczyny!

nie nadazam ile wy piszecie

wreszcie pofarbowalam wlosy, troche mi zolte wyszy ale w sumie ladne (wole zolte niz zielone ), musze sie doksztalcic w temacie farb i nastepnym razem kupic profesjonalna (teraz jeszcze lorealem, mial numer 10.13 na opakowaniu byl duzo jasniejszy niz to co mi rzeczywiscie wyszlo, pewnie potrzebowalabym mocniejszej wody utlenionej, dobrze kombinuje ultraviolet ? )

ja tez poplamionych rzeczy bym nie chciala... sporo z tego co mi dala kumpela wydalam (do handlu wymiennego ) bo byly wlasnie takie zolte plamy ktore niczym nie schodzily. niech sobie moj Olo sam swoje plamy robi
tetry tez bym zostawila do prac domowych a dla dziecka nowe... (musze jeszcze dokupic tylko 10 mam!).

cos trzymajcie sie tam, cala trojka!

ja tez mam lanoline 100%, podobno ona smierdzi sierscia, nie wiem, jeszcze nie otwieralam, ktoras wachala?

ja wlasnie nie wiem, nie mam doswiadczenia, ale tak jak masija slyszalam, czytalam, ze jak dziecko przystawione w dobrej pozycji to karmienie nie powinno bolec ani nic z sutkami robic... w sumie to by bylo kiepskie z ewolucyjnego puntu widzenia gdyby karmienie piersia normalnie bolalo, nie? grunt to sie szybko nauczyc...

kaja

princesika ja tez sie czaje na biustonosz do karmienia i calkiem nie wiem jaki brac... nie wiem czy miska wiecej niz teraz starczy? co za zagwozdka...
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 17:14   #2432
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

A stare bym podarła i wykorzystała do sprzątania domu

Co sądzicie : http://allegro.pl/oryginalna-torba-b...252668057.html ?
ja też

spoko

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość

Hej
Odebrałam wyniki moczu i posiewu- wszystko super za to na USG nerek powychodziły jakieś cuda i mam spory zastój...lekarz twierdzi,ze do porodu powinnam wytrzymać bez cewnikowania, chociaż zaznaczył,że moze bolec...zaczynam się troche tym martwic
Dostałam od brata i bratowej taki nowiuśki rożek dla Synka
http://www.smyk.com/motherhood-rozek...t-niemowlaka-p
Jeden wydatek mniej
za wyniki i ładny rożek

Cytat:
ok

nie no jasne

O rany, Ty też
Wytrzymamy jakoś, zobaczysz
A bolą Cię nerki?

Cos bedzie dobrze, zobaczysz:
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 17:29   #2433
Cos_
Zakorzenienie

Marta oby nie bolalo i obeszlo sie bez cewnikowania
Stary 2015-04-17, 17:49   #2434
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Masija - jaka to czysta lanolina? Czym rozni sie od tej ziaji?

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Poldzik - ja bym poplamionych rzeczy od kogos nie brala ale to nasze ciuchy, kupowane nowki i szkoda mi ich.. az tak mnie jednak nie stac zeby cala wyprawke od nowa kupic.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 18:14   #2435
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
a ja nienawidzę czegoś wyrzucać..
jestem bardzo oszczędna
Dogadałabyś się z moim tz on z oszczędności w domu zrobił dyscyplinę olimpijską taki żylak z niego
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Tetrami dobrze łazienkę się sprząta
Ja lubię okna na sucho czyścić

Cytat:
My kupujemy angelcare 401

Hej
Odebrałam wyniki moczu i posiewu- wszystko super za to na USG nerek powychodziły jakieś cuda i mam spory zastój...lekarz twierdzi,ze do porodu powinnam wytrzymać bez cewnikowania, chociaż zaznaczył,że moze bolec...zaczynam się troche tym martwic
Jeden wydatek mniej
Też myślimy o angelcare.
Rożek słodki
Trxymam kciuki, żeby jednak nie bolało

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Poldzik - ja bym poplamionych rzeczy od kogos nie brala ale to nasze ciuchy, kupowane nowki i szkoda mi ich.. az tak mnie jednak nie stac zeby cala wyprawke od nowa kupic.
Te plamy są od leżenia, lepiej w worki włożyć i dopiero do kartonu. Jak to wasze tylko rzeczy, to bym też zostawiła i używała tylko "po domu". Bo ileż dziecko to będzie nosić.

Ja już po wizycie na chirurgii. Tutaj lekarze mają szersze pole do popisu jeśli chodzi o diagnostykę, ale stosują spychologię gorszą niż w pl. Trzech lekarzy u mnie było, bo żaden nie chciał brać odpowiedzialności. W końcu jedna lekarka powiedziała, że ewentualnie zakładamy szynę lub robimy zdjęcie rtg. Powiedziałam, że na zdjęcie się absolutnie nie zgadzam, ale może usg? Chyba ją uraziłam sprzeciwem i powiedziała, że w takim razie szyna i jak nie przejdzie to żebym poszła do przychodni na usg.
Rtg kobiecie w ciąży, jak obok stoi usg i rezonans...

Teraz tz będzie zmywał cały weekend, przecież z szyną nie mogę
Stary 2015-04-17, 18:19   #2436
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami bolą, ale ból nie jest jakoś super mocny, ja i przed ciążą miałam zastój,bo mam wodonercze ale teraz się powiększył.. już nam bliżej niż dalej
Oby obyło się bez cewnika..
Cytat:
Masija - jaka to czysta lanolina? Czym rozni sie od tej ziaji?

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Nie wiem czy czymś się różni ale ja np. często zamawiam coś z zrobsobiekrem.pl i tutaj jest : https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Lanolina/55

Chodzi chyba o to, że w różnych kremach jest lanolina ale w różnym stopniu oczyszczona i to wpływa na jej jakość.
Nie wiem jak z tą z Ziaji, nie czytałam w ogóle o niej

Wiem, że kiedyś czytałam,że polecają maść z Babydream z Rossa. Ja ją wtedy stosowałam na końcówki włosów do zabezpieczania

Marei no to faktycznie nieźle:/ Ale co, nic więcej Ci nie powiedzieli??
Założyli Ci tą szynę?
Wiesz co powiem Ci, że niektóre lekarki chyba mają jakieś uprzedzenia do kobiet w ciąży bo ja miałam też scysję z jedną lekarką na obchodzie. a później to już taka francowata była...ja do niej też

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-04-17 o 18:22
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 19:01   #2437
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Marei no to faktycznie nieźle:/ Ale co, nic więcej Ci nie powiedzieli??
Założyli Ci tą szynę?
Wiesz co powiem Ci, że niektóre lekarki chyba mają jakieś uprzedzenia do kobiet w ciąży bo ja miałam też scysję z jedną lekarką na obchodzie. a później to już taka francowata była...ja do niej też
Masz rację, bo mężczyźni byli mili. pielęgniarki też ok. Albo się obraziła, bo zaprotestowałam.
Zostałam z szyną, posmarowali mi nadgarstek voltarenem (już nie chciałam się kłócić ) i jak nie przejdzie (przez tydzień nie przeszło, ale może te trzy dni będą magiczne), mam iść do rodzinnego po skierowanie do przychodni chirurgicznej.

BTW:
Rentgen u rozwijających się organizmów jest dość ryzykownym badaniem. Jak np małe dziecko spadnie z sofy i rodzice jadą z nim na ip, dość często od razu jest robione zdjęcie główki dziecka, tylko że w główce jest ponad 60% całej krwi dziecka, którą napromieniujemy. Dwa zdjęcia - jeszcze więcej procent.
Jeśli coś takiego się wam zdarzy, a nikomu nie życzę, porozmawiajcie z lekarzem o imnej metodzie diagnostyki. Bo jeśli kość pęknie i tak nie założą gipsu, trzeba po prostu uważać na główkę. Zagrożeniem jest krwiak i wzrost ciśnienia śródczaszkowego, a to na rtg wcale nie musi być widoczne, za to np. na usg tak (zależy od miejsca ) i rezonans. A za żadne skarby nie pozwólcie bez wyraźnych przyczyn zrobić tomografii komputerowej.
Heh. Się rozpisałam, ale moim zdaniem to ważny temat.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-04-17 o 19:04
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 19:08   #2438
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
daaaj znać.
Ja kupiłam w weekend na intymna.pl biustonosz, zamówiłam większy niż zwykle i chyba przesadziłam bo jest ogromny.
Normalnie noszę 70G a teraz zamówiłam 75H i jest wielki
To Cię trochę poniosło
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 19:08   #2439
kejtiCe
Zakorzenienie

A wiecie co... Dowiedziałam się dziś, że ten ordynator naszego oddziału położniczego zrobi cc na życzenie, ale jak się mu da do łapki 1000 zł...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 19:15   #2440
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie co... Dowiedziałam się dziś, że ten ordynator naszego oddziału położniczego zrobi cc na życzenie, ale jak się mu da do łapki 1000 zł...
Szkoda, że nie można sobie wybrać. Wtedy by nie było tylu łapówek, kobiety czułyby się bardziej komfortowo.
Stary 2015-04-17, 19:24   #2441
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Masija - z komputera zerkne na ten kink i poczytam o lanolinie. Wczesniej zadowolila mnie informacja 100% lanoliny, w sensie ze juz bez dodatkow. Teraz troche po fakcie bo zamowilam ziaje od r_p, bylam z niej zadowolona ale i ran nie mialam przy karmieniu.
Stary 2015-04-17, 19:27   #2442
country111
Zakorzenienie

Cytat:
A jak nie dasz ordynatorowi to dasz okuliście by Ci wypisał papier no kpina jakaś. Chociaż ja nie jestem zwolennikiem cesarki na życzenie to taka sytuacja mnie irytuje.

Wylicytowałam jeszcze jedną paczkę z ciuszkami na allegro parę dni temu i dzisiaj przyszła, powiem wam, że te są CUDNE.
Wyglądają jak nowe i mnóstwo tam sukieneczek z wrażenia przez pół godziny gadałam jak nakręcona. Na dobre pół roku zakupy ciuszkowe mam z głowy
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 19:27   #2443
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie można sobie wybrać. Wtedy by nie było tylu łapówek, kobiety czułyby się bardziej komfortowo.
Ale tak mi się ciśnienie podniosło jak się o tym dowiedziałam, że szok.

Czytałam kiedyś artykuł o tym, dlaczego nie robią cc na zawołanie. Było tam napisane, że dziecko podczas porodu siłami natury zostaje przygotowane do wyjścia na świat, a podczas cesarki doznaje szoku, że nagle już jest na świecie..
22.06.2015
Stary 2015-04-17, 19:27   #2444
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

A co do oszczedzania to mi by sie bardzo przydalo zaczac oszczedzac. Nie przelewa sie ale na podstawowe rzeczy nam nie brakuje i widze ze nie bardzo zwracamy uwage na to co kupujemy. Ot, potrzebne, promocja, bierzemy. Moze przy 2 dziecku sytuacja nas zmusi do zwrocenia uwagi na wydatki.
Stary 2015-04-17, 19:31   #2445
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
A jak nie dasz ordynatorowi to dasz okuliście by Ci wypisał papier no kpina jakaś. Chociaż ja nie jestem zwolennikiem cesarki na życzenie to taka sytuacja mnie irytuje.

Wylicytowałam jeszcze jedną paczkę z ciuszkami na allegro parę dni temu i dzisiaj przyszła, powiem wam, że te są CUDNE.
Wyglądają jak nowe i mnóstwo tam sukieneczek z wrażenia przez pół godziny gadałam jak nakręcona. Na dobre pół roku zakupy ciuszkowe mam z głowy
Mnie też to irytuje, bo jak ktoś ma problem, to on się tym nie przejmuje, a jak się da mu kasę to może ciąć na drugi dzień..

Super!

Do nas już przychodzą zamówione rzeczy, czekamy jeszcze tylko na pościel, prześcieradła i laktator
22.06.2015
Stary 2015-04-17, 19:33   #2446
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tak mi się ciśnienie podniosło jak się o tym dowiedziałam, że szok. ala:

Czytałam kiedyś artykuł o tym, dlaczego nie robią cc na zawołanie. Było tam napisane, że dziecko podczas porodu siłami natury zostaje przygotowane do wyjścia na świat, a podczas cesarki doznaje szoku, że nagle już jest na świecie..
Masz rację Kejti.
Też o tym mówiła położna na sr.
Moim zdaniem powinni dać wybór, ale tym co wybierają cesarkę zrobić szkolenie o tym, jaki to szok dla dziecka.
Rozumiem, że ktoś się panicznie boi porodu sn, tak jak ja się boję cesarki. I daje łapówkę, stresuje się, dodatkowo stresuje dziecko. A tak to byłoby prościej.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-04-17 o 19:34
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 19:36   #2447
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację Kejti.
Też o tym mówiła położna na sr.
Moim zdaniem powinni dać wybór, ale tym co wybierają cesarkę zrobić szkolenie o tym, jaki to szok dla dziecka.
Rozumiem, że ktoś się panicznie boi porodu sn, tak jak ja się boję cesarki. I daje łapówkę, stresuje się, dodatkowo stresuje dziecko. A tak to byłoby prościej.
A czego się tak boisz w cc?
Ja na początku jak pomyślałam sobie o sn, to myślałam, że padnę na zawał, a teraz już wiem, że co ma być to będzie
22.06.2015
Stary 2015-04-17, 19:42   #2448
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
A czego się tak boisz w cc?
Ja na początku jak pomyślałam sobie o sn, to myślałam, że padnę na zawał, a teraz już wiem, że co ma być to będzie
Że będzie tygodniami bolało, że źle podadzą znieczulenie, że nigdy mięśnie brzucha nie wrócą do stanu sprzed. W ogóle na myśl o przeciętym brzuchu robi mi się słabo. Taki strach mam przed wszystkimi rodzajami operacji. Może głupi, ale...
Stary 2015-04-17, 19:46   #2449
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

Zazdroszczę Ci tych sukienek i różowości!
Super, że tym razem zakup udany!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 19:59   #2450
mehja
Zakorzenienie

chwilę mnie nie było i nadrabiać muszę

Przyszły dzisiaj rożki- są super!!! puchate i śliczne
i koszula nocna śliczna i pięknie leży

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-04-17 o 20:14
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 20:00   #2451
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
chwilę mnie nie było i nadrabiać muszę

Przyszły dzisiaj rożki- są super!!! puchate i śliczne i za grosze
i koszula nocna śliczna i pięknie leży
Fotki fotki
Stary 2015-04-17, 20:08   #2452
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie akcja reanimacja, próbuję doprowadzić do ładu tetrę po synu. ile to ma plam i tak zamówiłam nową, ale nie w takiej ilości, więc wszystko się przyda.

jeszcze mam problem z ubrankami... ja oddawałam siostrze, teraz to wszystko plus to co ona, i ja w międzyczasie dokupiłyśmy trafiło do mnie. siostra wszystkie ubranka poprała, poprasowała i poskładała do kartonów po pampersach. jak zaczęłam przeglądać to część ma żółte plamy, fatalnie to wygląda. pół biedy na ciuchlandowych, ale część to nowiutkie, które kupowaliśmy dla syna, więc tylko 2 dzieci używało. tych plam nie było jak siostra prasowała i pakowała. nie wiem skąd one, mniejsza o to, ale jak się tego pozbyć jak zaczęłam czytać w necie to trafiłam na wypowiedzi, że ktoś właśnie popakował a po 1-2 latach były plamy. zdarzyło mi się prasować czyste i pod żelazkiem wyłaziły plamy, które wcześniej wyglądały na sprane. chciałabym odzyskać te ciuszki
ja tak miałam z rzeczami po synku- kilka na którym mi bardzo zależało potraktowałam vanishem i uprały sie do czysta
resztę wywaliłam bo takie zniszczone i stare mi się wydawały

Cytat:
oooo, a dwa tygodnie spać w gondoli to spoko dla malucha?
spoko

Cytat:
Ja bym tez nie prala ale ja jestem leniwa. Wolalabym kupic nowe tetry, nawet te 25. Ale ja tak mam, ja nie za bardzo lubie zuzyte rzeczy, czesto cos wyrzucam
ja wywalam wszystko co się da dlatego z wyprawki po synku zostało mi tylko kilka ciuszków i wanienka

Cytat:

Ja też ale jakoś tetry by mi nie było szkoda...
Będę tym wycierała małą, trzymała na tym itp. więc wolałabym takie 'osobiste' rzeczy mieć nowe.. Przynajmniej część którą będę używała tj. napisałam wyżej.

A stare bym podarła i wykorzystała do sprzątania domu
ja też miałam tetry po synku- nie dało się sprać niektórych plam dlatego wszystkie pieluchy przeznaczyłam na sprzątanie domu a teraz kupuję świeże
Stary 2015-04-17, 20:22   #2453
k a j a
Zakorzenienie

Ja też wywalam wiele rzeczy dlatego po Blance niewiele mam

I wgl czułam się jak dziwadlo w szpitalu, bo te dziewczyny pisały o wózkach za 350zl, o min 3 dzieci, a jak powiedziałam że świadomie na pewno nie zdecyduje się na trzecie dziecko na 50m to tak się na mnie spojrzały żeee..

Jestem wgl flaczkiem po tym szpitalu, w głowiemi się kręci itd.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 20:28   #2454
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

super! masz linka żeby obejrzeć?

Cytat:

wczoraj czytałam fajny artykuł jak dziecko jest przygotowywane na przyjście na świat dzięki naszym skurczom macicy i przeciskaniu się przez kanał rodny

Cytat:
Fotki fotki
jutro zrobię w dziennym świetle
Stary 2015-04-17, 20:34   #2455
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja też wywalam wiele rzeczy dlatego po Blance niewiele mam

I wgl czułam się jak dziwadlo w szpitalu, bo te dziewczyny pisały o wózkach za 350zl, o min 3 dzieci, a jak powiedziałam że świadomie na pewno nie zdecyduje się na trzecie dziecko na 50m to tak się na mnie spojrzały żeee..

Jestem wgl flaczkiem po tym szpitalu, w głowiemi się kręci itd.
Jak lezalas caly czas to sie nie dziwie.
Stary 2015-04-17, 20:35   #2456
industria
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajna

Cytat:
Tetrami dobrze łazienkę się sprząta
albo wyciera okna

Cytat:

Jeden wydatek mniej
ale ładny

przyszła dziś ta moja torba którą wam pokazywałam . całkiem duża jest i spokojnie mi sie wszystko zmieści , myśle ze nawet z pieluchami
i szlafrok przyszedł, też fajny

zamówiliśmy też wózek. padło jednak na szary
tylko babka ze sklepu od razu oddzwoniła że akurat nie mają na stanie ale 27 kwietnia jest dostawa i jeśli moge poczekać tydzień dłużej to mi wyślą z nowej dostawy i nie bedzie problemu .

kurcze....tak sobie myśle że mamy już wszystko
(...poza paroma pierdółkami z ikei )

teraz tylko wszystko wyprać , czekać na wózek i jesteśmy gotowi na dzieciątko
Stary 2015-04-17, 20:58   #2457
201710041131
Konto usunięte

Marei to masakra z ta lekarka

Kejti ja pierdziele, ordynator niezle sie ustawił :/

Byliśmy u weta, kot chory

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 21:02   #2458
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Hej!
ja jz po pracy, dziecko spi, Tz gada przez tel z kumplem, ktorego zona jest w trzecim miesiacu ciazy (starali sie przez ponad rok, wiec wszyscy sie cieszymy ze im sie udalo), a ja w koncu mam czas dla siebie (i dla Was )

Cytat:
Ja kiedyś pytałam tza o te obrzydzenie po porodzie to powiedział że to już przesada żeby mieć obrzydzenie do żony która rodzi ich dziecko,.
no tez tak uwazam - bez przesady!! w koncu to jest wspolne dziecko i jego zona!! ja mysle ze Tz mnie juz w kazdej sytuacji widzial i poki co nic go nie obrzydzilo!!

Cytat:
Rozmawiałam z siostrą i mówiła, że dobrze jest zacząć sobie masować sutki, żeby wyrobić je przed karmieniem. Tak jej położne radziły.
No ale z drugiej strony jak też czytałam to za bardzo też nie można ich masakrować, bo można tym przyczynić się delikatnie do porodu..
UWAGA!! potwierdzam, ze mozna tym wywolac porod!! ja to wyczytalam przed pierwszym porodem i postanowilam sprobowac na sobie: ok 12 zaczelam porzadny masaz (nie glaskanie, ale bardziej uciskanie i ugniatanie), a po 15 zaczelam miec pierwsze skurcze - od razu dosc czeste i regularne!! kontynuowalam masaz do czasu az zadzwonilam po Tz, ok 18 bylismy w szpitalu a o 23 Mala byla juz z nami!! Moze to zbieg okolicznosci, ale poki co wstrzymalabym sie z masazem sutkow.
Stary 2015-04-17, 21:32   #2459
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Matko, ale się złaziłam dziś. I przeczyściłam konto poraz kolejny
W Ikea kupiłam dosłownie kilka pierdół, głównie pudełka i poszły 2 stówy... Potem auchan, ccc, rossman, apteka i portfel pusty Niechże też US przeleje w końcu kasę za pit, bo wpadłam w ciąg zakupowy

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z moim łożyskiem wszystko wporzadku
suuper!

Cytat:
Taka produkcja mleka mi ruszyła ze tryska mi normalnie samo z siebie, czuje całe twarde cycki i takie prądy jak przy kp jak długo się nie karmilo a mleko już nachodzilo. Muszę wkładki kupić.
o! no nieźle! U mnie na razie nc sie nie dzieje- no może mam trochę żółtawego nalotu w kolorze siary na sutkach, ale nic nie cieknie. Poprzednio też tak miałam.

Cytat:
A my idziemy w niedzielę na urodziny do chrześnicy Tż i jej siostry. I dostałam dziś info, że chrzestni robią sałatki
Dziwne mi się to wydaje, nie dość, że się prezent kupuje to jeszcze składkowa impreza? I to kobietę w ósmym miesiącu ciąży proszą o zrobienie
Nie robię z tego problemu ale dziwne obyczaje...
noo bardzo dziwne too...

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Jestem zła na takie gadanie! Wściekła wręcz! Jak można brzydzić własnej żony? Tacy faceci to wyjątkowe fiuty!
jestem tego samego zdania fiuty i mięczaki...

Cytat:
To może i my wyjdziemy co by nie mieć obrzydzenia do własnej bożeny
też właśnie tak sobie pomyślałam...

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:

Dziewczyny a jak to jest jak np. dziecko musi zostać dłużej w szpitalu to mama zostaje z nim? I na odwrót-jak mama musi zostać w szpitalu to dziecko wychodzi z ojcem czy jest możliwość, że dziecko jest przy mamie?
jeszcze się nie spotkałam z sytuacją, że matka wychodzi a dziecko zostaje czy odwrotnie Zawsze z przypadków, które znam zostawiali w szpitalu i mamę i noworodka.

Cytat:
No dla mnie to właśnie takie gowniarskie zachowanie.
Bo co. Pięknie nie wygląda? Bo cierpi? A bzykac się to było przyjemnie. No ja Czułabym się ponizona jeśli mój tz powiedziałby tak.do.mnie ze mam do ciebie obrzydzenie bo urodziłas dziecko i wyglądalas brzydko albo coś.
dokładnie Mnie by takie coś strasznie zraniło...

Cytat:
Też tak uważam. A poza tym nie rozumiem czemu faceci mają mieć prawo wyboru, jakoś my nie mamy.
To jest wspólne dziecko, wspólna ciąża, poród tez powinien być wspólny.
i ból w trakcie i po porodzie też powinien być wspólny

Cytat:
Jee idę do domku

Kazał mi odpoczywac, l4 do pracy i zero seksow

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:

Ja chyba zrobię tak, że do jednej torby dam swoje rzeczy + tych kilka pampersów.
A do drugiej rzeczy dla małej. I tż będzie miał je w samochodzie.
my tak zrobiliśmy za pierwszym razem Ale pampersów nie wkłądałam do torby- miałam w orginalnym opakowaniu i małż przyniósł torbę dla małego i pampersy. I te pampersy w paczce miałam postawione przy przewijaku na sali.

Cytat:
A ja w ogóle nie mam ochoty..
Robię to tylko ze względu na Tża, ale jestem bierna, aż jestem zła na siebie
ja teraz też już specjalnie ochoty nie ma, ale jak mnie nic nie boli/nie jestem zmęczona to działamy, bo po porodzie może być krucho z seksem i to przez dłuższy czas niż trwa połóg niestety...

Cytat:
Dziewczyny, a czy niemowlak może spać w łóżeczku turystycznym?
może ale ja to mam jakiś taki sentyment do drwnianych łóżeczek, że nie chciałabym, żeby moje dziecię takiego nie miało. Mamy turystyczne na wyjazdy.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 21:39   #2460
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Taka produkcja mleka mi ruszyła ze tryska mi normalnie samo z siebie, czuje całe twarde cycki i takie prądy jak przy kp jak długo się nie karmilo a mleko już nachodzilo. Muszę wkładki kupić.
Nie wiedziałam nawet, że tak się może dziać...
jestem w szoku!

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
debil

potwierdzam ja bym nawet nie wiedział, że mnie nacięli gdybym nożyczek w ostatniej chwili nie zobaczyła

jest pod znieczuleniem miejscowym

ale przy Kubie też trochę schizowałam...to chyba normalne najlepiej nie czytać takich rzeczy

industria - łóżeczko śliczne

co do tego Tżta przy porodzie. Generalnie wiem, że ten temat już był u nas no ale im bliżej godziny "W" tym pewnie częściej się pojawi. Oczywiście nie da się nikogo namówić na coś takiego ale mnie strasznie w☠☠☠☠ia takie gadanie jak właśnie szuu przytoczyła przykład, że brzydził się żony...no ręcę opadają swoją drogą ciekawa jestem ile z tych które mówią, że Tż na partych ma wyjść ostatecznie każe mu zostać może fizjologicznie podchodząc jest to moment dosyć...no nie wiem jak to napisać...ciężki. Ale jako sama chwila to myślę, że to jest najpiękniejszy moment w całym porodzie

helloł mnie się dzisiaj całkiem nieźle spało ale moje dziecko wstało o 6 (budzik na 7 nastawiony ) i co 5-10 min krzyczał od siebie z pokoju "nuuudziii mi się.."

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

a propo mleka..mnie tylko czasem coś poleci ale jak wieczorem jak się rozbieram to czuję od siebie zapach mleka fuuuj

a mój Tż mówi, że on lubi ten zapach
szczerze mówiąc mam nadzieję, że tak będzie, że cały czas mówimy że na parte wypad, a ostatecznie tż zostanie ;-)

Cytat:
A my idziemy w niedzielę na urodziny do chrześnicy Tż i jej siostry. I dostałam dziś info, że chrzestni robią sałatki
Dziwne mi się to wydaje, nie dość, że się prezent kupuje to jeszcze składkowa impreza? I to kobietę w ósmym miesiącu ciąży proszą o zrobienie
Nie robię z tego problemu ale dziwne obyczaje...

Ja pierniczę, jaka chora sytuacja. Zapraszasz kogoś ale żarcie ma przynieść swoje, porażka

Cytat:
Jee idę do domku

Kazał mi odpoczywac, l4 do pracy i zero seksow
Super!
szkoda tylko że bez seksów ;-)

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
no po porodzie znowu wstrzemięźliwość więc trzeba wykorzystać dogodny moment

otóż to!!! :-D

Cytat:
Tz napisał mi ze jestem alkusem i to moja podświadomość go wybrała

No wlasnie ja nie tykam sutków bo słyszałam ze to powoduje wydzielanie oksytocyny a to moze przyczynić sie do skurczu macicy, to sie boje, nawet tz ma zakaz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Od tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4967085073
właśnie tą z sercem, drugą z kieszonką zapinaną na takie fajne napy i jeszcze wzięłam od niego ręcznik dla Franka, wszystko ma super jakość i kolory jeszcze ładniejsze niż na zdjęciu, więc jestem akurat z tego zadowolona

Jeszcze mam jedną koszulę na ramiączka z oysho, ale to na pewno nie do szpitala tylko bardziej dla TŻ niech on też coś ma z mojego połogu
Szczerze mówiąc też tak pomyślałam alkusie jeden! Ale spoko, mam tak samo ;-)

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ja też lubię prasować - jestem kopnięta, ale sprawia mi to przyjemność

Kiedyś nie lubiłam, ale od kiedy mam nowe żelazko, to też sprawia mi to przyjemność. Ubrania praktycznie same się prasują;-)

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Hej!
ja jz po pracy, dziecko spi, Tz gada przez tel z kumplem, ktorego zona jest w trzecim miesiacu ciazy (starali sie przez ponad rok, wiec wszyscy sie cieszymy ze im sie udalo), a ja w koncu mam czas dla siebie (i dla Was )

no tez tak uwazam - bez przesady!! w koncu to jest wspolne dziecko i jego zona!! ja mysle ze Tz mnie juz w kazdej sytuacji widzial i poki co nic go nie obrzydzilo!!

UWAGA!! potwierdzam, ze mozna tym wywolac porod!! ja to wyczytalam przed pierwszym porodem i postanowilam sprobowac na sobie: ok 12 zaczelam porzadny masaz (nie glaskanie, ale bardziej uciskanie i ugniatanie), a po 15 zaczelam miec pierwsze skurcze - od razu dosc czeste i regularne!! kontynuowalam masaz do czasu az zadzwonilam po Tz, ok 18 bylismy w szpitalu a o 23 Mala byla juz z nami!! Moze to zbieg okolicznosci, ale poki co wstrzymalabym sie z masazem sutkow.
Pierwszy raz słyszę o tych sutkach, ale zaczynam wierzyć...a ja tak lubię zabawy z ich udziałem ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości