|
|
#2461 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cytat:
Ja wcale nie przygotowywałam i nie miałam jakichś mocno poranionych sutków etc.ja też nie, ale Leosiowi prawie wszystko prasuję i Frankowi też będę. Nie znoszę pogniecionych ubrań- wygladają tak niechlujnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() Z tego co wiem nie powinno się ani swojego mm ani butelki do szpitala brać i podawać dziecku z tego mleka. Bo w razie np jakiegoś zatrucia to szpital ponosi odpowiedzialność i muszą wiedzieć co i z czego było dziecku podawane, dlatego dają w swoich (tych aptecznych zazwyczaj) malutkich buteleczkach. Cytat:
![]() Cytat:
I wszystko ładnie zeszło. Tetry po nim nie prałam- może jeszcze to zrobię, choć z 10 sztuk takich awaryjnych...pewnie, ze tak Po 2 miesiącach zaczął spać w swoim łóżeczku i w swoim pokoju w nocy.Cytat:
Cytat:
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
przy karmieniu czasem wystarczy pomyśleć o dziecku i czuć jak mleko leci ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- U mnie 35 tydzień, zakupy "higieniczne" w bliżej nie określonej przestrzeni (kliknięte dopiero), poza tym niby większość powinnam mieć, ale nic nie ogarnięte. przede mną pranie (częściowo i odplamianie), mnóstwo prania, prasowania, generalne porządki w mieszkaniu bo nie mam miejsca w szafie dla córki, nie mam pudełek na komodę, trzeba jakoś przeorganizować pokój żeby synowi zrobić kącik, doprowadzić wózek i fotelik do stanu używalności, kupić pieluchy. dużo zostało... |
|
|
|
#2463 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co się bidulkowi stało?
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj co mu się dzieje?
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie sporo będziesz mieć teraz cc?
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
za pranie biorę się od jutra. zobaczymy ile zrobię w weekend.
nie. na pewno nie planowane cc. poprzednio było wywoływanie porodu.. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2015-04-17 o 23:00 |
|
|
|
#2467 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej jak byłaś z Ziaji zadowolona to nie ma co szukać czego innego![]() Ja się nie znam dokładnie na składach więc nie mówię, że np. inne kremy są złe Ja raczej sugeruję się ceną bo np. Medela niby też jest 100% a kosztuje ok 30 zł.Czysta kosztuje ok 6-7 zł więc jest różnica ![]() Cytat:
Trzymam kciuki żeby przeszło Cytat:
Cytat:
Tzn. ja kupuję tanie rzeczy tzn. dobre a tanie (gdzie jest możliwość), zwracam uwagę na jedzenie, nie jadamy nie wiadomo jak ale...mimo wszystko mam wrażenie, że ta kasa gdzieś się ulatnia. na początku jeszcze mieliśmy plan zapisywania wszystkiego. Ale oczywiście spełzło na niczym.. ![]() Też mam nadzieję, że przy dziecku jakoś to się unormuje i bardziej będziemy świadomi ![]() Cytat:
![]() Myyy też! Coraz bliżej![]() Cytat:
No to nieźle ![]() Cytat:
![]() Tzn. ja dam do torby bo muszę wziąć tylko parę, bo i tak będę miała w szpitalu. A te kilka to w razie czego, jakby zabrakło na sali a ja chciałabym małą szybko przewinąć ![]() Cytat:
![]() No wiem, nie ma to jak wyprasowane, świeże Ale kiedy tak się nie chce![]() Co do tego biustonosza to dalej mi nie odpisali:/ Wkurza mnie takie coś. I teraz się boję, nawet gdybym miała rozmiarówkę, zamówić bo jak tak odpisują to może i tak wysyłają ![]() Ale jak to jest - później biust wraca do swojego rozmiaru sprzed ciąży? Po nawale? Czy jest większy o ten 1 rozm.? Cytat:
![]() Noo, to Ty już jużż
|
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!
Jak noc? u mnie znow srednio - od kilku dni budzi mnie bol - taki skurcz jakby w okolicy jajnika, najczesciej po lewej stronie... nie wiem jak sie wtedy ulozyc. zazwyczaj przechodzi po ok 10-15 minutach ale zasnac potem ciezko
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza noc w domku, we własnym łóżku, o jej ale się wyspalam
!Co do sutkow, to ja też bym ich teraz nie dtykala, też doświadczylam ze dodają skurczy.. Mnie w nocy trochę podbrzusze bolało ale mam nadzieję że to tylko dlatego ze długo nie siusiałam.. A mi trochę zostało do kupienia, tzn to te higieniczne rzeczy i dokupie to po majowej wypłacie :p czyli za dwa tygodnie. No i literki i może znajdę gdzieś mietowe ramki.. Chciałam kupić wczoraj bobini do prania ale walił i dałam sobie spokój, tylko że białego jelenia nie widziałam.. O.o |
|
|
|
#2470 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A wczoraj cos był markotny, spał w foteliku dziecięcym caaaly dzien i nie chciał przyjść, przyszedł dopiero na kolacje (bo śniadania nie chciał) i zauważyłam ze na pyszczku po jednej stronie jest strasznie "gruby". No to poczekalam na tz i pytam go czy mi sie tylko wydaje czy on tez to widzi. Widział wiec od razu kota na ręce (do transportera sie juz od lat nie mieści ) i heja do weta. A ona go wymacala i mówi ze albo ślinianka albo węzeł chłonny ale nie jest w stanie wyczuć. Po drugiej stronie wyczuła oba i były ok, węzły podkolanowe tez ok. Wsadziła mu termometr w dupsko (duze oczy zrobił ) i prawie 41 stopni No i dostał 2 zastrzyki - jeden z antybiotykiem a drugi przeciwzapalny i dzisiaj znowu jedziemy i potem w poniedziałek...Na szczęście babci ponoć troche sie poprawiło, dzisiaj jedziemy ja pionizowac, musi sama chodzić zeby ja wypisali ze szpitala. Ostatnio jej nagadalam ze nikt za nią siać w ogrodzie nie bedzie to była bardziej chętna do ćwiczeń ale wstac sie bała. Moze teraz jak mój tz pojedzie to bedzie bardziej odważna ![]() Elleapparelblog.com Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U mnie noc nawet ok, męczy mnie częste wstawanie na siku, wydaje mi się, że tak bardzo bardzo muszę pójdę a tu kilka kropelek :/Szuu mam nadzieje, że kot szybko wróci do formy. My z Tż też mamy pierd**** na punkcie naszych zwierząt więc wiem ile to stresu kosztuje :/
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Masija - przy dziecku wbrew pozorom ciezko o kontrolowanie wydatkow. U nas zaraz zaczely sie pojawiac grzechotki, gryzaki, ksiazeczki, wszystko takie ladne i potrzebne.. teraz ksiazek 2-latek ma 2 kartony po pampersach i jeszcze troche ale i tak dokupujemy nowe.. on lubi, my lubimy i tak leca wydatki.. ciagle pampersy, waciki itp. Mnie dziecko nie nauczylo oszczedzac.
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, za mną średnia noc, wstawałam do wc 3 razy
![]() Szuu za kotka, też zawsze przeżywam jak coś się moim zwierzakom dzieje..,Jakie plany na dziś? My na 18 jedziemy do dziadków tżta na 60 lecie ich ślubu
11.05.2015, godz. 13.30 Edytowane przez justi699 Czas edycji: 2015-04-18 o 08:51 |
|
|
|
#2474 |
|
Zadomowienie
|
My dziś w planach mamy zakupy jakieś, muszę dokupić reszte potrzebnych rzeczy do szpitala a jutro odwiedzają nas rodzice Tż-eta, także najazd teściowej
ale na szczęście jest ok
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jelp ma leciutko dzidziusiowy zapach, ale nie taki duszący
|
|
|
#2476 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Kaja super, że Cię w końcu wypuścili
Cytat:
bez przykrycia bym tam chyba zeszła; )Industria Śliczne lozeczko ![]() Szuuu Wszystkiego dobrego dla babci. Na pewno Wam się uda postawić ja na nogi. Cytat:
![]() Cytat:
szpital oddalony od domu 70 km. Na szczęście mam siostrę na drugim końcu miasta, zostałam u niej i codziennie dojezdzalam i dowozilam mleko.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze niech maluszki trochę posiedza.Ja wczoraj wróciłam wreszcie do domku po tygodniu remontu. jeszcze tylko muszę dokupić komody i rozłożyć kolyske i jesteśmy gotowi. A ten kupiec mnie wkurza, co drugi dzień zmienia zdanie ale cóż jak nie sprzedam chałupki to będzie mi łatwiej z dwójką dzieci, bo mam tu podwórko. Dziś będę pakować torbę bo juz mam wszystko ![]() Miłego dnia Wam życzę
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zastanawiam się czy jest płyn do prania? |
|
|
|
|
#2478 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tych piersi....dziewczyny już pisały i oczywiście najwięcej robi prawidłowe przystawianie ale to się tak prosto mówi...zresztą zależy też od kształtu brodawek Cytat:
![]() nic mu nie będzie są dzieci które nie chcą spać w łóżeczku tylko w wózku Cytat:
![]() Cytat:
ja od 22:30 do 3 spałam 2x1godz Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
aaa witam się w 33 tc
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja jest jelen plyn do prania. Boze mnie zeszla dopiero cwiartka kroplowki od wczoraj bo szybciej isc nie moze :/
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No poza łóżeczkiem turystycznym.
|
|
#2483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zabawek to ja mam praktycznie cały strych u rodziców zabawek ![]() Wiadomo, że parę też nowych sami kupimy ale raczej nie będzie szaleństw. Ja jestem z natury taka, że 'po co mi to, za dużo tego już jest, niepotrzebny kolejny miś tylko w innym kolorze' Mam nadzieję, że przy małej mi się to utrzyma.Na początek jesteśmy trochę w dobrej sytuacji bo od naszego ślubu, zaczęliśmy zbierać do specjalnej puszki pieniądze z myślą o dziecku. Kasa tylko dla niej-tzn. na nią. I od tego czasu dokładając grosze, parę złotówek trochę na start się uzbierało. Chciałabym dalej odkładać te pieniądze. Cytat:
Wzięłam Dzidziusia. A, i prałam w płatkach też i (odpukać) nic się nie działo z pralką. Cytat:
Nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie nie miałabyś siostry na miejscu Dobrze, że już po remoncie Pochwal się fotkami jak możesz
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, że ja rodzę w Krakowie, u siostry w szpitalu. Więc ze dwa tygodnie po porodzie będziemy u rodziców i nie wiem w czym przez ten czas ma spać królewna
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2486 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczny!
Cytat:
ale moja koleżanka przez cały czas karmienia miała wielki jak Pamela A. dopiero jak przestała karmić to był taki jak dawniej- normalny Cytat:
Dziś się wreszcie wyspałam! A wiecie jak tego dokonałam? Ostatnio spać nie mogłam bo było mi duszno, miałam wrażenie że jedzenie cofa mi sie do gardła, gardło bolało i paliło. I uświadomiłam sobie dopiero wczoraj, że to jest chyba ta ZGAGA! |
||
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------
|
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
mnie rano złapał skurcz ręki i nogi równocześnie, jezu jak bolało
![]() Cytat:
ale dobrze sie czujesz? brzuszek nie boli? Cytat:
łóżeczko turystyczne macie zamiar kupić tylko żeby spała po porodzie u rodziców? to nie ma sensu kasy wydawać. Chyba że potem też bedziecie z niego korzystać. |
||
|
|
|
#2489 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może to były dziewczyny z rodzaju takich, co od państwa na dzieci pieniążki biorą. Cytat:
Cytat:
![]() Kurde, może też tak zrobię. Potem będę miała wyrzuty sumienia, że biedak tak długo nie miał przed porodem, a po porodzie to już w ogóle.. ![]() Najgorzej jest się zebrać do tego, potem już jest całkiem przyjemnie Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
mi pomagała tylko taka schylona pozycja ![]() Cytat:
A Tż będzie mi towarzyszył i jestem z niego bardzo dumna
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

i tak zamówiłam nową, ale nie w takiej ilości, więc wszystko się przyda.
Może poczekaj bo jak będzie nawał to pewnie trochę urosną

za kotka, też zawsze przeżywam jak coś się moim zwierzakom dzieje..,

jeszcze niech maluszki trochę posiedza.
ja od 22:30 do 3 spałam 2x1godz