Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-18, 21:16   #4741
LuckyLove
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
ja miałam być antropologiem sądowym, też nie wyszło
ale teraz dopiero wiem, że wizaż i kosmetyka to jest to co kocham
A ja miałam studiować filologię niemiecką
Stary 2015-04-18, 21:17   #4742
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
co jest?
ciąża mi dziś wyjątkowo ciąży

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
To wyobraźcie sobie, że koleżanka, która niedawno rodziła opowiadała mi, że miała salę z taką jedną laską, u której mąż siedział non stop. I co najbardziej niewiarygodne - zwrócił uwagę mojej koleżance, która odciągała pokarm laktatorem, że jego to krępuje i żeby tego przy nim nie robiła! Wyobrażacie to sobie??? I położne nic nie mogły z gościem zrobić bo w szpitalu zagwarantowane było towarzystwo jednej osoby od rana do wieczora. Aż się koleżanka wypisała na własne żądanie, bo nie mogła dłużej z tym małżeństwem wytrzymać.
chyba bym parsknęła śmiechem

Co do odwiedzin to do mnie tylko mąż przyjeżdżał, do koleżanki z łóżka obok mąż, rodzice, teściowie, znajomi i w sumie to mnie nie przeszkadzali (dziecko mi prawie non stop spało) ale jej to szczerze współczułam

Ruska - jak masz być spokojniejsza to kup tą emulsję

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 21:17   #4743
olimpia2009
Zadomowienie

Co do odwiedzin to po pierwszej cc moja tesciwa siedziala mi nad glowa ponad 6 h...mialam pojedyncza sale i nie sposob bylo pozbyc sie jej..w dodatku ☠☠☠☠☠☠☠ila glupoty....teraz nawet nie wie....na kiedy mam tp...i cc...jak pytala kiedys TZ to powiedzial n czerwiec.....zreszta po jej ostaniej akcji to nie mysld ze bedzie chciala Alexa widziec..
Stary 2015-04-18, 21:19   #4744
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Ja jestem po lingwistyce stosowanej (niemiecki główny).
A teraz jestem księgową, no ale z niemieckim i angielskim.
Stary 2015-04-18, 21:21   #4745
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
Co do odwiedzin to po pierwszej cc moja tesciwa siedziala mi nad glowa ponad 6 h...mialam pojedyncza sale i nie sposob bylo pozbyc sie jej..w dodatku ☠☠☠☠☠☠☠ila glupoty....teraz nawet nie wie....na kiedy mam tp...i cc...jak pytala kiedys TZ to powiedzial n czerwiec.....zreszta po jej ostaniej akcji to nie mysld ze bedzie chciala Alexa widziec..

może i dobrze, ze nie wie, choć troszkę przykro. ale lepiej tak
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 21:22   #4746
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Nom Trochę wizażu miałam w szkole kosmetycznej, robiłam tez trochę kursów żeby zdobyć certyfikaty, jeździłam na różne szkolenia, kongresy i targi kosmetyczne , ale dużo sama się nauczyłam Niestety nie miałam okazji zawodowo pracować jako wizażystka bo życie trochę zweryfikowało moje plany i zajęłam się branżą motoryzacyjną ale dorabiałam jako wizażystka tak poza pracą i miałam okazję być charakteryzatorką/wiazyżstką na sesjach zdjęciowych jednak bardzo krótko ponieważ oferowali bardzo małą stawkę i jakby tak policzyc paliwo, kosmetyki i inne to jeszcze czasem musiałam dołożyć do interesu
Cytat:
Na szkolenia nie jeździłam, dużo się uczyłam sama, potem pracowałam dla jednej firmy kosmetycznej.
Poza tym zdarza mi się malować klientki. Mam swoje stałe.
Poza tym u mnie w mieście panuje przekonanie, że kosmetyczka po kursie pomaluje lepiej niż wizażysta. Kit, że taka laska bierze więcej ode mnie, a efekty są czasem opłakane.

Ja studiowałam biologię, jestem po wizażu i stylizacji paznokci i technikiem usług kosmetycznych.

Emilia
Ja generalnie jestem leń, dwa nie mam dobrego aparatu i przede wszystkim nie jestem fotogeniczna, więc za wielu prac swoich nie mam.
Lubię uczyć mojego zawodu, tłumaczyć, doradzać. Myślałam nad blogiem, ale patrz wyżej jestem leń

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 21:24   #4747
TienShan
Zakorzenienie

Nic nie rozbraja mnie bardziej niż pielgrzymki pod porodówką Kobita rodzi przecież często naście godzin a rodzinka siedzi i czeka... czeka... czeka... A jak się dziecko urodzi to się domagają by zobaczyć, dotknąć, ponosić czasem matka do porządku dziecka nie widzi (cc) a tu już babcia cmoka nad nim straszne, brrrr

Stary 2015-04-18, 21:26   #4748
dorka607
Wtajemniczenie

Ja również nie życzę sobie żadnych odwiedzin oprócz męża...bez przesady, przyjdą do domu a nie w szpitalu będą mnie nachodzić- to nie jest miejsce schadzek. Mam nadzieje, że współlokatorki będą tego samego zdania

Hej sara jak się czujesz na końcówce??? bo jak my to zapewne wiesz
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 21:27   #4749
maartussss
Zadomowienie

Asiuk współczuję takiej sytuacji i totalnie się zgadzam. W ogóle jestem zdziwiona, że u Was w szpitalach można wejść normalnie na sale. U mnie w żadnym nie można. Jest tylko korytarz albo pokój odwiedzin, a w jednym szpitalu to tylko przez szybę można. nie wyobrażam sobie leżeć po porodzie i żeby jakieś obce osoby przebywały pół dnia w mojej sali. To jest strasznie krępujące. No chyba, że rzeczywiście ktoś potrzebujw pomocy bo nie może się ruszać.
Na szczęście u mnie nie będzie takich sytuacji bo wszędzie zakaz wejść na polozniczy
Ale pamiętam jak leżałam po zabiegu na nerki i leżałam prawie miesiąc, wiec współlokatorki zmieniały mi się jak rękawiczki i pamiętam, że była jedna laska młoda u której cały dzień siedział chłopak a następnego dnia mama a inna babka (jjakaś taka patola) to pół dnia koleżanka u niej siedziala a dla mnie to było krępujące bo nie dość, że cewnik miałam to jezzcze rure przy nerce, 3 razy krew przetaczana, caly czas goraczka,bardzo zle się czułam, jak k u p a i chciałam spać, odpoczywac a tu się nie dało bo ciągle ktoś nad głową. .
Stary 2015-04-18, 21:29   #4750
mzgz
Rozeznanie

Czytam Wasze historie szpitalne i

W szpitalu w którym ja będę rodzić tylko jedna osoba (zazwyczaj partner) dostaje imienna przepustkę i tylko on może wchodzić kiedy chce. Dla innych sa tylko 2 godz dziennie na odwiedziny jakos po południu.

Sale (w opiece publicznej) są duże i z wieloma łóżkami co jest minusem ale plusem jest że na około każdego łóżka jest kotara - zasuwasz i nikt się na Ciebie nie gapi przynajmniej!!! Możesz sie wietrzyć, przebierać - leżeć na golasa!!!

Apropo odwiedzin jeszcze - ten nowy system został wrowadzony jakiś czas temu po tym jak czarnoskórzy tatusiowie przyprowadzali 4ke swoich dzieci do matki po porodzie i zostawiali je tam na cały dzień a oni sobie szli!!!!!

Nie zrozumce mnie źle, nie jestem rasistką ale kilkakrotnie byłam świadkem różnych sytuacji z irlandzkimi czarnoskórymi w roli głównej i to co robią się w głowie nie mieści. Nie można się na nich krzywo popatrzeć bo odrazu nazywają Cie rasistą a oni to w ogóle nikogo i niczego nie szanują.

No to wygląd na to że też sie wygadałam!!!!

Witam nową mamę !!!
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 21:32   #4751
olimpia2009
Zadomowienie

myko moze i przykre ale po jej ostatniej akcji jak odebrala Olimpie ze szkoly i nie dala jesc...tylko sie nachlala to wole jej nie ogladac....TZ ma dlugi jezor.....moze jej po cc sie wygadac ze juz po.....jak przyjedzie to ja wygonie w ciagu 10 sekund......a jak domu bedzie chciala przyjsc to tylko jak TZ bedzie.....wtedy ja wyjde....
Stary 2015-04-18, 21:33   #4752
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
a ja tylko jeszcze dodam, że bakterie to serio nie jest wymysł końca XIX wieku, i im mniej pielgrzymek, tym mniejsze ryzyko przyniesienia czegoś do szpitala i zarażenia np mamy wcześniaka, która leży obok, a w dodatku nie przynosi się do domu wrednych szpitalnych bakterii.
a komfort to w ogóle
Racja :/ ja jeszcze dodatkowo miałam problem z kp, bo nie umiałam dziecka przystawić, więc dodatkowy stres dla mnie jak ktoś widzi nieudolne próby - dziecko płacze, ja rycze a tu gromadka siedzi mi za plecami.... A na sali byłyśmy we 3, wiec jakby do każdej się zwaliło po 2-3 osoby...... Teraz już mądrzejsza jestem, tylko mąż i nikt więcej.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 21:34   #4753
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Na szkolenia nie jeździłam, dużo się uczyłam sama, potem pracowałam dla jednej firmy kosmetycznej.
Poza tym zdarza mi się malować klientki. Mam swoje stałe.
Poza tym u mnie w mieście panuje przekonanie, że kosmetyczka po kursie pomaluje lepiej niż wizażysta. Kit, że taka laska bierze więcej ode mnie, a efekty są czasem opłakane.

Ja studiowałam biologię, jestem po wizażu i stylizacji paznokci i technikiem usług kosmetycznych.
Ja jeździłam bo to była taka moja odskocznia od codziennych spraw, zawsze grupką z koleżankami ze szkoły kosm. jeździłyśmy, a już nie wspomnę o dwu dniowych targach kosm. w Krakowie o matkooo co się działo zaliczyłyśmy chyba wieczorem wszystkie Krakowskie knajpy wtedy haha. A na szkoleniach zawsze było coś z nowości i ciekawie było także nigdy się nie nudziłam Robilam kurs wizażu, stylizacji paznokci no i technika usług kosm. praktykę miałam miesiąc w Spa i miesiąc w Poradni Fizjoterapeutycznej. Achhh miło mi się kojarzą te czasy i tęskni mi się za nimi

Wgle jestem wściekła jak pies ! Mój mąż mnie tak wkur... że nie mogę patrzeć na niego normalnie
Stary 2015-04-18, 21:34   #4754
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
myko moze i przykre ale po jej ostatniej akcji jak odebrala Olimpie ze szkoly i nie dala jesc...tylko sie nachlala to wole jej nie ogladac....TZ ma dlugi jezor.....moze jej po cc sie wygadac ze juz po.....jak przyjedzie to ja wygonie w ciagu 10 sekund......a jak domu bedzie chciala przyjsc to tylko jak TZ bedzie.....wtedy ja wyjde....
Okropne :/

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 21:34   #4755
Madeleine05
Zadomowienie

Przypominam się z moim pytaniem: nie wiecie co to może być - te bóle/skurcze w podbrzuszu/bożenie?
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 21:36   #4756
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Czytam Wasze historie szpitalne i

W szpitalu w którym ja będę rodzić tylko jedna osoba (zazwyczaj partner) dostaje imienna przepustkę i tylko on może wchodzić kiedy chce. Dla innych sa tylko 2 godz dziennie na odwiedziny jakos po południu.

Sale (w opiece publicznej) są duże i z wieloma łóżkami co jest minusem ale plusem jest że na około każdego łóżka jest kotara - zasuwasz i nikt się na Ciebie nie gapi przynajmniej!!! Możesz sie wietrzyć, przebierać - leżeć na golasa!!!

Apropo odwiedzin jeszcze - ten nowy system został wrowadzony jakiś czas temu po tym jak czarnoskórzy tatusiowie przyprowadzali 4ke swoich dzieci do matki po porodzie i zostawiali je tam na cały dzień a oni sobie szli!!!!!

Nie zrozumce mnie źle, nie jestem rasistką ale kilkakrotnie byłam świadkem różnych sytuacji z irlandzkimi czarnoskórymi w roli głównej i to co robią się w głowie nie mieści. Nie można się na nich krzywo popatrzeć bo odrazu nazywają Cie rasistą a oni to w ogóle nikogo i niczego nie szanują.

No to wygląd na to że też sie wygadałam!!!!

Witam nową mamę !!!

szkoda, ze u nas nie ma takich warunków, żeby się chociaż oddzielić...
Stary 2015-04-18, 21:36   #4757
TienShan
Zakorzenienie

martuś dla mnie znów nie do pomyślenia, żeby był zakaz, tzn. wiem, że u mnie w mieście jest i bardzo współczuję kobietom po porodzie, że muszą iść na salę odwiedzin, pełną ludzi, z bolącym tyłkiem
dlatego jak dla mnie odwiedziny powinny być tylko dla ojca dziecka, ewentualnie innej ale JEDNEJ osoby (wiadomo, że czasem ojca nie ma ale babcia jest mile widziana przez mamę).

Stary 2015-04-18, 21:37   #4758
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Ja jeździłam bo to była taka moja odskocznia od codziennych spraw, zawsze grupką z koleżankami ze szkoły kosm. jeździłyśmy, a już nie wspomnę o dwu dniowych targach kosm. w Krakowie o matkooo co się działo zaliczyłyśmy chyba wieczorem wszystkie Krakowskie knajpy wtedy haha. A na szkoleniach zawsze było coś z nowości i ciekawie było także nigdy się nie nudziłam Robilam kurs wizażu, stylizacji paznokci no i technika usług kosm. praktykę miałam miesiąc w Spa i miesiąc w Poradni Fizjoterapeutycznej. Achhh miło mi się kojarzą te czasy i tęskni mi się za nimi

Wgle jestem wściekła jak pies ! Mój mąż mnie tak wkur... że nie mogę patrzeć na niego normalnie
A co robisz z branżą motoryzacyjną?
Jesteś mechanikiem?

Bo widzę, że zainteresowania mamy podobne.
Samochody kocham, nie tylko jeździć ale i naprawiać

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-04-18, 21:38   #4759
LuckyLove
Zadomowienie

Polecam film ;

Dla Ciebie wszystko (2014)
Stary 2015-04-18, 21:40   #4760
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Racja :/ ja jeszcze dodatkowo miałam problem z kp, bo nie umiałam dziecka przystawić, więc dodatkowy stres dla mnie jak ktoś widzi nieudolne próby - dziecko płacze, ja rycze a tu gromadka siedzi mi za plecami.... A na sali byłyśmy we 3, wiec jakby do każdej się zwaliło po 2-3 osoby...... Teraz już mądrzejsza jestem, tylko mąż i nikt więcej.
U Ciebie tylko mąż a u reszty nadal pielgrzymki :/

Cytat:
Przypominam się z moim pytaniem: nie wiecie co to może być - te bóle/skurcze w podbrzuszu/bożenie?
Też mnie tam coś pobolewa ale nie mam pojęcia co to

Stary 2015-04-18, 21:40   #4761
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
A co robisz z branżą motoryzacyjną?
Jesteś mechanikiem?

Bo widzę, że zainteresowania mamy podobne.
Samochody kocham, nie tylko jeździć ale i naprawiać
Haha powiedzmy Pracowałam w sklepie motoryzacyjnym
Stary 2015-04-18, 21:40   #4762
maartussss
Zadomowienie

Tien no z jednej strony się z Tobą zgodzę, bo jednak do przyjemnych nie należało wychodzenie na korytarz w tłum ludzi z małym dzieckiem. jezzcze jakby było tak, że jedna osoba może odwiedzać przez jakis określony czas to spoko, ale nie że się komuś pół rodziny zwali na cały dzień
Stary 2015-04-18, 21:42   #4763
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Haha powiedzmy Pracowałam w sklepie motoryzacyjnym
Zazdroszczę

Na jakich firmach lubisz pracować? (kosmetyki i pędzle)

Madeleine
Mnie też czasem tak boli i nie wiem co to

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-04-18, 21:43   #4764
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Biedactwo ech, brak słów na nią...
Cytat:
Madeleine, a to jakieś inne bóle niż te, co mamy wszystkie? takie ukłucia/szczypania w szczycie bożeny? takie kilkusekundowe, czasem w seriach? bo jak takie to niegroźne raczej.
Stary 2015-04-18, 21:47   #4765
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość

Też mnie tam coś pobolewa ale nie mam pojęcia co to
Cytat:

Madeleine
Mnie też czasem tak boli i nie wiem co to

Czyli wnioskuję, że nic niepokojącego, skoro jest nas więcej dzięki dziewczyny!

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość

Madeleine, a to jakieś inne bóle niż te, co mamy wszystkie? takie ukłucia/szczypania w szczycie bożeny? takie kilkusekundowe, czasem w seriach? bo jak takie to niegroźne raczej.

Tak, coś takiego! Tylko, że ja pierwszy raz czułam to wczoraj w nocy. Wcześniej nic mnie nie pobolewało, ani nie kłuło. Dzięki wielkie! Już się nie będę martwić
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 21:47   #4766
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Tien no z jednej strony się z Tobą zgodzę, bo jednak do przyjemnych nie należało wychodzenie na korytarz w tłum ludzi z małym dzieckiem. jezzcze jakby było tak, że jedna osoba może odwiedzać przez jakis określony czas to spoko, ale nie że się komuś pół rodziny zwali na cały dzień
Wg mnie tatuś od początku powinien opiekować się dzieckiem, już w szpitalu Często maluszki przecież ciągle płaczą, wtedy tata może się nim zająć a mama troszkę odpocząć, zjeść coś, wykąpać się. Tylko właśnie - ograniczenia są potrzebne

Stary 2015-04-18, 21:53   #4767
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

a przypomniałam sobie, jeśli któraś z Was jeszcze nie ma komu przekazać 1% podatku to córeczka mojego kuzyna
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...1f&oe=55A23FD7
Stary 2015-04-18, 21:54   #4768
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Wg mnie tatuś od początku powinien opiekować się dzieckiem, już w szpitalu Często maluszki przecież ciągle płaczą, wtedy tata może się nim zająć a mama troszkę odpocząć, zjeść coś, wykąpać się. Tylko właśnie - ograniczenia są potrzebne

No właśnie. Ja mam nadzieje ze mój Tż troche ze mną posiedzi w szpitalu - boje się tak zostac z dzieckiem sama szczerze mówiąc- razem raźniej. może za tą kotarką nikomu nie bedziemy przeszkadzać

Chryste jak mi niedobrze!!! To rozpieranie w przełyku - co myślałam że to zgaga to nie zgaga!!! to chyba taki refluks spowodowany ściśnietym żołądkiem!!! Koszmar
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 21:55   #4769
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Kochane, idę spać.
Dziś nie ma TŻ, to może się wyśpię, bo nie będzie mi sapać i chrapać i narzekać jaki to on przeziębiony

Dobranoc

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-04-18, 22:01   #4770
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
No właśnie. Ja mam nadzieje ze mój Tż troche ze mną posiedzi w szpitalu - boje się tak zostac z dzieckiem sama szczerze mówiąc- razem raźniej. może za tą kotarką nikomu nie bedziemy przeszkadzać

Chryste jak mi niedobrze!!! To rozpieranie w przełyku - co myślałam że to zgaga to nie zgaga!!! to chyba taki refluks spowodowany ściśnietym żołądkiem!!! Koszmar
ja mam od początku cięży takie rozpierania w przełyku, połączone z pustymi odbijaniami, blee. w II trym miałam trochę spokoju od tego, ale teraz znowu wróciło - taki ciężki, pełny przełyk i puste odbijania, zwłaszcza jak leżę na lewym boku.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

w celebrity splash odpadł mój faworyt
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości