|
|
#2551 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Ja tez ostatnio miałam przeprawy z mężem, ale juz jest dobrze na szczęście
tez toczyliśmy rozmowy na temat jego uczestnictwa podczas porodu i powiedział, ze chce byc, ale ma zakaz zaglądania miedzy nogi i zadawałam mu pytanie czy nie bedzie sie mnie brzydzić , a on ta to ze jestem nie normalna i wymyślam jakies głupoty
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tata leżał w szpitalu przez miesiąc i nie wyobrażam sobie, żeby pielęgniarki go nie myły.. Fakt, że byliśmy codziennie, ale jak stawał się coraz słabszy, to my z mamą nie umiałyśmy już go tak porządnie złapać, a poza tym strasznie się mnie wstydził ![]() Na początku nie chciał się dać też pielęgniarkom, ale w końcu go przekonały. U taty też był fizjoterapeuta i codziennie ćwiczyli, tzn. dopóki tata mógł. Ale nie wyobrażam sobie, żeby leżał przez ten czas w takim szpitalu, gdzie nikt nie dba o pacjenta.. Trzymam kciuki, żeby babcia szybko wróciła do zdrowia Ja właśnie wróciłam z całonocnego pilnowania malutkiej Mii. Powiem Wam, że już wiem, czemu rodzice biorą swoje małe dzieci do łóżka.. no ileż to można wstawać w nocy do tego łóżeczka i podawać albo smoczka, albo przykrywać, albo sprawdzać co się dzieje ![]() Spałam więc na tzw. czuja, ale Mała była dla nas łaskawa, bo wstała dopiero o 7 w super humorze
|
|
#2553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cytat:
Mam identycznie jak Ty. Z prawej boli a z lewej pulsuje. To czkawka, mysle, ze pulsu by nie bylo czuc. Szuuu - masakra z ta sluzba zdrowia. Dobrze, ze babcia ma Was. Ja od rana walcze z lozeczkiem, zachcialo mi sie na bialo przemalowywac i konca nie widac. Teraz jade z trzecia wartstwa, mam nadzieje, ze jeszcze jedna i bedzie ok. Mialam jeszcze komode przemalowywac ale chyba na lozeczku zakoncze. Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-04-19 o 12:58 |
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Z ciekawości weszłam przed chwilą na wątek majowy - dziewczyny zaczeły się powoli rozpakowywać
|
|
|
#2555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie strasz nas majówkami :P my Jeszce mam czas wiecie co mogę wybrać cc albo poród naturalny, zastanawiam się głęboko nad tym wszystkim co by bylo dla nas najlepsze
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
ale miałam przejścia w nocy..... nie wiem czy czymś sie wczoraj strułam ale na pewno coś mi zaszkodziło...pół nocy biegałam do łazienki, biegunka, wymioty, do tego sikałam jak kobyła ![]() w pewnym momencie zaczełam sie stresować że organizm mi sie oczyszcza i zaraz urodze na szczęście ok 1 w nocy troche przeszło i zasnełam......a tż biedny tak sie przejął że jeszcze długo czuwał czy wszystko ok i głaskał mnie po plecach. kochany był ....... rano czułam sie już super i ładnie podziękowałam tż-towi za opieke ![]() w rezultacie po całej akcji mam półtora kilo na minusie Cytat:
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tż-a t niestety faceci czasem nie pomyślą zanim coś wypalą pewnie nie to miał na myśli albo źle to ubrał w słowa ok no to miałaś przygody w nocy- też bym się przestraszyła Ja dziś leżę bo mnie brzuch boli
|
|
|
|
|
#2558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noo.. w zasadzie to już ich czas powoli ![]() Ja jestem ciekawa ile z nas trafi na to '2 tygodnie przed terminem' ![]() Cytat:
![]() A ja się witam w 34 tygodniu
|
|
#2559 |
|
Raczkowanie
|
ja sie tak zastanawiam bo chciałabym tez pojechać 14 maja jeszcze raz do Polski i czy dam radę? co o tym sądzicie nie będzie to ryzykowne dla mnie? będę ponad 3 tyg przed terminem wtedy, macie jakieś doświadczenia? mój mąż tez powiedział cos z miesiąc temu co mną wstrząsnęło, ale mu to wytłumaczyłam jak to odebrałam i on sie nie spodziewał, że tak ja to pojmę, teraz wogóle jestem strasznie podatna na jakąkolwiek krytykę
|
#2560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czym bedziesz podrozowac? Ile godzin? |
|
|
|
|
#2561 |
|
Raczkowanie
|
autem 600 km ok 5-6 godzin z postojami oczywiście
|
#2562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałaś rozgrzewkę Kejti przynajmniej nabierasz doświadczenia, ja już nie pamiętam, kiedy miałam do czynienia z takim maluchem! Cytat:
ile ludzi, tyle opinii. Naturalny to naturalny, cesarka to większa ingerencja, ale to ty masz się czuć komfortowo, bo dziecko dostaje twój stres. Cytat:
to zawsze jest ryzyko, ponieważ generalnie od 36+0 możesz się spodziewać porodu, bo dzidzia już dorosła, ale może zapytaj gina. Poza tym będziesz widzieć, jak się czujesz, czy czop już odszedł (choć z tym różnie ). No i jak ewentualne ryzyko porodu w pl nie jest dla Ciebie problemem, to dlaczego nie ![]() Mi już brzuch zszedł trochę na dół, nawet tz zauważył. Ciekawe czy to TO zejście, czy mały ułożył się po prostu inaczej. Byliśmy z tz nad ogromnym jeziorem z okazji jego urodzin i zgrzeszyłam lodami... mimo wyrzutow sumienia były pyszne! ![]() Industria, biedna, już dzisiaj ok? Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-04-19 o 18:01 |
|||
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
nooo, podobno sen jest najlepszym lekarstwem
![]() to długa podróż. ja bym nie ryzykowała 3 tyg przed terminem. nawet nie wiem czy teraz bym sie zdecydowała na taką trase....potem przed tobą jeszcze powrót.......ale to tylko moje zdanie, zrobisz jak bedziesz chciała
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Ja się już zaczynam schizować...niby na wizycie na początku kwietnia wszystko pozamykane i szyjka trzyma, a dzisiaj odszedł mi spory kawałek czopa, na szczęście bez krwi. Do tego bezbolesne straszaki i chyba z tego wszystkiego torbę sobie jednak wcześniej spakuję
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo okej
tylko strasznie zmeczona jestem.....ale nie wiem co mnie bardziej zmęczyło- nocne rewolucje czy seksy z małżem ![]() gabi, aż musiałam spojrzeć na kiedy masz termin......nooooo, moja droga, chyba też bym sie wcześniej spakowała ![]() kiedy masz wizyte?
Małgosia.. 22. 06. 2015 Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-04-19 o 18:21 |
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po takim poranku na pewno się dobrze czuje ![]() Gabisun o rany to pakuj torbę. jeśli bez krwi to można jeszcze miesiąc pochodzić w ciąży ale lepiej być przygotowanym |
|
|
|
|
#2567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to od seksow, ale pij dziś dużo wody ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Cos jak będziesz miała chwilę, zmień mi proszę termin na 10.06 |
||
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun z Julkiem odszedl mi czop na ms przed porodem. Skoro bez krwi to się nie stresuj
![]() To jesli do 36+0 trzeba wytrzymać to muszę wytrzymac jeszcze 10 dni. U mnie od wczoraj straszakow sporo... Torba niespakowana, jutro będę prala ostatnia partie ciuszkow. Zobaczymy w środę na wizycie jak szyjka trzyma
|
|
|
|
#2569 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizytę mam 6 maja, więc jeszcze trochę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Byłam pewna, że jeszcze mam tyyyyyyle czasu, a tu jednak nie da się wszystkiego przewidzieć. Mam nadzieję, że nic się nie będzie już działo ![]() Idę was ponadrabiam trochę, bo ja tu tak tylko o sobie ciągle ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja do 30 tzn.?
Marei jak mam ta kroplowke to jest nawet dobrze. Masija juz bym chciala wyjsc ale szczerze to nie wiem czy mnie puszcza
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze położna mówiła, że tutaj jak wodu odchodzą przed 36tyg, dziecko jest mniejsze i nie blokuje całego ujścia główką i istnieje ryzyko, że do kanału rodnego wpadnie pępowina, którą dziecko przyciśnie i zablokuje krążenie krwi, więc trzeba położyć się z miednicą jak najwyżej (żeby dziecko ewentualnie nie naciskało na tą pępowinę) i dzwonić po karetkę. Lekarz może palcami wpechać tą pępowinę z powrotem. Czy u was też to było na sr? ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Ale juz dzisiaj nie masz? skurczy też już nie? |
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu mówią, że byle do ukończonego 34tc bo wtedy dziecka waży ponad 2kg i potrafi już oddychać no a potem kolejny kamień milowy to 37tc bo wtedy jest donoszone
Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-04-19 o 19:44 |
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
jezu, dziewczyny, do mnie chyba zaczyna docierać sens tego co piszecie....... my zaraz rodzimy!!!
|
#2574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Raczkowanie
|
mówiłam o tym rodzince i na mnie na krzyczeli,że mam głupie pomysły,że powinnam w domku leżeć i pachnieć w tym czasie tylko
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje ze ten donoszony 37 tydzien to 37+0, 36 z kawalkiem to jeszcze wczesniak.
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja torbę już pobierznie spakowałam
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Monika ma rację, ciąża donoszona to skończone 37 tygodni czyli 37+0, 3 tygodnie przed terminem porodu, który wypada na skończony 40 tydzień
|
|
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie tutaj mają jakieś inne zasady, skąd to wynika nie mam pojęcia. Cytat:
)) to dobre wyjście, zbierać siły
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-04-19 o 21:44 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

tez toczyliśmy rozmowy na temat jego uczestnictwa podczas porodu i powiedział, ze chce byc, ale ma zakaz zaglądania miedzy nogi
i zadawałam mu pytanie czy nie bedzie sie mnie brzydzić , a on ta to ze jestem nie normalna i wymyślam jakies głupoty

boli mnie prawa strona brzuch mała chyba sie tak ustawiła, macie tez takie rytmiczne pulsowanie w lewej stronie brzucha przy pachwinie? Zastanawiam sie czy to mała ma czkawkę czy to moze moj puls jest taki mocny, czuje to szczególnie przed snem jak sie położę na boku albo jak długo siedzę 
:brzydal :
małżonek jakby niechcący (przynajmniej mam taką nadzieję, że niechcąca
) zrobił mi ... nazwijmy to przykrość...powiedział coś co powinien dla siebie zachować 
pewnie nie to miał na myśli albo źle to ubrał w słowa 

my Jeszce mam czas