Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-19, 12:17   #2551
ultraviolwt188
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Ja tez ostatnio miałam przeprawy z mężem, ale juz jest dobrze na szczęście tez toczyliśmy rozmowy na temat jego uczestnictwa podczas porodu i powiedział, ze chce byc, ale ma zakaz zaglądania miedzy nogi i zadawałam mu pytanie czy nie bedzie sie mnie brzydzić , a on ta to ze jestem nie normalna i wymyślam jakies głupoty
Stary 2015-04-19, 12:49   #2552
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Uff, nadrobiłam...

Irmusia

Masakra, nie wiem jak się nazywam ze zmęczenia, jestem psychicznie rozwalona, jak ☠☠☠☠a oni się zajmują pacjentami w tym uck nie wiem... Babci otworzyły się odleżyny... Zapytaliśmy czy możemy przychodzić po godzinach odwiedzin, a one "tak, super by było bo my tu fizjoterapeuty nie mamy na etacie" WHAT?! Uniwersytet medyczny a nie mają nawet praktykantów?? Ich praktykanci przychodzą na praktyki do mojego Tż a u nich nie ma nikogo?? Czy tylko mnie to dziwi?
Dobrze, że chociaż zatrzyki jest robić komu, bo myć też musi rodzina...
Jestem w szoku!

Mój tata leżał w szpitalu przez miesiąc i nie wyobrażam sobie, żeby pielęgniarki go nie myły.. Fakt, że byliśmy codziennie, ale jak stawał się coraz słabszy, to my z mamą nie umiałyśmy już go tak porządnie złapać, a poza tym strasznie się mnie wstydził
Na początku nie chciał się dać też pielęgniarkom, ale w końcu go przekonały.
U taty też był fizjoterapeuta i codziennie ćwiczyli, tzn. dopóki tata mógł.
Ale nie wyobrażam sobie, żeby leżał przez ten czas w takim szpitalu, gdzie nikt nie dba o pacjenta..

Trzymam kciuki, żeby babcia szybko wróciła do zdrowia

Ja właśnie wróciłam z całonocnego pilnowania malutkiej Mii. Powiem Wam, że już wiem, czemu rodzice biorą swoje małe dzieci do łóżka.. no ileż to można wstawać w nocy do tego łóżeczka i podawać albo smoczka, albo przykrywać, albo sprawdzać co się dzieje
Spałam więc na tzw. czuja, ale Mała była dla nas łaskawa, bo wstała dopiero o 7 w super humorze
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 12:53   #2553
Aika213
Wtajemniczenie

Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Hej laski ja juz po śniadanku, nie śpię do 7 rano i tak z przerwami spałam cała noc boli mnie prawa strona brzuch mała chyba sie tak ustawiła, macie tez takie rytmiczne pulsowanie w lewej stronie brzucha przy pachwinie? Zastanawiam sie czy to mała ma czkawkę czy to moze moj puls jest taki mocny, czuje to szczególnie przed snem jak sie położę na boku albo jak długo siedzę

Mam identycznie jak Ty. Z prawej boli a z lewej pulsuje. To czkawka, mysle, ze pulsu by nie bylo czuc.

Szuuu - masakra z ta sluzba zdrowia. Dobrze, ze babcia ma Was.

Ja od rana walcze z lozeczkiem, zachcialo mi sie na bialo przemalowywac i konca nie widac. Teraz jade z trzecia wartstwa, mam nadzieje, ze jeszcze jedna i bedzie ok. Mialam jeszcze komode przemalowywac ale chyba na lozeczku zakoncze.

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-04-19 o 12:58
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 13:37   #2554
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Dziewczyny chyba małej się włączyły czkawki bo od paru dni raz dziennie czuję przy bożenie takie jakby uderzenia ale kopniakami to to nie jest. Właśnie bardziej jak czkawka, delikatne ale regularne..
Dziwne uczucie:brzydal :
Nasza jeszcze chyba czkawki nie miała albo ja nie czułam, za to wczoraj rano urządziła sobie chyba trening bokserski bo tak rytmicznie uderzała w bożenę jak by boksowała.. Tż śmiał się, że w tatę się wdała

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Z ciekawości weszłam przed chwilą na wątek majowy - dziewczyny zaczeły się powoli rozpakowywać

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 13:53   #2555
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Nasza jeszcze chyba czkawki nie miała albo ja nie czułam, za to wczoraj rano urządziła sobie chyba trening bokserski bo tak rytmicznie uderzała w bożenę jak by boksowała.. Tż śmiał się, że w tatę się wdała

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Z ciekawości weszłam przed chwilą na wątek majowy - dziewczyny zaczeły się powoli rozpakowywać

Nie strasz nas majówkami :P my Jeszce mam czas wiecie co mogę wybrać cc albo poród naturalny, zastanawiam się głęboko nad tym wszystkim co by bylo dla nas najlepsze
Stary 2015-04-19, 14:16   #2556
industria
Zakorzenienie

cześć kochane

ale miałam przejścia w nocy..... nie wiem czy czymś sie wczoraj strułam ale na pewno coś mi zaszkodziło...pół nocy biegałam do łazienki, biegunka, wymioty, do tego sikałam jak kobyła
w pewnym momencie zaczełam sie stresować że organizm mi sie oczyszcza i zaraz urodze

na szczęście ok 1 w nocy troche przeszło i zasnełam......a tż biedny tak sie przejął że jeszcze długo czuwał czy wszystko ok i głaskał mnie po plecach. kochany był .......
rano czułam sie już super i ładnie podziękowałam tż-towi za opieke ... 2 razy

w rezultacie po całej akcji mam półtora kilo na minusie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
a wrzuciłabys jakąś fotkę na sobie do klubu bardzo proszę
mi też potrzebny jakiś na raz do szpitala więc nie chcę za bardzo kasy wydawać.
wrzuce jutro ok?
Stary 2015-04-19, 15:17   #2557
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

ja sobie fajny cienki szlafrok, jak nowy na ciuchach znalazłam. bawełniany...szary...całe 7 zł zapłaciłam. Ja w domu nie chodzę w szlafroku i szkoda mi było kasy

ja też się wczoraj popłakałam małżonek jakby niechcący (przynajmniej mam taką nadzieję, że niechcąca ) zrobił mi ... nazwijmy to przykrość...powiedział coś co powinien dla siebie zachować
super okazja ze szlafrokiem ci się trafiła
a co do tż-a t niestety faceci czasem nie pomyślą zanim coś wypalą pewnie nie to miał na myśli albo źle to ubrał w słowa

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

wrzuce jutro ok?
ok

no to miałaś przygody w nocy- też bym się przestraszyła

Ja dziś leżę bo mnie brzuch boli
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 15:44   #2558
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

Noo.. w zasadzie to już ich czas powoli
Ja jestem ciekawa ile z nas trafi na to '2 tygodnie przed terminem'

Cytat:
cześć kochane

ale miałam przejścia w nocy..... nie wiem czy czymś sie wczoraj strułam ale na pewno coś mi zaszkodziło...pół nocy biegałam do łazienki, biegunka, wymioty, do tego sikałam jak kobyła
w pewnym momencie zaczełam sie stresować że organizm mi sie oczyszcza i zaraz urodze

na szczęście ok 1 w nocy troche przeszło i zasnełam......a tż biedny tak sie przejął że jeszcze długo czuwał czy wszystko ok i głaskał mnie po plecach. kochany był .......
rano czułam sie już super i ładnie podziękowałam tż-towi za opieke ... 2 razy
To musiałaś się faktycznie nieźle czuć

A ja się witam w 34 tygodniu

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 16:06   #2559
ultraviolwt188
Raczkowanie

ja sie tak zastanawiam bo chciałabym tez pojechać 14 maja jeszcze raz do Polski i czy dam radę? co o tym sądzicie nie będzie to ryzykowne dla mnie? będę ponad 3 tyg przed terminem wtedy, macie jakieś doświadczenia? mój mąż tez powiedział cos z miesiąc temu co mną wstrząsnęło, ale mu to wytłumaczyłam jak to odebrałam i on sie nie spodziewał, że tak ja to pojmę, teraz wogóle jestem strasznie podatna na jakąkolwiek krytykę
Stary 2015-04-19, 16:43   #2560
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
ja sie tak zastanawiam bo chciałabym tez pojechać 14 maja jeszcze raz do Polski i czy dam radę? co o tym sądzicie nie będzie to ryzykowne dla mnie? będę ponad 3 tyg przed terminem wtedy, macie jakieś doświadczenia? mój mąż tez powiedział cos z miesiąc temu co mną wstrząsnęło, ale mu to wytłumaczyłam jak to odebrałam i on sie nie spodziewał, że tak ja to pojmę, teraz wogóle jestem strasznie podatna na jakąkolwiek krytykę

A czym bedziesz podrozowac? Ile godzin?
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 17:00   #2561
ultraviolwt188
Raczkowanie

autem 600 km ok 5-6 godzin z postojami oczywiście
Stary 2015-04-19, 17:52   #2562
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Jestem w szoku!

Mój tata leżał w szpitalu przez miesiąc i nie wyobrażam sobie, żeby pielęgniarki go nie myły.. Fakt, że byliśmy codziennie, ale jak stawał się coraz słabszy, to my z mamą nie umiałyśmy już go tak porządnie złapać, a poza tym strasznie się mnie wstydził
Na początku nie chciał się dać też pielęgniarkom, ale w końcu go przekonały.
U taty też był fizjoterapeuta i codziennie ćwiczyli, tzn. dopóki tata mógł.
Ale nie wyobrażam sobie, żeby leżał przez ten czas w takim szpitalu, gdzie nikt nie dba o pacjenta..

Trzymam kciuki, żeby babcia szybko wróciła do zdrowia

Ja właśnie wróciłam z całonocnego pilnowania malutkiej Mii. Powiem Wam, że już wiem, czemu rodzice biorą swoje małe dzieci do łóżka.. no ileż to można wstawać w nocy do tego łóżeczka i podawać albo smoczka, albo przykrywać, albo sprawdzać co się dzieje
Spałam więc na tzw. czuja, ale Mała była dla nas łaskawa, bo wstała dopiero o 7 w super humorze
O mojego dziadka po wylewie też dbali lepiej...
Miałaś rozgrzewkę Kejti przynajmniej nabierasz doświadczenia, ja już nie pamiętam, kiedy miałam do czynienia z takim maluchem!

Cytat:
Nie strasz nas majówkami my Jeszce mam czas wiecie co mogę wybrać cc albo poród naturalny, zastanawiam się głęboko nad tym wszystkim co by bylo dla nas najlepsze
Hihi na to pytanie nikt ci nie odpowie ile ludzi, tyle opinii. Naturalny to naturalny, cesarka to większa ingerencja, ale to ty masz się czuć komfortowo, bo dziecko dostaje twój stres.
Cytat:
to zawsze jest ryzyko, ponieważ generalnie od 36+0 możesz się spodziewać porodu, bo dzidzia już dorosła, ale może zapytaj gina.
Poza tym będziesz widzieć, jak się czujesz, czy czop już odszedł (choć z tym różnie ). No i jak ewentualne ryzyko porodu w pl nie jest dla Ciebie problemem, to dlaczego nie

Mi już brzuch zszedł trochę na dół, nawet tz zauważył. Ciekawe czy to TO zejście, czy mały ułożył się po prostu inaczej.

Byliśmy z tz nad ogromnym jeziorem z okazji jego urodzin i zgrzeszyłam lodami... mimo wyrzutow sumienia były pyszne!

Industria, biedna, już dzisiaj ok?

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-04-19 o 18:01
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 18:14   #2563
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

To musiałaś się faktycznie nieźle czuć
nooo, podobno sen jest najlepszym lekarstwem

Cytat:
autem 600 km ok 5-6 godzin z postojami oczywiście
to długa podróż. ja bym nie ryzykowała 3 tyg przed terminem. nawet nie wiem czy teraz bym sie zdecydowała na taką trase....potem przed tobą jeszcze powrót.......ale to tylko moje zdanie, zrobisz jak bedziesz chciała
Stary 2015-04-19, 18:16   #2564
gabisun
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! Ja się już zaczynam schizować...niby na wizycie na początku kwietnia wszystko pozamykane i szyjka trzyma, a dzisiaj odszedł mi spory kawałek czopa, na szczęście bez krwi. Do tego bezbolesne straszaki i chyba z tego wszystkiego torbę sobie jednak wcześniej spakuję

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 18:16   #2565
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

bardzo okej

tylko strasznie zmeczona jestem.....ale nie wiem co mnie bardziej zmęczyło- nocne rewolucje czy seksy z małżem

gabi, aż musiałam spojrzeć na kiedy masz termin......nooooo, moja droga, chyba też bym sie wcześniej spakowała
kiedy masz wizyte?

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-04-19 o 18:21
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 18:21   #2566
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli chcesz rodzić u siebie to bym się nie ruszała raczej ale jeśli nie stanowi dla ciebie problemu ewentualny poród w Pl to jedź

Cytat:
po takim poranku na pewno się dobrze czuje

Gabisun o rany to pakuj torbę. jeśli bez krwi to można jeszcze miesiąc pochodzić w ciąży ale lepiej być przygotowanym
Stary 2015-04-19, 18:26   #2567
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo okej

tylko strasznie zmeczona jestem.....ale nie wiem co mnie bardziej zmęczyło- nocne rewolucje czy seksy z małżem :

gabi, aż musiałam spojrzeć na kiedy masz termin......nooooo, moja droga, chyba też bym sie wcześniej spakowała
Podziwiam, bo ja się na seksy nie nadaję.
Mam nadzieję, że to od seksow, ale pij dziś dużo wody

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Ja się już zaczynam schizować...niby na wizycie na początku kwietnia wszystko pozamykane i szyjka trzyma, a dzisiaj odszedł mi spory kawałek czopa, na szczęście bez krwi. Do tego bezbolesne straszaki i chyba z tego wszystkiego torbę sobie jednak wcześniej spakuję
O kurczaczek, czop bez krwi to jeszcze miesiąc około, a ty kochana masz termin na 10.06... tak jak ja. Hmm... no nie martw się, na sr mówili, żeby dotrzymać do 36+0 i będzie git, nam to wypada 14 maja, więc się teraz maksymalnie oszczędzaj!

Cos jak będziesz miała chwilę, zmień mi proszę termin na 10.06
Stary 2015-04-19, 18:41   #2568
pszczoua
Zakorzenienie

Gabisun z Julkiem odszedl mi czop na ms przed porodem. Skoro bez krwi to się nie stresuj

To jesli do 36+0 trzeba wytrzymać to muszę wytrzymac jeszcze 10 dni. U mnie od wczoraj straszakow sporo... Torba niespakowana, jutro będę prala ostatnia partie ciuszkow. Zobaczymy w środę na wizycie jak szyjka trzyma
Stary 2015-04-19, 19:06   #2569
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo okej

tylko strasznie zmeczona jestem.....ale nie wiem co mnie bardziej zmęczyło- nocne rewolucje czy seksy z małżem

kiedy masz wizyte?
oj u Ciebie też widzę rewolucje, dobrze że już ok
wizytę mam 6 maja, więc jeszcze trochę

Cytat:
jeśli chcesz rodzić u siebie to bym się nie ruszała raczej ale jeśli nie stanowi dla ciebie problemu ewentualny poród w Pl to jedź

po takim poranku na pewno się dobrze czuje

Gabisun o rany to pakuj torbę. jeśli bez krwi to można jeszcze miesiąc pochodzić w ciąży ale lepiej być przygotowanym
miesiąc to byłby akurat. W pierwszej ciąży odszedł mi czop 2 tygodnie przed terminem i się przeterminowałam jeszcze...nie spodziewałam się teraz takich atrakcji tak wcześnie

Cytat:
Podziwiam, bo ja się na seksy nie nadaję.
Mam nadzieję, że to od seksow, ale pij dziś dużo wody

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

O kurczaczek, czop bez krwi to jeszcze miesiąc około, a ty kochana masz termin na 10.06... tak jak ja. Hmm... no nie martw się, na sr mówili, żeby dotrzymać do 36+0 i będzie git, nam to wypada 14 maja, więc się teraz maksymalnie oszczędzaj!

Cos jak będziesz miała chwilę, zmień mi proszę termin na 10.06
mam taką nadzieję, tż już mnie pilnuje i leżakuję ile się da

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Gabisun z Julkiem odszedl mi czop na ms przed porodem. Skoro bez krwi to się nie stresuj

To jesli do 36+0 trzeba wytrzymać to muszę wytrzymac jeszcze 10 dni. U mnie od wczoraj straszakow sporo... Torba niespakowana, jutro będę prala ostatnia partie ciuszkow. Zobaczymy w środę na wizycie jak szyjka trzyma
dzięki

Byłam pewna, że jeszcze mam tyyyyyyle czasu, a tu jednak nie da się wszystkiego przewidzieć. Mam nadzieję, że nic się nie będzie już działo

Idę was ponadrabiam trochę, bo ja tu tak tylko o sobie ciągle

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Irmusia, kiuki twoje

położyłam sie dziś popołdniu i tak mi sie duszno zrobiło że nie umiełam oddychać. aż sie wystraszyłam pootwierałam okna i po chwili było troche lepiej, ale szału nie ma. nadal nie oddycha mi sie jakoś super lekko
też tak często mam i zauważyłam, że właśnie najgorzej jest jak leżę na plecach, tak jakby ktoś mi na klatkę piersiową usiadł

Cytat:
wrzucam zdjęcia zakupów:
1. pieluszki Pepco
2. pieluszki z All.
3. rożki usztywniane 23,90 z All.
4. koszula All.

zdjęcia koszuli na mnie w klubie
piękne rzeczy

Stary 2015-04-19, 19:24   #2570
Cos_
Zakorzenienie

Kaja do 30 tzn.?
Marei jak mam ta kroplowke to jest nawet dobrze.
Masija juz bym chciala wyjsc ale szczerze to nie wiem czy mnie puszcza
Stary 2015-04-19, 19:34   #2571
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Nie wiem dokładnie, dlaczego ten 36+0 czyli ukonczony 36 tydzień, chyba o rozwój dziecka chodzi, bo u nas małe szpitale dopiero od wtedy przyjmują, jak rodzi się wcześniej to tylko do kliniki.

Jeszcze położna mówiła, że tutaj jak wodu odchodzą przed 36tyg, dziecko jest mniejsze i nie blokuje całego ujścia główką i istnieje ryzyko, że do kanału rodnego wpadnie pępowina, którą dziecko przyciśnie i zablokuje krążenie krwi, więc trzeba położyć się z miednicą jak najwyżej (żeby dziecko ewentualnie nie naciskało na tą pępowinę) i dzwonić po karetkę. Lekarz może palcami wpechać tą pępowinę z powrotem.
Czy u was też to było na sr?

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kaja do 30 tzn.?
Marei jak mam ta kroplowke to jest nawet dobrze.
Masija juz bym chciala wyjsc ale szczerze to nie wiem czy mnie puszcza
Ale juz dzisiaj nie masz? skurczy też już nie?
Stary 2015-04-19, 19:42   #2572
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem dokładnie, dlaczego ten 36+0 czyli ukonczony 36 tydzień, chyba o rozwój dziecka chodzi, bo u nas małe szpitale dopiero od wtedy przyjmują, jak rodzi się wcześniej to tylko do kliniki.
u mnie w szpitalu mówią, że byle do ukończonego 34tc bo wtedy dziecka waży ponad 2kg i potrafi już oddychać no a potem kolejny kamień milowy to 37tc bo wtedy jest donoszone

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-04-19 o 19:44
Stary 2015-04-19, 19:49   #2573
industria
Zakorzenienie

jezu, dziewczyny, do mnie chyba zaczyna docierać sens tego co piszecie....... my zaraz rodzimy!!!
Stary 2015-04-19, 19:53   #2574
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w szpitalu mówią, że byle do ukończonego 34tc bo wtedy dziecka waży ponad 2kg i potrafi już oddychać no a potem kolejny kamień milowy to 37tc bo wtedy jest donoszone
To 37 tydzień który my liczymy na forum to inaczej 36+0. Czyli by się zgadzało. Czyli kitu mi nie wciskają

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
jezu, dziewczyny, do mnie chyba zaczyna docierać sens tego co piszecie....... my zaraz rodzimy!!!
Hahaha mnie to już troszkę stresuje
Stary 2015-04-19, 20:07   #2575
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
nooooo...a jeszcze jak zobaczyłam jak majówki już zaczęły się rozpakowywać to już całkiem panika

Stary 2015-04-19, 20:18   #2576
ultraviolwt188
Raczkowanie

mówiłam o tym rodzince i na mnie na krzyczeli,że mam głupie pomysły,że powinnam w domku leżeć i pachnieć w tym czasie tylko
Stary 2015-04-19, 20:39   #2577
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Mi sie wydaje ze ten donoszony 37 tydzien to 37+0, 36 z kawalkiem to jeszcze wczesniak.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 20:51   #2578
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaa to wszystko zbliza sie mega krokami
Ja torbę już pobierznie spakowałam

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 21:19   #2579
gabisun
Zakorzenienie

Monika ma rację, ciąża donoszona to skończone 37 tygodni czyli 37+0, 3 tygodnie przed terminem porodu, który wypada na skończony 40 tydzień

Stary 2015-04-19, 21:41   #2580
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje ze ten donoszony 37 tydzien to 37+0, 36 z kawalkiem to jeszcze wczesniak.
Czyli równe trzy tygodnie przed terminem?
Widocznie tutaj mają jakieś inne zasady, skąd to wynika nie mam pojęcia.

Cytat:
mówiłam o tym rodzince i na mnie na krzyczeli,że mam głupie pomysły,że powinnam w domku leżeć i pachnieć w tym czasie tylko
)) to dobre wyjście, zbierać siły

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-04-19 o 21:44
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości