Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-20, 07:40   #3271
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki!!! Ile nadrabiania!
Trochę was podczytywałam,a le jakoś weny na pisanie brak...

Miałam jakoś nerwowy weekend i to w sumie bez powodu... Mój Tż nawet się do mnie nie zbliżał bo się bał
A ja i tak o wszystko miałam pretensje...
Może dlatego, że jutro rano mam wizytę u gin i się zaczynam denerwować....
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i że mój dzieć okaże co ma między nóżkami bo naprawdę nie mogę się doczekać

Pizza???? Ja od kiedy jestem w ciąży żadnego fastfooda nie jadłam! Po za jedną porcją frytek z MC ale to na samym początku... i to nie dlatego, że tak dbam o zdrowie, ale dlatego, że po prostu mnie to odpycha jakoś A ile kasy zaoszczędzone dzięki temu heheh

Ostatnio mam fazy na kanapki z sałątą zieloną, szynką pomidor, ogórek i delikatnie majonez i na to prażona cebulka... I to wszytsko już polskie, choć z folii

CO do wózków to jeszcze w żadnym sklepie nie oglądałam jakoś mi głupio bo wydaje mi się, że sprzedawca będzie na mnie patrzył jak na wariatkę, że brzucha nie ma prawie, a wózek wybiera heheh ja to jednak dziwna jestem
Ja mam to gdzieś czy się będzie głupio patrzył czy nie. Lepiej zacząć się trochę rozglądać. Nigdy nie wiadomo co będzie później. Może siły nie będzie albo (nie daj Boże) przymus leżenia i co wtedy? Wysłać samego faceta do sklepu to katastrofa gwarantowana Nie we wszytskich sklepach jest wc a jak później będzie mocno cisnęło na pęcherz to z pampersem jechać oglądać wózki. Choć teraz tez między dwoma sklepami zaliczyłam wc w Realu bo nie wiedziałam czy w tamtym sklepie będzie wc ale był
Stary 2015-04-20, 07:55   #3272
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ja pamietam jak kupilam wozek jakos 10grudnia TP mialam na 28.01 i tesciowa a po co mi tak wczesnie i tak nie bede na poczatku z dzieckiem spacerowac pozniej sie kupi i ble ble a ja kupic i tak musiala to co za roznica kiedy ... zreszta mialam nosidelko od razu aby wyniesc dziecko ze szpitala. I ciekawe po porodzie czy miala bym glowe aby myslec o wozku , albo ile bym musiala na kolor czekac teraz mam juz od poczecia wozek hehe
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 07:55   #3273
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam i ja poniedziałkowo!

Weekendy zdecydowanie za szybko mijają ;(
Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki!!! Ile nadrabiania!
Trochę was podczytywałam,a le jakoś weny na pisanie brak...

Miałam jakoś nerwowy weekend i to w sumie bez powodu... Mój Tż nawet się do mnie nie zbliżał bo się bał
A ja i tak o wszystko miałam pretensje...
Może dlatego, że jutro rano mam wizytę u gin i się zaczynam denerwować....
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i że mój dzieć okaże co ma między nóżkami bo naprawdę nie mogę się doczekać

Pizza???? Ja od kiedy jestem w ciąży żadnego fastfooda nie jadłam! Po za jedną porcją frytek z MC ale to na samym początku... i to nie dlatego, że tak dbam o zdrowie, ale dlatego, że po prostu mnie to odpycha jakoś A ile kasy zaoszczędzone dzięki temu heheh

Ostatnio mam fazy na kanapki z sałątą zieloną, szynką pomidor, ogórek i delikatnie majonez i na to prażona cebulka... I to wszytsko już polskie, choć z folii

CO do wózków to jeszcze w żadnym sklepie nie oglądałam jakoś mi głupio bo wydaje mi się, że sprzedawca będzie na mnie patrzył jak na wariatkę, że brzucha nie ma prawie, a wózek wybiera heheh ja to jednak dziwna jestem
Ja za to bym mogła pchać w siebie tylko śmieciowe jedzenie ;( w sobotę robilam pizzę, wczoraj wieczorem TŻ przywiózł mi maca, w ciągu dnia lody i najlepiej cola. Staram sie trochę ograniczać jednak...coli nie kupować żeby nie kusiła...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 07:57   #3274
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dzieńdoberek
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja za to bym mogła pchać w siebie tylko śmieciowe jedzenie ;(
Ja też, a jeszcze wczoraj w skrzynce kupony promocyjne do maca znalazłam...
Stary 2015-04-20, 08:14   #3275
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Witam
A wy dalej o tej pizzy ja wczoraj zjadlam z salami
Wlasnie sie obudzilysmy , leze i sie zbieram aby wstac na sniadanko , hmmm a na obiad mam zamiar zrobic pierogi ciekawe czy mi sie bedzie chcialo
Za oknem nawet ladne slonko szkoda ze Tz tyle pracuje

Musze nauczyc sie oszczedzac , chyba zaloze sobie konto oszczednosciowe i bede przelewac tam co tydzien jakas kwote ...
ja już dawno założyłam takie konto, jest zupełnie darmowe i raz w miesiącu moge wypłacić kasę, kolejne wypłaty 10 zł więc taki trochę hamulec jest.
gdzieś w końcu trzeba uzbierać na ten nowy fotelik, meble do pokoju dzieci, farby do odświeżenia mieszkania i najważniejsze samochód

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Nie bylo mnie 3dni a tu tyle nadrabiania, ale nadrobilam tylko nie mam juz sily odpisywac.
Napisze w skrocie co u mnie. W piatek bylam z kolezanka na miescie, kupilam sobie i malej buty, zaliczylam ciucholand i dwie fajne bluzeczki na ciaze za 6zl, i looody oczywiscie obowiazkowo

Wczoraj i dzis robilismy z Tz kielbaske. Pyszna wyszla swojska i zdrowa

Aa dzis moja mama zadzwonila do mnie , ze robila cos tam i nadstawka z szafy na nia spadla. Tzn taka spooora szafka, ktora stoi nad szafa. Uderzyla ją rogiem w sam czubek glowy. Pogotowie ja zabralo, wygolili jej glowe i 5 szwow
Jakby tak uderzylo w skroń, byloby po niej...
Jutro Tz ma wolne
Aha i wlasnie zjadlam caaala czekolade z lidla z bakaliami i ide spac , bo padam.
o jej dobrze, że jednak nic powaznego. zdrówka dla mamy

no to co dziś przez was będę robić pizze ;p
ale to na kolację, bo na obiad mam wczorajszy barszcz ukraiński.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Ja pamietam jak kupilam wozek jakos 10grudnia TP mialam na 28.01 i tesciowa a po co mi tak wczesnie i tak nie bede na poczatku z dzieckiem spacerowac pozniej sie kupi i ble ble a ja kupic i tak musiala to co za roznica kiedy ... zreszta mialam nosidelko od razu aby wyniesc dziecko ze szpitala. I ciekawe po porodzie czy miala bym glowe aby myslec o wozku , albo ile bym musiala na kolor czekac teraz mam juz od poczecia wozek hehe
ja kupowałam wózek jakoś z miesiąc przed terminem i z 3 tygodnie czekałam aż przyjdzie taki jaki chciałam. czyli wózek miałam na tydzień przed ;p

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

aaa ale wybrany był już ciut wczesniej więc jakby co to tż by sobie sam poradził.

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 08:14   #3276
natalitka1988
wkręcona :)

Ja na obiadek mam dzis rosołek.. chodził za mną kilka dni już...

Kupony do maca ja mam zawsze bo mam taką aplikację w telefonie... ale rzadko korzystam bo jakoś ogólnie nie przepadam za MC
Stary 2015-04-20, 08:15   #3277
Malpka
Zakorzenienie

hej wam!
czy wy nie macie co robić w weekend tylko tyle stron pisac

Cytat:
Napisane przez Em_jK Pokaż wiadomość
Natalitka,

Ja Ci przepowiadam dziewuszke

Ale w zamian chce trzy czekoladki kindera
Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
no nic nie wiem a siedze w necie i ogladam sukienki

a kto mi przepowie dziewczynke mam delicje i cala zamrazalke lodow
widze niezłe licytacje tu się odbywały kto da więcej za przepowiednie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-20, 08:29   #3278
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ale mi cycochy rosna , musze sobie stanik kupic bo te co mialam sa male :/ zostal mi jeden duzy z wczesniejszej ciazy ale troche nie wygodny i mam jeszcze do karmienia haha czyli bede dzis mama karmiaca
A do karmienia mam firmy alles bardzo fajne i tanie
Stary 2015-04-20, 08:34   #3279
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No gdzie po porodzie jest czas, siły i głowa do tego, żeby za wózkami latać.
Agatko to jak już masz wózek to jak się zmęczysz na spacerze włożysz sobie brzuchol na rączkę wózka i heja

JA z Mc tylko lody. Nigdy nie jadłam w Mc nic innego niż lody i frytki chyba z 5 razy. Ja wolę jedzonko w budce mojej ulubionej gdzie jest zawsze świeżutkie wszystko

Właśnie szwagierka dzwoniła, że są jakieś różowe spodnie ciążowe z metką jeszcze w lumpku. Chyba się przejdę zobaczyć jaki to odcień tego różu
Stary 2015-04-20, 08:37   #3280
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Spadaj pindo Miały być przeczucia najpierw i później miałyśmy sprawdzac komu się potwierdziło ALe jak juz chłopak to niech ma tego dużego pindola lepiej niż małą kluseczkę

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Widze ze większość ma zachcianki lodowe ja od kilku dni jem wodnego świderka.
u mnie tez zamrażarka pełna lodów

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
. Na 9.5 miesiąca i to są właśnie skutki, bo za wcześnie i dziecko trzeba było stopować. .
no łatwo mówić żeby to było tak łatwo stopować dziecko, mówię na swoim przykładzie Nie da się! U nas i Julka i Karol siedli mając 6 miesięcy staneli mając 8 mcy i zaczeli chodzić lekarz kazał sadzać na siłe ale co z tego że posadze skoro dziecko samo wstaje i sobie idzie na rękach moje dzieci nie chciały być noszone, no nie dało się utrzymać. Zaczeły same bez żadnej pomocy czy trzymania za rączki wstały, pochodziły przy meblach, puściły się i poszły
Stary 2015-04-20, 08:43   #3281
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi cycochy rosna , musze sobie stanik kupic bo te co mialam sa male :/ zostal mi jeden duzy z wczesniejszej ciazy ale troche nie wygodny i mam jeszcze do karmienia haha czyli bede dzis mama karmiaca
A do karmienia mam firmy alles bardzo fajne i tanie
potwierdzam tez mam staniki z alles, super firma

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

u mnie tez zamrażarka pełna lodów

no łatwo mówić żeby to było tak łatwo stopować dziecko, mówię na swoim przykładzie Nie da się! U nas i Julka i Karol siedli mając 6 miesięcy staneli mając 8 mcy i zaczeli chodzić lekarz kazał sadzać na siłe ale co z tego że posadze skoro dziecko samo wstaje i sobie idzie na rękach moje dzieci nie chciały być noszone, no nie dało się utrzymać. Zaczeły same bez żadnej pomocy czy trzymania za rączki wstały, pochodziły przy meblach, puściły się i poszły
oj tak moj Michał mając 6 miesięcy zaczął raczkować, siedzieć jakieś 2 tygodnie później a mając 8 łaził mi po całym mieszkaniu przy meblach i ścianach, 10 miesięcy miał jak się puścił już na całego i od tamtej pory ciężko go dogonić... i nie dało się uwierzcie go stopować, przecież go ie zwiążę...

Borysek 09.10.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-20, 08:45   #3282
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
poważnie trzeba rodzić tam gdzie lekarz pracuje? a jak nie dojade bo nie zdąże? chyba nie ma czegoś takiego rodzisz gdzie ci sie umyśli
nie trzeba. Ja z Karolem chodziłam do lekarki z innego szpitala a rodziłam w innym

Cytat:

Ej wlasnie jak u was z waga? Moja nawet nie drgnie :
u mnie 4 kg na plusie
Stary 2015-04-20, 08:59   #3283
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Witam się w poniedziałkowy poranek .
Podczytywałam Was cały weekend, ale albo nie miałam czasu, albo weny, żeby coś skrobnąć.
Też mam ostatnio fazę na lody. Kupiłam sobie litrową algidę śmietankową i tak jem od jakichś dwóch dni. Poza tym też bym ciągle jadła fast foody i zapijała colą. Staram się, jednak tego unikać, chociaż w sobotę podjadłam co nieco w Mc.
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 09:03   #3284
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
potwierdzam tez mam staniki z alles, super firma

oj tak moj Michał mając 6 miesięcy zaczął raczkować, siedzieć jakieś 2 tygodnie później a mając 8 łaził mi po całym mieszkaniu przy meblach i ścianach, 10 miesięcy miał jak się puścił już na całego i od tamtej pory ciężko go dogonić... i nie dało się uwierzcie go stopować, przecież go ie zwiążę...
U mnie było bardzo podobnie aczkolwiek polski pediatra powiedział żeby broń boże nie stopowac tak samo jak nie zachęcać każde dziecko ma własne tempo rozwoju i tylko to jest dla niego prawidłowe.
Najbardziej się obawiam ze dzidzi nr 2 bedzie jeszcze szybsze we wszystkim bo koleżanka co ma 3 chlopaczkow ostatni ma 11 msc i mówiła ze rozwinął się najszybciej z całej trójki -juz chodzi sam i ona nic nie może z tym zrobić bo patrzy na rodzeństwo u tez tak chce :/

Witam się w ogóle poniedzialkowo wybaczcie nieobecność wczoraj -miałam baaardzo zły dzień jakiś dół poprostu; /
Są i dobre strony bo mąż zobaczył wczoraj niemowle wcisniete w fotelik samochodowy w wózku i wyglądało tak żałośnie połamane ze sam mówi do mnie ze trzeba będzie coś pomyśleć na pierwsze kilka miesięcy żeby jednak dzidzi miało gondolke :jupi : no i zdecydowaliśmy się ze kupimy 2 takie same łóżeczka i młodsze będzie spało od razu w łóżeczku a nie w koszu bo jednak obawiam się o bezpieczeństwo ze lila przewróci itd
Stary 2015-04-20, 09:06   #3285
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Mój mąż powiedział wczoraj ze córeczka będzie Julia bo mu się podoba. ..
piękne imie
Stary 2015-04-20, 09:08   #3286
Amelie04
Zakorzenienie

Witam sie

Dzis Tz kupil mi loda wodnego przez was
nie chce zapeszac, ale u nas coraz lepiej z nocnikiem

Dzis robie zrazy z pieczarkami
Stwierdzam dzis z rana , ze nie mam brzucha. Nawet kolezanka mi powiedziala ze nic po mnie nie widac.
No i schizy sie zaczynaja... :p
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 09:09   #3287
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
piękne imie
Ja się już zaczynam oswajac z ta myślą -trochę mocno popularne w Polsce ostatnio ale z kolei tu w uk juz nie hmm
Stary 2015-04-20, 09:11   #3288
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No gdzie po porodzie jest czas, siły i głowa do tego, żeby za wózkami latać.
Agatko to jak już masz wózek to jak się zmęczysz na spacerze włożysz sobie brzuchol na rączkę wózka i heja

JA z Mc tylko lody. Nigdy nie jadłam w Mc nic innego niż lody i frytki chyba z 5 razy. Ja wolę jedzonko w budce mojej ulubionej gdzie jest zawsze świeżutkie wszystko

Właśnie szwagierka dzwoniła, że są jakieś różowe spodnie ciążowe z metką jeszcze w lumpku. Chyba się przejdę zobaczyć jaki to odcień tego różu
Urodzilam 16 wiec wozsk stal jakos 3-4 tygodnie wiec nie tak dlugo staram sie daleko nie chodzic z wozkiem bo pozniej wrocic do domu ciezko haha kiedys moglam chodzic 3h i nic nie czulam teraz godzina i juz do domu chce a mala spi zazwyczaj z 2h na dworzu a u mnie w miescie pojecie lawka nie istnieje i chodz taka babo w kolo bloku :P
Stary 2015-04-20, 09:12   #3289
Amelie04
Zakorzenienie

A co do chodzenia, to u tesciow straszny nacisk na chodzenie przed rokiem i takie zachwalanie , ze dziecko poszlo przed rokiem to lepiej sie rozwija itd
U nas Ala poszla miesiac po roku, to kazdy krzywo patrzyl myslalam , ze oglupieje wtedy.
Druga wnuczke prowadzali za raczki jak miala 6miesiecy....

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-04-20 o 09:13
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-20, 09:14   #3290
Em_jK
Rozeznanie

Kuapouszka,

Julia super! Mi też się bardzo podoba tylko u nas za bardzo popularne :/

Mój tż to chyba wybrał za to Alicję i Marcelinę. Tez mi się podoba, ale na 100% przekonana nie jestem za to wiem, że jak on się uprze to koniec. Amen.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Ja dziś 14tc zaczynam!
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 09:16   #3291
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się już zaczynam oswajac z ta myślą -trochę mocno popularne w Polsce ostatnio ale z kolei tu w uk juz nie hmm
najważniejsze by wam się podobało.

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-04-20, 09:19   #3292
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Witam się i ja z pracy W weekend nie mriałam czasu wiec dziś będę nadrabiac
W ogóle to mam jakiegoś doła..mam wrażenie ze mój Tz traktuje mnie jak inkubator, a ni kobietę..nie wiem czy to przez te hormony ale czuje jakbym mu się nie podobała lub nie pociągala..smutno mi jakoś.
Stary 2015-04-20, 09:49   #3293
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
A co do chodzenia, to u tesciow straszny nacisk na chodzenie przed rokiem i takie zachwalanie , ze dziecko poszlo przed rokiem to lepiej sie rozwija itd
U nas Ala poszla miesiac po roku, to kazdy krzywo patrzyl myslalam , ze oglupieje wtedy.
Naprawdę???? W szoku jestem.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 09:57   #3294
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Naprawdę???? W szoku jestem.
no mi się wydaje ze to bardzo bardzo wcześnie jest moja zaczęła jak miała równo 12 msc miałam nadzieję że jeszcze poczeka ale cóż :/
Stary 2015-04-20, 09:57   #3295
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Witam się i ja z pracy W weekend nie mriałam czasu wiec dziś będę nadrabiac
W ogóle to mam jakiegoś doła..mam wrażenie ze mój Tz traktuje mnie jak inkubator, a ni kobietę..nie wiem czy to przez te hormony ale czuje jakbym mu się nie podobała lub nie pociągala..smutno mi jakoś.
E tam na pewno ci się wydaje Wszystko jest ok może po prostu boi się uszkodzić dzidzię

Mój to już chyba w ogóle zapomniał, że w ciąży jestem Na początku martwił się czy zdrowo jem, ile jem i w ogóle czy tabletki wzięłam, tego nie ró, tego nie rób ja zrobię...a teraz wszystko minęło i zachowuje się jakby nigdy nic..
Ja nie lubię jak ktoś się nade mną rozczula i w ogóle ale kurde taki zwykły odruch... w końcu jego dziecko mam w brzuchu.. a ja już nie pamietam kiedy dotykał brzucha albo mówił coś do maleństwa... wiem, ze to wcześnie bo mało co widać i ruchów nie czuje,ale na początku zachowywał się inaczej..
Stary 2015-04-20, 10:00   #3296
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja do tej pory zapinam.
W tako laret też były kiepskie pasy w spacerówce. Teraz w espiro magic mam bardzo fajne.

Właśnie sobie przypomniałam jakie to cudowne uczucie zobaczyć, dotknąć, przytulić, powąchąć po raz pierwszy swoje dziecko! Dziewczyny które tego jeszcze nie przeżyły- to coś pięknego! Chyba mamy potwierdza
potwierdzam i ja

ja w pasy podobnie jak EMjk krótko zapinałam, potem te brzuszne tylko a potem juz wcale, ale Karol nie próbował wyskakiwać

Cytat:
Mam tak samo jak tylko Gucia zasypia mi na kolanach przytulona do mnie czy wola to swoje mama i się tuli to mnie ściska w gardle
Strasznie ja kocham i czasem to się boję jak pokocham moje drugie bobasy
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Musisz decyzję podjąć sama. Ja kupując mój wózek, wybierała go bez opinii, bo ich nie było w necie. Nie żałuję No trochę też na pasy narzekałam, ale to jak mała była jeszcze malutka zaraz po przełożeniu do spacerówki potem było ok.

Wczoraj przyszedł mi jęczmień. Mówiłaś, ze to takie straszne w smaku. Zrobiłam z wodą z limonką i odrobina miodu i było dobre tylko ten posmak mąki w buzi trochę mnie irytował.
spokojnie pokochasz

Cytat:
Ja mam ale dostaje prezenty dla 15 miesiecznego dziecka ide zapisac ze mam drugie w drodze haha

-
tez próbowałam dodać i sie nie da ale mozna załozyc druga kartę jako ciężarna a potem dodac dziecko do tej i korzystać juz z wyższego rabatu

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Próbuje nadrobić wątek, tzn od kilku dni czytałam pierwszą część i właśnie skończyłam, więc się witam i będę próbować nadrobić część drugą zanim ją skończycie łatwo nie będzie, bo w tygodniu jak wracam z pracy to tylko kolacja i łóżko.
Jestem obecnie w 16 tygodniu ciąży. Termin mam na 6.10 z OM i 3.10 z USG. Mam już synka z sierpnia 2011.
Jak uda mi się Was nadrobić, postaram się udzielać, bo myślę że raźniej mi będzie z Wami
Przygarniecie mnie?
hejka
udzielaj się na bieżąco a będziesz nadrabiać jak chcesz po trochu każdego dnia
Stary 2015-04-20, 10:02   #3297
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
U mnie w rodzinie jest podobnie. Ja zaczęłam chodzić mając jakieś 10-11 miesięcy i moja matka do dzisiaj jest z tego strasznie dumna, a ja jak o tym pomyślę, to stwierdzam, że mogli mnie jakoś powstrzymać . Co gorsza, z każdym dzieckiem w rodzinie tak jest. Im wcześniej siądzie, stanie, czy pójdzie tym lepiej i to, oczywiście, oznacza, że lepiej się rozwija. Dla mnie to jest głupota. Każde dziecko rozwija się indywidualnie, a takie przymuszanie do chodzenia czy siedzenia, to idiotyzm. Dlatego też, nie będę chciała, żeby moje dziecko spędzało czas z moimi rodzicami bez mojej obecności. Przynajmniej dopóki nie skończy tego roku.
I witam nową mamusię .

Edytowane przez blindness_94
Czas edycji: 2015-04-20 o 10:04
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-20, 10:13   #3298
malinowa4
Zakorzenienie

witam sie z łóżka

Amelia biedna Twoja mamuśka, przykro mi strasznie

Natalitka nie przejmuj się mój też zapomina że w ciąży jestem. Może jak nam wielkie brzuchy wwyskocza to wtedy do nich dotrze

Mnie pewnie czeka obiad w maku bo jedziemy do CH po koszule do garnituru dla tz ale dobrze wiedzieć że nie tylko ja czasem jem niezdrowo
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 10:31   #3299
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No czasem się trafi dobry humor teścia

Najlepsza była pani w macu, mówi "ale przecież małe to się nie opłaca, większe trzeba wziąć", a luby "a nie nie nie, my po obiedzie jesteśmy, po prostu żona w ciąży" "aaaaaaaaaaa to wszystko jasne"

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość

ale to na kolację, bo na obiad mam wczorajszy barszcz ukraiński.
.
ale bym zjadła a nigdy nawet nie robiłam jeszcze chyba czas znaleźć jakiś przepis

Cytat:
U mnie było bardzo podobnie aczkolwiek polski pediatra powiedział żeby broń boże nie stopowac tak samo jak nie zachęcać każde dziecko ma własne tempo rozwoju i tylko to jest dla niego prawidłowe.
Najbardziej się obawiam ze dzidzi nr 2 bedzie jeszcze szybsze we wszystkim bo koleżanka co ma 3 chlopaczkow ostatni ma 11 msc i mówiła ze rozwinął się najszybciej z całej trójki -juz chodzi sam i ona nic nie może z tym zrobić bo patrzy na rodzeństwo u tez tak chce :/
u mnie Julki i Karol w tym samym miesiącu i usiedli i ruszyli do wstania

Cytat:
no popularne ale ja wiedziałam od zawsze ze jak bedzie córcia to będzie Julia

Cytat:

Ja dziś 14tc zaczynam!
a ja 15
zrobiłam rano glukoze i ft4, tsh i mam po południu wizytę u endo
Stary 2015-04-20, 10:31   #3300
gosiek0388
Zadomowienie

Hejka , nadrobiłam Was gaduły... Kurde ja już chyba sie nie wyśpie, od kilku dni mam taki dziwnie płytki sen, godzina 1 i po spaniu a potem takie czuwanie, chyba musze jak najszybciej robala zakupić... ehh dziś takie głupoty w głowie w nocy miałam , jakieś schizy , Boże jutro wizyta , tak się jakoś boję , niby mnie tam cos niekiedy smyrnie ale tak na 100 % to nie wiem czy dzidzia...Ja ogłupieje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości