|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII
Hej dziewczyny
Gratulacje dla kolejnych mamus. ![]() Kciuki za kolejne U nas powoli sie normuje, mialam juz klotnie z tz, bo to d.ebil jest. :/ Mala jeszcze spi, walczymy z karmieniem, bo ona jak smoczka mnie traktuje i nie daje sie oszukac. O 5 dostala teoche mm i usnela. Zastanawiam sie nad spacerem, bo kota dostaje w domu. Jak myslicie, mozna juz wyjsc? Sonia, wspolczuje akcji z pieskiem, biedny. Malinka, paskudnie ci sie zrobiło, trzymam kciuki za szybkie zagojenie. Jak bede miala chwile to sklece opis porodu. Ale pocieszajacy nie bedzie
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka ostrzeżenie powinno być bi jadlam śniadanie....
Sunny ojejku jak szybko !!! Gratulacje jaki drobny ![]() Hanka to się biedna nacierpialas... Nie widzieli wcześniej ze mały nie da rady ? Kurcze no Dziewczyny ważne pytanie... Czy ktoras tak ma ? Od tygodnia w nocy budze się z bólem kciuka lewej ręki, boli jak bym miała ten palec zbity czy stluczony a jak próbuje zgiac to dosłownie czuje jakby mi kość przeskakiwala... Muszę rozmasowac cały palec i wtedy to mija kości nie przeskakując bol zniknal i tak było tylko z kciukiem a od trzech dni mam to samo jeszcze w palcu serdecznym, w nocy się budze z bolacymi dwoma palcami. TŻ mówi ze npewnie źle spalam i jakoś palce pod głową ale gdyby tak było to by się nie działo co noc... Mam dość bo to bardzo boli nie wiem co mam robić dziś w noicy chyba zwiąże palce bandazem aby unieruchomić i zobaczenia co będzie. Pomocy
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
Sonia, szkoda gadac. Niby lepiej bylo, ale juz mu nie wierze. Za to "poskarzylam" jego rodzicom, i dostal taka z.☠☠☠e, ze glowa mala, ma szczescie ze nie moim, bo by wojna byla. Ogolnie to swietowal urodzenie corki, tel mu sie wylaczyl, nie moglam ogarnac kapieli sama, i wgl. I chyba hormony zadzialaly, bo sie uryczalam w sumie niepitrzebnie. Zobaczymy czy do tej glowy cos dotrze.
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Chlopaki odprawione do szkoly
a my sie karmimy maz wroci ze szkoly to zjemy sniadanie i pojedzie do przychodni mala zglosic a potem do gminy sprawie becikowego i karty duzej rodziny no i musze usiasc nad papierami o macierz i pzu.
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w piątek jade po odpisy aktu urodzenia bo jak M pojechał do urzędu to wrócił z jednym a musialam oddać do zus'u i nie mam. Mój chłop to nigdy do końca nie zalatwi... Cytat:
Ja byłam z Mala 5dni po porodzie |
||
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
U mnie Tż poszedł dziś do pracy bo nie widziałam sensu żeby tak siedział ze mną w domu i czekał.. Najwyżej do niego zadzwonię i przyjedzie jak coś się zacznie.. ![]() Violka trzymam kciuki za dziś!piękny dzień powodzenia! sunny_eyes gratuluję! Ale okruszek mały najważniejsze że zdrowy i że tak szybko poród poszedł ![]() ![]() Hanka ogromne gratulacje! Filipek wreszcie na świecie! dzielna kobieta z Ciebie..poród ciężki ale dałaś radę
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
5 dni.
Dzieki. Chyba sie wybierzemy, bo Milki mi szkoda. |
|
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jade na ktg książka wzięta obowiazkowo i pewnie znowj bedzie pieknie choć w nocy czułam spiecia znowu
|
||
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie malego do karmienia nie moge przystawiac bo sie caly czas odsluzowuje. Teraz zasnal, no i kupka już za nami
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo usnelam przedtem na szczęśćie nie umiem cytować na apce a więc gratulacje rozpakowanum i kciuki za dzus.
Ja noc fatalnie, nie mogłam spać, a jeszcze teraz miałam piękny sen ze mi odszedł podczas sikania ogromny podbarwiony czop...... Ale coś mnie brzuch boli jak na @ więc może coś się zapisze na ktg idę się zbierać cudownie no mąż idzie ze mną nie muszę sama
|
|
#4095 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No to kciuki trzymam !!! Nie placz!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Juz sie chyba obudzilam dzisiaj na dobre, moze pozniej bedzie jeszcze drzemka, dzien dobry wszystkim
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Madeleinem jak jest ciepło bez wiatru, śmiało na pół godz bym wyszła
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Rosario tz Cię z☠☠☠al ale nie widzi tego że daje ci powody do myślenia i nim w sposób taki ze domu nie ogarnie na wasz powrót i to ja bym go jeszcze zj.eb.ala bo widzę że nie umie głupich śmieci wynieść a co dopiero ogarnąć dom i ze nie zamierzam wracać do domu i się wkurzac bo wiem jak to bd wyglądało.... Wyślij mamę cichaczem jak in bd u Cb w szpitalu a mama niech głupa przywali w razie co a Ty bd miała spokój i porządek !
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pzu i becikowe nadal nie ogarnięte. Muszę przysiąść a nie chce mi się. Do Pzu muszę podjechać z aktem urodz i nr konta i niby tyle.
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Witam się!
Sunny gratulacje! Ale szybko poszło Ale się nie wyspałam... Weekend się skończył to dzwonią do Tż od samego rana. Czekam teraz na śniadanie
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
U nas piekne słońce i niestety do niego w pakiecie silny wiatr. Mam już dosyć
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
Domima moja droga super poród mój bardzo podobny tylko u mnie oxsy nie dzialalo a rozerwanie worka ale jestem zdania ze jak chca to potrafią pomóc, rodzić moglabym jeszcze gorzej z pobytem w szpitalu :/ bo tesknota swoje robi, pisze z opóźnieniem bo u nas bóle brzucha albo mleko albo ciastka? Nie wiem co przegryzac padam taka glodna jestem...a karmie mieszanie zobaczymy. Budzicie w nocy maluszki? Co ile karmicie?
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
Ogarnęłam się i idę na pocztę i do sklepu..kupię sobie pudło lodów i będę dziś się nimi obżerać..
Piękna pogoda za oknem.. ![]() Ciekawe jak tam Karoola ...
|
#4102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hania gratulacje!!!!!!
Cytat:
Cytat:
Sonia dzieki, u nas ok, wlasnie probuje mlodego do spania przekonac, bo chce gre o tron obejzec
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2015-04-20 o 08:41 |
||
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z wlasnego doswiadczenia powiem ci, ze jak wrocisz ze szpitala to i tak poogarniasz sobie po swojemu ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- nadrabiasz okres ciazy
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodanie jak chcą pomóc to dają radę. Mój lekarz stanął na wysokości zadania i po prostu miałam ochotę po tym wszystkim go usciskac... Jeśli chodzi o karmienie w nocy to wszystko zależy od położnej która ma akurat dyżur... tez niestety musze dokarmiać bo nie wystarcza Małemu mój pokarm :-( i za bardzo stracił na wadze. Jedna położna mowi ze co 3 godziny budzić i nie ma innej opcji ( a Olaf i tak się budzi częściej bo chce ciumkac moje obolałe cycki najlepiej 24 h/d ...) druga po dokarmianiu mówi- niech sobie śpi ile da rady przy okazji pani tez się wyspi. . Trzecia mówi jeszcze co innego. Oszalec tu idzie. Mam ochotę im coś wykrzyczeć bo juz nie daje rady... a jeszcze najlepsze są wizyty ginekologów -dwa razy dziennie inna ekipa się pyta dlaczego tu jeszcze jestem. .. hmm. .. no.. ku...wa. . Dlaczego? No bo tak mi się to spodobało do cholery ze man zamiast to się przeprowadzić -tak już dzisiaj powiedziałam... wrrrr A u Ciebie jak z tym karmieniem? |
|
|
|
|
#4105 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
pychota.biedna jestes, strasznie wspolczuje ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
trzymam kciuki, zeby u ciebie pomoglo ![]() aa i slyszalam, ze sab simplex ma ten sam sklad co espumisan, tylko wieksza dawka ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() w koncu sie cos ruszylo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
cale szczescie to juz za toba. a maly juz jest witamy wsrod Mamusiek po tej drugiej stonie ![]() (czy to opis porodu na 1 str?) ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
|
#4106 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie budzę zupełnie. Cytat:
A co do wychodzenia to ja, jakby przyszli ginekolodzy na obchód położniczy zrobiłabym kulturalną aferę czemu ja jeszcze nie poszłam do domu i nie odpuściłabym póki nie dostałabym satysfakcjonującej odpowiedzi. W chu.ja sobie lecą po prostu.. |
|||||
|
|
|
#4107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
KOPERCO ale jak z jednym skoro 3 powinni dac od razu! Ja musze do kadr zadzwonic bo oni chca akt do wszystkiego! Czubki sa bo jedna firma a 6 aktow mi wychodzi bo do macierza, tacierza, paczka dla bobasa razy 2 i pzu razy 2..
My dzis mielismy isc na pierwszy spacer ale tak wieje paskudnie ze siedzimy w domu. Moj pepkowego nie robil i nie robi. Nie czuje potrzeby aby sie uwalic.. po powrocie ze szpitala wzial kulturalnie flaszke i poszedl na dol do rodzicow i siostry wypic za zdrowie corki
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zarowno w dzien jak i w nocy.
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

nie wiem co mam robić dziś w noicy chyba zwiąże palce bandazem aby unieruchomić i zobaczenia co będzie. Pomocy 
Ślubujemy: 21.10.2017 

Za dzis