Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-20, 12:17   #2641
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Hej

sorry, że tak mało się udzielam, ale nie wiem co pisać, tematy bólowe, czopowe i porodowe są tak mi odległe, że nie potrafię się wbić...

w każdym razie czytam was na bieżąco
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 12:18   #2642
justi699
Zakorzenienie

Hej Witam się w 8 miesiącu
Z każdym tygodniem czuje się spokojniejsza....
Ja bym najbardziej chciała urodzić 5-10 czerwiec, tak na początku ale jak będzie to się okaże. Obym dotrwała do skończonego 34 tc to będę już spokojna

Fajny weekend za mną, w sobotę udana imprezka u dziadków tżta, wczoraj byliśmy u teściów i na kolacji w knajpie znów poczułam się jak kiedyś

Zamówiłam w końcu koszule i szlafrok. Nam dużo rzeczy jeszcze brakuje. Jeszcze min 2 tyś będą nam potrzebne

Ja się masakrycznie boje porodu, bólu i tego czy z dzieckiem będzie wszystko ok...

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 12:25   #2643
pszczoua
Zakorzenienie

Co do kości bożenowej to cieszcie się że dopiero teraz Was boli, bo ja chodzę jak połamana jakoś od Świąt Bożego Narodzenia Mam tylko nadzieję, że mi się spojenie łonowe nie rozejdzie podczas porodu bo ostatnio przy bardziej intensywnych ruchac coś mi tam strzyka :/
Stary 2015-04-20, 12:44   #2644
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Też ostatnio boli mnie na dole coś..i kość i jakby szyjka jak dużo chodzę. Wczoraj jechaliśmy nad jezioro i tz szukał parkingu już na samej wyspie, żebym nie musiała dużo chodzić, bo godzinka spacerku i boli :/

Też tak słyszałam z karetką. zostaje taxi

Dziwnie z tym macierzyńskim, ale tak to już wymyślili tutaj.
Nooooo, mnie też tak boli po chodzeniu, ale odkąd biorę ten Aspargin to pożegnałam się z twardnieniem brzucha, Boże, jakie cudowne uczucie

A z Tżem jak idziemy, to on krok przede mną i trzyma mnie za rękę, bo ja teraz małe kroki stawiam i bardzo powoli idę..

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
To chyba kwestia rozluźniania miednicy
Mnie boli bożenowa kość i kości w dupce
A ostatnio też w pachwinach pobolewa

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Nooo, to już raczej taxi lepiej

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

ale mam ochotę na steki
Czyli przygotowujemy się do porodu już A jak leżę w łóżku i mam podnieść nogę, to jest dopiero wyczyn, bo wtedy ten ból bardzo promieniuje

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Hej Witam się w 8 miesiącu
Z każdym tygodniem czuje się spokojniejsza....
Ja bym najbardziej chciała urodzić 5-10 czerwiec, tak na początku ale jak będzie to się okaże. Obym dotrwała do skończonego 34 tc to będę już spokojna

Fajny weekend za mną, w sobotę udana imprezka u dziadków tżta, wczoraj byliśmy u teściów i na kolacji w knajpie znów poczułam się jak kiedyś

Zamówiłam w końcu koszule i szlafrok. Nam dużo rzeczy jeszcze brakuje. Jeszcze min 2 tyś będą nam potrzebne

Ja się masakrycznie boje porodu, bólu i tego czy z dzieckiem będzie wszystko ok...
właśnie mi przypomniałaś, że u mnie też już 8 miesiąc!!!
nie wierzę, że to tak leci szybko..

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Co do kości bożenowej to cieszcie się że dopiero teraz Was boli, bo ja chodzę jak połamana jakoś od Świąt Bożego Narodzenia Mam tylko nadzieję, że mi się spojenie łonowe nie rozejdzie podczas porodu bo ostatnio przy bardziej intensywnych ruchac coś mi tam strzyka :/
rozchodzenie się spojenia łonowego brzmi strasznie..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 12:45   #2645
anutka171
Rozeznanie

Witam się poweekendowo i juz od wczoraj w 34tc

juz jestem coraz spokojniejsza, bo co innego rodzić w 27 tc. Mam nadzieje, ze wytrzymam choć do skończonego 36tc. Ale jak będzie się okaże po odstawieniu fenoterolu.
W przyszłym tygodniu wizyta wiec pewnie się dowiem.
ostatnio się coraz bardziej boję porodu tym bardziej, że teraz wiem, że może ob nastąpić wcześniej :/ poprzednim razem nie zdazylam się zestresowac
Wczoraj spakowalam torbę dla siebie, a jutro dla małej i głowa będzie spokojniejsza

A spojenie i cala bozena boli mnie już od jakiegoś czasu :/

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć

Pocytiwałam, poodpowiadałam i przy wysyłaniu pojawił mi się server internal error

Wkurza mnie ten nowy wizaż strasznie...

U nas dziś brzydko i śpiąco...

Mnie też łapie skurcz łydki w nocy Ale zdecydowanie milion razy gorsze mam skurcze stóp. Jak długo chodzę łapią mnie w obu sropach- masakra!

Szuu zdrówka dla kota i kciuki za motywowanie babci do ćwiczeń

Princesika wiem, ze macie drewniane łóżeczko do domu Napisałam tak ogólnie Do rodziców weź wózek

Aaa i zapomniałam napisać- mam niestety coraz mniej płytek krwi Jest nawet gorzej niż w ciąży z Leosiem na tym samym etapie... We wtorek wizyta u hematologa A taką miałam nadzieję, że będę mieć tym razem takie normalne cc, zobaczę i ucałuję Frania... Ech..
Oby się te płytki ustabilizowaly, tak byś mogła mieć normalna cc zdrowka dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Hej laski ja juz po śniadanku, nie śpię do 7 rano i tak z przerwami spałam cała noc boli mnie prawa strona brzuch mała chyba sie tak ustawiła, macie tez takie rytmiczne pulsowanie w lewej stronie brzucha przy pachwinie? Zastanawiam sie czy to mała ma czkawkę czy to moze moj puls jest taki mocny, czuje to szczególnie przed snem jak sie położę na boku albo jak długo siedzę
Pulsu by się tak nie wyczulo wiec to pewnie czkawka

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Ja się już zaczynam schizować...niby na wizycie na początku kwietnia wszystko pozamykane i szyjka trzyma, a dzisiaj odszedł mi spory kawałek czopa, na szczęście bez krwi. Do tego bezbolesne straszaki i chyba z tego wszystkiego torbę sobie jednak wcześniej spakuję
Wow, już czop :/
Mi czop bez krwi zaczął odchodzić dzień przed porodem i trochę pobolewal brzuch jak na @.
Mam nadzieje, ze teraz tez jakieś symptomy wcześniej będą.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje ze ten donoszony 37 tydzien to 37+0, 36 z kawalkiem to jeszcze wczesniak.
Dokładnie tak
Ja urodziłam 36+0 i to był wczesniak.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
gabisun biorę Biorę witaminy, magnez, żelazo, potas... Zapytam dzisiaj położnej, zobaczę co powie.

Ej a odnośnie tego czopa... to jego chyba nie da się pomylić z nawet intensywną wydzieliną, hm?
Nie da się go pomylić

Dziś mi przyszła torebka, która sobie zamówiłam jako prezent od siebie dla siebie na urodziny i bardzo mi się podoba

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2015-04-20 o 12:46
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 12:45   #2646
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Masz rację, nóżki to to nie są, może naciska główką Czy Wy też czujecie czkawkę tylko po jednej stronie?
Kupiłam sobie szlafrok na all, o taki http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-100...170960514.html
i widzę, że na all jest promocja na Pampersy, może którejś się przyda
http://pampers.strefamarek.allegro.p...clearFilters=0
zamówiłam taki sam szlafrok jaki kolor wzięłaś? ja melanż...

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdyby któraś planowała jeszcze dokupić prześcieradełka we wzorze pościeli to ja kupowałam stąd
http://allegro.pl/przescieradelka-we...206048078.html

I przyszły porządne, grube, z fajnej bawełny. Kupowałam tam też ochraniacz i prześcieradła do wózka.
świetne, jak znajdę ochraniacz u niego to biorę dzięki

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-04-20, 12:46   #2647
k a j a
Zakorzenienie

A ja spokojnie oczekuje czerwca nie wyglądam za nim ani nic.. Jasne, chciałabym już małą tulic ale nie mam jakoś parcia żeby to był już teraz czerwiec :p
No i nie sądzę żebym urodziła wcześniej, jestem.pewna ze urodze w czerwcu. Inaczej wgl nie myślę
A nie zdziwie się jak i.przenoszę
Wrzucam na lussss

Co do dojazdu.. To jest jedyna rzecz której się obawiam. Ze zacznie się jak będę sama z blanka. Niby tz powiedział już w pracy ze jak.dostaje telefon ze już to wychodzi z pracy, ale jakoś się obawiam ze nie zdąży, ze nie wróci, bo i musimy dojechać, niby tylko 30 km ale z tym wszystkim boję się ze jakoś... Nie zdążymy

Byliśmy załatwić tą kuchnię.. Ojj chyba to zły czas na takie rzeczy.. Nic mi się nie podoba, nie wiem jaką chce kuchnię, jak ma to wyglądac..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 12:48   #2648
ultraviolwt188
Raczkowanie

hej dziewczyny u mnie tez pięknie wystawiłam buźkę na godzinę do słoneczka idę sprzątać mam kupę prania do wyprasowania ehhhh i poxniej małe zakupy kosmetyczne, zaczynam pakować swoja torbę zastanawiam się w czym po szpitalu chodzić, przecież nie w kapciach?
Stary 2015-04-20, 12:49   #2649
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Nooooo, mnie też tak boli po chodzeniu, ale odkąd biorę ten Aspargin to pożegnałam się z twardnieniem brzucha, Boże, jakie cudowne uczucie

A z Tżem jak idziemy, to on krok przede mną i trzyma mnie za rękę, bo ja teraz małe kroki stawiam i bardzo powoli idę..

Czyli przygotowujemy się do porodu już A jak leżę w łóżku i mam podnieść nogę, to jest dopiero wyczyn, bo wtedy ten ból bardzo promieniuje

noo 8 miesiąc brzmi poważnie
Ja jak idę z tżtem to ciągle mu muszę przypominać, żeby szedł wolniej

a podejrzenie rozchodzenia się spojenia łonowego nie jest przypadkiem wskazaniem do cc??

Upiekłam szarlotke
http://www.mojewypieki.com/post/szar...miuskich-tater

zobaczymy czy dobra jak ostygnie

Ja to w ogóle mam wrażenie, że mam twardy brzuch jak chodzę/stoje a jak leżę to jest mięciutki:brzyda l:

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-04-20, 12:53   #2650
Princesika
Zakorzenienie

Dziewczyny, kojarzycie u którego sprzedawcy na all jest największy wybór kosmetyków dla dzieciaczków?
Stary 2015-04-20, 12:53   #2651
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny u mnie tez pięknie wystawiłam buźkę na godzinę do słoneczka idę sprzątać mam kupę prania do wyprasowania ehhhh i poxniej małe zakupy kosmetyczne, zaczynam pakować swoja torbę zastanawiam się w czym po szpitalu chodzić, przecież nie w kapciach?
Też mam ten dylemat i myslałam o jakichs klapkach żeby były też pod prysznic i żeby nie brać 5 paru rodzajów kapci do chodzenia i mycia:P
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 12:54   #2652
k a j a
Zakorzenienie

C
Cytat:
hej dziewczyny u mnie tez pięknie wystawiłam buźkę na gczemuodzinę do słoneczka idę sprzątać mam kupę prania do wyprasowania ehhhh i poxniej małe zakupy kosmetyczne, zaczynam pakować swoja torbę zastanawiam się w czym po szpitalu chodzić, przecież nie w kapciach?
Czemu nie w kapciach? Ja chodzę w szpitalu w kapciach :p

Lena
Stary 2015-04-20, 12:55   #2653
masija
Zakorzenienie

Cytat:
W klapkach gumowych.
Od razu mam do chodzenia i pod prysznic. I jakby się ubrudziły podczas porodu itp. to da się umyć i od razu są suche.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 12:59   #2654
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

Mi twardnienia minęły odkąd jestem na zwolnieniu. chyba za dużo stresu było i stąd twardnienia i bóle.
Mnie tz też za rękę trzyma, żebym się nie potknęła

Dla mnie to rozchodzenie się też brzmi strasznie!

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Witam się poweekendowo i juz od wczoraj w 34tc

juz jestem coraz spokojniejsza, bo co innego rodzić w 27 tc. Mam nadzieje, ze wytrzymam choć do skończonego 36tc. Ale jak będzie się okaże po odstawieniu fenoterolu.
W przyszłym tygodniu wizyta wiec pewnie się dowiem.
ostatnio się coraz bardziej boję porodu tym bardziej, że teraz wiem, że może ob nastąpić wcześniej :/ poprzednim razem nie zdazylam się zestresowac
Wczoraj spakowalam torbę dla siebie, a jutro dla małej i głowa będzie spokojniejsza

Dziś mi przyszła torebka, która sobie zamówiłam jako prezent od siebie dla siebie na urodziny i bardzo mi się podoba

Haha jeszcze się okaże, że dokładnie w 40 tyg urodzisz )))

Super torebka ja też sobie na urodziny kupiłam. coś tego typu

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-04-20 o 13:24
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 12:59   #2655
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
no ja będę chodzić w kapciach a pod prysznic klapki gumowe
Cytat:
noo 8 miesiąc brzmi poważnie
Ja jak idę z tżtem to ciągle mu muszę przypominać, żeby szedł wolniej

a podejrzenie rozchodzenia się spojenia łonowego nie jest przypadkiem wskazaniem do cc??

Upiekłam szarlotke
http://www.mojewypieki.com/post/szar...miuskich-tater

zobaczymy czy dobra jak ostygnie

Ja to w ogóle mam wrażenie, że mam twardy brzuch jak chodzę/stoje a jak leżę to jest mięciutki:brzyda l:

nie mam krupczatki, a też bym upiekła taką...
22.06.2015
Stary 2015-04-20, 13:01   #2656
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Byliśmy załatwić tą kuchnię.. Ojj chyba to zły czas na takie rzeczy.. Nic mi się nie podoba, nie wiem jaką chce kuchnię, jak ma to wyglądac..
ja też dlatego nawet teraz się za to nie biorę tylko dopiero po porodzie jak będzie czas
teraz tak ciężko mi się na cokolwiek zdecydować

Cytat:
u mnie można tylko w kapciach- kupiłam sobie takie ładne
a pod prysznic klapki i tyle

Cytat:

ja tak mam
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 13:02   #2657
ultraviolwt188
Raczkowanie

hehe no mi tu kazali w dresach i legginsach chodzić, a nie w piżamie po szpitalu żeby sie dziwnie nie czuć ,hmm możne coś ala crocsy?
Stary 2015-04-20, 13:06   #2658
k a j a
Zakorzenienie

R
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja też dlatego nawet teraz się za to nie biorę tylko dopiero po porodzie jak będzie czas

ja tak mam
A ja musiałam.. Będą robić niedługo przyłącza a do tego chce wiedzieć gdzie.co będę miała żeby potem ba własną rękę nie przenosić np zalewu..

Już w łazience byli i wszystko przez tel było robione bo ja w szpitalu..

Lena
Stary 2015-04-20, 13:06   #2659
pszczoua
Zakorzenienie

Justi, czy spojenie się rozchodzi i jest słabe lekarz stwierdza podczas badania i to ewentualnie może być wskazaniem do cc. Poki co mówi ze nie jest zle, są dziewczyny którym strzyka ta kość nawet przy chodzeniu także nie przejmuje się. Mój lekarz mówi ze muszę się przemeczyc do konca ciąży i minie po porodzie
Stary 2015-04-20, 13:09   #2660
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no mi tu kazali w dresach i legginsach chodzić, a nie w piżamie po szpitalu żeby sie dziwnie nie czuć ,hmm możne coś ala crocsy?
Ja teraz też nie chodziłam w pizamie, miałam takie bawełniane spodenki coś jak.od pizamy ale to niby dres i zwykle tshirty no.i kapcie-baletki.
Ale po porodzie nie będę się przebierala, zakładala spodni itd.

Lena
Stary 2015-04-20, 13:12   #2661
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
no ja będę chodzić w kapciach a pod prysznic klapki gumowe

nie mam krupczatki, a też bym upiekła taką...
ja też nie zrobiłam z mąką tortową a co!

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

ja tak mam
oo już myślałam,że ja jestem jakaś dziwna z tym moim brzuchem
w ogóle bolą mnie jakby więzadła one mogą się jeszcze rozciągać?

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Justi, czy spojenie się rozchodzi i jest słabe lekarz stwierdza podczas badania i to ewentualnie może być wskazaniem do cc. Poki co mówi ze nie jest zle, są dziewczyny którym strzyka ta kość nawet przy chodzeniu także nie przejmuje się. Mój lekarz mówi ze muszę się przemeczyc do konca ciąży i minie po porodzie
rozumiem
mój tak mówi o moich hemoroidach

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-04-20, 13:19   #2662
kejtiCe
Zakorzenienie

mam ochotę zrobić tą szarlotkę sypaną, ale nie chce mi się myć naczyń po przygotowaniu wszystkiego...
22.06.2015
Stary 2015-04-20, 13:20   #2663
industria
Zakorzenienie

cześć laski
mam tydzień tylko dla siebie. tż pracuje na drugą zmiene i do 20-21 jestem sama w domu nie lubie........
obawiam sie że dziś z nudów bede sprzątać narazie wstawiłam drugie pranie i ugotowałam zupe szpinakową z lanym ciastem......

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
zaraz ide do kosmetyczki
pochwal sie co fajnego ci kosmetyczka robiła

Cytat:
Ej a odnośnie tego czopa... to jego chyba nie da się pomylić z nawet intensywną wydzieliną, hm?
poprośmy szuuu, może wklei nam jakieś fajne zdjęcie czegoś podobnego

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Pomijając fakt ubranek, których mi brakuje oczywiście, to muszę dokupić przewijak, łóżeczko, ochraniacz, poszewki i pościele, prześcieradła, łóżeczko turystyczne z materacem, fotelik samochodowy, nianię elektroniczną, rożki, kocyk też mam tylko jeden, pampersy, flanele, tetry, smoczek, butelki, szczotkę do włosów, nożyczki do paznokci, mokre chusteczki,waciki, kremy, maści, płyn do kąpieli, octanisept, aspirator do noska, proszek do prania, podkłady, stanik... i pewnie jeszcze inne rzeczy, o których zapomniałam... MASAKRA ILE TEGO JEST! A Wy już chcecie rodzić?????
hahaha, czyli musisz dokupić prawie wszystko ale luuz wystarczy usiąść i zamówić u 2 -3 konkretnych sprzedawców i bedziesz mieć z głowy

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

takie prezenty są najlepsze- zawsze trafione

Cytat:
zastanawiam się w czym po szpitalu chodzić, przecież nie w kapciach?
ja mam takie sportowe klapki z takiego piankowego tworzywa. są bardzo wygodne i używam ich jako kapci a i pod prysznic sie nadają
Stary 2015-04-20, 13:23   #2664
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
mam ochotę zrobić tą szarlotkę sypaną, ale nie chce mi się myć naczyń po przygotowaniu wszystkiego...

nigdy nie robiłam/nie jadłam sypanej

ale pogoda wiatr, co chwile pada, a teraz sypie grad??

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-04-20, 13:23   #2665
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
ja w takich białych chodzę po domu
ale u nas w szpitalu pielęgniarki i lekarze mają takie same, więc nie biorę, bo jeszcze mnie posądzą, że ukradłam
22.06.2015
Stary 2015-04-20, 13:28   #2666
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo za kciuki
Przydadzą się, bo jeśli sytuacja się powtórzy, to teraz będzię coraz gorzej z tymi płytkami Niestety nie ma za bardzo lekarstwa na to, jedynie przy spadku poniżej 80 tysięcy podają sterydy w szpitalu. Ja miałam cięcie przy 60 tysiącach płytek i to już było ryzykowne, stąd miałam pełną narkozę. Oby teraz nie było gorzej, bylebyśmy dotrwali do końca 37 tc i żebym mogła mieć cc u mojej gin Jeśli wynik będzie niższy niż 60 tysięcy nie będę miała wyboru, bo przyjmą mnie tylko w jednym szpitalu w Krakowie. Zrobiło mi się przykro, bo do tej pory te płytki w miarę się trzymały, a teraz nagle tak spadły i znów zaczynają się te same stresy co 3 lata temu...
trzymam kciuki, aby płytki nie spadały
Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Hej
Byłyśmy wczoraj na tej akcji Szczęśliwa mama i tam robili usg 2d i 4d za darmo. Nasiedziałyśmy sie jak durne chyba z 6 godzin bo tyle chętnych było i powiem wam, że to straszna lipa. Zorganizowane tak, że te ciężarówki mało się nie staranowały nawzajem niby jakieś konkursy z nagrodami ale ogólnie to szału nie było. Co do Usg 4d to moja mała się tak ustawiła, że totalnie nic nie było widać bo jakoś po łuku się poskładała a lekarka, która robiła badania pytała o płeć. My miałyśmy dobre towarzystwo to mogłyśmy siedzieć ale ogólnie to wg mnie szkoda czasu na tą akcje.
Ja też byłam na tej akcji i jestem zadowolona przyszłam godzinkę wczesniej, zaspiałam się na USG na konkretną godzinkę i pozniej na samo USG przyjechalam. Obraz nie jest super jakości, ale zawsze to coś innego
Cytat:
Nie strasz nas majówkami :P my Jeszce mam czas wiecie co mogę wybrać cc albo poród naturalny, zastanawiam się głęboko nad tym wszystkim co by bylo dla nas najlepsze
Ciężki wybór. co prawda dla mnie oczywisty, ale może dlaego, że skazana na cc jestem i nie wyobrazam sobie inaczej
Cytat:
ja sie tak zastanawiam bo chciałabym tez pojechać 14 maja jeszcze raz do Polski i czy dam radę? co o tym sądzicie nie będzie to ryzykowne dla mnie? będę ponad 3 tyg przed terminem wtedy, macie jakieś doświadczenia? mój mąż tez powiedział cos z miesiąc temu co mną wstrząsnęło, ale mu to wytłumaczyłam jak to odebrałam i on sie nie spodziewał, że tak ja to pojmę, teraz wogóle jestem strasznie podatna na jakąkolwiek krytykę
Ja bym nie ryzykowała. Mnóstwo kilometrów...
Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Czy Was też boli pęcherz/ szyjka??? Nie wiem, czy to moje dziecię mnie kopie w w/w, ale aż mnie skręca czasem z bólu.
Ja mam ciągłe napieranie na pęcherz. Maluch trzyma tam swoją główkę i gmera łapkami!

Hej
wczoraj miałam mega stresujący dzień...w jednym momencie moje ciśnienie wzrosło do 168/118, ale pomału zaczęło spadać. Dziś od rana jakoś odczuwam dziwne bóle?/skurcze? jakby delikatne bóle miesiączkowe, rozciąganie.. mam nadzieje, ze to od tego, że mały szybko rośnie i wszystko się tam rozciąga. Leżę dziś cały dzień plackiem! strasznie się boję wcześniejszego porodu
Stary 2015-04-20, 13:28   #2667
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
W klapkach gumowych.
Od razu mam do chodzenia i pod prysznic. I jakby się ubrudziły podczas porodu itp. to da się umyć i od razu są suche.
Ja biorę japonki
Cytat:
Hmmm też dobra idea

Kejti haha masz rację potem będzie, że im ciężarne klapki kradną
Stary 2015-04-20, 13:28   #2668
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też normalnie sie w legginsach chodzi
no po porodzie to wiadomo- w koszuli żeby szybki dostęp do bożeny był i przewiew

Anutka ładna torebka
Stary 2015-04-20, 13:29   #2669
industria
Zakorzenienie

robicie mi smaka tymi szarlotkami
upiekłabym też ale mam taki mikro piekarnik wielkości kuchenki mikrofalowej
i mieści mi sie tam tylko mała podłużna forma 25 cm albo forma do mufinek

myślicie że moge zrobić szarlotke w takiej formie? czy to bez sensu? bo ja sie nie znam zupełnie na wypiekach i nie wiem czy to ma szanse sie udać
Stary 2015-04-20, 13:33   #2670
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
cześć laski
mam tydzień tylko dla siebie. tż pracuje na drugą zmiene i do 20-21 jestem sama w domu nie lubie........
mój też ma drugie zmiany...od 13 do 22 go nie ma, nie lubię

Marta odpoczywaj sobie, weź magnez i nospę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości