|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Zwlaszcza ze moja tesciowa obchodzi tylko czy ja pracuje... Dziwne ze jeszcze nie zapytala meza ile zarabiam... :-/ nienawidze jej jakos :-P ale co poradzic... Jakby nie bylo to matka mojego ukochanego meza... Ale na szczescie on z niw tez jakos specjalnie kontaktow nie utrzymuje
|
|
|
|
#1262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dd1dd bodziaki w gwiazdki ![]()
|
|
#1263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
on miał cięzkiem dziecinstwo ojciec pil i wszystkie dzieci bił. nie mial nigdy tak dlugiego i stalego zwizku jak ze mna i bylam tez 1 kobiet ktora od niego odeszla :P bo juz raz sie rozstalismy duzo sie zmienil bardzo duzo po dziecku wlasnie Kazdy ma wady i zalety ale jest dobrym ojcem wiec Cytat:
hahaco do macania brzucha ja nie mam nic przeciwko jesli to ktos z rodziny..
|
|
#1265 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Lista fajna
Zastanowiłabym się natomiast nad ilościami. Dla mnie okupowanie 56, o ile nie wiesz, ze maluch urodzi się na prawde mały troche mija sie z celem. A jeśli już to raczej cieńsze, bo lato nam wypadnie Pytanie też czy chcesz dziecia ubierać w bodziaki z długim rękawem i śpiochy/półspiochy, czy raczje w bodziaki i pajace, czy bodziaki z krótkim, koszulki i jakiś dół. Ja mam w domu dosyć ciepło, więc Janek chociaż październikowy w domu urzędował w bodziaku z długim i śpiochach ew. w bodziaku z krótkim/bezrękawniku i pajacu - stąd tego miałam najwięcej. Koszulek na początku praktycznie nie nosił (bo uważam, że są niewygodne dla leżącego dziecka, bo się podwijają). Rozmiar 62/68 to zazwyczaj poczetek przygody z "brudzącym" jedzeniem, więc warto mieć wszystkiego więcej, natomiast 62 spokojnie mi wystarczało ok. 5 kompletów (i paka dobrych pieluszek )I ponownie napiszę - uważam, że niedrapki to ZUO - utrudniają dziecku kontakt ze światem, a przez to i rozwój, a nie dają niczego w zamian - bo paznokcie po prostu trzeba obcinać. Proponowałabym też mieć dwa śpiworki - tak, żeby jeden był do użycia, kiedy drugi w praniu/suszeniu ![]() Cytat:
Zielone moje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Może być normalna oliwka - ja używałam tej z Hipp na przemian z oliwą z oliwek. I nie wyczesywałam szczotka, tylko istniejącą już ciemieniuchę trzeba zdrapać - do tego super jest mały grzebyk. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie jej sprawa... ale niestety mamy tak mają ![]() Cytat:
Fajne leżaczki/bujaczki ma Fisher Price i Bright Stars - pierwszy miałam i jest bardzo ok, a drugi polecany przez znajomych. |
|||||||
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
Ok, lece sie powoli szykowac do pracy ;-) ciekawe jak bedzie dzisiaj ;-) humorek mam jak na razie dobry ale kto wie, wwzystko czasami moze sie zmienic :-P poki co mam lenia... Dzis nic nie zrobilam :-P a maz mi dzis powiedzial ze ostatnio zauwazyl ze nie wyrabiam sie z obiadem na przerwe dla niego, ale pierwsze prosil zebym sie nie denerwowala ;-) bo chcial woedziec czy sie zle czuje czy nie daje rady czy jak ;-) a mi poprostu sie nie chce :-P
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
vea wieczorem do laptopa przysiądę i pooglądam te bujaczki![]() A powiedz mi proszę z Hippa polecasz serię Sensitic czy tą normalną??? |
|
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
Uwierz ze niektore nawet na miano babki nie zasluguja... :-/ ja bylam swiadkiem jak zostawili jej wnuka do pilnowania, jedzonko dla niego a ona wszystko wywalila do sedesu, nakarmila dziecko tym czym chciala a pozniej powiedziala ze zjadl wszystko... A ja stanelam jak wryta jak to slyszalam... Ja wiem tyle ze do monego maluszka sie nie dotknie...
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1274 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poprzedniej ciąży się o to dokładnie pytałam i jeśli nic złego sienie dzieje - nie ma skracającej się szyjki czy rozwarcia głaskanie czy trzymanie reki jest ok - maluch to lubi ![]() Natomiast jeśli coś się dzieje, to nie wolno Cytat:
Uważam, ze jełśi tylko mężczyzna chce, to nie powinno mu się tej możliwości odbierać.Cytat:
To jest mój brzuch - kod dostępu mają do niego Bartek i Jasiek i koniec! Jak ktoś chce dotknąć, to muszę się zgodzić. Za dotykanie bez pozwolenia daję po łapach albo się odsuwam Cytat:
Cytat:
![]() Z BBD żelu i kremu na wiatr używam z normalnej - niebieskiej serii, a kremu na odparzenia z sensitiv - różowej ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
No i gruszka do "koszalina" , ale jak na gratis nie jest źle. Duży plus za etiu |
||||||
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ja mialam na mysli nasza rozmowe z dziewczynami z wczoraj, gdzie slowo BABKA bylo slowem przewodnim |
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gruszkę mam podobną, mama mi kupiła, ale nie wiem, czy będę jej używać, kupię na pewno aspirator
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
vea a co Twoim zdaniem lepsze
?BBD czy Hipp ?
|
|
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Porównywalne całkowicie i jak napisałam, stosuję wymiennie
Są rzeczy, które wolę z BBD np. krem do ciała i do pupy na odparzenia (bo ma mniej cynku), ale na przykład zapach żelu czy oliwki z Hipp bardziej mi się podoba W tej chwili np. mam w łazience do kąpania Żuka żel Hipp, w pokoju, gdzie go przewijam, do mycia pupy BBD, a kremy mam oba - zwykły do pielęgnacji BBD i wyjątkowo na odparzenia Hipp (miał Jaśko mocniej odparzone i potrzebowałam mu podsuszyć).Kremu na niepogodę z Hipp nie próbowałam - tez z BBD mi całkowicie odpowiada, a nie widzę potrzeby płacić więcej tylko za nazwę ![]() Tak jak pisałam, jak nie mam po drodze Rossmanna kupuję Hipp i już. Aaa... i do poczytania http://www.flowmummy.pl/2015/02/7-pr...azdym-dziecku/ |
|
|
|
#1280 |
|
Zadomowienie
|
A to przepraszam, nie nadrobiłam jeszcze tych wczorajszych stron ;-) no ale jak by nie było to niektore "suoer babcie" za jakie sie uwazaja wcale na takie miano nie zasluguja... ;-) ale niekore sa takie cudowne ze tylko pozazdroscic...
|
|
|
|
#1281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
za wyczerpującą odp.
|
||
|
|
|
#1282 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o kremy to na spacer używałam - nivea na każdą pogodę, a do pielęgnacji pupy najlepiej sprawdzał się u nas najzwyklejszy linomag , w razie czego miałam też sudokrem (na odparzenia)
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Uff właśnie spędziłam dużo czasu Was nadrabiając. Przepraszam, że się nie udzielam. Od piątku do Was wrócę. Teraz mam gościa i nie za bardzo mam jak.Widzę, że zakupy pełną parą. Mi Brat przywiózł prezent od mamy dla Filipka. Bodziaki, ręczniczek i pieluszki tetrowe. Żebym sobie popatrzyła czy mi odpowiada to mi dokupi jeszcze. Jak znajdę chwilę to Wam się pochwalę No i mama robi mi kocyk na drutach dla Małego. Zawsze o takim marzyłam prezenciku od serca![]() Wczoraj znów cały dzień spędziłam na wycieczce i muszę stwierdzić, że czas zacząć się oszczędzać. Nogi mi spuchły, plecy bolą. Nie dość, że daleka- długa jazda samochodem to i jeszcze połaziłam dużo. Dziś idę posłuchać serduszka Małego no i na pomiar ciśnienia. Ach i znów narobiłyście smaka mi. Pierogi ruskie i z jagodami.. Może zrobię w tygodniu. A i takie o to widoki miałam na weekend. |
|
|
|
#1285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łoo matko ale długie te wasze listy uffu mnie na szzczescie juz malo co zostalo bo duzo juz kupione haha na mnie gadali baba jaga swojego czasu haha Cytat:
i jeszcze etui do tego ![]() ja kupilam z rossmana osobno wszystko co do kosmetyków dla mam ktore maja dostep do kosmetykow z drogeri DM polecam babylove ultra sensitiv serie dla bobasow i dzieci bardzo delikatne produkty i tanie! kupuje je na zmiane z hipp z czego z hipp przewaznie oliwke i wind und wetter creme ![]() http://www.dm.de/de_homepage/babylov...tra-sensitive/ popatrzcie sobie na sklady mozecie nawet porownać z innymi markami ![]() z tych z dm tez są OK produkty np do kąpieli http://www.dm.de/de_homepage/babylov...e-parfuemfrei/
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2015-04-20 o 15:05 |
||
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny nie mają dostępu do DM w Pl ![]() Szkoda, że nie znam się na składach Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-04-20 o 15:08 Powód: Blad |
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Na all są kosmetyki babylove:
http://allegro.pl/zdrowie-i-higiena-...isqm-4-dz-0113
|
#1288 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez ![]() Cytat:
|
|
#1289 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
można ją na pusty żołądek nie wyjdę z domu. Więc wodą zapchac się musiałam. Cytat:
Cytat:
Mój też nie mówi do brzucha. Przytuli pocałuje i tyle. Wiem ze nie jest zbyt wylewny za to młody nadrabia za nich dwóch ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Nicole masz rację...Zrobię tak, jak mi kazali
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- moniska ja bez wody nie dam rady ![]() Jak gdzieś wychodzę z domu, w torebce mam zawsze butelkę wody
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

I u nas nie ma dnia bez pytania tż "Ciekawe do kogo będzie podobny?" 
te śpiochy z dinozaurem to chyba takie nie bardzo dla dziewczynki (
) ale były nowe i wzięłam 

vea wieczorem do laptopa przysiądę i pooglądam te bujaczki

).