|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Cytat:
![]() Podkłady bella kupiłam
|
|
#4322 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polecam siateczkowe wielorazowe a podkłady świetne z Pabianic miałam - genialne i tanie.... z allegro użytkownik : ABBY-pl a cena powala http://allegro.pl/show_item.php?item=5134405381a jeśli chodzi o "narty" to bella chyba najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- i dla zainteresowanych tematem krwi pępowinowej.... ciekawy artykuł ![]() http://rodzicielstworadosci.com/unca...ew-pepowinowa/ ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
mnie to sie tak spać chciało że szooook :P a mówią że cukier pobudza ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
też staram sie nie mysleć..... ale.... mysle coraz czesciej ze boje się ze synek sam sie wypcha na ten świat kiedy tu ja cesarke planuje ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
super!!! gratuluje córeczki ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
współczuje przeżyć remontowych... ja właśnie od dziś zaczęłam przygode i do 30 mam mieć skończone .... co do wyburzania to jak nie ma zgody administracji to podobno mega wielka kupa... zalezy jak podejdzie do tego administracja bo przy wywalaniu scian musi byc projekt, budowa, kierownik budowy i milion roznych rzeczy, a kary podobno srogie.... ja tez dzis wywalałam i wywiesiłam kartke juz w piątek i mam nadzieje ze nikt narzekac nie bedzie... ostatnio nie narzekali, a 3m sciany poszło... teraz znów 3m ale obawa jest zawsze ... |
|||||
|
|
|
#4323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na łóżku się je kladzie czy jak?? bo jak to nosić?? A jak Do WC trzeba iść to jak z taką płachtą?? Jestem kompletnie glupia w tym temacie A bella o której piszesz to tez mega ogromny rozmiar co z tym robić ??
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-04-20 o 17:15 |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Ale takie na łóżko też kupię ![]() co do rozmiarów to ja chyba bardziej komfortowo będę się czuła w większych - zawsze kupuję podpaski na noc. niestety obfite mam miesiączki i inne opcje nie wchodziły w grę jak takie maxi sztuki
Edytowane przez Pia Gizela Czas edycji: 2015-04-20 o 17:18 |
|
|
|
#4326 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
woooowww... Bartosz zaszalał !!! i super sie ciesze ze narazie te prognozy z nerką takie na plus ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
kochana narty bella jak standardowe podpaski... niestety ... a te podkłady ja kladlam na lozku, mialam zawsze pare w torbie i spokojnie malucha nawet w parku mozna przebrac, czy markecie gdzie takich luksusów nie uświadczysz... przydały się również pod kuwete kota :P teraz zakupie tez większa ilość |
||
|
|
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4328 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, które już są mamami powinny dla nas początkujących wydać poradnik co i jak Bo to są jakieś tajemne sprawy, tylko dla wtajemniczonych i ja się w tym temacie w ogóle nie odnajduję
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wynik glukozy i chyba po 2h z wysokibo 152,30 niby now norma do 153 le do gin nie moge sie dodzwonic, po godzinie 167 a na czczo 70
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
To sporo. Ja po godzinie mialam 86, a po dwóch 93 ( norma na kartce do 140)
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Intuicja mi mówiła, że coś w tym jest nie halo no ale miałam wyrzuty sumienia, że chcę pozbawić moje dziecko tej "szansy". Te argumenty do mnie przemawiają ...
|
|
#4332 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Majty polecam wielorazowe siateczkowe takie szorty z firmy na H (nie pamiętam :P), kupiłam sobie też jednorazowe fizelinowe ale nawet tego nie zakładałam, jakieś takie sztuczne mi się wydawały. A te siateczkowe to przepłukałam i na kaloryfer albo w ręczniku zużytym odcisnęłam i już były suche. Cytat:
A te belle wielkie no w te siateczkowe majty wkładasz i wio majty nie trzymają się zbyt ściśle skóry, poza tym często są bez kleju podkłady więc niestety jakby się pieluchę nosiło ;p dlatego ja sobie szybko zaczęłam leginsy nosić, żeby trochę podtrzymywały wszystko tą konstrukcjęCytat:
Cytat:
Cytat:
Sarrai, super, że byłaś pierwsza. Lekarz ma dość specyficzne poczucie humoru, mnie takie Kotki i słownictwo u lekarza chyba by wkurzyło, ale zależy od sytuacji. Synuś rośnie jak na drożdżach. Orientowałaś się już jakie są terminy przyjęć u tych lekarzy? Może już za wczasu da się umówić jeżeli są bardzo długie? Nieraz wymagane są numery skierowania, ale nie zawsze, czasem da się bez tych danych. Pamiętam jak na usg bioderek nieraz trzeba długo czekać a zalecają zrobić w pierwszych 4 tygodniach życia
|
|
#4333 |
|
Konto usunięte
|
Widzę, że kompletowanie toreb do szpitala w toku. Ja dzisiaj obkupiłam się w aptece internetowej i na allegro. Poszło prawie 400 zł
jutro muszę to wszystko odebrać, najchętniej wysłałabym Tż ale pojechał na poligon
|
|
|
|
#4334 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trochę wiatr wiał, ale grunt, że nie padało![]() Ząb mi się ukruszył Górna 5
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
o rany dobrze dziewczyny, że piszecie o tych podkładach itd bo ja też zielonego pojecia o tym nie mam... w ogóle szczerze mówiac to chyba tak do konca nie wyobrażam sobie jak przebega ten cały połóg? długo się krwawi?
|
|
#4337 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4338 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to też czarna magia i nie wyobrażam sobie tego całego zamieszania po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#4339 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4340 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
Umieram.
Przez 3.5 h prasowałam ciuszki dla Marysi, a jestem w 3/4 rozmiaru 56 i 62. Suszy się rozmiar 68. Mąż załapał grypsko, leży w łóżku i mówi, że skóra go pali.
|
#4342 |
|
Rozeznanie
|
wiecie dziewczyny od paru dni ruszanie malego kopniaki przeciaganie itd juz mnie wkurza tzn moze nie wkurza ale chcialabym aby byl spokojniejszy bo mnie niestety juz te ruchy bola:/ nie zawsze na szczescie ale niestety ma chyba coraz mniej miejsca i poprostu jego przeciaganie i wypychanie sprawia mi spory dyskomfort czesto az 'podskakuje' bo takie dziwne uczucie.. troche jakby bol z czym innym pomieszane.. dlatego boje sie dalszego ciagu zwariuje chyba:/ dobrze ze nie boli zawsze.. ale niestety coraz czesciej:/
plus do tego bola mnie zebra juz:/od naciskania macicy i ogolnie brzucha no poprostu zaczyna sie wysmienicie a od jutra dopiero 31tc;D łeee.. Edytowane przez cicha1990 Czas edycji: 2015-04-20 o 20:36 |
|
|
|
#4343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przeważnie krócej
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
raaaany
![]() cicha ![]() mi z kolei te ruchy nie przeszkazaja, no chyba,że zdzieli mnie po pęcherzu, no to wtedy ałaaaa
|
|
#4345 | ||
|
Rozeznanie
|
Byłam dziś u lekarza odebrać wyniki, cukrzycy na szczęście brak
a "morfologia lepsza niż u niejednej kobiety nie w ciąży"- tak lekarka mnie podsumowała także wszystko ok.Potem do pracy z L4 a po drodze oczywiście sklepy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam na razie wszystko tylko raz wyprane i czekam na pogodę i pranie nr 2 się odbędzie, ale nie wszystko naraz![]() Poka koszule
|
||
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też ruchy małego jeszcze nie sprawiają bólu ale fakt, że czasem jak wierzgnie to i ja podskakuję
coraz więcej siły ma rozbójnik
|
#4347 |
|
Rozeznanie
|
Mam wyniki glukozy
tym razem mam 109 także nie jest źle![]() Bobo gratuluję córeczki ![]() A ja mam dziś jakiś nerwoból pod żebrem;/ I nie mogę głęboko powietrza złapać i chyba zaczyna mi się zgaga ale zawsze mogło być gorzej.Ja oczekiwałam dużego krwawienia po porodzie,a z racji cesarki było mniej niż się spodziewałam.I zużyłam połowę opakowania podkładów i ze 3 sztuki na łóżko tak przez pierwsze 2 dni. A krwawienie/plamienie w połogu miałam przez 7 tygodni.Gorzej wspominam nawał pokarmu. Fuertka możesz zmienić mi termin wizyty z 15 maja na 8 maja? dzwonili dziś do mnie z centrum czy mogę wcześniej przyjść i od teraz wizyty już co 2 tygodnie.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#4348 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, ja wczoraj cały wieczór przepłakałam, tak bo tak
nie wiem co mi się dzieje No wiem właśnie, mój termometr sam kosztował 120 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4349 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie gadaj....mnie tez, tylko dolna prawa piątka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a wszyscy dookoła tylko sie śmieją ze mnie Cytat:
A pokaaaaa termometr ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- A na wysypkę pomaga Bepanthen, pożyczyłam od Synka, moze nie bedzie miał mi tego za złe
|
|
#4350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Byłam właśnie na badaniach krwi, myślałam, że mi zejdzie długo, spakowałam się do pracy z prowiantem, a tam 8 osób, dwie Panie pobierające
no i wróciłam na śniadanie do domu ![]() I poczyniłam pewne obserwacje Zawsze chodzę na badania do Diagnostyki, płatne i nigdy mnie nic nie boli, a dziś byłam w przychodni na NFZ i bolało bardzo Chyba się wczoraj nie dodzwoniła Cytat:
Termometr trochę przepłaciłam, ale potrzebny był mi na gwałt, więc kupiłam stacjonarnie w jedynej czynnej aptece http://termometrbezdotykowy.pl/kardi...kl80-recenzja/ Polecam, można nim mierzyć temp. w domu, wody (mierzymy temperaturę herbaty ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

Przeglądałam mleka dla niemowlaków, kosmetyki i póki co celujemy w Hipp
Najpierw jednak muszę zagonić swojego TŻ do malowania pokoiku dla Małej

Górna 5
ale przeważnie krócej

ale zawsze mogło być gorzej.