|
|
#2731 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Soleil
![]() Jezuuuu jak mi głowa pęka
|
|
|
|
#2732 |
|
Rozeznanie
|
Ja też już coraz częściej myślę o porodzie
![]() Zastanawiam się która pierwsza urodzi, jak będziemy to wszystkie razem przeżywać i się wspólnie cieszyć. Czasem mi się wydaje że to jeszcze tyle czasu, a to tak naprawdę jeszcze tylko chwilą, tak ten czas leci. Ponieważ to moje 3 dziecko to obawiam się ze to terminu nie dotrwam...ciekawe jak to się ułoży.
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narzutkę kupiłam kiedyś na targu ale widziałam je też na All. |
|
|
|
|
#2734 |
|
Konto usunięte
|
mehja ja bym nie kupowała szlafroka
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi co do szlafroka
|
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Soleilvjak Ci tylko pomoże to poplacz sobie
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki kupiłaś? soleil
|
|
#2738 |
|
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny...
problem w tym ze placz niestety nie pomaga kiedys sie uspokoje... a z takich pozytywniejszych spraw, to moj Maluch nie przestaje sie rozpychac w moim brzuchu jak pomysle ze wizyta u gina mam dopiero za 3 tygodnie to sie zastanawiam czy dotrwam do tego czasu w dwupaku za tydzien mam spotkanie w szpitalu z anestezjologiem w sprawie znieczulenia - mam nadzieje ze tym razem bedzie czas na zzo!!
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od czwartku będą w Biedronce tanie torby sportowe
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1429526796 Ja potrzebuję więc pójdę oblukać |
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
teraz mają torby jak ja już kupiłam na allegro
ale za to mam ładniejszą - fioletową
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
Ale się rozpisałyście !
i straszycie porodówką już ja jeszcze o tym nie myślę ![]() Bylam dziś u gina. Wszystko ok. Jestem pozamykana (jak na mnie,bo od 20 tc chodzę z lekko skróconą i rozwartą szyjką), usg mi nie robił niestety...tylko serduszka nasłuchiwał. I mam infekcję ![]() Odebrałam zamówienie z gemini. Mi brakuje jeszcze pampków,chusteczek,płynu Hippa,klapek pod prysznic,pościeli do łóżeczka...i kogoś kto popierze i poprasuje te stosy ubranek,tetry itp (:
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Industria przyszła ci już ta torba? zadowolona jesteś? jak te z biedr. okażą się do niczego to też bym na All kupiła. kupiłaś tą? http://allegro.pl/torba-podrozna-wyc...151568201.html
|
|
|
|
#2743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Znów latałam dziś od rana, jak kot z pęcherzem i nawet chwili na wizaż nie znalazłam Już chyba wiem dlaczego przestałam pprzybierać na wadze- za dużo ruchu![]() Mąż złożył dziś łóżeczko, a ja przykleiłam naklejki Cytat:
Cytat:
Cytat:
mnie też już tak pobolewa to i owo w tych okolicach...
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Aika, w którym tc jestes? Ja też się przejmowalam, aż w końcu w 35 tc młody się obrocil. Poczytalam troszkę o tym obrocie zewnętrznym i w razie czego byłam na niego zdecydowana. Wykonuje się go już przy ciąży donoszonej (37-38 tc) i w dzisiejszych czasach nie jest ryzykowny bo podpinaja cię pod ktg, usg a w razie czego czeka anastezjolog i wolna sala na cc. Warunkiem jest ciąża bez komplikacji i wystarczająca ilość wód plodowych.
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Apropo tych ćwiczeń o których pisała Princesika, ja lezalam 2-3 razy dziennie po 15 minut z poduszkami pod biodrami, tak by były one ok. 30cm nad ziemia. Nie wiem czy pomogło ale po kilku dniach dziec się obrocil
|
|
|
|
#2745 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna torebka! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze nieciekawie z tym ciśnieniem Co na to lekarz?---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- mojego nie ma od 16-tej do 8-mej rano Na szczęście co drugi dzień.Cytat:
OMG!
|
|
#2746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W srode koncze 32 tydzien, niby czas jeszcze jest, mam nadzieje ze sie obroci. Polozna mowi ze ona jest bardzo dluga i moze dlatego sie nie moze obrocic i tak lezy w poprzek albo glowa do gory. Musze tak zaczac lezec. |
|
|
|
|
#2747 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do obracania, ja bym się nie zgodziła. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też czekam na pogodę ![]() No... jeszcze ochraniacza ani rożka nawet nie zamówiłam, więc trzeba to w niedługim czasie naprawić. Cytat:
|
|
#2748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zjadłabym mmmmniam! Teraz głodna będę ![]() Cytat:
Mi też zjada cytowania, posty... to chyba wizaz |
|||
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie dlatego mało uprasowałam, głównie tą pościel syna, ciuszków tylko kilka zdążyłam. |
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Irmusia zacytowałaś Smutnego Czopa i znowu mi się śmiać chce |
|
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co do toreb z Biedry to ja mam 1, kupiona ok. 2 lat temu i też jestem zadowolona. Za ok. 20 zł na przecenie. Ale się okropnie czuję dzisiaj:/ Od wczoraj brzuch boli jak na okres, ciągnie, kłuje no normalnie wszystko na raz :/ Miałam Wam pisać co z tym stanikiem-nie zamawiam go jednak. Sprzedawca dalej nie odpisał, patrzyłam na komentarze to dodatkowo mnie zniechęciły. Dzisiaj zamawiam ten chyba : http://allegro.pl/75f-biustonosz-do-...279149437.html i/albo ten http://allegro.pl/75f-stanik-ciazowy...991699375.html
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-04-21 o 06:53 |
|
|
|
#2752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Solei bardzo mi przykro, to musi być ogromny ból ![]() Szuu he he smutny czop rządzi Spakowałam wczoraj torbę ![]() Abz i jak ta moja Silvia na żywo?
|
||
|
|
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witam sie w piękny i słoneczny dzień ![]() Jeśli chodzi o torbę to ja kupiłam tą w sp i jest całkiem ok, ale nadaje się raczej jako druga dodatkowa torba ![]() Całkiem fajne te staniki, ja się sama zastanawiam czy zamawiać stanik do karmienia czy na początek poczekac.
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam ze nie nadrabiam,ale za duzo 20 stron :P
A wiec wczoraj przewiezli mnie do innego szpitala,po badaniu ginekologicznym gin stwierdzil ze w kazdej chwili dzieci moga zaczac sie rodzic a u nich nie ma sprzetu. Teraz pytanie czy tutaj mi wszystko unormuja i puszcza do domu a ja bede drzec czy zadecyduja o cc... |
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jednej srony to za szybko, a z drugiej to z bliźniakami całkiem normalny termin. Tam z reguły się robi cc przy bliźniakach? |
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niewiem co oni tu wymysla obserwacja trwa 4 dni.
|
|
|
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
witajcie!
32 tydzien zaczety, kejti to my tez juz jestesmy w 8 miesiacu? uoooo ![]() wczoraj mialam usg 3 trymestru. maly wazy 1775 g i mierzy... 40 cm :O po kim on taki dlugi? (tz 158 cm wzrostu, ja 162) bardzo byl fotogeniczny a juz z profilu to jak dla mnie calkiem do tz podobny (tesciowa potwierdza )i co a zrobie z ciuszkami na 50 jak on mi sie 60cm urodzi??? ![]() jest glowa w dol i wszystko ok, jedyne co to gin zauwazyl jakas minimalna nieprawidlowosc w ruchu jednej z zastawek serca pytal czy robilismy echo serca i u kogo - robilismy i u dobrego specjalisty, wiec mowi, ze jak tambten nic nie mowil, to pewnie wszystko ok i on tego nie bedzie w papierach pisal.. ale sie zmartwilismy. ![]() cos trzymajcie sie tam... ale to juz moze czasem byc ten moment niedlugo... ojojo ![]() soleil mehja ja sie dzisiaj nawet wyspalam (wreszcie),, bylam bardzo zmeczona bo wczoraj to usg mialam na 8 takze wstalismy o 6... dzisiaj sa rowno 2 mesiace do porodu, powinnam jeszcze z miesac popracowac i tez mi sie nie oplaca rodzic wczesniej.. pije herbatke a potem sie ubieram i do roboty. szuu RYBA CZOP rzadzi |
|
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
Poldzik za wizyte
piekna waga
|
|
#2759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gratki za wizytę a serduszkiem się nie martw, jak spcjalista mówił, że jest ok to na pewno tak jest |
||
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Cos cholercia. Trzymaj się tam
oby jednak dzieciaczki powiedziały, Blanki to.posłuszne dziewczynki ![]() ![]() A ja wczoraj poszłam do babci na herbatke i wróciłam po 20 i tz dzwonil ze mu.opilek metalu wpadł do oka.. i musiałam po niego jechać, ale okulisty już nie było i dziś idzie. Tzn poszedł już..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

jak pomysle ze wizyta u gina mam dopiero za 3 tygodnie to sie zastanawiam czy dotrwam do tego czasu w dwupaku 
Już chyba wiem dlaczego przestałam pprzybierać na wadze- za dużo ruchu

zdrowka dla Ciebie
i bardzo mi się podoba 

tez wlasnie czytam o tym zabiegu obracania. Wydaje sie to dodc ryzykowne i z tego co czytam bardziej skuteczne przy drugiej ciazy. Sprobuje te cwiczenia i zobaczymy co bedzie za 3 tyg. Dziekuje za pomoc.