Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-20, 14:40   #121
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)

no ja mam to samo... od zawsze mam badziewna płytke, nigdy nie moge zapuścić długich :/ dobrze, że chociaż płytkę mam długą to to mnie ratuje
ale faktycznie: żel będzie chronił przed złamaniem. ja miałam tylko 2 razy w zyciu sztuczne paznokcie : raz na studniówkę tipsy i raz na jakieś wesele za nastoletnich czasów... nie lubię tego
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 16:04   #122
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
no ja mam to samo... od zawsze mam badziewna płytke, nigdy nie moge zapuścić długich :/ dobrze, że chociaż płytkę mam długą to to mnie ratuje
ale faktycznie: żel będzie chronił przed złamaniem. ja miałam tylko 2 razy w zyciu sztuczne paznokcie : raz na studniówkę tipsy i raz na jakieś wesele za nastoletnich czasów... nie lubię tego
Ja nigdy nie miałam sztucznych paznokci, wolałabym tego uniknąć przed ślubem, ale raczej nie ma szans...
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 17:24   #123
mogg
Zakorzenienie

a ja mam od roku i tak co moge powiedziec . Zanim zalozylam to moje paznokcie mialy dlugosc max 3 mm i sie lamaly byly beznadziejne. Od roku sama sobie robie i z plytka mi sie nic nie dzieje .
Teraz nikt juz nie robi tipsow bo klej do tipsow okropnie niszczy plytke. Sam zel nie robi az takiej masakry grunt to nie przepilowac plytki.

moj telefon zjada literki i polskie znaki :/
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 17:24   #124
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
u nas było podobnie, niektórzy z rodziny to ze skwaszoną miną przyjmowali zaproszenie, nie ma się co przejmować Kochana.. to wcale nie musi być tak, że nie idą bo tylko cywilny, po prostu niektórzy tak mają i już a za ile miejsc musicie zapłacić?

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

a tak w ogóle to możecie mi polecić jakąś zaufaną panią, która robi ładne hybrydy? chciałam się ustrzec przed tym ale niestety paznokcie mam w coraz to gorszym stanie;/
ja kupiłam grupon w salonie Neos, zobaczymy,co to będzie...

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 17:25   #125
mogg
Zakorzenienie

Ja od rana instaluje sprzet i ogarniam ksiegowosc masakra !!

Stary 2015-04-20, 17:48   #126
JagnaJagna
Raczkowanie

Miałam hybryde raz w życiu i jeeeeeeejuniu.. Trzymało mi się to ustrojstwo dwa dni i gdzieś zachaczyłam i mi odprysnęło po prostu, a że ja się nie mogę powstrzymać to chciałam to co się zawinęło jakoś tak zgrabnie urwać ale się nie udało. Pomyślałam, że i tak będę musiała jednego dorobić no bo po 2 dniah to... więc zerwałam sobie tego jednego do końca. Schodziło jak stary lakier... Po tej hybrydzie musiałam czekać aż mi cała płytka odrośnie od nowa bo mi ta warstwa hybrydy schodziła z warstwą mojego paznokcia i koniec końców została mi pielinka.. NIGDY WIĘCEJ.
JagnaJagna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 21:17   #127
antena22
Zadomowienie

Ja tipsów też nie znoszę. Zawsze miałam po nich strasznie płytkę zniszczoną. Hybrydy nigdy nie miałam,ale słyszałam że bardzo szybko schodzi z paznokci. koleżanka która się tym zajmuje mówi że po wypróbowaniu wszelkiej maści lakierów hybrydowych (tanich i tych z wyższej półki) zawsze nakłada cieniutka warstwę żelu i dopiero lakier hybrydowy. Dzięki temu dłużej się trzyma.
My już po wizycie na sali. Było nawet spoko,chociaż troche sie wkurzyłam,bo gdy podpisywaliśmy umowę mogliśmy zdecydować czy chcemy stół wiejski od nich czy sami zorganizujemy a dzisiaj właścicielka nam mówi że odeszli od tego. Mamy jej wysłać na @ co byśmy chcieli na tym stole mieć i ona nam wyceni. Generalnie oni proponują stół za 20 zł/osoba.Uważam że to drogo.Przy 100 osobach to dodatkowe 2000zł Poza tym menu już ustaliliśmy, kwiaty na stół załatwione. Udało nam się też zmniejszyć liczbę gości do 95 osób
Stary 2015-04-20, 22:40   #128
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Ja tipsów też nie znoszę. Zawsze miałam po nich strasznie płytkę zniszczoną. Hybrydy nigdy nie miałam,ale słyszałam że bardzo szybko schodzi z paznokci. koleżanka która się tym zajmuje mówi że po wypróbowaniu wszelkiej maści lakierów hybrydowych (tanich i tych z wyższej półki) zawsze nakłada cieniutka warstwę żelu i dopiero lakier hybrydowy. Dzięki temu dłużej się trzyma.
My już po wizycie na sali. Było nawet spoko,chociaż troche sie wkurzyłam,bo gdy podpisywaliśmy umowę mogliśmy zdecydować czy chcemy stół wiejski od nich czy sami zorganizujemy a dzisiaj właścicielka nam mówi że odeszli od tego. Mamy jej wysłać na @ co byśmy chcieli na tym stole mieć i ona nam wyceni. Generalnie oni proponują stół za 20 zł/osoba.Uważam że to drogo.Przy 100 osobach to dodatkowe 2000zł Poza tym menu już ustaliliśmy, kwiaty na stół załatwione. Udało nam się też zmniejszyć liczbę gości do 95 osób
Moim zdaniem to strasznie drogo

Ja się zaczęłam zastanawiać nad barmanem na weselu. Na ślubie marzeń spotkałam znajomego który się tym zajmuje. Powiedział, że bierze 10zł/os, siedzi całe wesele. No i jest dwóch barmanów. Alkohol załatwiamy my. Fajna atrakcja by była, ale nie wiem czy warto Chociaż przyznam, że sama piłabym takie drinki.
Stary 2015-04-20, 23:18   #129
mahoniowa
Zadomowienie

Mu raz byliśmy na weselu z takim barmanem i nawet miał wzięcie ja podeszłam do tego ostrożnie bo nie chciałam mieszać za bardzo ale kolejeczka była spora i to nie tylko kolejka pań

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Ps my płacimy 12zl/os za stół wiejski..

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 00:57   #130
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Ja się zaczęłam zastanawiać nad barmanem na weselu. Na ślubie marzeń spotkałam znajomego który się tym zajmuje. Powiedział, że bierze 10zł/os, siedzi całe wesele. No i jest dwóch barmanów. Alkohol załatwiamy my. Fajna atrakcja by była, ale nie wiem czy warto Chociaż przyznam, że sama piłabym takie drinki.
Ja byłam na jednym weselu z barmanem, było fajnie! My nie braliśmy pod uwagę ze względu na koszty i na to, że jest krótkie przyjęcie.

Siedzę i drukuję księgę gości. Będzie na wzór Mogg (dzięki kochana! ) ale ciut zmieniliśmy Muszę każdą kartkę palcem popychać, bo drukarka nie chwyta tak grubego papieru... No nic, już bliżej niż dalej...
Przyjechało dzisiaj nasze łózko śliczne

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-04-21, 01:06   #131
mogg
Zakorzenienie

Hyh fajnie Olu ze cos Wam sie przydalo ) U nas stol wiejski w cenie

barmana nie bralismy pod uwage ze wzgledu na koszty ;/

u nas ciag dalszy odmawiania ale podaja prawdziwe powody i do tego takie ktore rozumiem i wiem ze nie mieli wplywu

Stary 2015-04-21, 07:16   #132
mikonada
Zakorzenienie

O to my dalismy 1000zl za stol wiejski, najtansza wersja a i tak mase tego zostalo!
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 07:59   #133
mogg
Zakorzenienie

O kurcze to rzeczywiscie !! a ja myslalam ze wszedzie w cenie

Stary 2015-04-21, 09:26   #134
melka1990
Raczkowanie

Hej Dziewczęta u mnie sezon remontowy w pełni, nie mam czasu dosłownie na nic..Do września się wykończe całym tym sprzątaniem i załatwianiem Co do barmana to naprawde super sprawa, byliśmy na takim i do woli można próbować każdy rodzaj drinka czy shota, fajnie bo czasami w klubach ceny podobnych drinków sa mega wysokie

A mam do Was pytanie? jak zapraszałyście rodziców? jakims oddzielnym zaproszeniem? ładniejszym? czy takim co innych?
melka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 09:33   #135
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Mnie hybryda ślubna trzymała się 1,5 tygodnia - musiałam zmyć bo odrosty były już widoczne. Dużo zależy od płytki paznokcia i stosowanych przez kosmetyczkę produktów. (pierwszym razem lakier zaczął mi odpryskiwać na górze ).

Stołu wiejskiego nie musisz brać na wszystkich gości, podobnie jak stołu słodkiego, owocowego. Tylko np. na połowę. Nam tak doradziła właścicielka sali

Cytat:
Napisane przez JagnaJagna Pokaż wiadomość
Miałam hybryde raz w życiu i jeeeeeeejuniu.. Trzymało mi się to ustrojstwo dwa dni i gdzieś zachaczyłam i mi odprysnęło po prostu, a że ja się nie mogę powstrzymać to chciałam to co się zawinęło jakoś tak zgrabnie urwać ale się nie udało. Pomyślałam, że i tak będę musiała jednego dorobić no bo po 2 dniah to... więc zerwałam sobie tego jednego do końca. Schodziło jak stary lakier... Po tej hybrydzie musiałam czekać aż mi cała płytka odrośnie od nowa bo mi ta warstwa hybrydy schodziła z warstwą mojego paznokcia i koniec końców została mi pielinka.. NIGDY WIĘCEJ.
Tylko jedna myśl nasuwa mi się - zmień kosmetyczkę Gdyby hybryda odprysła mi po dwóch dniach - poszłabym do zakładu aby poprawili. Tak jak pisałam - uważam hybrydę za wybawienie na sezon letni (szczególnie na stopach gdzie paznokcie wolniej rosną). Wiadomo, że osłabia płytkę (jak każde malowanie). Aby usunąć lakier hybrydowy najlepiej najpierw zmatowić warstwę a następnie moczyć w acetonie. Wtedy lakier odchodzi bez płytki

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 10:05   #136
Escorpio
Zakorzenienie

Jeszcze trochę czasu na zastanowienie się nad barmanem mamy, ale bardzo rozważam tę opcję, zwłaszcza, że wszystko mamy w cenie (poza napojami). Wiejskiego stołu nie biorę.
A barman może robić drinki bezalkoholowe, więc można spokojnie pić i pić. No i fajna atrakcja dla dzieci Ale ile bym musiała wtedy kupić napojów i alkoholu?? Ah i jeszcze musiałabym się upewnić, czy sala nie życzy sobie dodatkowych kosztów z racji mycia szkła...

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez melka1990 Pokaż wiadomość
A mam do Was pytanie? jak zapraszałyście rodziców? jakims oddzielnym zaproszeniem? ładniejszym? czy takim co innych?
Ładniejszym nie, takim samym jak wszystkich gości, tyle że w środku zamiast "Ania i Piotrek wraz z Rodzicami serdecznie zapraszają…" będzie "Ania i Piotrek serdecznie zapraszają… " i tutaj albo Rodziców, albo imiona rodziców, jeszcze nie wiem

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
O kurcze to rzeczywiscie !! a ja myslalam ze wszedzie w cenie

Coś Ty, rzadko kiedy w cenie W salach, które ja oglądałam nie był w cenie.
A ile płacicie od osoby??

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Oluniuniunia Pokaż wiadomość
Ja byłam na jednym weselu z barmanem, było fajnie! My nie braliśmy pod uwagę ze względu na koszty i na to, że jest krótkie przyjęcie.

Siedzę i drukuję księgę gości. Będzie na wzór Mogg (dzięki kochana! ) ale ciut zmieniliśmy Muszę każdą kartkę palcem popychać, bo drukarka nie chwyta tak grubego papieru... No nic, już bliżej niż dalej...
Przyjechało dzisiaj nasze łózko śliczne
A robisz tak samo jak Mogg?? Drukujesz w domu, a potem składasz tak na Sadach?? Na każdej stronie będziesz miała coś napisane? I powiedz jeszcze skąd brałaś kartki
Stary 2015-04-21, 10:23   #137
mogg
Zakorzenienie

Escorpio my placimy 160 zl od osoby .

A papier najlepiej na paper concept - ceny super i jak pieknie pakuja !!

Stary 2015-04-21, 10:31   #138
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze trochę czasu na zastanowienie się nad barmanem mamy, ale bardzo rozważam tę opcję, zwłaszcza, że wszystko mamy w cenie (poza napojami). Wiejskiego stołu nie biorę.
A barman może robić drinki bezalkoholowe, więc można spokojnie pić i pić. No i fajna atrakcja dla dzieci Ale ile bym musiała wtedy kupić napojów i alkoholu?? Ah i jeszcze musiałabym się upewnić, czy sala nie życzy sobie dodatkowych kosztów z racji mycia szkła...

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Ładniejszym nie, takim samym jak wszystkich gości, tyle że w środku zamiast "Ania i Piotrek wraz z Rodzicami serdecznie zapraszają…" będzie "Ania i Piotrek serdecznie zapraszają… " i tutaj albo Rodziców, albo imiona rodziców, jeszcze nie wiem

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

A robisz tak samo jak Mogg?? Drukujesz w domu, a potem składasz tak na Sadach?? Na każdej stronie będziesz miała coś napisane? I powiedz jeszcze skąd brałaś kartki
Drukuję w domu, składam na Sadach jak Mogg Na każdej stronie coś będzie plus kilka czystych kartek na koniec. Papier kupiłam na paper concept, zgodnie z radą Mogg Kupiłam też mazaki i takie piankowe serduszka do naklejania, położę to obok księgi, żeby goście mogli trochę poszaleć wizualnie

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-04-21, 10:39   #139
ttunia
Raczkowanie

Cytat:
Asti akurat Mój dostał w jakimś prezencie

masz rację, ja gdybym nie miała ogromnej ilości wolnego czasu w wakacje to też bym się za robienie zaproszeń nie brała
tak to zamawiasz i masz z bani
czyli chrzciny u TŻ-ta w czerwcu

kurcze, to mi zrobiłaś zagwostkę tym żelem.. ja nigdy nie robiłam sobie sztucznych paznokci, strasznie się przed tym broniłam, więc i się na tym kompletnie nie znam boję się jednak, że mi się złamie jakiś w ostatniej chwili bo tak jak mówiłam i tak mam słabe płytki.. odżywki do paznokci raczej tylko pogarszają sprawę;/
sama nie miałam nigdy sztucznych paznokci bo mam bardzo twarda i długa płytke (chyba to kształt migdałowy czy jakostak :p) i mam odwrotny problem, ponieważ zanim cokolwiek zrobie z paznokciami musze je "namoczyć":P ale moja mama robiła hybrydy i bardzo dobrze jej się trzymały (tylko nie wiem z jakiej firmy były lakiery) i długo bo zdejmowała dopiero jak miała odrosty.

Cytat:

Cytat:
Mu raz byliśmy na weselu z takim barmanem i nawet miał wzięcie ja podeszłam do tego ostrożnie bo nie chciałam mieszać za bardzo ale kolejeczka była spora i to nie tylko kolejka pań

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Ps my płacimy 12zl/os za stół wiejski..
Cytat:
Napisane przez melka1990 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta u mnie sezon remontowy w pełni, nie mam czasu dosłownie na nic..Do września się wykończe całym tym sprzątaniem i załatwianiem Co do barmana to naprawde super sprawa, byliśmy na takim i do woli można próbować każdy rodzaj drinka czy shota, fajnie bo czasami w klubach ceny podobnych drinków sa mega wysokie

Cytat:

Barman to super sprawa wg mnie! na weselu koleżanki to była ogromna atrakcja i drinki pychota! tylko nie wiem czy on był specjalnie wynajęty czy może sala miała to w opcji bo wesele było w Stodółce a tam jest bar. Jak byłam na targach i z ciekawosci gadałam z barmanem to mowił że oni biorą ok 1200 - 1400 (zalezy od liczby gosci), z listy drinków wybiera się ok 10 i on podaje liste alkoholi które są potrzebne do wykonania i my kupujemy. Ten z którym gadałam miał taki przenośny bar, który stoi na sali.

Co do stołu wiejskiego ja mam w cenie, wiec się nie orientuje w cenach jeśli samemu się zamawia.

A jeśli chodzi o zapraszanie rodziców to gdzieś w poprzednim wątku chyba było też takie przykładowe zaproszenie VIP dla rodziców
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 10:47   #140
mahoniowa
Zadomowienie

zaproszenie to moje!
'Wejściówka VIP"

kurczę, zmartwiłyście mnie tymi hybrydami.. wymyśliłam, ze może zrobię sobie po prostu zwykły manicure u kosmetyczki ze zwykłym malowaniem albo jeszcze lepsza wersja - kupię jakiś ładny lakier z Golden Rose, na to top coat żeby się trzymało i sobie sama pomaluję

09.05.2015
Stary 2015-04-21, 10:57   #141
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
Escorpio my placimy 160 zl od osoby .

A papier najlepiej na paper concept - ceny super i jak pieknie pakuja !!
No to niedużo płacicie
Przeglądam sklep, super rzeczy można znaleźć Bliżej ślubu na pewno skorzystam.

Cytat:
Napisane przez Oluniuniunia Pokaż wiadomość
Drukuję w domu, składam na Sadach jak Mogg Na każdej stronie coś będzie plus kilka czystych kartek na koniec. Papier kupiłam na paper concept, zgodnie z radą Mogg Kupiłam też mazaki i takie piankowe serduszka do naklejania, położę to obok księgi, żeby goście mogli trochę poszaleć wizualnie
To może i ja tak zrobię A co!

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
Barman to super sprawa wg mnie! na weselu koleżanki to była ogromna atrakcja i drinki pychota! tylko nie wiem czy on był specjalnie wynajęty czy może sala miała to w opcji bo wesele było w Stodółce a tam jest bar. Jak byłam na targach i z ciekawosci gadałam z barmanem to mowił że oni biorą ok 1200 - 1400 (zalezy od liczby gosci), z listy drinków wybiera się ok 10 i on podaje liste alkoholi które są potrzebne do wykonania i my kupujemy. Ten z którym gadałam miał taki przenośny bar, który stoi na sali.
No to mnie pewnie tyle by wyniósł barman. Więcej niż 140 osób raczej nie będę miała. Muszę przemyśleć sprawę z tż
Stary 2015-04-21, 11:06   #142
mogg
Zakorzenienie

mahob to nie jest zly pomysl co do paznokci tylko pytanie jakie masz pazurki.

Stary 2015-04-21, 11:10   #143
mahoniowa
Zadomowienie

hm.. jakie.. a jakie mam mieć?;p są raczej zwyczajne, nie są jakieś bardzo łamliwe ani też bardzo twarde.. są w niezłym stanie, tylko znając moje szczęście to pewnie by się połamały 8 maja..

09.05.2015
Stary 2015-04-21, 12:16   #144
JagnaJagna
Raczkowanie

Co do stołu wiejskiego to słyszałam właśnie takie cany takie jak podawałyście. Pytanie brzmi skąd te ceny się biorą. Biorą się stąd, że to jest modne i stąd, że właściciele sali uważają że każdy będzie chciał spróbować. A to akurat prawdą nie jest. załóżmy, że na weselu jest 100 osób, licząc 20 zł/os to razem 2000 zł a ja np tyle nie wydam na pewno. Za to korzystając z tego, że niedaleko mnie i w rodzinnej miejscowości tż są tacy ludzie, którzy robią takie rzeczy to stół skompletujemy na pewno sami. I tak mam kucharki, więc i tak będę musiała na tą salę pojechać. Mój tata liczył ostatnio ile by taki stół wyniósł i przy 100 osobach chyba do 1000 nie dobiliśmy. Także taka alternatywa - pogadać z kimś kto robi kiełbaskę. Pamiętam jak my robiliśmy też kiedyś zawsze na świeta i przy okazji na handel to była i kiełbaska i kaszanka i wędzone boczki i co tam jakie kto mięso chciał wędzone, salcesonik itd. Cena 12 zł jak podała mogg chyba jest w miarę ok.

Co do paznokci to nie ryzykowałabym samodzielnego zapuszczania bo wiadomo, że dzień przed weselem by poszedł i to na palcu, na którym ma się znaleźć obrączka Najlepsze wyjście jak dla mnie żel. Bedzie ładnie wyglądał i się nie połąmią i nie sądzę, że tak szybko by odprysnął - przynajmniejw moim przypadku...
JagnaJagna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:18   #145
mikonada
Zakorzenienie

ano biorą się z tego np. co będzie na tym stole- czy jakieś pierożki, bigosik i inne potrawy na ciepło. Czy będzie duży udziec, ile kiełbasy, ogórków itp
u mnie było 1000zł/81 osób w wersji bez ciepłych przysmaczków a więc 12zł/os, do 1500zł kosztował wiejski stół w zależności od tego co na nim chcesz. Nie zależnie od ilości osób
Sala Stangret - kielce
Stary 2015-04-21, 13:49   #146
Escorpio
Zakorzenienie

Dziewczyny, a ja tak z innej beczki Myślicie, że jak na obrączce będę miała tylko imię tż, to będzie źle?? Bo mogę mieć max 12 znaków (łącznie ze spacjami i kropkami). Sama data zajmuje 10 znaków, to co tam miałabym jeszcze dopisać?? Imię tż na 7 znaków, więc nie wiem jak miałabym to wszystko pomieścić.
Stary 2015-04-21, 14:02   #147
mikonada
Zakorzenienie

to zostaw same imię, ty decydujesz co tam ma być możesz sobie nawet jajko namalować :P haha

MILA- miałam przypomnieć - jutro ŚRODA.. dzień.. dzień święty święcić trzeba :P

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

osobiście mam: imię męża i datę, imię: 6 znaków, data: 10 znaków
całość zajęła połowę wewnętrznej długości obrączki
co za limit jubiler wymyślił?
Stary 2015-04-21, 14:21   #148
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
to zostaw same imię, ty decydujesz co tam ma być możesz sobie nawet jajko namalować :P haha

MILA- miałam przypomnieć - jutro ŚRODA.. dzień.. dzień święty święcić trzeba :P

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

osobiście mam: imię męża i datę, imię: 6 znaków, data: 10 znaków
całość zajęła połowę wewnętrznej długości obrączki
co za limit jubiler wymyślił?
A co to za ważna środa??

W Aparcie tak wymyślili, ale mam kamienie i to z tego względu. U tż może być 20 znaków, więc imię i data się zmieszczą.
Stary 2015-04-21, 14:22   #149
mahoniowa
Zadomowienie

hahaha, chyba się nie widzę z TŻ żeby go odpowiednio poświęcić

właśnie co to za limity?
możesz datę i inicjał imienia np. jeśli masz aż taki limit. My mamy 11 znaków plus 10 znaków data i jeszcze by się coś zmieściło

09.05.2015
Stary 2015-04-21, 14:26   #150
mogg
Zakorzenienie

ma autko!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości