|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)
no ja mam to samo... od zawsze mam badziewna płytke, nigdy nie moge zapuścić długich :/ dobrze, że chociaż płytkę mam długą to to mnie ratuje
![]() ale faktycznie: żel będzie chronił przed złamaniem. ja miałam tylko 2 razy w zyciu sztuczne paznokcie : raz na studniówkę tipsy i raz na jakieś wesele za nastoletnich czasów... nie lubię tego
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam od roku i tak co moge powiedziec . Zanim zalozylam to moje paznokcie mialy dlugosc max 3 mm i sie lamaly byly beznadziejne. Od roku sama sobie robie i z plytka mi sie nic nie dzieje .
Teraz nikt juz nie robi tipsow bo klej do tipsow okropnie niszczy plytke. Sam zel nie robi az takiej masakry grunt to nie przepilowac plytki. moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ |
|
|
|
#124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od rana instaluje sprzet i ogarniam ksiegowosc masakra !!
moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ |
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Miałam hybryde raz w życiu i jeeeeeeejuniu.. Trzymało mi się to ustrojstwo dwa dni i gdzieś zachaczyłam i mi odprysnęło po prostu, a że ja się nie mogę powstrzymać to chciałam to co się zawinęło jakoś tak zgrabnie urwać ale się nie udało. Pomyślałam, że i tak będę musiała jednego dorobić no bo po 2 dniah to... więc zerwałam sobie tego jednego do końca. Schodziło jak stary lakier... Po tej hybrydzie musiałam czekać aż mi cała płytka odrośnie od nowa bo mi ta warstwa hybrydy schodziła z warstwą mojego paznokcia i koniec końców została mi pielinka.. NIGDY WIĘCEJ.
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Ja tipsów też nie znoszę. Zawsze miałam po nich strasznie płytkę zniszczoną. Hybrydy nigdy nie miałam,ale słyszałam że bardzo szybko schodzi z paznokci. koleżanka która się tym zajmuje mówi że po wypróbowaniu wszelkiej maści lakierów hybrydowych (tanich i tych z wyższej półki) zawsze nakłada cieniutka warstwę żelu i dopiero lakier hybrydowy. Dzięki temu dłużej się trzyma.
My już po wizycie na sali. Było nawet spoko,chociaż troche sie wkurzyłam,bo gdy podpisywaliśmy umowę mogliśmy zdecydować czy chcemy stół wiejski od nich czy sami zorganizujemy a dzisiaj właścicielka nam mówi że odeszli od tego. Mamy jej wysłać na @ co byśmy chcieli na tym stole mieć i ona nam wyceni. Generalnie oni proponują stół za 20 zł/osoba.Uważam że to drogo.Przy 100 osobach to dodatkowe 2000zł Poza tym menu już ustaliliśmy, kwiaty na stół załatwione. Udało nam się też zmniejszyć liczbę gości do 95 osób
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zaczęłam zastanawiać nad barmanem na weselu. Na ślubie marzeń spotkałam znajomego który się tym zajmuje. Powiedział, że bierze 10zł/os, siedzi całe wesele. No i jest dwóch barmanów. Alkohol załatwiamy my. Fajna atrakcja by była, ale nie wiem czy warto Chociaż przyznam, że sama piłabym takie drinki.
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Mu raz byliśmy na weselu z takim barmanem i nawet miał wzięcie
ja podeszłam do tego ostrożnie bo nie chciałam mieszać za bardzo ale kolejeczka była spora i to nie tylko kolejka pań ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Ps my płacimy 12zl/os za stół wiejski..
|
#130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Siedzę i drukuję księgę gości. Będzie na wzór Mogg (dzięki kochana! Muszę każdą kartkę palcem popychać, bo drukarka nie chwyta tak grubego papieru... No nic, już bliżej niż dalej...Przyjechało dzisiaj nasze łózko śliczne
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Hyh fajnie Olu ze cos Wam sie przydalo
) U nas stol wiejski w cenie barmana nie bralismy pod uwage ze wzgledu na koszty ;/ u nas ciag dalszy odmawiania ale podaja prawdziwe powody i do tego takie ktore rozumiem i wiem ze nie mieli wplywu moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ |
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
O to my dalismy 1000zl za stol wiejski, najtansza wersja a i tak mase tego zostalo!
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze to rzeczywiscie !! a ja myslalam ze wszedzie w cenie
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczęta
u mnie sezon remontowy w pełni, nie mam czasu dosłownie na nic..Do września się wykończe całym tym sprzątaniem i załatwianiem Co do barmana to naprawde super sprawa, byliśmy na takim i do woli można próbować każdy rodzaj drinka czy shota, fajnie bo czasami w klubach ceny podobnych drinków sa mega wysokie A mam do Was pytanie? jak zapraszałyście rodziców? jakims oddzielnym zaproszeniem? ładniejszym? czy takim co innych? |
|
|
|
#135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Stołu wiejskiego nie musisz brać na wszystkich gości, podobnie jak stołu słodkiego, owocowego. Tylko np. na połowę. Nam tak doradziła właścicielka sali ![]() Cytat:
Tylko jedna myśl nasuwa mi się - zmień kosmetyczkę Gdyby hybryda odprysła mi po dwóch dniach - poszłabym do zakładu aby poprawili. Tak jak pisałam - uważam hybrydę za wybawienie na sezon letni (szczególnie na stopach gdzie paznokcie wolniej rosną). Wiadomo, że osłabia płytkę (jak każde malowanie). Aby usunąć lakier hybrydowy najlepiej najpierw zmatowić warstwę a następnie moczyć w acetonie. Wtedy lakier odchodzi bez płytki
|
||
|
|
|
#136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze trochę czasu na zastanowienie się nad barmanem mamy, ale bardzo rozważam tę opcję, zwłaszcza, że wszystko mamy w cenie (poza napojami). Wiejskiego stołu nie biorę.
A barman może robić drinki bezalkoholowe, więc można spokojnie pić i pić. No i fajna atrakcja dla dzieci Ale ile bym musiała wtedy kupić napojów i alkoholu?? Ah i jeszcze musiałabym się upewnić, czy sala nie życzy sobie dodatkowych kosztów z racji mycia szkła...---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
W salach, które ja oglądałam nie był w cenie.A ile płacicie od osoby?? ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Escorpio my placimy 160 zl od osoby .
A papier najlepiej na paper concept - ceny super i jak pieknie pakuja !! ![]() moj telefon zjada literki i polskie znaki :/ |
|
|
|
#138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak Mogg Na każdej stronie coś będzie plus kilka czystych kartek na koniec. Papier kupiłam na paper concept, zgodnie z radą Mogg Kupiłam też mazaki i takie piankowe serduszka do naklejania, położę to obok księgi, żeby goście mogli trochę poszaleć wizualnie
|
|
|
#139 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na weselu koleżanki to była ogromna atrakcja i drinki pychota! tylko nie wiem czy on był specjalnie wynajęty czy może sala miała to w opcji bo wesele było w Stodółce a tam jest bar. Jak byłam na targach i z ciekawosci gadałam z barmanem to mowił że oni biorą ok 1200 - 1400 (zalezy od liczby gosci), z listy drinków wybiera się ok 10 i on podaje liste alkoholi które są potrzebne do wykonania i my kupujemy. Ten z którym gadałam miał taki przenośny bar, który stoi na sali. Co do stołu wiejskiego ja mam w cenie, wiec się nie orientuje w cenach jeśli samemu się zamawia. A jeśli chodzi o zapraszanie rodziców to gdzieś w poprzednim wątku chyba było też takie przykładowe zaproszenie VIP dla rodziców
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
zaproszenie to moje!
![]() 'Wejściówka VIP" ![]() kurczę, zmartwiłyście mnie tymi hybrydami.. wymyśliłam, ze może zrobię sobie po prostu zwykły manicure u kosmetyczki ze zwykłym malowaniem albo jeszcze lepsza wersja - kupię jakiś ładny lakier z Golden Rose, na to top coat żeby się trzymało i sobie sama pomaluję
|
#141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeglądam sklep, super rzeczy można znaleźć Bliżej ślubu na pewno skorzystam. Cytat:
A co! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
mahob to nie jest zly pomysl co do paznokci tylko pytanie jakie masz pazurki.
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
hm.. jakie.. a jakie mam mieć?;p są raczej zwyczajne, nie są jakieś bardzo łamliwe ani też bardzo twarde.. są w niezłym stanie, tylko znając moje szczęście to pewnie by się połamały 8 maja..
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Co do stołu wiejskiego to słyszałam właśnie takie cany takie jak podawałyście. Pytanie brzmi skąd te ceny się biorą. Biorą się stąd, że to jest modne i stąd, że właściciele sali uważają że każdy będzie chciał spróbować. A to akurat prawdą nie jest. załóżmy, że na weselu jest 100 osób, licząc 20 zł/os to razem 2000 zł a ja np tyle nie wydam na pewno. Za to korzystając z tego, że niedaleko mnie i w rodzinnej miejscowości tż są tacy ludzie, którzy robią takie rzeczy to stół skompletujemy na pewno sami. I tak mam kucharki, więc i tak będę musiała na tą salę pojechać. Mój tata liczył ostatnio ile by taki stół wyniósł i przy 100 osobach chyba do 1000 nie dobiliśmy. Także taka alternatywa - pogadać z kimś kto robi kiełbaskę. Pamiętam jak my robiliśmy też kiedyś zawsze na świeta i przy okazji na handel to była i kiełbaska i kaszanka i wędzone boczki i co tam jakie kto mięso chciał wędzone, salcesonik itd. Cena 12 zł jak podała mogg chyba jest w miarę ok.
Co do paznokci to nie ryzykowałabym samodzielnego zapuszczania bo wiadomo, że dzień przed weselem by poszedł i to na palcu, na którym ma się znaleźć obrączka Najlepsze wyjście jak dla mnie żel. Bedzie ładnie wyglądał i się nie połąmią i nie sądzę, że tak szybko by odprysnął - przynajmniejw moim przypadku...
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
ano biorą się z tego np. co będzie na tym stole- czy jakieś pierożki, bigosik i inne potrawy na ciepło. Czy będzie duży udziec, ile kiełbasy, ogórków itp
u mnie było 1000zł/81 osób w wersji bez ciepłych przysmaczków a więc 12zł/os, do 1500zł kosztował wiejski stół w zależności od tego co na nim chcesz. Nie zależnie od ilości osób Sala Stangret - kielce
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja tak z innej beczki
Myślicie, że jak na obrączce będę miała tylko imię tż, to będzie źle?? Bo mogę mieć max 12 znaków (łącznie ze spacjami i kropkami). Sama data zajmuje 10 znaków, to co tam miałabym jeszcze dopisać?? Imię tż na 7 znaków, więc nie wiem jak miałabym to wszystko pomieścić.
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
to zostaw same imię, ty decydujesz co tam ma być
możesz sobie nawet jajko namalować :P hahaMILA- miałam przypomnieć - jutro ŚRODA.. dzień.. dzień święty święcić trzeba :P ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- osobiście mam: imię męża i datę, imię: 6 znaków, data: 10 znaków całość zajęła połowę wewnętrznej długości obrączki co za limit jubiler wymyślił?
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Aparcie tak wymyślili, ale mam kamienie i to z tego względu. U tż może być 20 znaków, więc imię i data się zmieszczą. |
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
hahaha, chyba się nie widzę z TŻ żeby go odpowiednio poświęcić
![]() właśnie co to za limity? możesz datę i inicjał imienia np. jeśli masz aż taki limit. My mamy 11 znaków plus 10 znaków data i jeszcze by się coś zmieściło
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
ma autko!
![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

chciałam się ustrzec przed tym ale niestety paznokcie mam w coraz to gorszym stanie;/
Poza tym menu już ustaliliśmy, kwiaty na stół załatwione. Udało nam się też zmniejszyć liczbę gości do 95 osób 

Chociaż przyznam, że sama piłabym takie drinki.
ja podeszłam do tego ostrożnie bo nie chciałam mieszać za bardzo ale kolejeczka była spora i to nie tylko kolejka pań

Zaręczyny 11.10.2013
).
Tylko jedna myśl nasuwa mi się - zmień kosmetyczkę
boję się jednak, że mi się złamie jakiś w ostatniej chwili bo tak jak mówiłam i tak mam słabe płytki.. odżywki do paznokci raczej tylko pogarszają sprawę;/
tylko nie wiem czy on był specjalnie wynajęty czy może sala miała to w opcji bo wesele było w Stodółce a tam jest bar. Jak byłam na targach i z ciekawosci gadałam z barmanem to mowił że oni biorą ok 1200 - 1400 (zalezy od liczby gosci), z listy drinków wybiera się ok 10 i on podaje liste alkoholi które są potrzebne do wykonania i my kupujemy. Ten z którym gadałam miał taki przenośny bar, który stoi na sali.