|
|
#1381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Dzień Dobry
Zaraz idę mieszkanie wysprzątać a syf jest niemiłosierny Na obiad dziś wczorajsze spagetti i rosół
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
macie sprawdzone sposoby na kregosłup ?
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabelka, miałam napisać już wczoraj - genialne widoki
Na samym początku 1 i 2 pampki z Rossa, potem normalne Pampersy - białe na noc i zielone na dzień roxana, mocy życzę Sugar, moja pierwsza była dużo dłuższa, teraz mieści się na jednej karteczce ![]() Nie cierpię spać w staniku, ale też nie używam innych niż fiszbinowce i to najlepiej usztywniane (kocham Alless Mama za wygodę i wygląd) Baaardzo polecam do spania koszulki do karmienia z H&M (i do tego szorty), bo można w nie spokojnie wkleić wkładki laktacyjne W sumie w ogóle nie lubię miękkich staników, ale może to kwestia wielkości biustu ![]() Nicole A w ogóle do pazurków mam zestaw z Canpola - cążki, pilniczek, nożyczki - w dwóch wersjach Do wózka i na wyjazdy kupiłam w takim fajnym metalowym pudełeczku, a do domu luzem i bardzo polecam Małe, bardzo poręczne i po półtora roku nic się z nimi nie dzieje mms, a proszę bardzo ![]() Co do ciemieniuchy, jak walczyłam w Janka - miał dwa razy - to powiedzieli nam tak: żeby się nie robiła rzeczywiście czesać malucha miękką szczotką Ale jak ciemieniucha już się zrobi - a to jest po prostu taka łuska z suchej skóry, to mizianie miękką szczotką nic nie da A najwygodniej się je "zdrapuje" właśnie grzebyczkiem albo paznokciem jak ktoś ma długie Natomiast nie wyczesywana ciemieniucha zmienia się w skorupę, którą już na prawdę trudno wyczesać.Co do kołderki, rozumiem tok myślenia Ja mam po prostu niewielkie i dosyć zagracone mieszkanie, wiec kupowanie "na zaś" budzi we mnie sprzeciw Ale jeśli masz gdzie trzymać, to luzik ![]() Aaa... ledowa kaczuszka, a to spoko Myślałam, że chcesz kupić takie małe, białe świecące Też miałam taki pomysł, dopóki nie zobaczyłam w sklepie jak to po oczach daje ![]() Tetry i flanele przydatne bardzo Z Żukiem miałam 10 dużych tetr, 10 węższych, 10 flaneli i do tego 3 flanele wyjściowe i 5 tetr wyjściowych Wszystko się przydało i nadal przydaje. Dla małej mam kupione na razie białe tetry (część tych Jaśkowych już świadczy o przemijaniu i jedna wyjściową flanelę w sówki Co do szczoteczek do włosów, to mam zestaw z BabyOno z syntetycznego włosia w wersji niebieskiej i jest bardzo fajny W ogóle jeśli chodzi o takie "gadżety" szczotki, cążki, bidony, szczoteczki na palec, termometry do wanienki, to polecam Canpola i BabyOno - jakością nie ustępują "markowym", a mają bardzo przystępne ceny Jess, czkawka jest prześmieszna ![]() Niespodziewajka, różowo mi Cudowne zakupy, a w kiecy się po prostu zakochałam - jak będziesz następnym razem i coś podobnego będzie, weź też dla mnie ![]() ![]() ![]() No i ceny kosmiczne... kurcze, że też u mnie tak fajnie nie ma ![]() asienka, fajny brzuszek A w ogóle, to za godzinę wizyta... ciekawe czy też usg
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
vea7 Kciuki za wizytę
daj znać
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane,
ja wczoraj znów odpadłam siedziałam na wizażu i taaaak mnie znów ząb zaczął boleć i do wieczora cierpiałam już mam dość... W piątek wymienił mi w nim opatrunek i stwierdził że będzie czasem pobolewał bo miazga jeszcze się nie skurczyła... Oszaleć idzie.Do tego mam wrażenie że pobolewa mnie inny ząb, który ma już plombe ale lekarz nic tam nie widział... I stwierdził że na kolejnej wizycie pod mikroskopem sprawdzi. Chyba zmienię stomatologa, niby super klinika ale chyba to normalne nie jest że leczy mi zęba od lutego i nadal mnie boli... A stwierdził że zanim miazga się cofnie to jeszcze ze 3 miesiące trzeba poczekać... Dziś w końcu słonko wyszło u mnie, mam nadzieję że ta pogoda już zostanie taka ładna. Maja w domku bo jedziemy na rehabilitację a wieczorem lecę podglądać dzidziusia ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- tak leżeć i nic nie robić
|
#1386 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() My już ogarnięci, mąż w pracy, Zuzia w przedszkolu, zakupy zrobione, ja też już w firmie i właśnie siadam przed kompem jeszcze tylko jakaś przekąska bo nic nie zdążyłam z rana zjeść. Cytat:
mniej chodzić - więcej odpoczywać ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Swoją drogą ja zastanawiam się czy teraz w ogóle kupować ubranka na 56 bo Zuzia urodziła się długa 57cm i rozmiar 56 nosiła przez jakieś 2 tygodnie ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Zgadzam się co do akcesoriów z Canpola i BabyOno - są naprawdę fajne i niedrogie np. cążki do paznokci mam z Canpola i służą Zuzi już prawie 4 lata a śladów użytkowania na nich nie widać Trzymam kciuki za wizytę !
Żonka - 08.2007 Zuzia - 09.2011 Adaś - 08.2015 Edytowane przez NOK84 Czas edycji: 2015-04-21 o 09:30 Powód: błąd |
||||
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja znowu zmęczona, słaba i niewyspana ![]() Pogoda piękna, więc i samopoczucie powinno być lepsze... vea majka kciuki za wizyty
|
|
|
|
#1388 | |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam porządek , ogarnęłam to wszystko co wymagało ogarnięcia . Pokoik Adasia dostosowany już do Zuzi , miejsce na łóżeczko zrobione , dziś TŻet przywiezie .
Na dzien dzisiejszy mam : 24 bodziaki rozmiar 56 i 62 11 śpiochów i półspiochów 9 par spodenek 10 bluzeczek i kaftaników 4 czapeczki i 1 kapelusik 8 par skarpetek i buciki Brakuje mi jakiegoś cieplejszego dresiku i ze 2 bluzy na chłodniejsze dni Cytat:
|
|
#1389 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno to wielka pomoc a i humor będzie lepszy![]() o też bym się dowiedziała chętnie. Niestety leżenie u mnie się nie sprawdza jest wtedy gorzej.. Cytat:
A i powodzenia na wizycie ![]() Cytat:
A czy planujecie zakupić coś na gorączkę i kolkę na zaś? czy w razie potrzeby ?? Bo właśnie się zastanawiam czy jakieś leki lepiej mieć w domowej apteczce.. |
||||
|
|
|
#1390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec to zalezy od dzieciaczka
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytam bo sama się nad tym zastanawiam - u nas Zuzia od początku miała łóżeczko w pokoju obok naszej sypialni i teraz tam jest jej pokój, chciałabym żeby mały też od początku spał sam ale boję się że będzie ją budził w nocy :/ Co do listy to ja bym dorzuciła jeszcze jakieś pajace - u Nas najlepiej sprawdzał się zestaw body z długim rękawem + śpiochy / półśpiochy albo body z krótkim rękawem + pajac. Kaftaniki i bluzeczki jakoś nie bardzo bo ciągle się podwijały.
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ten mój już wie że się go boję i że go nie lubię i jest cierpliwy, obchodzi się ze mną jak z jajkiem, czasem przewraca oczami ale co raz częściej się zastanawiam czy na prawdę wie co robi... Moja kuzynka poleca mi swojego, byłam u niego z moją babcią i z oczu mu nawet dobrze patrzy więc chyba się skuszę... Jak urodziłaś takiego długiego dzidziusia to tym razem pewnie podobnie będzie więc chyba bardziej sprawdzi się u ciebie r62 co nie? Ja Maję urodziłam 51cm miała i malutka 2800... do wyjścia spadła do 2200 więc w sumie w 56 się topiła. Teraz kupiłam kilka ciuszków na 50cm i sporo na 56cm... I na pewno wykorzystam... chyba że jakimś cudem dzidzia ur się duża... Również lubię z Canpola i BabyOno i kupiłam już dla dzidziusia z tego i szczotkę z grzebykiem, i aspirator, również zestaw do paznokci... Choć jeśli chodzi o pazurki to nie jestem pewna czy jest fajny... nigdy go nie stosowałam. Tzn z Mają miałam Canpol na początku ale potem kupiłam zaokrąglone nożyczki z Sephora , ze stali chirurgicznej są chyba ... z takiej co się nie tępi... Fakt faktem mega drogie były ale... Mam je od początku do teraz i są meeega
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Bry. Jakaś niedospana jestem. Od rana już siedzę w notatkach...
|
|
|
|
#1394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na brzuszek używałam infacol i tym razem też na pewno kupię.
|
|
#1395 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam pajcyki
|
|
#1396 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
![]() Wczoraj zlądowałam do domu dopiero o 22 tak się nagadać nie mogłyśmy z koleżanką. Miło posłuchać co tam w robocie,ale jeszcze milej nie musieć tego oglądać na co dzień ![]() Objadłam się smakołykami,myślałam,że do domu nie dojdę. Cytat:
To intensywnie spędziliście ostatni czas. Spodobały się prezenty od brata? miło z Jego strony,że tak się angażuje.Cytat:
).W sumie to już dawno o tej kasie zapomniałam,bo się rozpłynęła zdecydowanie za szybko Cytat:
. Niedawno kupiliśmy piżamki i jako jedyne z oglądanych są wąskie w pasie i nie spadają Mu.Cytat:
![]() Cytat:
. U nas Synek spał praktycznie od początku w swoim pokoju (pierwszy tydzień z nami tylko). Teraz jednak nie ma takiej opcji,bo nie mamy wolnego kolejnego pokoju. Będzie spał w łóżeczku w sypialni,a jak zacznie normalnie spać w nocy to przeniesiemy do Starszego. Nie chciałabym aby Go budził,a wiadomo,że taki Maluch często potrafi w nocy wstawać( Robert byłby niewyspany do przedszkola,a tego nie chce).
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#1397 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie Zuzia była naprawdę długa i dość chuda bo przy wzroście 57 ważyła 3100 i tak sobie myślę że teraz obkupię się raczej w 62 i 68 z typowo chłopięcych rzeczy a 56 to po Zuzi coś znajdę bo ona miała bardzo dużo rzeczy w żółtym i zielonym kolorze więc myślę że i dla chłopca mogą być Co do nożyczek to ja niestety kompletnie nie umiem paznokci nożyczkami obcinać więc zostają mi tylko cążki :P ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Jakos dzis kiepsko spalam, najpierw nie moglam zasnac, pozniej budzilam sie nad ranem , a jak juz zadzwonil budzik o 7 to ciezko bylo wstac, a musielismy, bo jechalismy na zakupy, bo juz nie bylo nawet z czego zrobic sniadanko No, ale dalismy rade.Ja klade sie na podlodze na plasko, bez poduszki, bez niczego. Kregoslup jest wtedy w swojej naturalnej pozycji esowato wygietej. Poczatkowo bol moze sie nasilac, ale na dluzsza mete mi to pomaga, odciaza kregoslup Cytat:
Ja bym nie dala rady, nienawidze dentysty i zawsze chce zeby jak najszybciej bylo wszystko zrobione.---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- A! Zapomnialam sie pochwalic, ze znow cos mi sie kliknelo na h&m No, ale jak poprzeceniali...
|
|
#1399 |
|
Rozeznanie
|
No nic ja musze się ogarnąć i sie zbierać bo jadę do zdjęcia :/ i wymienić dowód i prawko.. Mam nadzieje ze nie bedzie dużo ludzi w wydziale komunikacji.. Bo dzisiaj targ wiec może ich troche byc... Najwyżej pojadę jutro a dzisiaj wezmę sam wniosek
bo nawet nie wiem czy jakies badania bede musiała miec zrobione ..
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Niespodziewajka25 Poszlałaś z zakupami a jakie kupujecie 56 na krótki rekaw bardziej to jest na miesiac?
62 na długi? no przed nami zima ![]() Dzieki za info o tym kregosłupie poszukam jakiś cwiczen moze coś pomoze;P
|
|
#1401 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny muli mi dzis aplikacja strasznie nie moge nic napisać ale witam sir z wami z rana z dobrym samopoczuciem wiex moze cos porobie w domku
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
asienka_182 ja też musze iść do banku zmienić dane na konice ... wrrr ale dopiero w przyszły poniedziałek
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie szlag trafia bo taka ładna pogoda, ale bym cos porobila... A tu kicha, leze i leze i leze i leze... TŻ dzisiaj pierwszy raz w życiu bedzie obiad gotowac
|
#1404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana świetnie znam to uczucie - przy Zuzi leżałam od 12 - 25 tc plackiem w domu - tylko na siku mogłam wstawać, więc wiem jakie to wkurzające jest ale ja tłumaczyłam sobie że nie ma wyjścia i robię to dla dobra maluszka i żeby nie wylądować w szpitalu. Trzymam kciuki żeby ci się poprawiło jak najszybciej ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Mój ugotować to nawet umie nieźle ale całe szczęście że mamy zmywarkę bo przy tym gotowaniu nabrudzi tyle co ja przy kilku obiadach )
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1406 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
U nas piękna pogoda.. Mój Boria ma dziś DRUGIE urodzinki wspomnienia wracają.. a za 4 miesiące kolejny członek rodziny dołączy![]() szkoda tylo,że Boria wstał dziś o 5 30.. z katarkiem.. Nie ma jak to dostać katar we własne urodziny obiad chyba dziś na mieście
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas pogoda marzenie, tż ma wolne wiec jak tylko mały wstanie jedziemy gdzieś się wyrwać. A od soboty mój mężczyzna zaczyna urlop wiec super a dziś na obiad pieczone ziemniaki, placuszki drobiowo-serowe i może surówka z czerwonej kapusty mi z wyprawki niewiele zostało, ale poluje po sh bo ostatnio sporo fajnych rzeczy z nexta często z metka wiec, resztę zamówię online, plus tetry i wózek
|
#1408 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ja jem rosół i delektuję się cisza i spokojem .. Dzieć mi śpi
Edytowane przez Niespodziewajka25 Czas edycji: 2015-04-21 o 11:31 |
||
|
|
|
#1409 |
|
Rozeznanie
|
Witam moje mamusie
Byłam w czwartek na tych badaniach serduszka malucha, do których poprzedni lekarz miał zastrzezenia.Dalej widoczna była mała biała plamka ale lekarka powiedziała żeby się niczym nie martwić bo to zaniknie.Jedna na 4 kobieta przychodzi z takim czymś.Dzidzius zdrowy i pięknie się ułożył na badanie No i 280 zł nie moje bo tyle kosztowało mnie rozwianie wątpliwości.Ale ktora by tego nie zrobiła...Poza tym zadamawiam się w nowym mieszkaniu.Narazie pokój maluszka o pustych ścianach ale mamy czas
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Miłego popołudnia Asienka cudny brzuszek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Zaraz idę mieszkanie wysprzątać a syf jest niemiłosierny 

Ale jeśli masz gdzie trzymać, to luzik 

siedziałam na wizażu i taaaak mnie znów ząb zaczął boleć i do wieczora cierpiałam
już mam dość... W piątek wymienił mi w nim opatrunek i stwierdził że będzie czasem pobolewał bo miazga jeszcze się nie skurczyła... Oszaleć idzie.

i ten mój już wie że się go boję i że go nie lubię