Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-21, 08:05   #1381
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Dzień Dobry , Młody dziś wcześniej wstał więc my już prawie ogarnięci Zaraz idę mieszkanie wysprzątać a syf jest niemiłosierny
Na obiad dziś wczorajsze spagetti i rosół
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 08:31   #1382
Anev0
Zakorzenienie

macie sprawdzone sposoby na kregosłup ?

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 08:39   #1383
vea7
Zakorzenienie

Mirabelka, miałam napisać już wczoraj - genialne widoki
Na samym początku 1 i 2 pampki z Rossa, potem normalne Pampersy - białe na noc i zielone na dzień

roxana, mocy życzę

Sugar
, moja pierwsza była dużo dłuższa, teraz mieści się na jednej karteczce
Nie cierpię spać w staniku, ale też nie używam innych niż fiszbinowce i to najlepiej usztywniane (kocham Alless Mama za wygodę i wygląd) Baaardzo polecam do spania koszulki do karmienia z H&M (i do tego szorty), bo można w nie spokojnie wkleić wkładki laktacyjne
W sumie w ogóle nie lubię miękkich staników, ale może to kwestia wielkości biustu

Nicole
A w ogóle do pazurków mam zestaw z Canpola - cążki, pilniczek, nożyczki - w dwóch wersjach Do wózka i na wyjazdy kupiłam w takim fajnym metalowym pudełeczku, a do domu luzem i bardzo polecam
Małe, bardzo poręczne i po półtora roku nic się z nimi nie dzieje

mms, a proszę bardzo
Co do ciemieniuchy, jak walczyłam w Janka - miał dwa razy - to powiedzieli nam tak: żeby się nie robiła rzeczywiście czesać malucha miękką szczotką Raz, że to fajnie masuje i pobudza skórę, a dwa, że dzieci zazwyczaj to lubią Ale jak ciemieniucha już się zrobi - a to jest po prostu taka łuska z suchej skóry, to mizianie miękką szczotką nic nie da Wtedy trzeba zmiękczyć (oliwka, kąpiel) i po prostu wyczesać - poodrywać te suche - troszkę jak peeling A najwygodniej się je "zdrapuje" właśnie grzebyczkiem albo paznokciem jak ktoś ma długie Natomiast nie wyczesywana ciemieniucha zmienia się w skorupę, którą już na prawdę trudno wyczesać.

Co do kołderki, rozumiem tok myślenia Ja mam po prostu niewielkie i dosyć zagracone mieszkanie, wiec kupowanie "na zaś" budzi we mnie sprzeciw Ale jeśli masz gdzie trzymać, to luzik

Aaa... ledowa kaczuszka, a to spoko Myślałam, że chcesz kupić takie małe, białe świecące Też miałam taki pomysł, dopóki nie zobaczyłam w sklepie jak to po oczach daje

Tetry i flanele przydatne bardzo Z Żukiem miałam 10 dużych tetr, 10 węższych, 10 flaneli i do tego 3 flanele wyjściowe i 5 tetr wyjściowych Wszystko się przydało i nadal przydaje. Dla małej mam kupione na razie białe tetry (część tych Jaśkowych już świadczy o przemijaniu i jedna wyjściową flanelę w sówki

Co do szczoteczek do włosów, to mam zestaw z BabyOno z syntetycznego włosia w wersji niebieskiej i jest bardzo fajny

W ogóle jeśli chodzi o takie "gadżety" szczotki, cążki, bidony, szczoteczki na palec, termometry do wanienki, to polecam Canpola i BabyOno - jakością nie ustępują "markowym", a mają bardzo przystępne ceny

Jess, czkawka jest prześmieszna

Niespodziewajka
, różowo mi
Cudowne zakupy, a w kiecy się po prostu zakochałam - jak będziesz następnym razem i coś podobnego będzie, weź też dla mnie
No i ceny kosmiczne... kurcze, że też u mnie tak fajnie nie ma

asienka, fajny brzuszek

A w ogóle, to za godzinę wizyta... ciekawe czy też usg

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 08:41   #1384
Anev0
Zakorzenienie

vea7 Kciuki za wizytę daj znać

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-21, 08:48   #1385
majka242007
Zakorzenienie

hej kochane,
ja wczoraj znów odpadłam siedziałam na wizażu i taaaak mnie znów ząb zaczął boleć i do wieczora cierpiałam już mam dość... W piątek wymienił mi w nim opatrunek i stwierdził że będzie czasem pobolewał bo miazga jeszcze się nie skurczyła... Oszaleć idzie.
Do tego mam wrażenie że pobolewa mnie inny ząb, który ma już plombe ale lekarz nic tam nie widział... I stwierdził że na kolejnej wizycie pod mikroskopem sprawdzi.
Chyba zmienię stomatologa, niby super klinika ale chyba to normalne nie jest że leczy mi zęba od lutego i nadal mnie boli... A stwierdził że zanim miazga się cofnie to jeszcze ze 3 miesiące trzeba poczekać...

Dziś w końcu słonko wyszło u mnie, mam nadzieję że ta pogoda już zostanie taka ładna.
Maja w domku bo jedziemy na rehabilitację a wieczorem lecę podglądać dzidziusia

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
tak leżeć i nic nie robić
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 09:28   #1386
NOK84
Raczkowanie

Witam się i ja
My już ogarnięci, mąż w pracy, Zuzia w przedszkolu, zakupy zrobione, ja też już w firmie i właśnie siadam przed kompem jeszcze tylko jakaś przekąska bo nic nie zdążyłam z rana zjeść.

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny. ja już od 4 nie śpię... po tym arbuzie pół nocy siku latałam. A teraz taki głód mnie dopadł, że chyb czas coś zjeść..
rzeczywiście ja z dnia na dzień mam coraz mniej energii. Więc nie wyobrażam sobie robienia wyprawki w lipcu. Plus ten ból pleców, głównie wieczorami. Ach już chcę sierpień i mieć swojego synka przy sobie. Czy któraś też tak ma, że czasem jakby Maluch uciska, że aż ciężko się Wam oddycha?
Życzę Wam miłego dnia;**
mnie w lipcu i sierpniu najbardziej przerażają upały, w pierwszej ciąży chodziłam mega spuchnięta przez wakacje a termin miałam na połowę września, więc teraz może być jeszcze gorzej :/ dopiero po połowie września jak już byłam po terminie i baaaaardzo chciałam już urodzić to dostałam mega powera - wymyłam wszystkie okna w domu, podłogi, firanki itp.

Cytat:
mniej chodzić - więcej odpoczywać

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Kurczaki a ja zamowilam dzis pare ciuskzow na 68 z mysla ze beda na listopad grudzień. ...
w takim razie będą trochę większe i będą musiały poczekać, jak mąż kupił Zuzi piżamkę wg metki na 2 latka to tak z pół roku musiała odczekać pomimo że Zuzia do niskich nie należy

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
hej kochane,
ja wczoraj znów odpadłam siedziałam na wizażu i taaaak mnie znów ząb zaczął boleć i do wieczora cierpiałam już mam dość... W piątek wymienił mi w nim opatrunek i stwierdził że będzie czasem pobolewał bo miazga jeszcze się nie skurczyła... Oszaleć idzie.
Do tego mam wrażenie że pobolewa mnie inny ząb, który ma już plombe ale lekarz nic tam nie widział... I stwierdził że na kolejnej wizycie pod mikroskopem sprawdzi.
Chyba zmienię stomatologa, niby super klinika ale chyba to normalne nie jest że leczy mi zęba od lutego i nadal mnie boli... A stwierdził że zanim miazga się cofnie to jeszcze ze 3 miesiące trzeba poczekać...

Dziś w końcu słonko wyszło u mnie, mam nadzieję że ta pogoda już zostanie taka ładna.
Maja w domku bo jedziemy na rehabilitację a wieczorem lecę podglądać dzidziusia

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

tak leżeć i nic nie robić
Kurcze ja na twoim miejscu chyba skonsultowałabym z innym stomatologiem, bo rzeczywiście bardzo długo to trwa, a wydaje mi się że nie zaszkodzi jak ktoś inny na to zerknie

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Swoją drogą ja zastanawiam się czy teraz w ogóle kupować ubranka na 56 bo Zuzia urodziła się długa 57cm i rozmiar 56 nosiła przez jakieś 2 tygodnie

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

mms, a proszę bardzo
Co do ciemieniuchy, jak walczyłam w Janka - miał dwa razy - to powiedzieli nam tak: żeby się nie robiła rzeczywiście czesać malucha miękką szczotką Raz, że to fajnie masuje i pobudza skórę, a dwa, że dzieci zazwyczaj to lubią Ale jak ciemieniucha już się zrobi - a to jest po prostu taka łuska z suchej skóry, to mizianie miękką szczotką nic nie da Wtedy trzeba zmiękczyć (oliwka, kąpiel) i po prostu wyczesać - poodrywać te suche - troszkę jak peeling A najwygodniej się je "zdrapuje" właśnie grzebyczkiem albo paznokciem jak ktoś ma długie Natomiast nie wyczesywana ciemieniucha zmienia się w skorupę, którą już na prawdę trudno wyczesać.

W ogóle jeśli chodzi o takie "gadżety" szczotki, cążki, bidony, szczoteczki na palec, termometry do wanienki, to polecam Canpola i BabyOno - jakością nie ustępują "markowym", a mają bardzo przystępne ceny

U nas na ciemieniuchę sprawdzał się taki żel zmiękczający z emolium + wyczesywanie i częste mycie włosków

Zgadzam się co do akcesoriów z Canpola i BabyOno - są naprawdę fajne i niedrogie np. cążki do paznokci mam z Canpola i służą Zuzi już prawie 4 lata a śladów użytkowania na nich nie widać

Trzymam kciuki za wizytę !

Edytowane przez NOK84
Czas edycji: 2015-04-21 o 09:30 Powód: błąd
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 09:29   #1387
kasperka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja znowu zmęczona, słaba i niewyspana
Pogoda piękna, więc i samopoczucie powinno być lepsze...

vea majka kciuki za wizyty
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 09:32   #1388
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Zrobiłam porządek , ogarnęłam to wszystko co wymagało ogarnięcia . Pokoik Adasia dostosowany już do Zuzi , miejsce na łóżeczko zrobione , dziś TŻet przywiezie .

Na dzien dzisiejszy mam :
24 bodziaki rozmiar 56 i 62
11 śpiochów i półspiochów
9 par spodenek
10 bluzeczek i kaftaników
4 czapeczki i 1 kapelusik
8 par skarpetek i buciki

Brakuje mi jakiegoś cieplejszego dresiku i ze 2 bluzy na chłodniejsze dni

Cytat:
Niespodziewajka[/B], różowo mi
Cudowne zakupy, a w kiecy się po prostu zakochałam - jak będziesz następnym razem i coś podobnego będzie, weź też dla mnie
No i ceny kosmiczne... kurcze, że też u mnie tak fajnie nie ma
Sie wie że wezmę ........dla siebie
Stary 2015-04-21, 09:40   #1389
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Zdarza mi się to codziennie, takie duszności, jakbym nie umiala wziac glebszego oddechu, trwa to pare minut i przechodzi. Pomaga zmiana pozycji
No u mnie zauważyłam, że jak Młody się inaczej ułoży i kopie wysoko to mam trudności z oddychaniem. Najgorzej wieczorem.
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość

Lece zrobic sniadanko, a pozniej z TŻ na jakies zakupy bo lodówka pusta. na szczęście dzis i jutro TŻ w domu wiec bede mogła więcej odpoczywac

Pogoda cudowna... Az chce sie wszystkiego człowiekowi

Miłego dnia
Bardzo fajnie, że dziś i jutro masz TŻ w domu Na pewno to wielka pomoc a i humor będzie lepszy
Cytat:
o też bym się dowiedziała chętnie. Niestety leżenie u mnie się nie sprawdza jest wtedy gorzej..
Cytat:
Mirabelka, miałam napisać już wczoraj - genialne widoki
Na samym początku 1 i 2 pampki z Rossa, potem normalne Pampersy - białe na noc i zielone na dzień

O tak widoki śliczne. i pogoda dopisała. Tyle tylko, że trzeba było zrobić łącznie ponad 400 km więc kolejny dzień odpoczywam...
A i powodzenia na wizycie
Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Zrobiłam porządek , ogarnęłam to wszystko co wymagało ogarnięcia . Pokoik Adasia dostosowany już do Zuzi , miejsce na łóżeczko zrobione , dziś TŻet przywiezie .

9 par spodenek
8 par skarpetek i buciki

O no to masz sporo już rzeczy
A czy planujecie zakupić coś na gorączkę i kolkę na zaś? czy w razie potrzeby ?? Bo właśnie się zastanawiam czy jakieś leki lepiej mieć w domowej apteczce..
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 09:41   #1390
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
Witam się i ja
My już ogarnięci, mąż w pracy, Zuzia w przedszkolu, zakupy zrobione, ja też już w firmie i właśnie siadam przed kompem jeszcze tylko jakaś przekąska bo nic nie zdążyłam z rana zjeść.

mnie w lipcu i sierpniu najbardziej przerażają upały, w pierwszej ciąży chodziłam mega spuchnięta przez wakacje a termin miałam na połowę września, więc teraz może być jeszcze gorzej :/ dopiero po połowie września jak już byłam po terminie i baaaaardzo chciałam już urodzić to dostałam mega powera - wymyłam wszystkie okna w domu, podłogi, firanki itp.

w takim razie będą trochę większe i będą musiały poczekać, jak mąż kupił Zuzi piżamkę wg metki na 2 latka to tak z pół roku musiała odczekać pomimo że Zuzia do niskich nie należy

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Kurcze ja na twoim miejscu chyba skonsultowałabym z innym stomatologiem, bo rzeczywiście bardzo długo to trwa, a wydaje mi się że nie zaszkodzi jak ktoś inny na to zerknie

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Swoją drogą ja zastanawiam się czy teraz w ogóle kupować ubranka na 56 bo Zuzia urodziła się długa 57cm i rozmiar 56 nosiła przez jakieś 2 tygodnie

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

U nas na ciemieniuchę sprawdzał się taki żel zmiękczający z emolium + wyczesywanie i częste mycie włosków

Zgadzam się co do akcesoriów z Canpola i BabyOno - są naprawdę fajne i niedrogie np. cążki do paznokci mam z Canpola i służą Zuzi już prawie 4 lata a śladów użytkowania na nich nie widać

Ja kupuje na 56 bo mój siostrzenica urodziła się 56 cm i mowil te ubranka dobre 3 miesiące nawet bo sie jeszcze śmialiśmy ze ma juz 64 cm a tamte nadal dobre a 62 byly za duże wiec to zalezy od dzieciaczka
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 09:42   #1391
NOK84
Raczkowanie

Cytat:

9 par spodenek
8 par skarpetek i buciki

Sie wie że wezmę ........dla siebie
Niespodziewajka a córcia będzie spała z Adasiem w pokoiku od razu?
Pytam bo sama się nad tym zastanawiam - u nas Zuzia od początku miała łóżeczko w pokoju obok naszej sypialni i teraz tam jest jej pokój, chciałabym żeby mały też od początku spał sam ale boję się że będzie ją budził w nocy :/

Co do listy to ja bym dorzuciła jeszcze jakieś pajace - u Nas najlepiej sprawdzał się zestaw body z długim rękawem + śpiochy / półśpiochy albo body z krótkim rękawem + pajac. Kaftaniki i bluzeczki jakoś nie bardzo bo ciągle się podwijały.
Stary 2015-04-21, 09:45   #1392
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja

Tylko wiesz, ja się mega boję dentysty i ten mój już wie że się go boję i że go nie lubię i jest cierpliwy, obchodzi się ze mną jak z jajkiem, czasem przewraca oczami ale co raz częściej się zastanawiam czy na prawdę wie co robi... Moja kuzynka poleca mi swojego, byłam u niego z moją babcią i z oczu mu nawet dobrze patrzy więc chyba się skuszę...

Jak urodziłaś takiego długiego dzidziusia to tym razem pewnie podobnie będzie więc chyba bardziej sprawdzi się u ciebie r62 co nie? Ja Maję urodziłam 51cm miała i malutka 2800... do wyjścia spadła do 2200 więc w sumie w 56 się topiła. Teraz kupiłam kilka ciuszków na 50cm i sporo na 56cm... I na pewno wykorzystam... chyba że jakimś cudem dzidzia ur się duża...

Również lubię z Canpola i BabyOno i kupiłam już dla dzidziusia z tego i szczotkę z grzebykiem, i aspirator, również zestaw do paznokci... Choć jeśli chodzi o pazurki to nie jestem pewna czy jest fajny... nigdy go nie stosowałam. Tzn z Mają miałam Canpol na początku ale potem kupiłam zaokrąglone nożyczki z Sephora , ze stali chirurgicznej są chyba ... z takiej co się nie tępi... Fakt faktem mega drogie były ale... Mam je od początku do teraz i są meeega polecam każdej. Mam je już prawie 7 lat i kompletnie nic się z nimi nie dzieje... W zeszłym roku dokupiłam jej takie z Douglasa ale już nie zaokrąglone , bardziej szpiczaste też z droższej linii i też jesteśmy super zachwycone. Godne polecenia jedne i drugie... Cenowo drogo w granicach 160zl za każde ale jakość rewelacyjna i wystarczą ,,na zawsze,,
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 09:45   #1393
Molise
Zakorzenienie

Bry. Jakaś niedospana jestem. Od rana już siedzę w notatkach...

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 09:50   #1394
NOK84
Raczkowanie

Cytat:

A czy planujecie zakupić coś na gorączkę i kolkę na zaś? czy w razie potrzeby ?? Bo właśnie się zastanawiam czy jakieś leki lepiej mieć w domowej apteczce..
Ja na gorączkę mam w domu zawsze nurofen i panadol w syropie, a jak Zuzia była maleńka to jeszcze miałam w czopkach. Jak się nie otwiera to dość długą datę przydatności więc spokojnie może być w domu na wszelki wypadek - a gorączka to najczęściej właśnie w środku nocy jest jak wszystko pozamykane.
Na brzuszek używałam infacol i tym razem też na pewno kupię.
Stary 2015-04-21, 09:51   #1395
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Pedicetamol kupie razem z wyprawką a na kolkę najlepszy jest bobotic tylko stosowany w wiekszej dawce niz pisze na opakowaniu . Skonsultowane z pediatrą i sprawdzone bo Adasiu mial kolke raz , płakał parę godzin , po zastosowaniu tych kropelek juz nigdy nie wrocila

Cytat:
Pytam bo sama się nad tym zastanawiam - u nas Zuzia od początku miała łóżeczko w pokoju obok naszej sypialni i teraz tam jest jej pokój, chciałabym żeby mały też od początku spał sam ale boję się że będzie ją budził w nocy :/

Co do listy to ja bym dorzuciła jeszcze jakieś pajace - u Nas najlepiej sprawdzał się zestaw body z długim rękawem + śpiochy / półśpiochy albo body z krótkim rękawem + pajac. Kaftaniki i bluzeczki jakoś nie bardzo bo ciągle się podwijały.
Adasiu ma swoj pokoik ale spi z nami. Na swoim łóżku ale w naszym pokoju Jak się Zuzik urodzi to na samym poczatku ja bede spala w pokoju razem z nią ( w pokoju Adasia jest rozkladany fotel) a Tżet z Adasiem w naszym.

Mam pajcyki , ja nazywam je spiochami , a polspiochy do dla mnie takie pajacyki na ramiączkach , bez rekawkow I to i to jest już w półeczce i czeka na Młoda
Stary 2015-04-21, 09:57   #1396
Mravka
Zadomowienie

Hej Kobietki
Wczoraj zlądowałam do domu dopiero o 22 tak się nagadać nie mogłyśmy z koleżanką. Miło posłuchać co tam w robocie,ale jeszcze milej nie musieć tego oglądać na co dzień
Objadłam się smakołykami,myślałam,że do domu nie dojdę.

Cytat:
Hej Uff właśnie spędziłam dużo czasu Was nadrabiając. Przepraszam, że się nie udzielam. Od piątku do Was wrócę. Teraz mam gościa i nie za bardzo mam jak.
Widzę, że zakupy pełną parą. Mi Brat przywiózł prezent od mamy dla Filipka. Bodziaki, ręczniczek i pieluszki tetrowe. Żebym sobie popatrzyła czy mi odpowiada to mi dokupi jeszcze. Jak znajdę chwilę to Wam się pochwalę No i mama robi mi kocyk na drutach dla Małego. Zawsze o takim marzyłam prezenciku od serca
Wczoraj znów cały dzień spędziłam na wycieczce i muszę stwierdzić, że czas zacząć się oszczędzać. Nogi mi spuchły, plecy bolą. Nie dość, że daleka- długa jazda samochodem to i jeszcze połaziłam dużo. Dziś idę posłuchać serduszka Małego no i na pomiar ciśnienia.
Ach i znów narobiłyście smaka mi. Pierogi ruskie i z jagodami.. Może zrobię w tygodniu.
A i takie o to widoki miałam na weekend.
ale pieeekne widoki!
To intensywnie spędziliście ostatni czas. Spodobały się prezenty od brata? miło z Jego strony,że tak się angażuje.
Cytat:
Niespodziewajka super łupy! i widze, ze nie tylko ja kupuje prawie wszytsko w różu :P

jusiowa zwrot kasy zawsze cieszy tylko czemu to tak dluuuuuuugo trwa !

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Po jakim czasie Ci kasa przyszła od oddania PIT-u ?
Pytanie nie do mnie, ale powiem Ci,że u nas zwrot przyszedł bardzo szybko. Czekaliśmy może 2 tyg, jednak składaliśmy zaraz na początku PIT. Nie wiem,czy to ma jakieś znaczenie. Składaliśmy przez internet( tzn.TZ składał tak dla jasności,bo On u nas od takich rzeczy).
W sumie to już dawno o tej kasie zapomniałam,bo się rozpłynęła zdecydowanie za szybko
Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
dzisiaj prasowałam koszule młodego i dla pokazania Wam rozmiarówki next i H&M wklejam foto dwie koszule od lewej góra dól to next a dwie po prawej H&M. Według metek Next ma 0d 2-3 lat a H&M 12-18
ale ładne koszule! i zgadza się rozmiarówka HM jest dosyć dziwna. Rob też ma kilka rzeczy,które jakimś dziwnym sposobem rosną z Nim. Niedawno kupiliśmy piżamki i jako jedyne z oglądanych są wąskie w pasie i nie spadają Mu.
Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
A pochwale sie moim brzuszkiem tylko troche bałagan za plecami wiec przepraszam
ładny,zgrabny brzusio
Cytat:

Znowu nie do mnie,ale może Ci pomoże. U nas Synek spał praktycznie od początku w swoim pokoju (pierwszy tydzień z nami tylko). Teraz jednak nie ma takiej opcji,bo nie mamy wolnego kolejnego pokoju. Będzie spał w łóżeczku w sypialni,a jak zacznie normalnie spać w nocy to przeniesiemy do Starszego. Nie chciałabym aby Go budził,a wiadomo,że taki Maluch często potrafi w nocy wstawać( Robert byłby niewyspany do przedszkola,a tego nie chce).
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 10:08   #1397
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Tylko wiesz, ja się mega boję dentysty i ten mój już wie że się go boję i że go nie lubię i jest cierpliwy, obchodzi się ze mną jak z jajkiem, czasem przewraca oczami ale co raz częściej się zastanawiam czy na prawdę wie co robi... Moja kuzynka poleca mi swojego, byłam u niego z moją babcią i z oczu mu nawet dobrze patrzy więc chyba się skuszę...

Jak urodziłaś takiego długiego dzidziusia to tym razem pewnie podobnie będzie więc chyba bardziej sprawdzi się u ciebie r62 co nie? Ja Maję urodziłam 51cm miała i malutka 2800... do wyjścia spadła do 2200 więc w sumie w 56 się topiła. Teraz kupiłam kilka ciuszków na 50cm i sporo na 56cm... I na pewno wykorzystam... chyba że jakimś cudem dzidzia ur się duża...

Również lubię z Canpola i BabyOno i kupiłam już dla dzidziusia z tego i szczotkę z grzebykiem, i aspirator, również zestaw do paznokci... Choć jeśli chodzi o pazurki to nie jestem pewna czy jest fajny... nigdy go nie stosowałam. Tzn z Mają miałam Canpol na początku ale potem kupiłam zaokrąglone nożyczki z Sephora , ze stali chirurgicznej są chyba ... z takiej co się nie tępi... Fakt faktem mega drogie były ale... Mam je od początku do teraz i są meeega polecam każdej. Mam je już prawie 7 lat i kompletnie nic się z nimi nie dzieje... W zeszłym roku dokupiłam jej takie z Douglasa ale już nie zaokrąglone , bardziej szpiczaste też z droższej linii i też jesteśmy super zachwycone. Godne polecenia jedne i drugie... Cenowo drogo w granicach 160zl za każde ale jakość rewelacyjna i wystarczą ,,na zawsze,,
"ten mój już wie że się go boję i że go nie lubię" - mega tekst - ale nawet pomimo tego skonsultowałabym z innym

No właśnie Zuzia była naprawdę długa i dość chuda bo przy wzroście 57 ważyła 3100 i tak sobie myślę że teraz obkupię się raczej w 62 i 68 z typowo chłopięcych rzeczy a 56 to po Zuzi coś znajdę bo ona miała bardzo dużo rzeczy w żółtym i zielonym kolorze więc myślę że i dla chłopca mogą być

Co do nożyczek to ja niestety kompletnie nie umiem paznokci nożyczkami obcinać więc zostają mi tylko cążki :P

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Adasiu ma swoj pokoik ale spi z nami. Na swoim łóżku ale w naszym pokoju Jak się Zuzik urodzi to na samym poczatku ja bede spala w pokoju razem z nią ( w pokoju Adasia jest rozkladany fotel) a Tżet z Adasiem w naszym.
A to zupełnie inna sytuacja niż u Nas

Cytat:
Mam pajcyki , ja nazywam je spiochami , a polspiochy do dla mnie takie pajacyki na ramiączkach , bez rekawkow I to i to jest już w półeczce i czeka na Młoda
Ok , to się nie zrozumiałyśmy poprostu

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Znowu nie do mnie,ale może Ci pomoże. U nas Synek spał praktycznie od początku w swoim pokoju (pierwszy tydzień z nami tylko). Teraz jednak nie ma takiej opcji,bo nie mamy wolnego kolejnego pokoju. Będzie spał w łóżeczku w sypialni,a jak zacznie normalnie spać w nocy to przeniesiemy do Starszego. Nie chciałabym aby Go budził,a wiadomo,że taki Maluch często potrafi w nocy wstawać( Robert byłby niewyspany do przedszkola,a tego nie chce).
No właśnie u Nas dokładnie taka sama sytuacja, niestety nie mam wolnego pokoju na piętrze, a schodzenie w nocy na dół po kilka razy jakoś mi się nie uśmiecha więc chyba na początku będzie musiał spać z Nami, bo właśnie też się boję że Zuzia niewyspana będzie do przedszkola
Stary 2015-04-21, 10:13   #1398
Nicole`_
Zakorzenienie

Dzien dobry Jakos dzis kiepsko spalam, najpierw nie moglam zasnac, pozniej budzilam sie nad ranem , a jak juz zadzwonil budzik o 7 to ciezko bylo wstac, a musielismy, bo jechalismy na zakupy, bo juz nie bylo nawet z czego zrobic sniadanko No, ale dalismy rade.

Cytat:
Ja klade sie na podlodze na plasko, bez poduszki, bez niczego. Kregoslup jest wtedy w swojej naturalnej pozycji esowato wygietej. Poczatkowo bol moze sie nasilac, ale na dluzsza mete mi to pomaga, odciaza kregoslup

Cytat:
hej kochane,
Wlasnie chcialam to zasugerowac, bo chyba cos nie tak, ze ciagle te zabki bola Ja bym nie dala rady, nienawidze dentysty i zawsze chce zeby jak najszybciej bylo wszystko zrobione.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

A! Zapomnialam sie pochwalic, ze znow cos mi sie kliknelo na h&m No, ale jak poprzeceniali...
Stary 2015-04-21, 10:25   #1399
asienka_182
Rozeznanie

No nic ja musze się ogarnąć i sie zbierać bo jadę do zdjęcia :/ i wymienić dowód i prawko.. Mam nadzieje ze nie bedzie dużo ludzi w wydziale komunikacji.. Bo dzisiaj targ wiec może ich troche byc... Najwyżej pojadę jutro a dzisiaj wezmę sam wniosek bo nawet nie wiem czy jakies badania bede musiała miec zrobione ..
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 10:40   #1400
Anev0
Zakorzenienie

Niespodziewajka25 Poszlałaś z zakupami a jakie kupujecie 56 na krótki rekaw bardziej to jest na miesiac?
62 na długi? no przed nami zima

Dzieki za info o tym kregosłupie poszukam jakiś cwiczen moze coś pomoze;P

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-21, 10:47   #1401
beaciorq
Zadomowienie

Czesc dziewczyny muli mi dzis aplikacja strasznie nie moge nic napisać ale witam sir z wami z rana z dobrym samopoczuciem wiex moze cos porobie w domku
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 10:49   #1402
Anev0
Zakorzenienie

asienka_182 ja też musze iść do banku zmienić dane na konice ... wrrr ale dopiero w przyszły poniedziałek

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-21, 10:52   #1403
roxana_lu
Zakorzenienie

A mnie szlag trafia bo taka ładna pogoda, ale bym cos porobila... A tu kicha, leze i leze i leze i leze... TŻ dzisiaj pierwszy raz w życiu bedzie obiad gotowac ciekawe czy pojemy

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:01   #1404
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
A mnie szlag trafia bo taka ładna pogoda, ale bym cos porobila... A tu kicha, leze i leze i leze i leze... TŻ dzisiaj pierwszy raz w życiu bedzie obiad gotowac ciekawe czy pojemy

Kochana świetnie znam to uczucie - przy Zuzi leżałam od 12 - 25 tc plackiem w domu - tylko na siku mogłam wstawać, więc wiem jakie to wkurzające jest ale ja tłumaczyłam sobie że nie ma wyjścia i robię to dla dobra maluszka i żeby nie wylądować w szpitalu. Trzymam kciuki żeby ci się poprawiło jak najszybciej

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Mój ugotować to nawet umie nieźle ale całe szczęście że mamy zmywarkę bo przy tym gotowaniu nabrudzi tyle co ja przy kilku obiadach )
Stary 2015-04-21, 11:02   #1405
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać później czy coś z tego wyszło
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:12   #1406
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Hello

U nas piękna pogoda.. Mój Boria ma dziś DRUGIE urodzinki ech jak ten czas leci..wtedy też się wyklarowała taka ładna pogoda wspomnienia wracają.. a za 4 miesiące kolejny członek rodziny dołączy

szkoda tylo,że Boria wstał dziś o 5 30.. z katarkiem.. Nie ma jak to dostać katar we własne urodziny Teraz odsypia a później zabieramy go z kuzynkami na plac zabaw obiad chyba dziś na mieście
Stary 2015-04-21, 11:17   #1407
MsLullaby
Zakorzenienie

Hej
U nas pogoda marzenie, tż ma wolne wiec jak tylko mały wstanie jedziemy gdzieś się wyrwać. A od soboty mój mężczyzna zaczyna urlop wiec super a dziś na obiad pieczone ziemniaki, placuszki drobiowo-serowe i może surówka z czerwonej kapusty mi z wyprawki niewiele zostało, ale poluje po sh bo ostatnio sporo fajnych rzeczy z nexta często z metka wiec, resztę zamówię online, plus tetry i wózek no i rzeczy do szpitala ale tutaj to piżama dla mnie tylko, resztę mam

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:26   #1408
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Niespodziewajka25 Poszlałaś z zakupami a jakie kupujecie 56 na krótki rekaw bardziej to jest na miesiac?
62 na długi? no przed nami zima

Dzieki za info o tym kregosłupie poszukam jakiś cwiczen moze coś pomoze;P
Ja na 56 same z krótkim a tych wiekszych troszke z dlugim . Myślę że 62 bedzie nosiła majac 3 miesace czyli jesienią

Cytat:
Daj znać czy przezyliście

A ja jem rosół i delektuję się cisza i spokojem .. Dzieć mi śpi

Edytowane przez Niespodziewajka25
Czas edycji: 2015-04-21 o 11:31
Stary 2015-04-21, 11:28   #1409
Acka
Rozeznanie

Witam moje mamusieW końcu łapię zasięg internetowy.
Byłam w czwartek na tych badaniach serduszka malucha, do których poprzedni lekarz miał zastrzezenia.Dalej widoczna była mała biała plamka ale lekarka powiedziała żeby się niczym nie martwić bo to zaniknie.Jedna na 4 kobieta przychodzi z takim czymś.Dzidzius zdrowy i pięknie się ułożył na badanieNo i 280 zł nie moje bo tyle kosztowało mnie rozwianie wątpliwości.Ale ktora by tego nie zrobiła...
Poza tym zadamawiam się w nowym mieszkaniu.Narazie pokój maluszka o pustych ścianach ale mamy czas
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:34   #1410
mms_22
Zakorzenienie

Hej Wpadłam na chwilę, żeby nadrobić i zaraz zmykam po wyniki i później do mamy Obiecali mi, że jeśli wyniki będą złe, to zadzwonią, ale skoro do tej pory nie było tel, tzn chyba, że z wynikami jest ok To dobrze, bo obawiałam się tej cukrzycy ciążowej...

Miłego popołudnia

Asienka
cudny brzuszek

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości