Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II (lista w pierwszym poście) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-11, 18:39   #1771
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 18:46   #1772
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Czynsz kosztuje - jakoś muszą sobie to odbić
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-11, 18:48   #1773
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2015-04-11, 19:30   #1774
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Ja też dziś byłam i widziałam same usmiechnięte i sympatyczne ekspedientki . Dobry sklep jak ktoś nie ma czasu czekać na przesyłkę a potrzebuje kupić coś na prezent, wybór wiadomo, kiepski, same popularne marki ale zapachy wybrane, nie wszystkie. Ja pozostanę przy sklepie internetowym
Właśnie, ja takoż byłam i obie ekspedientki były przemiłe i uśmiechnięte, a sprawę dostępności małej liczby perfum wyjaśniono mi uprzejmie i całkiem logicznie

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 01:40   #1775
Sasha100
Raczkowanie

Miesiac temu zamowiłas i co dalej z odpowiedzią z Kokai?
Nie ma jej ani perfum? Ja juz bym byla z la...'
Sasha100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 01:55   #1776
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez Sasha100 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez eudoxia Pokaż wiadomość
Hej hej, witajcie
Mam pewien problem z kokai i wpadłam tu sie pożalić i spytac o poradę.
Miesiąc temu zamówiłam u nich dwa Shalimary Initial (zapas )
i dopiro dziś zorientowałam się że jeden z nich to l'eau a nie tego chciałam... a do tego l'eau jest tańszy. Już napisałam do nich maila, ale niestety jest weekend i muszę wytrzymać do poniedziałku. Czy ktos miał taką sytuację? Czego powinnam oczekiwać? Pewnie będę musiała do nich wysłać z powrotem perfumy i czekać aż oni je dostana i dopiero na swoją przesyłkę wlaściwego produktu, o ile w ogóle zgodzą sie na wymianę, bo przecież już miesiąc upłynął
wiem, że część z Was często tam kupuje - prosze o wskazowkę, co może mnie teraz spotkać
Wiem że panikuję, ale na odpowiedź perfumerii muszę czekac az do poniedziałku!

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

BOŻE i zgubiłam paragon

Stary 2015-04-12, 10:50   #1777
zania
Matka buldoga

Cytat:
Treść usunięta
Wyzsze sklepy? Raczej ceny spoko, wiem o co chodzilo, ale dowcipkowac mi sie zachcialo

Cytat:
Treść usunięta
Z ta oplata to juz przegiecie. A wiem ze w iperfumy tak jest. No bo z jakiej racji klient jeszcze ma doplacac, skoro to samemu sie ponosi koszty, aby podjechac pod sklep? Bilet, benzyna itp A jak ktos z buta idzie to zdarte fleki
Cytat:
Napisane przez Sasha100 Pokaż wiadomość
Czytaj ze zrozumieniem kobieto
Stary 2015-04-12, 11:02   #1778
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Z ta oplata to juz przegiecie. A wiem ze w iperfumy tak jest. No bo z jakiej racji klient jeszcze ma doplacac, skoro to samemu sie ponosi koszty, aby podjechac pod sklep? Bilet, benzyna itp A jak ktos z buta idzie to zdarte fleki
A to dlatego, że to nie jest sklep, tylko taki punkt kontaktowy i nasze zamówienia muszą specjalnie tam przywieźć. Stąd ta symboliczna opłata 4 zł. Jeśli odbieramy w perfumerii, która prowadzi również stacjonarną sprzedaż perfum, to zamówione przez internet perfumy albo już tam są, albo są przywożone razem z towarem do perfumerii, dlatego opłatami za transport już nas nie obciążają. Tak jest na przykład w Galilu, tylko, że jeśli czegoś akurat nie mają na stanie stacjonarnie to bardzo długo się czeka. Przecież nie będą specjalnie przywozić naszej jednej flaszki, tylko dołożą do ogólnej dostawy raz na tydzień, czy na dwa tygodnie.
Stary 2015-04-12, 11:05   #1779
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Wyzsze sklepy? Raczej ceny spoko, wiem o co chodzilo, ale dowcipkowac mi sie zachcialo
Mnie się zachciało pożartować kiedy czytałam w wątku "Oryginał czy podróbka?" ostatnie dywagacje na temat obecności trójkącika . Zaraz mi się też przypomniała gładka dziurka na psikaczu od perfum Diora .

Cytat:
A to nie chodziło o opłacenie pracownika, który wydaje takie przesyłki?^^
Stary 2015-04-12, 11:08   #1780
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
A to nie chodziło o opłacenie pracownika, który wydaje takie przesyłki?^^
To bardzo prawdopodobne - przecież jest zatrudniony wyłącznie w tym celu, a w stacjonarnej perfumerii robi to przy okazji
Stary 2015-04-12, 11:35   #1781
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2015-04-12, 15:19   #1782
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
To bardzo prawdopodobne - przecież jest zatrudniony wyłącznie w tym celu, a w stacjonarnej perfumerii robi to przy okazji
A to nie jest tak, że ta pani już tam jest po to właśnie? BO jakos nie zauważyłam, żeby inne rzeczy robiła. Kontuar jest jak w perfumerii, za nią stoją wystawione flakoniki, jak w perfumerii. TO nie sa dodatkowe obowiązki pracownika raczej, tylko właśnie te docelowe. Za dodatkowe sie płaci, a za zatrudnienie, no jak za zatrudnienie. Tak to każdy może nam wyliczać, że prąd, że magazynier A, magazynier B, że sie buty zużywają i opony, że powiertrze w Krakowie niezdrowe.

Edytowane przez dobbinka
Czas edycji: 2015-04-12 o 15:20 Powód: dopisek
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:47   #1783
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Mnie się zachciało pożartować kiedy czytałam w wątku "Oryginał czy podróbka?" ostatnie dywagacje na temat obecności trójkącika . Zaraz mi się też przypomniała gładka dziurka na psikaczu od perfum Diora .

...
Aniu! Na Jowisza!

Stary 2015-04-12, 15:50   #1784
her_green_eyes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
Aniu! Na Jowisza!
Hahahaha ;D
her_green_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 11:53   #1785
eudoxia
Raczkowanie

Ostatecznie jednak duży plusik dla nich. Przyślą kuriera żeby zamienił wodę.
eudoxia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 12:16   #1786
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez eudoxia Pokaż wiadomość
Ostatecznie jednak duży plusik dla nich. Przyślą kuriera żeby zamienił wodę.
No to super Daj znac jak juz dostaniesz swoja vlasciva flaszke.
Stary 2015-04-14, 17:27   #1787
rosana
Zakorzenienie

Słuchajcie, czy ktoś robił kiedyś zakupy w galeria-zapachu.pl ?

Kliknęłam tam perfumy Aramis Calligraphy Saffron w kwocie 219,99 zł - w takiej cenie były 4 kwietnia. Poczekałam na potwierdzenie mailowe zakupu i potwierdzenie przyszło, kwota się zgadzała 219,99. Zapłaciłam i nic przez kilka dni tylko informacja na stronie sklepu że oplata przyjęta.
Na moje mailowe zapytanie (zresztą tez dzwoniłam, więc może na zapytanie telefoniczne) przyszła mailem wiadomość, że cyt. " ze względu na opóźnienia po stronie dostawcy. nie będziemy w stanie zrealizować Pani zamówienia w najbliższym czasie. Nie potwierdzono nam terminu dostawy towaru i nie chcemy Pani wstrzymywać z zakupem." - to było 10 kwietnia w piątek.
Odpisałam że ok w takim razie proszę o zwrot pieniędzy. Zwrot został zrobiony w sobotę, w poniedziałek miałam zwrot na koncie i oczywiście jednocześnie w poniedziałek tadam - na stonie sklepu są dostępne perfumy a jakże tylko po cenie 319,99 http://galeria-zapachu.pl/1620-arami...100ml-edp.html No nie i jeszcze piszą ostatnie egzemplarze - to już przegięcie, ciekawe z jakiej dostawy !

Wiecie co taka bezczelność nie mieści mi się w głowie. W życiu nic tam nie kupię choćby mieli nie wiem jakie cuda.

Edytowane przez rosana
Czas edycji: 2015-04-14 o 17:46
rosana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 14:40   #1788
anulkaaa89
Rozeznanie

Hej dziewczyny czy ktoras z was robiła może zakupy na kokai zrobilam tam zamowienie w poniedziałek pieniażki przelalam jeszcze przed 13. Probowałam sie tam dzis dodzwonić ale oba telefony sa wylaczone. Troche sie maRtwie bo to bylo zamowienie na rozbiorke.

Fragrantica
anulkaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 23:47   #1789
scorpionetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rosana Pokaż wiadomość
.....
Wiecie co taka bezczelność nie mieści mi się w głowie. W życiu nic tam nie kupię choćby mieli nie wiem jakie cuda.
Przepraszam za taki skrót cytatu, ale to był dość długi post Nie robiłam u nich zakupów, ale muszę się zgodzić, że to dosyć dziwne standardy obsługi klienta. Ja staram się kupować u sprawdzonych sprzedawców, jak eglamour, iperfumy nawet, jeśli wypada parę złotych drożej. Właśnie zakończyłam rozbiórkę Nejmy 5, którą kupiłam na iperfumy za niecałe 190 zł. Taka cena była w chwili, gdy klikałam i płaciłam, ale normalna cena tych perfum to ok. 507 zł. Mimo to jednak przysłali flaszkę, za co złapali u mnie taaaaaakiego plusa i będę ich wierną fanką po wsze czasy Inna Wizażanka kiedyś też tak trafiła tam Nejmę 6 i też flaszkę przysłali, także trzeba kupować u sprzedawców solidnych i nie ma co się zadawać z niesolidnymi handlarzami
Tu masz tester http://www.iperfumy.pl/aramis/callig...tester-unisex/ za 237 zł - nieco drożej, ale znacznie pewniej

Edytowane przez scorpionetka
Czas edycji: 2015-04-17 o 00:03
scorpionetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 09:46   #1790
rosana
Zakorzenienie

Scorpionetko masz świętą rację Skusiła mnie niska cena a i perfumeria sprawiała wrażenia rzetelnej - co się okazało nieprawdą, mam za swoje.
iperfumy bardzo lubię i nigdy się na nich nie zawiodłam , mam tylko jedno ale- nie ma u nich innej opcji wysyłki tylko kurier niestety Nie rozumiem dlkaczego nie mają paczkomatów, nawet poczta bardziej by mnie cieszyła.
A kurier nie dość że to opcja wcale nie tania to jeszcze dla mnie niewygodna - zawsze ma pretensje że akurat nikogo nie ma w domu kiedy on jest z paczką, do pracy podjechać mu się nie chce bo nie po drodze, przyjechac później też mu nie pasuje, kończy się to tak że na łeb na szyję ktoś musi gnać do domu bo kurier dzwonił Dlatego wolę kupować w perfumeriach które mają paczkomaty lub pocztę.
Stary 2015-04-17, 10:10   #1791
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:

Kliknęłam tam perfumy Aramis Calligraphy Saffron w kwocie 219,99 zł - w takiej cenie były 4 kwietnia. Poczekałam na potwierdzenie mailowe zakupu i potwierdzenie przyszło, kwota się zgadzała 219,99. Zapłaciłam i nic przez kilka dni tylko informacja na stronie sklepu że oplata przyjęta.
Na moje mailowe zapytanie (zresztą tez dzwoniłam, więc może na zapytanie telefoniczne) przyszła mailem wiadomość, że cyt. " ze względu na opóźnienia po stronie dostawcy. nie będziemy w stanie zrealizować Pani zamówienia w najbliższym czasie. Nie potwierdzono nam terminu dostawy towaru i nie chcemy Pani wstrzymywać z zakupem." - to było 10 kwietnia w piątek.
Odpisałam że ok w takim razie proszę o zwrot pieniędzy. Zwrot został zrobiony w sobotę, w poniedziałek miałam zwrot na koncie i oczywiście jednocześnie w poniedziałek tadam - na stonie sklepu są dostępne perfumy a jakże tylko po cenie 319,99 http://galeria-zapachu.pl/1620-arami...100ml-edp.html No nie i jeszcze piszą ostatnie egzemplarze - to już przegięcie, ciekawe z jakiej dostawy !

Kiedys mialam podobna sytuacje, ale interweniowalam, cytujac ich maile i przepraszali, ze to faktycznie ich blad i w koncu wyslali w pierwotnej cenie

Cytat:
Napisane przez scorpionetka Pokaż wiadomość
Przepraszam za taki skrót cytatu, ale to był dość długi post Nie robiłam u nich zakupów, ale muszę się zgodzić, że to dosyć dziwne standardy obsługi klienta. Ja staram się kupować u sprawdzonych sprzedawców, jak eglamour, iperfumy nawet, jeśli wypada parę złotych drożej. Właśnie zakończyłam rozbiórkę Nejmy 5, którą kupiłam na iperfumy za niecałe 190 zł. Taka cena była w chwili, gdy klikałam i płaciłam, ale normalna cena tych perfum to ok. 507 zł. Mimo to jednak przysłali flaszkę, za co złapali u mnie taaaaaakiego plusa i będę ich wierną fanką po wsze czasy Inna Wizażanka kiedyś też tak trafiła tam Nejmę 6 i też flaszkę przysłali, także trzeba kupować u sprzedawców solidnych i nie ma co się zadawać z niesolidnymi handlarzami
Tu masz tester http://www.iperfumy.pl/aramis/callig...tester-unisex/ za 237 zł - nieco drożej, ale znacznie pewniej

Ta cena za Nejmy nie jest jakas ogromnie niska Byl czas, ze Nejmy byly za miedzy 100 a 150 /100ml Wydaje mi sie, ze iperfumy mogly sie wtedy zaopatrzyc w flakony po kosztach (na wyprzedazy Nejm)

Cytat:
Scorpionetko masz świętą rację Skusiła mnie niska cena a i perfumeria sprawiała wrażenia rzetelnej - co się okazało nieprawdą, mam za swoje.
iperfumy bardzo lubię i nigdy się na nich nie zawiodłam , mam tylko jedno ale- nie ma u nich innej opcji wysyłki tylko kurier niestety Nie rozumiem dlkaczego nie mają paczkomatów, nawet poczta bardziej by mnie cieszyła.
A kurier nie dość że to opcja wcale nie tania to jeszcze dla mnie niewygodna - zawsze ma pretensje że akurat nikogo nie ma w domu kiedy on jest z paczką, do pracy podjechać mu się nie chce bo nie po drodze, przyjechac później też mu nie pasuje, kończy się to tak że na łeb na szyję ktoś musi gnać do domu bo kurier dzwonił Dlatego wolę kupować w perfumeriach które mają paczkomaty lub pocztę.
To GLS, tak? A jak nie odbierzesz, to nic sie nie stanie Oni pozniej zostawiaja w pobliskim pkt odbioru
Zawsze tez mozna wpisac nr do kuriera i umawiac sie z nim o dogodnej godzinie Ja tak robie i ngdy nie byli problemu
Za to wiem, ze z kokai nigdy nie wezme kuriera Tamtejsza firma tj Siodemka to jakas porazka
Stary 2015-04-17, 10:17   #1792
scorpionetka
Zadomowienie

Cytat:
......A kurier nie dość że to opcja wcale nie tania to jeszcze dla mnie niewygodna - zawsze ma pretensje że akurat nikogo nie ma w domu kiedy on jest z paczką, do pracy podjechać mu się nie chce bo nie po drodze, przyjechac później też mu nie pasuje, kończy się to tak że na łeb na szyję ktoś musi gnać do domu bo kurier dzwonił Dlatego wolę kupować w perfumeriach które mają paczkomaty lub pocztę.
Ja czasem rozwiązuję to tak, że umawiam się z kurierem, aby zostawił paczkę w ich magazynie i następnego dnia odbieram sobie tę paczkę sama z magazynu GLS. U mnie to się sprawdza, bo mam niedaleko do sortowni/magazynu GLS, czy jak tam to się nazywa. Kurierzy kręcą nosami, ale w końcu to moja paczka i odbieram ją jak mi wygodniej
scorpionetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 15:25   #1793
rosana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozzzziomka Pokaż wiadomość
To GLS, tak? A jak nie odbierzesz, to nic sie nie stanie Oni pozniej zostawiaja w pobliskim pkt odbioru
Zawsze tez mozna wpisac nr do kuriera i umawiac sie z nim o dogodnej godzinie Ja tak robie i ngdy nie byli problemu
Za to wiem, ze z kokai nigdy nie wezme kuriera Tamtejsza firma tj Siodemka to jakas porazka
Cytat:
Napisane przez scorpionetka Pokaż wiadomość
Ja czasem rozwiązuję to tak, że umawiam się z kurierem, aby zostawił paczkę w ich magazynie i następnego dnia odbieram sobie tę paczkę sama z magazynu GLS. U mnie to się sprawdza, bo mam niedaleko do sortowni/magazynu GLS, czy jak tam to się nazywa. Kurierzy kręcą nosami, ale w końcu to moja paczka i odbieram ją jak mi wygodniej
Ok ale będę się beznadziejnie upierać że to nie klient powinien się na siłę dostosowywać do opcji jakie ma perfumeria tylko perfumeria powinna swojemu klientowi udostępnić różne formy wysyłki - każdemu pasuje coś innego
Stary 2015-04-17, 16:16   #1794
Sabasza
Rozeznanie

Cytat:
Dawno dawno temu... jak w Polsce nie było jeszcze aż tyle firm kurierskich, to zawsze dzwonili, umawiali sie w porze, która klientowi pasowała. No a teraz jest właśnie tak, pan dzwoni... spod drzwi do mieszkania. Wiem, że mają bardzo dużo klientów, no ale tak jak dla Rosany, tak i dla mnie taka forma dostarczania zakupów nie ma po prostu sensu.

Ja też jeśli mam opcje to wybieram taki sklep internetowy, gdzie jest paczkomat. Poza tym mam o tyle lepiej, że wszystko moge zamawiać do pracy (tak też robię) więc kurier czy poczta dotrze zawsze. Ale jak na przykład zamawiam ciężkie kilogramy karmy dla psa to muszę do domu kurierem i jeszcze przez wszystkie lata mojego takiego zamawiania nie zdarzyło się ani raz, żebym sama tę karmę odebrała. Zawsze kurier dzwoni, a ja mówię, żeby zostawił u sąsiada.

Z jednej strony jest wiele opcji dostawy (na szczęście), ale z drugiej strony mam wrażenie, że wszystkie te firmy, poczta etc. nie nadążają po prostu za wzrostem ilości konsumentów oraz ich potrzeb.
Sabasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 01:51   #1795
dobbinka
Zakorzenienie

dla mnie kurier to zawsze problem, z poczty też mogę odebrać tylko raz w tygodniu, dużo się przemieszczam i w pracy nie ma opcji, żeby zostawiać, samochodu nie mam i jak raz mi zostawili na drzwiach wejściowych do bloku karteczkę, że zamówienie ze sklepu zoo mogę sobie w punkcie 2,5km ode mnie odebrać (żadnych telefonów, żadnego zostawiania u sąsiadów, nic), to boje się cokolwiek zamawiać z opcją kuriera. Kocham za to paczkomaty za możliwość odbioru o 22.00
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:11   #1796
Beffana
Raczkowanie

Witam
Mam pytanie o perfumerie www.prostezakupy.pl

Zlozylam zamowienie w czawrtek. Ani zadnego kontaktu mailowego, nie odpisuja wogole.. paczki tym bardziej nie ma :/

Ile czeka sie na wysylke?
Beffana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 18:28   #1797
epjasa
Przyczajenie

Witajcie, przejrzałam prawie całe forum w poszukiwaniu informacji o perfumerii orle.pl i równolegle w internecie. Dzięki informacji z forum, zamówiłam u nich zestaw Amor forbidden kiss i Givenchy Electric Rose (tester). Zamówienie złożyłam w poniedziałek (wczoraj) ok 14, zaraz dostałam potwierdzenie smsem i mailem. Po południu przyszła informacja od GLS o odbiorze przesyłki i dziś, ok. 11.00 przed południem dostałam moje zamówienie. Rewelacja, nieprawdaż? Wszystko wygląda i pachnie tak jak powinno. Tester był w białym kartoniku obowiązany gumką, ale butelka jest ok. A firma jest czeska, a w Katowicach mają przedstawicielstwo.
epjasa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:42   #1798
Homlet
Przyczajenie

który polecacie z najszybszą wysyłką?
Homlet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:45   #1799
Ania_november
Zakorzenienie

dla mnie najszybsze jest e-glamour z wersją odbioru w paczkomacie i iperfumy za pobraniem (zazwyczaj na drugi dzień jest przesyłka) tylko ta cena za przesyłkę. ..

szukam chętnych do rozbiórki Rose America

Ania_november jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 23:32   #1800
patana
Przyczajenie

Hej, jesli zly wątek to z góry bardzo przepraszam.
Poszukuję perfum mugler garden rose. Czy którakolwiek z Was jest mi w stanie polecić zaufane miejsce gdzie je dostane? Może wiecie czy istnieje możliwość zamówienia ich "na życzenie" w jakiejś perfumerii?
pozdrawiam i dziękuję.
patana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości