Panny Młode 2015 część 43- nasz sezon! - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-21, 13:27   #721
MagicGirls
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 część 43- nasz sezon!

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;51121294]W ogóle jestem przerażona podróżą do domu przed ślubem w przyszłą środę.
Do zabrania wszystko, garnitur, suknia, dekoracje.... I jeszcze rzygający pies. Właśnie szukam jakiegoś transportera, albo ja wiem czego...
Dobrze jej się podróżowało do czasu w małym plastikowym - bo zasypiała. A teraz paw, za pawiem, jak ją przegłodzę to z kolei zwraca wodę i ślini się... no masakra jeszcze jak mam to w drodze czyścić to jest cała akcja, wypinanie transportera, wyciąganie psa, wyciąganie kocyka, wycieranie psa i wszystkiego dookooła A jak nie transporter to góra starych ręczników, ja ośliniona, tapicerka, deska rozdzielcza, a na pawika i tak znajdzie szczelinkę taką, żeby zabrudzić coś innego jeszcze
Nie chcę jej prochami faszerować bo po prostu liczę, że się jeszcze przyzwyczai. I oby tak było bo podróże to będzie męczarnia

już widzę tą moją suknię obok tego transportera z rzygającym psem [/QUOTE]
O dzizes ,zapowiada się (nie)ciekawie

Kimitri co jest ?
MagicGirls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:27   #722
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Dzięki. Przez 4 dni leczyłam się swoimi metodami i nie pomogło. Wczoraj miałam iść już do lekarza ale TŻ stwierdził, że mam się lezec jeszcze i jak dziś będzie słabo to iść. I rano w sumie czułam się ok, ale poszłam jak już wizytę miałam umówioną. Jak się rozkaszlałam w gabinecie to nie miałam jak z lekarzem rozmawiać :P
Pyta czy potrzebuje zwolnienie. To mówię, że na dzień czy dwa jak leki zaczna działać, a on że tyle to za mało i dał że mam leżeć...to po co pyta czy potrzebuje skoro wie że tak :P
Pewnie chodziło mu o to czy w ogóle Ci potrzebne, bo jakbyś np nie pracowała to po co

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:30   #723
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asica_ Pokaż wiadomość
Co się stało? Byłaś szukać sukienki?

Ale fajnie, że wszyscy się tak angażują
no bylam.. znaczy tak troche mialam zle przeczucia bo w koncu zamysl na swoja juz mialam i chcialam jechac do krawcowej i zaczac szyc...

ale Mama M. wymyslila ze pojedziemy jeszcze do saiedniego miasta z mama dziewczyny ktora w zeszlym roku slub brala to nam pokaze jakis sklep gdzie sa ladne i dosc tanie suknie. no to pojechalam... ja, rodzice M. (jego tata chcial za garniturem popatrzec) siostra M i ta kolezanka mamy M.

weszlismy do tego sklepu to wlasciwie sukienki znanych mi producentow wiec nie ze jakas ich produkcja... przymierzylam dwie ktore mialy w sobie te moje wymyslone elementy... druga laczyla to co zawsze chcialam z koronka ktora nigdy wczesniej nie byla laczona z tymi moimi zakladkami itp itd no i strasznie mi sie ta suknia spodobala ale jak uslyszalam cene plu policzylam dodatki i pewnie ejszcze szuaknie jakiegos bolerka/zakietu itp bo ja straszny zmarzzluch a o bd wrzesien to zwatpilam.. nie umialam sie zdecydowac..

tak sie nastawilam na to szycie bo duzo tansze a kobitka sprawdzona ze teraz juz totalnie watpie czy warto wydawac ponad 2 razy wiecej... szyc ta moja teraz upatrzona u krawcowej bym mogla ale zdjecia jej nie mam a na stronie producenta jej nie znalazlam... do tego wiadomo ze ja juz taka schiza ze jak zaczne wybierac materialy, koronki itp to nigdy nie trafie na o samo i ze w koncu wyjdzie paskudnie (w tej pierwszej wersji nie dalo sie nic zespuc, kupic dobry material i na pewno by sie dalo zrobic to co chcialam a jak dochodza koronki itp to nie dosc ze drozej bedzie to jeszcze gdzie ja teraz bede koronek szukac aby byly dobre jakosciowo i wygladowo...

no i zalamalam sie wczoraj wyborem a przede wszystkim budzetem, kory wisi nade mna od swiąt coraz bardziej... jakos nie umiem w glowie sobie przetlumaczyc ze mam prawo wydac na swoj wyglad w tym dniu 3000... no jakos nie moge tego ogarhac (straszna sknera sie zrobilam w pewnym momencie mojego zycia...) M. probowal mnie ogarnac ale nie umial... do siostry M. to nawet spod koldry sie wygrzebac nie chcialam wczoraj...

załamka ze mna i tyle ;/

nie cytujcie...

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:31   #724
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
Opróżniam moje meble, trzeba je rozkręcić i wystawić, a potem... oficjalne zrywanie tapet i remont
jak ja nie znoszę remontów ale efekt później już tak
Stary 2015-04-21, 13:32   #725
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
ups

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

dobrze, dobrze odpoczniesz sobie przynajmniej, w pracy muszą sobie jakoś poradzić, przecież nie zachorowałaś specjalnie no i na wizażu możesz poszaleć
No właśnie nadrabiam zaległości.

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Pewnie chodziło mu o to czy w ogóle Ci potrzebne, bo jakbyś np nie pracowała to po co
Pytał wcześniej czy pracuje
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:35   #726
MagicGirls
Zakorzenienie

Kimitri a nie chcesz poszukać takiej tylko ,ze z drugiej reki ?
Stary 2015-04-21, 13:36   #727
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Kimitri a nie chcesz poszukać takiej tylko ,ze z drugiej reki ?
jakbym ja wiedziala jakiego modelu szukam to moze bym sie mogla porozgladac ale nie wiem... a przegladanie tysiecy ofert na fb czy olx nie ejst dla mnie - nie umie, nie lubie i sie tylko frustruje...

Stary 2015-04-21, 13:40   #728
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
jakbym ja wiedziala jakiego modelu szukam to moze bym sie mogla porozgladac ale nie wiem... a przegladanie tysiecy ofert na fb czy olx nie ejst dla mnie - nie umie, nie lubie i sie tylko frustruje...
A producenta znasz ? Może wspólnymi siłami ja znajdziemy
Stary 2015-04-21, 13:44   #729
201711281030
Konto usunięte

No dokładnie - podaj producenta, gdzie ją oglądałaś, opisz bardziej szczegółowo - może udam nam się znaleźć
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:45   #730
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
jaka cena była tej sukni którą mierzyłaś? rozumiem że za wysoka i nie możesz sobie na nią pozwolić?czy po prostu szkoda Ci pieniędzy?
Stary 2015-04-21, 13:47   #731
Anabele23
Zakorzenienie

istapp planowanej podróży z wymiotującym psem współczuję sama bym puściła pawia zapewne
u mnie też zaczęliśmy remont pomieszczeń na przemieszkanie po ślubie i odkryliśmy nieszczelnosć instalacji przez którą zrobiła mi się pleśń w pokoju a dzięki temu okazało się, że instalacja idzie do wymiany i piec grzewczy też bo też przecieka
Stary 2015-04-21, 13:52   #732
Kimitri
Zakorzenienie

to był salon w jędrzejowie ale swojej strony żadnej nie maja..

suknie dwie (bo z jednej fason a z drugiej koronka) od Ms Mody

ogolnie po raz kolejny przegladam zdjecia ktore maja dostepne an stronie i chyba znalazlam te suknie (chyba!) ale nie moge znalezc tej od koronki.. zreszta w salonie byla prezentowana z taka koulka na ktorej ta koronka byla przedluzona i jak ja teraz nie widze tak zaprzentowanej sukni to wcale nie ejstem pewna ;/ ja nie mam pamieci do calosci jesli chodzi o suknie tylko do detali i dlatego nie ejstem pewna czy to na pewno ta czy tylko po prostu na tyle podobna ze chce uznac ze udalo mi sie ja znalezc;/

mnie sukienki na zdjeciach z katalogow nie uzekaja.. nie podobaja mi sie.. dla mnie sa takie za idealne... i wygladaja zupelnie inaczej niz suknie na zywo na manekinie czy na mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 46 b L TINA.jpg (69,1 KB, 51 załadowań)

Stary 2015-04-21, 13:59   #733
Kelpie
Zakorzenienie

Kimitri a może zadzwoń do salonu i zapytaj?
Ja tak zrobiłam jak nie mogłam znaleźć sukienki w necie i mi babeczki podały model.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 14:03   #734
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Kimitri szukając sukni dwa razy wracałam do domu kompletnie załamana i z płaczem ale jak już wylałam morze leż, to się ogarnęłam i znalazłam Tobie też się na pewno uda
Stary 2015-04-21, 14:03   #735
kreciorek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
sQuaara - ta różowa z koronkową górą fajna

Dziewczyny kogo jak nie Was mam zapytać o radę zaczynam się rozglądać za makijażem, powiedzcie mi który ładniejszy?

https://www.facebook.com/karolinazma...73424469445314

czy ten https://www.facebook.com/karolinazma...15729338548158

sory za takie linki ale nie ogarniam...
Wg mnie drugi ładniejszy Ten zimowy za bardzo się świeci

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
Magic - koleżanka zachowała się nie w porządku i tyle.
Ale chyba każda z nas ma taką "przyjaciółkę" co nagle przestawała się odzywać itd.... no ja też mam, moja mama z jej rodzicami dalej utrzymuje kontakt, to są jej przyjaciele i na naszym ślubie będą, ale jej raczej nie, bo nie odzywa się już długo.......
Ooo też mam taką (to samo pierwsze i drugie imię nawet miałyśmy ) Tylko ona przestała się odzywać, ponieważ...odbiła mi faceta Jakież było moje zdziwienie, gdy pewnego dnia zobaczyłam ich liżących się na przystanku.. A na koniec zachowywała się jakbym to ja jej krzywdę zrobiła Dlaczego? Bo przez to co zrobiła matka się do niej nie odzywała i traktowała jak powietrze przez 10miesięcy..
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

Edytowane przez kreciorek85
Czas edycji: 2015-04-21 o 14:07
kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 14:04   #736
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
jaka cena była tej sukni którą mierzyłaś? rozumiem że za wysoka i nie możesz sobie na nią pozwolić?czy po prostu szkoda Ci pieniędzy?
edit ;p

Edytowane przez Kimitri
Czas edycji: 2015-04-21 o 14:32
Stary 2015-04-21, 14:06   #737
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Nie, już kupiłam taką bardzo klasyczną, kremową.

Moja suknia pojechała wcześniej, a my jutro POCIĄGIEM z przesiadką jedziemy przez kilka godzin do domu z bagażem, lapkiem, torebką, psem i klatką dla psa Także tego :P
Co do jazdy, to spróbuj jej uchylić nieco okno i zabezpiecz tak, co by nie bardzo mogła wyglądać - znajomych suce to pomaga. No i w miare płynna jazda.
z tym uchylaniem to słabo, najpierw ciśniemy przez S8, potem autostrada... tylko buczy i furczy nam w samochodzie
Ostatnio przesiadłam się na tylne siedzenie i powiedziałam, że wiezie nas jak worek ziemniaków i zaraz to ja puszczę pawia, więc może będzie lepiej już z płynną jazdą

Cytat:

o masakra!... nie pomoge bo totalnie nie znam sie na psach ale wyobrazam sobie stres! NIe wiedzialam ze psy moga miec chorobe lokomocyjna...
Liczę, że to nie jest choroba lokomocyjna, tylko brak przyzwyczajenia. Zaraz na początku jeżdziła ze mną codziennie transporterem w autobusie i pawik był tylko pierwszego dnia. Potem nauczyła się zasypiać.

Detoks od samochodu robi swoje... Nie zdziwię się, jak teraz będziemy codziennie wsiadać i jeździć bez celu, żeby psa przyzwyczajać
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 14:08   #738
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Kimitri a może zadzwoń do salonu i zapytaj?
Ja tak zrobiłam jak nie mogłam znaleźć sukienki w necie i mi babeczki podały model.
zadzownilam (glupia ja wczesniej sie wstydzilam ;p)

i podala...
zaraz poszukam czy zdjecia na stronie producenta sa

dzieki

Stary 2015-04-21, 14:12   #739
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:

i podala...

dzieki
no widzisz będzie dobrze!
Stary 2015-04-21, 14:13   #740
Kimitri
Zakorzenienie

ZNALAZŁAM

ale racje mialam ze na stronie producenta nie bylo (bo kolekcje 2014 przejrzałam tez) i nie bylo ani tej od fasonu ani tej od koronki...
znalzlam przez google

wiec ponizej zdjecia Hettie to fason (ta z koszulka) a CONSTANZA to wzor koronki ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 640xa.jpg (34,7 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CONSTANZA.jpg (92,0 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez Kimitri
Czas edycji: 2015-04-21 o 14:14 Powód: zdjatka
Stary 2015-04-21, 14:15   #741
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz będzie dobrze!
co nie zmienia faktu że dlaje jest ona dla mojego małego rozumku za droga ;p

Stary 2015-04-21, 14:15   #742
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
sQuaara - ta różowa z koronkową górą fajna

Dziewczyny kogo jak nie Was mam zapytać o radę zaczynam się rozglądać za makijażem, powiedzcie mi który ładniejszy?

https://www.facebook.com/karolinazma...73424469445314

czy ten https://www.facebook.com/karolinazma...15729338548158

sory za takie linki ale nie ogarniam...
zimowy mi sie bardziej podoba..bo swieci

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość

Mi się podoba ta ale rozum nie pozwala za ta cenę kupić
gdyby byla z innego materialu to bym wziela. a wyglada na taka co jak usiadziesz to pogniecone.. pewnie fajna na lato bo nie grzeje

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;51121294]W ogóle jestem przerażona podróżą do domu przed ślubem w przyszłą środę.
Do zabrania wszystko, garnitur, suknia, dekoracje.... I jeszcze rzygający pies. Właśnie szukam jakiegoś transportera, albo ja wiem czego...
Dobrze jej się podróżowało do czasu w małym plastikowym - bo zasypiała. A teraz paw, za pawiem, jak ją przegłodzę to z kolei zwraca wodę i ślini się... no masakra jeszcze jak mam to w drodze czyścić to jest cała akcja, wypinanie transportera, wyciąganie psa, wyciąganie kocyka, wycieranie psa i wszystkiego dookooła A jak nie transporter to góra starych ręczników, ja ośliniona, tapicerka, deska rozdzielcza, a na pawika i tak znajdzie szczelinkę taką, żeby zabrudzić coś innego jeszcze
Nie chcę jej prochami faszerować bo po prostu liczę, że się jeszcze przyzwyczai. I oby tak było bo podróże to będzie męczarnia

już widzę tą moją suknię obok tego transportera z rzygającym psem [/QUOTE]
łoooo matko!!!

Cytat:
Kimitri szukając sukni dwa razy wracałam do domu kompletnie załamana i z płaczem ale jak już wylałam morze leż, to się ogarnęłam i znalazłam Tobie też się na pewno uda
Cytat:

i podala...

dzieki
kochana! skoro Cie stac to wydaj.
oczywiscie moze znajdziesz lepsza alternatywne ale czasu coraz mniej
ustal sobie próg np 15.05 ze jak nie znajdziesz takiej super ktora sie na 100% uda tak uszyc to kupujesz
to Twoj slub, jedyny w zyciu, stac Cie. najwyzej 2 kolejne miesiace na mniej sobie pozwolisz
a moze i suknie sprzedasz
a zagadaj tez czy moze przecenka, moze gratis welon
dodatki to nie taka znow tragedia
welon mozna za paredziesiat zł, buty tak samo, ponczochy 20-40zł, bielizna tez nie musi byc od razu za 100 (ja mam gatki za 16, a biustonosz wszywam taki ktory nosze na codzien)

mowie Ci, daj sobe termin, żebys zakladajac pozniej szytą w głowie sie do tej super nie porównywała...
Stary 2015-04-21, 14:15   #743
Kimitri
Zakorzenienie

powinnam zadzwonic do salonu producenta i spytac o cene suknie z druga koronka ale boje sie co uslysze i odpuszcze...

Stary 2015-04-21, 14:18   #744
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
powinnam zadzwonic do salonu producenta i spytac o cene suknie z druga koronka ale boje sie co uslysze i odpuszcze...
To jak znasz model popatrz na olx
Stary 2015-04-21, 14:18   #745
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw się na zapas, dzwon szybciutko i zobaczymy co powie
Stary 2015-04-21, 14:25   #746
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
kochana! skoro Cie stac to wydaj.
oczywiscie moze znajdziesz lepsza alternatywne ale czasu coraz mniej
ustal sobie próg np 15.05 ze jak nie znajdziesz takiej super ktora sie na 100% uda tak uszyc to kupujesz
to Twoj slub, jedyny w zyciu, stac Cie. najwyzej 2 kolejne miesiace na mniej sobie pozwolisz
a moze i suknie sprzedasz
a zagadaj tez czy moze przecenka, moze gratis welon
dodatki to nie taka znow tragedia
welon mozna za paredziesiat zł, buty tak samo, ponczochy 20-40zł, bielizna tez nie musi byc od razu za 100 (ja mam gatki za 16, a biustonosz wszywam taki ktory nosze na codzien)

mowie Ci, daj sobe termin, żebys zakladajac pozniej szytą w głowie sie do tej super nie porównywała...

wysłalam maila do producenta bo do salonu prducenckiego tylko telefon a ja sobie nie ufam aby dzwonic ;p

zobaczymy...

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
To jak znasz model popatrz na olx
sprawdzilam.. sa cztery z czego dwie wlasciwie tyle kosztuja co nowa w salonie z inna kornka (tak oreintacyjnie jak mi babka powiedziala)

nastepne sa daleko a do tego jedna bez bolerka ktore mnie najbardziej urzeklo..

ehhh

no zobacze co mi z ta cenaodpisza a jak podjade jeszcze do rkawcowej ze zdjeciami i ona mi powie ze wlascwie tylko co w salonie to jak mi nie przejdzie ta suknia to ja zamowie tam gdzie ja widzialam i tyle (tak mi sie teraz wydaje ale kto wie czy nie ogarne sie finansowo i nie pojde jednak w ta wersje pierwsza bez koronek) ehh

na mnie od wczoraj to tylko guwa i wąskie drzwi jak to M. mowi

Stary 2015-04-21, 14:27   #747
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Kimitri poszukaj może gdzieś będzie tańsza
Rozumiem dylematy pieniężne bo ja też sknera jestem i żal mi było wydać 2100zł za suknie... a pierwsza która mi się podobała kosztowała 4000zł...

A suknia piękna!!!
Stary 2015-04-21, 14:27   #748
sQuaara
Zakorzenienie

Hm, pamietaj tez ze tu za bolerka placimy po 300-400zł wiec no to te zjakis koszt robi pewnie w sukniach...
swoja droaga chyba sie przekonałam ze jak ladne bedzie wyglaadac to sobie uszyje
Stary 2015-04-21, 14:29   #749
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za opinię o makijażu, własnie się zastanawiam czy taki delikatny czy poszaleć
Stary 2015-04-21, 14:30   #750
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Babo jedna ! Dzwon !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości