Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-21, 13:23   #4381
aknaa
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny , piszę po paru tyg.przerwy , żebyście nie pomyślały ,że uciekłam i sobie o mnie przypomniały. Nie mam czasu na nic. Robimy mieszkanie z hali magazynowej to tak jakbysmy praktycznie sie od nowa budowali i jest panika że nie zdazymy do porodu, codziennie latam z meżem po marketach budowlanych , już mam taki mętlik w głowie ,że mi sie ryczec chce. Chciałabym żeby , ktoś mi to wszystko zaprojektował i zrobił a ja tylko weszłabym na gotowe.Aktualnie mamy robiony sufit, jeszcze sporo przed nami , dziś musze wybrać płytki na ściane do łazienki , masakra jakie wszystkie są drogie, tym bardziej że łazienke mamy 11 metrów.
Co do malego , też mamy sporo stresów, na ostatniej wizycie lekarz powiedział nam ,że waży troszkę mało ale w granicach normy. Gdy w domu zobaczyłam te normy to się lekko przestraszyłam , jeszcze mnie straszą hipotrofią u dziecka. W 27tyg.5 d. ważył 940 gram , powinien ok.1kg200.Ważne że rusza się sporo,to mnie troszkę uspakaja. Na nast.wizycie poproszę o przepływy na usg.Byłam 4 razy już chora w tej ciąży , 2 razy na antybiotyku , boję się żeby to nie miało jakiś konsekwencji. To moja 3 ciąża , do tego chłopak powinien być większy.Z moich dolegliwości , to zaczęly sie poranne mdłości po śniadaniu , tak jak na początku ciąży , do tego boli mnie kość ogonowa i poraz pierwszy strasznie krocze i uda szczególnie w nocy.Poza tym się okropnie męczę ale ogólnie jest ok. Pozdrawiam Was wszystkie.
U mnie też remont w pełni, nam został kolor na ścianach, drobne poprawki elektryczne,panele i płytki. Do tego mąż w połowie maja wyjeżdża na stałe do Niemiec i umeblowanie zostaje na mojej głowie. Nie wiem jak to zrobię. Malo tego trzeba odmalować stare mieszkanie i przewieźć graty na nowe.
Stary 2015-04-21, 13:24   #4382
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Hehe jak ja Cię rozumiem
Też mi się podobają ale unikam kurzołapów, nie mam w ogóle zasłon, firanek, dywanów ... nie zbieram żadnych bibelotów a jeśli już coś mam to leży to za szkłem
I tak mam sporo gratów na wierzchu i problemy logistyczne w domu więc sobie nie dokładam
mam to samo! moze jestem dziwna, ale nienawidzę bibelotów porozstawianych na szafkach, nawet nie mam takich szafek, zeby coś na nich postawić, oprócz płyt i książek ku rozpaczy mojej mamy i teściowej, nie mam zasłon ani dywanów...nawet serwety na stole nie mam firanki musiałam założyć, bo za blisko stoi drugi blok i wszystko widać

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:29   #4383
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agave Pokaż wiadomość
Ja też się spotkałam z Octaniseptem u weterynarza-przepisał dla kota na zmiany skórne.
Ale już dwa razy odradzano mi octanisept na kikut-w szkole rodzenia-tam polecają gaziki nasączone spirytusem, i położna środowiskowa-ona poleca gencjanę na spirytusie.

Swoją drogą właśnie dzisiaj miałam pierwszą wizytę położnej w domu. Bardzo miła kobietka, dużo radzi, ma listę tematów do omówienia. Posłuchała serduszka małego przez metalową trąbkę Ma teraz przychodzić co tydzień i omawiać kolejne tematy związane z porodem i pielęgnacją dziecka.

A dzisiaj jeszcze po południu idę do swojej ginekolog. Niepokoję się trochę jak ta moja dieta cukrzycowa wpływa na małego. Ja już schudłam ponad kilogram-mam nadzieję że on rośnie normalnie. Teraz mam 8kg na plusie w 31 tygodniu.
to raczje norma ze sie chudnie na diecie cukrzycowej maluchowi to nie szkodzi na pewno ale idz do lekarza niech sam Cie uspokoi
Stary 2015-04-21, 13:33   #4384
elinka21
Zakorzenienie

A u nas pogoda sie poprawila to i syn szaleje, chyba cos mi przestawia

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:35   #4385
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
No to z czystym sumieniem idź na L4 bo różnica będzie groszowa ..

Hehe jak ja Cię rozumiem
Też mi się podobają ale unikam kurzołapów, nie mam w ogóle zasłon, firanek, dywanów ... nie zbieram żadnych bibelotów a jeśli już coś mam to leży to za szkłem
I tak mam sporo gratów na wierzchu i problemy logistyczne w domu więc sobie nie dokładam
Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
mam to samo! moze jestem dziwna, ale nienawidzę bibelotów porozstawianych na szafkach, nawet nie mam takich szafek, zeby coś na nich postawić, oprócz płyt i książek ku rozpaczy mojej mamy i teściowej, nie mam zasłon ani dywanów...nawet serwety na stole nie mam firanki musiałam założyć, bo za blisko stoi drugi blok i wszystko widać
hehe... no ja się właśnie pozbywam z domu wszystkiego, co zbiera kurz... ale firanki zostawię, bo takie zwykłe proste bez wzorków dodają przytulności - a że Męża mam wysokiego to szybciutko zdejmuje i do pralki regularnie. Teraz czekam na koniec remontu i będę wymieniać firanki na właśnie takie bez wzorków, bo do tej pory miałam takie od teściowej i żal było kasy na nowe, ale teraz Mężu się obudził i stwierdził, że jednak trzeba je wymienić...
Śmiejemy się właśnie z wujkiem, że najlepiej by było mamusie przywieźć obie i nie sobie zabierają te wszystkie serweteczki, obrusiki, firaneczki i zasłonki. Mam swoje ulubione dwa obrusy (bo stół stary i trzeba go trochę zasłonić) i używam ich zamiennie a reszta leży i miejsce zajmuje. Ale jak już teść pojedzie, to mam taki niecny plan, że zapakuję w pudełeczko, podpiszę, że obrusy i inne szmatki i wioooo do piwnicy - a jak teściowa zrobi najazd i będzie się coś żalić, to chętnie Jej pudełeczko oddam
Zostawię sobie serwetkę jedną do koszyka wielkanocnego + jedną do zestawu piknikowego dla Hani, bo codziennie na piknik jeździ i tyle.
Jak skończą tą łazienkę, to muszę jeszcze jakoś malowanie przeżyć i będzie git... ale nie wiem czy mam na tyle sił, żeby się na to decydować od razu....
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:38   #4386
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Na brodawki uzywalam medeli purelan, bo to czysta lanolina bez dodatkow, wiec bezpieczna dla maluszka. W prawdzie mnie biust sie hartowal chyba 2 miesiace ech... I troche pocierpialam ale sie nie poddalam i potem juz karmieńie bylo jak bulka z maslem
Na brodawki mam kupione jedno opakowanie kremu Maltan, ale już mi przyjaciółka powiedziała, że ona zużywała je na potęgę i bardzo się cieszyła, że jej przyniosłam w prezencie tydzień po porodzie, bo wcześniejsze opakowanie jej się skończyło, w tempie ekspresowym. Na pewno będę chciała, żeby mama mi jeszcze zrobiła zapasy w Polsce zanim przyjedzie.

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj niespodziewajkę zaliczyłam po przyjściu do pracy. Dostałam podwyżkę lol rychło w czas... jak ja chciałam za tydzień iść na zwolnienie. Idę do kadrowej zaraz się poradzić... Bo mi ten kierownik mój zaczął wmawiać,że jeśli przepracuję jeszcze 30 dni czyli do czerwca (bo podwyżka od 1 maja) to mi się ta podwyzka w zasiłek macierzyński wliczy. W sensie ze co miesiąc będę dostawała więcej wartość tej podwyżki. A wg mnie to nie jest prawda. Dostawać średnią będę tj. 11 miesięcy starej pensji + 1 miesiąc pensji z podwyżką podzielone przez 12 miesięcy. No i razy 80%. To mi się nie opłaca chyba męczyć

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Ja się z Octaniseptem spotkałam po raz pierwszy u weterynarza - polecał do przemywania ran rozciętej łapy u psa. I w sumie potem my też stosowaliśmy do jakiejś tam dezynfekcji skaleczeń.
Gratki za podwyżkę lepiej późno niż wcale

A Octanisept też stosowałam na ranę u psa i tak został mi w apteczce. Spirytus też kupię, zawsze się później przyda, chociażby do dezynfekcji nożyczek.

Cytat:
Cześć dziewczyny , piszę po paru tyg.przerwy , żebyście nie pomyślały ,że uciekłam i sobie o mnie przypomniały. Nie mam czasu na nic. Robimy mieszkanie z hali magazynowej to tak jakbysmy praktycznie sie od nowa budowali i jest panika że nie zdazymy do porodu, codziennie latam z meżem po marketach budowlanych , już mam taki mętlik w głowie ,że mi sie ryczec chce. Chciałabym żeby , ktoś mi to wszystko zaprojektował i zrobił a ja tylko weszłabym na gotowe.Aktualnie mamy robiony sufit, jeszcze sporo przed nami , dziś musze wybrać płytki na ściane do łazienki , masakra jakie wszystkie są drogie, tym bardziej że łazienke mamy 11 metrów.
Co do malego , też mamy sporo stresów, na ostatniej wizycie lekarz powiedział nam ,że waży troszkę mało ale w granicach normy. Gdy w domu zobaczyłam te normy to się lekko przestraszyłam , jeszcze mnie straszą hipotrofią u dziecka. W 27tyg.5 d. ważył 940 gram , powinien ok.1kg200.Ważne że rusza się sporo,to mnie troszkę uspakaja. Na nast.wizycie poproszę o przepływy na usg.Byłam 4 razy już chora w tej ciąży , 2 razy na antybiotyku , boję się żeby to nie miało jakiś konsekwencji. To moja 3 ciąża , do tego chłopak powinien być większy.Z moich dolegliwości , to zaczęly sie poranne mdłości po śniadaniu , tak jak na początku ciąży , do tego boli mnie kość ogonowa i poraz pierwszy strasznie krocze i uda szczególnie w nocy.Poza tym się okropnie męczę ale ogólnie jest ok. Pozdrawiam Was wszystkie.
Dasz radę z tym remontem i zdążycie wszystko zrobić przed porodem :kciucki:
Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Moja ważyła w tym terminie równw 1kg i lekarz nic nie mówił, że mało Myślę, że niema się co martwić, jeszcze mają czas nadrobić

Dziewczyny mam pytanie - czy wy pierzecie wszystko co macie nowe?
Chodzi mi o ręczniki, koce itp
Jeśli tak to pierzecie to w proszku dla dzieci?
Jeszcze nie piorę, bo nie mam mebelków, ale będę prała wszystko to co będzie miało kontakt z dzieckiem w odpowiednim proszku.

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Trzymaj się mocno i nie daj się bólom Mi gin na te bóle spojenia kazał brać przed większym wędrowaniem no-spę i rzeczywiście łagodzi ten ból - ale staram się nie brać za często.
Dobrze wiedzieć, że do ból spojenia, bo też mnie wczoraj rano męczyło.
A w dodatku boli mnie brzuch na dole po prawej stronie, a ból nasila się przy chodzeniu i poruszaniu prawą nogą. Nie wiem jeszcze czy się martwić, czy przeczekać. Mały ruchliwy jak zawsze, więc jeszcze nie panikuje.

Co do termometru, to mam bezdotykowy z firmy Beurer. Dostałam w prezencie, więc już zostaje dla małego.
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:49   #4387
cicha1990
Rozeznanie

mnie czesto boli brzuch na dole przed wizyta w toalecie^^ to jest taki dziwny bol klucie i takie rozciaganie.. i wtedy wiem ze to jelita niestety a po wyzycie w toalecie wszystko wraca do normy
Stary 2015-04-21, 14:11   #4388
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
mnie czesto boli brzuch na dole przed wizyta w toalecie^^ to jest taki dziwny bol klucie i takie rozciaganie.. i wtedy wiem ze to jelita niestety a po wyzycie w toalecie wszystko wraca do normy

u mnie tez jest podobnie

dobra laski, spadam szykowac się na wizytę
niestety wczoraj zapomniałam poprosić tż o pomoc przy goleniu i ide z zarosnięta bożeną, aż mi wstyd, no ale trudno, nie umiem działać z lusterkiem
do potem!
Stary 2015-04-21, 14:17   #4389
Aviskowa
Zadomowienie

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi. W punkcie gdzie pobierają pracuje nowa pielęgniarka. więcej tam nie pójdę. Nie umie pobierać. Doprowadziła mnie dzisiaj do takiego stanu, że musiałam położyć się na leżance bo mdlałam.
Pani najpierw pobierała mi krew z normalnego miejsca, ale krew nie leciała, więc zaczęła najpierw ruszać mi łokciem, a jak to nie pomogło to gmerała igłą w żyle. A później do mnie z tekstem, że przecież widzi Pani, że nie krew nie leci i macha mi tą fiolką przed oczami.
Jak się położyłam to zaczęła pobierać krew z dłoni. Ja odpływam a ta dalej. MASAKRA. Teraz wyglądam jakby mnie Małżon maltretował.

Dzisiaj miałam również USG. Marysia odwrócona jest buzia w stronę mojego kręgosłupa więc znowu nie mam fotki twarzyczki. Położona jest podłużnie główkowo (to już jest odwrócenie do porodu ????), waży 1280 g. Wiek ciąży wg okresu 28 tyg i 6 dni, wiek wg wielkości 29 tyg. Płci znowu nie chciała pokazać. Miała focha po traumie z pobraniem krwi. Tak kopała w głowicę USG, że lekarz się zdenerwował, bo cały czas głowica odskakiwała od brzucha i nie mógł przeprowadzić badania.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 14:18   #4390
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
u mnie tez jest podobnie

dobra laski, spadam szykowac się na wizytę
niestety wczoraj zapomniałam poprosić tż o pomoc przy goleniu i ide z zarosnięta bożeną, aż mi wstyd, no ale trudno, nie umiem działać z lusterkiem
do potem!
trzymamy kciukasy! no u mnie moj mi nie chce pomagac bo sie boi ze mnie potnie;D i sama dzialam.. na czuja reka pod brzuch wyginanie i jakos daje rade a ze na pewno nie jest to idealnie to co poradze trudno:P bo z lusterkiem tez nie umiem:/ a ginekolodzy tyle widzieli ze dla nich to bez roznicy.. tylko gorzej z nami bo dla nas jest to roznica bo ja tak samo nie lubie zarosnietej bozeny:/ a teraz bedzie tylko gorzej z tym wrr..

Edytowane przez cicha1990
Czas edycji: 2015-04-21 o 14:19
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 14:20   #4391
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agave Pokaż wiadomość
Ja też się spotkałam z Octaniseptem u weterynarza-przepisał dla kota na zmiany skórne.
Ale już dwa razy odradzano mi octanisept na kikut-w szkole rodzenia-tam polecają gaziki nasączone spirytusem, i położna środowiskowa-ona poleca gencjanę na spirytusie.

Swoją drogą właśnie dzisiaj miałam pierwszą wizytę położnej w domu. Bardzo miła kobietka, dużo radzi, ma listę tematów do omówienia. Posłuchała serduszka małego przez metalową trąbkę Ma teraz przychodzić co tydzień i omawiać kolejne tematy związane z porodem i pielęgnacją dziecka.

A dzisiaj jeszcze po południu idę do swojej ginekolog. Niepokoję się trochę jak ta moja dieta cukrzycowa wpływa na małego. Ja już schudłam ponad kilogram-mam nadzieję że on rośnie normalnie. Teraz mam 8kg na plusie w 31 tygodniu.
Mnie w szkole rodzenia i pediatra polecali Octenicept wlasnie.

Cytat:
Waga bym sie nie przejmowała. Jest w normie i to jest najwazniejsże.

A remontu zazdroszczę. Marże o takim dużym, pomagazynowym mieszkaniu .

Cytat:
Moja ważyła w tym terminie równw 1kg i lekarz nic nie mówił, że mało Myślę, że niema się co martwić, jeszcze mają czas nadrobić

Tak, wszystko bede prała i oczywiście w tym samym, w czym ubranka.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 14:22   #4392
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi. W punkcie gdzie pobierają pracuje nowa pielęgniarka. więcej tam nie pójdę. Nie umie pobierać. Doprowadziła mnie dzisiaj do takiego stanu, że musiałam położyć się na leżance bo mdlałam.
Pani najpierw pobierała mi krew z normalnego miejsca, ale krew nie leciała, więc zaczęła najpierw ruszać mi łokciem, a jak to nie pomogło to gmerała igłą w żyle. A później do mnie z tekstem, że przecież widzi Pani, że nie krew nie leci i macha mi tą fiolką przed oczami.
Jak się położyłam to zaczęła pobierać krew z dłoni. Ja odpływam a ta dalej. MASAKRA. Teraz wyglądam jakby mnie Małżon maltretował.

Dzisiaj miałam również USG. Marysia odwrócona jest buzia w stronę mojego kręgosłupa więc znowu nie mam fotki twarzyczki. Położona jest podłużnie główkowo (to już jest odwrócenie do porodu ????), waży 1280 g. Wiek ciąży wg okresu 28 tyg i 6 dni, wiek wg wielkości 29 tyg. Płci znowu nie chciała pokazać. Miała focha po traumie z pobraniem krwi. Tak kopała w głowicę USG, że lekarz się zdenerwował, bo cały czas głowica odskakiwała od brzucha i nie mógł przeprowadzić badania.
mhm taka pozycja jest do porodu u mnie na ostatnim usg tez taka byla i teraz raczje tez tak lezy lekarz jak od razu usg zaczal to patrze ze glowe ma przy spojeniu wiec glowka juz lezal i na opisie tez tak bylo
Stary 2015-04-21, 14:32   #4393
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stysia11 Pokaż wiadomość
Moja mama jest laborantką i też mi pobiera krew w domu :-D
A moja, pielegniarka, potrafi pobrac krew kazdemu tylko nie mnie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Mam to samo z firankami a i pier.d.o.l nigdzie nie rozstawiam, w calym domu mam tyko wazon gliniany na stole, swiecznik przy tv i owce na lawie no i ramki na scianach

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
A u nas pogoda sie poprawila to i syn szaleje, chyba cos mi przestawia
Moze sie goni z watroba?

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
O tez tak mam

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 15:03   #4394
aga00100
Raczkowanie

Dawno się nie odzywałem.dużo się dzieje i mało czasu.dziś wyskoczyłam po drodze do lampka i upolowalam siatkę ciuszków nowiutkich za60 zł w tym kilka małych raperów.mega jestem zadowolona.potem z koleżanką poszłam na spacer a teraz ruszyć się nie mogę tak mnie biodra boli.do 17 muszę się ogarnąć bo mają przyjść prosić na wesele ale na bank nie pójdziemy bo ja z brzuchem a tz za granicą będzie.

Dziewczyny jak ten czas leci nie dociera do mnie ze juz 7 ms leci.
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 15:13   #4395
onagory
Zadomowienie

Cześć Mamusie sorki że tak długo nic nie pisałam ale miałam totalny brak weny czytałam was na bieżąco więc do nadrobienia nie mam nic
W weekend wybraliśmy się z tż na wycieczke zwiedziliśmy Słowacje prawie 6 h w samochodzie , dziecie moje raczej rajdowcem nie będzie aktywny był strasznie aż za bardzo . Ale ogólnie było bardzo fajnie oderwałam się troche od domu .

U mnie też czeka mały remoncik sypialni , jak na razie mąż nie ma wolnego najwcześniej coś w połowie czerwca dużo tego do robienia nie ma tylko regipsy na ściane bo mamy drewno jakiś kolor i tapete . Najgoresze jest opróżnianie szaf ..... niestety nie da się ich przesunąć z całą zawartością .

Też pomału robie wyprawkę szpitalną ,jak na razie do mnie nie dociera że za niedługo trzeba pójść rodzić ale ten czas szybko biegnie .Zresztą połóg i poród to czarna magia dla mnie .
Jutro mam wizyte Przy okazji skocze do zusu nadal brak kasy za zeszły miesiąc a najgorsze że jeszcze decyzji nie ma ech ostatnio pani w okienku powiedziała że zus ma problemy finansowe i często odkłada wypłaty .

Edytowane przez onagory
Czas edycji: 2015-04-21 o 15:25
onagory jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 15:41   #4396
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Też pomału robie wyprawkę szpitalną ,jak na razie do mnie nie dociera że za niedługo trzeba pójść rodzić ale ten czas szybko biegnie .Zresztą połóg i poród to czarna magia dla mnie .
Ja sobie wczoraj uswiadomilam, ze wszystko dla Ewki kupuje, a dla siebie do szpitala nie mam nic...

Cytat:
Jutro mam wizyte Przy okazji skocze do zusu nadal brak kasy za zeszły miesiąc a najgorsze że jeszcze decyzji nie ma ech ostatnio pani w okienku powiedziała że zus ma problemy finansowe i często odkłada wypłaty .
A co to kogo obchodzi jakie oni poblemy maja? jak mi nie wyplaca w terminie to zrobie dym

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

No kur...cze... Chcialam wyplacic z bankomatu pieniadz, a tu jakas awaria Euonetu i te pieniadze mi zablokowali dostalam wydruk tak jakbym je wyplacila dzwonilam, twierdza, ze wiedza o awarii i wroca na konto do 3 tygodni. Wszystko ok, ale to 300zl

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 15:51   #4397
natetitka
Zadomowienie

Witam, byłam dziś w pepco, pare ciuszków kupiłam. Pokazałam mamie co tam kupiłam i zapytała co sobie kupiłam i mnie ścięło nawet w żadnym miejscu nic nie oglądałam dla siebie tylko na dzieci i tż :p

Miałam te pompony robić, podobają mi się strasznie ale mam podobnie jak tu piszecie, nienawidzę ustawianych szpargałów bo by wytrzeć kurz z mebli trzeba wszystko przestawiać, nie mam też firan. Choć czasem żałuje bo przez to na podłodze się zbierają tumany, co chwilę trzeba wycierać a tak w firanie się osadzają hehehe. No i prawdopodobnie z pomponami spasuję

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 16:12   #4398
niezalogowana
Rozeznanie

Ja dziś przeglądam allegro i chyba pokupuję jakieś koszule, pieluchy itp. bo widzę, że Wy już powoli się pakujecie, więc nie chcę być do tyłu W sumie to nie wiadomo kiedy moja dama sobie zażyczy wyjścia na ten świat, przeraża mnie to, że w siódmym miesiącu normalnie rodzą się wcześniaki a ja taka nieprzygotowana oczywiście oby nic się nie zadziało, ale trzeba dmuchać na zimne

Cytat:
ostatnio pani w okienku powiedziała że zus ma problemy finansowe i często odkłada wypłaty .
To chyba jakaś kpina A wiecie jaki PAŁAC w moim mieście wybudowali?!?! A kasy niby nie mają, jasne

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Miałam te pompony robić, podobają mi się strasznie ale mam podobnie jak tu piszecie, nienawidzę ustawianych szpargałów bo by wytrzeć kurz z mebli trzeba wszystko przestawiać, nie mam też firan. Choć czasem żałuje bo przez to na podłodze się zbierają tumany, co chwilę trzeba wycierać a tak w firanie się osadzają hehehe. No i prawdopodobnie z pomponami spasuję
Ja z tych "zakurzaczy" będę miała w mieszkaniu tylko te pompony, bo ja antyfiranowa tak jak Ty jestem więc raz w tygodniu przepłukać to nie problem... a jak to pięknie wygląda

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 16:12   #4399
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Przy okazji skocze do zusu nadal brak kasy za zeszły miesiąc a najgorsze że jeszcze decyzji nie ma ech ostatnio pani w okienku powiedziała że zus ma problemy finansowe i często odkłada wypłaty .
A czy ZUS interesują problemy finansowe nas Szaraczków?
Kpina po prostu.

Stary 2015-04-21, 16:22   #4400
onagory
Zadomowienie

Dla mnie instytucja zus to jedna wielka porażka nie wiem o co chodzi tym bardziej że mam dość długi staż pracy .

Ja ostatnio odkupiłam od koleżanki parę ciuchów ciążowych z H&M leginsy ,spodnie ,bluzki za 100zł już nie miałam w czym chodzić . No i chwalę się że kupiłam sukienkę ciążową na komunie chrześniaka teraz pozostało dobrać mi jakieś buty i żakiet .Myśle o czymś takim ale nie wiem czy wychodzę w nich i czy nie są za wysokie .

http://born2be.pl/czarne-koronkowe-b...ampaign=criteo
Stary 2015-04-21, 16:34   #4401
aknaa
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie instytucja zus to jedna wielka porażka nie wiem o co chodzi tym bardziej że mam dość długi staż pracy .

Ja ostatnio odkupiłam od koleżanki parę ciuchów ciążowych z H&M leginsy ,spodnie ,bluzki za 100zł już nie miałam w czym chodzić . No i chwalę się że kupiłam sukienkę ciążową na komunie chrześniaka teraz pozostało dobrać mi jakieś buty i żakiet .Myśle o czymś takim ale nie wiem czy wychodzę w nich i czy nie są za wysokie .

Jakie śliczne buty, ale fakt- trochę wysokie. Ja juz dawno na płaskie przeszłam ale znam takie, co całą ciążę w szpilkach śmigały.
Stary 2015-04-21, 17:08   #4402
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
.Myśle o czymś takim ale nie wiem czy wychodzę w nich i czy nie są za wysokie .

Piękne.
Teraz bym się w nich zabiła.

Stary 2015-04-21, 17:11   #4403
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

Tak, bede wszystko prała i potem jeszcze prasowałam, przy Gabi tez tak robiłam.
Pewnie kupie płatki mydlane, tylko trzeba pamietać, by je do bębna wsypywać, bo mogą pozaklejać podajnik na proszek.
Jeśli chodzi o płyny, to najmilej wspominam białego jelenia dla dzieci.

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Współczuję dolegliwości... co do remontu, to łączę się w bólu. Też obleciałam markety budowlane wzdłuż u wszerz i miałam problem z płytkami... jak znalazłam płytki, to trzeba było meble do tego dobrać.,,, jak już znalazłam meble, to się okazało, że jednak prysznic nie może być po lewej stronie łazienki tylko po prawej więc się meble nie zmieszczą jakie chciałam... i tak ciągle coś... do tej pory nie znalazłam szafki pod umywalkę w łazience, ale najwyżej nie będzie, bo już nie mam zdrowia...
Trzymaj się mocno i nie daj się bólom Mi gin na te bóle spojenia kazał brać przed większym wędrowaniem no-spę i rzeczywiście łagodzi ten ból - ale staram się nie brać za często.

Oooo, dobrze wiedziec o nospie na bol spojnia. Mnie najbardziej dokuczał na początku II trymestru, dziwnie tak
Słuchaj, a gdybys szafkę zamówiła u jakiegoś stolarza? Byłaby idealna pod wymiar

[
QUOTE=aknaa;51121406]U mnie też remont w pełni, nam został kolor na ścianach, drobne poprawki elektryczne,panele i płytki. Do tego mąż w połowie maja wyjeżdża na stałe do Niemiec i umeblowanie zostaje na mojej głowie. Nie wiem jak to zrobię. Malo tego trzeba odmalować stare mieszkanie i przewieźć graty na nowe.[/QUOTE]

Ale wróci w okolicy tp do Pl ??

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Witam, byłam dziś w pepco, pare ciuszków kupiłam. Pokazałam mamie co tam kupiłam i zapytała co sobie kupiłam i mnie ścięło nawet w żadnym miejscu nic nie oglądałam dla siebie tylko na dzieci i tż

Nie chce Cie straszyć, ale teraz chyba juz tak Ci zostanie
Moja córeczka ma 4latka i ja nadal w pierwszej kolejności ubranka tylko dla niej... Sobie naprawdę pd czasu do czasu.
Szczęście takie, ze juz tak szybko nie rośnie i cos co kupuje na wiosnę, pewnie bedzie rowniez dobre jesienią.

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 17:13   #4404
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:

Fajne obcas mimo, że nie najniższy to wydaje się bardzo stabilny, ja bym wzięła a do torby spakowała płaskie sandały/baleriny w razie W A jaką masz sukienkę?
Dlaczego w ciąży mamy wyglądać jak nieatrakcyjne grubaski na płaskiej podeszwie, skoro obcas wyszczupla Ja idę w czerwcu na wesele i biorę takie szpilki jak w załączniku, a do torby płaskie sandały na potem Mąż mnie będzie asekurował

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 17:31   #4405
aknaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Moze dostanie kilka dni urlopu. Raczej po porodzie przyjedzie na kilka dni, a jak mały trochę podrośnie to do niego dołączymy i się zobaczy co dalej.
Stary 2015-04-21, 17:33   #4406
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Już po wizycie. Dziewczynka na milion procent, dosyć duża bo 1500g . I tego co pokazala (oprocz dolu, którym lubi się chwalić) to nie ma już pepowiny dookola szyi

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 17:38   #4407
Bobo2015
Raczkowanie

Od wczoraj mam jakies dziwne samopoczucie - senna, zmeczona, ze slabymi reakcjami zyciowymi
Nie wiem czemu, bo raczej sie oszczedzam...
Bobo2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 17:42   #4408
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Dziewczynka na milion procent, dosyć duża bo 1500g . I tego co pokazala (oprocz dolu, którym lubi się chwalić) to nie ma już pepowiny dookola szyi
Super, świetne wiadomości :-D
Stary 2015-04-21, 17:43   #4409
Bobo2015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
To supeeer!
Bobo2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 17:45   #4410
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Tak, bede wszystko prała i potem jeszcze prasowałam, przy Gabi tez tak robiłam.
Pewnie kupie płatki mydlane, tylko trzeba pamietać, by je do bębna wsypywać, bo mogą pozaklejać podajnik na proszek.
Jeśli chodzi o płyny, to najmilej wspominam białego jelenia dla dzieci.

Oooo, dobrze wiedziec o nospie na bol spojnia. Mnie najbardziej dokuczał na początku II trymestru, dziwnie tak
Słuchaj, a gdybys szafkę zamówiła u jakiegoś stolarza? Byłaby idealna pod wymiar

[
QUOTE=aknaa;51121406]U mnie też remont w pełni, nam został kolor na ścianach, drobne poprawki elektryczne,panele i płytki. Do tego mąż w połowie maja wyjeżdża na stałe do Niemiec i umeblowanie zostaje na mojej głowie. Nie wiem jak to zrobię. Malo tego trzeba odmalować stare mieszkanie i przewieźć graty na nowe.

Nie chce Cie straszyć, ale teraz chyba juz tak Ci zostanie
Moja córeczka ma 4latka i ja nadal w pierwszej kolejności ubranka tylko dla niej... Sobie naprawdę pd czasu do czasu.
Szczęście takie, ze juz tak szybko nie rośnie i cos co kupuje na wiosnę, pewnie bedzie rowniez dobre jesienią.[/QUOTE]

Taki mam plan,ale,to juz na spokojnie,bo teraz to ja mam dosc...

A co do zakupow,to,racja- Uwielbiam kupowac ubrania Hani... sobie nie znosze,ale czasem musze
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości