|
|
#4381 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Cytat:
|
|
#4382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ku rozpaczy mojej mamy i teściowej, nie mam zasłon ani dywanów...nawet serwety na stole nie mam
|
|
#4383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
maluchowi to nie szkodzi na pewno ale idz do lekarza niech sam Cie uspokoi
|
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas pogoda sie poprawila to i syn szaleje, chyba cos mi przestawia
|
|
#4385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Śmiejemy się właśnie z wujkiem, że najlepiej by było mamusie przywieźć obie i nie sobie zabierają te wszystkie serweteczki, obrusiki, firaneczki i zasłonki. Mam swoje ulubione dwa obrusy (bo stół stary i trzeba go trochę zasłonić) i używam ich zamiennie a reszta leży i miejsce zajmuje. Ale jak już teść pojedzie, to mam taki niecny plan, że zapakuję w pudełeczko, podpiszę, że obrusy i inne szmatki i wioooo do piwnicy - a jak teściowa zrobi najazd i będzie się coś żalić, to chętnie Jej pudełeczko oddam ![]() Zostawię sobie serwetkę jedną do koszyka wielkanocnego + jedną do zestawu piknikowego dla Hani, bo codziennie na piknik jeździ Jak skończą tą łazienkę, to muszę jeszcze jakoś malowanie przeżyć i będzie git... ale nie wiem czy mam na tyle sił, żeby się na to decydować od razu.... |
||
|
|
|
#4386 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
lepiej późno niż wcale A Octanisept też stosowałam na ranę u psa i tak został mi w apteczce. Spirytus też kupię, zawsze się później przyda, chociażby do dezynfekcji nożyczek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w dodatku boli mnie brzuch na dole po prawej stronie, a ból nasila się przy chodzeniu i poruszaniu prawą nogą. Nie wiem jeszcze czy się martwić, czy przeczekać. Mały ruchliwy jak zawsze, więc jeszcze nie panikuje. Co do termometru, to mam bezdotykowy z firmy Beurer. Dostałam w prezencie, więc już zostaje dla małego. |
|||||
|
|
|
#4387 |
|
Rozeznanie
|
mnie czesto boli brzuch na dole przed wizyta w toalecie^^ to jest taki dziwny bol klucie i takie rozciaganie.. i wtedy wiem ze to jelita niestety a po wyzycie w toalecie wszystko wraca do normy
|
|
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tez jest podobnie dobra laski, spadam szykowac się na wizytę ![]() niestety wczoraj zapomniałam poprosić tż o pomoc przy goleniu i ide z zarosnięta bożeną, aż mi wstyd, no ale trudno, nie umiem działać z lusterkiem ![]() do potem!
|
|
|
#4389 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi. W punkcie gdzie pobierają pracuje nowa pielęgniarka. więcej tam nie pójdę. Nie umie pobierać. Doprowadziła mnie dzisiaj do takiego stanu, że musiałam położyć się na leżance bo mdlałam.
Pani najpierw pobierała mi krew z normalnego miejsca, ale krew nie leciała, więc zaczęła najpierw ruszać mi łokciem, a jak to nie pomogło to gmerała igłą w żyle. A później do mnie z tekstem, że przecież widzi Pani, że nie krew nie leci i macha mi tą fiolką przed oczami. ![]() Jak się położyłam to zaczęła pobierać krew z dłoni. Ja odpływam a ta dalej. MASAKRA. Teraz wyglądam jakby mnie Małżon maltretował. Dzisiaj miałam również USG. Marysia odwrócona jest buzia w stronę mojego kręgosłupa więc znowu nie mam fotki twarzyczki. Położona jest podłużnie główkowo (to już jest odwrócenie do porodu ????), waży 1280 g. Wiek ciąży wg okresu 28 tyg i 6 dni, wiek wg wielkości 29 tyg. Płci znowu nie chciała pokazać. Miała focha po traumie z pobraniem krwi.
|
#4390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no u mnie moj mi nie chce pomagac bo sie boi ze mnie potnie;D i sama dzialam.. na czuja reka pod brzuch wyginanie i jakos daje rade a ze na pewno nie jest to idealnie to co poradze trudno:P bo z lusterkiem tez nie umiem:/ a ginekolodzy tyle widzieli ze dla nich to bez roznicy.. tylko gorzej z nami bo dla nas jest to roznica bo ja tak samo nie lubie zarosnietej bozeny:/ a teraz bedzie tylko gorzej z tym wrr..
Edytowane przez cicha1990 Czas edycji: 2015-04-21 o 14:19 |
|
|
|
|
#4391 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A remontu zazdroszczę. Marże o takim dużym, pomagazynowym mieszkaniu Cytat:
|
|||
|
|
|
#4392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lekarz jak od razu usg zaczal to patrze ze glowe ma przy spojeniu wiec glowka juz lezal i na opisie tez tak bylo
|
|
|
|
|
#4393 | |||
|
Wtajemniczenie
|
A moja, pielegniarka, potrafi pobrac krew kazdemu tylko nie mnie
Cytat:
no i ramki na scianach Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4394 |
|
Raczkowanie
|
Dawno się nie odzywałem.dużo się dzieje i mało czasu.dziś wyskoczyłam po drodze do lampka i upolowalam siatkę ciuszków nowiutkich za60 zł w tym kilka małych raperów.mega jestem zadowolona.potem z koleżanką poszłam na spacer a teraz ruszyć się nie mogę tak mnie biodra boli.do 17 muszę się ogarnąć bo mają przyjść prosić na wesele ale na bank nie pójdziemy bo ja z brzuchem a tz za granicą będzie.
Dziewczyny jak ten czas leci nie dociera do mnie ze juz 7 ms leci. |
|
|
|
#4395 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
W weekend wybraliśmy się z tż na wycieczke zwiedziliśmy Słowacje prawie 6 h w samochodzie , dziecie moje raczej rajdowcem nie będzie aktywny był strasznie aż za bardzo . Ale ogólnie było bardzo fajnie oderwałam się troche od domu . U mnie też czeka mały remoncik sypialni , jak na razie mąż nie ma wolnego najwcześniej coś w połowie czerwca Też pomału robie wyprawkę szpitalną ,jak na razie do mnie nie dociera że za niedługo trzeba pójść rodzić ale ten czas szybko biegnie .Zresztą połóg i poród to czarna magia dla mnie . Jutro mam wizyte
7.07.2015 Edytowane przez onagory Czas edycji: 2015-04-21 o 15:25 |
|
|
|
#4396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak mi nie wyplaca w terminie to zrobie dym ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- No kur...cze... Chcialam wyplacic z bankomatu pieniadz, a tu jakas awaria Euonetu i te pieniadze mi zablokowali
|
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
Witam, byłam dziś w pepco, pare ciuszków kupiłam. Pokazałam mamie co tam kupiłam i zapytała co sobie kupiłam i mnie ścięło
nawet w żadnym miejscu nic nie oglądałam dla siebie tylko na dzieci i tż :pMiałam te pompony robić, podobają mi się strasznie ale mam podobnie jak tu piszecie, nienawidzę ustawianych szpargałów bo by wytrzeć kurz z mebli trzeba wszystko przestawiać, nie mam też firan. Choć czasem żałuje bo przez to na podłodze się zbierają tumany, co chwilę trzeba wycierać a tak w firanie się osadzają hehehe. No i prawdopodobnie z pomponami spasuję
|
#4398 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja dziś przeglądam allegro i chyba pokupuję jakieś koszule, pieluchy itp. bo widzę, że Wy już powoli się pakujecie, więc nie chcę być do tyłu
W sumie to nie wiadomo kiedy moja dama sobie zażyczy wyjścia na ten świat, przeraża mnie to, że w siódmym miesiącu normalnie rodzą się wcześniaki a ja taka nieprzygotowana oczywiście oby nic się nie zadziało , ale trzeba dmuchać na zimneCytat:
A wiecie jaki PAŁAC w moim mieście wybudowali?!?! A kasy niby nie mają, jasne![]() Cytat:
więc raz w tygodniu przepłukać to nie problem... a jak to pięknie wygląda |
||
|
|
|
#4399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kpina po prostu.
|
|
#4400 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie instytucja zus to jedna wielka porażka
Ja ostatnio odkupiłam od koleżanki parę ciuchów ciążowych z H&M leginsy ,spodnie ,bluzki za 100zł już nie miałam w czym chodzić . No i chwalę się że kupiłam sukienkę ciążową na komunie chrześniaka teraz pozostało dobrać mi jakieś buty i żakiet .Myśle o czymś takim ale nie wiem czy wychodzę w nich i czy nie są za wysokie . http://born2be.pl/czarne-koronkowe-b...ampaign=criteo
|
#4401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękne. Teraz bym się w nich zabiła.
|
|
#4403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, bede wszystko prała i potem jeszcze prasowałam, przy Gabi tez tak robiłam. Pewnie kupie płatki mydlane, tylko trzeba pamietać, by je do bębna wsypywać, bo mogą pozaklejać podajnik na proszek. Jeśli chodzi o płyny, to najmilej wspominam białego jelenia dla dzieci. Cytat:
Oooo, dobrze wiedziec o nospie na bol spojnia. Mnie najbardziej dokuczał na początku II trymestru, dziwnie tak ![]() Słuchaj, a gdybys szafkę zamówiła u jakiegoś stolarza? Byłaby idealna pod wymiar [ QUOTE=aknaa;51121406]U mnie też remont w pełni, nam został kolor na ścianach, drobne poprawki elektryczne,panele i płytki. Do tego mąż w połowie maja wyjeżdża na stałe do Niemiec i umeblowanie zostaje na mojej głowie. Nie wiem jak to zrobię. Malo tego trzeba odmalować stare mieszkanie i przewieźć graty na nowe.[/QUOTE] Ale wróci w okolicy tp do Pl ?? Cytat:
Nie chce Cie straszyć, ale teraz chyba juz tak Ci zostanie ![]() Moja córeczka ma 4latka i ja nadal w pierwszej kolejności ubranka tylko dla niej... Sobie naprawdę pd czasu do czasu. Szczęście takie, ze juz tak szybko nie rośnie i cos co kupuje na wiosnę, pewnie bedzie rowniez dobre jesienią.
|
|
#4404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a do torby spakowała płaskie sandały/baleriny w razie W A jaką masz sukienkę?Dlaczego w ciąży mamy wyglądać jak nieatrakcyjne grubaski na płaskiej podeszwie, skoro obcas wyszczupla Ja idę w czerwcu na wesele i biorę takie szpilki jak w załączniku, a do torby płaskie sandały na potem Mąż mnie będzie asekurował |
|
|
|
|
#4405 |
|
Raczkowanie
|
Moze dostanie kilka dni urlopu. Raczej po porodzie przyjedzie na kilka dni, a jak mały trochę podrośnie to do niego dołączymy i się zobaczy co dalej.
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
Już po wizycie. Dziewczynka na milion procent, dosyć duża bo 1500g
. I tego co pokazala (oprocz dolu, którym lubi się chwalić) to nie ma już pepowiny dookola szyi
|
#4407 |
|
Raczkowanie
|
Od wczoraj mam jakies dziwne samopoczucie - senna, zmeczona, ze slabymi reakcjami zyciowymi
![]() Nie wiem czemu, bo raczej sie oszczedzam... |
|
|
|
#4408 |
|
Rozeznanie
|
Super, świetne wiadomości :-D
|
|
#4409 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wróci w okolicy tp do Pl ?? Nie chce Cie straszyć, ale teraz chyba juz tak Ci zostanie ![]() Moja córeczka ma 4latka i ja nadal w pierwszej kolejności ubranka tylko dla niej... Sobie naprawdę pd czasu do czasu. Szczęście takie, ze juz tak szybko nie rośnie i cos co kupuje na wiosnę, pewnie bedzie rowniez dobre jesienią.[/QUOTE] Taki mam plan,ale,to juz na spokojnie,bo teraz to ja mam dosc... A co do zakupow,to,racja- Uwielbiam kupowac ubrania Hani... sobie nie znosze,ale czasem musze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

. Nie mam czasu na nic. Robimy mieszkanie z hali magazynowej to tak jakbysmy praktycznie sie od nowa budowali i jest panika że nie zdazymy do porodu, codziennie latam z meżem po marketach budowlanych , już mam taki mętlik w głowie ,że mi sie ryczec chce. Chciałabym żeby , ktoś mi to wszystko zaprojektował i zrobił a ja tylko weszłabym na gotowe

ale sie nie poddalam i potem juz karmieńie bylo jak bulka z maslem
lepiej późno niż wcale
Myślę, że niema się co martwić, jeszcze mają czas nadrobić

jak mi nie wyplaca w terminie to zrobie dym
a ja taka nieprzygotowana
, ale trzeba dmuchać na zimne
A wiecie jaki PAŁAC w moim mieście wybudowali?!?! A kasy niby nie mają, jasne