Rossmann cz. XXV - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-21, 18:58   #4201
iza89
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXV

W Rossmannach nie znajdę lakierów Essie, prawda?
iza89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 18:59   #4202
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez iza89 Pokaż wiadomość
W Rossmannach nie znajdę lakierów Essie, prawda?
Nie, są w Hebe i Super-Pharmach.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:02   #4203
iza89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Nie, są w Hebe i Super-Pharmach.
Dzięki wielkie

A co polecasz z Sally Hansen dla utrwalenia lakieru? Wybacz, nie jestem "lakierowa"
iza89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:05   #4204
karola200611
Raczkowanie

Zastanawiam się nad cc albo bb z bell hypoallergenic. Macie może porównanie? Jak z jasnymi kolorami i który się dłużej utrzymuje?
karola200611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:31   #4205
diablica88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ambaje Pokaż wiadomość
O widzisz :-/ to już sama nie wiem, jak ciemnieje to lipa, bo on już byłby kolorystycznie na styk. A jak ma być ciemniejszy niż revlon colorstay 150 do mieszanej i tłustej to całkiem odpada. Mówię o odcienie 100 z Astora, masz może jakieś porównanie tych dwóch odcieni?

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Niestety nie mam porównania do Revlon Colorstay 150. Ten podkład z Astora miałam już dość dawno temu, ale z tego co pamiętam to po tym jak ściemniał to kolor był ciemniejszy niż revlon 180, więc jeśli Tobie odpowiada 150 to ten będzie na pewno za ciemny.
No chyba, że u Ciebie nie będzie ciemniał. .Każda ma jednak inną skóra, która może inaczej zareagować na dany kosmetyk.
Czasem jak przeglądam sobie różne recenzję to sama jestem skołowana bo jednym dany podkład się świeci i ciemnieje a u innych wręcz przeciwnie - matuje i nie utlenia

Mam ochotę wypróbować coś nowego, nie drogiego bo w sumie podkład mam w zapasie, ale jak jest taka promocja to źal nie skorzytać Zastanawiam się nad:
Rimmel Stay Matt
Rimmel Lasting finish Nude
Maybelline Afinitone

cerę mam mieszaną, na wielkim kryciu mi nie zależy, ale fajnie by było jak by podkład choć trochę trzymał mat i był w miarę trwały Doradzicie ?
diablica88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:38   #4206
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Bardzo Cię proszę daj znać,jak sprawuje się ta zielona baza z Bell,bo mam ochotę zapolować na nią na promocji,ale nie wiem czy warto mi jechac specjalnie po nią do danego Rossmanna,mam spore zaczerwinienina policzkach a/przebarwienia nie wiem czy ta baza sobie poradzi
ja mam ogromny problem, bo mam trądzik różowaty. zrobiłam test najpierw, pół twarzy posmarowałam bazą, a pół nie i widać różnicę, trochę niweluje zaczerwienienia, u mnie są ogromne, więc wiadomo, że mi nie zakryje całkowicie tego, byłam tego świadoma, ale jednak trochę je neutralizuje. i gdy nałożyłam podkład to widać różnicę z bazą i bez ja jestem zadowolona.
wczoraj użyłam minerałów, zawsze mi się jednak w ciągu dnia wycierają i gdy wracam z pracy to ledwo co je mam, a z bazą trzymały mi się dłużej pod oczy nie polecam tej bazy jednak
dzisiaj z podkładem płynnym testowałam (loreal true match) i też jestem zadowolona
ale na pewno nie jest to baza do tłustej cery, ja mam suche policzki więc dla mnie spoko, nawet mi nawilżyła je czoło mam tłuste, ale i tak mam grzywkę więc nie używam jej tam
dopiero 2 dni ją stosuję więc nie wiem czy to jest dobra recenzja

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:43   #4207
Olushka
Zakorzenienie

Potrzebuje jakiejś maski na twarz, mocno nawilżające. Co polecicie?

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:43   #4208
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez diablica88 Pokaż wiadomość
Niestety nie mam porównania do Revlon Colorstay 150. Ten podkład z Astora miałam już dość dawno temu, ale z tego co pamiętam to po tym jak ściemniał to kolor był ciemniejszy niż revlon 180, więc jeśli Tobie odpowiada 150 to ten będzie na pewno za ciemny.
No chyba, że u Ciebie nie będzie ciemniał. .Każda ma jednak inną skóra, która może inaczej zareagować na dany kosmetyk.
Czasem jak przeglądam sobie różne recenzję to sama jestem skołowana bo jednym dany podkład się świeci i ciemnieje a u innych wręcz przeciwnie - matuje i nie utlenia

Mam ochotę wypróbować coś nowego, nie drogiego bo w sumie podkład mam w zapasie, ale jak jest taka promocja to źal nie skorzytać Zastanawiam się nad:
Rimmel Stay Matt
Maybelline Afinitone

cerę mam mieszaną, na wielkim kryciu mi nie zależy, ale fajnie by było jak by podkład choć trochę trzymał mat i był w miarę trwały Doradzicie ?
Jeśli Ci zależy na tym, co opisałaś, daruj sobie na pewno Maybelline.
Z Rimmel mam tylko w kamieniu, ale są bardzo dobre, nie wiem niestety, jak z płynnymi.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:48   #4209
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olushka Pokaż wiadomość
Jeśli nie musi być koniecznie z Rossa, to polecam hydrolipidową maseczkę z dyni z Organique
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:57   #4210
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

byłam dzisiaj w rossmannie zobaczyć co tam słychać wśród podkładów i nie wiem co kupić waham się między Rimmel LF w w szklanej butelce a w tubce, muszę chyba poczytać recenzje i pooglądać fotki na blogach.. i żałuje, że jak kupowałam Astor PS to wzięłam 102, bo ten jaśniejszy jest idealny. nie wiem jak ja to zrobiłam, że uważałam, że 102 będzie dla mnie ok

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

jeszcze na dodatek znalazłam 3 lakiery, które chce mieć a rano mówiłam koleżance, że lakiery odpuszczę bo już mi przeszła mania kupowania ich

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wilzajaca.html ja bardzo ją lubię
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 20:03   #4211
whiteska
Raczkowanie

hej dziewczyny!

Poszukuję trwałej pomadki dostępnej w rossmannie, której kolor wżera się w usta. Znalazłam tylko boujois velvet matte oraz lipfinity z max factora. Niestety kolory mi niezbyt odpowiadają...

Poleci któraś inną trwałą szminkę?
whiteska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 20:10   #4212
MissChievousTess
Zakorzenienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;51125370]Znajdę w Rossmannie jakiś krem z filtrem 30 SPF i wyżej?[/QUOTE]
Aż z ciekawości weszłam na rossnet bo ilekroć czegoś takiego szukam to kończę w Superpharm.
Jakieś AA Sun, jakieś DAX jest. Ale raczej bida z nędzą w tym temacie w rosskach. A najbardziej kocham tekst z tej zimy, ze środka sezonu narciarskiego kiedy pytając o taki krem usłyszałam "ale my teraz mamy kremy letnie!" i pani pokazał mi z dumą kremy na sezon letni z spf 5
Tak na lato kiedy Polki z cerą naczynkową powinny nosić minimum 15-30 a niektóre muszą mieć 50 spf oni nie mają kremów z filtrami.
Żal. Pod tym kątem w tej sieci jest naprawdę bieda.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez whiteska Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

Poszukuję trwałej pomadki dostępnej w rossmannie, której kolor wżera się w usta. Znalazłam tylko boujois velvet matte oraz lipfinity z max factora. Niestety kolory mi niezbyt odpowiadają...

Poleci któraś inną trwałą szminkę?
Na pewno Lipfinity nie dobierzesz w żadnym kolorze? Bo ja bardzo sobie chwalę, jest nie do zdarcia.
Jaki ma dawać efekt? Matowy czy szukasz też innego wykończenia? I jakie kolory? tak byłoby łatwiej doradzić.
Z takich wżerających się w usta to mam Lip Tinty Bell, tylko gorzkie jak diabli zaraz po aplikacji. I ja jednak daję na nie tą wazelinkę z Lipfinity- wtedy naprawdę długo trzymają i nie przesuszają ust.
Stary 2015-04-21, 20:24   #4213
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Zielona, żółta albo brązowa glinka Ziai, tylko uprzedzam, że ta pierwsza potrafi uczulić, uczuliła moją siostrę. Poza tym bardzo dobrze nawilżają, a żółta pięknie rozjaśnia cerę.
201612060923 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 20:25   #4214
CleoOo
Wtajemniczenie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;51127081]Zielona, żółta albo brązowa glinka Ziai, tylko uprzedzam, że ta pierwsza potrafi uczulić, uczuliła moją siostrę. Poza tym bardzo dobrze nawilżają, a żółta pięknie rozjaśnia cerę.[/QUOTE]

brązowa jest świetna
CleoOo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 20:26   #4215
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez iza89 Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie

A co polecasz z Sally Hansen dla utrwalenia lakieru? Wybacz, nie jestem "lakierowa"
Znam tylko Insta Dri i go nie lubię. Zdecydowanie bardziej wolę Essence Better Than Gel Nails , który bez proszenia się kosztuje 11 zł .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2015-04-21, 20:36   #4216
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy nadal jest w rosskach, ale ja mam cerę bardzo suchą i kiedyś lubiłam tą:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-winogron.html
Poza tym Dermika ma fajne maseczki i chyba ostatnio była na nie w rosskach promocja, ale nie pamiętam teraz nazwy tej do cery suchej. Chyba ma w składzie olejek różany. No i ponoć cuda robią z twarzą maseczki Orientana, ale jeszcze nie testowałam. Ja żeby dbać o nawilżenie przy mega suche cerze robię cały czas na zmianę na noc: olejek Evree, krem półtłusty z Lirene a na dzień: krem z kwasem hialuronowym Dermedic i maseczka z YR z serii dla cery wrażliwej. I jakoś działa. A na twarzy mam od dziecka Saharę.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Znam tylko Insta Dri i go nie lubię. Zdecydowanie bardziej wolę Essence Better Than Gel Nails , który bez proszenia się kosztuje 11 zł .
O dobrze wiedzieć, że Essence ma takie cuda. Coraz bardziej lubię tą firmę. A niby ma być taka niskopółkowa dla nastolatek
A teraz ulubiony róż i pędzel mam od nich.
Aż chyba jutro do Natury zajrzę.
Stary 2015-04-21, 20:39   #4217
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
metro stokłosy
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez karola200611 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad cc albo bb z bell hypoallergenic. Macie może porównanie? Jak z jasnymi kolorami i który się dłużej utrzymuje?
Też chętnie się dowiem

Cytat:
Napisane przez diablica88 Pokaż wiadomość

Rimmel Stay Matt
Maybelline Afinitone

Znam Twój ból Przeglądając recenzje można na prawdę zwariować

Też byłam ciekawa tego Rimmela LF Nude i miałam nawet zamiar kupić go na promo w ciemno, ale szybko zmądrzałam i w końcu w małym osiedlowym Rossku miła dziewczyna odlała mi 2 jasne odcienie w słoiczek I wiem teraz,że niestety nie jest dla mnie,mimo,że ma wiele pozytywnych opinii.

Tak więc,chyba najbezpieczniej jednak albo mazać się testerem (czego osobiście nie robię,ale widzę dużo testerek ) albo prosić o próbki bo każdej będzie co innego pasowało...
donatellaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 20:40   #4218
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
O dobrze wiedzieć, że Essence ma takie cuda. Coraz bardziej lubię tą firmę. A niby ma być taka niskopółkowa dla nastolatek
A teraz ulubiony róż i pędzel mam od nich.
Aż chyba jutro do Natury zajrzę.
Tylko to produkt z drugiej szafy.
Też mam róż z Essence i jest super. Z Catrice też posiadam, uwielbiam. MAC Mocha to przy nich ubogi krewny w drogich ciuchach w złym guście.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2015-04-21, 20:42   #4219
whiteska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Na pewno Lipfinity nie dobierzesz w żadnym kolorze? Bo ja bardzo sobie chwalę, jest nie do zdarcia.
Jaki ma dawać efekt? Matowy czy szukasz też innego wykończenia? I jakie kolory? tak byłoby łatwiej doradzić.
Z takich wżerających się w usta to mam Lip Tinty Bell, tylko gorzkie jak diabli zaraz po aplikacji. I ja jednak daję na nie tą wazelinkę z Lipfinity- wtedy naprawdę długo trzymają i nie przesuszają ust.
Dzięki, pooglądam ten tint z Bella.

Szukam średniociemnych, zgaszonych kolorów. Iced z lipfinity jest bardzo ładny, ale zbyt jasny. Pozostałe są za ciepłe lub zbyt żywe (lub mają drobinki, których nie lubię).
Matowe burżuje również zbyt intensywne, oprócz nude-ist (którego bardzo lubię).

A Ty którą lipfinity polecasz?
whiteska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 20:47   #4220
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Mam Rimmel by Rita Ora, kolorek biały, faktycznie szybko schną, ale potrzeba 2 warstw, no ale to chyba normalka. Mi pasuje, mogę polecić, trwałość w porównaniu z innymi też nie najgorsza, w nakładaniu dobre.
Manhattan - spróbuj może tych Niedopowiedzenia, fajne kolory, ładnie się nakładają, są trwałe, moje ulubione.
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;51124960]Sensique z Natury[/QUOTE]

Dziękuję dziewczyny

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 20:49   #4221
MissChievousTess
Zakorzenienie

whiteska, ja mam cerę oliwkową i jestem ciemnowłosa z ciemną oprawą oczu, więc u mnie inne kolory niż te, które lubisz. Mocne typu fuksja, czerwień, bordo. W nude z reguły wyglądam jak trup, więc raczej unikam. No chyba, że wpada w toffi, czekoladę ;-)
Z lipfinity mam 335 Just in love i 125 so glamorous- ten drugi to taka uniwersalna czerwień, więc wielu osobom może pasować. Ale nude czy kolor dla nieśmiałych to to nie jest.
Ale formuła szminki świetna, naprawdę trwała. Jak co wytrzymuje wino i sałatkę z oliwą w dobrym stanie to zasługuje na miano trwałej szminki.
Stary 2015-04-21, 20:50   #4222
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez whiteska Pokaż wiadomość
Dzięki, pooglądam ten tint z Bella.

Szukam średniociemnych, zgaszonych kolorów. Iced z lipfinity jest bardzo ładny, ale zbyt jasny. Pozostałe są za ciepłe lub zbyt żywe (lub mają drobinki, których nie lubię).
Matowe burżuje również zbyt intensywne, oprócz nude-ist (którego bardzo lubię).

A Ty którą lipfinity polecasz?
A wiesz, że wprowadzili chyba 4 nowe kolory nude?

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2015-04-21, 20:58   #4223
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Weszłam dzisiaj do R. i zaskoczyła mnie promocja na tak wiele produktów Rival de Loop. Wprawdzie nie otworzyłam jeszcze wersji kremu pod oczy z koenzymem Q10, ale chyba zrobię zapas i wezmę na wypróbowanie wersję nawilżającą. W końcu 3,99 zł to nie majątek a zaoszczędzone 3 zł będą na jakąś kolorówkę
Dobry ten Q10? Ja mam pod oczy ten nawilżający i jest nawet spoko.

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że Ci podpasują Ja jeszcze do tego używałam maseczki Soraya 10 minut nawilżenia, czy jakoś tak i po tygodniu zniknęły nawet takie suche placki na policzkach.

Też ją lubię

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Mam Rimmel by Rita Ora, kolorek biały, faktycznie szybko schną, ale potrzeba 2 warstw, no ale to chyba normalka. Mi pasuje, mogę polecić, trwałość w porównaniu z innymi też nie najgorsza, w nakładaniu dobre.
Manhattan - spróbuj może tych Niedopowiedzenia, fajne kolory, ładnie się nakładają, są trwałe, moje ulubione.

To jest taka biel kredowa?
Znacie dobre lakiery białe?

Cytat:
Napisane przez CleoOo Pokaż wiadomość
brązowa jest świetna
O tak

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:06   #4224
AngelinaR
Raczkowanie

Gdzie znajdę informacje o promocjach które szykują się w Rosmanie?
jakieś - 49 % ale na co ? nigdzie w internecie nie mogę znaleźć info.

http://s3.suwaczek.com/20150815310114.png
AngelinaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:10   #4225
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AngelinaR Pokaż wiadomość
Znajdziesz je chociażby w tym wątku kilka stron wstecz
Stary 2015-04-21, 21:10   #4226
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AngelinaR Pokaż wiadomość
w tym wątku już kilka razy padały te informacje, wystarczy zobaczyć strony wstecz
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:11   #4227
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
w tym wątku już kilka razy padały te informacje, wystarczy zobaczyć strony wstecz

Edytowane przez donatellaaa
Czas edycji: 2015-04-21 o 21:13
Stary 2015-04-21, 21:15   #4228
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donatellaaa Pokaż wiadomość
o tej samej godzinie
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:17   #4229
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
o tej samej godzinie
i praktycznie ta sama odp
Stary 2015-04-21, 21:27   #4230
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Bazy Bell są baardzo przyjemne takie delikatne dziś patrzyłam ;P

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości