|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXV
W Rossmannach nie znajdę lakierów Essie, prawda?
|
|
|
|
#4202 |
|
Klientka w krawacie
|
Nie, są w Hebe i Super-Pharmach.
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4204 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się nad cc albo bb z bell hypoallergenic. Macie może porównanie? Jak z jasnymi kolorami i który się dłużej utrzymuje?
|
|
|
|
#4205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba, że u Ciebie nie będzie ciemniał. .Każda ma jednak inną skóra, która może inaczej zareagować na dany kosmetyk.Czasem jak przeglądam sobie różne recenzję to sama jestem skołowana bo jednym dany podkład się świeci i ciemnieje a u innych wręcz przeciwnie - matuje i nie utlenia ![]() Mam ochotę wypróbować coś nowego, nie drogiego bo w sumie podkład mam w zapasie, ale jak jest taka promocja to źal nie skorzytać Zastanawiam się nad:Rimmel Stay Matt Rimmel Lasting finish Nude Maybelline Afinitone cerę mam mieszaną, na wielkim kryciu mi nie zależy, ale fajnie by było jak by podkład choć trochę trzymał mat i był w miarę trwały Doradzicie ? |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj użyłam minerałów, zawsze mi się jednak w ciągu dnia wycierają i gdy wracam z pracy to ledwo co je mam, a z bazą trzymały mi się dłużej dzisiaj z podkładem płynnym testowałam (loreal true match) i też jestem zadowolona ale na pewno nie jest to baza do tłustej cery, ja mam suche policzki więc dla mnie spoko, nawet mi nawilżyła je czoło mam tłuste, ale i tak mam grzywkę więc nie używam jej tam dopiero 2 dni ją stosuję więc nie wiem czy to jest dobra recenzja
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuje jakiejś maski na twarz, mocno nawilżające. Co polecicie?
|
#4208 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
Z Rimmel mam tylko w kamieniu, ale są bardzo dobre, nie wiem niestety, jak z płynnymi.
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie musi być koniecznie z Rossa, to polecam hydrolipidową maseczkę z dyni z Organique
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dzisiaj w rossmannie zobaczyć co tam słychać wśród podkładów i nie wiem co kupić
waham się między Rimmel LF w w szklanej butelce a w tubce, muszę chyba poczytać recenzje i pooglądać fotki na blogach.. i żałuje, że jak kupowałam Astor PS to wzięłam 102, bo ten jaśniejszy jest idealny. nie wiem jak ja to zrobiłam, że uważałam, że 102 będzie dla mnie ok ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- jeszcze na dodatek znalazłam 3 lakiery, które chce mieć ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wilzajaca.html ja bardzo ją lubię |
|
|
|
#4211 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
Poszukuję trwałej pomadki dostępnej w rossmannie, której kolor wżera się w usta. Znalazłam tylko boujois velvet matte oraz lipfinity z max factora. Niestety kolory mi niezbyt odpowiadają... Poleci któraś inną trwałą szminkę? |
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;51125370]Znajdę w Rossmannie jakiś krem z filtrem 30 SPF i wyżej?
[/QUOTE]Aż z ciekawości weszłam na rossnet bo ilekroć czegoś takiego szukam to kończę w Superpharm. Jakieś AA Sun, jakieś DAX jest. Ale raczej bida z nędzą w tym temacie w rosskach. A najbardziej kocham tekst z tej zimy, ze środka sezonu narciarskiego kiedy pytając o taki krem usłyszałam "ale my teraz mamy kremy letnie!" i pani pokazał mi z dumą kremy na sezon letni z spf 5 ![]() Tak na lato kiedy Polki z cerą naczynkową powinny nosić minimum 15-30 a niektóre muszą mieć 50 spf oni nie mają kremów z filtrami. Żal. Pod tym kątem w tej sieci jest naprawdę bieda. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
Jaki ma dawać efekt? Matowy czy szukasz też innego wykończenia? I jakie kolory? tak byłoby łatwiej doradzić. Z takich wżerających się w usta to mam Lip Tinty Bell, tylko gorzkie jak diabli zaraz po aplikacji. I ja jednak daję na nie tą wazelinkę z Lipfinity- wtedy naprawdę długo trzymają i nie przesuszają ust.
|
|
#4213 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;51127081]Zielona, żółta albo brązowa glinka Ziai, tylko uprzedzam, że ta pierwsza potrafi uczulić, uczuliła moją siostrę. Poza tym bardzo dobrze nawilżają, a żółta pięknie rozjaśnia cerę.[/QUOTE]
brązowa jest świetna |
|
|
|
#4215 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy nadal jest w rosskach, ale ja mam cerę bardzo suchą i kiedyś lubiłam tą:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-winogron.html Poza tym Dermika ma fajne maseczki i chyba ostatnio była na nie w rosskach promocja, ale nie pamiętam teraz nazwy tej do cery suchej. Chyba ma w składzie olejek różany. No i ponoć cuda robią z twarzą maseczki Orientana, ale jeszcze nie testowałam. Ja żeby dbać o nawilżenie przy mega suche cerze robię cały czas na zmianę na noc: olejek Evree, krem półtłusty z Lirene a na dzień: krem z kwasem hialuronowym Dermedic i maseczka z YR z serii dla cery wrażliwej. I jakoś działa. A na twarzy mam od dziecka Saharę. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() A teraz ulubiony róż i pędzel mam od nich. Aż chyba jutro do Natury zajrzę.
|
|
#4217 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też byłam ciekawa tego Rimmela LF Nude i miałam nawet zamiar kupić go na promo w ciemno, ale szybko zmądrzałam i w końcu w małym osiedlowym Rossku miła dziewczyna odlała mi 2 jasne odcienie w słoiczek Tak więc,chyba najbezpieczniej jednak albo mazać się testerem (czego osobiście nie robię,ale widzę dużo testerek ) albo prosić o próbki |
||
|
|
|
#4218 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Też mam róż z Essence i jest super. Z Catrice też posiadam, uwielbiam. MAC Mocha to przy nich ubogi krewny w drogich ciuchach w złym guście.
|
|
#4219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szukam średniociemnych, zgaszonych kolorów. Iced z lipfinity jest bardzo ładny, ale zbyt jasny. Pozostałe są za ciepłe lub zbyt żywe (lub mają drobinki, których nie lubię). Matowe burżuje również zbyt intensywne, oprócz nude-ist (którego bardzo lubię). A Ty którą lipfinity polecasz? |
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję dziewczyny
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
whiteska, ja mam cerę oliwkową i jestem ciemnowłosa z ciemną oprawą oczu, więc u mnie inne kolory niż te, które lubisz. Mocne typu fuksja, czerwień, bordo. W nude z reguły wyglądam jak trup, więc raczej unikam. No chyba, że wpada w toffi, czekoladę ;-)
Z lipfinity mam 335 Just in love i 125 so glamorous- ten drugi to taka uniwersalna czerwień, więc wielu osobom może pasować. Ale nude czy kolor dla nieśmiałych to to nie jest. Ale formuła szminki świetna, naprawdę trwała. Jak co wytrzymuje wino i sałatkę z oliwą w dobrym stanie to zasługuje na miano trwałej szminki.
|
#4222 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#4223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też ją lubię ![]() Cytat:
To jest taka biel kredowa? Znacie dobre lakiery białe? O tak
|
|
#4224 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie znajdę informacje o promocjach które szykują się w Rosmanie?
jakieś - 49 % ale na co ? nigdzie w internecie nie mogę znaleźć info. |
|
|
|
#4225 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez donatellaaa Czas edycji: 2015-04-21 o 21:13 |
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Bazy Bell są baardzo przyjemne takie delikatne dziś patrzyłam ;P
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

.Każda ma jednak inną skóra, która może inaczej zareagować na dany kosmetyk.
Zastanawiam się nad:
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 

waham się między Rimmel LF w w szklanej butelce a w tubce, muszę chyba poczytać recenzje i pooglądać fotki na blogach.. i żałuje, że jak kupowałam Astor PS to wzięłam 102, bo ten jaśniejszy jest idealny. nie wiem jak ja to zrobiłam, że uważałam, że 102 będzie dla mnie ok 

) albo prosić o próbki

tp