Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-21, 15:00   #301
misiskuku
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

[QUOTE=aakkzzii;51123120]
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
oj ja tez muszę mieć swoje pieniądze na swoje wydatki , a siedzenie w domu to nie moja bajka dlatego pewnie siedzę jeszcze w tej pracy z tym wielkim brzuchem i nie chce się stąd ruszać nigdzie
ja też muszę mieć swoje pieniądze i chociaż będzie ciężko to chce pracować

a druga sprawa to po prostu nie wyobrażam sobie, żeby Tż pracował na rodzinę, ja siedziała w domu, a gdyby coś mu się stało (tfu tfu). Jak żyć? I z czego?
Stary 2015-04-21, 15:04   #302
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
To wciąż nic nie zmienia. To tak jakbyśmy się kłóciły ze mówienie o wychowaniu dziecka jest niefajne bo dziecko się kształtuje albo inne tego typu dyrdymały.
Dobrze owieczko dla Ciebie nic nie zmienia. Nie mam zamiaru drązyć ten temat skoro dla was tresowanie nie jest niczym złym. Napisałam co miałam napisać i koniec. Dla mnie jest to rażące pisac, ze mogę tresować "członka rodziny", albo mojego najlepszego "przyjaciela". Jak kto woli... Któraś tu pisała, ze mowila do psa o tym, że będzie miał braciszka. Szkoda, ze tego braciszka nie będzie tresowała....
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 15:06   #303
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Uwielbiamy psy! Zarazków też się nie boimy, wszystko jest dla ludzi- z takiego założenia wychodzimy- i czasem widzimy pare z trójką dzieci i dwoma pasami i dają radę to czemu my mamy nie dać? - tak sobie mówimy Razem psa nie mieliśmy, bo od liceum obojem jesteśmy w warszawie i wynajmujemy mieszkania i nikt nam do te pory nie pozwolił na psiaka.. Ale obydwoje mielismy psy w domach rodzinnych, chociaż wiadomo , że to inaczej...
didi inaczej
jeżeli chcecie psa to bierzcie go teraz tylko pamiętaj że nic na siłę, musisz wiedzieć że jest to ten właśnie , 4 miesiące na zapoznanie się z psem, oswojenie z domem z wami chyba będzie wystarczające by nagle pojawił się nowy domownik i pies pójdzie w lekką odstawkę pamiętaj o tym.
będzie bardzo mało czasu dla psa, oby nie okazało się ze jednak pies wam trochę przeszkadza niż pomaga
no ale to wasza decyzja
jesteście dorośli i na pewno wiecie co robicie

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 15:11   #304
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Psiak to duży obowiązek, przy małym dziecku może być ciężko, bo zmęczenie itd. a tu psiak, z którym trzeba wyjść. Ale jeśli lubicie psy, nie boicie się psich zarazków (bo tymi będziecie straszeni) i jesteście w stanie teraz poświęcić czas psiakowi, to czemu nie?
No i pytanie czy wcześniej mieliście psiaka?

Uwielbiamy psy! Zarazków też się nie boimy, wszystko jest dla ludzi- z takiego założenia wychodzimy- i czasem widzimy pare z trójką dzieci i dwoma pasami i dają radę to czemu my mamy nie dać? - tak sobie mówimy Razem psa nie mieliśmy, bo od liceum obojem jesteśmy w warszawie i wynajmujemy mieszkania i nikt nam do te pory nie pozwolił na psiaka.. Ale obydwoje mielismy psy w domach rodzinnych, chociaż wiadomo , że to inaczej...

Ojojoj, i jeden biedny psiak wywołał spór.... Proponuję uznać, że wszystkim chodzi o to samo, a słowo samo w sobie nie jest istotne.

Ale myślicie, że jak Dzidzia podrośnie to będzie więcej czasy na przystoswanie psa do życia z nami? Nie wiem już sama, poprostu wydawało nam się, że teraz jest jakby ostatni moment, bo jak pojawi się Gabi to będzie to odkładane w czasie, bo pieluchy, bo ząbkowanie, bo nauka chodzenia itp. I w efekcie ani się obejrzymy a minie 10 lat a psa nadal brak i tego się boimy A jak byśmy wzięli go teraz to mamy czas z nim popracować, nauczyć pewnych rzeczy, a ja od czerwca ide na zwolnienie, więc i spacery mogłabym mu (i sobie) zapewnić... Trudna decyzja. Zwłaszcza, że nie znamy nikogo osobiście kto by miał pieska i noworodka w domu, więc się poradzić, podpytać nawet nie ma kogo....

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
didi inaczej
jeżeli chcecie psa to bierzcie go teraz tylko pamiętaj że nic na siłę, musisz wiedzieć że jest to ten właśnie , 4 miesiące na zapoznanie się z psem, oswojenie z domem z wami chyba będzie wystarczające by nagle pojawił się nowy domownik i pies pójdzie w lekką odstawkę pamiętaj o tym.
będzie bardzo mało czasu dla psa, oby nie okazało się ze jednak pies wam trochę przeszkadza niż pomaga
no ale to wasza decyzja
jesteście dorośli i na pewno wiecie co robicie

Wydaje nam się póki co, że damy radę. Ale z drugiej strony nie przekonamy się dopóki nie spróbujemy. A może powinniśmy rozważyć takie rozwiązanie, o którym pisałaś czyli dorosły psiak po prostu... Jeszcze się zastanowimy
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 15:19   #305
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

Ojojoj, i jeden biedny psiak wywołał spór.... Proponuję uznać, że wszystkim chodzi o to samo, a słowo samo w sobie nie jest istotne.

Ale myślicie, że jak Dzidzia podrośnie to będzie więcej czasy na przystoswanie psa do życia z nami? Nie wiem już sama, poprostu wydawało nam się, że teraz jest jakby ostatni moment, bo jak pojawi się Gabi to będzie to odkładane w czasie, bo pieluchy, bo ząbkowanie, bo nauka chodzenia itp. I w efekcie ani się obejrzymy a minie 10 lat a psa nadal brak i tego się boimy A jak byśmy wzięli go teraz to mamy czas z nim popracować, nauczyć pewnych rzeczy, a ja od czerwca ide na zwolnienie, więc i spacery mogłabym mu (i sobie) zapewnić... Trudna decyzja. Zwłaszcza, że nie znamy nikogo osobiście kto by miał pieska i noworodka w domu, więc się poradzić, podpytać nawet nie ma kogo....

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Wydaje nam się póki co, że damy radę. Ale z drugiej strony nie przekonamy się dopóki nie spróbujemy. A może powinniśmy rozważyć takie rozwiązanie, o którym pisałaś czyli dorosły psiak po prostu... Jeszcze się zastanowimy
ja więłam 3 letnią sunię która miała już ukształtowany charakter, sama się ładnie przystosowała do życia w mieszkaniu do nie brudzenia i nie niszczenia, nie wiedziałam o niej nic bo była wzięta z ulicy ale jej oczy mówiły wszystko.
na początku tak samo uczysz się opieki nad psem,( nawet jak miałaś psa w domu rodzinnym, )
urodzimy w zimę będzie problem z wychodzeniem na dwór z psem dzieckiem cała wyprawa ja oczywiście ci nic nie odradzam a już wiem jak to będzie u nas hardcor

jeżeli weźmiesz psiaka ze schroniska przed zimą będzie to dla niego coś pięknego dla ciebie gorzej hihi :P
ale jeżeli kochasz psy i pokochasz tego którego weźmiesz będziecie super extra paczką nawet z noworodkiem

wymianki

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-04-21 o 15:22
Stary 2015-04-21, 15:21   #306
party_girl7
Zakorzenienie

owieczka ta sukienka z dresu świetna!

A ja już myślę co fajnego powiesić nad łóżeczkiem, jako ozdoba, zastanawiam się nad imieniem 3d, sentencją, albo jakimiś typowo dziecięcymi sówkami czy zwierzakami na sciane. Gdyby była dziewczynka to już bym zamawiała stado motyli, bo mega mi się to podoba, ale nie wiem czy dla chłopca będzie to odpowiednie... choć pewnie zielone czy niebieskie nie wyglądałyby źle. Póki co skłaniam się ku sentencji "You are a dream come true" bo po prostu czuje ze to jest dokładnie odzwierciedlenie moich odczuć w stosunku do dziecka.
Stary 2015-04-21, 15:24   #307
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

aa jeszcze dopiszę że jest dużo piesków w fundacjach dla psów bezdomnych które takie pieski ogłaszają , pieski gotowe do adopcji, z określonym już charakterem opisem czy lubia koty dzieci i inne tez polecam.

wymianki
Stary 2015-04-21, 15:25   #308
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Dobrze owieczko dla Ciebie nic nie zmienia. Nie mam zamiaru drązyć ten temat skoro dla was tresowanie nie jest niczym złym. Napisałam co miałam napisać i koniec. Dla mnie jest to rażące pisac, ze mogę tresować "członka rodziny", albo mojego najlepszego "przyjaciela". Jak kto woli... Któraś tu pisała, ze mowila do psa o tym, że będzie miał braciszka. Szkoda, ze tego braciszka nie będzie tresowała....
Ale mimo wszystko pies to nie człowiek. To jak klotnia o to, czy zwierzę zdechlo czy umarło. Albo czy mowa o Murzynie czy Afroamerykaninie. Kwestia skojarzeń i tyle, to że ktoś użyje słowa, które nam się nie podoba to nie znaczy, że miał źle intencje

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-04-21, 15:59   #309
loudres
Zadomowienie

Didi9 ja znam dwie parki które miały psiaki przed urodzeniem dziecka. Jedna z nich jest siora i jej mąż którzy kompletnie sobie nie radzą mimo że dziecko ma już dwa lata. Ciągle narzekają ze szczeka głośno chodzi budzi dziecko wiele im szkód narobił w domu. Ale dla mnie najważniejsze jest to ze oni kompletnie nie mają czasu dla tego psa. W ciagu dnia pies wychodzi dwa razy po 10 minut kupa siku i koniec. Ona biegnie do pracy on tez. Pies strasznie gubi sierść po jednym dniu jest jej mnóstwo, dziecko bierze wiele rzeczy z podłogi do buzi. Oni są niezadowoleni pies tym bardziej.
Druga parka to państwo u których pracowałam cudownie ludzie maja psa i kota dodatkowo często chorują. Ale oni kochają te zwierzaki ponad życie on wstaje o 5 bo na 7 praca a z psem trzeba wyjść ona wychodzi na 10 wiec jeszcze do tej pory jeden spacer był on wracał o 15 i zaraz na długi spacer z psem i jeszcze wieczorkiem. Prace mieli luźna wiec gdyby coś zawsze mogli się spóźnić bo pies co najmniej 40 minut na spacerze. Do ego codziennie sprzątanie podłóg zmywanie i odkurzanie. Dla nich to wogole nie hylo problemem było super zorganizowani i praca im pozwalała na to żeby żadne z nich nie poczuło się odsuniete..

Wiec chyba dużo zależy od pracy obowiązków chęci czasu.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 16:06   #310
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość

Wiec chyba dużo zależy od pracy obowiązków chęci czasu.
tak bardzo trafne stwierdzenie
ja rano przed pracą gdy idę na 8 wstaję o 6 , zakładam byle co i idę z psem na spacer ( nie ważne czy leje czy snieg po pachy czy słońce praży ) idzie się , ja chodze do parku by pies załatwił wsytsko do końca bym mogła spokojnie iść do pracy, wracam o 16:30 jestem w domu pierwsze co robie biore psa na spacer i znów idziemy do parku wtedy już jakaś piłka, jak jest ciepło to bardzo przyjemnie wręcz posiedzieć na ławce z książką i psem , wieczorny przed spaniem spacer załatwia mój TŻ , szybkie siku i spać.
to samo jest jak idę na 10 do pracy ale wtedy mogę pospać do 8
i pomyśleć że bd musiała gdzies wcisnąć tu jeszcze dzieciaka jak np. pójdzie do żłobka bo na macierzyńskim w lato to będzie wypasik.

wymianki

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-04-21 o 16:13
Stary 2015-04-21, 16:18   #311
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Ojej to ja mam szczęście, bo mi pani ginka nawet na wizycie podgląda chwileczkę Dzidzię i daje posłuchać króciutko serduszka. I mówiła, żeby na USG prenatalne zarezerwować minimum godzinę.

Słuchajcie, przeprowadzamy się do swojego mieszkania i w końcu możemy mieć psa. Do tej pory było to niemożliwe, bo właściciel mieszkania wynajmowanego nie zgadzał się na zwierzęta Od zawsze planowaliśmy zaopiekowanie się jakimś wesołym kundelkiem ze schroniska jak tylko się wyprowadzimy na swoje, no ale zdarzyło się tak, że pojawi się Dzidziol. My uznaliśmy, że nie jest to żadna przeszkoda i psa nadal chcemy mieć, ale wszyscy dookoła moi rodzice, teście, brat z bratową mojego męża na nas naskoczyli, że to nieodpowiedzialne, żę sobie ne poradzimy i będziemy musieli go z powrotem oddać, że to duży obowiązek itd. Co o tym sądzicie? Wg nas dziecko powinno się wychowywać z psem, pytanie tylko czy lepiej go wziąć teraz przed porodem czy już jak dziecko się pojawi? Na chłopski rozum teraz będziemy mieli czas go wychować, ogarnąć się jakoś powoli, a potem to może być już tylko gorzej chyba... Nie wiem, namieszali nam w głowach, zwłaszacza brat z bratową, którzy jak to usłyszeli to parsknęli śmiechem i ocenili nas jako "dziecinnych"
Nie wiem co może być dziecinne w chęci posiadania psa. Olejcie ich.
A jeśli chodzi o najlepszy czas na przygarnięcie zwierzaka, to myślę, ze teraz jest idealny. Pies też musi się zaklimatyzować, a przed porodem będziecie mieli dla niego więcej czasu
AaaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 16:32   #312
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Oj dziewczyny, wypowiem się jako specjalista językowy. Prosta sprawa:

tresura
1. Uczenie zwierząt rozumienia i wykonywania poleceń
2. Uczenie kogoś za pomocą nakazów, zakazów i surowych kar

tresurowy treser treserski treserka tresować

wychowanie
1. Ogół zabiegów mających na celu ukształtowanie człowieka pod względem fizycznym, moralnym i umysłowym oraz przygotowanie go do życia w społeczeństwie
2. Umiejętność zachowania się w towarzystwie

Wielki słownik W. Doroszewskiego - źródło nad źródłami

AMEN!

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-04-21 o 16:33
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 16:59   #313
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

tresura

wychowanie
1. Ogół zabiegów mających na celu ukształtowanie człowieka pod względem fizycznym, moralnym i umysłowym oraz przygotowanie go do życia w społeczeństwie

AMEN!
Właśnie ta tresura kojarzy mi się z punktem 2...
Wczesniej o tym napisałam...

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

A tak na marginesie widziałam nie raz "matki" co zamiast wychowywać to tresowały dzieci...

Edytowane przez truskafffka91
Czas edycji: 2015-04-21 o 16:55
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 17:01   #314
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
System wynagradzania i kar.

Aakkzzii, a co jeśli Ci piesek nie da łapki? Kara w tresurze jest.... Bijesz? Ładnie...
W wychowaniu też jest system kar i nagród i nikt nie mówi o tym, żeby dzieci bić, jak są niegrzeczne. Nie przesadzaj.
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Zamienmy słówko tresura i wychowanie na szkolenie i wszyscy będą happy
Ok, może być

[QUOTE=owieczkaa;51122993]
Cytat:
Napisane przez Airish88;51120953

Chyba i tu i tu.
Ja kupiłam sobie takie cuda:
[url
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0293427001.ht ml[/url]
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0289774003.html

Powiem tak - mnie też całkowicie odpowiada tradycyjny podział obowiązków. Spełniam się w domu i lubię organizować, gotować, sprzątać itd. Ale lubię też mieć swoje pieniądze także niestety

Ja nic nie widzę w słowie tresura. Dla mnie tresura=zwierzęta a wychowanie=dzieci.

Kawa zbożowa jest bardzo zdrowa więc pij sobie
Może też bym polubiła, gdybym miała inny zawód wyuczony, albo w ogóle zaczęła pracować lub miała własny biznes... No ale teraz pieniądze tż są moimi pieniędzmi i na szczęście nie mamy problemu z tym
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Ale głodna jestemmmm 😕😕😕

Kto poratuje czymś dobrym ? 😆😆
Ja mam pomidorową, wyszła mi pyszna jak nigdy
Cytat:
Dużo jest w schronisku tresowanych zwierząt. Sądząc po wcześniejszych wypowiedziach Panny Izabeli można dojść do wniosku, że o takim tresowaniu mówi. Jeźdząc z moim owczarkiem na szkolenia, ani razu nikt nie użył słowa "tresura". Co robicie ze swoimi psami/ kotami czy też myszami to nie moja sprawa. Ja nie mam zamiaru tresować - stresować swojego psa. Napisałam, zeby zamienić slowo "tresura", chociazby na "nauka". I po kłopocie. Nie chciałam się kłócić, ale uderz w stół, a nozyce się odezwą.
Sądząc po moich wypowiedziach, a pisałam, że uwielbiam konie, to powinnam wychowywać konia? wybacz ale mimo całej miłości mojej do tych zwierząt, w życiu bym takiego słowa nie użyła, a dla mnie np koń jest przyjacielem rodziny. Ja rozumiem, że można uwielbiać psy i nie przeszkadza mi to, ale dla mnie pies jest zwierzęciem, a człowiek człowiekiem i dla mnie to jednak jest różnica.
Napisałam o co mi chodziło, nie lubię jak mi się do ust wkłada czegoś, czego nie powiedziałam - a nie znajdziesz postu, w którym napisałam, że psa się powinno krzywdzić. Błędu żadnego nie popełniłam, bo definicją tresury nie jest krzywdzenie, a to że Tobie się źle kojarzy to wybacz, ale jak dziewczyny pisały, każdego słówka można się czepiać.
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
owieczka ta sukienka z dresu świetna!

A ja już myślę co fajnego powiesić nad łóżeczkiem, jako ozdoba, zastanawiam się nad imieniem 3d, sentencją, albo jakimiś typowo dziecięcymi sówkami czy zwierzakami na sciane. Gdyby była dziewczynka to już bym zamawiała stado motyli, bo mega mi się to podoba, ale nie wiem czy dla chłopca będzie to odpowiednie... choć pewnie zielone czy niebieskie nie wyglądałyby źle. Póki co skłaniam się ku sentencji "You are a dream come true" bo po prostu czuje ze to jest dokładnie odzwierciedlenie moich odczuć w stosunku do dziecka.
Zazdroszczę... My tu nic nie możemy wieszać, musimy czekać na przeprowadzkę, ale dziecko już będzie duże wtedy, tzn będzie miało minimum 4 miesiące, a może i kilka lat...
Strasznie mi się podobają takie dodatki i napis też wybrałaś świetny.
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

tresura

wychowanie

AMEN!
Amen!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 17:24   #315
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Cytat:
jak to jest z tymi żłobkami, tam dziecko nie może chodzić w pampersie ? musi sikac już na nocnik ?
W przedszkolu nie moze nosic pieluszki w zlobku tak

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
To jakiś wyjątkowy okaz faceta ci się trafił; )
Oj tak ale moze to z racji ze juz ma swoje lata na karku

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Piekne widoczki zazdroszcze

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Ja mialam polowkowe wczoraj i trwalo okolo godziny pokazywali i mierzyli wszystko nerki serce komory zoladek pecherz itd
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 17:34   #316
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Ridja piękne widoki

Owieczka tez poluje na ta szara sukienkę i chyba ja kupie / w twoim sklepie są jeszcze? Bo na stronie hm nie ma ich już
Stary 2015-04-21, 18:35   #317
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Może też bym polubiła, gdybym miała inny zawód wyuczony, albo w ogóle zaczęła pracować lub miała własny biznes... No ale teraz pieniądze tż są moimi pieniędzmi i na szczęście nie mamy problemu z tym
Tak powinno być
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ridja piękne widoki

Owieczka tez poluje na ta szara sukienkę i chyba ja kupie / w twoim sklepie są jeszcze? Bo na stronie hm nie ma ich już
Jak byłam w sklepie to była S, 2xM, i L. Jedną M-kę wzięłam więc S, M, L powinien zostać ale jak będzie to nie wiem Mało ich było to fakt.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-04-21 o 18:36
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 18:46   #318
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
musicie przemyśleć wszystkie za i przeciw
ja z M od razu po przeprowadzce wzielismy suczkę z fundacji https://www.facebook.com/PiesNaZakrecie?fref=ts
nie chciałam szczeniaka bo nie chciało mi się go uczyć wszystkiego od podstaw i postawiłam na starsze sunie
nie żałuje , nigdy nie żałowałam
pies to duży obowiązek , ale więcej radości niż przykrości
mój pies jest strasznie absorbujący praktycznie cały czas chce by jej poświęcać uwagę, najlepiej będzie jak poczekacie az ogarniecie się z dzieckiem , i weźmiecie sobie pieseczka na spokojnie, i ty będziesz wypoczęta i będziesz miała siłę i chęci na bycie z tym psem bo psu też trzeba poświęcić duuużo uwagi.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

truskawka nie przesadzaj
Podpisuje sie pod tym co napisala aakkzzii. Ja jako wielka milosniczka psow powiem ze do malego dzieciatka najlepiej zaadoptowac dorosla suczke. Sunie maja duzy instynkt macierzynski poza tym dorosla suczka z latwoscia zaakceptuje oseska i bedzie jak niania. Bzdur o zarazkach od psow nie nalezy sluchac a jak juz to olewac cieplym moczem. Dziecku tez sa zarazki potrzebne...uodporni sie i nie bedzie anemicznym alergicznym chorowitkiem.psa sie odrobacza i wgl nawet jak dzieciaka liznie to nic sie nie stanie. Nasz maluch bedzie chowal sie z dwiema suniami i od swieta z kotem.
Polecam adopcje fundacyjna lub schroniskowa. Takie zwierzaki kochaja i so wierne bezgranicznie a jak cudnie odwdzieczaja sie
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:13   #319
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko jest okay w Twojej wypowiedzi, ale zamień "tresowanie" na inne np."szkolenie", "wychowywanie". Tresować kojarzy mi się z dzikimi zwierzetami.
A czemu nie tresowanie, ja nie widzę w tym słowie nic złego. Psa się tresuje. Są szkoły tresury. Wychowuje to się dziecko, nawet sie nie mówi, że pies jest źle wychowany, ale źle ułożony. Dla mnie to słowo jak każde inne, a pies jeśli nie mieszka z ludźmi - dziczeje. To jest zwierze.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Podpisuje sie pod tym co napisala aakkzzii. Ja jako wielka milosniczka psow powiem ze do malego dzieciatka najlepiej zaadoptowac dorosla suczke. Sunie maja duzy instynkt macierzynski poza tym dorosla suczka z latwoscia zaakceptuje oseska i bedzie jak niania. Bzdur o zarazkach od psow nie nalezy sluchac a jak juz to olewac cieplym moczem. Dziecku tez sa zarazki potrzebne...uodporni sie i nie bedzie anemicznym alergicznym chorowitkiem.psa sie odrobacza i wgl nawet jak dzieciaka liznie to nic sie nie stanie. Nasz maluch bedzie chowal sie z dwiema suniami i od swieta z kotem.
Polecam adopcje fundacyjna lub schroniskowa. Takie zwierzaki kochaja i so wierne bezgranicznie a jak cudnie odwdzieczaja sie
Nie zgodze się, my mamy dorosłą sukę i nie ma instynktu. Nie lubi dzieci i maluszka omijała z daleka a na starsze pokazuje zęby i nie lubi jak jej ruszają. Wszystko zależy od psa a nie od płci i wieku. Dziadkowie moi też mieli sukę, która nawet się raz szczeniła i też nie akceptowała dzieci a była stara.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-04-21 o 19:17
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:17   #320
mamcia092015
Raczkowanie

Hej my już po połówkowym Będzie chłopczyk. A więc drugi! Mąż chyba trochę zawiedziony ja zresztą troszkę też ale bardzo cieszę się że zdrowe i wszystko z nim ok. A jeszcze stwierdził że przynajmiej zakupy mamy z głowy bo po pierwszym dziecku wszystko jest. Ale ja i tak dokupię parę nowych rzeczy bo raczej nie będe mogła się powstrzymać,
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:26   #321
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Zazdroszczę... My tu nic nie możemy wieszać, musimy czekać na przeprowadzkę, ale dziecko już będzie duże wtedy, tzn będzie miało minimum 4 miesiące, a może i kilka lat...
Strasznie mi się podobają takie dodatki i napis też wybrałaś świetny.

Amen!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio widziałam u znajomkow, takie literki wypchane Jak Poduszeczki powieszone na łóżeczku tez wyglądało całkiem fajnie. I kolorowo
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:27   #322
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale Ty nie jesteś treserem. Zresztą idąc Twoim tokiem myślenia każde zwierze się tresuje. Zwierzeta to ssaki. Może dziecko będziesz tresowała, bo nie jesteś "wychowawcą".
truskaffka ja pamiętając wcześniejsze wypowiedzi Panny Izabeli nie ma co się dziwić, że ma takie podejście

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Czytając post Panny Izabeli czekalam na to,która pierwsza zwróci uwagę.hahha
Ja kocham zwierzęta ale słowo tresura jakoś nie działa na mnie negatywnie.
u mnie tresura też wywołuje negatywne skojarzenia, jak choćby tresowanie zwierząt w cyrku (czyt. łamanie im psychiki)

[QUOTE=aakkzzii;51123120]
Cytat:
oj ja tez muszę mieć swoje pieniądze na swoje wydatki , a siedzenie w domu to nie moja bajka dlatego pewnie siedzę jeszcze w tej pracy z tym wielkim brzuchem i nie chce się stąd ruszać nigdzie
ja się nie nadaję na siedzenie w domu nie ze względu na pieniądze, bo te w moim zawodzie raz są, a raz ich nie ma, ale raz, że kiepska ze mnie kura domowa, a dwa ja muszę coś tworzyć, działać.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:29   #323
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej to ja mam szczęście, bo mi pani ginka nawet na wizycie podgląda chwileczkę Dzidzię i daje posłuchać króciutko serduszka. I mówiła, żeby na USG prenatalne zarezerwować minimum godzinę.

Słuchajcie, przeprowadzamy się do swojego mieszkania i w końcu możemy mieć psa. Do tej pory było to niemożliwe, bo właściciel mieszkania wynajmowanego nie zgadzał się na zwierzęta Od zawsze planowaliśmy zaopiekowanie się jakimś wesołym kundelkiem ze schroniska jak tylko się wyprowadzimy na swoje, no ale zdarzyło się tak, że pojawi się Dzidziol. My uznaliśmy, że nie jest to żadna przeszkoda i psa nadal chcemy mieć, ale wszyscy dookoła moi rodzice, teście, brat z bratową mojego męża na nas naskoczyli, że to nieodpowiedzialne, żę sobie ne poradzimy i będziemy musieli go z powrotem oddać, że to duży obowiązek itd. Co o tym sądzicie? Wg nas dziecko powinno się wychowywać z psem, pytanie tylko czy lepiej go wziąć teraz przed porodem czy już jak dziecko się pojawi? Na chłopski rozum teraz będziemy mieli czas go wychować, ogarnąć się jakoś powoli, a potem to może być już tylko gorzej chyba... Nie wiem, namieszali nam w głowach, zwłaszacza brat z bratową, którzy jak to usłyszeli to parsknęli śmiechem i ocenili nas jako "dziecinnych"
Wiesz co, to jest trudne pytanie. Wiele zależy od psa, którego byście wzięli. Każdy pies jest inny i inaczej reaguje na nowego członka rodziny. Taki pies, który dopiero co został zaadoptowany, może poczuć się zagrożony, bo tak na prawdę to nie wiemy co go spotkało wcześniej. Pewnie dużo prościej by było wziąć małego pieska bez "bagażu doswiadczeń". Gdybym chciała wziąć psa, to chyba bym poczekała, aż się dziecko urodzi i ciutkę odrośnie, z pół roku i wtedy wzięłabym młodego psa. Stary pies może reagować na prawde różnie. Mój pies jest wesoły, radosny itp, ale dzieci nie lubi, a co jeśli się okaże, że ten co wzięliście będzie też za dziećmi nie będzie przepadał? Można też poszukać w schronisku jakiś ras konkretnych, które z natury są bardzo rodzinne, np labrador, bokser. Ale tak jak powiedziałam, poczekałabym i wzięła psa jak już będzie dziecko, żeby pies wszedł do kompletnej rodziny i od razu miał odpowiednią hierarchię. Psy tez bywają zazdrosne, także jak teraz go weźmiecie, będzie waszym pupilem a po pół roku emocje zostaną przeniesione na dziecko....to jest czasem powód do zazdrości dla psa. A sam rozwój psem i ogólnie ze zwierzętami uważam za super sprawę. Dziecko ma bogatszą florę bakteryjną

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-21, 19:30   #324
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Hej my już po połówkowym Będzie chłopczyk. A więc drugi! Mąż chyba trochę zawiedziony ja zresztą troszkę też ale bardzo cieszę się że zdrowe i wszystko z nim ok. A jeszcze stwierdził że przynajmiej zakupy mamy z głowy bo po pierwszym dziecku wszystko jest. Ale ja i tak dokupię parę nowych rzeczy bo raczej nie będe mogła się powstrzymać,
Ważne że zdrowy A mąż powoli drużynę jakąś może zakładać
Cytat:
ja się nie nadaję na siedzenie w domu nie ze względu na pieniądze, bo te w moim zawodzie raz są, a raz ich nie ma, ale raz, że kiepska ze mnie kura domowa, a dwa ja muszę coś tworzyć, działać.
Ja działam i tworzę też w domu bo wciąż coś przerabiam, szyję, dziergam, szlifuję, maluję... także chyba dla chcącego nic trudnego
Stary 2015-04-21, 19:30   #325
AaaMarta
Zadomowienie

[/COLOR]
Nie zgodze się, my mamy dorosłą sukę i nie ma instynktu. Nie lubi dzieci i maluszka omijała z daleka a na starsze pokazuje zęby i nie lubi jak jej ruszają. Wszystko zależy od psa a nie od płci i wieku. Dziadkowie moi też mieli sukę, która nawet się raz szczeniła i też nie akceptowała dzieci a była stara.[/QUOTE]

Zgodzę się, że to zależy od charakteru psa. Mamy dorosłą suczkę, która dorosłych uwielbia (no może z małymi wyjątkami ), ale dzieci nie lubi. Musimy trochę nad nią popracować zanim synek się urodzi.
AaaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:37   #326
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Hehehe widzisz, to tak jak u nas Chciałam chłopaka, mam mieć drugą dziewczynę Tyle, że mój się bardzo cieszy. Chyba ta dziewczęca miłość do tatusia mu się podoba

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość

Zgodzę się, że to zależy od charakteru psa. Mamy dorosłą suczkę, która dorosłych uwielbia (no może z małymi wyjątkami ), ale dzieci nie lubi. Musimy trochę nad nią popracować zanim synek się urodzi.
No u nas po prostu pies zaakceptował dziecko ale raczej omijał szerokim łukiem i patrzył się na bobo tak z boku jednym okiem Teraz jest trochę lepiej, ale żeby np młoda pogłaskała to raczej jak ktos z dorosłych psa głaszcze, wtedy jest spokojna. Jedynie przy dawaniu kasków piesek zamienia się w potulnego aniołka

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-21, 19:43   #327
misiskuku
Zadomowienie

ehh powiem Wam, że jest mi przykro.
Moja bardzo dobra koleżanka pierwszy komentarz jaki wycedziła jak dowiedziała się o mojej ciąży skwitowała "ojej, to musicie się teraz szybko wykończyć bo ciężko Wam będzie". Ani gratulacji, nawet pocałuj mnie w d. zabrakło. Zrobiło mi się mega przykro. Sorry ale ja nie komentuje jej wyborów życiowych więc niech ona nie dyktuje mi jak mam żyć. No wiem, że nieładnie ale nie wytrzymałam i odgryzłam się, że nie każdy ma ochotę wiązać się kredytem na 30 lat.
Stary 2015-04-21, 19:43   #328
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak powinno być

Jak byłam w sklepie to była S, 2xM, i L. Jedną M-kę wzięłam więc S, M, L powinien zostać ale jak będzie to nie wiem Mało ich było to fakt.
No rozeszły się jak świeże bułeczki
Stary 2015-04-21, 19:47   #329
elcia88
Wtajemniczenie

ja po wizycie, ogolnie wszytsko ok. ale usg polówkowe 14.05. dopiero.
Dzisiaj miałam takie pobieżne usg, zeby sprawdzić jak sie tam mały miewa, ok 19 cm fika koziołki - a ja tego nie czuje??!!
i co gin jeszcze wypatrzyła-sisiora i jajcuchy, zatem chłop jak malowany. Maz sie cieszy z synusia a ja jednak na córcie liczyłam, ale najwazniejsze aby zdrowemam jeszcze cicha nadzieje ze moze jakis chochlik sie w minitor wdał, pepowina sie zawinęła czy cos i może dziewczynka sie okaże na połówkowym
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:55   #330
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

ja myślę, że z psem trochę jak z dzieckiem czasem trudno trafić w odpowiedni moment.
Myślę, że jeśli oboje kochacie psiaki, mieliście styczność w domu z czworonagmi, to jak bardzo chcecie mieć w domu psiego nochala, to adoptujcie.
Niewielki kundelek obdarzony miłością będzie fantastycznym członkiem rodziny.

A tylko jeszcze pytanie czy jadąc na wakacje, czy jak coś się stanie będziecie mieć opcję, że ktoś ze znajomych, rodziny pomoże? Zaopiekuje się psiakiem?
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości